Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-несортиран-текстови . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

 

 

         Дел 1         Дел 2        Дел 3        Дел 4        Дел 5

 

 

 

Не поделени во ставовите, направи наслови, ставете линкови, слики

Забелешка: тука на ова место треба да биде поставена прелиминарна верзија на статијата, со цел да се печати во популарната научно или стручно списание. Со текот на времето, сепак, од првично планираните кратки информативни студија стана "огромен", што веќе нема да се менува, (март 2011). Тоа може да послужи како складиште на информации, но исто така и како извор на информации за потенцијалните апликанти од номиниран списанија. Континуирано се само на текст само додаде разни линкови и слики. За подетални информации, Ве молиме контактирајте го cropcirclesonline (на) Gmail (dot) com или lightningsymbols (на) hotmail (dot) com. На други страници и подстраници на овој сајт се поединечни парчиња на информации обработени во многу повеќе детали.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Дел 1

 

27 Јуни 2010, 10:06:35 почнаа да пишуваат

(Заврши во март 2011 година. Впишан неколку параграфи подоцна, за сите, но тоа е значително истакнат. Подоцна веројатно ќе бидат преместени заедно во еден, последниот дел не постои порано. Сепак остануваат во место, бидејќи тие се однесуваат на текстот на детектор заедно таму. По преместување на ќе ги води именуван линк датумот на)

 

За читателите кои се заинтересирани за прашањето на Crop Circles, најдобро е дека текстот споменатите филмови договорено за било каде на интернет и не е проследено, нивното следење некои од нив треба да биде во можност да закрепне неколку месеци. Една предност, но креации ги спомнав - (понекогаш) содржи голем број на воздух снимки од кои да се процени состојбата на околните вегетација и релативно далеку од моделот, и околните области и, за разлика од фотографии "уметници" изложува своите креации на интернет или во издавање на книги кои се слични на "бескорисни" многу често доста внимателно, кога пуштен на слобода. Не секогаш и не сите, некои од нас најмалку 50% од фотографии обезбеди увид во околниот пејзаж, кој веќе може да се смета како доволни. Далеку подобро да се почека до споменати феномени ќе бидат набавени од слики и веб-сајтови за Crop Circles и ставени на веб страната (копии од објавени статии ќе се појават некои потстраница www.cropcirclesonline.com или www.lightningsymbols.com , како во точната форма на печатен текст, но, исто така, линкови до понова верзија главно дополнети со интересни и важни фотографии, објаснуваат потеклото на слики и како да се спроведе експерименти.

 

Еден од најдобрите опции запознавање структури нередовно срамнети со земја , лежејќи на подот нема зрно, да обезбеди страници на италијански истражувачи Crop Circles. Тие ќе ги претстават своите страници, без сечење слики како што беа преземени. Исто така, тие очигледно веќе почна да сфатат дека на жито форма во еден сосема нерегуларно сместување , виткање на стебленца на земјата (барем во годините 2005-2007 година, како и пред). Иако ова може да се должи на недостаток на повеќе редовни форми во тие години, во повеќе изобилство во годините по појавата повторно олабави малку во нивните напори. И покрај тоа што е потребно за да ги за нивниот придонес да се открие вистинскиот виновник да им се заблагодарам, како и истражувачи на Wylatovwa чии слики ги содржи исто така прекрасно погодената област. Патем, нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата жито структура има можност да се фотографираат и да се истражуваат 99% од сите луѓе во светот без да се расправаме обично подалеку од еден километар од својот дом. Дури и во такви неправилни структури се појавуваат сите т.н. "типични за промени", истражувајќи во примероците земени од исечете кругови. Flexed и проширена јазли (јазли), и експлодирал феномени наречен јазли или expulsed кариес. На несреќниот празно дека истражувачите Crop Circles во интоксикација на мистерија и никогаш mysteriozity феномен не ...

Но, како што рековме, секоја опција има население од сината планета. Дека еден процент се имобилизирани или мрзливи поединци.

 

Почитувани човештвото! Па јас ти пишувам повторно. Ви се чудам дека сеуште не добиле ништо од нас? Не е изненадувачки, ние исто така никогаш не сум не испрати ништо. Тоа беше еднаш, во тие дамнешни времиња (февруари 2008) започна писмена комуникација, тоа е секако многу подолго од две години. (Објавено 13 февруари 2011 година -.. Ние имаат завршено трета година Ура Додадено 13 февруари 2012 Мина четврта година Ова не е нормално...)

 

Поранешниот задача, но не звук на сите: заврши и објави (во претходните пати, исто така, многу често користениот термин за да се израмни и ќе одмараат), или обратно. Тоа беше тогаш пропаднати повеќе, на различни страни, повеќе или помалку за пракса, но со една цел: да се прекине, можеби дури и едвај заврши, а потоа оставете барем една година да зрее. На целата материјал навистина изгледаше прилично "жешко" дури и за експерт, а несмилаем отколку да се даде на јавноста само да ги достават во таква сурова форма. Многу е тешко да се предвиди што може да се следат. Тоа беше всушност "многу широко пребарување," широко поле за размислување и експериментирање. Можеме да претпоставиме дека можеби засекогаш. Конечно, тоа беше оставен во мир повеќе од две години, но тој мора еднаш, тоа е нешто како инспирација, вели Болеслав П (P како супа), тоа мора да излезе, тоа е како ... (Додади свои).

 

Додадено 18 Јули 2010: Се чини подеднакво можно дека тоа може да биде уште една година или две ...

 

Патем, таа година беше всушност точно (добро, всушност, Lomikar, една година и еден ден ...) уследи, а основната идеја, многу кратка изјава, навистина само апсолутна основа, издава, иако без публицитет на страница www.lightningsymbols. com (веќе не е случај денес, копија на комуникација ќе се наоѓа тука .) Тој датум е точно, тоа беше само една година и еден ден по почетокот на истражувањето (да се објасни). Но, дури и дека е објавена, иако тој знаел дека луѓето само неколку (се проценува на до десет). Тоа се гледа дека две uleženíčko било добро, на пример, по "домино ефект", беше во теорија пред неколку недели (пролет - лето 2010) нечујни, а денес се смета за еден од најинтересните дел од целата теорија. Нешто слично се применува во теоријата на двојното испуштањата на истото место во опсег од најмалку неколку дена, туку недели. Па pootevírat авиокомпанија археологијата ја започна својата многу интересни катчиња во 2011 година. Не може некој мисли на ништо во моментов ...

И годините одат, луѓе. На почетокот на 2011 година треба да се почна věnovati авијација археологијата, па дури и книга е купена како две книжниците, кои имаа книга. Некоја идеја за можноста за интервенција на археолошки остатоци и артефакти во структурата на некои форми на терен постои уште од почетокот на истражувањето (над линии во зрно, промени во подземните отпор и основната премиса дека било подземни објекти може да услужите со рака ...) 2011 - три години по почетокот на истражувањето ... Што е пред нас?

