Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-домино-ефект . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Домино ефект
Снопови на растенија кои се од последните сили поддржани од едни на други, topples на земјата како домино
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Шпанија не е Грција, но дури и така, на пазарот стравувањата domino efektu (Todanoticia.com)
Без дополнителни средства, Грција може да се отпише некои долгови, што може да создаде domino efekt во земји како што се Шпанија, Италија и Португалија
Европа не треба да се потценува domino efektВие би можеле да се кандидира на должничката криза во Грција.  Evangelos Venizelos

Исечете кругови , исечете кругови Ефекти домино ефект

PagPh
Домино ефект е веројатно една од главните причини зошто жито обликот понекогаш се случува толку брзо во текот на минути, или најмногу по десетици минути до часови. Záhadologové исплашено квичат и бегаат како глувци.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Рамките на одредено време по молња испуштањата се создадени за погодените области на ослабени групи на растенија, од кои повеќето се уште стои, како што е опишано во повеќе детали на оваа страница опишувањето на ефектите од површинскиот напон на водата . Кога потенцијална енергија и агол на групата обзема некоја сила која се држи исправено, зема не повеќе од неколку секунди до процесот, при што topples на земјата. Сепак, четки од еден до неколку други кои topples на земјата на сличен начин како ќе се смета дека земјата структура изградена на домино - слично на ефектот домино случува. Туку затоа што една група може да предизвика неговиот пад (во просек) повеќе од една сеча од следниве (околу 1,2-1,3), можете дури и може да се спореди како резултат на појава верижна реакција (нуклеарни, хемиски верижна реакција е многу повеќе само како домино ефект, На пример, радикалните реакции, синџирот на полимеризација)

 

Една од многуте причини зошто тие понекогаш се интересни снопови на стебленца да несфатливо укината врз самиот себеси, веројатно би можело да биде домино ефект. Одговара на неколку многу ретки, иако непотврдени сведоштва на луѓе кои всушност свои очи видов шема. Нивниот опис е ситуацијата во овој случај popisovanýmni теоретските претпоставки во пракса релативно ретки. Повторно, тоа е сепак неопходно да повторам дека вистинските создавањето на форми, експозицијата се случи во повеќето случаи многу недели пред тоа, и тие гледаа како краен ефект, кога по долг период на постепен пад на културите сламки конечно се распадна на земјата.

 

Повик набљудувачи со отворен центар усти устата

Ако таков процес трае само неколку минути и е проследено со случаен набљудувач со отворен центар устата е сосема логично дека тие дури и не може да биде она што е навистина се случува и она што се наменети приказната што му претходи. Тоа е сосема очигледно дека ти не можеш ни да се приклучат на тековните приказната со бурата, која се одржа да биде еден месец или подолго.

 

Ефект povívajícího větérku

(Диви ветрови - Јас ги имаат!)

Друг феномен кој повик набљудувачи очигледно не успеваат да се разбере (и не е чудо што се), е впечаток како да купчиња на жито се пресели kácejícími мистериозни виорот, што го прави прашина се крева, а кои ќе изгледа како што беше замислен. Сепак, треба да се забележи особено во случај на форми се состои од неколку кругови со дијаметар од повеќе од десет метри, се смета за земја релативно брзо стотици килограми материјал од просечната висина од 50 см, во случај rozlehlejšího форми може да биде до неколку тони. Како брзо движење на материјал имаше некои воздухот турбуленции причини. Може да pohubu на стотици кубни метри воздух брзина од околу 5 до 10 километри на час или повеќе. Во сите облаци вителот прашина, движејќи се некои од местата каде што се жито смета на земјата. Дури бидејќи привремено создал "домино" на жито (види Ефект на површинскиот напон на водата) се поставени во круг, навистина, дали стрелките на часовникот или анти-стрелките на часовникот, проток на воздухот предизвикано од нив би навистина речиси неизбежно, исто така, ќе потсетам однесуваат како вистински брзиот круг . Секој нешто како гледа на настанот навистина може да се смета натприродна појава.

 

http://www.phils.com.au/cropcircle.htmle.htm (извадоци преведени на чешки)

 

Приказни и факти за исечете кругови

Постојат околу дваесетина очевидци формирање на исечете кругови. Сите опише слични разбира, невидлива сила доаѓа од никаде, во инаку мирна состојба и се наведна кон земјата пченка во неколку секунди, како со изненадувачки сила - но сепак лежи во житото се најде само мала штета. Исто така, опишани се слични вера торнада, светлосни ефекти и пискав свирка звуци (*) .

