Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-ефект-мешање . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Мешање Ефект
Некои Crop Circles се на прв поглед создава пречки и резонанца ефекти
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Ако не ги истера скелети од нивните плакари, ќе мора да научат да танцуваат со нив.  G.B.Shaw
Завист секогаш трае подолго од среќата на кого завист. Heraclitus
Јас сум бесен алкохолни и корисник на дрога. Јас не би сакал да се доживее со можност да се види своите деца во слична ситуација.  Ozzy Osbourne

Исечете кругови , исечете кругови Пречки Ефект

PagPh
Мото: Интерференција и резонанца се два феномена што заедно придонесе за создавањето на многу форми. Во полесно со очигледно, но веројатно на повеќето комплексни структури во внатрешноста на кругот

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Ефектот на пречки, како што речиси неразделно се вклучени резонанца ефект, е меѓу повеќето од речиси феномени кои често споделување на појава на некои неверојатно редовно, додека неверојатно комплексни форми. Пречки (и резонанца), постојат многу видови. За целите на објаснување на главните фигури во полето може да се користи првенствено механички пречки и електромагнетни бранови и осцилации. Тоа едноставно мешање и резонанца на механички природата нудиме огромен спектар на можности за објаснување на разни редовни форми. За почеток, тоа ќе се користи речиси исклучиво одблесоци и објаснувања во врска со механички процеси. Електромагнетни процеси ќе се користи првенствено за да се објасни причините слабеење растенија. Дури и без докази за комплекс, но можете барем да се замисли дека истовремени и последователните ефекти на електромагнетни пречки и резонанца карактер може да резултира со "додадете нешто".

 

Коренот на применетата сила

Никој сигурно ќе протестираат кога редовно структура, се состои polehlým , стебленца свиткана на земјата жито, опишан како слика или слика, цртеж. Со цел да се развие слика насекаде, мора да бидат присутни во две неразделно поврзани фактори. Некој кој стравува, и нешто или што бои или евиденција. Повеќето сликар и платно (или четврток хартија) или фотограф и камера. Фотографија и сликарство имаат многу заедничко, тие само го користите сосема различни методи за да се постигне ваквата цел. Фотографија, како метод развиен до модерните времиња, вклучува повеќе елементи на технологијата, физика и хемија, но двете насоки остана секогаш многу тесно поврзани и работат заедно успешно. Интересно е дека наскоро по откривањето на Daguerreotype, кој стана прв вистински маса фотографски метод што се користи, тоа некои сликари фаворизира како способност за снимање на оригиналот (освен скици) за понатамошна работа со неа. Сеуште е можно, иако мошне само од љубопитност, истакнувајќи дека фотографи често ги користат во нивната работа Флеш. Сликар и фотограф се активни агенти кои донесуваат одлуки за тоа како финалното дело ќе изгледа како платно или филм емулзија се пасивни агенти на кои работата е снимен.

 

