Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

lightning

Базата на податоци на Crop Circles

Crop Circles се всушност чин како запис електрични струи и магнетни линии на сила молња празнења, кои беа извршени во текот на површината на полето на житото. Стани до неколку дена по изложеност на електрична енергија од молња празнења, на постепеното слабеење на стебленца. Понекогаш многу долго време да недели.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

 

(Фото икона делува како линк)Најновите, и исто така последен Crop Circles 2013 сезона

2013-12-30USAChualar farm, Salinas, CA 36.584871,-121.473678 detail
 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во жито 2013 - Англија

Поместете го покажувачот на глувчето над иконите колона Фото-URL покажува поголем преглед на слики кликне се поврзани со детални страница од избраните култура круг - повеќе слики, поголеми, белешки, детали објаснување. Подоцна таму ќе биде монтажа шема на подлогата фото терен Google Earth. Врската од колоната ГПС покажува точната позиција во Google Maps.

датумместо GPS координатинотилинковиФото
2013-08-13 Hackpen-Hill 51.475538, -1.812867 1
2013-08-13 West Kennett 51.408582, -1.849042   1
2013-08-12 Harewell Lane 52.108429, -2.138432  1
2013-08-11 Hackpen Hill 51.47561, -1.819528 1
2013-08-10 Chute Causeway 51.313447, -1.586666  1
2013-08-08 Silbury Hill 51.408984, -1.85947 1
2013-08-06 Monument Hill 51.341557, -1.960663 1
2013-08-01 Stonehenge 51.173034, -1.827039 1
2013-08-01 Roundway HillGPS непознато 1
2013-08-01 Milk Hill 51.367775, -1.84796 1
2013-07-31Gripp Patch 51.31059, -1.883837 1, 2, 3
2013-07-28LimeKiln-Wood 52.689103, -2.515431 1
2013-07-24 Roundway 51.384832, -1.995748 1, 2, 3, 4
2013-07-22 Giant's Grave 51.365657, -1.763375 1, 2
2013-07-16 Hilcott 51.322187, -1.846735 1, 2, 3, 4
2013-07-15 All Cannings 51.350868, -1.863373 1, 2, 3, 4
2013-07-15 Hackpen Hill 51.478233, -1.810776 1, 2. 3
2013-07-13 Evesham 52.127207, -1.844499 1, 2. 3
2013-07-08 West Overton Hill 51.402957, -1.803606   1, 2
2013-07-07 Avebury Trusloe 51.419976, -1.865192 1, 2, 3, 4
2013-07-07 Milk Hill 51.36970, -1.853649   1
2013-07-06 Broad Hinton 51.513782, -1.821020 1, 2
2013-07-06 Ridgeway 51.426399, -1.827422 1, 2, 3, 4
2013-06-25 Silbury Hill 51.41318, -1.860981 1, 2, 3, 4
2013-06-25 Windmill Hill 51.434083, -1.886376 1, 2, 3
2013-06-23 Horton 51.367206, -1.947004 1, 2, 3
2013-06-22 Stanton St.B.,2.fáze 51.363470, -1.860257   1, 2, 3
2013-06-21 Stanton St.Bernard 51.363470, -1.860257 1, 2
2013-06-21 Yatesbury 51.438412, -1.909622 1, 2, 3
2013-06-09 Stanton St.Bernard 51.36845, -1.859038 1, 2
2013-06-07 Cherhill 51.42681, -1.934885 1, 2
2013-06-02 Alton Priors 51.36246, -1.837609 1, 2, 3, 4

 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во поле 2013 - Чешка Реп. (Словачка - SK)

Поместете го покажувачот на глувчето над иконите колона Фото-URL покажува поголем преглед на слики кликне се поврзани со детални страница од избраните култура круг - повеќе слики, поголеми, белешки, детали објаснување. Подоцна таму ќе биде монтажа шема на подлогата фото терен Google Earth. Врската од колоната ГПС покажува точната позиција во mapy.cz, од колоната ноти (GM) точната позиција во Google Maps.

