Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-се создаде-по-испуштањата-молња електрична енергија . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Електрична молња испуштањата
(Електростатски и електромагнетни манифестации, електрична енергија, зачувување на воздухот и почвата)
Learn about thunderstorms RSS feed

 Подобро јачмен, пиво, слад, пиво, пиво.

Никогаш не ја потценувајте моќта на човековата глупост. Robert A.Heinlein
Се вели дека бракот е потврдена во небото. Но, истото важи и за гром и молња.Clint Eastwood
Курсеви може да се подели научно во три главни категории: оние кои никогаш не функционираа, оние што само се расипа, а оние кои што се изгубени. Russell Baker

Ослободување од одговорност енергетска густина да се спореди со Супернова

PagPh
Забелешка: првите 10 секунди од експлозија на супернова, кога речиси сите свои зрачи енергија. Што се случува после тоа е во енергетски услови е практично неинтересен, иако долго видливи.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

Уште една забелешка: аналогија со супернова е дадено малку повеќе од љубопитност, но за споредба, единица на сликата десно под авторски права беше формирана по експлозија на супернова (16 години по експлозијата), кога шок бран достигна облаци од гас кои се ослободени од матичната ѕвезда, пред 20.000 години. Илустрација слика на врвот на оваа страница вистинскиот модел снимен во чие формирање е исто така на некој начин вклучени во шок бран формирана од гром празнења. Изложеност траеше дел од секунда.

 

Последно воведна белешка: уште под закон за авторско многу јасно покажува кинетиката на експлозии (случуваат главно во рамнината, односно 2D, како и на полето на жито на површина ...).

 

Електрофизиолошко карактеристики на молња испуштањата

Развојот сајт е само почеток, време сигурно ќе биде значително проширен.

Темата е многу широк, бидејќи во текот на молња празнење е всушност огромна сума на енергетски трансфер од место до место, поставени во многу кратко време. Овој процес е доста сложени и може да се подели во неколку под-секции. Со оглед на комплексноста на прашањето, тој е на овој сајт посвети голем број на други под-страници, вклучувајќи го и овој. Главниот аспект е супериорен физика на молња празнење , тој посветил поопшто, на пример, на некои под секција научни реалноста . Основни резиме на просечниот празнење може да се најде тука . Во табелата се земени од Молња: Физика и ефекти (2007), авторите Dr.V.A.Rakov , Dr.M.Uman , и двајцата од Универзитетот во Флорида , Одделение Молња истражувачка група

 

Молња испуштањата прашање е посветен на голем број на стручни книги. На Книги можно е да се најде бројот на референци кон литературата за молња празнења, кои се занимва гореспоменатите Молња: Физика и ефекти , Vařáková, M.Uman . (2007) резиме на содржината и линк до Google Books . Таа е една од најголемите дела некогаш напишани за ова прашање (687 страници, во текот на 6000 референци). Јас други дела од перата на двајцата автори, меѓу другото голема референтен материјал. Случаен пример, Молња Ослободување од одговорност , М Уман (2001) - над 1200 референци (линк до Google Books ).

 

Сите литература во врска со прашањето на молња испуштањата во смисла на карактеристики, формација, енергија и други физички и други својства и ефектите од испуштање, практично е без резерва во странски јазици. На само публикација која е барем делумно посветен на професионални аспекти на молња празнења, кои се уште постои во јазикот Чешка, електрични стандарди IEC - EN62305. Но, тоа е, се разбира само преведени европските стандарди. Тие се покриваат прашањето на празнење е многу плитко, само оние делови од процесот кои се важни за заштита од удар на гром - особено РС и продолжување на струја, предизвикани од напон и пренесува енергија. Дел терминологија затоа ќе се преземат од англиски, на пример,Return Stroke- На исцедок, и кратенката на РС, бидејќи главната употреба на зборот празнење може да биде збунувачки во некои случаи (особено во случај на последователни испуштањата). Во случај на понатамошно освојувања - последователно, средно, последователни - потези, restrikes, празнења, итн - се должи на значително варијабилност ќе се користи само преведени на чешки, afterdischarge - дури afterdischarge obdahuje РС, РС затоа следните празнење. Таа и литература не е во некои случаи, целосно обединета.

 

Без оглед на она што се случува пред и по него, е најважниот дел од празнење Return Stroke, Главната празнење. Иако пренесува повеќето од шок енергија (99%), но зема најкраток временски период (до 10 милионити делови од секунда, барем најважниот дел). Затоа многу силна механички својства. Во одредени случаи може да биде значителен дел од енергијата пренесени во текот на празнење процес, кој се нарекува долга континуирана струја (се случува само понекогаш). Во некои ретки случаи може да потрае до неколку секунди, обично неколку десетини. Тековната што тече над него помеѓу облак и земјата е околу илјада пати послаба од РС. Со оглед на времетраењето но сепак може да се пренесе на значителен дел од енергијата. Бидејќи додека таа е толку слаба струја - "само" неколку стотици ампери, против стотици илјади во случај на РС, и има нула водечките компании, механичките ефекти во споредба со РС практично нула, ништо не предизвикаат околината. Но, тоа може да предизвика забележлива термички ефекти како оштетување на електрични инсталации или воздухоплови во директна интервенција. Исто така, речиси е сигурно дека тоа може да придонесе за оштетување на растенијата, но не индукција. Веројатно зависи од кој начин струјата е и како таа се дистрибуира во случаен начин.

