Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови-во-земјоделството жито . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Земјоделството како наука
Постојат многу научни дисциплини кои можат да помогнат да се реши мистеријата што enshrouds човештвото
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Постојат два можни исходи: Ако резултатот потврдува хипотезата, тогаш сте направиле мерење. Ако резултатот е спротивно на хипотеза, тогаш сте направиле откритие.  E.Fermi
Имагинација владее со светот.  N.Bonaparte Ако вашите фотографии не се доволно добри, вие не сте доволно блиску.           Robert Capa

Меморија може да ви помогне? Стручна литература помага!

PagPh
Ако некој се обидува да се справи со секое прашање што се однесува на житни полиња не е воопшто проблем да се консултираат за ова прашање со водечките ботаничари, земјоделците, или барем се погледне во литературата.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Специјални Ботаника Земјоделство - проф. Чарлс Kavina, 1925.

Поглед.

 

Страница под конструкција

Некои делумни информации може да се најде, на пример, додека на одредени резиме страници. Еден од најголемите досега е особено страница Crop Circles - Објаснување . Друга релативно обемни информации може да се најде на линкови од страница текстови . Постојат, главно, линкови до некои објавени текстови. Исто така, некои претходно необјавени, може да се дефинира како прикажување на, демо снимки. Друг сет на несортиран текст е тука . Текстовите ќе се разбира постојано се зголемува.

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства. Згора на тоа, сепак, структура на култури се случува барем неколку дена, понекогаш и до неколку недели по молња празнења. Тоа е затоа што на засегнатите растителни ткива ослабне многу бавно, поради огромниот инерција и поради тоа многу бавно тековните промени во растенијата ( ЕПП , Хронологија ). Бидејќи понекогаш на локалитетот може да се случи многу сложен пречки и резонанци, понекогаш може да се создаде многу сложена шема. Еден гром празнење зрачи енергија на кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Просечна (!) Ослободување од одговорност. (Поедноставен објаснување)

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

А политичар треба да имаат способност да се предвиди што ќе се случи утре, наредната недела, месец и следната година. И да бидат во можност потоа да се објасни зошто тоа не го направи. W.Churchill
Кој се двоуми е будала.

Mae West

Јас сум почнуваат таму каде експерименти последните експериментатор е завршена. T.A.Edison
z