датумместо GPS координатинотилинковиФото
2013-07-29Benešov 49.763820, 14.718900 GM 1
2013-07-28Sychrov 50.631636, 15.113899 GM 1
2013-07-22 Rozseč nad Kunštátem 49.537691, 16.462380 GM 1, 2, 3, 4
2013-07-18 Rohozná - Osek 49.306537, 13.963580 GM 1, 2
2013-07-18Drnovice 49.476424, 16.545619 GM 1
2013-07-14 Lipník - Tlmače (SK) 48.293114, 18.523069 GM 1, 2
2013-07-11 Úštěk 50.593803, 14.364988 GM 1, 2

 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во жито 2013 - Други земји

датумземјаместо GPS координатинотилинковиФото
2013-08-08 Русија непознато
2013-08-07 Холандија Hoeven 51.627928, 4.569550 1
2013-07-30 ХоландијаStanddaarbuiten, Oudenbosch 51.635493, 4.549711 1
2013-07-29Холандија Stadskanaal, Groningen 53.001674, 6.966049 1
2013-07-28Германија Haunsheim 48.591040, 10.372924 1
2013-07-23Полска Wylatowo 52.595531, 17.975832 1
2013-07-21Белгија Rue Lenoir, North East Momalle 50.692097, 5.363797 1, 2
2013-07-16Словенија Pecarovci, Pomurska 46.740326, 16.133967 1, 2
2013-07-04Франција Imling, Sarrebourg 48.717969, 7.006732 1
2013-07-03Италија Bienate, Miláno, Lombardie 45.577054, 8.831225 1, 2, 3, 4
2013-07-03 Швајцарија Rheinau, Zurich 47.643792, 8.630853 1, 2
2013-07-01Италија Brignano (Bergamo) 45.540470, 9.664001 1
2013-06-30Италија Cavallo Grigio, Robella, Asti 45.089147, 8.1042561, 2, 3, 4
2013-06-17Русија Timashevsk, Krasnodar 45.626667, 39.057778 1
2013-06-09Италија Finale Emilia (Modena) 44.825583, 11.293389 1, 2, 3
2013-06-08Италија Cava Manara (Pavia) 45.106221, 9.110326 1, 2, 3
2013-06-06Италија Barbiano Cotignola, Ravenna 44.379637, 11.880791 1, 2, 3, 4
2013-05-22Италија Palazzo, San Gervasio 40.939304, 15.974997 1, 2, 3, 4
2013-05-21САДOld Gray Station Road, TN 36.40662, -82.459799 1, 2
2013-06-16Италија Enna, Sicílie 1, 2, 3
2013-06-20Италија Cisterna, Latina 1
2013-07-09 Русија Amber Michurinsky, Krasnodar 1

 

 

Crop Circles - Принцип на - кратко објаснување

Апсолутно секој аномалија во близина на Crop Circles може да се објасни со фактот дека имало во близина молња исцедок. Меѓу другото, тоа е сосема безмилосен истребување и убиства било вонземјани - простор напаѓачите.

Omnia vero, fulmen gubernat. Heraclitus

Howgh

 

За основен вовед во историските перспективи на прашањата исечете кругови можете да ја посетите веб-сајтот Википедија - кругови во жито. Повеќето од објаснувањата поднесени таму или паѓа речиси целосно во рамките на псевдонауката (несакана наука), но барем да послужат како основни информации за тековниот преглед на целиот проблем.

 

Crop Circles. Сортирај по дата

Crop circles. Цроп Цирцлес  2012

Crop circles. Цроп Цирцлес  2011

Crop circles. Цроп Цирцлес  2010

Crop circles. Цроп Цирцлес  2009

Crop circles. Цроп Цирцлес  2008

Crop circles. Цроп Цирцлес  2007

Crop circles. Цроп Цирцлес  2006

Crop circles. Цроп Цирцлес  2005

Crop circles. Цроп Цирцлес  2004

Crop circles. Цроп Цирцлес  2003

Crop circles. Цроп Цирцлес  2002

Crop circles. Цроп Цирцлес  2001

Crop circles. Цроп Цирцлес  2000

Crop circles. Цроп Цирцлес  1999

Crop circles. Цроп Цирцлес  1998

Crop circles. Цроп Цирцлес  1997

Crop circles. Цроп Цирцлес  1996

Crop circles. Цроп Цирцлес  1995

Crop circles. Цроп Цирцлес  1994

Секоја култура круг всушност работи како запис на електромагнетно поле линии и електрична струја од молња празнења, кои беа извршени во текот на површината на поле пченка. Како визуелизација може да се случи до неколку дена по излегувањето на молња.

 

I - Диво молња празнења

B - На електромагнетно поле линии генерирани од молња празнења

 

Рекорд покажува електромагнетно поле линии генерирани од молња испуштање струја за да на полето на житото. Пченка стебленца се однесуваме како железо поднесоци, и многу ефикасно имитираат ефектот на физички добро познат експеримент.