 

Теорија на што? Тука е sděleníčko број еден (да биде вкупно две и само тие две, тоа ќе биде навистина глина): Сите т.н. Crop Circles (Crop Circles, Crop Circles) не Вештачки, односно оние луѓе кои не (кои се, иако тоа е тешко да се поверува, речиси без исклучок сите, дури и ако некои од неговите документарни филмови посветени Crop Circles може да се појави поинаку) се создадени од молња испуштањата во областа за време на грмењето.

 

Како што вели тој најголем гениј на човештвото, theatresand (не целосно точна понуда, но духот е ист): Ние не се согласуваат со тоа, ние се сомневам во тоа, ние протестираме против тоа, но тоа е за речиси сè што оди со него или против него, може да се направи.

 

Против оваа комуникација vzedme (се разбира, сосема залудно) до огромен бран на отпор од страна на Crop Circles феномен истражувачи, кои ќе продолжат да се борат како лавови за неговата натприродна, летечки чинии, вонземјани, паранормални феномени, пченка интелигенција, мисловни процеси на јадрото на Земјата, všesvětový, меѓупланетарна и celovesmírný причина, unaccountability и incomprehensibility. Понатаму во текстот (или во продолжение, првично наменет краток напис на повеќе освен за повеќе од три), но тие се дури и нуди можност да се испита се што е (целосно објективно и научно непобитно), а тоа е само прашање на дали користите .

 

Фанови и симпатизери на некоја од постојните, како и сите други не-научни објаснувања и pavědeckých згора на сето тоа тие можат да се обидат да докажат тврдењето дека, во секое место, каде што беше пронајден Оригинален Crop Circles, никогаш претходно бил погоден од гром во областа, па дури и дека постои општ бура од областа беше посеано, до појавата на облик не. Пред да се одлучите за еден комплексен и предизвикувачки истражување, тие може да бидат доста веројатно уверам дека таков доказ, тие никогаш не успеваат да се добие.

 

Уште од самиот почеток ќе им се даде еден многу значаен факт дека сите такви напори и приговори импланти навистина голема маана: една од најпознатите интересни факти (практични истражувања во областа и лабораториски потврдени многу пати, често дури и од страна на истражувачите на Crop Circles феномен, без да знае ништо) целата теорија е фактот дека молња исцедок, и создавање на себе - физичка форма формирање, или визуелна репрезентација на која е само polehnutím , виткање на земјата пченка стебленца, може да потрае и до неколку недели, а во сите негови делови не се случуваат во исто време, во зависност од изложеност (првиот натпревар со фотографија), која може да се изрази како на интензитетот на делување (штета во првата фаза се должи на електричен шок) на индивидуалните растенија, кои можат да бидат погодени во прилог на сите други работи, електрична струја, која е само предизвикани во нив. Тоа не треба да биде еден испуштање, туку и на целиот систем, вклучувајќи рацете на еден од нејзините последователни молња празнења, кои се формираат помеѓу различни електромагнетни, електростатско и механички пречки и резонанца. Грмотевици понекогаш му претходи на откривањето на обрасци за повеќе од два месеци, веднаш по моделот се појавува само во многу исклучителни случаи, но тоа може да се случи.

 

Растенија во моделот се ослабени, нивната состојба е многу слична povadnutí ( види ), така срамнети со земја , на стебленца свиткана на земјата, може да се должи на слабеењето на средното штетници, што е уште повеќе ослабена. Бидејќи срамнети со земја , на стебленца наведна кон земјата, поради слабеење и намалување на механичка сила стебленца (особено блиску до земјата, бидејќи корените надолу се движат сите отрови, кои се во нив создадени по пат на електролиза, на долниот дел на растението што всушност жртви за успешен развој на потомците ) не се испукани или скршени (со неколку исклучоци, најчесто се на работ форми), бидејќи тие ќе го растури по сите акција на големи механички сили, збирот на масите од многуте редови на стебленца, во голема мера склони да едни на други и на самите потпирајќи се, и до неколку килограми.

 

Домино ефект , една верижна реакција: веднаш по освојувањето житни зрна се непроменети механичка сила и може да издржи дури и најострите vichrům, како и неповредени. И покрај тоа што е оштетена забележителни електричен шок, во нивните клетки и ткива не била толку голема анатомски и физиолошки промени кои се значително гледа во нивните физички својства. Во меѓувреме, тоа е само забележителни промени се микроскопски, и промени на механички својства во опсег од најмногу неколку проценти, што е во рамките на толеранција вредности и статистички грешки дури и релативно тесно соседните растенија објективно речиси невидливи. Дури и мало отстапување од стебленца исправена положба е приближно во центарот мора да користи притисок еднаква на десетици грама по сантиметар, ниско до земјата толку многу повеќе, и веднаш по ослободувањето сили веднаш се вратија. Во текот на неколку денови и недели, но овие тековни процеси phytopathological ова значително ослабува механичка сила, и веројатно повеќе она што е дел од дршката блиску до земјата. Воопшто не иста како сегашната дистрибуција се одржа поради различни случајни фактори многу нерамномерно, но врти во круг (не може да биде многу прецизна) од влијанието сајт испуштањата на растојание од околу 10 метри на пример сламки се изложени на значително доза на електрична енергија, следното нешто, но речиси незабележливо (благодарение корона празнење ). Најпогодени и ќе потоа ослабени стебленца во средината, а по неколку дена ќе оди дотаму што некои од нив не поседуваат свои тежина, и се потпреме за релативно поздрав, уште стои исправено. Во тоа време, на механички својства на растенијата проценува на околу 10% од здрава неповредени растенија или помалку. Јас би да биде толку ослабена стебленца сопствената тежина сам сеуште го задржал, но збирот на тежините на многу други повеќе, а со тоа и почнуваат да се потпреме на страна, одмор на друга, и друга, и одеднаш целата замрсеност на слама поддржан едни со други полека слајдови надолу до земјата. Вие исто така може да учествува во значителен пораст во телесната тежина поради влага, само утринска роса или магла, до десетици тони по хектар. Затоа сламки најмногу свиткани, а не скршен, целиот процес може да трае десетици минути, но многу пократко или подолго. Се започна неколку најслабите поединци, но до кој тие се додаде десетици и стотици други кои, сепак, ќе издржи сам преживеа, па вид на слични на верижна реакција. Индивидуалните соборувањето поголеми грутки да ги одземе повеќе и повеќе, од кои сите се состојат еден врз друг, создавајќи ситуација во која Д & Д или било кој од своите следбеници не може под никакви околности имитираат. Дали сламки се поставени во правец на стрелките, во зависност повеќе или помалку шанси и локацијата од каде положување започна. Тоа дури може да се случи дека лопати на еден дел од кохерентна прстен може да се стави заедно во насока на спротивното. Исто така е можно дека поради домино ефект доста значително рафинира на рабовите не е точно "naexponovaného" кругот . Тоа е еднакво можно дека ефектот Домино е често една од главните причини групи стебленца стои во средината на кругот. Во случај дека поставувањето на првата снопови на сламки не е во право во средината фигура, групата се сметаат себеси сред снопови на стебленца како орбита. Постојаниот центар е, исто така, се должи на некои се уште не истражени со механички или електромагнетни - Електростатски феномен, кој се јавува само пред влијанието на испуштањата под влијание на незамисливо силни електростатички и електромагнетни сили почетокот, кога лопати се во средината на крајот погоди доза на енергија како нивната околина. Сличен феномен може да се објасни во дел од механички или електростатички сили на моментот предизвикува лопати привремено да се создаде нешто како зрак дијаметар од околу еден метар, а сламки наоѓа внатре не е засегната колку лопати на обемот (слично на заштитени електричен кабел). Влијанието на висок интензитет нормално импулс над промаши механички погони точно во центарот на влијанието речиси како интензивно како и во неговата околина. Може да се должи на фактот дека насоката на механички акција на притисок бранови токму во точката на удар е токму нормално, и иако има најголема моќ растенија на неговиот ефект не мора да биде толку навалена на страна на некои од далечина од влијанието сајт, каде што само насока на притисок бранови се споредуваат со земјата.

