Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-електро-патологија . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Електро-фитопатологијата
Ефект на електрична струја за раст на растенијата, нивната wilting, деградација и смртта на ткиво
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Посветен на лажлива глупости во некои кругови се смета за вистински белег на вистинската наука. A.Huxley
А мудриот човек добива повеќе од неговите непријатели отколку будала од неговите пријатели. B.Gracian
Експерт е некој кој има направено сите грешки што може да се направи во неговата тесна област. N.Bohr

Исечете кругови , исечете кругови Електро-фитопатологијата

PagPh
се занимава со ефекти на премин на електрична струја растителни ткива, клетки и целата растенија

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

 

На пример, ќе бидат опишани квантитативна метода за утврдување на вредноста на електрична енергија поминувале, по што постои фиксен квантитет да го убие растителен материјал или пресметаните на суво основа. Понатаму ќе се изучува и документирани како поставување на смртоносна доза на електрична енергија за разни растителни материјали, ефектот на тековните проток (примени напон), однесувањето на растителниот материјал по поминувањето podletálních, nadletálních nadletálnách и високи дози на електрична енергија, како и многу други феномени.

 

Дури и под многу неповолни услови, а за сместување , труп свиткување на земјата, но може цветни до целосна зрелост доволно седат или речиси целосно, недопрена и избави генетски информации во квалитет жито, иако механичка сила на лопати во споредба со многу пониски стојат непроменета. Исто така, тоа може да се случи, тоа е само пред uzráním жито (пченица само пред фазата 89 - полна зрелост, растенијата се речиси исуши кога растенијата имаат многу илјадници пати поголема електричниот отпор од растенија во вегетативна фаза нивните ткива може да биде предизвикана многу повисок напон. (поедноставен објаснување), но тоа не е во ДНК на герминативни јадра семиња предизвика таква "хаос", таа поминува сосема поинаков начин. може да се случи, но тажен факт дека кутија е целосно срамнети со земја , лежејќи на земјата, дури и кога целосно здрава култура, и многу тешко да жетва. ќе биде веројатно е можно да се утврди точната фаза на развој на растенијата кога растенијата енергија предизвикана од гром празнење предизвикува најмногу штета и да дејствуваат соодветно. сеуште Ова е, се разбира само претпоставки и теорија.

 

 

Еден од првите и повеќето основни задачи: да се измери отпорноста (специфични, а веројатно и релативна содржина на сува материја) растенија во различни фази на развој

 

Станува збор за 1MΩ/cm зелени пченка (мерена во 40V), тоа е доволно за

 

 

 

Страница под конструкција

Некои делумни информации може да се најде, на пример, додека на одредени резиме страници. Еден од најголемите досега е особено страница Crop Circles - Објаснување . Друга релативно обемни информации може да се најде на линкови од страница текстови . Постојат, главно, линкови до некои објавени текстови. Исто така, некои претходно необјавени, може да се дефинира како прикажување на, демо снимки. Друг сет на несортиран текст е тука . Текстовите ќе се разбира постојано се зголемува.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства.

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Најсигурниот знак дека постои друго место во универзумот, интелигентен живот е тоа што никогаш не сте се обиделе да контактирате со нас. B.Watterson
Искуство е драг учител, но будали само еден е можно. B.Franklin
Наука станува опасно само кога замислува дека е постигнат својата цел.    G.B.Shaw
pz