 

Кругови во записникот областа линии се електромагнетни полиња од молња празнења во грмежи.

 

Crop Circles се ништо друго туку рекорд областа линии на електромагнетно поле креирано од шок од молња.

 

Crop Circles се рекорд на електромагнетно поле линии на сила, и ништо друго. Електрична енергија е создаден од молња празнења.

 

Crop Circles се ништо повеќе од снимање на електромагнетно поле линии на сила на молња.

 

Crop Circles се само снимање на електромагнетно поле линии на сила, и ништо друго. Електрична енергија е создаден од молња празнења.

 

Crop Circles се само снимање на електромагнетно поле линии на сила, и ништо друго. Креирано од молња.

 

Ресурси:

Crop Circles 1 - сличноста меѓу културите кругови и најчесто се оштетени, ослабен жито

Crop Circles 2/1 - основни информации за формирање на Crop Circles

Забелешка www.sarden.cz уредникот: Мистерии реши, ние би сакале да плаче. Вистината е дека нашиот дописник надвор неговото објаснување на Crop Circles доаѓа со јасно, логично и се чини логично и прифатливо решение.

Crop Circles 2/2 - продолжи 2/1

Crop Circles 3 - Хронологија на процесот на оформувањето на Crop Circles

Crop Circles 4/1 - Прикажете графикот на електромагнетно поле линии во поле со жито

Crop Circles 4/2 - продолжи 4/1

 

Објаснување на принципот на Crop Circles

Навистина примитивен, смешно едноставно објаснување.

Апсолутно секој природен култура круг беше создадена и постепено создал неверојатно едноставна, смешно примитивен начин. никогаш не бил нема натприродни или мистично, окултно моќ и сила, НЛО, необјаснети ефекти, мистерии, чуда, знаци, летање чинии, вонземјани, ЕТ .

 

Природата

Тоа е многу интересно, но чисто, само, и само природни и природен феномен. Природно и научно објасни со, користејќи само природните сили, закони и процеси, особено што се физика, математика, геометрија, мешање и резонанца ефекти, електромагнетно зрачење, рефлексија, дифракција и рефракција зраци, енергија и моќ, и многу други. Зраци и радијација енергија (механички, електромагнетни, термо, осветлување, електрични и електростатско) од електричниот испуштање на молња. Електростатско и електромагнетна индукција. управување на електрична енергија јонизиран воздух диелектрици и електролити преку жици, растенија, површината на земјата и подземјето. Во сите места каде што електричната енергија се пренесува преку и ткаеле својот пат, дури и само предизвикана, растенијата се оштетени, на површина од неколку хектари. Таа е формирана како аналогија за снимање на слики во фотографска чувствителни слој. На латентна слика. Растенијата се оштетени само на места каде што електричната енергија се пренесува преку (па дури и под земја, па дури и предизвикана струи), а не на друго место. Во првата фаза не е можно да се открие оштетување на растенијата воопшто.

 

Аналогијата со фотографски снимање

Стекнати "Снимање на фотографии" е многу полека, постепено "е предизвикана од хемиски процес" - денови, недели. Благодарение на биохемиски, хемиски и механички процеси во растенијата. Што доведува до слабеење на првата и единствена многу подоцна, кога како резултат на опишаните процеси, виткање на земјата. Тоа може да се спореди со Снимање на фотографии со слој во чувствителни класика, сребро - халид кинематографски филм, благодарение на неверојатни сличности со латентна слика. Видливи промени се случуваат само по долго време, многу денови по излегувањето и громови од невремето, кога никој не е во состојба да се заклучи и да се објасни нивната врска. Веднаш по освојувањето флеш не е можно за огромното мнозинство на растенија да се открие и најмала повреда, дури и ако тие се сосема мртва. Ова тврдење е лесно проверливи природата набљудување. Илјадници фотографии. Тоа е исто така лесно докажано експериментално на вистински растителен материјал - а всушност тестирани - уште илјадници фотографии. На целиот процес на создавање Crop Circles е еден од најразвиените, најинтересните и повеќето совршено извршува бељи мајката природа некогаш направени.

 

Лекции за човештвото: вонземјаните повторно не успеаја

Главната лекција за човештвото: Не пребарување тешки и сложени, необјаснет процеси, мистерии, чуда, окултна и мистериозна сили и енергии, каде што тие се потребни. Вонземјани, НЛО, летање чинии - примитивците - идиоти - шупчиња - повторно не успеа. Колку пати веќе.