 

Друга задача на истражувачите Crop Circles: Фотографија шема од нејзиното откритие, од едно место со околу неделни интервали до жетвата, или некое време потоа. Ако случајно нешто слично веќе постоела, тоа би било само парична казна, но по проучувањето на многу илјадници онлајн и во литературата достапни фотографии од разни "местото на злосторството", за жал немаат друг избор освен да ја наведе спротивното. Навистина, ако некој има сличен сет од фотографии сопственост, сигурно ова многу би сакал пофали. Тоа ќе биде лесно да се види дека за појдовна точка повеќе случуваат повеќе и повеќе срамнети со земја , сламки лежи на подот простор, овој пат само многу нередовно. Тие ќе го следат правецот на трамвајски линии и често се случуваат во близина на центарот čtvrtzávitů или некои "повеќе од čtvrtzávitů". Ние само можеме да бидеме задоволни со само повремено се случуваат фотографии од некои од Crop Circles локации, претежно различни автори, направени во различни времиња. (foto - Италија + Гугл , и други)

 

Многу често сликата е потврдена од страна на други релативно често се случуваат феномен во областа на жито погодените електрична молња празнења - најмногу погодени од растенија се во најголема оддалеченост од песни по трактор кои беа погодени од удари кои доаѓаат од двете страни. Интересно е дека различни области понекогаш се претстави два такви случаи на "меѓусебно мешање", понекогаш меѓу еден пар на песни за трактор во средината на патеката (2,5-3 м), понекогаш во средината помеѓу растојанието такси - околу 20 метри. Други производители на електрична многу значително изменета и оштетената област е често се со најубавите online, околу 10 метри од патеката на работ од полето кон внатрешноста, каде што сите најактуелните nasčítaly заедно. Нешто слично се случува во фотографија од Анкона малку понатаму во текстот. Тие ќе бидат сместени тука фотографии на сите слични случаи. Прво, тие може да се најде во фотографиите на исечете кругови во нивната област, а во непосредна близина и далечни полиња, но ако овие области во фотографии Crop Circles некогаш се случи. Директно непресушен извор е сличен слики на Google Earth , како и сите други достапни извори на воздушни фотографии (воздух археолози може да ловат во архивите). Се разбира, тоа исто така е можно да се најде и фати слични примери сместување , виткање на стебленца на земјата во која било област што беше погодена од гром. Постепено, но исто така и за многу други страници на овој сајт ќе бидат лоцирани сите примери се наведени опции. Crop Circles и Google само ранг се подготвени. Последниот случај - можеби меѓу околу 18.000 фотографии, кои беа собрани само за првите три години на набљудување и истражување, 2008-2010, "нешто" наоѓа. Овие се снимки од пченка полиња со dokladovanými молња штрајкови. (nákres или слика или двете)

 

Crop Circles - Потрагата по вистината за вистината , време 1:09:53 горниот десен шема - посветла области - класична сместување , виткање на земјата пченка стебленца по флеш, без мешање на редовна форма. Лево на фигурата на правото и под - потемна позелени области - места исто така се погодени, но сеуште не е срамнети со земја , на стебленца лежат на земјата, зрее повеќе полека и треба во иднина polehnout (наведнуваат на стебленца на земјата). Повеќе детали ќе се најде на страниците и подменија Хронологија

 

Анкона 29 Јуни 2008 година, Италија

Горе на работ на теренот, но исто така и од страна tramlines, дури и преку обликот е многу јасно видите ефектите од конвенционалните молња испуштањата во полето, и премин преку индукција и колеџи во нивна близина. Ако тоа не се наоѓа на самото место форма и изгледа многу како било која друга област по молња штрајкови, без редовни форма (но обично за неколку дена, па дури многу подоцна). Места со растенија најмногу погодени од електрична енергија и повеќето очигледно polehlým , стебленца наведна кон земјата сосема точно го следат правецот на патеката, и преку кои поминува најчесто во близина на најголемиот износ на моќта. Повеќето електрична енергија е оштетен жито во близина на песни каде тракторот се врти, многу често точно во центарот на тракторот квадрант крива (составен, се акумулира има најголема количина на електрична енергија). Ако некаде во областа појавува случајно "повеќе од čtvrtzávit" најмногу токму тоа е најмногу погодени од жито и е слична на ситуацијата во која патеки се спојуваат.

 

(2010 помеѓу Kostomlaty и камен производи, железо Steed вистинската насока KZ, + нешто од Англија, ЛП, + Google Мапи, тоа е таму)

Многу зависи од времето што го поминал од првите знаци на сместување , виткање на стебленца на земјата

 

Интересна аналогија, повеќе пати спомнат во текстот и многу други сајтови, правејќи споредба шема во чувствителни слој halogenostříbrného класичните фотографски материјал. Веднаш по усвојувањето на електрична струја и ефектот на механички сили, инфрацрвена радијација, помали механички оштетувања предизвикани од ненадејни поместување на растенија и нивно враќање назад. Сите предизвикана електрични и механички ефекти на молња празнење јавува како со фотографски материјал да се создаде латентен шема - невидливи. Прво на тековната премин слабеење растенија и нарушување на клетки и ткива, како што се електролиза, неговите согорените продукти. Можеби термички ефекти на електрична струја поминува низ, но тоа е далеку помала веројатност (објаснето тука ). Поради извонредната инерција процеси во растенијата случува визуелно registrovatelným промени и ефекти ( сместување , виткање на житни растенија на земјата, а потоа виткање и проширување јазли во повеќе или помалку успешни обиди за повторно поставување на влијание geotropismu) за да во текот на многу денови. Исто така, се должи на фактот дека вкупниот празнење моќ и огромни (engl.: огромен) електрична струја се шири многу нерамномерно меѓу многуте милиони растенија, главно целосно умре само неколку проценти (до 10%, што е визуелно скоро незабележливо). Кои по молња изгледа како тој придружба на слика во секунда. Нуди можност за споредба со животни кои од гром личат на приложените фотографии во секунда

 

За забава (за круг на одлуки, но, исто така, многу силно предупредување), тоа само се чини дека навистина ги исполнуваат кругот на одлуки, круг одлуки или hoaxerů со кој кругови во областа навистина го прави - тоа ќе биде нивниот прв и во моментов само последниот контакт едни со други ... (Ракувањето?)

