Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-археологијата . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles-Археологија
Археологија - истражување на место "дното" - ископувања. Авијација археологија-Истражување "од горе" - фото
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Авионот бил изграден за нас да знаат вистинската лицето на Земјата. A.de Saint-Exupery
Добри работи никогаш не завршуваат. Mick Jagger
На вистински научник е подготвен да страда или дури гладуваат, наместо да ги споделите со некој од командантот што да прави. A.S.Gyorgyi

Археологија, наспроти само воздух Crop Circles

PagPh
Мото: Вегетација делува малку како една хемикалија инвеститорот до изложени негативни: создава скриени слики. (Лав Deuel, Откритија од воздух: Приказната на воздушните археологијата, Млади Фронт, 1979, p.50 )

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Археологија Авијација археологија.

Авијација археологија и археологија заедно две екстремни гранки на човечкото знаење. Поточно, една гранка на човечкото знаење, реализира два многу различни metodani истражувањето. Археологија е во голема мера се занимава главно со предмети кои што се да се биде подземни и воздушни археологијата помага да се открие своите ставови преку одозгора. Вегетација, снег, почвата и сенка симптоми. Исто така, влажноста, температурата.

 

Додека археологијата проучува историјата на човештвото "од долу" преку земјата истражување и ископување, антенски археологијата по тоа што помага да се погледне одозгора. На воздушни фотографии може да се открие во различни времиња на различни визуелни аномалии, и да се оцени каде да се најдат разни подземни археолошки артефакти.

 

Вегетација, снег, почвата и сенка симптоми. Исто така влажност симптоми. Тие ќе бидат опишани подоцна во мало. Можно е да се користи пребарувач и најдете некои страници со едноставно објаснување. Тие се исто така најдобар линкови на интернет.

 

Веројатно новите наоди:

А посебна глава е отпорот симптоми уште одделно класифицирани како не се пронајде преку антена истражувањето, се тестирани и се мери во текот на истражувањето на земјиште, мерење на отпор на почвата. Проверливи од воздух треба да биде само оние кои се придружени со класична porostovými, или барем од било други симптоми, registrovatelnými фотографски. Тековната проток по молња испуштањата може да се визуелизира, но, исто така, како отпор симптоми кои инаку не би го направил малку или ништо не е прикажано, дури и оние кои не се забележливи со површина истражување. Корен штета, или едноставно со менување на својствата на почвата може да биде многу значително видливост - промена на бојата (бавен раст и созревање), а потоа може да доведе до искривување на земјата (во случај на поголема штета), или дури uhybutí (во случај на уште повисоко оштетување) (ССМ). Електрична енергија преференцијално концентрирани во места помал отпор на некои растенија барем умерено оштетена и да предизвика стагнација на растот или само привремено менува својствата на почвата со електролиза, (промена на pH, концентрацијата на растворливи супстанци) и постројки привремено однесуваат на сличен начин кога пресадување. Поради тоа, тие може да се визуелизира дури и таков отпор симптоми, што ќе биде многу тешко земјата анкета на располагање (прелиминарни дупчење на длабочина метар, две или повеќе), во кој нема енергија предадена молња празнење не покажуваат на сите, тие се премногу далеку вегетација и самите позитивно или негативно влијае на неговиот корен систем, или изменуваат својствата на почвата.

 

 

Молња индуцирана Cropmarks

Вегетација симптоми предизвикани од гром

(Ефектот на намалување на отпорот, засилена и прикажани електрични празнења)

Тип 1: Молња Индуцирани Cropmarks на чиста електрична енергија, и земјоделството одгледување карактер. (Многу повеќе, сите можности ќе бидат објаснети подоцна) (photo, Фото, фото)

Тип 2: молња индуцирана Cropmarks на подземни структура карактер. (photo, PH)

 

(Да кажам, дека секој поднесено `ќе биде (оштетени, ослабен) култура (повеќе милиони квадратни милји годишно), исто така Crop Circles и нивните придружни форми (неколку илјади квадратни милји годишно) се Молња индуцирана Cropmarks, главно Тип 1, 2 помалку

 

Исто така е можно термини како површинските и подземните LIC LIC

 

Молња празнење и електрична енергија, испраќаат, може привремено (за преостанатиот период од една жетвена сезона) причина вегетација појавата на симптомите, што во другите години не се појавуваат насекаде. Ефектот е до одреден степен е високо зависна од тоа како интензивно беше "напојување", преку која се одржа по должината на површинските и подземните, и каде што тие биле донесени во оваа област. Електрична енергија може да биде површината на земјата и подземните предадена на неколку начини:

 

1) Директен погоди областа една или повеќе гранки на молња празнење, или неговиот следните празнење (сè се случува во времето, обично не надминува една секунда). Постои релативно ретка можност дека истата област е засегната во текот на една бура неколку удари, со интервал од од неколку секунди до десетици минути. Но, тогаш ситуацијата е многу слична на онаа како поле ќе погоди само множете се разгранува молња. Електрична енергија од молња во овој случај, се разбира, оди кон подземјето, но тоа може да се случи во многу различни начини. Дел од енергијата може да се заврши пред пренасочување на подземни дистрибуирани над површината на земјата, првенствено по патеките трактори и нивната непосредна околина. А малку повисоки спроводливост веројатно исто така имаат сајтови кои се донесени со семе вежба двапати ("заби" на работ на полето). Додека на патеката откако тракторот и места во нивна непосредна близина (до десетици сантиметри) (фото) имаат сигурно многу повисоки спроводливост против остатокот од поле, го опиша работни места сеење машина може да има спроводливост се зголеми за десет проценти. Во текот на дистрибуцијата на подземните енергија може да помине и да биде под влијание на различни vodivějšími структури, и сите овие проводен структури веднаш под површината и подлабоко може да се покаже различни степени на оштетувања на земјоделски култури. Во некои места на површината на почвата празнење вишокот на енергија може да се шири дури и релативно независни патеки до нејзиниот отпор, случаен патеки, кои привремено создава јонски материјали присутни на сајтот, или маршеви потсетува на диелектрични дефект. (foto, Фото, фото)

 