 

Ослободат од вонземјани ...

Веројатно Имаше момент кога сите тие треба да бидат вонземјани, и сите други простор суштества доста безмилосно корне газ. Исто така идолопоклониците НЛО, летање чинии, како и сите нивни обожаватели, верници, навивачите и следбеници. Радиодифузери алтернатива науката, парапсихологијата и слични глупости.

 

Тие биле во право ...

Постојат огромен број на глупи, глупав, луд и бесмислен тврдења за можни принципи на Crop Circles дека во текот на својата истрага набљудувачи (најчесто глупаво и идиоти) гласале. НЛО, мистерии, чуда. Плазма vortexes, летање чинии.. Микробранови, непознати или неидентификувани форми на енергија, алтернативни наука, како и многу други како глупава или често дури и повеќе глупи само еден претходни тврдење имаше набљудувачи Crop Circles - пијавки - вистината. Crop Circles се создадени од енергијата. Енергија е во место, бидејќи на нивното потекло, токму во тој момент кога тие се всушност се создаваат, навистина. Иако навистина само многу кратко време. Помалку од еден илјадити дел од една секунда.

 

Ние одиме со воз ... - Согледувајќи шега мајката природа број 1

Вкупниот износ на енергија што е во моментот на Crop Circles во точно време кога зрачеше шема понекогаш може да биде толку голема што тоа би било доволно за транспорт целосно вчитана товарен воз неколку пати низ целиот свет. Една од најголемите бељи мајката природа може да се смета за доста интересна фактот дека во повеќето случаи, веднаш по создавањето на форми, а не на местото каде што е создаден, ништо не забележуваат. Дури и неколку дена подоцна. Обликот на Crop Circles беше само "изложени" на малку како фотографија. Се појавува само по многу денови. Исто како што сликата по хемиска обработка. Но, како што вели поговорката: Трпение ќе бидат наградени ... (Или: Кој чека што ќе видиме ...)

 

Забава број два

За шега број два може да се смета на фактот дека опишаната "фото" беше создадена за време на светлина блиц ... (Како и во фотографијата). Само блесок на енергија е навистина "нешто" поголема - многу нарачки на големината. (10? 15? 18?)

 

Т.н. " аномалии ", всушност, никогаш не биле без аномалии

Процесот на креирање на Crop Circles од гром празнења, и како резултат на ефектите од електрична струја, обезбедува многу јасно објаснување на сите феномени, кои беа досега погрешно наречен "аномалии". Тоа е навидум неразбирливо феномени тешко да се објасни, кои имаат тенденција да бидат опишани постојано наоѓање на места на настанување на Crop Circles. Всушност, во сите случаи апсолутно, без најмала исклучок, и ефектите од молња празнење феномени сосем природно и нераскинливо да ги придружуваат. Се разбира, понекогаш по долго штрајк. Геомагнетна аномалија - види lightning induced (remanent) magnetism, lightning induced magnetic anomalies. Само го користите било кој пребарувач. Постојат илјадници на специјализирани научни статии.

 

На крајот од инсекти. Многу популарен "аномалии" и се најде во многу култури кругови.

А многу важна порака: Приложениот сликата е неколку фотографии направени на местото каде што никогаш не беше пронајден ниту еден култура круг. Навидум обични областа на јачмен, се разликува од милиони други. Опишан на сајтот, но сосема јасно неколку дена пред да ја преземе фотографии во областа, со јачмен погодена од гром. Секој мртви инсекти примерок е цврсто прикачен на листот, матични или уво на јачмен растенија, иако молња празнење помина многу денови. бубачки беа убиени во рок од неколку милионити делови од секундата, така што дури и не се симне на земјата, полетување. Ова е само мал примерок во место со стотици мртви примероци наоѓаат на секој квадратен метар на неколку илјади квадратни метри на подрачјето зафатено со електрична енергија од молња. Веб-страницата е најверојатно да се погоди "молња од ведро небо", "на гром од ведро небо", кој убива, без предупредување, бидејќи дождот Битлси ќе се сокрие.

 

Топлина шок ефекти (горење), статички електрицитет.

