Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-предупредувања . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Многу силно предупредување!
Посетителите Crop Circles се многу често сосема несвесно се изложени на ефектите од тешки дроги и смртоносна отрови!
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Ние им овозможи на планети, месечини, сонце, универзумот, универзуми и системи, ги следат законите на природата милиони години, но ние сакаме да се направи дури и најмалата инсекти беше формирана за време на специјални настани.  Charles Darwin
Еден човек без имагинација нема крилја.  M.Ali
Секој умира. Не секој навистина живее. W.Wallace

Екстремни количини на енергија носи исклучителна опасност

PagPh
Заморчиња. Посетителите на исечете кругови се знае изложени на релативно голема изложеност на отрови, најверојатно, CO (јаглерод моноксид), но исто така и голем број на други исклучително опасни отрови и халуциногени супстанции.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Предупредување од тешки последици předpokládatelnými

Забележите особено за бремените жени, болните, лицата со хендикеп, "во Deprez"

и слични случаи: не посетите модели на исечете кругови !

 

 

Забележите особено за корисниците со пејсмејкери:

никогаш, никогаш, никогаш, никогаш не посетите модели на исечете кругови !

(Можеби со дефибрилатор во ранец и погребот присутните во грбот)

 

Забележите особено за младите мажи: продолжен или честите посети

Исечете кругови може да предизвика неплодност!

 

 

 

Забележите особено за жените на иста возраст: регуларноста на вашиот период може да биде во посета исечете кругови сериозно нарушена!

 

Првенствено предупредува другите непоправливи и-ќе биде да се ризикува поединец ("адреналин"): Посета на исечете кругови може сериозно да го оштети здравјето, а особено вашиот microelectronic уреди (камери, фото апарати, лап-топ компјутери, мобилни телефони и други слични и мултифункциски уреди) дека најверојатно ќе значи повеќе од тоа здравје ...

 

 

 

Овде можете да ги погледнете во еден просек, сосема нормално нуклеарна централа (2000MW, Temelin, Јужна Бохемија)

 

 

Зафаќа површина од неколку квадратни километри, како и било која друга нуклеарна централа, повеќе или помалку

 

За ваша информација: целосна моќ 2000MW (2x10 9 W) со своите генератори испорачува на напонот на еден милион волти на електрична енергија засилувач 2000 , овие бројки, не заборавајте добро

 

За време на посетата на некоја од формите на пченка, посетителите се присутни на местото, каде што пред некое време (тоа може да биде само неколку часа), работел неколку милиони или милијарди такви растенија во исто време. Иако само многу кратко време, дел од секунда (неколку 100/1000000), но тоа работел.

 

Во почетниот момент на површина од само неколку квадратни милиметри (или вкупен волумен од 1 m 3 ).

 

Ако точниот момент кога тоа се случи, тој се најде точно или многу блиску до местото каде ова се случило, некоја поголема животно, тоа ќе изгледа како по настанот, како животни илустративен слики .

 

На сајтот може да се наоѓа до непредвидено голем број на многу опасни хемикалии во токсиколошки практика позната како особено опасни отрови за складирање и транспорт на еден од најстрогите правила како и секогаш во историјата на човештвото реализира. Вие сте целосно слободни, без никакви ограничувања, кои се движат од неколку стотици до илјадници луѓе дневно, како тој отиде на плажа во градот. Нивниот избор.

 

ZNJ Покрај тоа, многу од нив во гасна состојба, може да се наоѓа подземен nazanedbatelně голема количина на статички електрицитет (милиони џули и повеќе), и многу повеќе чуваат топлина. И двете од овие променливи можат да придонесат за дополнително формирање на слободни радикали, високо возбуден атоми и молекули, озон и други соединенија со висок оксидација или намалување потенцијал, што од своја страна придонесе за токсичен природата на студирал сајтови.

 

Тоа е прашање на многу локални, за разлика од на пример хемиската индустрија или радиоактивна контаминација на национално ниво, и животните како места јасно разочарување (слави), за разлика од луѓето. Растенија такво место сигурно би сакале да се избегне, ако тие имаа нозе, кои не прават, па барем да се обидат да се умре или "да се конзумира".

 

Особено во метал (железо) цевки во подрумот, по што значителен дел од електрична енергија во време, се разбира, се одржа, тој остана "остаток магнетизам" ( ТУКА е повеќе информации). Слично на тоа, различни железо компоненти и алатки, вклучувајќи абразија железо од obdělávacích машини, кои со векови rolníčci посветам на нивните полиња, и од добиеното железо оксид - железен оксид ('рѓа - уште малку хидрирана, но сепак доволно магнетни материјал). Тоа е сите, но незначителна сума во споредба со природните содржина на железо во почвата (3%). Сите соединенија може да се администрира во текот на катодна празнење и pyrolytic намалување за некое време конвертира назад во метално железо.

