Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-се создаде-по-испуштањата-блиц-диск . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Механика на молња испуштањата
Механички ефекти на молња празнења, повторувачки празнење на едно место или неколку места рамо до рамо
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Спротивниот факт е лага, но и спротивно на една длабока вистина можеN.Bohr многу добро може да биде уште една длабока вистина.
Гром е импресивен, гром е импресивен. Но, тоа е  M.Twainблиц, кој прави целата работа.
Тоа не се појавува дека разузнавачките некако  S.Hawkingособено на долг рок преживеаните вредност.

Ekvivalentní až několika kg TNT na metr délky výboje

PagPh
Механички ефекти на гром (нешто над просекот празнење) може да се спореди со експлозија Детонирачки тежи неколку стотици грама експлозив метар. Одредени ефекти зависат во голема мера од тоа како контакт празнење на земјата. Многу повеќе од просекот на испуштање и повеќе од неколку килограми експлозивни метар.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Физика, теорија, принципи и метод на дистрибуција, последиците

Најдобрите извори во научни публикации и на интернет.

Галерија , 117 Фото-URL трепка, C.Doswell. Сите вреди да се види. Slideshow

 

 

Во воведот, трактат за теоријата и моќта на гром е можно да се види на следните две слајдови.

Со испитување на две слики може да биде барем приближно процени колку големи сили, кога на самото место испуштањата се случи и она механички процеси кои се одвиваат таму. Дрво пред молња мери неколку тони, е болна како чепкалки за заби во многу делови и оние расфрлани наоколу како кибритена сандаче содржина. На сајтот постои комплетно редовни експлозија, споредливи со експлозија на неколку стотина килограми ТНТ и релативно некоординирани распоредување на експлозиви уште многу повеќе. Може да се замисли колку енергија и напор ќе бидат направени за да се постигне сличен ефект на непроменети дрвја со слична големина, на пример за да се сними документарен филм. Секири, пили, пили, работници, неколку часа на работа. Тој работел таму само дел од секундата блиц, речиси никогаш не подолг од Илјада. Најважните физичките карактеристики на молња испуштањата се наведени во прикачената табела за детали на следната страница.

 

Основни карактеристики на молња испуштањата од Молња: Физика и ефекти , Раков, Уман , страница 6;

Краток преглед на карактеристиките на молња испуштањата:

Во вкупно времетраење 200-300 ms
Број на испуштањата во 3-5 (околу 15 до 20 отсто од флеш состои од еден празнење).
На среден интервал меѓу празнење 60 ms
Вкупниот задолжен префрлени 20 C
Вкупната израчена моќност 109 - 1010 J
Исто така краток поглед кон друга книга, Молња Electromagnetics , Роберт Л Гарднер , Тејлор и Френсис, 1990 ISBN 0891169881, каде што само во почетна страници во можност да прочитате нешто за корона испразнета, кои се појавуваат во многу висок напон системи. Секој молња-празнење е "навистина многу-многу-многу-многу-многу високо-напонски систем-празнење", и работи со сушата и висок напон, дека никогаш нема да се најде било кој во било кој народ - изработени системи и машини. (Можеби само молња - прачки) повеќе за корона празнење на некои други страница

 

 

Во исто време, сепак, треба да се забележи еден многу важен факт. И покрај сето она што се случи на теренот во однос на механичките, локацијата дури и не алудираат на било изгорени или горење материјал, нема индикации дека нешто беше изгорен на самото место или само еден миг blazed, а камоли знаци на поголем оган.

 

Може да се претпостави дека слични сили се уште поголеми во времето на празнење на полето на растенијата (интегрално) дека постојат, но тие можат да бидат многу рамномерно се шири низ стотици илјади пченка стебленца, формирајќи гигантски искра (1 хектар - околу десет милиони сламки , 1 м 2 - 1000 околу 1 км 2 низа од околу 10 9 ), или други растенија кои се наоѓаат таму. По освојувањето пропаднеме дури и еден отсто или помалку, што не може да биде во стои практично видливи. Многу често, веднаш по освојувањето на молња, полето се срамнети со земја , лежејќи на земјата нож, бидејќи механички импулс беше навистина огромни, но многу рамномерно распоредени и многу краток (неколку десетинки од секунда). Растенија се многу оштетени електрична струја што се провираше низ нив, без разлика дали поттикнува или испорачани директно преку корона празнење, или поради моментално го зголеми притисокот предReturn Strokeсоздавањето на привремени допираат еден со друг стебленца и листови со многу повисоки спроводливост, преку која тие можат да бидат многу поголеми струи од последиците на механички импулс. Со состојба на растителни ткива кои се уште се речиси непроменети, силни и флексибилни, со сламки за помалку од една секунда, веднаш се врати во исправена положба, но пред тоа се случи, растенијата се електрично поврзани едни со други многу пати.

