Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-се создаде-по-испуштањата-молња-локализација-освојувања . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Лоцирање молња испуштањата
Crop Circles: Наједноставниот доказ поврзување на редовни форми, и е локацијата на молња испуштањата
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Наука обезбедува докази, но без сигурност. Creationists нудат сигурност, но без никакви докази.  C.E.Montague
Фактите се за научниците што воздухот е за птици. Без нив, тие не можат да летаат. Linus Pauling
Проблемот не е постоењето на вишок будали, но дека молња насочени на друго место отколку што треба.  M.Twain

Исечете кругови , исечете кругови Локализација молња испуштањата

PagPh

 

 

Локација на молња испуштањата

Принципите на лоцирање молња испуштањата не треба да ги опише во целост. Најважните информации е фактот дека локализацијата е можно и постои. Краток опис на страници EUCLID.com на кој е секако можно да се лоцира подетални информации. Секоја молња празнење е фатен како радио сигнал преку детектор, кој е во Европа околу 140, а потоа и компјутерска обработка е определено од нејзините позиција интервенција во рамките на неколку десетици метри, а понекогаш дури и подобро.

 

Тековната EUCLID молња откривање сајтот

 

http://www.euclid.org/links.html - интересни линкови поврзани со молња откривање

 

Технологија

Во моментов, на целата мрежа се состои од околу 140 сензори во различни европски земји вклучени во Европската молња откривање мрежа.

Сите податоци за индивидуалните испуштањата се заробени електромагнетни сензори, кои испраќа податоци до централниот обработка. Користи систем користи технологија и софтвер развиен од страна Vaisala (Тусон, АЗ). Секој сензор снима електромагнетни сигнали што се емитираат во текот на молња празнења. Време потребно за податоци од GPS сателит систем.

За секој удар е забележано главно точното време и интензитет на снимените сигнал. Поларитетот и сегашниот број на сигнали и параметри на следните празнења.

Податоци од сите сензори низ мрежата во реално време и веднаш испрати концентрирани во два оперативни центри nezávilých централна Евклид. Таму веднаш се обработуваат, ќе се пресметува точната позиција и празнења, и други својства, освен дека податоците се коригира předapsanými начини да добиете најмногу точни резултати. Добиените податоци се веднаш испратени до сервисен центар оперативен Евклид, и Националниот Соработува центри. Во нив се претвораат во слики ажурираат во реално време, покажувајќи молња активност во текот на целата територија на Европа и САД. Сите добиените податоци за мерените испуштањата се чуваат и архивираат за сите последователни обработка, анализа и статистика.

 

Корисни линкови (Табела земени од euclid.com)

Молња ОТКРИВАЊЕ - Меѓународниот центар Молња откривање
Aldis - мрежа на молња откривање Австрија
METEORAGE - Молња откривање и снабдувач на софтвер за обработка во Франција
MeteoFrance - Национален метеоролошки институт, Франција - сопственик на француски молња откривање мрежа и детектори
BLIDS - "Блиц Информации молња Dienst фон Сименс откривање мрежа во Германија, во сопственост на Сименс
Скаларен - молња откривање мрежа во Словенија
Instituto Nacional de метеорологијата - шпански Национален метеоролошки институт, сопственикот на молња откривање мрежа во Шпанија
СИНТЕФ - сопственик молња откривање мрежа во Норвешка
Финскиот метеоролошки институт (FMI) , сопственик на молња откривање мрежа во Финска
Cesi SiRF - молња откривање мрежа во Италија
ИНФОРМАЦИИ бури и громови
tigger.uic.edu А програмата за истражување испитува интервенции молња
lightningsafety.com Националниот институт за громобранска заштита против мешање
www.usatoday.com USAToday, страница со многу информации и линкови за молња
lightning.nmt.edu Langmuir лабораторија, лабораторија за истражување на екстремни временски и молња САД
wwwghcc.msfc.nasa.gov Глобал хидролошкиот и клима Центар, НАСА институции
www.spc.noaa.gov СПЦ, центарот предвиде грмотевици институции NOAA
www.nssl.noaa.gov Националната истражувачка лабораторија насилни грмотевици, институции NOAA
Метеоролошки центар
www.magmacom.com Magmacom, линкови до времето сајтови во светот
www.noaa.gov NOAA Национален Океан и атмосферски истражувања - САД
www.meta-office.gov.uk Британскиот Met Office
www.meteo.fr MeteoFrance
www.dwd.de Дојче Wetterdienst
www.meteoswiss.ch MeteoSwiss
МЕЃУНАРОДЕН истражувачка лабораторија ФЛЕШ
www.cenelec.org CENELEC Европскиот комитет за електротехничка стандардизација
www.cigre.org CIGRE Меѓународниот совет за мрежата линии Многу висок напон
www.ieee.org IEEE Институтот за електро и електронски истражување

 

 

Принципот на молња испуштањата

Што е молња?