2) А природни или вештачки молња, кој се наоѓа на терен (обично далноводот пол, дрво, грмушки), од кои електричната енергија е еднакво објавен во подземјето, каде што може да помине и да биде под влијание vodivějšími структури, како и во случај 1 Оштетување на посевите не може да се користи во овој случај толку многу под влијание на површински структури со помал отпор произлегуваат одгледување. Но, се разбира некои од енергија може да бидат погодени од молња се шири над површината на теренот, по можност по структурите наведени во точка 1, но не во иста мера како за директна интервенција. (foto, Фото, фото)

 

Забелешка: Точниот контакт, диригент во областа на една или неколку гранки, но блиц ќе биде меѓу појавите, а ретки, далеку поголема веројатност да биде истовремено гром удри на површината и област, и така имаат некоја комбинација од точките 1 и 2 Секое уникатен громобран во кутија, иако тоа може да привлечат гром, тој може да се претвори во, кога тоа е поблиску до зачекори Лидер Позитивни вимпел лифт, исто така познат како Поврзување Лидер-Премести нагоре Лидер (види), и кога контактот се јавува врски - Прилог процес, по што само го следиReturn Stroke, Кој ги пренесува околу 99% од енергијата на целиот исцедок, и дека тоа е само навистина да се види (и слушнав подоцна, повеќе, толку подобро). Од времето помеѓу почетокот на Позитивни вимпел, по поврзувањето се случува и по тоа се случуваReturn StrokeИ бидејќи во непосредна близина на местото многу динамични процеси (често силен ветер) може Return StrokeНе падне до таму каде што се бере Поврзување лидер. Најчесто кога пристапи зачекори Лидер, се крева во непосредна близина на неколку, но се поврзува само со еден, или не. Постои бидејќи феноменот наречен Незавршена движи нагоре, Лидер, но сигурно дека може да убие некои од инсекти. (pic) Напон е присутна на самото место, а повеќе од еден милион волти / метар.

 

3) На интервенција на молња испуштањата во структурата, што не е директно во областа, со само веднаш во непосредна близина (дрво, грмушки, начин, лимит). Од него, електрична енергија се спроведува и на површината и под земја. Всушност, може да се случува, како што е опишано во ставовите 1 и 2, само со многу помал интензитет. Многу често, во овој случај, најмногу погодени песна трактор, кој работи во рамките на работ од полето, и жито во неговата непосредна близина. Многу често, житото е оштетена и срамнети со земја , лежејќи на земја само таму и на ниедно друго место. Песната на работ на полето е јасно nejrozježděnější и затоа најдобро проводен.

 

(4) Во ретки случаи, може да има низа или неговата непосредна околина влијае на сите, само доставени до него мал дел од енергијата што ја погоди некои соседни полиња, и е nezasaženého Dosan подземни метални цевки. (Фото)

 

На друго место (биологија, физиологија, земјоделството): transplanters феномен има негативно влијание за некое време да растенија, дури и во овој случај, тие се потполно неповредени растенија се пресели целосно објективен во подобри услови. Хидропонично расте растенија (така што не постои губење на коренот систем) е драстично зголемен хранливи материи концентрации на неколку десетици проценти, да речеме, 160% или 200% од оригиналната вредност кога бил извесно време повеќе останува во состојба на "блага неухранетост", мал недостаток на хранливи материи, да речеме, само половина од оптималната вредност. Иако зголемувањето на концентрацијата на хранливи материи во согласност постојани pH вредност треба да се обрати итно обновување на растот и виталноста за некое време (обично неколку дена) паѓа, малку. Ќе промената е осмотскиот притисок помеѓу хранлив раствор и intercelulárními и меѓуклеточна течност во фабриката, која може да предизвика деформација и оштетување некои клетки. За некое време, па дури и водата истекува од растенија, спротивна насока од вообичаеното, кокошката не ја надомести осмотскиот притисок во клетките со хранлив раствор.

 

Вклучуваат оваа реченица во соодветно место: Зголемен тековната густина на места со помал отпор може да доведе до многу значајно оштетување на коренот систем на растенија во непосредна близина, кои соодветно можат да ги изразат виталноста на надземни делови од растенија. На пример, пченка корен систем продира до длабочина од 1,5-3 m, понекогаш повеќе од 4 метри (Мемоарите на пченка, Ing Јарослав Hruska et al, SZN -. UVTIZ 1962).

 

Во места каде што енергијата тече низ флеш цевка подземни (не-замрзнување длабочина, односно, околу еден метар под земја), често ќе исечете да вкупната смртност многу прецизно во текот на овој гасовод. Околните вегетација не треба да покажат какви било знаци на електричен шок.

 

Во историјата на воздушните археологијата е опишан голем број на случаи каде пејзажи во растот на вегетацијата за многу години не покажа никакви знаци на вегетацијата. Дури и повеќе - снег, сенка, влага во почвата, почвата. Одеднаш, во една година, а изненадувачки значителен вегетација симптоми се појави. Најчесто оваа околност припишува на ефектите од суши (ЈИЕ). Тоа не е можно, сепак, во некои од овие случаи може да учествува во близина молња отпор и видливоста на знаци кои инаку би биле без акција на електрична енергија не покажуваат на сите, и да останат така со години целосно невидлив.

 

 

Археолошки размислување

Зошто Crop Circles толку често се случуваат во близина на праисториски населби?

1) Како еден од можните (можеби и помалку значајно, ќе се надевам дека подобро) објаснување е понудено размислување дека Абориџините треба вода за да преживее. Од реката е несомнено управувано годишен поплави, па тие веројатно сфатиле тоа ќе биде најдобро да се реши близу до еден извор, што би можело да биде во место уште повеќе. Честите присуство на извори на местото на геолошки вина. Постојаното присуство на влага во почвата зголемува електричната спроводливост со многу нарачки на големината, тогаш сигурно такво место многу подобро привлекува гром ситуацијата на теренот и таа може да се истрае денес. Иако ефектите на молња на нашата сакана aborigine а се вози на растојание, но не е премногу далеку. А да не зборуваме дека присуството на изворска вода е сигурен да стане атракција за различни животни, и место нив беше срдечна на рибарството. Исто така е можно дека по бурата понекогаш се најде во близина на извор на некои од играта парчиња делумно готви. Се должи на фактот дека во дамнешни времиња имало социјални навики и добри манири далеку на такво високо ниво, тоа не е така невозможно дека повремено конзумира на член на неговото племе, што не беше доволно време да избега пред бура назад кон пештерата. Бон Appétit!