 

 

Биолошки промени

Формирање на исечете кругови често се наоѓаат во областа на маслодајната репка. Оваа фабрика има конзистентност многу како целер (**) . Ако дршката е свиткана повеќе од 45 степени, тоа ќе се скрши. Сепак, "вистински" ("вистински") култура круг формации често свиткани произлегува до 90 степени. Не ботаничар ниту кој било друг научник не може да се објасни нешто, или го имитира било експеримент. (***)

 

(*) осветлување ефекти и звуци се или ќе биде многу поголема мера објасни на страница или подсекции Аномалии

 

(**) во почетокот фаза на раст, но подоцна многу поголеми и посилни, многу матични дијаметар над 10 милиметри, како сончоглед, и повеќе време пред жетвата претставува многу густа, сложена и речиси непробоен шума, и тоа ќе биде човек без мачете може да се движи само на неколку десетици метри на час и може да се надмине само Shearer; белешка Л

 

(***) 9 октомври 2011 Експериментите со текот на електрична струја низ силување растенија (сеење летото 2011 година за компири, зелено ѓубриво). Резултатите треба да се случи во рок од неколку дена. Обидот не беше успешна, растенија се поминува во текот на трактор fertilizing ѓубриво. Никогаш не ум, обид да се повтори подоцна.

 

Некои други разлики маслодајна репка растенија

Поради различни механички изградбата на силување во нејзиниот Домино ефект веројатно не се однесува на степенот, или повеќе, туку еден поинаков начин. Спротивно на тоа, но разликата во бојата во текот цветни ќе им овозможи на моделите се појавија во целосна слава зелени сликата на жолта позадина (поради доцнење на растот и цветни во растенијата погодени од електрична енергија), а подоцна и во негативна форма на жолта слика на зелена позадина кога непроменета области се веќе избледени назад во зелено, а погодени само почнуваат да се жолти цветови. Таква боја на сликата може да се појави без никакви сместување , виткање стебленца на земјата, или долго пред него. Силување е веројатно можно во рамките на шемата не може дури polehnout (стебленца наведнуваат на земјата), само да се промени нејзиното шоу за време на цветни растенија, или стагнација на растот. Се разбира, постојат области силување срамнети со земја , лежејќи на подот, на земјата, но во овој случај се смета бавно (или премногу брзо) заплеткано маса на растенија одеднаш, а не од тома. На земјата, растенијата силување свиткување речиси одеднаш, како релативно постојани, но ослабен шума. Исто така, тоа понекогаш може да се случи дека растенијата Polehňa , свиткано стебленца на земјата последователно по геометриска форма на првиот прикажува во текот на цветни сезона. Понекогаш, исто така, тоа беше само по odkvetení може да почне да покажува значително разлики во пораст - растенија погодени и оштетена електрична енергија се постигне значително пониска раст, тоа може да оди до десетици проценти.

 

 

Ретки феномени во тековната жито (Poaceae)

Пченица, јачмен, 'рж, овес, тритикале

Спротивно на тоа, иако ретко, понекогаш се појавува во облик на зрна кои не се срамнети со земја , лежејќи на подот, само оние растенија имаат помал пораст. Ова се случува на пример, кога гром удри празнење поле само по ртење, па дури и за време на тоа. Растенија кои биле погодени, но преживеа, покажуваат значително понизок раст. Се разбира, вегетацијата на сајтот погодени значително потенки бидејќи молња преживее речиси сите растенија. Користете слика од Канада. Растенијата не можат да polehnout (стебленца се наведнуваат на земјата), бидејќи во тоа време немало молња, и нивните ткива можат да бидат погодени и ослабени од тековните струи. Покажуваат помал раст, бидејќи почвата содржи хемикалии кои се појавија по молња празнења, кои не можат да имаат корист сите, па постои делумна ретардација на растот. Затоа е, исто така, е можно дека молња штрајк што предизвика слични ефекти може да се појават пред vyklíčením, или дури и пред садењето.

 

 

Рафинирање на облици

Еден од најчестите последици од домино ефект може да биде доста значајно ја прилагодите на формата на добиената форми, како што кругови, но исто така и други форми. Тоа ќе се демонстрира на едноставен модел - не е многу точна круг.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Грција е од Европа 110 милијарди долари помош за извлекување, кој никогаш не го отплати. Коските Domina веројатно одамна почна да бакшиш. Луѓето кои стојат и веднаш под него долго време нема да биде во можност да се реализира. На прво место Šarkézy Г-дин и г-ѓа Меркел, кои се предизвикани од страна на нивните пропаст, како што жестоко се испомешани.
pz