Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-ефект и две-шок . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Ефектот на две CC-празнење
Две сосема независни празнења за време на две различни бури што ги дели рок од неколку дена
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Научникот не природа, бидејќи тоа е корисно, туку затоа што таа ги ужива и ужива тоа, бидејќи тоа е прекрасно. H.Poincare
Глупост може да се вклучи меѓу основните физички сили кои земјотрес не е ривал. K.Kraus
Конечно, сето тоа е шега. C.Chaplin

Исечете кругови , исечете кругови Ефект на две испуштањата

PagPh
Мото: жито, по молња испуштањата polehnout (наведнуваат на стебленца на земјата) е многу побрзо во случај кога тие претходно беа ослабени од гром за време на уште една бура, која му претходеше на втор флеш на бројот на денови, многу повеќе недели.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Во некои случаи, можно е редовна шема се јавува во текот на комбинираниот ефект на две сосема независни празнења во две различни невремиња во времињата што се одделува денови или неколку недели. Во текот на втората, подоцна Грмотевици удира на исто место или празнење на системот се состои од еден и неколку последователни испуштање + рамената паралела меѓу кои создава различни механички и електромагнетни пречки. Хитови од областа на кој е создаден одамна голема површина на оштетените жито (барем неколку стотици квадратни метри), која, иако се уште не срамнети со земја , на стебленца легнат на земја, но тоа се должи на претходните електричен шок ослабени, израмни, и многу повеќе чувствителни на било механички стимули од системот недопрена и здрави растенија. Тогаш тоа не е исклучено дека во случај на само механички стимули молња испуштањата од втората бура, и нивното мешање и резонанца, останува погодени жито беше веднаш и дефинитивно лага. Се разбира, во повеќето случаи, иако не целосно, без исклучок, ножеви над земјата само наведна и не прекината.

 

Осврнувајќи се geotropismu и fototropismu, физика и биологија

Веднаш по поднесувањето , виткање стебленца на земјата, во рок од неколку минути, ќе предизвика негативен ефект geotropismu или fototropismu и јазли, што е сместување , виткање на стебленца на земјата и на неколку минути откако првично беше целосно непроменет, тие ја вршат својата работа. Тоа е една од задачите за кои тие се предадена ткива (meristems) утврди, на пример, во прилог на продолжување на internodes, и успешно изведена за милиони години. Бидејќи тие никогаш не се толку целосно срамнети со земја , лежејќи на подот структура откриена веднаш по поднесувањето , виткање на стебленца на земјата, апсолутно секогаш им било набљудувач неизбежно мора да се појави свиткана и проширена јазли. Нивниот степен на отстапување од нормалната состојба зависи само и само за времето поминато од поднесување , виткање стебленца на земјата, апсолутно никогаш и никаде на друго. Нема штета енергија, нема испарување на водата (ака "експлодира јазли"). Патем, фактот дека фабриката беше испарува и само минимален износ на вода, што ќе се покаже причина механички оштетувања, целата постројка мораше да добиете количина на енергија што ќе биде безбедно убиени (всушност многу пати), а по неколку дена кога моделот ќе се најде, би биле по остатоците во режим на или во близина. Подетална анализа на енергетскиот биланс, кои ќе бидат потребни за создавање на "експлодира јазли" и електрична или топлинска енергија на одредена количина на живи растителен материјал, повреди или убива, вклучувајќи ги и квантитативни пресметки и експериментално доказите ќе бидат подготвени во Дел физика . Што истражувачи исечете кругови со децении сосема погрешно се нарекува како експлодира јазли (expulsed шуплини), всушност, постои многу бавно и сосема природно зреење раст на растенијата промени кога првите целосно невидлив микроскопски промени во ткивата (зрела, полека сушат и умираат) постепено се промени многу бавно се менува во макроскопски и видливи. Во случај на свиткување јазли главно се должи geotropismu (негативни), малку помалку fototropismu, но никогаш под влијание на некоја енергија. Може да се должи на разни механички својства (цврстина, сила, флексибилност) веднаш околното ткиво комуницираат едни со други и механички и делумно толку штетно, но без негативни последици. Оштетени и умираат остануваат само делови од растенија кои не се во најмала рака негативно влијание врз континуираниот раст и созревање, се само природна последица на неговата. Ќе бидат разработени во повеќе детали, вклучувајќи слики природен прираст промени на растителни ткива без никакви резерви секој енергија на страница биологија .