 

Целиот тој начин привремено создаде структура е под влијание на еден или повеќе последователни празнење (дојде помалку од една десетина од секунда по ред), за кое време обликот на добиената модели може да се менува во различни начини (кругови на вода), а потоа и празнење или не може да падне во истото место. На пример, во книгата Молња: Физика и ефекти , Раков, Уман , во поглавјето Зимски бури во Јапонија се пријавени случаи за некои позитивни молња не влијаат следните освојувања никогаш на истото место, небаре нивните рамена, паѓа последователно, секој одбивна.

 

Дури и по сето она што се случило, но растенија обновени од страна на флексибилност и сила што тие го изгуби, многу брзо во неговата оригинална исправена положба (исклучен), но само пред тие се уште се електрично поврзани директно погодени од инцидентот по импулс молња. И покрај сето тоа веднаш по ослободувањето на целиот систем испуштањата растенија изгледаат како ништо да не се случило, иако значително оштетени. Тие веќе може да има значителен процент од мртвите клетки, но нивните механички својства остануваат речиси непроменети. Затегнувачка цврстина против свиткување, кршење, иако флексибилноста ќе биде мерливо намалува, но само по многу денови и недели. (foto) Иако фабриката откако гром загинаа веднаш, па дури и ако тие добиле доза на енергија, многу повисока од смртник, но неколку дена изгледа како живот, тогаш тие почнуваат да се претвори жолта, венеат и да се распадне. Статусот може да се спореди со ситуацијата како што се искинати цвеќиња во вазна. Пренос на флуиди е непрекината и некои делови дури и да имаат некое време метаболизам. Само растенија кои добиваат многу, многу пати на дозата смртоносна доза (50x, 200x повеќе) веднаш може да се претвори жолта кафена или дури знак и ohořet. Растенија кои се прекина воден транспорт, покажуваат забележителни знаци на умираат многу побрзо (100 пати, илјада пати) отколку кога не е. Во споредба со денови до недели да се манифестира последици често имаат неколку минути, или најмногу часа. За да го прекинете транспорт на вода uvniř растенија е потребно е многу забележливо механички или термички оштетен, сува или само смртта на растенија (на пример, матични) е тотално несоодветна. Како е можно да се убеди еден многу едноставен експеримент (да бидеfoto), Исто така дел од растение кое е целосно мртви, може да остатокот од сезоната на растење растителен живот или нивни делови (лист), без никакви дефекти успешно извршување на функциите на васкуларна ткиво.

 

Ова прашање ќе бидат разработени во повеќе детали на страница Електро-патологија . На пример, ќе бидат опишани квантитативна метода за утврдување на вредноста на електрична енергија поминувале, по што постои фиксен квантитет да го убие растителен материјал или пресметаните на суво основа. Понатаму ќе се изучува и документирани како поставување на смртоносна доза на електрична енергија за разни растителни материјали, ефектот на тековните проток (примени напон), однесувањето на растителниот материјал по поминувањето podletálních, nadletálních nadletálnách и високи дози на електрична енергија, како и многу други феномени.

 

Дополнителни дози на електрична енергија може да биде испорачана со помош на електростатско индукција менаџмент на енергија и други почвата и корени. Меѓу сите овие струи можат да предизвикаат резонанца и мешање. Електромагнетни и електростатички индукција, корона празнење струи и директно управување на почвата и корени. Исто така, предмет на разгледување мешање помеѓу LEMP (види Литература) - нивниот производ е електромагнетно зрачење на сите бранови должини може да се замисли, освен дека секој стебло и лист има свој капацитет, индуктивност, отпорност, резонантната фреквенција, а можеа да го обликуваат LC, РК или ЕРЦ Електрични кола .

 

Исто така механички мешање во предвид - стебла и листови може да дејствува како pendulums и извори.

