Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-шема-инволвираните (ЕРЦ) . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Ожичување дијаграм на поле пченка
Во областа на жито, постојат различни електрични компоненти - отпорници, намотки, кондензатори. Дури и во исечете кругови.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Ќе стане одговорен, засекогаш, за она што сте го скроти. Вие сте одговорни за вашите роза.   A.de Saint-Exupery
Наука знае само една команда - во корист на науката.   B.Brecht
Прифатите предизвикот, така што ќе можат да го доживеат радоста на победата. G.S.Patton

Електрична отпорност - Р . Кондензаторот - В . Серпентина - L .

PagPh
Сите објекти во областа, вклучувајќи ги и растенијата, покажуваат физички својства, вклучувајќи електрични. На пример, електричниот отпор на пченка стебленца неколку мегаоми по сантиметар должина, пред жетвата, како и многу повеќе.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Електрични компоненти и уреди во областа

Во почетокот тоа беше повеќе од само забава. Барај областа на различните компоненти и уреди од електротехниката. Каприциозен хумор, се користи првенствено за забава во текот монотоно активности на своите делумна наплата. Но, не само компоненти, и целата единица, а не само електротехниката, и разни технички и технолошки помагала и уреди. На пример, либела и отвес - растенија се изградени, корените расте надолу и произлегува нагоре. Luxmeter - ја следи колку светлина паѓа и каде, и листовите и цвеќињата се зреење според вртливата. Стеблата и лисјата на растенијата се изложени на многу висок напон потенцијални бура облак (на напонот на земјата е неколку милијарди волти), или дејствуваат како билет Stéblová electroscope и вртливата во различни правци, а не дури и во близина на појават молња празнења. На прво се чинеше дека на терен ќе бидат откриени најмногу некои пасивни компоненти - отпорник, кондензатор, калем. Било материјал има значителен отпор, капацитивност и индуктивност, и растенија може да се смета како различни sérioparalelní поврзување на овие компоненти. Исто така, едноставни уреди како electroscopes споменати, но исто така ammeter и волтметар треба да се најде.

 

Преку R, L и C може да се собираат на различни области сериски и паралелни резонантната sérioparalelní вклученост на членовите на РК, МЗ, RLC, со различни резонантната фреквенции, и тоа ќе биде можно дури и да се обидат да се утврди нивната резонанца со електромагнетни бранови на различни фрекфенции, од кои сите Всушност, повеќе од житни шумата за време на молња испуштањата се случи, видете физика .

 

Со малку фантазија можно е да се најдат такви Ало осцилоскоп, и обид да се објасни повремена појава на многу ретки суштества се појавуваат имитации Lissajousových обрасци (), но исто така и разни резонантната кола. За објаснување на обликот на бројки, но веројатно сосема доволно механичка резонанца и пречки, иако тоа не може да изгледа толку на моменти. Таа, исто така може да доведе до повеќе комплекс електромагнетни пречки и рефлексии, (т.е. вклучувајќи светлина и топлина) бранови пропагира со брзина на светлината, и разни фаза границите меѓу некои од овие средини: Плазма - ударни бранови - бран притисок - воздух, фазата граници се движи брзини споредливи со брзината на звукот, односно miliónktát бавно.

 

По многу брзо откривање на R, L, C во поле само може да се каже: Сега јас би уште останува да се откријат диоди и транзистори. Иако транзистор и диоди беа откриени, но цевка прави. Иако таа беше откриена речиси веднаш (пролет 2008), како многу важен дел од доказите за поддршка на теоријата принципот на електрични импулси LEMP модели, но утврди дека тоа е всушност цевка за да си почека до есен на 2011 година - 3,5 години од почетокот на истражувањето . Поточно кажано, ова беше наод што се одржа во текот на полето заговор кои точно го имитира процес кој се случува во вакуум. (foto) Воздухот е на животната средина, кои нормално не претставува никаква пречка на електромагнетни бранови, за разлика од шок и притисок бранови кои во голема мера го забавува и конечно исчезне целосно. Но, бодликава жица, преку кои притисок и шок бран помине речиси без отпор, но за електромагнетни бранови како непрогледен бариера, како втемелени мрежа цевки (obrázek)

 

Растенија во областа, сади како релативно кохерентна мрежа, дејствува како чувствителни снимање на материјал слој на фотографски материјал, или на CCD или CMOS сензорот. Задолжен заедно уред (CCD) - помеѓу индивидуалните клетки доведува до наплаќаат трансфер помеѓу индивидуалните растенија, исто така, можат да се движат електрично полнење. Но, таквите "Поле CCD" се во повеќето случаи најмалку 14 дена (понекогаш подолго од два месеци) отколку даде на излезната датотека.