 

2) Потоа, по физика базирани размислување се однесува skurečnosti дека античките жителите на населбите работено со различни метали - железното време, бронза, месинг, олово, челик (Fe, Cu, Sn, Pb). Ние леарници и топилници по оние остана во близина на безброј број на тони згура, кој сега се шири под обработливо земјиште. Дури и некои од оние метални предмети остана. Згура содржи проценти (до десет) нето, намален, но не се лекува метал (недостатоците на современите процеси), со што се намалува отпорноста на животната средина и повеќе од 6 нарачки, им помага затоа многу остра заведување тековната молња испуштањата длабоко под земја. Ослободување е тогаш над земја и под делува како проводник што поминува низ "рампа" (на земјата) за време на училишните физички обид да се создаде модели на електромагнетно поле линии во метални струготини. Сличен модел, исто така, навистина создава жито, но се уште е прилично невидена, само "изложени", "долу", и се појавува само по бројот на денови (EFP, Хронологија).

 

(Ова може да мора да одат во физика, механика, и само линк тука или тука многу поедноставно и оставете врски)

Во училиште лабораторија струја од околу 10 А создава пилевина круг со пречник од неколку сантиметри (foto), Струја или 40000 400 000 засилувач (повеќе) снимен во пченка круг со дијаметар до десетици метри (f). Во индукција на околните жици (растенија), исто така на енергија хранат во нив, и сламки затоа во времето на празнење однесуваат како магнетна поднесоци, компас игла (ph). Сите се случува, но опишани нив како "рекорд", "изложени" како микроскопски директно ориентирани ткиво штета, која се зголеми во текот на деновите расте. Исто така, поради инертноста на биолошки процеси се исто така доста сериозна штета на растенија на нивните механички својства почнат да се почувствува за неколку дена, и штета поради насочен ориентација постепено почне потпрена во еден правец (Г.С., чија евтино акција). навалување со текот на времето може да има некои стебленца толку голема што надминува ограничување агол, што е ослабен ткиво во долниот лопати уште е во состојба да се одржи. Ефектот на тежината сламки едни со други се зголемува степенот на поместување на рачката ефект, и во еден момент, ножот да доста брзо било задушено. Да претпоставиме дека, додека првите 45 степени на наклон нож трае неколку дена, дополнителни 10 часа, а останатите само неколку минути.

 

Сите датуми се разбира, само приближни, но нешто многу слично на опишано местото на акција навистина се случува. Одреден период опишани процеси е високо зависна од интензитетот на интервенција. Покрај тоа, таа исто така е неопходно да се напомене дека многу првата фаза, во почетокот скоро незабележливо свиткување стебленца на земјата, обично се случува по неколку дена. Првите неколку дена веднаш по освојувањето лопати изгледа како ништо да не се случило, и не би било за нив или naměřitelné речиси никакви знаци на механички слабост. Ова се должи на многу бавно деградација процес растителни ткива, оштетена електрична енергија, како и огромен инерција на биолошки и физиолошки процеси во растенијата. Во последната фаза се уште може да игра Домино ефект, и сите потенцијални набљудувач не се регистрирате апсолутно ништо, бидејќи сè слајдови како куќа од карти, како што никој не е во потрага. Повеќето се уште темно, во раните утрински часови, кога дршката расте тешки со роса, која започнува процесот познат како пеперутка - Батерфлај . Секое набљудувач има утрото по непроспиени ноќе како шеф покачена бала, и заматен вид на алкохол, па ако веќе долго спие и не гледа ништо.

 

 

Исто така, многу малку

Огромен инерција на растенијата процеси може да се илустрира со еден многу едноставен експеримент. Тоа е резултат на тоа што дури и растителни ткива, кои биле електричен шок речиси веднаш убиени, може да имаат голем број на дена по усвојувањето на смртоносна доза на електрична енергија чини речиси разликува од ткивата целосно неоштетен. Дури и ако е опишано дел од растение добиле доза на електрична енергија, што далеку ги надминува потребна доза за сите од смртта. (Смртоносна доза) Можно е да се покаже можноста за оштетување на некои делови од растенија електрична енергија, по што фабриката може да преживее и да продолжи во раст и созревање, дури и ако во малку искривена форма. Во случај на Poaceae како некој дел од дршката, но листови или увото. Дури и по целосна некроза во пресек не умира, а остатокот на растението над него, бидејќи на мртво ткиво може да продолжи да успешно извршување на функциите на васкуларна ткиво и посредува фабрика метаболизмот помеѓу корените и остатокот од централата. Делови од електричен удар загинаа остатокот од растенијата се извор на инфекција и смртта да се промовира од ткива или се шири од нив . (photo, 2, 3)

 

Одредување на смртоносни дози на електрична енергија за некои растенија или нивни делови, во однос на тежината и сува тежина или влијание акција и тековната брановите форми на применетата напон ќе бидат опфатени во некои детали дел електро-патологија. (EFP), како и однесувањето на растенија или нивни делови по контактот со различни дози на електрична енергија - од мал дел од смртоносна доза за висок nadletální (десет пати, сто пати).