Соработка на две физички фактори

Два фактори, природни ко-автори, кој толку успешно им помага во формирањето на апсолутно сите, без исклучок, многу редовни (не само), понекогаш многу комплексни форми, шокантни и несфатливо, едноставно наречена Crop Circles се молња празнења, и полјоделски култури. Молња празнење функции како сликар или фотограф, пченка стебленца структура (помалку или повеќе редовни мрежа) на теренот служи како платно, снимање на материјал, фотографски емулзии. За овој својата функција ќе биде можно да научат малку поблиску тука: Фото Емулзија за Поли . Молња празнење истовремено служи како главен осветлување. Во текот на молња празнења над областа одигра слична на експлозија. Тоа може да се карактеризира како "nadexplozi" повеќе од една експлозија од неколку точки на гледање, бидејќи време и енергија карактеристики на процеси (механички), која се случи на самото место, експлозија предизвикана од конвенционалните експлозиви обични во многу начини надминат. Што текот молња испуштањата одвива на сајт во однос на електромагнетни, во текот на нормалното експлозиви експлозија не се случува на сите. Ова е процес на енергија условите спореди со она што се случува таму, во смисла на механички. Овие електромагнетни случува само може да го направи најголемиот дел во "рекорд" главно механички настани во структурата на растенијата и нивните ткива, со растенија оштетени на некој начин, иако ефектите можат да се појават и до неколку недели по излегувањето. Механички процеси може да издржи во структурата да се создаде модел многу привремена, обично само дел од секунда, па дури и заедничка круг. Како последица на механички импулс на растенијата веднаш се враќа на флексибилност во првобитната положба, но непосредно пред местото може да падне сите последователни истиот импулс празнење (наречен последователни или после мозочен удар или пулсот, импулс, отпуштање, исто така restrike, тоа ќе биде во просек од 7-30 ms по претходната празнење, но понекогаш многу подолго). Растенијата се во тој момент уште влијае mechanickho пулсот на претходната празнење значително отстапување од првобитната позиција. Овие се поместувањата во редот на десетици степени, во некои случаи, може да се притисне речиси до земјата. Во сите случаи опишани, сепак, многу интензивно едни со други влијаат на нивните стебла и остава многу повеќе отколку што е во случаи каде што цената без пристрасност вертикално. Тие се создаде привремена значително проводен структура, слична на пример мрежа или плетенка обвивка коаксијален кабел. Ако таква структура излезе да afterdischarge, поминува сите растенија кои се наоѓаат во таква позиција како што е опишано променет значително поголем износ на електрична енергија отколку во растенија nevychýlených. Како последица од следните пулсот, растенијата, исто така, ќе се врати во првобитната положба. Иако тие поминаа низ толку многу енергија која би можела сериозно оштетување, некои дури и речиси убијат некои навистина убијат, а некои дури и се изложени на повеќе електрична енергија отколку што е доволно за сите од смрт, нивните механички својства уште целосно не се разликува од растенија, кои се целосно непроменета и целосно вкусни, непречено техничка состојба. Од тој момент, но (само) започнува на времето во кое е слабеење ефект Матичните (исто така лисја и целата растенија, се разбира). По извесно време, што понекогаш може да трае само неколку часа, почесто дена, недели или дури и подолго, растенија Polehňa , свиткано стебленца на земјата. Поголемиот дел од нив без оштетување или испукани стебленца кои се свиткани. Експериментални потврдена во многу растителни видови, фото, timelapse, видео. Обидите постојано ќе продолжи, се лесно остварливи и повторливи. За ваша информација може да вклучува, на пример, дека некои растенија, како што се хлебните (неговото стебло) толерира такви дози на електрична енергија за други растенија (или дури и многу поголеми и bulkier) веднаш убиен. Повеќе информации на веб Електро-патологија . Ако електрична енергија главно беа погодени повеќето растенија за време на влијанието на последователните пулсот на токму во моментот генерира случаен мешање структура ... Polehňa , свиткано стебленца на земјата и беше само на работата на една голема измама е завршена.

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од зачуди човештвото не.

 