 

Отпор - се разбира, секој објект има некои отпор. На пример, сечилото на пченка во зелениот државата, односно, околу крајот на јуни или повеќе е околу 5 mW / cm. Иако во 2011 година тој беше фотографиран во близина Patrin Мај, зима јачмен во степенот на зрелост што јас му дал да се вози комбинираат Жетвар (фото), односно во состојба целосно исушени, uzrálých растенија ..

 

По постигнување повисока зрелост е очигледно поголем отпор сламки. Друга важна фигура е контактен отпор лесно допирање на стебла и листови, чии информативни маса ќе се наоѓа тука, како и отпори на листови и стебленца цврсто стегната заедно. Тоа ќе исто така, јасно покажува ефектот на контакт отпор е силата која притиска на растенија заедно. За време на создавањето на одредени форми, бидејќи тоа може да игра значајна улога привремено создаде структура делумно склони стебленца и лисја, допираат еден со друг, на спроводливоста на таквата структура може да биде повеќе од повисока илјада пати од исправена положба култура, на стебленца и листовите се речиси допирајќи. Растенија може да биде навалена од ветрот, притисокот или шок бран по освојувањето, често на површински структури на растенија во областа создава кружен бран разлики како кругови на вода. (Фото, videogif) Кој некогаш видел ветер бранови на теренот, може многу јасно се сеќавам дека по толку интензивна нормално импулс над која молња празнење е над полјаната, неизбежно мора rozeběhnout кружни бранови и шокови можат да фатат неколку близина себе и да се создаде интересна раскрсниците и мешање. Растенија привремено создаде структура во која секој за себе доста интензивно базирани (мерливи сила), на прв акцијата на притисок бран, а подоцна свој инерција. Проблем во многу области и многу поголема сила отколку во уште воздухот, кога тие се во контакт само многу малку. Може да се појави многу илјадници пати помала од електричен отпор на одмор. Ако во таква привремена структура оди afterdischarge, поминува косо растенија многу повеќе енергија, но само оние кои не се навали, така што привремено се создаде релативно прецизна форма или повеќе форми, или нивните раскрсници и други форми на пречки. Сметката чини дека дури и индукција на испуштањето во близина близина. По неколку секунди, но се враќа во неговата оригинална состојба, а целиот процес е само почеток. Но, ова е објаснето во повеќе детали на страниците хронологија . Тоа ќе исто така, најверојатно на местото механика , илустрирани неколку компјутерски модели.

 

 

Електромагнетни пречки, Резонанца кола

Иако општата јавност по првичниот многу агресивен и целосно бескомпромисно отфрлање (како што е нејзината навика), подоцна познат многу ревносно, дури и за многу агресивен и целосно бескомпромисен начин (како што е нејзината навика) на можноста за мешање и резонанца модели во жито преку електростатско и електромагнетна резонанца и мешање во текот на молња празнења, ќе биде потребно во овој поглед, а скроти. Иако енергија пренесена шок од молња е огромен, речиси незамисливо човечкиот ум се должи на фактот дека неговата потполна преносот се случува во рок од неколку милионити дел од секундата, видете мени Молња и подменија, и на други места. Може, значи, да доведе до огромни, незамисливи Електростатски - Електромагнетна - електромеханички мешање. Сепак, привремените истражување, пресметки и компјутерски симулации укажуваат дека да се создаде уште многу сложен мешање модели може да биде сосема доволна и само механички пречки. Се разбира, но процентот на електромеханички и електромагнетни сили не може да се отфрли, напротив. Можно е дека понекогаш вклучени во комбинација со механички сили, посебно нивната редовна и симетрични шири во сите правци во развојот на комплексни структури, понекогаш дури и fractals. А фрактал е, се разбира само облик на мешање и резонанца. Речиси секогаш во кругот многу пати многу сложен симетрични пречки, или во комбинација фрактал модел. Иако тоа не е управуван од страна на фактот дека, според некои модели, сите доведуваат до чисто механички начин. Моделите во делата, тоа само работи за некое време (човечки и PC) голта. За сега, можно е да се споредуваат две личности, од кои една изгледа како недовршена втората варијанта, кога зрак (зраци) во рамките на привремената кругот не се движи доволно долго за да одам на работа заврши. Самата природа создала модели како што се компјутер, и не треба да работат дури и една минута човек или компјутер, тоа беше доволно да работат неколку милионити дел од секундата енергија молња празнења, и неколку дена на работните процеси на раст и созревање на фактот дека се појави (природни инфраструктура - ласерски печатач).