 

Под слични услови како што е опишано тука, па дури и може да доведе до создавање на формации слични на кругови на вода. Фактот дека по житни обработување возење ветер бранови како вода е добро позната и документирани факт (video1) (video2). Ви благодарам, г-дин Вејка! И ако ветрот како тие може да генерира бранови, како и на површината на водата, и на овие прстени може да се развие, особено по ударот толку силен пулс, како што се влијанието (или шок или суперсоничен) и флеш притисок бран, инцидентот вертикално од горе. Стотици kg ТНТ. (Тоа ќе биде експериментално докажано, но до некое друго време, се бере). Влијанието точка празнење исто така води до мерливи почвата шокови, благодарение на кои тие можат да формираат постојани бранови, како создавање наChladniho obrazců (Kymatika, физика на музички инструменти, моделот формирање во зрнести материјали)

 

Тоа не е сè што постои е да се настаните кои се случуваат таму. Таму се одржа огромна електромагнетни импулси, меѓу кои, исто така, може да доведе до сите видови на пречки и резонанца. Згора на тоа на самото место може да биде присутна ротирачки електромагнетно поле, во различни места, многу слична на онаа која се добива од три-фаза за напојување, или дури и повеќе комплекс.

 

Еден од најпознатите интересни факти е фактот дека дури и по сето она што се случуваше во тоа место, незамисливо силна механичка, електромагнетни и електростатички импулси, не мора во целост широко поле за да го најдете легната еден нож. Поради многу бавниот напредок на физиолошки и биолошки процеси во растенијата, како и метаболизмот, се исто така еден од нив, кои беа добиени веднаш по електричен шок или мртов почина во рок од неколку минути или часови, дури и по неколку дена, речиси непрепознатливи од оние дека целиот "настан" преживеа, или дури воопшто не се засегнати. Само по една недела, велат дека е можно да го снимите забележани варијации во раст. Мртви растенија растат целосно запрен, но тие се уште зелена, само помал. Само по многу подолго време zešloutnou, и потоа вклучете кафеава, венеат и да се распадне. Растенија кои празнење беа само оштетени, но преживеа, исто така, за неколку дена или речиси целосно престане да расте, и да ја вратите дури по шокот од ненадејна (како přesazovacímu шок) се опорави. Потоа зрее полека но јасно, секогаш ќе знаеш барем неколку дена разлика во раст и созревање на денарот во однос растенија непроменети. Многу повеќе информации во делот анатомија (Биологија дел од страната), каде што ќе биде многу фотографии од испитувања и експерименти, како и подвижните слики ќе биде.

 

Бавноста и инертноста на биолошки и физиолошки процеси во растенијата, исто така, пред се една од главните причини зошто толку долго цветаше можно само виновниците и сторителите на сите опишани факти толку долго незабележано, а со тоа спречува секој обид за "притвор" (кои никогаш само ќе биде, но барем осудени).

 

Што повеќе, тој успеал успешно целата вината на различните потенцијални виновници во областа Структурни, политички, rických, логично, а десетици други доктрини и учењата, класична наука во светот и сите постоечки реално ум на поединци (таму е всушност многу малку) многу брзо отфрли.

 

Сите опишани огромна моќ, механички и електромагнетни, и нека не заборавиме на електростатско сили. Местото е, исто така, во прилог на силите опишани досега се случиле и електростатско сили не, бидејќи тие се во можност да се лулаат билети, влакна и сламки electroscopes или укине коса Гвинеја лица во Омилени физички експерименти во основното училиште, туку она што може да се скрши дрвја како чепкалки за заби убие стадо од крави или друг добиток. Сите овие сили опишани само "изложени" нешто како латентна слика во труп, лисја и пченка жито, и во која има само хемиска (најчесто електрохемиски) и микроскопски механички промени кои не првично имаат речиси никакво влијание врз нивните механички својства. Веднаш по освојувањето, по неколку секунди растенија застане целосно исправено, како ништо да не се случило, но сепак целосно непроменета благодарение на флексибилност и механичка сила стебленца. Видливи и мерливи промени ќе дојде до многу подоцна. Многу бавно биохемиски промени, вклучувајќи ги и промените кои произлегуваат од растот, при што зголемување на микроскопски промени и полека се претвора во макроскопски промени. По многу денови, па дури и недели, механичка сила и флексибилност стебленца намалена од десетици проценти, и станува мерливи и видливи. Благодарение прираст оштетени ткива и умираат клетки, кои се сите наведени, првично целосно unobservable и немерлива промени стануваат видливи и мерливи. Оштетени растенија се одѕвонуваше повеќе и повеќе, " Премести нации "(метаболизмот) растителни слабее уште повеќе поради потребата да се ослободи од несаканите хемикалии надолу кон корените предизвикува тој дел само над земјата (во рок од неколку сантиметри) се намалува најмногу поради тоа што е изложена на негативни супстанции најдолго. Овој дел е тоа најмногу подложни на сместување , виткање ножеви на земјата, сепак, растенијата стои, исто така, бидејќи тоа е делумно поддржан од едни на други. Додека здрави растенија можат да го издржат сили (како ветер), кои во голема мера ги надминуваат своите тежина, со текот на времето, стануваат слаби доволно дека ова ќе го задржи вашето сопствената тежина само едвај. Мртвите тежина од пченка растенија, живеат во еден хектар, е типот и стадиумот на раст за долго време пред да стигне зрелост и над 50 тони. Тоа е 5 кг / м 2 , а во случај на ослабените растенија, кои се уште исчезнува. По некое време ...

