Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-ефект-бледнее-стем . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Ефект на матични распаѓање
( Crop Circles - Првичните опис)
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Подобро пиво, слад, јачмен, подготовка, пиварници.

Добра Daguerreotype беше секогаш подобро од било кој друг можен тип на постоечките слики  Edward Steichen
Понекогаш дури и открие нешто што не гледаше во сите.  A.Fleming
Коинциденции и среќа во светот на науката и истражувањето, особено оние кои сакаат да навистина навистина добро подготвени. L.Pasteur

Исечете кругови , исечете кругови бледнее ефекти на матичните

PagPh
Мото: слабеење на стебла пред polehnutím , виткање на стебленца на земјата може да трае со недели.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Веднаш по молња испуштањата во областа милиони пченка растенија (или други растенија, износот зависи од густината на сеење) погодени од значителен износ на електрична енергија. Тие можат да бидат многу значително оштетени, дури и така, тие неизбежно умре по некое време, веднаш по освојувањето но практично ништо од сето тоа не може да се набљудува. Сите овие растенија се обично барем неколку часа, но во повеќето случаи и до неколку дена или дури и подолго, целосно се разликува од растенија апсолутно непроменета и здрави. Дури и растенија кои починале веднаш при удар на гром, или најмногу во рок од неколку минути по, обично неколку дена по смртта на и визуелно и механички речиси разликува од здрави растенија.

 

Подобро пиво, пивари, слад, виски, пиво, јачмен.

 

Ефект на матични распаѓање

(Вклучувајќи лисја и целата растенија, се разбира)

Ефектот беше именуван само измислена ослабување на стеблото, бидејќи само сламки poléhají , се наведнуваат на стебленца на земјата, но слабеење ефект врз целата постројка. Листови на пример се случи многу побрзо и е позначајно порано. Во повеќето случаи, но ефектите забележани откако заврши сместување , виткање на стебленца на земјата. На индивидуалните растенија и групи на растенија, но последиците можат да бидат забележани многу порано, благодарение povadnutí листови. Се разбира, тоа зависи од видот на растението. Многу добро, овој феномен е забележан главно на јачменот. Постои дури е можно да се набљудуваат уште еден ефект, кој е премногу рано да се навалите увото. Клас е за јачмен, како и со други жита време зрее ротира до 180 степени, од својата почетна позиција вертикално директно до целосно долу на земјата. Електричен удар, но ова е значително намалено. Ова се должи на послаба механички структура на јачмен сламки против други зрна. Исто така, да сместување , виткање стебленца на земјата е значително помалку издржлив. 

 

Подобро слад виски, пиво, јачмен, пиво, пиво.

 

Како и за исечете кругови, се регистрирани речиси никогаш не секогаш полн сместување , труп свиткување надолу растенија. Во неколку случаи (вклучително и 2011 година - јачмен), но биле пријавени во Crop Circles во фаза кога растенија или повеќето од нив не беа срамнети со земја , лежејќи на подот, имаше само изумреа лисја и други позиции ушите (поголем агол на земјата). Набљудувачите дури и не пречи да коментира за овој факт.

 

Јачмен е против други зрна карактеризира уште еднаш многу интересна карактеристика, многу добар observability на разликата во аголот на увото на земјата за различни групи на растенија во поле, затоа што многу евидентно на боја кога се гледа од далечина или пукање од височина. На пример, додека силувањето е период на висок контраст - Цветни ограничена само околу две недели, јачмен има многу силна боја контрасти од речиси дојде до жетвата. Значително се разликуваат едни од други сите фази - пред vymetením, по исфрлањето, пред цветни, за време на цветни, по цветни, и нудат голем контраст на боја и сите позиции ротирање на уво. Ако аголот на увото различна боја феномени може да придонесе мешање на светлината во зависност од аголот awns, теренски тоа всушност на некој начин дејствува како дифракција хелиум се користи за ширење на светлината во спектарот на бои. ( микро-URL макро ) Во сите случаи, разликите опишани многу добро видливи и во набљудувањето и фотографија од далеку и од погоре. Јачмен е поверојатно да се појави како еден од најдобрите жита употребливи за набљудување во воздухопловството археологија. Големиот број на воздушни фотографии е, исто така, сосема е можно јасно да се разликува од другите житни култури.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Подобро слад, подготовка, јачмен, пиво, виски, пиво.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Најопасните невистина е само многу малку искривена вистина.  G.C.Lichtenberg
Единственото ограничување е вашата фантазија и активност определување. T.Robbins
Постојат два начина да живее како да немаше чуда, или како да се 'околу нас е чудо.  A.Einstein
pz