Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-се создаде-по-испуштањата-молња молња-на-Polich . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Молња во областа
Речиси во секој пченка поле случи VN колони кои привлекуваат гром вода како сунѓер.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Понекогаш се чувствувам како некој вид на громобран. Предизвика луѓето да се одговори, знаеш? Навистина. Howard Stern
Сакав училиште. Учев како луди. Јас бев вистински лази. Maya Lin
Учат природата колку во длабочина, а сега разбере сè подобро.   Albert Einstein

Исечете кругови , исечете кругови Divišův Молња

PagPh
Постепено GPS база на податоци ќе бидат објавени во жито обрасци, од околу 1990 година, во целиот свет. Преку мапирање апликации може да ги надгледува областа на секој од нив. ( Google мапи , Бинг Мапи )

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Молња.

Тоа е навистина толку тешко да се замисли дека јарболот на сликата под авторски права, погоден од гром? Тоа не е. Блиц и неговата поддршка рамената не само создадени сите објекти во слика, вклучувајќи речиси прави линии во право. Ова веројатно би можеле да падне во принцип на создавањето, како што е објаснето на страница линии во Жито , но не значи тоа. Не е исклучено дека некои од бројките всушност направени на сличен начин, поради метал или други предмети не vodivějším многу длабоко под земја, но под длабоко орање. Ова исто така може да вклучува и вода натопени дрво, мали локални извори на влага или некој Messerschmitt , Focke-Волф , Dornier и Junkers , нередовно расфрлани подземјето. (Повеќе информации на страница линии во жито)

 

Молња исто така, предизвика сите неправилности забележани во растот на житото, на сликата претставува како области со неправилни polehlým , стебленца наведна кон земјата пченка, или точката во која жито е само како "чешла" или бранеа на страна. Таа е една од ретките снимки на сите тековни текот на истражување и фотографија Crop Circles, во која е можно да се набљудуваат во прилог на целосно поднесени , лежи на теренот некои жито развојна фаза пред поднесување , виткање на стебленца на земјата, која може да се спречи него долго пред пченка Polehna , ohne стебленца површината на земјата. Таквите слики може да се смета на прсти. Многу повеќе детали што е или ќе биде објаснето во следните фази на главната страница и подстраници дел Хронологија, и се, или ќе има, исто така, да се анализира во детали некои други слични слики. Еве прикажаната слика покажува жито веќе во значителен степен на зрелост и места кои се само делумно или дури и воопшто не срамнети со земја , сламки лежи на земја, дури и ако видно оштетени, па јас ќе веројатно трае до жетвата. Такви случаи, сепак, се прилично поретко. Тоа речиси сигурно може да се каже дека таа слика не е зрно јачмен, бидејќи фаза на зрелост во која жито е прикажано на сликата, додека лежев на земјата за 20 до 30% од целата област.

 

Оваа страница ќе биде главно се концентрирани значителен број на фотографии Crop Circles, кои се речиси како молња зачинето.

 

Во некои фотографии, тоа изгледа како вонземјани слета директно на висок напон жици.

 

 

Страница под конструкција

Некои делумни информации може да се најде, на пример, додека на одредени резиме страници. Еден од најголемите досега е особено страница Crop Circles - Објаснување . Друга релативно обемни информации може да се најде на линкови од страница текстови . Постојат, главно, линкови до некои објавени текстови. Исто така, некои претходно необјавени, може да се дефинира како прикажување на, демо снимки. Друг сет на несортиран текст е тука . Текстовите ќе се разбира постојано се зголемува.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства. Затоа, може да се однесуваат исто како компас игла, па тоа е огромен електромагнетни сили испуштањата моментално сили одврати правец на стрелките, во зависност од заеднички сооднос, поларитетот и фаза поместување струја. Привремено механички промени и стрес, исто така, може да предизвика невидливата, а сепак директно ориентирана механички оштетувања. Како микроскопски директно ориентирана оштетувања можат постепено таложење на оштетените ткива подоцна предизвика постепено директно ориентирана навалување сите стебленца во една насока (Г.С. или чија евтино акција). На магнетното поле на просечната празнење флеш во одреден момент најмалку десет илјади пати посилен од магнетното поле на Земјата. Друг дел може да направи огромна електростатско сили кои го прават листови и стебленца на растенијата се однесуваат како лисја и стебленца electroscopes. Дијаметар круг околу карактеризира од електромагнетни сили на молња исцедок. Згора на тоа, сепак, структура на култури се случува барем неколку дена, понекогаш и до неколку недели по молња празнења. Тоа е затоа што на засегнатите растителни ткива ослабне многу бавно, поради огромниот инерција и поради тоа многу бавно тековните промени во растенијата ( ЕПП , Хронологија ). Бидејќи понекогаш на локалитетот може да се случи многу сложен пречки и резонанци, понекогаш може да се создаде многу сложена шема. Еден гром празнење зрачи енергија на кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Просечна (!) Ослободување од одговорност. (Поедноставен објаснување)

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Во ЕУ без извод на родените не може да прди полека, но во Америка може да биде со своите очевидни фалсификат, ukázaným три години по изборите, да продолжи кариера претседател. Jan Zeman
Отколку да се биде сеизмограф, Претпочитам да биде громобран  K.Kesey
Фотографијата не е само за печатот, но, исто така, формирањето. A.Adams
z