 

Еден од моделите на можноста за користење на комбинација на форми и мешање како механички бранови и електромагнетно зрачење. Преку треба да биде можно да се објасни дури и на најсложените форми, кои понекогаш се случуваат - речиси секогаш во кругот, многу комплексна и во исто време многу прецизно симетрични и редовни пречки или фрактал модели и нивните комбинации. Модел ДЕЦАТА ширење кружни бранови (особено шок и притисок бранови) од влијанието шок. Околу првиот канал на молња празнење создаде и цилиндар брзо проширување на воздухот, на работ од кои е многу значајна фаза границата меѓу двата медиума - брзо се движи воздухот во внатрешноста на воздухот и стои околу периметарот на надворешниот (слика него и неколку објаснувачки реченици, имено дека, додека брзината е 10 6 пати помала, но во однос на времетраењето на секоја следна испуштањата прилично константна). Исто така, може да се види значителна разлика во притисокот и триење. Во него се движат и се одразуваат електромагнетни зраци за било какви подоцнежни празнења, а со тоа веројатно би било можно да се обиде да објасни некои од својствата на многу комплексни форми:

 

 1) Зошто се многу сложени модели речиси секогаш се става во круг

Тоа е комбинација на еден од наједноставните форми, формирање на границата - круг, а исто така и многу комплексна шема во него. Границата круг беше креиран од страна на првиот празнење, главно механички. Шема внатре беше создадена главно електромагнетни зраци зрачеше од еден или повеќе последователни исцедок. Зраци во круг (цилиндер) одразуваат главно од границата ѕид формирана од страна на фаза интерфејс. Кога префрлување агол може да предизвика повеќекратни рефлексии во рамките на вкупно многу прецизни круг, што е многу бавно (поради брзината на електромагнетни зраци околу еден милион пати побавно), но сепак доста забележителни брзина и проширува рамномерно на двете страни. Во текот на периодот за кој се електромагнетни зраци во внатрешноста на проширување на кругот патува илјада метри, неговиот дијаметар се зголемува за само неколку милиметри. Најголемата количина на енергија подоцнежно електромагнетни пулсот (LEMP, MS), над 99%, во многу случаи, емитуван во текот на времето не повисока од 10 милионити делови од секундата. За тоа време, светлината патува 30 км и дијаметарот на кругот во кој е постојано одрази промените до 30 мм.

 

Како пример на фаза граница, на која се гледа бранови, можно е да се спомене дека на ноќта на звуци. Затоа е можно во текот на ноќта да се слушне многу далечни звуци, како што возови. Во текот на ноќта, поради отсуство на сончева светлина, а тоа предизвика некои калење атмосфера создава многу остро дефинирани интерфејс на ладни и топли воздухот од кој звук многу се одразува тоа. Не само со значително температурна разлика, но со значителни разлики во притисокот, влажноста и роса точка. Често, исто така, создава одредени височина облаците, која работи многу слично. Звучен интензитет во овој случај само се намалува со квадратот на растојанието, а во јасен временски својата трета власт е предмет на распаѓање. Во опишан случај, механички бранови (звук), и е сличен на случајот, како разлика во текот на нормалното ширењето на гром по молња под облаците за време на бура и по гром од ведро небо.

 

А многу сличен случај, но во кои овие рефлексии, електромагнетни бранови размножување, ноќта ширење кратки бранови, кои во случај на множете се рефлектира меѓу јоносферата и земјата.

 

 

2) Зошто се огледало симетрични обрасци од повеќе, често се многу многу оски, вклучувајќи многу "неурамнотежен" броеви (i прости броеви како 7, 13).

Еден од најголемите рекорд на сопствениците на сите времиња е веројатно формирање на 13 Август 2000 во Woodborough, Англија, (придружни горниот слика) која има многу точни огледало симетрија оска за 44. Тоа е, се разбира не е невозможно дека тоа некогаш ќе биде надмината и во иднина, се должи на пространоста и бесконечните можности на мајката природа. Навистина, ако нејзината во сликата недовршени колега беше завршен (дното сликата е од 2001 година, Avebury Avenue, Вилтшир 14 Август 2001 година), оската на симетрија најверојатно ќе 54. Моделите се многу интересен факт дека на дното, како на врвот незавршена копија била откриена само една година и еден ден откако претходно, скоро како Lomikar. Можно е да се забележи дека помала бројка е околу 2x поголем дијаметар, односно 4 пати област, па веројатно заговор неговата целосна освојување следните заминаа со доволно енергија. Слики може да се зголеми со поместување на глувчето, кликнете води кон изворот.