 

Додадени ноември 2011 ----------------------------------------------- ----------------------

 

Зборот за кругот на одлуки:

 

Почитувани!

 

Ви благодарам многу за сите ваши напори за напорите со кои сте се запленети обид да се објасни на активност на кои години никој не сакаше да го пријавите профилот, и затоа сте се одлучиле да ја искористам оваа тешкиот товар на рамената. Неодамна, таа почнува да изгледа вистински и реални автор, досега, иако првично навистина многу срамежлив, но по сите, почнувајќи со нивната работа е соопштено во стилот:

 

"Ние се направи малку тука и таму, но обично само многу ретко, навистина, ние може да предложи нешто ..."

На пример (можеби) есен 2011 Пардубице, но тие се уште не се целосно потврдена и не можат конечно потврди.

 

Затоа, драги круг одлуки, вие никогаш не биле подобри на теренот повеќе. Во областа на жито никогаш не би наместо навистина имаше никој присутни кои немале бизнис таму. Има им припаѓа само на земјоделските работници и нивните помагачи, или земјоделски науки - истражувачи. Со сета почит, ти си никогаш не биле, не се и нема.

 

Затоа, драги круг одлуки, вие никогаш не биле подобри на теренот повеќе. Во областа на жито никогаш не би навистина имаше никој присутни кои немале бизнис таму. Има им припаѓа само на земјоделските работници и нивните помагачи, или земјоделски науки - истражувачи. Претежно луѓе кои се во областа на вршење на нешто корисно. Прво на сите, само и само разумни луѓе. Со сета почит, ти си никогаш не биле, не се и нема. Не само што не е навистина еден од оние луѓе кои се во областа на вршење на нешто корисно, затоа што, како што вели поговорката, за унца на здравиот разум или светли.

 

Во некои ретки случаи, можеби дури и некои од напорите беше финансиран од извори воена или разузнавачки служби, или повеќе од овие услуги се привремено извршуваат нешто слично. Основна задача на секоја тајна служба секогаш била, е и ќе биде создавањето на дезинформации со цел да се бори против било внатрешни или надворешни непријатели. Тие го користат за да ги исмеваат или заведување песни често се само тврди непријател, но многу често, исто така, да се одврати вниманието од сопствената неспособност. Често дури и не знаат што не е во фактот што непријателот, против кого се бореле толку тешко. Во овој случај, повеќето веруваат дека тие се борат против странските тајни служби, кој е успешен, но неговиот идентитет пред нив успешно го сокријат. Ова исто така важи и за случајот што е опишано овде. Понекогаш тоа дури може да се случи некоја од компонентите на тајните служби на една земја кои работат во тајност, многу години се борат против други компоненти на тајните служби на иста држава, работат во дури построги тајност. Но, ништо не се случува, џеб на даночниот обврзник е дно. Веројатно главно поради тоа што е секогаш полн со дупки. Во сите веројатноста, но го опиша активност во секое време во минатото, денес и во иднина беше, е и ќе биде сосема бескорисни.

 

Забелешка - комуникација до сега, се разбира, особено оние поврзани со кругот на одлуки кои всушност отиде во областа понекогаш правиме нешто. Такви, но во реалноста тоа е само навистина мал процент, особено со камери и новинари во грбот (т.е. пари, и над сите за своите видливост). Во повеќето случаи, всушност, никогаш не е на теренот, само се обидува да се логирате zvými празнословие на акции на некој друг. Иако, се разбира, многу често само заради пари и свој видливост. Тоа беше во реалноста само т.н. авто-прогласување круг одлуки. Таму се всушност многу повеќе од 99% од сите оние во светот некогаш постоел. Во повеќето случаи, многу ретко се повлекол од неговата маса во паб за повеќе од неколку метри, каде што, по соодветен износ на пијалоци консумира сè што првично се мислеше. Таква активност не е толку бескорисен како глупави. Според тоа, би било можно од технолошки гледна точка круг на одлуки од целиот свет поделени во бесмислен и глупави. Во некои случаи, дури и глупави станаа бескорисни (промовирани нас момчиња), бидејќи тие веќе не беа сами со своите глупости, па затруени дека дури и отиде во областа на таму некој модел предизвика. Но, тоа беше бескорисно активност, во нивниот случај ќе биде сосема доволно доколку позиција остана нем.

 

Прогласувањето или лозинка "кругот на одлуки од целиот свет, обединете се!" Но веројатно никогаш спроведе поголем обем, и ќе биде најдобро да се наведе дека кругот на одлуки во светот секогаш биле, се и ќе бидат бескорисни и глупави. Збуни занает е за некој кој е во било средба во полето без никакво двоумење на самото место веднаш и апсолутно безмилосно убиени.

 

Дури и пред нив конечно и целосно се каже збогум засекогаш, можно е да се однесуваат на комуникација вонземјани кои имаат говорот со КО доста заедничко.

 

Вашиот

 

Молња Ослободување од одговорност (Молња Шок)

 

Секогаш кога некој состанок со вас секогаш подготвен, се тресат рацете со вас, во која тој секогаш wields толку многу моќ за да може да се движи на електрична локомотива на растојание од неколку илјади километри до неколку стотици илјади милји.

 

Можеби дури и на крајот, кога еден не успеа да имаат лозинка,

"Круг Творец на сите земји, Еби се!"

 

Howgh.