Јагленисано и изгорениот растенија или делови од него во или во близина Crop Circles - топлина молња, инфрацрвено зрачење. Се разбира, можните ефекти од молња празнења електрична енергија. Растителниот материјал за кратки периоди, исто така, може да дејствува како отпор - греење калем, но со многу ограничени издржливост. Гарантниот период само дел од секунда. чудо е толку едноставен и разбирлив фактот дека влијанието точка на флеш може да се најде јагленисано и изгоре растенија би можеле единствениот вистински идиот. Така лесно разбирливи феномен. Други често се спомнуваат "аномалии", Микроелектроника неуспехот е само поради остаток на статички електрицитет од молња. Може да се пронајде во подземните, почвата, растенијата, воздух. Било каков материјал се случуваат во такво место, биле изложени на статички електрицитет. Мерливи. Многу лесно проверливи. Предупредување за можна штета или неуспех се должи на статички електрицитет е отпечатен во задебелен фонт во упатствата за употреба на било кој уред microelectronic.

 

Електростатско и електромагнетна индукција.

Во многу случаи, дури и порано можеше да се предизвикани само од страна на електрична енергија. Електростатско и електромагнетна индукција. Индукција на електрична енергија од удар на гром во близина и оддалечените објекти се широко ангажирани во литературата. Барем основната идеја на опишаната појава е било електричар кој барем еднаш во мојот живот слушнале зборот громобран.

 

Минимална мозокот дисфункција. Понекогаш прилично тешко.

Необичната чувства и однесување на луѓето и животните: Во овој случај потребно е да го изразат многу силно предупредување ( види ). Многу набљудувачи опиша место страда од голем број на психолошките и физиолошките заболувања. Мошне сериозни ограничувања и варијации на мозочна активност, и многу други телесни функции од нормата. ментална ступор, збунетост поради севкупниот впечаток дека целиот феномен е псевдо-натприродното, свето, мистериозно, неразбирливи и чудесно, но, исто така, монструозен, ужасни и страшни. Сето ова предизвикува несреќни истражувачи воопшто не се во состојба да сфати вистинската причина за нивната состојба. Што навистина се случува во тие места.

 

На подземните фабрика за хемиско оружје. BCHL.

Всушност, сите симптоми се опишани од страна на набљудувачите претстави на местото предизвикани од труење. На локалитетот се присутни, но за среќа речиси исклучиво под земја, мерливи количини на смртоносниот отрови и други многу опасни хемикалии. Ова создава вишок на енергија, особено висока температура, притисок, струи и напони во подземјето. начин опишан во подземните може да се создаде голем број на високо опасни хемикалии, речиси како во автоклав. Под земја се уште може да бидат присутни на горење и опожарени материјал, дури и многу дена откако удар на гром. Дрво, тресет, хумус, отпад, распаѓање материјал. Слично како и во производството на јаглен во јаглен. Материјалот веќе се горат или догоруваат не, но токсични супстанции може да биде објавен долго откако акциите се акумулираат.

 

Отровни материи - предупредување, предвидување.

Тоа ќе бидат откриени во иднина, што го знаеме. FBR.

Јаглерод моноксид, јаглерод диоксид -. Вртоглавица, гадење, главоболка, срцева аритмија, халуцинации, ментални нарушувања, заматен вид, нарушена рамнотежа, срање, и многу повеќе ги сите симптомите наведени опишува голем број на набљудувачи во неговата чиста, некои може да се уште " под влијание. " Отровни материи се применуваат во sublethal дози може да предизвикаат држави не се разликува од ефектите на опијати. Види. Цијаниди - чувство метален вкус во устата. Опишува само повеќето бесрамна случаи. Може да се најде во многу публикации токсикологија, на пример,

Gupta, R.C.: Прирачник за токсикологија за хемиска војна Агенти,

Elsevier 2009 година, ISBN: 978-0-12-374484-5,

Wexler и сор. : Енциклопедија на токсикологија, ISBN: 9780127453545 Види, на пример, страница 142

 

Пазете се од зависноста од дрога - посилна предупредување ...

Тоа не е невозможно дека слични сајтови сакале да присуствуваат на дрога-зависни поединци поради присуство на отровни хемикалии и смртоносна отрови нив до одреден степен и за време тие може да го замени доза. Некои други посетители, кои во текот на целиот свој живот досега има потреба за лекови Мет, по посетата на култура круг може да почне да пребарувате за дрога таргетирање и зависници од дрога се само на државата. Некои слики, направени во областите каде што Crop Circles, директно се евоцираат впечаток дека "цвет деца" во место многу како исчезнати, и слични сајтови веројатно намерно бара.