 

Исклучоци веднаш се најде сместување , виткање на стебленца на земјата

Најмалку два случаи на изнаоѓање структури polehlých чија стебленца лежи на теренот растенија, кое следеше веднаш по нивното сместување , виткање на стебленца на земјата се опишани во минатото. Еден од нив е во близина на Стоунхенџ Јулија Set (година, слика), а другиот е случај опишан во филмот на Маите Пророштво - исечете кругови, каде што е забележан и го опиша напредокот на моделите познат како (година, слика). Патем, во тој филм набљудувачи дури и забележав инцидентот, веројатно вториот молња празнење, но не успеа да некогаш соодветно оцени она што е навистина се случува во реалноста. Иако, објективно гледано, молња празнење, која забележа дека тие дури и не може да биде оној дека сите "наслика" не може да биде само поттик што служеше како пеперутка и предизвика лавина разбира домино ефект . Во o Во двата случаи сигурно набљудувачи по пристигнувањето во сламки и да се најде точно на јазли во државата, што соодветствува со време од набљудуваните сместување , виткање на стебленца на земјата. Ако лопати за наоѓање на било јазли со значително променети, тоа дефинитивно беше сосема исклучителни случаи, целосно надвор од статистичка веројатност тоа, но во таква изменета состојба тука, бидејќи многу денови, сосема различни од случаен причини. Во првиот случај (Julia Set) мораше да биде исправен сламки и јазли речиси непроменет, во вториот случај може да се случи мало отстапување одговара на изминатото време (наутро поминаа неколку часа).

 

Можни причини за влијанието на два strobes

Една од причините зошто понекогаш паѓаат за време на различни Грмотевици молња постојано во речиси истата локација може да биде заедничка несреќа. Просечниот број на удари по квадратен километар во Чешка 2-4 по квадратен километар годишно. Во локалитети каде што повеќето исечете кругови се појавуваат (Велика Британија, Италија, доста често се јавува и поранешен другари на ГДР), оваа информација нема да биде материјално различни. На две различни гром бури падна, не повеќе од 30 метри, освен, тоа мора да биде сосема случајно (но, исто така, може да се смета за да се утврди колку често областа околу она што може да се случи, и таму ќе биде резултат).

 

Во некои случаи може да биде феномен целосно nonrandom. Шокови можат да бидат постојано привлечени од истото место за различни причини, без разлика дали физички или индустриска природа. Како што ќе биде понатаму објасни накратко, и многу повеќе детали на друга страница, не мал дел е веројатно да учествуваат во каузата на археолошки карактер. Исто така, геологија може да биде многу значаен придонес. Можно е да се спомене чаталски - осетливите лица може да почувствуваат место на работа. Но не сфаќаат дека во прилог на нивните други сетила може да реагира многу силно на подземни структури, како што се на геолошки или археолошки карактер. Но, како што веќе споменав, на пример тука (мајмуни), слично студии на кој било сајт е строго неопходно целосно да се елиминира било навестување на објективни истражувања. Покрај тоа, таа е многу поверојатно дека dowsers всушност многу повеќе одговора на некои на самото место и се наоѓа (за среќа привремено) отрови , и наместо тоа повеќе би сакале прачки во место треба да се донесе на Канарските во кафез, прилично долу на земјата.

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Напредува технологијата толку напредни што повеќе влијае на нашиот јазик и терминологија. Или ние ќе треба да се вози, или немаат друг избор освен да молчи.  J.G.Ballard
Сними, важно е да се довери Сузан Sontag
Подножјето чувствува подножјето до најголем степен при стоење на теренот.  Buddha
pz