 

Крајот вметнува текст во ноември 2011 година --------------------------------------------- --------

 

Еден многу интересен ефект може да се набљудува многу порано, неколку дена пред polehnutím , виткање на стебленца на земјата, досега забележани само во јачмен, со други зрна веројатно нема да се случи речиси колку. Растенија се "главите надолу" (или ушите горниот лисја) беа погодени од електрична енергија од молња и други ефективни со него, и во рок од неколку дена до неколку недели Polehňa , свиткано стебленца на земјата. Понекогаш можеби дури и часови, велат дека следниот ден, тоа зависи од интензитетот на интервенција. Polehnout , се наведнуваат на стебленца на земјата, тие може да посади во нивна близина, помалку погодени, повторно, но пред тоа првиот "навалена глава". Нешто како здрава растителна јачмен во овие фази на развој (ješmen пролет, во периодот од почетокот до крајот на мај, непосредно пред vymetením и по него), кога се уште е зелен како растенијата во слика, никогаш не погубен, во хоризонтална положба (нормално на вертикалната сечилото на) тие не добиваат nezasaženého јачмен уши до само пред доспевање (фаза на раст пред 69), многу јасно кога растенија почнат да се претвори жолта или се веќе безбедно жолта боја.

 

Опишаните феномен е веројатно на други житни култури (пченица, 'рж, тритикале) во врска со уставот не покажува на кората, или не доволно далеку, но остава треба да се видливи mohl.mohl.

 

Забелешка: ротација на увото на земјата Припаѓаат текот на зреење пченица, 'рж и јачмен или слични или дериват житарици апсолутно неразделно, тоа е феномен во која (веројатно) учествува во двете континуирано поголем механички стрес во близина на матични врска Кочан, природни и други морфолошки промени во текот на созревањето. Можете лесно може да се провери, но сеуште не е имплементирана. Ова важи дури и во есен 2011 година. Ќе бидат разгледани. Образложението е базирана на фактот дека, на пример јачмен матични толку малку тешко дека и најмала механички стрес зголеми матични близина на увото или штета (povadnutí) целото растенија со ушите почнат да значително собори многу порано отколку што би било случај за време на нивниот природен раст и развој. Спротивно на пченица се карактеризира запрат веднаш под кората толку силна и цврста што ќе одбиеме лошо влијание за време на созревање може да не некогаш се случи, ако nenapomáhaly природни анатомски, физиолошки или морфолошки промени. (photo)

 

2010/07/31: Други проценки - не исклучува дека некои од Crop Circles се создадени од повторената молња празнење на истото место - за прв пат ќе биде само како předexpozice (повторно, она што сличност со фотографии, колку пати веќе!), Како и значителен дел од областа се само ослабени, но не срамнети со земја стебленца се свиткани кон земјата, можеби само повремено. Само вториот празнење е strefuje во (значително повеќе чувствителни на механички стимули), кој лесно создава форма како круг, и тоа речиси веднаш, во дел од секунда. Идејата датира од 2008 година, датумот значи дека само времето за регистрација тука

 

Во следниот текст (но особено на други подстраници) ќе биде или се веќе некои од овие податоци во голема мера префинет, овде само накратко. Електростатско поле создадени само пред, за време и непосредно по освојувањето блиц е огромен (на англиски: огромен). На електромагнетно поле создадена кога гром празнење е огромен (на англиски: огромен). Механичка сила генерирани од гром празнење е огромен (на англиски: огромен). Сите овие вредности се од редот на најмалку еден милион да милијарда пати, но повеќе од било што лицето е во можност да се создаде во лабораторија и во индустријата. Ништо како тоа не е дури и навестување може да бидат подготвени дури и во nejohromnějších (англиски: огромен) растенија на светот. Можеби само за споредба: во текот празнење (only!) просечен блиц (која трае од 100 до 150 милионити делови од секунда) над земјата и под земјата зрачи енергија на кој долго и натоварени товарен воз (илјади тони) пропушти неколку десетици километри, како и целосна натоварени камиони (десетици тони) на стотици до илјадници километри. Во случај на поднесување , виткање ножеви на земјата неколку десетици до стотици метри квадратни со зрно трансфер стотици килограми материјал на оддалеченост од десетици сантиметри, дури и без превоз од место до место ...

 

Детална анализа на waveform на молња празнење може да се утврди дека најзначајниот дел од енергијата што се троши за време на тоа се пренесува со текот на времето не повисока од 10 микросекунди. Тековната рампата steepness на кривата е меѓу 30.000 (првата РС) до 200 илјади денари (околу следните РС) засилувачи на микросекунда

(pic - norm), Краток опис

 

Добиените податоци се однесуваат на просечната молња празнења (врв струја илјади ампери 10-30). Претпоставувајќи дека, како и секаде во електротехниката пракса, точно сооднос што пренесува енергија е пропорционална со квадратот на тековната (иако е екстремен случај и може да се применат различни случајни правила), тогаш енергијата на овие бранови (во сите три случаи тоа е т.н. позитивна молња, кои се значително посилна и паѓа дури и многу милји од бура облак, често без дожд, како "гром од ведро небо", "на гром од ведро небо"), кој се мери 2010/08/06 во близина на селото Morkovice-Slížany (еден од 115.000 ампери, времето околу 10:39, во близина на друга 133.000 ампери, за време на приближно 10:40), или помалку од еден километар над северниот раб на Аустерлиц, околу 10:40 CEST, 219.000 ампери, би можеби дури и возот кружеше светот неколку пати ...

 

Забелешка: место посети (Аустерлиц), документирани. Одредени промени во растителен материјал (пченка) се забележани, но не подолго занемарливи во споредба со она што се случи во текот на терен. Во цел за таму да сместување , виткање житни растенија на земјата, тој би гром удри т.н. "зелени горе" кога постои делумна штета и нарушување meristémových ткива, кои со текот на времето се одрази во раст нарушувања. Во август, растенијата веќе се најде сосема извесно време по зелени фаза на зрелост и целосно производство висина раст заврши, раст meristems е веќе неактивен и нивните клетки не раса, е само зреење. Тоа е веројатно една vysokovzrůstnou доцна сорта (коњ заб?) Nezkoumáno детали. Но, тоа мора да се нагласи повторно, дури и ако е опишано ситуација се случи порано и растенија се, да речеме, само половина висина, веднаш по ослободувањето од молња би биле видливи речиси ништо, иако над полето за да поставите реални и вистински огномет.

 

Тоа е важно да сфатат огромен инерција на растенијата процеси. Јас жито, што е побрзо убиени целосно (електрична енергија, хемикалии), а не во раните денови речиси невозможно да се направи разлика од жив пченка стои во непосредна близина. Тоа сигурно ќе биде можно да се докаже само дека тоа не го покажува метаболизам. Само по неколку дена ќе згаснат, и по неколку недели буквално ќе се урне во прав. Но, ова не е случај Crop Circles, кои работат главно со жито ослабени. Еден пример на оваа ситуација било плевел или несакани растенија за неколку дена по хербицид апликација - како навидум ништо иако објективно растенија се веќе мртви безбедно и целосно без никаква трага на метаболизмот, а таа сигурно ќе биде фактот објективно да се утврдат, но кој вас кога патувате во областа повлекува хемија лабораторија ...