Сличен начин, но исто така може да се создаде многу поедноставно структура, не е едноставна изолирани кругови или собранија, а особено па често се случуваат обрасци во облик на кружни бранови и повеќе комбинации упад и влијание. Ако требаше да се создаде низа рутински да навивам бранови (убаво;foto, video- Ви благодариме за објаснување и опис, г-дин Větvička), Може да биде чекор по ударот пулсот инцидентот од погоре, кој е еден од можните многу прецизни карактеристики на молња празнења, создавајќи кружен бран иста како кога хитови камен во вода. Тоа зависи само од временскиот интервал во кој исход "изложување на" afterdischarge, и како кругови од претходните празнења само расплетува. Првиот рафал "стравува слика" ефекти од најчесто механички сили (кружен бран, комбинација на мешање и работа започнува по поле). Afterdischarge, кои хитови текот на неколку десетици до стотици милисекунди по него ја изведе претставата "изложеност", бидејќи "волја" по привремено создаде структура не во времето надминува неколку милионити дел од секундата да се замрзне сликата создадена ако (пишува во уште жито структура целосно невидлив слика, слична на латентна слика во сребрено-халид чувствителни желатин слој). Бранови, се разбира, продолжи, но електрична енергија е најмногу погодени и оштетени растенија кои точниот момент на влијание биле опишани следните пулс форма. Afterdischarge може да создаде дополнителни изложеност во прилог на различни кружни бран, по падот се повеќе и повеќе во близина, исто така, можат да влијаат на износот на испуштањата на паралелни, истовремени со некои последователни пулсира, некои бранови може да се гледа од работ на областа или по трактор песни и работи во спротивна насока и сите различни насоки во тек бранови заемно може да се обликуваат резонанца и мешање. Конечно, во областа, по една молња празнења, кои се состојат главно 5-10 последователни пулсира, од кои многу може да имаат голем број на паралелни пулсира, инцидентот на растојание од неколку метри до десетици метри оддалеченост, и на терен и во структурата на растенијата може да се создаде уште невидливи "нешто" што се прикажува по многу денови, и која ќе не само будали никогаш вонземјаните не успеаја да направат, но она што многу веројатно ќе биде целосно zesrali сите, ако тоа навистина е откриена, ако воопшто би постоел.

 

Меѓу другото, таму ќе бидат поставени во блиска иднина компјутер симулација на опишаните процеси се развива во моментов е многу едноставна програма со која може да се овозможат по влегувањето некои влезни податоци одложи екранот на едноставни дезени време молња испуштањата на никого. Изнесете на планирањето на гром удира рамената, можеби дури и приближна однос на нивниот интензитет и главно времето што поминува пред влијанието на последователнитеReturn Stroke. Ако некогаш заврши со ...

 

Важна забелешка

Процесите опишани во претходниот став, се сигурно многу интересно, и треба да биде разбирливо. Но, потребно е да се добро разбираме дека се тотално непрактично во случај дека на полето пченка камшикување потоци на вода во количина до неколку литри / m 2 минута и ветрот дува во само под 100 км / ч, а понекогаш и повеќе . Непотребно е да се премногу имагинација за да се донесе заклучок дека таквите процеси се, во овој случај е невозможно, но, се разбира, да се создаде сосема нерегуларно сместување , виткање ножеви на земјата. Такво тврдење е целосно во согласност со претпоставката дека, за разлика од неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата со редовните модели произведени само во многу исклучителни случаи, во соработка многу ретки состојби. Приближно ветер и поројниот дожд отсуство може да биде два. Додека се разбира можно е дека понекогаш, некои поедноставни форма релативно дури и во тешки дожд и ветер, но тоа ќе биде дури и разбирливо прилично тешко. Се користи за да се потврди можноста за извршување на некои овде опишано феномени кои се случуваат во областа, метод, освен имагинација, веројатно теоретските претпоставки и пресметки, исто така, ќе биде доста тешко. Испрати истражувачи на полето за време на грмењето, дека постои нешто забележани или се мери, тоа беше доста ризично операција, бидејќи тоа ќе најверојатно, а брзо се намали нивниот број, и тие ќе бидат постојано се обновуваат.

 

Молња од ведро небо (гром од ведро небо, BFTB)

Затоа е сосема веројатно дека комплексот редовна шема може да биде креирана под одредени услови, пред се феномен што се нарекува од ведро небо - На гром од ведро небо. Сведоците кои BFTB видел, тоа дури и не можат да сфатат дека не е придружен со звук ефект, како што се класичен гром за време на грмењето, придружуван од голема Облачност. Тие ја опишуваат само нејасни светлосни ефекти. Звук ефект (акустична енергија) на тековната невреме гром се шири во 2D - неговиот волумен се намалува со квадратот на растојанието, па така многу побавен отколку во случај BFTB кога звук рефлектира многу пати меѓу облаците и земјата, а се намалува како коцка на далечина и покрај тоа, значителен дел на проширување на канал платени блиц вертикално нагоре од она што се рефлектира назад. Затоа, тоа може да биде придружена со само една слаба BFTB zapraskáním како од себе во далечината, постигнаа висок напон жици. Што ви се опише модели на набљудувачи за време на филм 2012 - На Маите Пророштво - исечете кругови (наведени на страна Ефект Две празнење ) е BFTB. Можеби во Британија BFTB се случи малку почесто отколку на друго место во светот. Прво на сите таму, но веројатно постојат многу други важни локални услови, поддршка на создавање Crop Circles, како што археологија , Геологија , громобрани .

