Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-здравствени проблеми . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Здравствени последици
Во областа, каде што гром удари, можеме да очекуваме голем број на многу опасни отрови: CO , ZNJ , психоактивни супстанции
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Креаторите знаат дека совршенство не се стекнува кога нема што да се додаде, но кога не постои ништо да се отстрани A.de Saint-Exupery
Никогаш не треба да се откажат. Победникот никогаш нема да се откажат, а оние кои предвреме се откажат, никогаш не победи. Ted Turner
На сè во природата е нешто прекрасно. Aristoteles

Исечете кругови , исечете кругови здравствени последици и ризици

PagPh
А многу сериозно предупредување!   Без оглед на локацијата на културите круг посета на ваш сопствен ризик. Тие можат да бидат присутни во високи концентрации исклучително опасни отрови, CO (јаглерод моноксид - без мирис). Исто така диоксид, многу органски отрови, комплексни соединенија на јаглерод и силикон.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Вовед

Молња исцедок, кој ги пренесува во случај на примероци натпросечна енергија, што ќе биде уште многу товарен воз натоварен неколку пати турнеи низ целиот свет, е во состојба да произведе количина на подземна токсични хемикалии кои би можеле да го уништи населението на цели градови. Само поради фактот дека тие се пуштени на површина многу бавно, а исто така се должи на фактот дека огромното мнозинство од нив се многу реактивни супстанции кои во рок од неколку инчи на движење подземни структура веднаш реагираат со нивната околина и едни со други, па така голем дел од нив (за среќа ) zrekombinuje за производство на производи многу помалку опасна или целосно не се токсични, се должи на многу луѓе кои некогаш посети Crop Circles за уште жив.

 

Типични симптоми на труење некои

Сепак, доста голем број на токсични супстанции во подземните уште може да се најде, дури и за време на своите посети. Може да се забележи дека некои луѓе на овие сајтови се однесуваат многу необични начини.

"Некој во форма медитира, некој се моли, некој snuffle земјата, итн "

 

На пример, еден од најпознатите pozorovatelek феноменот наречен Crop Circles, Луси Pringle, опишува на една или две страници на вашиот сајт сосема типични симптоми на труење, sublethal дози од смртоносна соединенија или дрога, можно е да побарате било какви токсиколог.

 

Како и да е, сите тие се под влијание, бидејќи може да има јаглерод моноксид CO (и многу веројатно навистина постои). Многу опишани чувства и однесување на луѓето , всушност личат на некои симптоми на страници на публикации токсикологија како јајца.

 

Веб-страницата, исто така, може да биде вишокот јаглерод диоксид CO2 , така што набљудувачите можат да бидат присутни малку се изгуби, и ефектите, во овој случај, исто така, може да биде многу слично на дејството на лековите. Симптоми, исто така, опишана во дописите токсикологија. (CO2 - нормално содржина во воздухот 0,03%, 2% - првите знаци на труење, 5% - главоболки, 20% - смрт).

 

Главната причина зошто местото е веројатно две може да се случи во текстот погоре наведените гасови, е фактот дека подземните би можеле да имаат голема количина на органска материја изгорени - остатоци од растенија, хумус, корени одамна сечат дрвја. Материјалот во подземните уште може да изгори дури и за време на посетите на некои набљудувачи, како куп во производството на јаглен, со сите последици од него. Зголемен CO и CO2 во опиша локацијата може да влијае на некој кој е присутна на самото место. Тоа е јасно документирано и познат фактот дека животните може да им донесе некои истражувачи, се однесуваат многу вознемирени. Тоа веројатно ќе биде корисно ако носеше Девствени во кафез (види Црвениот џуџест, епизода Касандра).

