Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-GPS . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles - GPS податоците
Еден од најголемите GPS база на податоци исечете кругови некогаш е пронајден во светот
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Во неволја вие никогаш нема да добие ништо не знаете, но само она што сте апсолутно сигурни дека ќе ја добиеш за нив.  M.Twain
Неуспеси се само индикатори на туристичките на патот кон успехот.  C.S.Lewis
Секоја експериментатор, вклучувајќи Бог, мора понекогаш се опишуваат како спречениот обид.  P.D.James

Исечете кругови ,
ГПС База на податоци

PagPh
Еден од најважните податоци за секоја култура круг што беше некогаш е пронајден во светот, е неговата GPS локација. Преку разни мапи програми достапна денес е можно да се постојано посета на тие места, да ги испита локалните услови во различни години. (Громобрани, високо-напонските електрични водови, В.Н.)

 

(Фото икона делува како линк)Најновите, и исто така последен Crop Circles 2013 сезона

2013-12-30USAChualar farm, Salinas, CA 36.584871,-121.473678 detail
 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во жито 2013 - Англија

Поместете го покажувачот на глувчето над иконите колона Фото-URL покажува поголем преглед на слики кликне се поврзани со детални страница од избраните култура круг - повеќе слики, поголеми, белешки, детали објаснување. Подоцна таму ќе биде монтажа шема на подлогата фото терен Google Earth. Врската од колоната ГПС покажува точната позиција во Google Maps.

датумместо GPS координатинотилинковиФото
2013-08-13 Hackpen-Hill 51.475538, -1.812867 1
2013-08-13 West Kennett 51.408582, -1.849042   1
2013-08-12 Harewell Lane 52.108429, -2.138432  1
2013-08-11 Hackpen Hill 51.47561, -1.819528 1
2013-08-10 Chute Causeway 51.313447, -1.586666  1
2013-08-08 Silbury Hill 51.408984, -1.85947 1
2013-08-06 Monument Hill 51.341557, -1.960663 1
2013-08-01 Stonehenge 51.173034, -1.827039 1
2013-08-01 Roundway HillGPS непознато 1
2013-08-01 Milk Hill 51.367775, -1.84796 1
2013-07-31Gripp Patch 51.31059, -1.883837 1, 2, 3
2013-07-28LimeKiln-Wood 52.689103, -2.515431 1
2013-07-24 Roundway 51.384832, -1.995748 1, 2, 3, 4
2013-07-22 Giant's Grave 51.365657, -1.763375 1, 2
2013-07-16 Hilcott 51.322187, -1.846735 1, 2, 3, 4
2013-07-15 All Cannings 51.350868, -1.863373 1, 2, 3, 4
2013-07-15 Hackpen Hill 51.478233, -1.810776 1, 2. 3
2013-07-13 Evesham 52.127207, -1.844499 1, 2. 3
2013-07-08 West Overton Hill 51.402957, -1.803606   1, 2
2013-07-07 Avebury Trusloe 51.419976, -1.865192 1, 2, 3, 4
2013-07-07 Milk Hill 51.36970, -1.853649   1
2013-07-06 Broad Hinton 51.513782, -1.821020 1, 2
2013-07-06 Ridgeway 51.426399, -1.827422 1, 2, 3, 4
2013-06-25 Silbury Hill 51.41318, -1.860981 1, 2, 3, 4
2013-06-25 Windmill Hill 51.434083, -1.886376 1, 2, 3
2013-06-23 Horton 51.367206, -1.947004 1, 2, 3
2013-06-22 Stanton St.B.,2.fáze 51.363470, -1.860257   1, 2, 3
2013-06-21 Stanton St.Bernard 51.363470, -1.860257 1, 2
2013-06-21 Yatesbury 51.438412, -1.909622 1, 2, 3
2013-06-09 Stanton St.Bernard 51.36845, -1.859038 1, 2
2013-06-07 Cherhill 51.42681, -1.934885 1, 2
2013-06-02 Alton Priors 51.36246, -1.837609 1, 2, 3, 4

 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во поле 2013 - Чешка Реп. (Словачка - SK)

Поместете го покажувачот на глувчето над иконите колона Фото-URL покажува поголем преглед на слики кликне се поврзани со детални страница од избраните култура круг - повеќе слики, поголеми, белешки, детали објаснување. Подоцна таму ќе биде монтажа шема на подлогата фото терен Google Earth. Врската од колоната ГПС покажува точната позиција во mapy.cz, од колоната ноти (GM) точната позиција во Google Maps.

