Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови-во-духови-жито (duchove-uaaaaa-борба-bojing) . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles - "Дух"
Ако молња празнење навистина исклучително моќна, може да се види во сенка фигура во снег или жито следната година
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Како пријатен тоа е да се сретне бескрајни луѓе dumber од нас самите. Јас ги сакам само поради фактот дека тие постојат. J.K.Jerome
Сега мора да се откажат од надежта, дури и ако тоа е сосема безнадежна. Имаш надеж!
Научно истражување е во голема мера врз основа на чувство дека нешто не е во право.       T.Carlyle

Во зима или следната година-отпечатоци обрасци во снегот или жито

PagPh
Сè зависи од енергијата исцедок. Ако екстремно високи, можно е да ја видите сенката на деформирани форма во снег или други култури година. Во многу ретки случаи, забележана после 2 години (Kozárovce)

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

Молња растоварување - создава "дух", фантоми, духови, копии

Како се случи тоа? Нешто како сенки, отсликувајќи, отпечатоци од прсти - во зимски снег, или следната година, истата шема, слична, но многу лесно навести ...

 

Предизвикана сите природа - хемија, физика, биологија. Во подрумот се извршија многу физички и хемиски промени. Е развиена значително количество растворливи хемикалии, кои се разликуваат од нормалните услови. Екстремно висока количина на електрична енергија испорачана од страна на огромен молња празнење импулс предизвикува електролиза на органски и неоргански супстанции во подземните висок напон дисоцијација и распаѓање пареи на течности и цврсти материи во подрумот, уште еден голем хемиски промени - пиролиза се случи во топлина, произведени од страна на истиот импулс (з физика - дехидрација). Голем број на хемиски супстанции штетни за растенијата, произведени директно во рамките растенија, и се излачува во почвата корени, или да одам таму по орање.

 

Молња празнење може да се создаде голема количина на почвата загадувачи (не само растенија, но исто така и за луѓето, види предупредување). Некои од овие штетни хемикалии може да остане во почвата, а повеќе од половина година, и да предизвика слична шема во наредната година слабеење на развој на растенијата и влошување на недоволен раст.

 

 

А одредена сума на енергија можат да бидат зачувани во почвата поради хемиски промени thermochemical (или само физичка) структура на некои состојки содржани во нив. Силикати, железен оксид, ferosilikáty, алфа - бета екзотермичен и ендотермички промени модификации на структурата, промени износот на кристално вода (дехидратација) и други слични реверзибилна thermochemical промени. Слично менуваат хемиски соединенија (главно физички промени), може да се истрае под површината на почвата за неколку месеци, а кога има промени на влага и температура, на пример по нападот врз снегот, тие зрачи апсорбирана топлинска енергија (како на пример, безводен бакар сулфат, по додавање на вода празнења голема количина енергија, во тек физичка промена е силно екзотермичен). На објавен топлина се одразува прилично брзо создавање форми во снегот.

 

Голем број на соединенија во почвата може да бидат лишени од водата на кристализација време празнење низ огромната енергија што зрачи. По нападот на снег може да се апсорбира од страна на недостатокот на вода и ослободување на енергија која се абсорбира во текот на исцедок.

 

На пример, спроведен слика е од Kozárovice, Словачка

GPS: N 48 ° 17'56 .33 "E 18 ° 31'46 .53" 

Богата документација тука , многу детален опис,

многу детален цртеж;

очекува датум од 11 јули 2009 година ( сместување , виткање стебленца на земјата

 

видливи шема во снег во зима 2009/2010, силување за време на сезоната на растење 2010 година, а видливи знаци се случи во вегетација во 2011 година. Над поле е најверојатно за време на бура се случило огнени пеколот (околу датумот грмотевици мај-јуни 2009), а тоа не е невозможно дека молњата што го погоди кутија и мешање шема насликани, многу повисоки од петстотини илјади ампери. Можно е дека ова би можело да биде еден од најмоќните молња празнења, некогаш измерена во светот. Форма, неговата форма е меѓу т.н. "типови на мотори", кои се моделите што потсетува на гледачот се случува се случува внатре во цилиндарот или дизел мотор со внатрешно согорување (може да се најде на пример на YouTube, скенирани со голема брзина).

 

Да се ​​додаде.

 

Вебмастерот www.uforevue.sk треба да се пофали за многу софистициран покриеност на исечете кругови, целосно објективен, неипотекиран од било натприродно, вонземјани или езотерични размислувања, што е речиси изненадувачки, со оглед дека сајтот е првенствено се занимава со рефлексии на НЛО и паранормални феномени. Сите нивни покриеност на форми во пченка но од некоја слична размислувања целосно управува јасно, а тоа не е само облик во Kozárovice. Сите се дополнети со богата фотографска документација, ГПС податоци, на сајтот на податоци, многу прецизен и детален цртеж форми. Затоа е можно да нивната покриеност на форми во пченка прогласи апсолутно незаменлива како што во светот постои. Прво на сите информации GPS достапни, ова е еден од најважните податоци, речиси сите постоечки страници посветени на прашањето на Crop Circles се разгледа нешто сосема непотребно, речиси отпад, и не му пречи со слики се вклучени. Се разбира, постојат исклучоци, како што некои германски страници неодамна во овој поглед мошне дисциплинирани, и секако ќе има повеќе.

 

За сите пофалби impartible објективно известување за моделите во зрно може да се даде на авторите на словачки веб uforevue.sk 1 +, еден со ѕвездичка (1 +)

 

Забелешка на GPS: на авторот свој веб-сајт веројатно една од најголемите збирки на уверение GPS податоците на наодите од исечете кругови од целиот свет (500 +), Англија, Германија, Данска, Холандија, Италија, Чешка, Словачка, САД и други

 

Повеќе, само од Англија веќе постојат над Илјада

 

Времето ќе бидат поставени страница ( тука ) дека тие ќе плаќаат повеќе.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Научниците сега веруваат дека примарната биолошки функција на градите е да се направи мажите глупави.  D.Barry
Да се ​​биде будала, тоа не е евтин аферата. На dumber сте, толку повеќе тоа е многу скапо.S.Brown
Тоа никогаш не е неопходно да се анализира она што е веќе направено. Треба да се грижи главно за она што останува да се направи. M.Curie
z