 

Вклучи владата (кукла) сили

Тоа беше веројатно крајно време веднаш по откривањето на некоја култура кругови во секое поле, активирање на полицијата или воени сили или владините сили - Кукли и пристапот до веб страницата строго забранува и да се спречи. Барем до тогаш, додека не се појави на местото на мерливи концентрации на смртоносниот супстанции. секако ќе биде да се користи квалификувани токсиколошки лабораториски анализи. Оние никогаш не биле користени во минатото, што одговара на целосно ненаучен пристап и очигледна dilettantism речиси сите претходни "истражувањето" и набљудувања.

 

Електромагнетно поле линии на сила, резонанца, мешање

Меѓу другото, принципот на Crop Circles со електрична енергија од молња празнења обезбедува многу илустративен и разбирливо објаснување на формирањето на повеќето структури во кружна форма. Таа работи како графички приказ на електрично поле линии на сила. Електричното поле диригент. На жица е составен од небото, нормално на земјата. Во текот на електрична енергија жица истрча неколку стотици илјади ампери. Должина на кабелот е неколку километри. Просек на две деца. Понекогаш и повеќе од дваесет години.

 

Не само кружни форми

Vysvětlení комплексни форми е можно со помош на резонанца и мешање ефекти. точно кога гром празнења, особено во текот на тековната најстрмните нагоре дел од крива, се наоѓа во таква огромно влијание празнење вишок енергија, која во место може да се "да си дозволат да го направи она што тој сака" ( во смисла на енергија и моќ). Вредноста на електрична струја во овој момент може да биде блиску до милиони ампери и водечките компании падина често надминува 200 илјади ампери за еден милионити дел од секунда (!). Незамисливи услови незамисливи вредност. Пред неколку реда на големина поголема од параметрите се постигне и во лабораторија и во индустриски пракса.

 

Вишокот на енергија

Молња празнење е најверојатно еден природен процес со тоа што највисока концентрација на енергија се однесуваат на единица на времето и просторот, иако, особено за време на најстрмните дел од тековните водечките компании на крива. повисока концентрација на енергија од нуклеарни и термонуклеарна експлозија, експлозија на супернова, се разбира, исто така, во однос на единица на време и простор. Веројатно нема друг процес со повисока концентрација на енергија. Дури и во дивината "на земјата", или на целиот познат универзум. Во техничка пракса можеби и некои исклучително моќна ласери со зрак концентрирани во многу мал простор.

 

Научно проверени и потврдени.

Во времето на празнење молња е огромно влијание на местото на концентрацијата на (вишокот) енергија, дури и ако само мал дел од милисекунда. Механички, електромеханички, електромагнетни, електрични, електростатски, термо, светло, звук. Во однос на потенцијалните резонанца и пречки, дали механички, електромеханички, електромагнетни или електростатско, многу е веројатно, но исто така, разбирливо и научно докажан факт дека место како ова може да се случи. Исто така постојат и дека навистина се случи. Меѓу другото, неопходно е да се земат предвид ефектите на електростатско и електромагнетна индукција, и резонанца и мешање помеѓу нив. Сите овие феномени не се кандидира со идентични време се разбира, но со забележлива фаза смена, што може да резултира со значителни визуелни ефекти - слично на Lissajous криви, или Chladni дезени.

 

Една мала екскурзија во физиката

Секое вишокот енергија која е насекаде во природата, обидувајќи се да брзо да се движат на места со пониски потенцијална енергија, и постепено растурање. Види законите на термодинамиката. На повеќе вакви вишок енергија (делта на енергија, енергетска разлика, потенцијална разлика), толку побрзо ќе се случи, и поголем број, повеќе случајни (и извртено, можеби разгранува) може да биде начини преку кои тоа се прави. Во многу кругови, форми жито во такви начини доста означени во детали и илустрирани. Траектории на кој течеше електрична енергија од шокот на молња само пред целосно пренасочување на електрична енергија за подземни (земјата). Секој од овие правци беше многу едноставно и прецизно снимен во форма на неповратна оштетување на ткивото растенија и својот корен системи. Начинот и формата на електричните водови за напојување од молња испуштање во подземните се добро што е опишано во истражување и теоретски дела на молња празнења и изградба на молња спроводници - види.

 

Мали екскурзии во ботаниката, археологијата, итн Првите знаци на оштетување.