 

А многу силна препорака за сите посетители да исечете кругови во секое време во иднина. Најмалку што може да потрае еден метар на CO и CO 2 во воздухот (Девствени). Правилно, но не можеше да присуствува на тие места треба, прво треба да изанализира вистински професионалци акредитирани токсикологија лабораторија. Бидејќи záhadologové но нема официјална мерење и персоналот не признае, и претпочитаат да бутам сите нивни snouts во работите што не го разбираат на сите, тие треба да носат најмалку метар. Секое запушта со чудни sciolist прачки, компас или дозиметар кој се наоѓале во Поправете круг, како во транс, очите валани превртена, додека секој сега и тогаш извикува WOW! или страшно!, всушност не е во можност да објективно мерење на концентрацијата на смртоносни супстанции. Само трчаат околу оштетените жито како bluebottles за срање, и нивната безгранична фикции одело на нерви на јавноста.

 

Некаде подоцна да се опише други симптоми кои не може да се применуваат само на CO и на CO2 . На пример, метален вкус во устата, која е типичен пример за труење со олово (што би ги зголемиле областа беше тешко возможно да се погледне за), но исто така и некои органски соединенија, кои се изложени на огромна енергија, висок напон, електролиза и thermochemical процеси на хумус може да се создаде.

 

Можно е да се погледне на сајтови како Lucy Pringle. Децении постојано водат во гуска заинтересирани во места каде што може да се најдат покачени концентрации Особено опасни отрови, кои можат да бидат на опишаните симптоми доста лесно да се открие (некои симптоми како корисници на дрога падна од јајца). Toxicologists слична активност дефинитивно ќе го фалат. Како локален пијавица со која, најверојатно, откако последиците од локалните услови на нивните "заморчиња" консултирани.

 

Пилотите кои обвивале Чернобил реактор од хеликоптер песок, кога три од хеликоптер прелети се сопна и отиде во грмушките да повраќа, се чувствува во устата метален вкус. Но, можно е да се праша дали само оние кои живееле на овој ден.

 

Исто така е можно дека во почвата поради електролиза, висок напон и висока температура дисоцијација создава значителен износ на водород во гасоводот, кои се познати да реагира повеќе лесно и може да предизвика формирање на разни растителни и животински организми штетни соединенија. Дел од неа можат да бидат присутни за кратко време во форма на плазма.

 

Навистина е доста лесно потврден факт дека сајтот погодени од молња може да се случи многу "многу посебен соединенија", слободните радикали, соединенија на било кој од елементите присутни во почвата со висок оксидација броеви, кои се обично се наоѓаат таму. Тие обично се обично многу повеќе токсични, се должи на многу повисока оксидација - редукционистички потенцијал: без кислород во форма на O 2 , животот не би постоел, а сите состојки во кои повеќе од бивалентен се високо токсични. Таа, исто така може да се случи каде озонската O 3 и неговата реакција производи, и слични гасови силикати здравјето многу корисни материи. Интересно е што во овој поглед се уште не започна поблиску интерес во врска со безбедноста на органи, кога тие се слични места slézají цвет деца на дрога сквотови како лебарки за пиво поплавените подрачја заедно ако имало бесплатно пиво. Можеби Нејзиното Височество да го активирате некои тајна служба, Џејмс Бонд не треба нешто да се направи, инспекторот Cluseauovi спомене.

 

Како што е споменато во други страници на овој сајт, најдобра карактеристика на активностите дека огромното мнозинство на посетители модели сосема несвесно препишува е "изложеноста на sublethal дози од смртоносни хемикалии", која е во повеќето случаи буквално идентичен со ефекти на изложеноста на лекот. Тие, исто така, сите лекови се всушност отровни материи (како никотин, алкохол), служел во sublethal дози. Тие човек во состојбата во која смртта е многу поблиску отколку во други околности (некој вели адреналин), а брзината изродите сакале да се занесе во оваа ситуација и во неколку наврати.