 

Растенија сепак стојат исправено, но најголемото изненадување почнува да се затвори. По толку долго време, "подготовка", многу недели, доаѓа првиот процес кој може да се земе само една слаба час или два, па дури и многу помалку. Неговиот една причина може да биде само мал пролет или лето освежувачки дожд, или дури само утринската магла или роса. Во рок од неколку минути на растенијата најзаслужен зрна може да ztěžknout двојно, што значи голем број на килограми по квадратен метар, или неколку десетици тони по хектар. Ослабен стебленца не стои сам, сите делумно поддржан едни со други, и на тој начин го спречува особено пред налетите на ветрот. Сепак сите ќе се ...

 

Таа започнува во близина на врв број, настапи заклучок, Douh многу очекуваната финале. Ќе го следи повеќето шокантни дел од сите откровение Crop Circles. Тоа може да потрае неколку минути, и секој кој се случи да бидат присутни и да го следат, јас ќе мора да размислуваат логично, присутен е чудо. За време на тивок фанфари постои музичари за време на непостоечки публиката аплауз, придружуван од звуци нечујни и невидливи светла neexistjícího празнична огномет, доаѓа првиот видлив ефект, и последна причина за редовните модели во зрно, еден чии последици ќе само навистина да се види што може да се случи само неколку минути (квадратни метри во неколку секунди), а само во точните локации кои содржат ослабени растенија, многу прецизно дефинирани, иако претходната изложеност на сложени, но високо прецизни мешање и резонанца и други електрични, механички, електромагнетни и електростатички сили, полиња и брановите што токму во овој момент се одржа пред неколку недели, а кои никој не може да се сети да ги означите како единствена главна причина за форми на пченка доаѓа -

На домино ефект!

Патем, огномет се опишани во тоа место , всушност, се случи, и не беше "невидлив и нечуен", додека многу видлива и слушлив. Тоа беше молња празнење и околните бура, и на кого во посета на сајт, но пред неколку недели ...

 

Сè што е конечно подготвен за големото финале závěrečnémku:

Места каде што постои слаба стебленца кои се сите совесно topples на земјата, тие се многу добро дефинирани, сите се многу слаби, па дури и да се тешки со влага, чекаат за прв двигател, диригентот, кој започнува да се направи целата толку долго и многу внимателно направена структура колабираше на теренот, во рок од неколку минути како куќа од карти: Јас навистина само му недостасува, главен диригент на оваа претстава, големиот маестро, но што? Некој навистина доаѓаат од далеку, да, тој е оној кој го започна целиот процес, тоа е навистина него, пеперутка, блиска до, и седна, уморни на еден од ножеви, за да одморат. Конечно доаѓа дека голем момент дека се подготвува за неколку недели или месеци, а во рок од неколку минути е направено. Howgh .

 

сместување , виткање на стебленца на земјата навистина се појавуваат само на овие сајтови, кои биле "изложени" - се изложени на молња и пречки, но многу недели. Ваквата изложеност е многу слична на класичниот halogenostříbrným фотографски материјал, во кој жито структура на латентна слика снимена. Потоа да продолжи само што започна "процесот на развој на слика" (многу бавно), využívajízí само и единствено природни физика - хемија - хемиски процеси во развојот на земјоделските култури ", инвеститорот", обезбедени редокс процеси, биохемиски процеси во раст и стебленца нивната тековна слабеење поради акција на електролиза производи. По сите таму е "решавање" визуелизација сликата преку домино ефект. Многу е интересен фактот дека "изложеност" слика на структурата на растенија (растерска) на теренот се одржа главно се должи на многу, многу, многу интензивно осветлување "фото блиц" (но 10 9 -10 14 посилен).