 

Сличен случај заробени - тоа е молња испуштање во пожар хидрантска и вкупната смртност жито само во области директно преку метал цевка чуваат под земја. Колку долго ќе го бере цвеќиња во вазна да изгледа како жив? (Смил засекогаш)

 

Додадени октомври 2011:

Како пример на бавно процеси во текот на растенијата може да послужи пожолтување трева во Пардубице тркачката патека во есента 2011 година - како што е наведено, примената на хербициди мораше да биде најмалку една недела пред пожолтување. Патем, можно е дури и таму имаше молња штрајк во тревник, некои мали есенски бура беше. Тоа може да биде повеќе од еден месец пред пожолтување трева. Тоа ќе биде неопходно да се побара од метеоролозите. Ако навистина било какви молња испуштањата се случи, тркачката патека работници го забележи, дури и кога тие не стојат до него, за среќа за нив. Тој дури може да остави некои ефекти на некои дрвја стои таму (паднати гранки, стеблото хит). Хербициди беа набљудувани. Прашањето е навистина интересно за сите, за тоа беше формирана посебна страница. Ако навистина биле молња, трева на крајот умира целосно, но наместо тоа може да се сее без проблеми повторно. Видете на страница наречен Пардубице .

 

Зошто истражувачи се феномен Crop Circles очигледно не сакате да се стави овие факти во контекст, додека на сајт многу често се јавува голем број на многу интересни феномени, кои можат да бидат апсолутно сите, без исклучок, за да го вклучите придружните појави кои произлегуваат во текот и по молња испуштањата ?

 

Дефекти - дефект на електронски уреди - останува статична.

 

Компас - на пример, Ли (R) М Молња индуцирана (заостаната) магнетизам ( Google ). Друг пример во Уман : молња празнење , страница 7 (модерната ера)

... "Првиот молња празнење сегашните мерења Pockels (1897, 1898, 1900) во Германија. Анализиран предизвикана остаток на магнетизмот во базалт поради блискиот удар на гром празнење тогаш произлегуваат од проценетиот интензитетот на таквите струи" ...

(Забелешка автомобили -. Така што од 1900 година, истражувачите беа водење во областа и околу над базалт темел со компас и магнетометар, а не да биде изненаден дека во местата каде што неодамна погоден од гром, отстапување од нормалното магнетно поле беше доволно да. само се прашувам ...)

 

Мртви животни, инсекти - убиен од струен удар, во случај на инсекти може да биде понекогаш се нарекува индуцирана струја. Како мртвите инсекти на растенија, но не сите, се најде каде исечете кругови и, генерално, срамнети со земја , лежејќи на земјата жито? Објективно гледано, во текот на пролетта и летото, инсекти се најдат насекаде. Тоа е затоа што, во речиси сите случаи имаат доволно долго за нешто од каде молња удри, нешто сите инсекти или диск да се крие (претстојната бура, ветер, дожд), или едноставно воодушеви (силен ветер), или флеш. Мртви инсекти е така само во оние ретки случаи каде што има толку многу еднина појава во која гром од ведро небо е. (Is. За време на посетите на неколку стотици места каде молња погоди областа во годините 2008 - 2010, беше местото каде што исто така имаше мртви инсекти, откриени само еднаш. Но, и покрај тоа што беше случај кога не постои потреба да се сомнева во можна причина за нивната состојба. Секој примерок заробени инсекти доза на енергија добија барем неколку џули, можеби дури и повеќе од тоа. Сепак растенија на која се наоѓа, веројатно не сосема убиени.

 

Честички од железо и железо оксид во почвата, можеби дури и на дршката, уво и зрна: а pyrolytic катодна намалување, на честички може да биде делумно се стопи. Наводно изложува магнетизам, кои, навистина, не е невозможно, со оглед на тоа што се случува. Истражувачите но никогаш не веројатно се потврдуваат како нивните магнетизам наводните или го најде тоа мери. Патем, јас навистина не треба да се бараат за потеклото на meteoritic железо, во себе обработливо земјиште е тоа само поради природните содржина во еден хектар, а само до длабочина од 10 см содржани 7500 до 10.000 тони. Ако земјоделско земјиште ќе во некоја точка изложени дури моментално температурата на C околу 30.000 степени и електрични струи понекогаш надминува петстотини илјади ампери, некои растопен железо честички во него веројатно ќе се најде. Ништо и никој не се обиде да направи нешто слично во лабораторија, некои постигнатите резултати е, секако, многу пониски температури и струи. Следниве експеримент беше спроведена додека земјоделското земјиште, но тоа може да послужи како демонстрација демонстрации. Сликата е чисто железо оксид предизвикана од раствор на железен хлорид, амонијак, измиени и исушени. Лево во првобитна состојба и право (ова е еден и ист примерок пред и по експериментот) откако повтори изложеност за поттикнување на интензитетот на 0,03 Ј, 2500 V во неговата непосредна близина (помалку од еден милиметар). Промена на бојата може да се должи делумно намалување, распаѓање или менување модификации, уште поблиску nezkoumáno. Износот на Фе 2 O 3 изнесуваше околу 0,3 g и искри беа неколку десетици. Обид е лесно докажана и повторливи во секое време. Испуштање на енергија се користи во експериментот е околу 10 12 пати помалку енергија од просекот блиц (илјада милијарди или милиони милиони пати помалку). Можете ли да замислите дека дури и "малку" посилни удари отколку во опиша експеримент (1000x, 10000 пати) ќе биде избран медиум значително врши обемна квалитативни и квантитативни промени. Fe е во земјоделските почви содржани еквивалент на нешто повеќе од 3%, главно како хидриран оксиди.

 

Инциденцата на различни отрови и штетни хемикалии (иако посетителите на Crop Circles никогаш не се реализира, но нивните сведоштва и искуства не може да ги споделите со сите токсиколог во најмала сомнение, и треба да оди да ги внимателно, како е можно да го извести) - Многу посетители се опише класичните симптоми труење или изложеност на хемикалии халуциногени супстанции - последица од усвојувањето на активности и огромна количина на енергија во подземјето, која е во можност да го конвертирате стотици килограми присутни таму првично сосема безопасни природни состојки во многу опасни хемикалии. Електролиза, температура, притисок, пиролиза, висок притисок висока температура дисоцијација, термички процеси, комбинации од него, и многу други последователни процеси. Местото би можеле да имаат значително зголемени количини од овие хемикалии се случуваат главно:

Јаглерод диоксид CO2 (смртоносна концентрација од околу 20% во воздух), јаглерод моноксид CO (смртоносна концентрација во воздухот нешто повеќе од 0,2%), водород цијанид или цијанид (LD околу 300mg). Да се утврди. Во прилог на трите наведени примери, но не може да постојат илјадници други високо опасни хемикалии. Можат да се појават преку процесите наведени само од она што е инаку сосем природно се најде во почвата во сосема безопасни начин. По случаен избор, можеме да зборуваме за пример органофосфати.