датумместо GPS координатинотилинковиФото
2013-07-29Benešov 49.763820, 14.718900 GM 1
2013-07-28Sychrov 50.631636, 15.113899 GM 1
2013-07-22 Rozseč nad Kunštátem 49.537691, 16.462380 GM 1, 2, 3, 4
2013-07-18 Rohozná - Osek 49.306537, 13.963580 GM 1, 2
2013-07-18Drnovice 49.476424, 16.545619 GM 1
2013-07-14 Lipník - Tlmače (SK) 48.293114, 18.523069 GM 1, 2
2013-07-11 Úštěk 50.593803, 14.364988 GM 1, 2

 

Фото иконата служи како врска до детали страницаКругови во жито 2013 - Други земји

датумземјаместо GPS координатинотилинковиФото
2013-08-08 Русија непознато
2013-08-07 Холандија Hoeven 51.627928, 4.569550 1
2013-07-30 ХоландијаStanddaarbuiten, Oudenbosch 51.635493, 4.549711 1
2013-07-29Холандија Stadskanaal, Groningen 53.001674, 6.966049 1
2013-07-28Германија Haunsheim 48.591040, 10.372924 1
2013-07-23Полска Wylatowo 52.595531, 17.975832 1
2013-07-21Белгија Rue Lenoir, North East Momalle 50.692097, 5.363797 1, 2
2013-07-16Словенија Pecarovci, Pomurska 46.740326, 16.133967 1, 2
2013-07-04Франција Imling, Sarrebourg 48.717969, 7.006732 1
2013-07-03Италија Bienate, Miláno, Lombardie 45.577054, 8.831225 1, 2, 3, 4
2013-07-03 Швајцарија Rheinau, Zurich 47.643792, 8.630853 1, 2
2013-07-01Италија Brignano (Bergamo) 45.540470, 9.664001 1
2013-06-30Италија Cavallo Grigio, Robella, Asti 45.089147, 8.1042561, 2, 3, 4
2013-06-17Русија Timashevsk, Krasnodar 45.626667, 39.057778 1
2013-06-09Италија Finale Emilia (Modena) 44.825583, 11.293389 1, 2, 3
2013-06-08Италија Cava Manara (Pavia) 45.106221, 9.110326 1, 2, 3
2013-06-06Италија Barbiano Cotignola, Ravenna 44.379637, 11.880791 1, 2, 3, 4
2013-05-22Италија Palazzo, San Gervasio 40.939304, 15.974997 1, 2, 3, 4
2013-05-21САДOld Gray Station Road, TN 36.40662, -82.459799 1, 2
2013-06-16Италија Enna, Sicílie 1, 2, 3
2013-06-20Италија Cisterna, Latina 1
2013-07-09 Русија Amber Michurinsky, Krasnodar 1

 

 