 

3) Формата и архитектура може да биде директно кружен основа за некои исечете кругови за тројно канал (foto)

Во прилог на сите претходни архитектонски форми на местото на сегашните објекти, тврдини може да биде на форми polehlých чија стебленца лежи на теренот структури вклучени еднаш присутни на самото место бунари, капка, градинарски езерца, фонтани, градина архитектура

 

експлозија кратери од бомби за време на војната - многу точни кругови (како гумно)

 

(Исто така не припаѓаат исклучиво на археологијата, повеќе физика, електротехника)

4) Електрична енергија од молња може да биде феномен, кој засилува и го прави видлив археолошки карактеристики најмногу вегетација во форма на симптоми (барем како промена на бои и нијанси, различни фази на раст и созревање, ослабување на стеблата и листовите и како резултат на потенцијалните сместување , виткање на стебленца на земјата, дека без своето влијание, "помош" на друг начин не сте имале шанса да се покаже, или само во речиси незабележлива начин. Садови срамнети со земја , лежејќи на земјата жито може да се смета како знаци на вегетацијата. недалеку во сите случаи, но тоа може да биде знак на археолошки . Неколку други геолошки и индустриски. Во релативно голем број на случаи тоа е веројатно само резултат на струи, што се одржа на површината на земјата, дали поради намалена отпорност způsobebého сечење, или целосно хаотичен, поради прекумерна вишок на електрична задолжен за анализа на место по освојувањето блиц.

 

Набројани феномени кои предизвикуваат различни бои, забавување раст и созревање, ослабување на стебленца и лисјата и, следствено, направени или со полно работно навалите жито стебленца наведна кон земјата, понекогаш се јавуваат поради симптоми кои произлегуваат во текот одгледување помал отпор во шините откако трактор или преклопувања во машина за шиење. Некои може да биде само резултат на хаотичните движење на вишокот електрична наплаќаат по молња празнења. Сите од нив може да се користи како релативно сигурни и точни доказ на фактот дека бил удрен од областа пченка од гром, и тоа е можно да се обиде да го најде друг слични симптоми. дали бои, различни фази на раст или сместување , штета, ја ослабне, или fizzle надвор или слабост кои би можеле да укажуваат на присуство на предмети или објекти во подземјето преку промени во електричниот отпор на почвата во непосредна близина.

 

 

Кралот јачмен

Еден од жита, кои се меѓу повеќето чувствителни на влијанието на премин на електрична струја, јачмен, кралот на контрасти и боја. Механичка отпорност на сечилата во споредба со пченица помалку од една третина. Тоа е многу повеќе чувствителни на било пречки во одгледувањето, неповолни временски услови, и ефектите од електрична струја. Од друга страна, за секој набљудувач, нуди еден вид на "награда", како еден интересен спектар на бои и боја контрасти, кои можат да понудат речиси ниту една друга култура. Со исклучок на значително боја цветни растенија како силување, сенф, афион. Но во нивните случаи, "период на висок контраст" само релативно кратко, нешто повеќе од 14 дена. (foto, Со повикување на барање) Боја контраст е, се разбира многу поголема, но времетраењето е многу ограничен. Јачмен има многу значителните разлики во боја и сенка во текот на сезоната на растење.

 

Како последици на електрична енергија од молња испуштањата во случај на јачмен може да се набљудува раните промени во аголот на ушите кон земјата (да се објасни во повеќе детали во деловите EFP, биологијата, земјоделството, хронологија, сместување (оштетување, слабеење) povadnutí листови и стебленца, слама ролна , создавајќи снопови на стебленца, и конечно поднесување , виткање на стебленца на земјата. пред убедливо на погодените области може да се набљудува слабеење на највисоко (praporcového) лист (foto). Овие се сите феномени кои се јавуваат како резултат на слабеењето на слама и целото растение како последици на ефектот на електрична струја. Сите се следат на воздушни фотографии, дури и за време pozemnho истражувањето. Културата на јачмен има многу силна боја и сенка контрасти и за време убедливо, дури и за време промени во аголот на наклон од стебленца и ушите на земјата. (foto)

 

Во повеќето случаи, значителни ефекти поради моќта, по период на набљудување опишани основните симптоми како ослабени стебленца кои на крајот Polehňa , свиткано стебленца на земјата. Некои од опишаните феномени може да бидат доста неверојатно личи на ефекти кои се јавуваат во случај на несакани ефекти хидрометеоролошки услови, особено сушата. И двете може да се случи, на пример, а особено слабеење povadnutí листови. Но, заговорот е речиси целосно реверзибилна, реверзибилни, и по отстранувањето на суша, растенијата најчесто се опорави целосно. Само во случај на навистина екстремни сушата се случуваат некои неповратни промени, кои растенија не може дури и да преживее. Од друга страна, ниту за време на мандатот на навистина екстремни суши житни зрна се речиси никогаш не срамнети со земја , лежејќи на земјата. Тие не се должи на него механички ослабени содржи оштетени и мртви ткива и клетки, страда од недостаток на вода, па дури и последните остатоци од влагата во нив се многу рамномерно распоредени, затоа сите преживее речиси до последен момент. Само кога последиците од сушата достигне одредена граничните вредности, почнуваат да изумираат, а брзо. По постигнување на граничната вредност е прашањето за смртта на растенија прашање на неколку часа, а претходно на растенијата да издржат неговите ефекти издржи неколку недели. Неопходно е да се земе úvvahu дека сушата во дивината е нешто сосема различно од сува сад во кој растенијата без наводнување може да умре по неколку дена. Во дивината, постојат значителни резерви на вода чуваат исто така доста длабоко под земја. На пример, пченка е во состојба да се вкорени и до длабочина од над четири метри, и иако повеќето од растенијата се снабдува со вода и хранливи материи од длабочина од 20-50 см, а недостатокот на влага подлабоки корења може да послужи како "железо резерва". Но, ако последиците не беа толку деструктивни суша, растенија се речиси секогаш по закрепнување може брзо да закрепне.

 

Спротивно на растенијата што завива изложени електрична содржи речиси од почетокот на одреден процент од оштетени или мртвите клетки, кои на крајот треба да се зголеми малку. Овој процес запира во некој момент и на речиси не продолжат, или само потполно безначајни. Слабеење на ткивата што е дискутирано феномени, но продолжува во текот на остатокот на сезоната на растење растенија. Напротив, на почетокот, веднаш по усвојувањето на електрична струја, па дури и неколку дена по опишаната ситуација на механички својства на растенијата се речиси незабележлива, дури и ако фабриката беше примена електрична струја многу сериозно оштетени или дури и убиени.

 

Покрај боја контрасти се појават нијанси и контрасти, веројатно рефлектира мешање awns за време на различни фази на поместување уво. Постои промена од сцената на "право горе" на "надолу", вкупно 180 аголна степени.

 

А посебна глава е боја и сенка разлики кои се јавуваат при убедливо јачмен. Меѓу vymeteným nevymeteným и јачмен забележлива е многу специфична разлика во контраст и боја. Во оваа област, кои не се карактеризира глупак подземни феномени кои значително ќе влијаат на стапката на раст и созревање, има околу униформа влага во почвата (за откривање на таков терен е прилично ретка, но е можно), постои исфрлање од јачмен ушите многу рамномерно. Најголемата промена боја, а потоа целата област е релативно рамномерно во текот на неколку часа. Полињата кои содржат различни подземни нееднаквост, без разлика дали геолошки, археолошки или индустриски карактер, како нееднаквостите затоа во време на убедливо многу добро прикажана, како боја и сенка контрасти.

 

Археолозите до јачмен! Пролет култури во средината на мај, зимата култури малку порано. Тоа е време печат на мета, но јачмен култура има многу интересна нијанса и боја контрасти речиси во текот на сезоната на растење.

 

 

Други жита "скок-тип", односно пченица, 'рж, тритикале крајот, речиси ништо слично досега polehnutím , виткање на стебленца на земјата понуда. Можеби само povadnutí знаме лист, таков феномен, тоа ќе биде потребно да се испита долгорочно набљудување. Мора да биде длабоко локално, а понекогаш и тоа не може да биде доволно добро за да се направи разлика. Не може да биде толку значајни како други феномени кои можат да настанат во житни култури .

 

По молња испуштањата често се случуваат феномени кои инаку никогаш не би, под никакви околности, сами по себе се случи. Тоа може да биде:

 

Видливост (делумна, алузивни) минатата година или předloňských песна по трактор (foto). Со оглед на моменталната постепеното проширување на автоматски системи за одгледување, но феномен песни минатата година дека би можело да биде кос и нормално на колеџ следната година, полека престанува да постои, бидејќи obdělávací машини ќе бидат засекогаш копирани претходните - CTF - Контролирана сообраќај земјоделство. Тие можат да бидат видливи, но по трактор песна сеење (опсег 6 милиони), бидејќи за време на третманот на култури се користи само секоја трета од нив (опсег 18m). На површинските својства на области од електрична енергија ќе бидат темелно подготвени за пример за земјоделство, физика и електромагнетизмот.

 

Видливост на структури, се наоѓа во таква длабочина дека инаку не би се визуелизира или структури чиј имот се инаку како вегетација симптоми или скоро отсутни. На пример, структури, кои предизвикуваат многу значајна промена во отпор на почвата, но во никој случај значајна промена, како што влажност или продавница хранливи материи во околината (на воздухот снимки од различни периоди не се видливи или како почва, вегетација или снег симптоми). Тоа може да биде голем метални предмети лежат под длабоко орање, дрво холдинг vlhkost.kost.

 

Презентација сеење (сеење) симптоми кои инаку не би стојат на сите или едвај видливи (ЈИЕ). Презентација сеење (сеење) симптоми кои инаку не би стојат на сите или едвај видливи. Овие се кратки делови во која возеше механизам вежба двапати. Особено на "заби" на работ од полето, каде рамен сее областа на работ на железнички премин лавиринт вежба за време на полагање на работ на полето (слика). Друг електричен отпор, исто така, може да има песни за трактор, кој води seeder. Опсегот е 6 милиони вежба, подалеку тие се во текот на сезоната на растење култури третирани со распрскувач век 18m, кој е исто така голем број на трактор песни забележани на воздушни фотографии. Очигледно повисоки спроводливост функција песни на работ на теренот, бидејќи тие турнеи многу пати, и во близина на трактори се сврти. Во нивна близина затоа најдобро се гледа последиците од тековната минува низ растенија и, исто така, доведе до оштетување струи největtší далечина.

 

Овој феномен е само делумно истражени досега, ќе продолжи долгорочна тестирани. Набљудување се уште е во фаза на квалификувани проценка. (Неколку години на набљудување, мерење и евалуација на неколку илјади воздушни снимки со соодветен персонал капак)

 

Многу веројатно е симптом на тековната минува низ празнење прилично честа појава "видливост стапица" вежба (ударна симптоми). Почвата е еден помина со сеење машина 2, затоа е јасно различни спроводливост двапати germinated семиња, поголеми количини на растителен материјал, и содржи влага. Сепак, би, но без ефекти на електрична струја веројатно далеку немало видливи преклопува seeder ("заби" на работ од полето, вежба се повлекува во веќе посеано места). Бидејќи жито е различен локалните услови и повисоки (двојно) сеење густината на преклопуваат многу добро се адаптираат, се создаде помалку гранки и електрична енергија без да предизвика разликите во бојата ќе биде практично невидливи, речиси нула. При проверката на електрична енергија, но тие се значително повеќе растенија во областите погодени од двојно аерација и сеење, со значително пониски електричниот отпор на почвата, и таа ќе се појави одложен неколку дена од страна на разлика во раст. Растенија погодени електрична енергија однесуваат на сличен начин по пресадување, и за време речиси го забавува или го спречува растот. Сеење симптоми не припаѓаат на археологијата се објаснети на друго место, но помогне да се одреди поле со жито, кој беше барем делумно под влијание на енергијата на молња исцедок. Во некои случаи, кога полето бил удрен од гром директно во електрична енергија, но тоа беше само донесе од околните патишта и патеки за трактор, а не на сите сламки polehnout (наведнуваат на стебленца на земјата). EFP - електрична енергија го погоди под сместување , виткање на стебленца на земјата, но и тоа може да предизвика ретардација на растот, и разликите во стапката на созревање. Веројатно само неколку проценти смртоносна доза зависи од видот на растението.

 

Помалку агресивни ефекти на електрична струја во случаите опишани ефекти врз жито раст не може да биде толку уништувачки како директна интервенција на терен, тоа може да раздавам со или речиси без сместување , виткање на стебленца на земјата (foto). Тоа е само многу послаба несакани ефекти на електрична енергија од молња празнења, што го погоди само структурата на работ на поле или во близина, и директно во полето не стојат на сите. Дрва, грмушки, жива ограда, поле патувања близина на поле. Одреден дел од електричната енергија беше дистрибуиран низ полето додека површината на почвата, по можност значително повеќе места со помалку отпор - песна по трактор преклопува машина за шиење. Но ова не е таква количина на енергија што може да предизвика сместување , виткање ножеви на земјата. Сепак, може да предизвика блага ретардација, забавување на раст и созревање на растенија што е опишано области на низок отпор (овие вклучуваат место под земја, каде што можат да се најдат различни проводен структури). Во тие случаи дури може да го зголеми контраст вегетација симптоми предизвикани од археолошки и други субјекти наоѓа под земја, чие влијание инаку не би да биде во штанд на сите видливи. Тие може да се види речиси само промена на електричниот отпор во нивна непосредна близина, а инаку немаат или тешко на сите. Преку усвојувањето на електрична енергија во нивна близина може да се набљудува како cropmarks и структури кои се толку длабоко што нивното присуство преку видливи промени во структурата, боја, нијанса, и појавата на вегетацијата во други години не се случи. Растенија може да биде малку заборавен, но тоа може да биде од послаб штета успешно се опорави, во контраст со директна интервенција во површината жито област. Во близина на песни во близина на границите на областа во овој случај може да биде жито се поклони до земја. (foto) Ефекти од електрична струја, различни износот на електрична енергија (podletální длабоко podletální, незабележливо, смртоносна, nadletální, висока nadletální) ќе бидат третирани во повеќе детали во Дел EFP. Прво, ќе бидат поставени неколку фотографии од експериментите кои укажуваат на многу и во голема мера може да придонесе за разбирање на процесите опишани.

 

По директна интервенција областа молња празнење точки се околу половина пат меѓу шините, каде струи веројатно ќе се судрите донесоа од две насоки (foto), Како и место на работ на поле, аерација (двапатиfoto) Со стандардна процедура во текот на сеидбата на места најмногу погодени, каде што често има сместување , виткање на стебленца на земјата во многу голема далечина од местото на дејствување, често дури и во целина, или суштински целата површина област. Прво ќе се избегне семе вежба работ од кутијата и во таа постепено се повлекува од стандардниот паралелни патеки. (foto)

 

Во случај на директно погодени од гром празнење полиња, така што тие може да се визуелизира како што некои вегетација симптоми археолошки потекло, кои инаку не би да биде видлива под никакви околности, бидејќи тие се премногу длабоко, или имате премалку Спротивно на тоа, така што тие не можат да се препознаат. Во некои случаи тие можат да се визуелизира директно од страна на некои археолошки предмети, или како дел од редовните форми на пченка, или како дел од структурите нормално поднесени , лежејќи на земјата жито, доколку ги има, но потполно изгубени, и да остане барем минимално препознатливи. Понекогаш тоа е можно да се набљудуваат таков објект и обично срамнети со земја , лежејќи на земјата, жито, бидејќи додека надвор од жито е "само" срамнети со земја , лежејќи на подот над тоа може да биде сосема мртов, се должи на многу повисоки спроводливост на почвата околу оваа тема и многу повисоки струи постапувајќи по вегетација. Веднаш по поднесувањето , виткање на стебленца на земјата уште една таква ситуација може да биде речиси препознатливи, но по неколку дена се врти жолта пченка, и со текот на времето потполно умира. Мртви стебла веќе нема дури и делумно укината назад преку fototropismu geotropismu и, за разлика од сите околни.

 

Понекогаш тоа може да биде само отпадник остатоци од земјоделски машини, кој почива под длабоко орање. Понекогаш тие можат, исто така, пропадна дел од светски војни на авиони, кои можат да бидат во таква длабочина дека тоа ќе биде без молња испуштањата како вегетација симптоми (cropmarks) не се појавија под никакви околности. Дури и меѓу најчесто polehlým жито стебленца се нередовно наведна кон земјата, некои подземни објекти препознатливи како такви во повеќето области, додека житото се обично само срамнети со земја , лежејќи на земјата, над подземни метален објект може да биде сосема мртов.

 

Опишани објекти имаат еден главен заедничка карактеристика. Ако во рамките на растојание од неколку метри (се проценува на повеќе од 20, ретко малку повеќе) од нив, молња испуштањата во областа на жито, така што ефектот на нејзината виталност, се визуелизира пати, и многу слични на сосема истото место. Тоа се случува, но обично само неколку дена, дури и недели, откако гром празнења. Со просечна густина на молња испуштањата во умерените региони таков случај, но сè уште снимаат, бидејќи ваквите објект чекаат да redisplay просек од 500 години. Каде што, дури и во релативно умерена зона покажа постојат места каде молња испуштањата испаднат повеќе и повеќе, и голем број на испуштањата се мултиплицираат разгранува, тоа не може да биде потребно во некои случаи да чекаат толку долго, но само околу 50-100 години. Дури и така, распространетоста на овие предмети наведени во предвидувањата (прогнози, време), бидејќи не е апсолутно неопходно да се чека 50 или 300 години, додека новата молња празнење повторно се појавува во оваа област. Само да го копа, па првото барање дозвола од внимателна земјоделците по жетва, го дофати со копачот и си одат.

 

Некои интересни снимки можат да се најдат во нивните архиви вработени на воздушните археологија. Тој се 'уште лета над предметите на нивниот интерес малку почесто, а веќе многу подолго отколку оние кои се заинтересирани во исечете кругови. Тие откриле беше над сите Crop Circles собраа во денешно време како оси , но инаку тоа е пејзажи од височина од никаква грижа. Вие навистина не може да се исклучи дека воздушните археолозите имаат во своите архиви poschovávané сликите се многу интересни вегетација симптоми, ако само првиот тип (површина). Едноставно воздух археолози одлучи да слични слики истражувачи никогаш не кријат Crop Circles, и таму тие се прашуваат.

 

Друга група на истражувачи кои би можеле да најдете нешто во фотографска архиви, се воен персонал антенски анкета. Тие би сакале снимки но прво мораше да се открие. Сосема сигурно може да смета на фактот дека ако тие некогаш стори вакво нешто на нивните снимки откриена од страна на истражувачи Crop Circles беа последните кои ќе се направи такво прикажување.

Заврши археолошки размислувања

 

 

Три таен состанок Авиокомпанијата археолози

Воздухот од археолози на нивните снимки имаат сигурно видел многу. На пример, само погледнете во некои од илјадници и илјадници снимки. Гласини има дека познати личности од целиот свет, ангажирани во воздушните археологијата, одржана на прашањето на исечете кругови за три тајни состаноци. Бидејќи на состанокот беше тајна, не е позната за нив денес, но некои од најважните резултати од нивните дискусии на јавноста по сите само навлезе.

 

Патем, вреди да се напомене дека личноста која може јасно да се види како основач на воздушните археологијата, Osbert Гај Станхоуп Крафорд, поминал детството и адолесценцијата во Хемпшир во јужна Англија. Веќе во текот на адолесценцијата го привлече могили, земјени ѕидините и ровови, расфрлани низ пејзажот. Јужна Англија затоа е можно да се јавите на двојно гениј Локи Воздушната Археологија, бидејќи целата област е археолошки лица наоѓа под земја, буквално расфрлани.

 

Главен центар на Crop Circles е можно да се одбележи куп сајтови Avebury и од него 8 км јужно од Alton Барнс. Ова е област која е во однос на археологија и антенски археологијата навистина "многу жив". Во радиус од 125-170 км од нив се речиси сите сајтови Crop Circles кои некогаш биле откриени во Велика Британија. Хемпшир се наоѓа на околу 45 километри југоисточно од нив. Директно во непосредна близина на Вилтшир, каде лежат две споменатите населба.

 

На почетокот на седницата на воздушните археологијата експерти првиот дефиниран основниот концепт:

Карактеристики на истражувачи кои се посветени на исечете кругови:

Истражувачите на исечете кругови најчесто се само неуки pavědeckými, мокасини , кои го истражуваат Crop Circles со години само паразит. Не правите ништо друго освен "истражување" на тајните, кои беа самите веруваат дека тие се за целото човештво еднаш и за сите сосема нерешливи. Според истражувачите можност Crop Circles Crop Circles реши проблемот целосно се движи подалеку од хоризонтот на можностите и истражување на целото човештво. Никогаш никого во светот не ќе бидат во можност да се реши, бидејќи на долги години тие не се во состојба дури и за себе: "Големата Průckumníci Crop Circles". Според сопствено мислење "Голема Explorer Crop Circles" во светот постои еден друг кој би мистерија форми во жито беше во можност да се разбере подобро од себе. Сепак, дури и тие самите се далеку од тоа да биде во можност да се откријат огромното мнозинство на личности кои некогаш се појавил во светот. (Пример - foto- Минијатурни - Извор: Google Earth ) наместо да се обиде врз основа на некои објективни наоди, најдете начин да било вистинско решение, некогаш подалеку и подалеку трпеливо се занесе во пајажина сопствените заблуди и фикции во кои речиси успеаја да се откажам.

 

На првата средба, на персоналот на воздушните археологијата се запознаат со некои од фотографии од неговите истражувања од различни земји, исто така, во однос на јужна Англија, особено околу како што Јоркшир, Вестминстер, Оксфордшир, Salisbury и многу други области. Истражуваат голем број на историски антенски фотографии од наведените области. споредба на различни вегетација симптоми се наоѓаат во нив. Специфични фотографии кои биле користени во оваа сесија, не се познати, но тоа може да послужи како пример на две слики, објавена во публикацијата Откритија од воздух, Лео Deuel, МФ-Колумбус издание, 1979 година. Авторски летови во Вчера, Сре Мартин Прес, 1969 година.

 

F1Една од нив е датиран 1949:

Еден од два кружни култни објекти (henges) на Хатон Мур, Ripon во Јоркшир, како што се појави во пченица поле во текот на летото на 1949 година

 

F2уште не датиран проценка доаѓа од секоја година помеѓу 1945 - 1955

Crowmarsh во Оксфордшир, јужна Англија: Вегетација симптоми над преполн ровови открие постоењето на бронзеното време погреб Могила, целосно израмнети до земјата, и помеѓу две паралелни прави линии.

 

Со споредување на вегетацијата на симптомите во голем број на воздушни фотографии од различни учесници дојде прв таен состанок на воздушните археологијата да се дефинира конечниот протокол, како што следува:

1) "А сет на мерки на воздушните археологијата анкетите исечете кругови":

Секое истражувач кој се прашува фактот дека во некои области на жито, главно во јужниот дел на Англија, понекогаш се редовни, најчесто кружни, но и други единици, а исти или слични карактеристики, иако поретко, тие се исто така голем број на други полиња со жито во целиот свет, и кој, исто така, се чувствува дека присуството на слични структури не може да најде логично објаснување би било вечно и засекогаш име "Мала глупак"

 

По неколку години, свикан на втората сесија, што се занимаваа со преку испитување други архивски воздушни фотографии на кои конечниот извештај беше првиот изменет:

2) "На овој пакет реконструкција воздух ... повеќе согласуваат само на крајот на дефиницијата на" мала печка "преименуван во" рерна ".

 

По неколку години, го свика Третиот состанок, на кој тие се изучуваат главно фотографии од поново време. Конечниот извештај повторно беше променет.

3) "Вториот реконструкција пакет воздух ... повторно се совпаѓаат, а дефиницијата на" рерна "беше преименуван во" Биг рерната . "Некои преводи се различни, и авторите укажуваат на тоа дека наместо на фразата" Биг рерна "е прилично обезбедува повеќе точни алтернативно име " Биг Nerd "

 

Од свикување било кој друг состанок на експерти во воздухопловството археологијата кој ќе биде посветен на прашањето на исечете кругови , беше конечно напуштен.

 

 

Следниов став не припаѓа директно на археологијата, туку се однесува на историјата

Кратери во областа:

Во многу места во светот се наоѓаат во многу длабоко полиња немилосрдните неексплодирани бомби кои никогаш не би биле изоре (добро под 80 см), некои со напредни распаѓање плик и содржина, и целосно го уништија активира механизам. Некои дури и веројатно се должи на саботажа успешен пример во компанијата Шкода Ползењ падна без да предизвика механизам, или со механизам целосно неефикасен и оштетен. Молња празнење, што извишува на земјата преку правото на нив, но тоа ќе биде како активирањето може да биде. Бомба црева распаѓање производи (железо) придонесе за повеќекратно зголемување на спроводливост на почвата околу рѓосување бомби.

 

Патем: секој кратер во областа, која е формирана од страна на влијанието на воздушни бомби за време на војната, создадени од областа на висока прецизност кружна форма. Кога тој подоцна беше исполнет со почвата и přeorán (скица), во неговата подземна структура остана до одреден степен сочувана структура бомбардираа круг, кој може да се манифестира во расте пченка како класичен симптом на вегетација, Cropmark, и каде што влијанието на молња испуштањата во близина, како што се електричната енергија засилен вегетација знаме електрична енергија забрза cropmark.

 

 

Археолошки расудување 2

Во архивите на институциите антенски археологијата да најдете многу слики никогаш неоткриени и неистражена исечете кругови. Авијација археологијата низ светот речиси од своето основање, соработувајќи со воени антенски анкета, која за потребите на (често само за нив) обелодени огромна серија воздушни фотографии од површината на земјата (видете). На нив може да се најдат многу никогаш објавени Crop Circles, каде што никогаш вработени на воздушните археологијата погледна за публицитет и издаваштво. Дали е ова навистина нема причина, бидејќи воздухот е секогаш меѓу археологија доста респектабилна областа на науката и истражувањето. Постоењето и Crop Circles истражувањето се уште класифицираат меѓу многу сомнително активност, извршени во голема мера од страна на поединци многу сомнително (што е сигурно од поголемо вистината). Нивното создавање се припишува individuím многу лошо и сомнителни.

 

Веројатно време е брзо се приближува кога ќе биде против сомнителните individuím од пребарувањето слични единици немилосрдно целосно и дефинитивно забрането, можеби дури и помош од полицијата. Веројатно тие ќе бидат спречени да посетуваат таквите места, барем додека постои живот постојат очигледно штетни хемикалии, отрови и лекови. Предмети што па ние истражуван, и преку чија "истражување" е долго време се обидува остатокот од човештвото наречен глобус предизвикаат Општ е впечатокот дека открие причините за нивното формирање е практично невозможно , или дека нивните автори никогаш не се невидени вонземјани . Објекти веројатно ќе бидат засекогаш во иднина да се вклучат само т.н. Cropmarks, вегетацијата симптоми. Подтип разликите предизвикани од електричната отпорност на материјалите и животната средина, се наоѓа во местото на потекло, и вишокот на електричен полнеж и енергија.

 

Во огромно мнозинство се некои од опишаните разлики предизвикани главно само поради тоа што се случи на сајт, како вишок електрично полнење, кој за прв пат по притискање пред РС слични разлики во спроводливоста средина создадени речиси хаотични. Понекогаш прилично редовна основа се должи на интерференција и резонанца по себе благодарение на огромниот вишок на електрично полнење и енергија. Во суштина, не постои таков вишок електричен полнеж и енергија, што е електричната отпорност на било каков материјал е премногу голем. Првично, се обидува да продолжите "свој начин", на растојание од неколку метри. Во некои места на отпорноста на непосредната околина моментално капки од неколку редови (Пенетрација на животна средина / диелектрични), особено моментален јонизација и греење до неколку илјади степени целзиусови и Celsiusových.

 

По првичниот задолжен движи помалку или повеќе хаотичен енергија се занесувај беше сосема нормално, особено во местата со најниска електричниот отпор. Можат да бидат водени од страна на земјината површина и веднаш под него стотици метри, често само во една област на жито. За време на неговата посета хитови и до одреден степен оштетени растенија беше назначен за сајтови со помалку отпор. Некои од нив се убиени, но нивниот број ретко надминува најмногу неколку проценти, што најверојатно нема да дури и видливи се должи на природните нерамнини. Растенија оштетени само започне по некое време да го признае промени, особено бавен раст и созревање, падови, исто така може да polehnout (наведнуваат на стебленца на земјата). Ваквите промени се веќе на целата област многу добро видливи, по можност од далечина или од горе, со користење на традиционалните методи на воздушните археологија. Места со пониски електричниот отпор предизвикани од подземни артефакти од нив може да бидат доста убедливо наведено. Друг начин ќе биде многу тешко да се фати.

 

Како пример, ќе бидат прикажани птичја фотографија Земјата, која беше купена од Google Earth . Се наоѓа на него прилично типичен пример на одделот, кој сега, веројатно само привремено наречен "исечете кругови", кој никогаш не бил истражувачи Crop Circles, или откриени, а камоли да се истражи. Оние со такви формации веројатно да биде долго време се занимаваат со тоа, бидејќи мислам дека истражниот нешто таинствено. Тоа, сепак, мора прво се појави. Crop Circles истражувачи ја открив уште или гореспоменатите слики, ниту пак тој никогаш не спомена извори. Ова е прилично типична структура со неколку přepólovánými (zeroed) elektickými струи во круг чиј мандат веќе се појави во неколку земји со многу честа појава Crop Circles - Англија, Германија, Италија. Тој беше пронајден во близина на места каде што понекогаш вистински Crop Circles навистина се случи. Слично, никогаш неоткриени редовни форми на пченка, е најверојатно да емитува снимки од целиот свет има многу.

 

Крај на две археолошки размислувања

 

 

Имајте на ум надвор археологија: секако не е сосема сосема точно дека моделот никогаш не беше видел некој дури откриени. Оној кој никогаш објавени во жито шема секако видов г-дин kombajnér. Како е можно да се замисли, г-дин kombajnér откри шема на било кој новинар или záhadology нарекува. Г-дин kombajnér не е кретену.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Иако алхемија падна во презир, и е дури и се смета за нешто од минатото, лекарот не треба да биде под влијание на такви пресуди. Paracelsus
Помалку е само повеќе кога повеќе не вреди ништо. F.L.Wright
А малцинство е во право понекогаш, никогаш поголемиот дел од него има. G.B.Shaw 
pz