 

Може да се заклучи дека растенијата во областа дејствувајќи како вистинска, аналогни (што значи, освен дигитална) снимање на материјал, кој е во состојба да ги сними сите (големи) електромагнетни процес кој се одржа веднаш над неа, исто така, механички (исто така огромен). Тоа е добро, таков материјал е многу тешко да се overexposed.

 

Ќе портретиран во претходните ставови објаснуваат прв и единствен процес преку кој тие се формирани редовните модели во пченка - на исечете кругови или било која друга симетрични и редовните модели. Всушност, доста опширно ги опишува начинот на формирање на било поднесено , жито лежи на теренот каде било во светот. Тоа е во сите случаи сосема ист начин, но тоа не е вклучена мешање елементи, резонанца и симетрија. Опишани апсолутно идентични процес придонесува за создавање на околу еден милион пати поголеми површини поднесува , жито лежи на земја, целосно неурамнотежен, отколку што е случај во редовните облици, еден главен имот, но сите имаат заедничко: апсолутно сите електрична енергија испорачана предизвикани молња исцедок, и се чини дека се движат денови или недели подоцна. Многу често дури слична ситуација се случува кога голем број на недели потоа, во убави временски услови, на пример, кога тоа предизвикува само мали врнежи, ветер, утринската магла, па дури и нешто како (пеперутка). На шокираните земјоделците, а камо ли обичниот набљудувач би тогаш разбирливо не се воопшто во можност да дознаам кој беше навистина вистински "сторителот" злосторник кој предизвика сè, и би сакал да го фати барем секој друг. Никој не може никогаш "фатени на дело." Нејзината брзина е помеѓу 1/3-2/3c. Секој кој би сакал да го фатат, можам само да му честита дека тој никогаш не се сретнале. Тоа е еднаш и за сите можни слични загуби на жито жртва и да се справат со нив. Се проценува дека околу 10% од посеаното на годишно ниво. и зачувани напор и енергија да се посвети на други цели. Нешто ќе бидат опишани на страната на земјоделците .

 

Огромното мнозинство на луѓе од целиот свет имаат можност да се најде сличен предизвикани од неправилна срамнети со земја , лежејќи на површината на земјата жито, не повеќе од еден километар од домот, и ако еден километар не беше доволно, па двете.

 

Може да се срамнети со земја , лежејќи на површината на земјата, кој се појави веднаш по невремето, видете http://www.iccra.com . Во овој случај, можно е дека првично облачно вклучени две (две молња празнење). Приближно на исто место во текот на првата бура ја погоди првото празнење, што го подготви место за непостојан површината постепено опаѓање на жито. Друга пукна по неколку недели, тогаш тоа е во голема мера се олеснува работата и форми создадени од него, дали редовно или нередовно, може да се случи речиси веднаш или по неколку часа.

 

Но исто така е можно дека по исклучително силни шокови навистина може да се открие модели во секунди. Иако постојат оние јагленисано сончоглед ... (Сончоглед март 2010 - Аргентина )

 

Тоа беше всушност забележани ( HOTY2008 ) дека дури и по релативно "слаба" молња празнења (врв струја "само" 6000 ампер), но, на пример поради релативно брзото врнежи и висока влажност, струја може полесно да се шири во околината отколку што е во другите случаи. На местото неколку часа по шок резултат да биде срамнети со земја , лежејќи на подот околу 80-90% од целата област (околу 6 хектари и јачмен). Местото се наоѓа 1,8 км воздушна линија од лабораторија, флеш беше виден како блесок на светлина, а потоа и звучни ефекти. Локален фармер потврди дека пред бура областа беше срамнети со земја , на стебленца лежи на земја, или метар. Полињата има прилично комплексна форма (многу издолжена) и дека може да биде независно и скоро целосно се целосно хит некои локални метеоролошки феномен кој би би можело да биде, на пример minitornádo (downburst), оставајќи ги без и најмала ефекти врз околината, веднаш во непосредна близина полиња.

 

Слични слики може да се најде во литературата на Crop Circles како примери на "класичниот неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата ", предизвикани од ветер. никогаш ветер може да предизвика нешто слично на здрави растенија, струја и неоштетени зрна neoslabeného текот на времето, тоа ќе мора да биде вистински ураган . Веродостојноста на таквите тврдења може да го убеди речиси секој на секое вегетација здрави, неоштетени зрна.