 

Барањето сеуште не е експериментално потврдени, тоа е само и само образовани се погоди. Секој би сакал да кажам дека не постои ништо како тоа не се случи и не се најде, тие може да се обиде да го докаже на било кој облик во иднина. Бидејќи ова е многу сериозна тврдење, ќе бидат додадени во текот на времето во детали труење симптомите наведени погоре сите три хемикалии (некои страници се веќе наведени). Огромното мнозинство од нив биле опишани како различни впечатоци, чувства, идеи и перцепции, или дури и халуцинации Crop Circles посетители во текот на годините на места на фигурите сведок документирани. Пример - метален вкус во устата - типичен пример за труење со цијанид, но исто така и голем број на други исклучително опасни отрови. Цијанид (во случај на водород цијанид HCN) беа избрани како повеќето типичен случај особено поради тоа што сите три компоненти - H, C и N, на местото сосема неочекувано, без сомнение, се присутни, и молња празнење и своја енергија најверојатно нема особено големи проблем е да се поврзете на точки ("пече во природни подземни автоклав"). Посетителите Crop Circles, затоа, можеби една од ретките група на луѓе, еден вид на бели врани, кои беа во можност да ги споделите со некого за вашите чувства по труење со цијанид. Огромното мнозинство на луѓе кои беа затруени кога цијанид јони, тоа не е да се сподели со некого за вашите чувства, речиси никогаш не многу повеќе време од неколку секунди до две минути.

 

испратени ноември 2011

Според некои сметки, локациите на Crop Circles повремено се среќава поединци кои "шмркаат земјата" (како што е опишано во "bara Клара акции" или нешто слично). Тоа е веројатно поединци кои се обидуваат да имаат работено како Девствени во кафез водење на дното на јамата. (Црвениот џуџест Серија 8 ЕП 4 -. Касандра)

 

Јаглерод моноксид и јаглерод диоксид претставуваат особено подмножество на токсични хемикалии кои можат во некои случаи произведе дури и за време на посетите на извидничката Crop Circles во место за неколку дена по молња празнења. Во длабоки подземни под орање да најдете различни од дрвени предмети - дел од оригиналната згради, набран дрва корен системи, лагери, хумус или тресет. Било кој од овие предмети може да се запали од гром премин, дури и во состојба на многу висока влажност, и толпата (догоруваат) број на денови, како на купот во текот на производството на јаглен, без состојба на земјата сепак покажа значително и тој беше почитуван. Нешто веројатно може да се открие со термички камери, кои исто така би сигурно откри многу топлина, дисперзирани подземни само како енергија пропуштање на електрична струја. Термо imagers (термографска) на сајтовите на Crop Circles никогаш не биле користени, па, драги истражувачи, во идните години со вкус од неа! Ова е многу добра набљудување метод, наречен distantní, така што набљудувачот не може да се издаде за сите потенцијални опасности кои можат да бидат присутни на овој сајт. За посиромашните истражувачи ќе биде некаде на веб-сајтот да се најде прилично детален опис на тоа како да се користи многу едноставен и евтин камера (<2000 CZK) како термо imager (> 100 000 CZK), со кој е можно да се идентификуваат барем имаат дури и вишокот топлина чуваат под земја во Следствено на премин на електрична струја.

 

Додадени есен 2011: Аномалијата на местата на Crop Circles се опишани грешка автомобил мотори во нивна близина, можеби дури и авиони се движат над нив. Мотори и за неговата активност користење на голем број на електронски уреди кои можат да бидат погодени од статички електрицитет и остаток на индукција, како што е опишано на друго место. Статички електрицитет може да влијае директно и функционирањето на системот за палење. Статички електрицитет, кој може да биде по такво време молња испуштањата чуваат под земја, тоа не е само ebonitových прачки дека некој нанесуваат лисица опашка, Ник Картер, може таму всушност се чуваат во форма на електростатско задолжен за кондензатор изолирани случаен природни високо ефикасни диелектрик ( некои камења) се јавуваат многу киловат часови (megajoules). Во конвенционалните кондензатори во уредите се чуваат најмногу неколку milijoulů, ретко малку повеќе. Друга можна причина за неуспехот на мотори со внатрешно согорување во опиша локации може да биде фактот дека таму не се претставници на износот на кислород во воздухот, како што се бара вина без операција. Намалениот процент на кислород, исто така, може да предизвика пречки трчање и други уреди присутни на самото место, имено човечки и животински организми. Таквите нарушувања се исто така често се опишани. Како и во многу слични случаи на овој сајт, тоа е (само), главно на (многу) образовани се погоди.

 

Речиси секоја група (тука plůží lemra како и секој човек, оние групи!) Или лице кое е на интернет или во некоја книга и да се обиде да им даде малку феномен Crop Circles, посветува најмалку една веб страница или поглавје од "необјаснети" покажува во изнаоѓање , со апсолутно никакви исклучоци апсолутно сите овие навидум необјаснива појава може да се објасни преку работата на исклучително интензивна електрични празнења во близина на местото на откривањето не е долго време пред, како и изложеност на екстремно силни електростатички и електромагнетни пулсот, што е молња исцедок.

Види аномалија .

 

Уште едно поглавје од "необјаснети феномени" во смисла на истражувачи Crop Circles "абнормалности жито" која уште, но ќе бидат оставени настрана. На пример, во случај на свиткана и проширена јазли е сосема нормална реакција ослабени и на крајот срамнети со земја , растенија додека лежев на земјата, па навистина не било абнормалности не гледам јазли .

 

Дури и светлата веројатно ќе треба да се објасни со остаток на ефектите од статички електрицитет и други енергетски подземни - празнења, Илија оган искри. Подрумот во моментов органски материи, исто така, може да се појават некои еквивалент кал гасови, CO, H 2 , O 3 , како што има некои од оние високо јонизиран атоми и молекули. Мистериозно светло, но тоа ќе биде најдобро да се остави премногу темпераментен имагинацијата на набљудувачи, или релативно лесно проверливи фактот дека значителен процент од нив навистина може да биде "под влијание" (од кои само делумно нивната сопствена вина). Локацијата на секој може да се најде меѓу другите како хемиски соединенија ( види ) дека нивните мозоци можат да работат на една сосема поинаква "опрема" од нормално, па нема потреба да се прашувам тоа, во некои случаи, да ги гледам работите кои немаат никаква избегнува.

 

Често постојат размислувања во врска со можноста на изложеност на топката молња, круг аналогија - топки се навистина во право понуда. Реалноста е многу веројатно да биде многу поедноставно, присуството на топката молња на самото место не беше очигледно на сите неопходни. Всушност, тоа е сосема веројатно само еден од традиционалните, често се користи од страна слепи улички на човештвото додека се обидувал да "објаснат необјаснива необјаснива." Mmimozemšťané најверојатно, ќе биде во можност да каже многу.