 

Со континуирана поток е понекогаш многу долго време заостануваат помеѓу некои од истите РС последователни празнења, кои имаат тенденција да имаат просечна оддалеченост од 50-60ms и ретко надминува 250ms. Поради динамиката феномени во атмосферата (движењето на јонизиран воздух канал во правец во ветерот), како afterdischarge може да падне уште повеќе од десетици или стотици метри од првата РС, како и преку електронски мерни техники кои се користат за да се оцени на локацијата на влијанието на молња испуштањата, не може да се оцени како дел од една празнење.

 

 

 

Молња

Hromosvodům во областа е посветен на посебна страница - молња

Постојат, главно, визуелна документација на локализирани жаришта на исечете кругови, но, исто така, (во најголем дел) нередовно поднесени , лежејќи на земјата жито ( RDF ). Тие сосема јасно укажуваат дека добро локализирана молња кои можат да привлечат гром празнење сличен на мирисот на пиво алкохоличар, полето се во изобилство мерка. Ова е главно на електрични столбови, но често на висок напон жици кои привлекуваат празнење, а потоа тој заврши под нив. Во некои случаи, колумни речиси дел од фигурата, а некои слики е навистина тешко да се замисли дека моделот беше поинаку отколку преку применува исцедок.

 

 

 

Земјата

е составен дел на секој проводник, па столбови на власта линии. Тоа е таму за да бидат заведени од страна на празнење тековната што е можно побрзо во земјата, и има направено најмалку штета. Подобро е помала отпорноста заземјување и громобранска заштита, толку помалку стрес за тоа со полагање тековната празнење создава и испушта помалку топлинска енергија кое нема да наштети непосредна близина до таква мера, што ќе биде случај и со поголема отпорност. Прашањето на основа е технички многу детали во електротехника стандарди - IEC - EN62305. Тоа е апсолутно сигурен дека секој (функционална) колона жици е во согласност со нив изградени и во пропишаните пати контролира.

 

Громобрани се дизајнира, развива и дизајниран за максимална врв струја од 200.000 ампери. Како молња испуштањата веќе се најде навистина ретки, но тие постојат. Вкупно се одржува еднаш годишно во атмосферата на околу три милијарди долари за празнење гром тековната врв вредност од 30.000 ампер крива е просечната вредност на повеќето од нив. Повеќето, но не сите.

 

Покрај тоа, полиња, но постојат многу "нестандардни" громобрани - и двете вештачки карактер, направени луѓе, но во никој случај за заземјување цели: вода, вода за наводнување. Различни комунални услуги кои не се меша со површината, се чуваат целосно под земја. Карактер на почвата нарушување во текот на изкоп, ископување, поставување на, заштитни слоеви и повторно полнење. Екранировка, заземјување и заштитен слој на влага или старател во случај на подземни одводи може да придонесе за зголемување на спроводливост на почвата и на површината на земјата директно над нив со неколку редови.

 

Други истакнати диригенти се купиштата ѓубре. Содржат значителни количини на растворливи електролити (уреа, нитрати, нитрити, распаѓање производи). Се многу нарачки на големината повеќе проводен од вообичаено се присутни во почвата подземни води. Исто така, во овие тековни хемиски процеси се случуваат до значително загревање и испарување од оваа област, така што воздухот заситен со јони и значително проводен до десетици метри. Електростатско процеси во текот Прелиминарна слом може да предизвика многу значаен сегашното раководство над нив, ова не го зголеми износот на проводен фрагментирани јони, и може да водич за приоритет зачекори Ледер (SL) во такви места како и многу повеќе лесно од такво место се крева Позитивни вимпел ( ПС), кој по интеграција со SL (Прилог Процес) на крајот произведува дефинитивно поврзани проводен пат помеѓу облак и земјата и прв заведувањеReturn Stroke во земјата, која може да се следи по интервал од неколку други.