 

Всушност, во денешниот одгледува и се одгледува сорти никогаш никаде во светот не се случи феноменот наречен "класичен сместување , виткање на стебленца на земјата ", на пример поради феноменот наречен" ниска отпорност на сместување , штета, слабеење ". Секоја сместување , виткање стебленца на земјата во време денес отсекогаш била, е и ќе биде управувано од страна на електрична енергија од молња празнења, но не постојат редовни модели се случи. Ова е област од редот на милиони пати, а бројот на површината отколку во случај на редовни форми. Постојат исклучоци, во случај на торнада, циклони, урагани, урагани, такви случаи, но само докажува правилото.

 

Галерија 117 рамки на молња празнење, која беше купена од страна на Чак Doswell . Сите вреди да се види. Можете да ги користите слајдшоу на основните поставки (3sec/obr) трае помалку од 6 минути. Како и да е, во галерии може да се најде и нејзиниот најверојатно слики од неколку посети Чешка, еден од нив, на покана на г-дин RNDr. Мартин Setvak на CHMI. Тоа е така одличен пример на фактот дека оној кој толку добро, исто така, грмотевици (молња), само со г-дин Setvak мора да знаат.

 

Еве маса земени од Молња: Физика и ефекти , Раков, Уман , страница 6;

Ова е во просек молња, најчестиот вид, негативни CG растоварување - облак на земјата, облак - земја. Во Чешка (сеуште нецелосни) свитканите Л

 

Целосно карактеризација на негативни молња празнење облак - земјата

 

Нивоа почетна празнење (Зачекори лидер)
Чекор должина 50 m
Временскиот интервал помеѓу чекори 20 до 50 микросекунди
Празнење сегашните чекор > 1 kA
Наплаќаат осамен чекор > 1 Mc
Просечната брзина 200 КЛМ / и
Во вкупно времетраење 35 ms
Просечна тековната 100-200 А
Вкупниот задолжен 5-C
На електричен потенцијал ~ 50 МВ
Температурата во извршувањето канал ~ 10.000 К
Прво Return Stroke врз основа на мерењата во базата на молња канал.
Врв струја 30 kA
Највисоката стапка на пораст на тековните > 10 - 20kA / микросекунда
Тековната waveform време на пораст (10-90%) 5 микросекунди
Време е да се намали до половина од максимум 70-80 микросекунди
Префрлен бесплатно 5-C
Брзина на простирање на бранови 100-200 000 КЛМ / и
Дијаметар на испуштањето канал ~ 1-2 см
Температурата во извршувањето канал ~ 30.000 К
Стрела лидер
Времетраење 1-2 ms
Полнење 1 C
Моментален 1 kA
Напон ~ 15 МВ
Брзина на простирање на бранови 10 - 20 000 КЛМ / и
Температурата во извршувањето канал ~ 20.000
Стрела-зачекори лидер
Чекор должина  10 m
Временскиот интервал помеѓу чекори 5 до 10 микросекунди
Просечната брзина 1-2000 КЛМ / и
Follow-up Return Stroke врз основа на мерењата во базата на молња канал.
Врв струја 10 до 15 kA
Највисоката стапка на пораст на тековните 100kA / микросекунда
10-90% стапка на пораст на тековните 30-50 kA / микросекунда
Зголеми времето тековната криви (10-90%) 0,3-0,6 микросекунди
Време е да се намали до половина од максимум 30 до 40 микросекунди
Префрлен бесплатно 1 C
Брзина на простирање на бранови 100-200 000 КЛМ / и
Дијаметар на испуштањето канал ~ 1-2 см
Температурата во извршувањето канал ~ 30.000 К
Продолжување на струја (~ 40 ms повеќе) Околу 30-50% од молња струја вклучува траење подолго од ~ 40 ms.
Моментален 100-200 А
Времетраење ~ 100 ms
Префрлен бесплатно 10 до 20 Ц
М-компонента врз основа на мерењата во базата на молња канал.
Врв струја  100-200 А
Зголеми времето тековната криви (10-90%) 300 до 500 микросекунди
Префрлен бесплатно 0,1 до 0,2 C
Целосно молња празнење
Во вкупно времетраење 200-300 ms
Број на испуштањата во 3-5 (околу 15 до 20 отсто од флеш состои од еден празнење).
На среден интервал меѓу празнење 60 ms
Вкупниот задолжен префрлени 20 C
Вкупната енергија се пренесува 109 - 1010 J

