Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови на пченка-во-ловци-блиц . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles - Молња Хантер
Најлесен опција "лов" молња слика е култура круг е всушност исто така еден вид на сликата.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Креативниот чин трае само многу кратко време, компромис брзо кратко време да се постави камери и фаќање плен во оваа мала кутија.  H.C.Bresson
Најважно од сè својства е интуиција. A.Einstein
Науката денес е технологија на иднината. E.Teller

Можно е да се фати гром?

Не, но ќе може да се фати.

PagPh
Фати смисла на утврдување прилично точни, (метри, десетици метри) или многу прецизни (см) влијанието точка, поларитетот, моќ и тип (облак - земјата, облак - облак), многу прецизна празнење време (nanoseconds).

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

За повеќе информации во врска со електронски и фотографски геодетски позиции и мерење на интензитетот на флеш ќе бидат поставени тука подоцна, досега главно се наоѓаат објаснување сличности сместување , штета, слабеење на жито и фотографски процес

 

Фотографии снимите флеш осветлување ефекти исцедок.

Поправете круг е рекорд на физичките ефекти од молња празнења - природата фотографија.

 

Исечете кругови се како "природа фотографија".

Фотографска емулзија е систем на пченка стебленца (снимање на материјал со големина на зрно од еден до неколку илјади пиксели по квадратен метар). Изложеност се одвива во дел од секунда, најверојатно делумно се должи на индукција, делумно директно водство на струја, и се чуваат во растителни ткива на прв само како производи на електролиза, што предизвикува нивна делумна штета. Работи како развивач на природните процеси - прв електрохемија, проследено со хемија, биохемија, биологија, слабеење ткиво патологија. Процесот трае просечно потсетиме неколку недели и е многу постепено - првиот Polehňa , свиткано стебленца стебленца блиску до земјата точка на интервенција, и од ден на ден да додадете повеќе. На некои видови на растенија често е можно да се утврди видливи промени во неколку дена до неколку недели пред polehnutím , виткање стебленца на земјата (типично во овој поглед на пример јачмен).

 

Процесот на поднесување , штета, ја ослабне, во некои фази или целосно може да личат на процесот на пад, кога растенијата се изложени на различни стрес услови, како што се недостаток на влага често. Однесувањето на растенијата во услови неповолни раст (недостаток на вода, недостаток на или несоодветни хранлив состав, pH, висока температура) се третира во детали на пример во Прирачникот на растенијата и култура стрес , Мохамед Pessarakli , CRC 2010. Изложување растенија слични стрес услови може да имитира таквите процеси и потврди. Можно е да се провери на однесување на растенијата по усвојувањето на одредена количина на енергија растенија или нивни делови - пријателски, sublethal, смртоносни, и многу nadletální nadletální бенефиции. Ќе бидат обработени од страна на други сајтови. Како пример може да се забележи, на пример, по усвојувањето на многу високи дози на електрична енергија nadletálních секој погон дел или во негова близина е доста често е можно да се најде дека толку многу од тоа е изгорена ;-)

 

Од други експерименти е можно да се утврди дека по усвојувањето на високи дози nadletálních делови на растенија кои не се директно релевантни за фотосинтеза и репродукцијата, како на пример во случајот на lipnicovitých сламки, и во текот на неговиот дијаметар, може сите клетки во погодените делови на такви растенија целосно умре. Овој дел од растение, но се уште е во можност да продолжи со целосна извршување на функциите на непроменети васкуларна ткиво и на растенијата може речиси без последици целосна расте циклус.

 

Постепено (долго) сместување , штета, слабеење може да се забележи особено во случај на неправилна исхрана , виткање на стебленца на земјата. Во случај на редовни форми понекогаш може да се случи сместување , труп свиткување надолу побрзо, делумно затоа што во нив, во некои случаи веројатно, исто така, се вклучени многу интензивна шок за нормална дијаметар, на кој може да придонесе Butterfly Effect (види) домино ефект ( види) и ефектот на двете празнења (види)

 

Молња празнење е релативно сложени физички процес.

Се состои од неколку последователни фази, со вкупна должина ретко надминува една секунда. Периодот на најголема енергија,Return StrokeПри што се емитираат повеќе од 99% од сите енергетски празнења, е околу 10 микросекунди, најмногу неколку десетици. Поединецот и физичките манифестации може да биде снимен на различни начини, најчесто во електромагнетно поле. Сепак, релативно краток, но за целите на истражувањето спроведено има доволно анализа и опис на секоја фаза е вклучена во мени и подмени блиц, со линкови до ресурси. (Тоа ќе биде значително проширен)

 

Со мерење и проучувањето на својствата на молња испуштањата се обрати различни истражувачки институции во целиот свет. Често ова е поврзан со работна станица производство на енергија, бидејќи работниците имаат проблеми веќе видени од само принцип. Прво, се разбира, мора да бидат заинтересирани во Како тоа произведува електрична енергија конкуренција. Друга еднакво важен фактор е интеракцијата помеѓу дистрибуција на електрична енергија и молња испуштање, кои се два вида: директна интервенција и индукција. Подетални информации ќе бидат поставени назад на мени и подмени блиц.

 

Еве само на маргините: некои растенија и нивни делови може да се погоди и оштетени од страна на само индукција на електрична енергија во телото растенијата (жица), откако гром празнења. Индукција струја за молња празнења во диригенти се доста детали во електротехника стандарди, IEC (ЕН) 62305. Но, тие служат за да се заштитат и обезбедат електрични линии и електрична опрема од молња струја, директно или индуцирана. Како и да е, но фабриката е жица, тоа се однесува на истите физички закони и количината на енергија што може да предизвикаат, неговата штета може да биде доволно. Се разбира, фабриката е заземјен диригент.

 

 

Да достави доказ дека исечете кругови се формираат од гром празнења, потребно е да се следи многу појави и ефекти кои го придружуваат молња празнење и следат. Но, тоа е многу веројатно дека најголемата количина на докази обезбедени уште сосема несвесно, истражувачи мистерија на овој феномен себе. Тоа е, се разбира потребни за убаво ви се заблагодарам, иако сите уште се случува заедно во насока која може да се нарече ќорсокак - "Не тој начин, пријатели" (theatresand)

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Постојат тривијални вистини и длабока вистина. Спротивно на тривијална Вистината е едноставно невистинити. Спротивно на длабока вистина е повторно вистина.  N.Bohr
Допрете научник и те допрам дете. R.Bradbury
Секој пат кога некој врши вистински глупост, тоа е многу ušlechtilýh причини.     O.Wilde
pz