 

Други земјата, направени од луѓе кои се на самото место, но сосема ненамерно, се дел од урнатата авиони (пред сè, на WW2), кои се наоѓаат на длабочина под длабоко орање, како што исто така може да се најде на различни археолошки остатоци (железното доба, бронзеното време, вклучувајќи катран), или дури падна и заборавени делови од земјоделска опрема или индустриска активност. Во некои случаи, овие компоненти да стане интегрален дел на овие бројки, како што е наведено тука ( археологија ) и тука (став подземни артефакти ). Навистина предизвикува почвата над нив точно локалните спроводливост се зголемува за неколку редови, и растенија над нив, во кој случај електричната енергија не е само атенуирани, но целосно уништени и сосема мртов (во рамките на неколку минути до часови по максимална празнење). Создава и над подземните верен предмет на неговиот отпечаток (печат) Во овој случај, јас навистина немаат друг избор освен да ја покани истражувачи -. Тука удар, Јуџин. Ако тоа не е никој nevykopal, одмор таму денес. (Фото, ГПС)

 

Тоа е сличен процес, но секако не и идентични, како во случајот cropmarks (вегетација) симптоми, видете археологија. Процес, но во овој случај на забрзана премин на електрична енергија наместо недели и месеци, тоа трае неколку часа или дена. Тој е исто така многу поинтензивни и повеќе очигледна. Исто така, електричната енергија произведена од средно вегетација симптоми - средно cropmarks, кој ќе биде без електрична енергија на сите изложеност параметри. Средно cropmarks во повеќето случаи, само копија на формата на патеката по тракторот и силно се манифестираат каде што се додаде полни со енергија. Во други, тие можат да претставуваат позиција првенствено влијание блиц. Конечно, во некои случаи, дури и да копирате некои подземни археолошки (и геолошки или индустриски) структури кои инаку би биле без помош на електрична енергија покажуваат или значително послаб интензитет само минимално или воопшто не. Во детали страница ќе одговори на прашањето за археологија и средно cropmarks

 

Слични отпечатоци - марки често се појавуваат токму преку подземни линии, обично канализација, канализација, водоводна мрежа, канализација, но може да биде од било Нови линии. Тие потоа ќе стане составен дел од редовните форма кога таа се создава. Или да стане дел нередовно поднесени , лежејќи на земјата жито, и затоа остануваат целосно незабележано. Исто така е можно дека во прилог на нив (линија поднесени , лежејќи на земја мртви или жито) не се создаде ништо, повторно и да останат целосно незабележано. Во таков случај само смета како друг пат за трактор, иако воопшто не го следат правецот. Тие може да се меша со теренски патувања во текот на вегетацијата одржува традицијата, главно во Велика Британија користење на пешак. Опишани направени линии - линии поднесени , лежејќи на земјата или целосно мртви жито - ќе биде целосно опишани на страната поединечно во пченка линии (еден од подстраници аномалии)

 

Растенија во место претвори жолта и кафеава многу порано од другите, само оштетени вегетација, и по некое време исчезнува целосно (поради тоа што се распадна). Тие дејствуваат како оригинални зелена вегетација изоре во текот компири. Од зелена во високи височини, силни и здрави растенија е истиот ден тен., Израмни, малку флексибилни, мека и безобличната маса, и по неколку дена, никој не знаеше дека на полето досега одгледува компир. (Фото сушење експеримент)

 

Сеуште е можно да се спомене и заземјување и громобранска природни природа - дрва, грмушки, базени на изворите на вода, геолошки раседи. Патем, сите dowsers кои мора во секој филм или документарец за исечете кругови трча наоколу како полудени во обрасците и нивната прачки во своите раце, тие ротираат како тркалата на социјализмот, едноставен ум во нивните умови, како и една од минувачи, никогаш не успеа да го реализира Најважно : Тоа е она што нивните сетила реагираат, се само извори, геолошки раседи, подземни или било која друга артефакти, кои значително придонеле за привлекување на молња празнења. Во иста мера на нивната перцепција и движење гранчиња може да учествува последователни ефекти предизвикани од влијанието на молња тоа место. Магнетизам, останува статички електрицитет, опасни хемикалии произведени по пат на електролиза и пиролиза. Последно, но не и најмалку важно, на движење на прачките се вклучени визуелна перцепција и целосно субјективна - присуство на дезени. Во секој сличен документ никогаш не е доведена dowser, кои треба со врзани очи. Во едно место каде што се исечете кругови, веројатно ќе чудак прачки и дресиран мајмун ако тој не ќе биде со врзани очи.

 

На последниот можен тип на земјата (навистина гром), која може да се споменат се песни од тракторот. Тие се движат во интерфејс меѓу вештачка и природна. Собира и има вода во нив многу подолго отколку во околината, со што вршат многу подобро електрична струја. Илјадиfototographs. Како што споменавме на многу други сајтови, исто така, можат значително да придонесат за изработка на електрична енергија низ полето на места каде молња испуштањата не работат воопшто. Тие се дава посебна страница колеџи трактор .

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Подобро слад, јачмен, виски, пиво, пиво, пиво.

 

Подобро слад виски, пиво, јачмен, пиво, пиво.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Многу повреди и смртни случаи може да се избегне со разбирање на ризикот од електрични линии, електрични апарати, кабли и молња празнења.  R.Neal
Интелигентна пеколот ќе биде подобар од глупави рајот. V.Hugo
За сите мојот живот не сум работел еден ден. Тоа беше само забава. T.A.Edison
z