Англија 2012

датумместо GPS координатинотилинкови
2012-04-18West Overton Hill 51.399225, -1.820210
2012-04-28Yarnbury Castle 51.158004, -1.947400
2012-05-12Water Eaton 51.636231, -1.799753
2012-05-13Hannington 51.635018, -1.783682
2012-05-19Uffington 51.583987, -1.568685
2012-06-02Manton 51.407218, -1.758015
2012-06-09Woodborough Hill 51.349383, -1.831252
2012-06-12Silbury Hill 51.412904, -1.861295
2012-06-13Silbury Hill 51.410727, -1.865106
2012-06-17Frome 51.243456, -2.288508
2012-06-17Telford 52.665854, -2.533093
2012-06-20Golden Ball Hill 51.369785, -1.821347
2012-06-20Oare 51.371293, -1.777156
2012-06-20Telford 52.662439, -2.516057
2012-06-25Adams Grave 51.365144, -1.846539
2012-06-25Cherhill 51.426096, -1.936453
2012-06-26Beckhampton 51.424796, -1.900557
2012-06-26Stanton St Bernard 51.365009, -1.865888
2012-06-29Stanton St Bernard 51.357999, -1.860564
2012-07-01Avebury 51.421208, -1.851309
2012-07-01Telford 1 52.677849, -2.498674
2012-07-01Chilcomb Down 51.058472, -1.258874
2012-07-01, 21Foxhill 51.526023, -1.673257
2012-07-05Westwoods 51.393604, -1.808456
2012-07-09Picked Hill 51.348792, -1.819201
2012-07-11Corley 52.463013, -1.553080
2012-07-12Etchilhampton Hill 51.340935, -1.951066
2012-07-16Stanton St Bernard 51.358835, -1.860664
2012-07-17Yatesbury 51.436943, -1.927957
2012-07-21Foxhill 51.526023, -1.673257
2012-07-21Telford 52.678795, -2.554533
2012-07-21Telford 52.678795, -2.554182
2012-07-22Aldbourne 51.484502, -1.625874
2012-07-23Longwood Warren 51.041394, -1.230940
2012-07-24Allington 51.373895, -1.895555
2012-07-24Bishops Cannings Down 51.396853, -1.928215
2012-07-25Hinton Parva 51.531769, -1.657884
2012-07-25Windmill Hill 51.432562, -1.871350
2012-07-26Olivers Castle 51.382589, -1.990147
2012-07-26West Overton Hill 51.398237, -1.813616
2012-07-28Etchilhampton Hill 51.349046, -1.957100
2012-07-28Hannington 51.628794, -1.746702
2012-07-29Allington 51.373034, -1.902861
2012-07-29Ogbourne St George 51.469981, -1.765656
2012-07-29Owlesbury 51.022209, -1.263539
2012-07-31Windmill Hill 51.438008, -1.872674
2012-08-01Avebury 51.431103, -1.850309
2012-08-02Martinsell Hill 51.380176, -1.729049
2012-08-04Coventry 52.427849, -1.588974
2012-08-05Milk Hill 51.371408, -1.866359
2012-08-05Owslebury 51.014259, -1.248778
2012-08-08Roundway 51.373939, -1.978523
2012-08-09Cheesefoot Head 51.046668, -1.244090
2012-08-09Cheesefoot Head 51.046000, -1.242720
2012-08-11Bishops Cannings 51.383000, -1.956939
2012-08-11Malmesbury 51.588427, -2.065260
2012-08-12Devils Den 51.425249, -1.783724
2012-08-14Uffington 51.581599, -1.568416
2012-08-15Leamington Spa 52.327829, -1.454541
2012-08-18Leamington Spa 52.269487, -1.476190
2012-08-19Furze Hill 51.392620, -1.825634
2012-08-20Woodborough Hill 51.351320, -1.826404
2012-08-21Barnsley 53.544559, -1.542050
2012-08-21Furze Hill 51.384571, -1.823612
2012-08-21Hackpen Hill 51.472769, -1.812595
2012-08-21Hackpen Hill 51.469310, -1.813790
2012-08-23Savernake Forest 51.416759, -1.670905
2012-08-26Hackpen Hill 51.477098, -1.820147
2012-08-30All Cannings 51.359906, -1.892636
2012-09-05Ridgeway 51.418585, -1.829223
2012-09-07Rochford 51.568483, 0.723184

 

 

