Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-Cary-во-жито . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Линија поднесени жито
линија поднесени , лежи на теренот, често целосно мртви жито или растенија во областа се формирани токму како модел
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Понекогаш може да се најде она што не се гледа во сите. A. Fleming
Од научна гледна точка, предмети поделени во две групи. Оние кои не треба и да ги пронајдеме кога ние се сеќавам, и оние кои само треба и никогаш не ги најде. JL
Во науката среќа сака пред се оние добро подготвени. L. Pasteur

Прави се, исто така, редовно модели

Crop circle created by lightning with underground pipes
Прави поднесени , лежејќи на земјата или целосно мртви жито (и сите други култури) дава многу слични, речиси идентичен начин како и секој редовно или нередовно форми во целосно гранулирана.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Штета, слабеење и поднесување , виткање житни растенија на земјата (тие можат да изумрат целосно)

На долги линии формирана во сите случаи многу сличен начин.

Лидерство електрани, својот корен системи и почвата во нивната непосредна околина, но со значајни придонеси од проводен патеки во подземјето. Тие го зголемуваат електричната спроводливост, особено во областа на почвата и над нив, со неколку редови. Таквите патеки може да биде од природно потекло, археолошки или индустриски. Како резултат на линии може да биде од различни должини. Од помалку од еден метар до над еден километар. Тоа зависи од интензитетот и природата на испуштањата придружните подземни линии - на кој начин ќе помогне да се отстранат сегашните подземјето. На некои (многу долго) може да учествува во неколку празнења, испуштањата или рамото на иста или некои последователни РС исто отпуштање, кои спаѓаат во други места, од првата голема РС (во ретки случаи може да испаднат да стотици метри оддалеченост, и пошироко). Вклучени во тој дел од патот создава поврзување помеѓу облак и земјата, како што се повеќе детален опис ќе биде тука .

 

Огромното мнозинство од нив ќе продолжат до крајот на сезоната на растење целосно незабележано. Тоа е разбирливо што се јавуваат во многу поголема мера отколку многу се восхитувал од страна на редовни модели, но се регистрирани само ако тие се дел од нив. Инаку, најверојатно, ќе се смета како гранка на песни за трактор или патеки во оваа област.

 

Еден од најпознатите стихови во долги област била наречена Линија FL VEKA помеѓу Opočno и Dobruška. Zmímky пократки линии се веќе на главната страница . Тие се однесуваат првенствено веројатно подземни цевки, водоводни цевки или одводните цевки. Предметот ќе биде тука во овој момент во времето разработени во повеќе детали, во однос на можните археолошки и геолошки причини.

 

Две слики во заглавието на оваа страница се однесуваат на еден таков место, со докажани localizers линија (да се напомене тоа е, исто така, на почетната страница). Беа земени во интервали од неколку недели, додека на екстремната десница врвот на страната е слика на жито "само" polehlým , стебленца наведна кон земјата - во тоа време, но веројатно доста мртви. Што се случи таму ќе биде многу повеќе детали на оваа страница како хронологија и подстраници. Сликата е веќе заштитен со авторски права жито сосема мртов на самото место и тоа веројатно е тешко да се најде само локализирани и препознатливи остатоци. Првиот доаѓа од архивата на Lucy Pringle , втората од busty-taylor.com . Заедничка карактеристика на речиси без исклучок, сите фотографии Crop Circles е тажен фактот дека, дури и ако тие имаат датум е доделен само да ги информации за времето шема откритие, (во овој случај, Слика 23, соодветно. 22 мај 1998). Сепак, вториот беше донесена од далечина веројатно најмалку еден месец од првиот. Лево од она што nejslušněji, но во исто време многу силно за сите истражувачи Crop Circles укажуваат на тоа дека за секој професионално направени Фото апсолутно нераскинлив дел од датумот на стекнување, како и (или дури и повеќе) во било кој документарна фотографија стекнати за целите на научни истражувања. Датум што се содржани во EXIF за секоја слика од времето кога тој го направи првиот дигитални фото апарати (ако ни знаат што е тоа EXIF). Ова многу корисни податоци придружува секоја слика не се секогаш на начин од нивната камера за нивната веб-страница "мистериозно изгубени", односно друг избор освен да ги прашате, така што се случило. Информативните вредноста на нивните сајтови ќе биде од професионална гледна точка веднаш се зголеми за илјадници проценти. Ако наоѓање на EXIF информации и она што не е за нив по сите само непремостлив проблем, тоа ќе биде доволно само целосно датумот на фотографија, единствениот најважен бројка ќе биде вредноста на нивните веб-сајтови рецензирани во светот научниот напредок исто. Се разбира, барем приближна индикација на GPS, исто така, има многу корисни карактер.