 

Нема друг избор туку и на сите посетители да исечете кругови во целиот свет силно предупреди дека навистина се стави многу внимание. Тие мораа да имаат, но сепак многу subliminally, а пред се сосема несвесно, подготвен да ја трансформира во брзината изродите (поточно, оние кои не се). Добрата вест за нив може да биде најава дека после читањето и разбирањето на овој став може да се продолжи во таа сосема свесно.

 

Симптоми на труење со јаглероден моноксид

На 20% carboxyhemoglobin концентрации покажува погодени главоболка, стегање во градите, во 40-50% се додава гадење, вкус, повраќање и главоболка се посочи. Постојат визуелни нарушувања, промени во однесувањето. Над 50% carboxyhemoglobin концентрации жртвата станува несвесно, го намали крвниот притисок, проширени зеници, аритмии може да се случи. По труење со јаглерод моноксид се забележани нарушувања на личноста и меморија, може да се развие органски psychosyndrome

Медицинска прва помош , Ј Pokorny , Гален 2005, p.231

 

Други извори:

Огромното мнозинство од симптомите на труење се неспецифични проблеми, заеднички со други болести (настинка, почнувајќи со вирусни инфекции, цревни проблеми, труење со храна, мозочен удар, итн)

Меѓу другото, често доаѓа некакво срце да аритмии.

 

Симптоми на престој во средина со повисока содржина на CO2

брзо дишење, потење топла кожа, главоболка, висок крвен притисок, поспаност, неможност да размислуваат јасно, губење и напади vědoní

(Забелешка: Во случај на некои поединци, вкочанетост и неможност да се размислува појасно е целосно неспецифични говор, кој нема врска со престојот во средина со повисока содржина на CO2 )

 

Метален вкус во устата: типичен пример за труење со олово, како и многу органски отрови, кои не содржат метал. Дојди, на пример, по звечарка залак Енциклопедија на токсикологија, Четири Том Сеп, 1-4, Векслер et al., P.142

ISBN13: 9780127453545

 

бигваниди (страница 272): повраќање, гадење, абдоминални грчеви, губење на апетит, нетолеранција кон одредени видови храна, ситост, фотосензитивност, варење, лош вкус (метален вкус), збунетост и летаргија

 

Циклофосфамид (Cytoxan - Бристол-Мајерс Squibb онкологија; Neosar - Pharmacia)

(Страница 396, Прилог 2 - дрога користат во хемотерапија)

Акутни ефекти: гадење и повраќање; Тип 1 (анафилактоидни) хиперсензитивност, лицето гори и метален вкус, визуелна замаглување

Хронични ефекти: депресија на коскената срцевина, алопеција, хеморагичен циститис, стерилитет (може да биде привремено), белодробни инфилтрати и фиброза, хипонатремија, леукемија, рак на мочниот меур; Несоодветна ADH секреција, срцева токсичност; аменореа

 

Koprino - активната супстанца ИНЖЕНЕРИНГ (Hnojník) мастило

Симптоми: Метални вкус во устата, црвенило на лицето, тремор, повраќање и дијареа

(Специјални toxikologie.pdf, Ing. Адам Мартин, д-р)

 

Lullman - фармакологија и токсикологија

Што: вртоглавица, тинитус, замор, проширени зеници (стр. 581)

 

CO2 : (стр. 592) Кога зголемување на концентрациите развива брзо дишење, главоболка, потење, немир, збунетост и иритабилност манифестира. Може да се следат апатија, конвулзии и кома.

 

Па, ова е навистина глина, од кои willies ...

Гупта, РК, Прирачник за токсикологија за хемиска војна агенти, Elsevier, 2009, ISBN: 978-0-12-374484-5, страница 593

веќе го прочита себе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Научник кој не може да се објасни она што дојдоа, не измислуваат ништо.  Walter Reisch
Ништо заведе откривач на погрешен пат полесно отколку набрзина се најде половина вистина. J.Rostand
Ако некој вели, "Јас не за пари, но принципот", тогаш тоа е само за пари.        Kin Hubbard
z