Многу често на растенијата (особено својот корен системи) значително оштетени во местата каде што електричната енергија од молња се течеше релативно длабоко под земја. Се должи на повисоки електричната спроводливост во близина на разни комунални услуги, археолошки локалитети, вклучувајќи WW2. Дренажни цевки, одвод, земјени работи, гробови, крипти, закопани богатства. Тоа е, преку кој било подземни проводен патеки со значително помал електричниот отпор во околината. Без разлика дали се должи на зголемената влажност, или поради присуство на метални предмети, цевки, дисперзирани метал (згура), сребро, злато. Археологија археологија и воздух во на потенцијалното влијание на присуство на подземни објекти и различни електричната спроводливост како еден од можните причини за обработка на слики од подземни објекти во структурата на полјоделски култури се одгледуваат за многу децении пред култура круг манија започна. Вегетација симптоми. Постојат илјадници сериозна научна студија, само внесете некој термин за пребарување во cropmark.

 

Предвидување Crop Circles со набљудување на симптоми на растенијата штета.

По некое време, оштетување на растенијата. Виталност надземни делови од растенија во голема мера ќе се намали или дури и да започне да одумира целосно. На пример, пченка коренов систем продира до длабочина од 4 m и покрај монографии за пченка,Ing. Jaroslav Hruška a kol, SZN - UVTIZ на 1962. Некое време по изложувањето на електрична енергија може да се најде на првите знаци на фабриката штета. Од тогаш нивниот број се зголемува до жетвата. Степенот на штетата за поединечни растенијата се исто така постепено се зголемува. првите знаци на оштетување на електричен удар е можно да се најде долго време по блиц. Но, исто така долго пред стебленца се премногу слаби за да се прилагодиш на теренот. Еден од првите симптоми, кои може да се види многу денови да се добие некоја од културите кругови, е потенка и свиткана знаме лист.

 

Wilting, слабеење знаме лист.

Ослабената, одумирање и виткање знаме лист најдобро се гледа за јачмен, но и на другите житни култури во семејството Poaceae, Poaceae - пченица, 'рж, тритикале. Особено во периоди пред создавањето лошо влијание, но некое време потоа. Види слика -. Јачмен сликата лево беше донесена неколку дена пред тоа, ова е идентична локација. Единствениот ефект што го предизвикува на видливоста на погодените области во сликата од лево е забележлива разлика во правењето на знамето лист на земјата како резултат на слабеење, одумирање. На втората фотографија, донесена неколку дена подоцна, последиците се веќе притискање на местото на гром и струја растенија во слабеење, поради неговата многу повеќе забележителни.

 

Ротирачки уво на јачмен, ефектот на промени во боја агол на штандот.

Производство на јачмен е исто така можно да се набљудуваат значајни промени се претвори во уво на земјата - зголемување на агол, како резултат на голема штета на растенијата. На специфични својства, но е главно јачмен. Во случај на 'рж и пченица, симптомите речиси и да нема ефект. Како резултат на тоа, често се забележани во јачмен Crop Circles и други редовни и неправилни форми дури и ако ножеви не се или се дури и малку склон на земјата. феномен е најдобро гледаме на јачмен со целосно развиени уши и болка, што значи дека ако пролет јачмен од околу средината на мај натаму. Од најважните е фактот дека заради знамето лист одумирање и претворање на ушите на јачмен, може да биде пред се во областа на јачмен, а понекогаш и се набљудуваат моделите на вегетација, чии стебла стојат речиси директно и воопшто не наклонети на земјата.

 

Ветер бранови

Самиот истата причина, може да се набљудува главно во јачмен култура расте многу забележливо ветер бранови. На јачменот полиња се видливи во сите житни култури јасно на најдобрите и целосно. Види. Целата појава на гледање структури во областа на јачмен е многу кои се вклучени во јачмен брада и виткање, рефракција и рефлексија на светлината на нив, бидејќи дури и мала промена во аголот на инциденцата на светлината доведува до многу значајна промена на бојата забележани структура. Како и бои се менуваат кога го сменивме агол на зракот на дифракција хелиум. За јачмен брада се многу повеќе од било кој друг житни, а нивната површина се карактеризира со специфичен микроскопската структура. Се должи на прогресивно слабеење на растенија како што се говор хронологија за време на распаѓањето е целосно без исклучок јачмен во овие модели во текот на следните неколку дена наведната кон земјата.