Ако празнење сам, тубуларна и паралелни страна шокови (многу ретко) и доволно прецизно нормално, механички и компресивни сили од него во првите моменти шири прилично точно во круг (електромагнетни точно во секое време). Но, ако тоа не е сам, некои празнења меѓу нив може да (веројатно главно за ветер, повторно многу ретко) да се создаде многу интересна интерференција и резонанца. Некои растенија не може да преживее хит, во центарот на влијанието на испуштање понекогаш може да оди до десетици проценти, во зависност првенствено на штандот возраст, висина, како и содржината на влага ( бр.1 # 1 - интервенција дури и за време ртење или само по), понекогаш само процент или помалку, што не може да се забележи на сите во стои. По остатоци од растенија кои не преживеале, тоа не е во стенд по неколку недели или споменици ( бр.1 # 2 ), влијае само неговата zřídnutím. Култура потоа се случува само полека почнуваме нешто како ќелав.

 

На енергија емитирана дури и само просечен молња е 10 9 - 10 10 џули, (ова многу енергија ќе влече товарен воз натоварен со многу километри) над просекот енергија "Мек", која дава на само неколку по сезона, барем сто пати, но многу повеќе од илјада пати поголема (на неа, таа весело ќе drandil истиот воз неколку пати низ целиот свет).

 

Како што е наведено многу пати и во многу други места во овој сајт, иако некои растенија може да биде веднаш мртви од гром, таа секогаш трае најмалку неколку дена, а остатокот на штандот, кој преживеал, иако со сериозни оштетувања на неколку недели пред нив ќе биде секој забележуваат промени.

 

 

 

Интерференција и рефлексии во проширување на колона на воздух

Таму се опишани чисто механички ефекти од испуштањата

бидејќи молња празнење секогаш е комбинација на механички и електромагнетни ефекти, огромна енергија, со неверојатно стрмен тековната водечките компании.

 

Сложена фрактал и мешање модели, наоѓајќи време на време во областа, се карактеризира со една заедничка карактеристика функција: тие се внатре во кругот. Една од можностите за нивното потекло е дека по првиотReturn Strokeпрвата колона создава проширување на воздухот во внатрешноста кој потоа ќе биде проследен со еден или повеќе празнења (после мозочен удар). Имаат тенденција да бидат послаби од првите РС, но не може да биде правило. Но имаат тенденција да имаат значително повисоки steepness на падина. Прво РС - најмногу до 30.000 ампери / микросекунда, afterdischarges покрај 200.000. Просечна празнење тековната CG е околу 30.000 ампери.

 

Можно е дека редовното мешање модели се формирани како резултат на екстремно силни удари, и над половина милион ампери. Во рамките на проширување на воздухот колона која е создадена по првата празнење (еквивалент на експлозијата неколку стотина килограми ТНТ, дистрибуирани рамномерно во каналот на молња празнење), може да има повеќе одраз зраци следните празнење (последователните мозочен удар). Множете се гледа зраци меѓусебно можат да создадат многу сложени мешање. Во рамките на проширување на воздухот колона може да се движи многу долго време и значителна дистанца. Греди се движи со брзина на светлината, колона на воздухот се движи околу еден милион пати побавно, односно брзината на светлината stovnání со речиси нулта брзина. Иако но речиси неподвижна, се движат, иако многу ниска, но не-нулта брзина. Набљудувањето време (делови од секунда до секунда) е практично постојано или приближно стабилна забрзување. Може да биде негативен, дури и експоненцијална, може да изложба периодично променлива разбира, но само за основните фактори постојано). Тоа може да биде толку многу важна улога на интерференција направени.

 

Внатре во воздухот колона, исто така, може да се случи неколку последователни празнења, кои едни со други може да создаде пречки. Поголемиот дел од енергијата може да предизвика ре-емитуваат плазма на интерфејси - воздух, стои воздух - се движи воздух, разреден воздух - компримиран воздух. Некои или сите од опишано фаза интерфејс може да биде електрични проводници, на вертикалната проекција на површината е концентрични кругови. Во текот на секоја следна празнење може да се должи на донесувањето на струја, па дури и индукција во растенијата во нив, над нив во точно моментот привремено "naexponovat" нивните моменталната состојба (облик и позиција). Најважниот дел од енергијата, над 99% од следните празнење се потрошил во текот на временски период од помалку од десет микросекунди. Во тоа време, на работ на проширување на воздухот колона, движејќи се со брзина на звук, покривајќи далечина од 3 мм. Тие може да се објасни повремена појава на многу тесен кругови во шаблони кои ќе стои ниту едно дете, ако тоа е направено.

