Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-Benátecký-Vrutice-2008 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Benátecká Vrutice 2008
Молња регистрирани визуелно и акустично, 1800 метри од местото dopadu.Návštěva за неколку часа
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Научникот е мотивирана пред се од љубопитност и желба за вистината. I.Langmuir
Луѓето се само добра како и нивните технички развој им овозможува да бидат. G.Orwell
А песимист гледа тешкотија во секоја можност, оптимист гледа можност во секоја тешкотија.  W.Churchill

Исечете кругови , исечете кругови Benátecká Vrutice 2008

PagPh
Непосредна контролни точки на гром

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Тоа беше исклучително силна бура придружуван од дожд. Место посети на секои две или три часа, од областа срамнети со земја , лежејќи на подот од околу 80%. Околните полиња непроменети, со речиси никакво сместување , виткање на стебленца на земјата, и најблискиот соседните преку правливиот пат. Поточно, нивниот статус непроменети уште срамнети со земја , лежејќи на површината на нив беа пред, сите континуирано евидентираат и документираат. Консултација со локален фармер, контрола на низата веднаш по бура откри дека пред бура областа да се одморам на земјата или нож. Остатокот од поле во повеќе од 95% срамнети со земја , сламки лежеше на земјата во текот на следните недели.

 

Фотографии направени околу три часа по молња празнења. Благодарение на информации од локален фармер покажа дека областа е потполно неповредени од невремето. Други полиња, само преку патот во непосредна близина на овој, остана речиси непроменета. Молња хит не е исклучително силна (врв струја 6000 А, може да се класифицираат како "ситна"), но дождот беше многу силен и остар, неколку десетици милиметри врнежи за помалку од еден час. Можеби тоа значително изменета (намалени), на електричниот отпор на земјата и растенијата, и на тој начин би можеле да произлезат толку големи промени во рок од неколку минути, бидејќи на електрична струја помина целосно преку површината на целото поле, па имаше забележително растенија погодени речиси целата површина.

 

V průběhu přibližně 30 minut spadlo několik desítek mm srážek, polehlo celé políčko o přibližné rozloze 6 hektarů, velmi nepravidelného tvaru. Fotografie doprovázející tento odstavec byla na stejném místě pořízena o 4 dny později. Konzultací s místním zemědělcem, který se nacházel přímo na místě a kontroloval následky bouřky, zjištěno, že před bouřkou na poli neleželo na zemi ani stéblo. Jak se vyjádřil, během sklizně budou muset u kombajnu asistovat chlapi s vidlemi. Obilí (ječmen) polehlé téměř kompletně, 80 - 90 %, místa která polehlá nebyla rozmístěna jen velmi náhodně. Okolní pole netknuta, respektive jejich stav nezměněn, předtím jejich stav několikrát ověřen a pravidelně kontrolován. Včetně nejbližších, vzdálených jen o šířku polní cesty, kroupy by se nedokázaly strefit tak selektivně do jediného pole, ještě k tomu tak nepravidelného.

 

Флеш може да се набљудува визуелно и слушаат следниве гром Miata влијание на удари лежи 1800 m, како воздушна линија од лабораторијата.

 

Повторно да се нагласи, и покрај екстремни врнежи беше други области непроменети, но на полето е погоден од гром срамнети со земја , лежејќи на подот речиси целосно во текот на целата површина (се проценува на повеќе од 80%). Областа има прилично комплексна форма, видете на приложените цртеж и на мапата, па тоа е речиси невозможно локални акциони локалните метеоролошки феномен, така што тоа само влијае на ова поле, без значителни интервенција од соседните области, разделени со само по правливиот пат.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Јас сум многу интелигентни, можам да направам ништо. Ја измислив парфем и свој синџир на хотели. Јас сум жив доказ дека блондинки не се глупави. Paris Hilton
Јас обожавам толку глупави експерименти, се уште се прави. C.Darwin
Одмаздата е слатка и не гоење за неа. Алфред Хичкок
pz