 

Порака за странци

Ефектот на создавање на какви било шеми во јачмен да слама остана стоејќи исправено, само менување на аголот ушите на земјата, тоа е апсолутно недостижна со било која човечка активност. Почитувани вонземјани, посетители од вселената драга, драги Поправете круг создателот! Било да е тоа, конечно, еднаш и за сите, па вид, и се држи вашиот одбори и стрингови во газ. Кои се ефектите на придружните слика, вие никогаш нема да ги направат како не успеа. Постојат илјадници слични слики. А малку повеќе вонземјанин порака .

 

Подобрена репродукција на боите на фотографии

Речиси сите фотографии на Crop Circles на веб страната и база на податоци архивите на овој сајт, со неколку ретки исклучоци, биле подложени на прилично ригорозни и темелно процесот на корекција, боја за подобрување на приспособување и рамнотежа, контраст и бои криви на линијата (во боја хистограм, RGB, CMYK). користат искуството на децении на работа со балансот на бојата корекции кинематографски филм, фотографии, боја рендерирање, мерење и евалуација на спектралните линии на видливиот спектар. Во однос на согласност боја криви, балансот на бојата и контрастот се фотографии на Crop Circles на овој сајт најдоброто што се најде на сите преку интернет. Голем број на авторите користеа фотографии никогаш не навистина видел, што всушност се фотографираат. Со исклучок на г-дин мајстор Фотограф Клаус Leidorf - единствената вистинска фотографија од еден куп фотографи - дилетанти.

 

Училиште фото монтажа

Еден од најдобрите начини да научат нешто за фото монтажа, а не само прилагодување на контрастот и фотографии во боја, посетете ја веб digineff.cz 

 

На приложените илустративни видео

Тоа ќе биде поставен тука многу наскоро.

 

Видео # 1

Првиот видео покажува многу јасно на фактот дека бројот на повторените електрични празнења се способни да создадат во материјалот, кој се наоѓа во близина на влијанието сајт, многу прецизни кругови.

 

Видео # 2

Вториот видео е многу илустративен доказ дека бројот на повторените електрични празнења може да се создаде во материјалот, кој се наоѓа во близина на влијанието сајт, многу редовна мешање дезени.

 

Видео # 3

Третиот видео покажува дека со можен домино ефект создавање Crop Circles во релативно кратко време, и дека целиот процес може да се вози во целост со себе, низ воздухот од себе.

 

Привремена објаснување

Опишани видео е во сегашната фаза од развојот на овој сајт привремено заменет само илустративни фотографии -. Земени како што е опишано процеси и последиците од експерименти истовремено, за време и по снимањето, или за време на идентични експерименти Многу важна забелешка од овие експерименти е фактот дека енергијата на електричните празнења ( искри) се користат во овој експеримент е 0,01 Джаул. На енергија зрачеше во сегашноста и вистински природни молња празнење е понекогаш и повеќе од 10 15 пати повисока. Tj. 10 ^ 15, илјада пати еден милион милион пати повеќе енергија.

 

Повик за ловците молња

Автор страници www.cropcirclesonline.com сајт оператор, најави тука одговорно. Кој успева како прв успешен фаќање - фаќање или филм - молња ослободувањето во областа на жито фотографска опрема или филмската камера во еден момент, пред местото по некои време создаде култура круг, добива од неговата рака свечено како награда торба на црви (бонбони).

 

Инструкции за ловците молња

За целите на утврдување на точната локација на влијанието флеш е најдобро да се користи стерео фотографии, а потоа и утврдување на точната локација на влијанието преку употреба на флеш стерео фотограметрија техники. Стерео база - оддалеченоста на две камери или филм камери освен - да ги изберат барем половина метар до колку што две или повеќе метри. Локација на влијанието на молња празнења, што се одржа на растојание подолг од пет километри од местото на фотографијата, а потоа може да се утврди со точност од десетици сантиметри.

 

Што раскошот на откритие е секогаш со парадокс. Тоа е главната надеж за напредок.  N.Bohr
Никој никогаш не заборава каде да ги закопаат секирите.  K.Hubbard
Верување дека ако сакаме, можеме да, е главната причина зошто толку многу големи умови се изгубени.  G.C.Lichtenberg

 

Сте подготвени за вас, и сите теорија презентирани овде многу темелно испитани експериментално

 

Jan Ledecký

 

 

ако се заинтересирани Контакт cropcirclesonline@gmail.com    

_&amp;d_(cz)lang