 

Основни форми

Сите активности кои беа донесени чекор промена, која е молња празнење, тие имаат тенденција да се шири како бранови или осцилации, чии граници се многу прецизни сферична форма, ако проекција на авион или рамни лице акција на многу точни круг. Еден пример може да се шири ударни бранови во воздухот, видливи за атомска бомба под поволни метеоролошки услови (слика). Друг пример е фотографија ударни бранови во близина на некои суперсоничен авион (слика). Како што веќе рековме, откако влијанието шок за растенија во областа да се создаде примарно кружен бран. Комплексни форми пречки ќе бидат донирани на континуиран дел подоцна на оваа страница.

 

Осврнувајќи се неправилни структури (форми)

Меѓу другото, не може, но повторно многу недвосмислено укажа дека како и одлични сите редовни форми се формираат со помош на природните сликар - молња исцедок, и жито структура - природни фотографски емулзија (исто така може да се видени како мрежа означени со зрно ... ) се речиси на ист начин како и сите создадени неправилни структури најчесто се поднесено , жито лежи на теренот каде било во светот. Но исто така и сите редовни Crop Circles апсолутно неразделно придружуваат, се јавуваат во истите места, во некои случаи, дури и малку пред редовните модели. Пред сè тоа ќе во речиси сите случаи каде што е откриена секоја редовна шема, многу брзо poléhat , се наведнуваат на земјата (наведнуваат надолу) се повеќе и повеќе жито во близина, па дури и на далечина. Овој процес потоа продолжува до жетвата. Но, овие се сите за "истражувачи" кои не се грижат за ништо, но редовните модели, феномени целосно запоставени. Затоа направете го култури на жито и други култури во околните ниви, што исто така беше погодена од гром, но има жито poléhá , сламки лежи на површината на почвата само повремено. Многу често многу поголема мера отколку во областа на шема. Таквите области, но се разбира останат целосно надвор внимание истражувачи, благодарение на фактот дека тие создале сместување , виткање на стебленца на земјата е сосема нерегуларно. Потекнува, но сигурно во иста или слична рок, како на пример во областа на моделот, а за иста причини. Многу зависи и од интензитетот на електричен шок. Некои области во близина на редовни форми понекогаш се погодени многу повеќе од поле на форма, и жито за нив е поради тоа што во некои случаи буквално "сече само".

Lightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fieldsLightning effects inside ceral fields

 

 

Комплекс мешање модели

Симулација на сложени и многу комплексни форми има постојано развива компјутер програма која им овозможува барем делумно обид да го имитира, но тоа не може да биде можно на сите, бидејќи тоа е еден "дневник". Доволно далеку дека некогаш работел некој друг, имено нешто сосема поинакво и нешто други влезни услови отколку што може да се очекува за време на формирањето на модели во областите (иако во одредени околности, и таму може да се случи такво нешто). На изложбата се опишува е чекор пулсот шири над површината на медиумите одблеснува правоаголник (поле граници понекогаш формираат прилично точни правоаголник, иако релативно ретки, но почесто е правоаголник формирана од страна на трактор песни, особено во близина на регионот).GIF

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Најумен од сите е за мене оној кој е означен будала најмалку еднаш месечно. F.M.Dostojevskij
Науката е начин на размислување многу повеќе од едно тело на знаење.  C.Sagan
Се доволно паметни да се добие сите пари, мора да биде прилично глупава да не го сакаат тоа.   G.K.Chesterton
pz