Во текот на молња празнење е преместена значителен износ на трошоци помеѓу две обвинети објекти. Молња празнења можат да се појават во облак до облак (КК, облак облак), облак-воздух (CA, облак-воздух), и облак на теренот (ЦГ, облак-земја). Buienradar.nl обезбедува он-лајн податоци за облак-земја молња. Облак-земја, гром од облаците во земјата со најголемо влијание врз нашиот секојдневен живот. Удар на гром може да убие, уништи опрема, предизвика пожари, и е најчеста причина за околу 70% од електричната неуспех.

 

Ослободување од одговорност

Текот на молња празнење состои од неколку фази, од кои првата Македонски е наречен "лидер" (моментален или постепено), која е невидлива за окото. Додека таа ќе се формира проводен пат помеѓу облак и земјата, кој потоа се користи за главниот рафал на електрична енергија. Овој исцедок е наречен "Враќање мозочен удар", главната одговорност. Тоа е заслепувачки блесок на бела светлина, при што загреан воздух канал околу 30 000 ° C, проследено со изолирачки експлозии на грмотевицата, предизвикана од ширењето на суперсоничен загреаниот воздух во околината. Првиот шок е често проследено со неколку други кои следат после неколку стотинки од секунда. До 20 или повеќе такви секвенци Лидер / празнење може да се случи по ред, и ова е причината зошто молња често се создаде впечаток на треперење míhavého пулсот.

 

Флеш

Сите испуштања кои се случуваат во текот на времето не надминува една секунда и на растојание помало од 10 км од првиот шок, се групирани заедно и се нарекува едноставно "флеш" или "Flash исцедок." Па често се групираат заедно потенцијално еден настан молња испуштањата под една видлива настан.

 

Во реално време, за време на реално време

Во реално време за обработка значи, веднаш по тие се доставени до центарот за преработка. Процес кој не се занимава со "реално време" обработка се користи за пример да ги чува за подоцна обработка. Молња систем за откривање на - податоците се земени од сите сензори, каде што веднаш оди на местото каде што се централно обработи.

 

Проекции

Земјата е приближно една сфера. Кога ви треба да се прикаже сферични земјата на рамен екран монитор треба да се користи малку познат математичко моделирање projekce.The Грубо земјата е сфера. За да ја видите сферична земја на рамен екран на монитор бара малку фенси математика Наречен и проекција.

 

Време-зона

Веб www.buienradar.nl - страница обработени огромното мнозинство на временските зони во Европа. Набљудувач Молња, Молња и гром Explorer советник.

 

Акроними

EUCLID - Европската соработка за Молња откривање

BLDN - Бенелукс Молња откривање мрежа

CELDN - Централно Европска Молња откривање мрежа

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства. Затоа, може да се однесуваат исто како компас игла, па тоа е огромен електромагнетни сили испуштањата моментално сили одврати правец на стрелките, во зависност од заеднички сооднос, поларитетот и фаза поместување струја. Привремено механички промени и стрес, исто така, може да предизвика невидливата, а сепак директно ориентирана механички оштетувања. Како микроскопски директно ориентирана оштетувања можат постепено таложење на оштетените ткива подоцна предизвика постепено директно ориентирана навалување сите стебленца во една насока (Г.С. или чија евтино акција). На магнетното поле на просечната празнење флеш во одреден момент најмалку десет илјади пати посилен од магнетното поле на Земјата. Друг дел може да направи огромна електростатско сили кои го прават листови и стебленца на растенијата се однесуваат како лисја и стебленца electroscopes. Дијаметар круг околу карактеризира од електромагнетни сили на молња исцедок. Згора на тоа, сепак, структура на култури се случува барем неколку дена, понекогаш и до неколку недели по молња празнења. Тоа е затоа што на засегнатите растителни ткива ослабне многу бавно, поради огромниот инерција и поради тоа многу бавно тековните промени во растенијата ( ЕПП , Хронологија ). Бидејќи понекогаш на локалитетот може да се случи многу сложен пречки и резонанци, понекогаш може да се создаде многу сложена шема. Еден гром празнење зрачи енергија на кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Просечна (!) Ослободување од одговорност. (Поедноставен објаснување)

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

сумирање и некои дополнителни информации:

Исечете кругови , уште исечете кругови - Kornkreise (англиски)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Тоа не е добар се обидуваат да го попречат напредокот. Незнаењето не е подобар од знаење.  E.Fermi
Англичанецот да биде морална, туку и она што е досадно. G.B.Shaw
Бракот е често, рече дека тоа се потврди во небото. Но, истото важи и за гром и молња. Clint Eastwood
z