 

Слични случаи како што се оние во насловот на оваа страница, тука на овој сајт досега товар работен наслов " localizable подземни метална плоча "(locatable подземни лист)

 

Забелешка: сите авторски права слики на овој сајт (© cropcirclesonline.com,  

© quick spigotsсодржи EXIF. Таа, исто така ги покрива GPS податоци, ако е вклучено. Сите слики преземени од други веб-сајтови имаат, ако е можно, иако не постои додава EXIF податоци извор - автор, веб. Меѓу другото, служи да се фокусира на авторите на овој сајт, и ако тоа не е поставена кликнете-линк директно до оригиналниот извор, нема сигурно некаде во блиска иднина додаде. Покрај тоа, таа е воспоставена (декември 2011) Специјална страница Crop Circles - GPS, каде GPS податоци постепено се додава како многу фотографии од исечете кругови кои некогаш биле пронајдени во целиот свет, вклучувајќи приближна локација на моделот на областа што е можно ( на Google Earth ).

 

 

Обиколен пат

Друг пример патеки полиња се исто така произведената електрична енергија линии, но во овој случај не се сите еднакви. Ова вклучува различни обиколен патеки, наслов никаде во поле, или дури и навидум од некаде некаде. Постојат (произлезат) многу често неколку дена по откривањето на модели, и секој набљудувач, бидејќи тие мислат дека е едноставно некој пионер. Патеките околу разбира, модели понекогаш се тепани, но најверојатно не и сите. Ова може да биде сосема случаен начин, создадени вишокот електричен полнеж, кои потоа направи својот пат надвор, повеќе или помалку случаен начин и често се многу извртено. Иста криво што ветровите молња во воздухот. Во блиска иднина ќе биде ставен голем број на слики на тој основ патеки наоѓа директно на фотографии Crop Circles се десетици од нив на располагање. Се разбира, не сите такви патеки на нив требаше да биде привремено направи земјата индексирање молња празнење, некои од нив навистина можат да создадат некои "пијани морнари", но секако не сите. Подоцна, по откривањето на шаблони (неколку дена) може да се појави поради фактот дека преостанатото празнење, ползење подалеку од влијанието сајт, тој има толку многу енергија и затоа не се погодени растенија толку интензивно како во главниот фигура. Се разбира, тоа не е невозможно, па дури и дека некои од овие патишта се достапни, по откривањето на дополнителни модели prošlapávány посетителите кои едноставно мисли дека некој е веќе пионери пред нив. Уште повеќе, тоа не може да биде прв документарен фотографии што воопшто е снимено како сè уште постои.

 

Постои еден случај, кога навистина тоа е можно дека флеш од влијанието сајт и создавање форми снајде топката молња. Ова ќе бидат опишани на друго место, особено во местото каде што е објаснето дека топката молња не да се создаде форми навистина учествуваат, на еден сајт кој е посветен на топката молња. Се разбира, тоа не е невозможно дека начинот на кој се пресели подалеку земјата канал исцедок. Тоа ќе биде прилично тешко да било од можните опции докаже. Важно е дека локацијата во малата височина над движат електричен полнеж.

 

Права линија над гасоводот

Припаѓаат нераскинливо на многу форми, откриени во минатото, но биле оставени без никаков интерес или остана целосно незабележано. Може да помине директно преку обликот до него во помали и подалеку од него. Тие може да се наоѓа во релативно голем растојание од моделот (неколку стотини метри), на сосема различен дел на полето, така што тие не треба да се смета за дел. може да се случи на соседните или подалечните полето дека апсолутно не постои редовна срамнети со земја , лежејќи на подот пченица не е дури ни на теренот на кој меѓу нив е, секако, нема други срамнети со земја , лежејќи на подот или мртви пченка.

