Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-се создаде-по-испуштањата-молња-физика . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles - физика
Физика блиц, општи карактеристики, основните принципи на формирањето на шок
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Тоа е грешка да се верува дека физиката ни кажува како тоа функционира во природата. Физика кажува она што го велат ние сме за природата. N.Bohr
Најголемата лекции живот е наодот дека дури и идиот може да биде во право. Horace
Навистина убедливи знак на интелигенција не е знаењето, туку фантазијата. A.Einstein

Исечете кругови , исечете кругови Принцип молња испуштањата

PagPh
Флеш е исклучително моќна физичка појава. Падина тековната зголемувањето на работ на кривата е околу 30 000A / μsec (РС првиот шок, со следните празнења и над 200 000A / μsec). Апсолутно неверојатна вредност.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

ЗАБЕЛЕШКА: Пред додавање на податоци на овој сајт, но сепак постои голема количина на физички податоци, вклучувајќи електромагнетни и електрични својства вклучени на страницата, Механика

 

Грмотевици и громови

 

Објаснување на гром

 

Класификација на типови на молњата

 

Енергетски биланс на молња испуштањата

 

Опис на фази на развој на молња испуштањата

се однесува на најчестиот вид на испуштање, ослободување надолу негативен облак - земјата

уште преземени делумно вклучена во табелата

 

Прво Прелиминарните слом (Почетна зголемување на електричната спроводливост)

 

 

Вториот Зачекори лидер (чекор опаѓачки сместување диригент)

 

 

Трети Нагоре Позитивни вимпел

 

 

4 Прилог Процес

 

 

5 Return Stroke

 

 

6 Стрела лидер

 

 

7 Продолжувајќи Моментален

 

 

8 J и K процеси во испуштањата на земјата

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Страница под конструкција

Некои делумни информации може да се најде, на пример, додека на одредени резиме страници. Еден од најголемите досега е особено страница Crop Circles - Објаснување . Друга релативно обемни информации може да се најде на линкови од страница текстови . Постојат, главно, линкови до некои објавени текстови. Исто така, некои претходно необјавени, може да се дефинира како прикажување на, демо снимки. Друг сет на несортиран текст е тука . Текстовите ќе се разбира постојано се зголемува.

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Тој беше вид на човек кој се наоѓа на врвот на планината во текот грмотевици во влажни бакар оклопи и извикувајќи "Сите богови се копилиња!" T.Pratchett
Физичар - тоа е само начинот на кој атомите се испита.  N.Bohr
Помеѓу две зла секогаш го изберат оној кој никогаш не се обидоа пред. Mae West
z