Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-електро-патологија-теорија . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Електро-фитопатологијата
- Теоретски претпоставки, основни размислувања, пресметки, проценки, експерименти
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Јас сум многу горд на моите злато џеб се види. Мојот дедо ми рече дека продаваат кога бил на својата смртна постела.  W.Allen
Во светот на истражување, особено за оние кои сакаат шансите добро подготвени.  L.Pasteur
А влада која ограбува Петар proapěch Пол секогаш многу зависни од поддршката на Павле.    G.B.Shaw

Исечете кругови , исечете кругови краток опис

PagPh

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Премин на електрична енергија растенија може да биде предизвикана во различни ткива оштетени, во зависност од интензитетот. Имаат многу мали дози може да предизвика слабост, што е многу неверојатно слични ефекти како продолжена суша. За разлика од него, сепак, дополнително се продлабочува и го слабее на растенијата речиси непрекинато до жетвата. Растенија не може, со неколку исклучоци, во доволен степен да се ослободи од токсини, кои се формираат во неа. Во текот на ефектите од суши во растенијата, супстанции не создаваат негативни раст и кратки растенија погодени од суша тие повратат штом суша е готово, во рок од неколку минути до часови. Само кога последиците од продолжената суша и беа толку драстични што доведе до трајно неповратна деградација на ткиво потребни за понатамошен раст - delive ткива и клетки посредување фотосинтеза, фабриката умира. Ако сочувани барем најважните сајтови delive мрежа (meristem), која е главно на зголемената врвот, фабриката може успешно да заврши на растечката циклус, бидејќи дури и многу оштетени ткива ефектите од сушата се уште можат да ја вршат функцијата на васкуларна ткиво и посредува метаболизмот помеѓу корените и вегетација врв.

 

Исто така е неопходно да се земе предвид дека дури и мала количина на електрична активност поток некои клетки веднаш ја уништи (висока концентрација на штетни материи, делумно механички уништување на клетките), па умре. Опишаните феномени (што значи оштетување на клетките, особено ѕидовите, но концентрацијата на штетни материи генерирани) може да се примени класичните методи за оценување на штетни влијанија. Тоа зависи од интензитетот на штета на растенија (клетки) на колкав процент се погодени од токсините или механички оштетени, и како тие можат да се справат со неа.

 

Досега можно е да прелиминарните проценки, и се обидува да обезбеди дека по усвојувањето на 1 Джаул на енергија што поминува низ фабриката е целосно уништен, околу 3 грама растителни материјали (проценета на 1 g сува материја, со оглед дека првите експерименти покажуваат дека оштетени материјал различни растенија имаат приближно еднакви по конверзија основа). Обидите курс ќе се повтори повеќе пати, со користење на различни потенцијална разлика и струја, и конечно малку статистички оценува. Тогаш тоа ќе биде можно да се зборува за квалификувани проценка квантитативните ефектите на фиксна количини на електрична енергија во текот на уништување на растителни ткива. За сега тоа е повеќе од груба квалитативни тестови.

 

Покрај тоа, неколку тестови извршени на ист растителен материјал, со тестирање на уништување на растителните ткива со помош на топлина. Тоа беше моментална акција пламен, без промена на бојата и обликот на растителните ткива - само "не-деструктивни" греење. Се разбира само визуелно (ткиво останаа зелен), сите погодени клетки беа веднаш сосема мртов. Сепак, во текот на останатите живот на растенијата (циклусот на раст) се во состојба успешно ги изврши сите потребни функции на васкуларна ткиво, дури и откако целосно сушење и некроза. Живото ткиво кое е мртво ткиво од остатокот на фабриката целосно одвоени преживее до стандард умре за време на процесот на созревање или развој на растенијата. Слични обиди за "поделба" на некои делови од растението (дел од листот или целиот лист) од остатокот на живи растенија преку ефектите на електричната енергија од страна на фабриката се целосно идентични резултати. Слики подоцна тука.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Можете да бидете сигурни дека Yanks hůoupost излезе дека е можно да се осмисли, плус неколку екстра, надвор од сите имагинација.  C.de Gaulle
Кој се дава, добива повеќе отколку што дава. A.de Saint-Exupery
Забавата е како животно осигурување, колку што сте постари, толку повеќе чини.  K.Hubbard
z