 

Исто така, поради тоа што понекогаш не мора да се случи во исто време. Тоа може да биде бројот на денови порано, но подоцна. Во некои не (веројатно доста чести случаи) само жито во нив Polehňa , свиткано стебленца површината на Земјата, често дури и целосно умре. Една од причините зошто тие не се платени речиси никакво внимание е фактот дека жито во нив е најверојатно мртви толку брзо дека не е доволно polehnout (наведнуваат на стебленца на земјата), но суши стои. Стани, но само како и секој нормално срамнети со земја , лежејќи на земјата жито - зрно по слабеење поради молња испуштањата во близина. Многу често, но ќе добијат значително повисока количина на енергија отколку во обичните случаи, благодарение на електрични проводници структура подземјето. Доста често феномен е веројатно да се случи кога растенијата (на надградба) ќе удри речиси преживеал без оштетување (тоа се наоѓа во релативно голем оддалеченост од празнење), неговиот корен систем, сепак, беше целосно убиени или примено доза на електрична енергија која е целосно неизбежна чекање. Ситуацијата е прилично растение кое се бере во вазна. Тоа може да потрае уште малку подолго да се покаже ефекти врз нејзиниот исцедок. Околните растенија може да polehnout (стебленца се наведнуваат на земјата) пред да се исуши.

 

 

Артефакти подземни

Тоа би било грешка на оваа страница да не се вклучуваат во други делови на редовни форми, кои би биле целосно невидлив себе. Доделени се и некои ситуации каде што можете да видите моделите во близина на некои неидентификувани објекти, кои се припишуваат на различни магиски, иконични, астролошки, и кој знае што други графички значења. Слични статии сигурно ќе биде можно да се најдат други слики Crop Circles цела серија. Многу од нив е сигурно случај во отсуство на редовни форми остави без публицитет. Тоа се предмети кои лежат непречено во подрумот за многу години и ќе бидат прикажани на сличен начин во секое време во близина удари на гром (десетици метри). Тоа не е толку често е затоа што, во висока ширини, каде што моделите се појават, има годишен просечен мешање на 2-3 удари на км 2 , речиси половина може да биде надвор од сезоната на растење, па тоа хитови на теренот, па дури и кога нема ништо расте, и така секој таков објект чека својот ре-дисплеј 10-20 години или дури и подолго, можеби 100 Но, како што беше речено, ако не се појави истовремено во близина на голем редовна шема, еден ваков настан да се одржи целосно без публицитет. Тоа е секако можно дека многу од овие претстави се појавуваат во близина на различни редовни форми, но тие не се платени било внимание на сите, и сликата е убедливо повеќе "одговара".

 

Принципот на визуелизација е иста како и за подземни цевки - се наоѓа во длабочината на длабоко обработување, но сепак тоа е само нивно присуство во голема мера под влијание на спроводливост на почвата над нив, и усвојувањето на гром струја во подземните благодарение на нив може да биде значително засегната растенија во нивната близина, особено својот корен системи. Ова може да биде археолошки артефакти, или отпадник или изоре земјоделски машини делови и било која индустриска активност остатоци одамна напуштена вода или канализација или во авионот се распадна. Тие се под длабоко Оран, и ако никој не nevykopal, се уште е таму. GPS позиција прикажани објекти се познати, и оние кои се заинтересирани да одат на нив со pickaxe, по преговорите дозвола од земјата сопственик. Им посакуваме многу успех во копање. Исто така, тоа сигурно ќе биде можно да се лоцира со детектори за метал или земјата радар (некои од нив не може да биде директно метал).

 

Релативно точни ГПС позицијата на подземни артефакти првенствено ќе бидат испратени тука многу наскоро.

 

Друг вид на прави линии во областа

Тие се најчесто во право во средината меѓу шините за трактор

Еве само краток нив се спомене. Немаше ништо да се направи директно со предмети лежи во подрумот, но начинот на спроведување на електрична енергија низ површината на земјата и во околните теренот. Тие се главно предизвикани од актуелното раководство на патеката откако тракторот. Многу често во областа е феномен кој е најмногу погодени растенија наоѓа точно половина пат меѓу нив (има сумираше струја обезбедени од двете насоки). Слично на тоа, одделенија ќе биде посветен многу повеќе простор на страната околу откако тракторот . Тоа му даде многу референци за нив во некоја друга резиме страници, каде што тие постепено се пресели на главната страница со посветен песни за трактори. (Неколку илустративен fotografií)

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Се вели дека претседателот Вилсон погрешил. Можеби е така, но јас забележав дека повеќето грешки проценува однапред.  T. A. Edison
Brunettes се најголемите прекршителите. Тие се полоши од Евреите. Charlie Chaplin
Ако можам да се сеќавам на имињата на сите овие честички, ќе бидам ботаничар. E. Fermi
pz