 

За одредени, иако многу ретки состојби опишани во десетици сајтови и стотици на веб-сајтови, најверојатно Crop Circles се создаде било блиц. Сите сили од една точка и бар вертикално инцидентот извор во кружни бранови се шири низ површината на која заврши. Таква површина е обично фаза граница. Површина пченка во височина, која се постигне житни зрна, може да се смета како многу блиску приближување на фазата интерфејс. Тие трчаат по него се допаѓа брановите на водата. (YouTube - ветер бранови), како и влијанието на секој орган во водата создава кружен бран, како и неколку тела создава пречки на кружни бранови, влијанието на неколку рацете на истата молња испуштање на мала оддалеченост едни од други, во исто време или во интервали од десетици до стотици милисекунди создава појас на жито кружен бран пречки, во која тие угарка, а со тоа може да се поправи следните празнења, кои заедно, исто така, може да се формира резонанца и мешање. Електрична енергија следните празнење се одржува првенствено за времени објекти склони жито до неколку илјади пати помалку отпор од пченка стои исправен, ротираат меѓу ги создаде повеќе лица за контакт и се многу потешко притиснат заедно. Формира привремена структура, како што симулира кругови на вода, така што растенијата кои содржат, ќе добијат многу поголема количина на енергија постигнување на следните празнење. Веднаш по ослободувањето на механички импулси но од сопствената враќање целосно во првобитната положба флексибилност. "Слика", која ќе биде создадена во нив, бидејќи тие се mnhem повеќе оштетени од растенија во нивна непосредна близина, тоа е апсолутно невидлив, латентен. Нивната штета се зголемува со текот на времето се должи на растот маршеви што се случуваат таму, и стебленца постојано ослабне додека конечно Polehňa , свиткано стебленца на земјата. Ова само се случува да поседувате редовни видливост, но исто така било неправилна форма. Прашањето е или ќе биде многу повеќе детали за други страници на вашиот сајт, како Хронологија и подстраници.

 

Додадени есен 2011:

Поради специфичните својства на јачмен понекогаш може да станат видливи модели пред polehnutím , виткање на стебленца на земјата, што е случај и модел на ... (foto) Во кој лопати се целосно срамнети со земја , сламки лежи на теренот на земјата, уште стои речиси право горе. Шема е видлива, главно се должи на навалување на уво и знамето лист во сосема различна позиција во околните растенија. Ова всушност е одреден аналогија или форма povadnutí и сместување , виткање стебленца земјата е, всушност, исто така, само форма povadnutí, земјата се смета за фундаментално оштетени и така ослабени (изумреа) растенија. Слично на тоа, таа може да дејствува како чиста знаме лист (foto), Веројатно и во други житни култури. Опишани однесување Спајк е навистина само специјалитет јачмен. Многу повеќе детали ќе се врати на сајт хронологијата и други. Тоа не е единствен случај на Crop Circles, кога јачмен слично зачувани, но тоа е повеќе исклучок, во текот на долгата историја на Crop Circles за околу зеде последните 30 години се случи само неколку слични. Јачмен е на ист начин, но може да се задржи веројатно многу често, особено во периодот од мај до јуни. Но можеби особено во периодот непосредно пред и по исфрлањето - пролет јачмен околу средината на мај. Ништо не ги спречува, во овој поглед е направен статистички значаен број на дополнителни забелешки дека nen но не само потребно во редовни дезени. Исто така е само можно дека моделите во јачмен обично се открива премногу доцна, по поднесувањето , виткање на стебленца на земјата, но тоа би всушност можно да се најде малку порано. Исто така е можно дека во повеќето случаи ѓубрето терминот "само Спајк" всушност толку краток дека тоа не е можно да се регистрирате. Значително подолг временски период може да се земе само во ретки случаи и со помош на која било друга цел, како што површинскиот напон на водата , која помага да се задржи на стебленца стои за долго време.

 

Тоа е веројатно повеќе од 99% сигурно е дека стебленца во споменатите фигури подоцна Polehla , сламки се свиткани кон земјата, како и во секој друг случај, слики на некое подоцнежно време, но не и страници истражувачи Crop Circles никогаш не се појави. И зошто, кога тие веќе имаат "направено". Сепак, дури и по повеќе од 30 години на истражување, тие не, тие ги следат приказната што почна често неколку месеци пред да дојде на снимањето, и продолжува за неколку месеци по жетвата додека по неа, а она што е уште пукање, уште е да се открие, да се набљудуваат промените се случува речиси секој ден. Дури и една слика неделно би било доволно. Можеби, но слушам некои посетител "на народот" кој шемата го посети и фотографирани подоцна.

 

Вител прстен често се јавува по конвенционалните експлозија (foto) Само над земјата или во воздухот по нуклеарна апсолутно секогаш, а често и веројатно може да се создаде неколку секунди по молња празнења, со оглед на тоа што се случува по техничка состојба. Веднаш по освојувањето на местото на влијание може да се движи вител прстен од дијаметар од неколку метри до десетици метри, која содржи голема количина на електричен полнеж, а во одредени моменти може да се "печати" на структурата под него (жито). Прстени можат да се движат повеќе во близина, цената може да се додаде и одземе. Според формата на некои личности ќе биде за некои од нив може да биде релативно сложен збир на вител прстени, движејќи се над земјата во различни насоки, некои делови на кои се појавуваат во одредени моменти во структурата на жито. Може да биде склон под различни агли.

 

Се уште е само еден многу теоретски предвид. Па некои страници кои сигурно ќе биде целосна. Вител прстен е забележан многу често веднаш по некои експлозии. (foto) На местото каде молња празнење оди, таму е процес многу слична на експлозија. Всушност, многу малку набљудувачи од такво место ќе заминат пеш. Сите други детали ќе бидат тука .

 

Напишана како еден единствен текст, туку затоа што тоа почна да расте малку, донесе одлука за распределба на повеќе примероци. Постои мала помош за оние кои не можат да чекаат и сакате да започнете свој пребарување, како што всушност се случило:

 

Тоа беше облачно февруари утро, еден ден како и секој друг, и ништо не покажа дека тоа само може да почне да ја постави основата за поставување на решение за една од најголемите мистерии на човештвото 20 век, кои целосно нерешени прелеа во дваесет и првиот век ... Програми се програмираат, документите беа документирани рекордер беа снимени, евиденцијата биле регистрирани филмови се снимени и фотографии беа заробени. Програми се веќе завршени, материјали за проектори врз основа, далноводи се активираат, подготвуваат приемник, пренесување цевки жешко. Беше 12 Февруари 2008 ... Да се ​​продолжи ...

 

Крајот на Дел 1

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

          Дел 1         Дел 2        Дел 3        Дел 4        Дел 5

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz