Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови-во-дејство жито-површински напон на водата . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Површинскиот напон на водата
Придонесува за значително доцнење во поднесување кои инаку би се случуваат многу побрзо
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Глупост станува рано, па повеќето настани се одвиваат dopledne. K.Krauss
Образовани будала е многу поголем од неуки будала.  B.Franklin
Еден добар план насилно егзекутирани денес е подобар од совршениот план егзекутирани следната недела.  G.S.Patton

Исечете кругови , исечете кругови површинскиот напон на водата

PagPh
Мото: Дури и пред ослабени пченка стебленца лежел на земја, во која тие делумно се спречи фактот дека само малку наведнува и да започне да се потпираат еден на друг. Ова ќе ја зајакне структурата.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Извесно време по штетата предизвикана од страна на премин на тековната слабеење на растенија достигнува такво ниво дека фабриката полека почнува потпрена на страна. Блејд, особено неговата долниот дел е толку слаба што тоа не може да го носи сопствената тежина, и почнува да се потпреме на земјата. Изолирани сечилото на пченка не би, поддржан од ништо околу прилично брзо поставени на теренот. Особено по надминувањето на лимитот агол на земјата, каде што неговиот веќе ослабена ткиво само над земјата не може да се одржи сопствената тежина операција (моќ е значително зголемен ефект лост). Како нож тогаш може да биде потполно се поклонуваат на земјата за неколку секунди, или најмногу по десетици секунди.

 

Ефектот на површинскиот напон на водата (влажни),

е една од серија на процеси кои треба да носат едно по едно време проследено со ослабување растенија молња испуштање во областа на многу квадратни метри, чиј ефект крајна линија води кон сместување , виткање на стебленца на земјата. Нивниот редослед е или ќе биде во повеќе детали на страница Хронологија. Тоа е акција на ван дер Валсов сили, кои се манифестираат во непосредна близина на објекти (кои содржат одреден процент на влага), или нивните директен контакт (лисја, произлегува).

 

Привремена структура заемно поддршка растенијата

Во тој момент, но индивидуалните растенија почнуваат да се допираат едни со други со нивните стебла и остава многу повеќе отколку што беше порано. Само овој едноставен факт за некое време привремено да го ограничи понатамошно поместување на теренот. Ќе услов треба да се нарече teepee ефект. Исто така, започнува веднаш манифестира ефект на површинскиот напон на водата, што предизвикува влијае на лисја и стебла поради неговата изложеност да се закачите мерливи сила. Ова не би се случило ако не содржат вода. Во близина на неколку десетини од милиметар од дневната лист на секој погон достигнува вредност од 100% влажност (како и да биде блиску до секој друг дел содржи вода), и се манифестира со зголемена адхезија на било кој објект во близок контакт со неа. постојано настанување на поголеми износот на влага во форма на капки роса или дожд, а потоа сушење на листовите и стеблата можат да се држиме заедно, дури и делумно, што целосно го спречува нивното последователно сместување , виткање на стебленца на земјата. Многу фигури во жито затоа никогаш не може да биде откриена. На некои слики од исечете кругови е навистина можно да се најде дел од областа во слична состојба. Обликот на 9 Јули, 2006, Хил Charlbury, Оксфордшир, фото Френк Laumen, www.visiblesigns.de, собранието Л произлегува нешто како "заглавени домино" (куќа од карти залепени)

 

 

Површинскиот напон сила

Постигнува моќ еднаква тежина помалку од еден милиграм на квадратен сантиметар, но заемно влијаат десетици милиони стебленца и лисја по хектар, само за да се надмине оваа сила ќе биде десетици тони. Во случај дека на местото каде двата објекта на допир, не е само влага дека водата содржани во рамките на фабриката, но дека капки роса или дожд, моќ се дава на следниве два допирање предмети одржа од себе до неколку илјади пати поголема. Постоењето на сила што ја донесе во растенија се должи на лепливоста поради површинскиот напон на водата, и може да се прикачат на едни со други, можно е да се убеди едноставен експеримент, како и како да се зголеми адхезија со зголемување на влажност.

 

Слично на тоа, како лисја, стебленца и cobs можат да се залепат еден до друг, акцијата на површинскиот напон на водата (ван дер Валсов сили), може да се фати за себе и јачмен брада со микроскопски куки.

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства.

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Актерот мора да бидат способни да се создаде во рацете на целиот универзум. Laurence Olivier
Глупоста и убавина секогаш добро разбрана. B.Franklin

Луѓето мислат дека големите гради ги прави жените глупави. Всушност, тоа е токму спротивното: обдарениRita Rudnerжени мажите глупави.

z