 

Што е веројатно проширување на воздухот колона во неа, ако тоа се одржа afterdischarges беше опишан во претходниот став многу едноставно. Всушност, формите со секое наредно освојување понатамошно проширување плазма колона во внатрешноста на претходниот, а не сите се концентрични. Некои последователни испуштањата може да се случи по должината на работ на проширување на плазма колона, создадена од страна на претходната празнење, други може да падне и пошироко. Секоја од опишано празнење околу тоа создава огромен електромагнетно поле. Се случува во струја до неколку стотици илјади ампери, на steepness доведе до неколку стотици илјади ампери / микросекунда. Генерирана магнетни полиња драматично може да влијае на сè што внатре генерирана силно јонизиран воздух колона случува. Магнетно поле (огромен), формирана од страна на истовремени извршувањето на едната рака, меѓу нив генерираат значителни пречки (Слика).

 

Во рамките на проширување на воздухот колона првенствено на надворешниот раб на колоната (фаза граница) може да доведе до вкупно одраз на електромагнетно зрачење греди на задоволително аголот на инциденца (поголема од прагот). Во постојано различни животната средина внатре во цилиндарот зраци може да се наведнуваат и се кршат. Притисокот во внатрешноста на колона не се дистрибуира еднакво, во некоја точка во средината на највисоките и најниските на работ, во друга спротивното. Се одржи таму е многу динамичен процес и е полн со многу високо јонизиран честички. Притисокот и температурата во внатрешноста на колоната е многу променлива. На воздухот во внатрешноста е на моменти и на моменти многу разредена, друго некое друго време и повторно силно компресирана. Тоа потсетува светилка која напон се применува за неколку милијарди волти. И преку кои сегашните понекогаш е речиси еден милион ампери. Системот исто така може да потсетуваат многу светилки, поврзани во различни начини сериски - паралелно. Тоа дури може да личат на сет на светилки и она што во било која инженерска практика не се случи - концентрични цилиндри со различни притисоци, од висок вакуум за висок притисок. Вертикалната проекција на површината (површината на Земјата) е концентрични кругови (слики).

 

Да се ​​потврди можните пречки, но тоа најверојатно ќе треба да се изгради компјутерска програма, па очигледно некои работи во иднина, и ќе мора да се пријде Велики Софтвер, кој воопшто не е евтина работа.

 

Во внатрешноста на кругот (цилиндер) постојат два феномени.

 

Во некои случаи, поради повеќекратни рефлексии на електромагнетни бранови за да се комбинираат за да се создаде комплекс фрактал форми, па нивното формирање главно се вклучени интеракција и електромагнетни пречки. Во некои случаи, ова е веројатно едноставен додавање на dopdajících ефектите од електромагнетни зраци постојано, многу пати одраз работ полека проширување на воздухот цилиндри. Цилиндерот на воздухот, што резултира во неколку десетинки од секунда по ударот на првиот РС, делува како фаза граница, и под одредени околности може да доведе до вкупно одраз на електромагнетни зраци.

 

Во други случаи, се случува во внатрешноста на кругот (цилиндер), а моменталните приказ на механички дејства кои може да се спореди со експлозија. Многу често таков облик сличен на акција, која може да се види во бавна záznamuprocesů одвива во цилиндар или компресија палење мотор со внатрешно согорување, како форми може да се нарече како "типови на мотори" . (Слика број) е веројатно да произлезат, така што прво се јавува преку механички ефекти на еден или повеќе од РС на фактот дека се отклонува дршката во време на рамнотежа. Тоа може да биде подолго и само механички ефекти од првите MS систем многу брзо неколку пати (60ms во просек, може да има 3-5, но исто така и повеќе од 10) на истото место последователни инцидентот пулсира еден исцедок. Прво РС често најсилните, иако тоа не може секогаш да биде. Механички ефекти на празнење (редовните експлозија) интензивно одврати лопати до многу метри од влијанието сајт, но тоа е само многу минливи ефект

 

Во одреден момент оди afterdischarge.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Никогаш не ја потценувајте моќта на човековите Robert A.Heinleinглупост. 
Дека бракот е потврдена во небото, велат тие. Но истоClint Eastwoodточно на гром и молња.
Од научна перспектива, предметите можат да бидат поделени во три главни групи: оние  Russell Bakerне работат, оние кои се скршени и оние кои сме ја изгубиле.

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Не е злато што е Кина. (Лук)
Ние сите GOGO
Грчкиот национален долг е надвор од контрола и сите владини мерки не успеваат, вели експертска комисија
Жените можат да чуваат тајна, но тоа бара голем број на жени.
z