 

Единствената причина поради која сите опишани промени, хемикалиите и аномалии предизвикани од гром празнење . Голем дел од енергијата (повеќе од 99%), додека гигант одблесокот отвори патот за неограничена од земјата, туку затоа што дури и во случај на просечната празнење беше енергија од една милијарда (10 9 ) џули, е оставен на земјата доволно. Во случај на посилни шокови се пренесува од вкупната енергија, а повеќе од 10 12 џули. Навистина ретко веројатно може да се случи шокови 10 14 , можеби дури 10 15 Ј

 

Исто така е можно дека на местото се уште е присутна висока содржина на остаток на статички електрицитет. Можност да се измери. (obrázek)

 

Секој кој би сакал да се обиде остаток статична мерка, тој веројатно може да се чувствуваат како тие се обидуваат да се измери растојанието помеѓу галаксиите, и купи го на дебеломер ...

 

Постои голема количина на топлина акумулирани подземните (не толку опасни, но?). Нејзиното присуство може да биде потврдена и мери. Термички imager, термичка обработка на слика.

 

Исто така, постои преостаната магнетно поле (компас аномалија не е толку опасно, но?) Поради претходните навистина незамисливо голем electromagnetickému пулсот.

(Срцевата носи кратенка LEMP и магнетизам ЛИ (Р) М, LIM)

 

Единствена причина за сите опишани несфатливо и тешко објасни со ефекти (вклучувајќи исечете кругови), на молња празнење

 

Молња празнење формирана во дури и мала количина Roentgenova и гама зрачење , а некои се уште не може да се верификуваат извештаи дури и тврдат дека празнење плазма (температура околу 30 000Km) може дури и да се случи, одредени видови на термонуклеарна реакција (Протон - Протон или deuteron - Протон)

 

Многу информации можат да се добијат, на пример тука:

Молња: Физика и ефекти , VA Раков, MA Уман , Cambridge University Press, 2003 (2007), ISBN 0-521-58327-6

Наоѓа таму навистина многу од наведените "крајно неразбирлив феномен"

На пример, Молња Електромагнетна Пулс (LEMP), бура статички електрицитет.

 

Молња индуцирана првичниот магнетизам (LIRM, LIM) е можно со малку напор да се најде со помош на Google, (стави нешто подобро, а, од археологија)

 

А многу интересен факт е фактот дека сајтот не е пронајдена било Fulgurit . Меѓутоа, кога никој не некогаш барате ништо, никој таму нема никогаш, исто така, се најде. Е докажана Факт е дека во ниту еден момент од исечете кругови никогаш не биле извршени или минимално ископување и fulgurity сигурно се повеќе под земја. Сепак, тоа е или ќе биде на некое друго место конкретно е наведено дека во некои места наоѓање исечете кругови или во непосредна близина ќе биде навистина плитки подземни (но под длабоко орање) навистина може да се најде нешто интересно ( археологија ), и некои од овие места дури и навистина очигледно е. Инженеринг мрежи - види линии во зрно , или некои (веројатно металик) објекти во подземјето , како што е споменато во релевантните став на истата страница.

 

Fulguritům барем нешто слично, но сепак можеби некогаш пронајдени се спомене подоцна ќе бидат поставени тука. (Топки SiO 2 ликови кои се појавуваат на температури од неколку илјади степени)

 

Можно е дека сајтот е понекогаш почетен потенцијал разлика (напон, потенцијална разлика, PD) помеѓу облак и земјата околу 5 милијарди волти (5x10 9 ) и на врвот тековната повремено надминува петстотини илјади ампери (0,5 x10 6 А).

 

Вкупната количина на енергија зрачеше од гром е еден просек помеѓу 10 9 до 10 10 J

целосно натоварен камион (40 тони) ќе го користат патувал неколку стотици километри

(5x10 9 Ј е околу 1400 kWh, што е еквивалентно на 140 литри дизел на пример, или еден тон ТНТ). Врв струја (само) просечната молња е околу 30.000 ампери.

 

Во случај на екстремно силни, изолирани на абнормални празнења кои се јавуваат многу ретко неколку пати годишно во целиот свет, не би пропуштиле својата енергија камион, но товарен воз, а не неколку стотици милји, но неколку пати низ целиот свет ...

 

На отрови се веќе на некои други сајтови многу повеќе концизни информации да се најде и копија овде. Наместо на почетокот. Остатокот од подобрите вид.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Ако актер сака мене да се консултираат мојата улога, јас ќе кажам - "Тоа е во сценариото." - "Но, она што ми е мотивација? - "Твојата плата. " A.Hitchcock
Не е чудно, всушност, не ги повредува законите на природата. CSLewis
Едно лице може да верувам во невозможно, но не можам да верувам во невозможно. O.Wilde
pz