Англија 2011

датумместо GPS координатинотилинкови
2011-04-22Chepstow 51.619512, -2.681747
2011-04-27Adams Grave 51.367915, -1.845396
2011-04-29Silbury Hil 51.412588, -1.862439
2011-05-07Hannington 51.632938, -1.780205
2011-05-07Hannington 51.632383, -1.786146
2011-05-16Winchester 51.050769, -1.356296
2011-05-17Winchester 51.051292, -1.355328
2011-05-17West Kennett 51.407231, -1.843534
2011-05-21Barbury Castle 51.491672, -1.763674
2011-05-28Ridgeway 51.417268, -1.832748
2011-05-30Hackpen Hill 51.479425, -1.838537
2011-06-01Wilton Windmill 51.352499, -1.602154
2011-06-09Ashbury 51.557858, -1.602067
2011-06-18King's Somborne 51.080447, -1.488987
2011-06-18Worlaby 53.268897, 0.000998
2011-06-20Coberley 51.846606, -2.031315
2011-06-20Stonehenge 51.178882, -1.861579
2011-06-21Stonehenge 51.183809, -1.864146
2011-06-21Westwoods 51.391990, -1.812247
2011-06-21Stanton St Bernard 51.365980, -1.865555
2011-06-22West Kennett 51.407231, -1.843534
2011-06-22East Field 51.361052, -1.830651
2011-06-25Beelsby 1 53.504977, -0.157369
2011-06-26Beelsby 2 53.504138, -0.154665
2011-06-26Stanton St Bernhard 51.355402, -1.859456
2011-06-27Chicklade 51.117082, -2.075928
2011-06-28Allington 51.371303, -1.895931
2011-06-28Allington 51.359118, -1.914977
2011-06-29Hinton Parva 51.537080, -1.649907
2011-07-02Barbury Castle 51.489881, -1.767808
2011-07-03Walmsgate 53.290045, 0.041681
2011-07-04Stanton St Bernard 51.350626, -1.862498
2011-07-04,6Stanton St Bernhard 51.353973, -1.862546,
2011-07-06,8Milk Hill 51.369572, -1.853397
2011-07-11All Cannings 51.360149, -1.884716
2011-07-13Windmill Hill 51.435452, -1.871335
2011-07-13Lane End 51.036926, -1.218858
2011-07-13Stonehenge 51.176025, -1.825924
2011-07-13Mere 51.105198, -2.216442
2011-07-18Ridgeway 51.430005, -1.821945
2011-07-20Louth 53.323310, -0.054848
2011-07-20Hinton Parva 51.531119, -1.652208
2011-07-20Beckhampton 51.422705, -1.903227
2011-07-22Temple Balsall 52.369577, -1.691946
2011-07-22East Kennett 51.404506, -1.841364
2011-07-23Roundway Hill 51.378186, -1.976438
2011-07-24Waylands Smithy 51.563711, -1.590474
2011-07-25Etchilhampton Hill 51.345311, -1.956724
2011-07-25Roundway 51.374955, -1.976260
2011-06-25West Kennet Long Barrow 51.410024, -1.848959
2011-07-26East Field 51.360201, -1.829980
2011-07-26Windmill Hill 51.436338, -1.882095
2011-07-27Cherhill 51.426609, -1.935199
2011-07-27Chirton 51.304052, -1.897235
2011-07-29Inkpen 51.357128, -1.454146
2011-08-02Avebury Trusloe 51.420804, -1.863287
2011-08-04Waylands Smithy 51.570973, -1.588136
2011-08-04Bishops Cannings 51.368452, -1.950026
2011-08-06Morgans Hill 51.394355, -1.952524
2011-08-07Marlborough Downs 51.445721, -1.795525
2011-08-10Giants Grave 51.364380, -1.766319
2011-08-12Beckhampton 51.424330, -1.896551
2011-08-12Yatesbury 51.428400, -1.897675
2011-08-15Cherhill 51.436587, -1.939544
2011-08-28Alnwick 55.407430, -1.656978
2011-10-07East Field 51.364218, -1.831500
2011-12-08Roundway Hill 51.379811, -1.979056

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Внимание - Внимание - Внимание (напишана 30 ноември 2012)

 

Веќе неколку дена, најдоцна до крајот на 2012 година

(Како би требало да биде крај на светот, је ...)

 

На оваа страница можете постепено ќе најдете податоци за големи количини (80-90%) на исечете кругови кои биле прогласени за целиот свет, а не само во Велика Британија. По случаен избор, во некои други земји - Холандија, Шведска, Норвешка, САД, Германија, Италија, Финска, Чешка Република - Словачка и многу други. Постепено ќе бидат ставени податоци за индивидуалните појави од крајот години до денес.

 

Повеќето од Англија, се разбира, оние кои се веќе собрани над илјада. Од други земји треба само расфрлани примероци (Норвешка, Шведска), како и многу десетици (Италија), или речиси двесте примероци (Германија)

 

Тука на оваа страница или линкови ќе бидат сместени во првиот ред локација име и датумот кога беше пронајден моделот. Подалеку особено GPS податоци, и линк до Google Earth (*. kml, *. kmz), која води директно до барателот, каде што моделот се случи. Покрај тоа, таа може да покаже некои повеќе детали - најпознатите фотографија форми, линкови до објавена страници.

 

Во некои случаи, екранот малку минијатурни фигури со основни податоци, сликички со линкови до повеќето објавени фотографии. Некои линкови ќе бидат поставени директно приближна форма (модел) на местото на настанување, според достапните податоци за локацијата и ориентацијата на форми.

 

Ова е сосема јасно на повеќето сеопфатна база на податоци на GPS Crop Circles се најде целиот свет (докажано), кој беше некогаш објавена. Допрва треба да бидат објавени во поедноставна форма, само имиња, датуми, и GPS податоци, + какви било врски.