 

А забелешка за прости броеви: Poirino 2011 - многу убаво 7 (14) оски на симетрија (од основниот облик, постојат некои асиметрии малку внатре). Друга слика - дури 7, 11 и 13 во насока од центарот - повеќе наликува на човечките изнемоштени обид за комуникација со (nonexisting) простор и туѓо интелигенција. Некои поединци беа конечно ја убеди барем по неколку илјади години, дека 7, 11 и 13 се прости броеви.

 

(Како пример на форми, кои се многу слични на електромагнетни пречки форми се ...... Ако две облик ... не влијаат на цената, но само еден треба 58 или 60 оски на симетрија на огледалото, и ако е усогласена со центарот влијанието на празнење шема ... треба тие дури и да се заврши 132.)

 

3) Зошто се толку комплицирани форми.

Одговорот е мошне темелно веќе содржани во ставовите 1 и 2, но ќе бидат елаборирани во иднина, и неколку други, помалку релевантни причини, а пред сè е документирана цртежи и компјутерски симулации.

 

 

4) Облик на оградата - објаснување на отсуство на главните гранични круг.

Во времето кога фабриката по првиот механички пулсот формирана првата привремена круг беше електромагнетно зрачење и, според тоа, сите електрична енергија веќе на растојание од 30.000 километри проценува од влијанието шок, и затоа не може да придонесе за оштетување на растенијата (електрична енергија). Затоа е многу повеќе предизвикана од било какви подоцнежни исцедок кој оди да се одржи на точниот момент кога кругот создадена од механички ефекти од првите исцедок. Растенија се допираат едни со други доста интензивно во многу локации и се состои од илјадници електрични проводници структура од останатите. Токму во време кога влијанието точка испуштањата случи електромагнетно зрачење и енергија прв РС, растенијата не се оттргнат од механички акција на основните позиција на инч, или само малку, бидејќи сите механички последици ќе дојде до електричен импулс. Иако тоа ќе дојде прилично брзо, кое брои одредување на времето промени на електрична струја се мери во делови од милионити делови од секунди, додека времето odměřující интензитет и промени во механички акција на последиците од шокови е доволно за да се измери во стотинки или илјадинки од секунда. Рампата стапка тековната во првиот свијок РС (падина, di / dt) е во просек од 30.000 ампери на микро- втора, следниот РС до 200 илјади. На некои варијации во навалување насока на фабриката, но пред влијанието на првата РС може да се случи, растенијата и нивните листови може да се оттргнат од стандардната позиција статички. Потенцијална разлика од неколку милијарди волти, проследено со повторени електрични импулси од неколку стотици илјади ампери, е по сите само малку различен од силите кои се оттргнат стебленца и лисја electroscopes во училиштето лабораторија, каде што постои неусогласеност објекти тежи фракции на милиграми на неколку милиметри. На сајт е подготвена, а потоа таму навистина е помеѓу небото и земјата толку голема моќ што е во можност да се повлече на електрична локомотива на растојание од илјадници километри.

 

График приближна времето на електрична струја за време на молња празнења, потенцијалните лидерство и индукција во објекти во непосредна близина и следните механички ефекти - ќе има некогаш ...

 

Да се ​​продолжи ...

 

Имајте на ум конечно

Веројатно нема да не биде особено плодна имагинација за да се донесе заклучок дека точките 1,2,3 и 4 ќе биде многу тешко да се игра на многу остри ветер и дожд, што било симетрична случува или целосно спречени или барем навистина "фрлат" . Многу силен ветер и дожд, голем дел од случаите, придружуван од гром празнења, и во такви случаи не е "само" еден сосема обичен, неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Ограничуваат нашето внимание само на природата на земните работи ќе биде ограничувањата на човечкиот дух. S.Hawking
Пет фантастичен марки во ред е ништо друго туку многу јасен знак на умопомрачен ум!  T.Pratchett
Ми се допаѓа готвење. Јас сум вид на луд научник во кујната. Kyle Chandler
pz