 

Меѓу другото: остроумен поединци (многу не од нив во вас, драги луѓе, но постојат), секако преку набљудување на одредени локалитети и локалните услови, особено во Google Earth , тие можат да веруваат дека објаснувањето на природен начин на исечете кругови од гром испуштањата е само една можна. Локалните природни и вештачки молња, дрва, грмушки, електрични столбови. Некои исечете кругови може да се најде на фотографски карта документи од различни години, како и нередовна исхрана во близина и подалеку, што е сосема неразделно ги придружува. Произлегува од иста причина како исечете кругови - како последиците на електрична енергија од молња празнења. Најтемелното можно да се провери ваквите сајтови постои првенствено само во Google Earth , со способност за прикажување на фотографска мапа од различни години.

 

Еве само неколку примери, време постојано ќе растат повеќе ..

12 7 1,990

51,36267, -1,83463

Google Earth 

Alton Барнс, Вилтшир

Април 18, 1998

 

51.215244, -1,556524

Google Earth , 2 

Weyhill, Хемпшир

 

 

Ние може само да им се заблагодарам уште еднаш истражувачи мистериозни фигури - исечете кругови - Cerchi nel grano - од Италија, кои се можеби само оние во светот посветен целосно неправилни форми, како и изнаоѓање на посебна врска.

 

И тука е таа! Драги пријатели, да!

денес е 22 Декември 2012 година, на крајот на светот е зад нас, (не е дојден, како и обично), а најголемата база на податоци на GPS Crop Circles некогаш собраа, е само почеток да се дојде до животот.

 

Нема да биде објавен целосно одеднаш, се разбира, тоа е многу повеќе од илјада сајтови.

 

Како мала дегустација првите неколку сајтови во Велика Британија - 2012 година, 2011 година.

 

Во првата фаза ќе бидат објавени само како обичен текст, со текот на времето ќе има директни линкови на Google Earth (* KML, * KMZ..), Како и линкови до други сајтови на интернет, каде што се присутни најмногу фотографии од сајтови споменати личности со резултат - исечете кругови.

 

Желни сајт посетителите можат да ги искористат предностите на момент, се разбира, пребарувач Google , што значи по влегувањето во клучен концепт "Crop Круг", заедно со датумот и името на откривањето сајт, најдете слики. Користејќи податоци од колоната на ГПС преку некои мапирање апликации како Google Maps или Google Earth , може буквално директно на име локација изглед. Во некои случаи тие дури и се најде на снимените шема, овие сигурно ќе десетици.

 

 

 

Навистина вреди да се напомене дека сите податоци се обезбедени бесплатно, без услов за било насочени трансфери и плаќања, што го прави овој сајт многу различно од други сајтови, кои се на феноменот на исечете кругови главно само паразит. Па, основните истражувања е Холт базични истражувања. Можно е во некои случаи да се направи бесплатно. Но, тоа беше овој пат некако (понекогаш, можеби) се враќа.

 

Други сајтови кои се занимаваат со феноменот на исечете кругови, главно, со визија и цел на посетителите може да се направи колку пари, доверчив група се обидува да создаде впечаток дека тоа е нешто натприродно, несфатливо, и беден читателите се обиде да понуди широк спектар на "професионални "публикации и видеа, што овозможува и понатаму да се занесе во само колку што е можно разбирлив и разбирливи објаснувања, сите целосно unprovable. Феномен доведува до нив да стане НЛО, летечки чинии, вонземјани и други слични натприродни или понекогаш дури и полошо глупости. Нивната единствена вистинска цел е профит, главно, се обидува да го продаде најголем обем на нивните заблуди и глупости. Книги, списанија, видео публикации, филмови, видео клипови, со полно бесмислен различни, понекогаш многу смешно, pavědeckých теории. Во исто време, додека се обидува да изгледа како да се сами беа последните спасител на човештвото. Нивната единствена цел е пари, и ти изманипулирана нив сиромашните публика предвидува во изобилство.

 

Што мислите, паразити?

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Знаеш што правам, од мене? - Да. - А ако го правам нешто друго? - Тогаш не. .
Секоја будала може да критикуваат, осудуваат, се жалат, а повеќето од нив, како и тие го прават. B.Franklin
Разузнавачка единица наречена толпата, е реципрочна на квадратот на бројот на луѓето во неа.    T.Pratchett
pz