Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-поднесување-растенија . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Сместување , штета, слабеење
сите срамнети со земја , лежејќи на земјата е ослабена неговата пченка - изумреа, оштетени пред многу денови
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Подобро пиво, јачмен, пиво, слад, подготовка.

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Природата крие тајни најдобро што можат. Heraclitus
Секој револуционерна идеја предизвикува реакции: 1. Тоа е сосема невозможно и непрактично. 2. Тоа е дури и изводливо, но тоа не е бескорисна. 3. Од првиот пат кога тврдат дека ова е одлична идеја. A.C.Clarke
Глупост е сила во себе.

Срамнети со земја пченка во секое поле пченка се ослабени

PagPh
Најважните идеи содржани следниве текстови: Истражувачите (самопрогласената експерти) исечете кругови некогаш не се направи нешто во истражувањето наречено "празно", а не одат да се погледне на јазли на растенија кои се сосема нормални, нередовно срамнети со земја , лежејќи на подот , надвор од секоја редовна модели, често се нарекува исечете кругови. Tj. на места каде што, според нив, не биле "мистериозни" енергија.

Подобро пиво, пиво, виски, слад, јачмен, пиварите.

 

Сместување , штета, слабеење жито. Основни принципи.

 

Crop Circles како и секоја друга редовни обрасци содржи ништо друго отколку само рутински, нормално срамнети со земја , лежејќи на подот (ослабен, оштетени) жито, како што е утврдено насекаде во светот. Секое тврдење дека јазли никогаш не треба во природни услови не може да се наведнуваат или проширување на начин кој понекогаш се најде во форми, непристојни лага. Извинувањето истражувачи ќе покажеме дека во нивниот случај тоа е лага целосно neuvědomnělou на шок, изненадување и незнаење, а исто така и вкупниот недостаток на образование и знаење.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Подобро јачмен, пиво, пиво, пиво, слад виски.

 

     Сите претходни истражувања во оваа област врши насекаде во светот, биле направени од професионални botanically - земјоделски целосно аматерски да diletantským начин, и доказ дека се овие "експерти" на увид на јавноста, се граничи прикривање докази. Не може да има нив за жал зло, бидејќи навистина речиси совршено во сите случаи беше апсолутен земјоделски дилетанти и аматери. Иако понекогаш заштитени различни професионалната титула, стручните звања и врши истражувачки активности (види) имињата и професионалните лаборатории да им помогне во нивните истражувања, кои успеале да совршено јавноста мошне конфузна. Од статистичка гледна точка, сите истраги преземени од нив уште сосема недоволни, па затоа практично безвредни. За споредба, вкупниот број на житни зрна годишно, во областите низ целиот свет Polehňa , свиткано стебленца на земјата, можно е да го искажат број 10 15 . Огромното мнозинство на токму на ист начин - без да се прекрши на стебленца, и токму од истите причини како во редовните модели - број на денови, откако беше оштетен од електрична енергија.

 

     Истражувачите Crop Circles секоја година, стотици фотографии, повеќе од илјада poškozných стебленца на форми. (10 12 пати помалку, еден милион милион пати помалку). Сите на редовните модели, за контрола пука како и некои непроменети пошироко. Ни трага, нема начин, дури и во најскриените делови на ум е да се мисли на тоа оштетени сечила, исто така, може да се најде во сосема нерегуларно срамнети со земја , лежејќи на земјата, пченка, и секако таму ќе смислам нешто фотографирани. Ова истражување се вели дека се направени намерно субјективен начин, терминологија неуспешно. Многу слични истражувања често се нарекува, па дури и професионална заедница, која беше zprasen.

 

     Стебленца, кои се оштетени, и тие изгледаат исто како и во секоја редовна шема, низ целиот свет има околу еден милион повеќе на годишно ниво. Морам да кажам дека во случај на опишано истражување záhadologové навистина зачекори во срање, и она што е празно, никој од нив не слушнале за дури во мојот живот, а можеби навестување ако е така, тоа само збркана. На пример, во медицината потврден плацебо ефект, но се користи и на други места во физиката - нула корекција, прилагодување на мерни инструменти. Секогаш е прво и основно е потребно да се испита што се случило и каква е ситуацијата на контролни точки каде předpokádané феномени не се случи. За контролна точка е тоа апсолутно неопходно да се разгледа не само на местото каде што жито срамнети со земја , не лежи на теренот, но, исто така, на местото каде што житото се срамнети со земја врз основа лежи целосно нередовно. Но, бидејќи нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата пченка не произведува асоцијација мистериозни и туѓо, лежи целосно надвор од никаков интерес за истражувачи на исечете кругови. Всушност, но интерес за нив треба да биде на прво место.

 

 

     Поправете никој кругови истражувачи сакаат да ги извршуваат своите набљудувања на релевантните број на стебленца. Да претпоставиме 10 10 -10 12 , кои ќе имаат стотици илјади квадратни километри поднесени , лежејќи на земјата жито. Каде најголемата грешка во свои забелешки во текот на изминатата деценија, и како да го отстраните во следната година (2012) и други, исто така, ќе бидат прикажани во следните.

 

     Една од најголемите грешки што луѓето прават апсолутно секој , навистина целосно и тотално сите , уште еднаш, и, конечно, апсолутно секој истражувачи исечете кругови, како и сите други редовни форми на жито за виновен, е тажен фактот дека не направи т.н. "нулта прилагодување" ( поточно слепи експеримент , слепи експеримент). Ниту се смета да одам да видам како тоа изгледа на жито каде срамнети со земја , на стебленца свиткана на земјата, сосема нерегуларно, целосно надвор од форма, со што навидум без нив предизвикува толку многу adorovaných, vyzdvihovaných, сосема неразбирливо за загадочни сили. Што ако тој открил дека е малку изненаден.

 

     Многу бруто грешки, што е веројатно најлошото од сите нив, всушност сосема редовно истражувачи извршени од страна на стебленца и растенија изучува само на две места. Во моделите каде пченка се срамнети со земја , лежејќи на подот, и надвор, каде срамнети со земја , лежејќи на подот не е. Во неговата бесконечна едноставност всушност верува дека со испитување и споредување nepolehlého (neležícího на теренот) жито дознаам нешто како референца, празно надвор. Во неговата бесконечна едноставност не сосема заборавен кои понатаму компаративна студија е потребно за целосно безусловно, каде што житото се срамнети со земја , лежејќи на подот сосема нерегуларно. Секој метар мора да биде поставено на 0% и 100%, тогаш е можно да се измери. Огромното мнозинство на тековната уреди е фабрички дотерана, така што да ги извршуваат овие две задачи во нормални услови не е скоро потребно. Жито на теренот, но не се однесува тука, бидејќи на истражувачи кои некогаш се пресели во кругови во житото уште никој досега познат каде што 0 и 100% е, напротив на земјоделците.

 

     Како еден од повеќето релевантни докази за тажната фактот дека истражувачите Crop Circles во мојот живот никогаш не биле во областа на жито во други места, од појавата модели се Протерување шуплини (види - Google ). Овие, не беа предизвикани од она што Crop Circles за нив истражувачи објавија - ниту притисок ниту гас. Тоа е совршено природен прираст промени што се случуваат за време на раст, созревање и постепено пресушување делови од растенија. Ова води кон обликуваат промени, кои се уште не се целосно исушени и закорави, poloměké, и се изложени на поголем притисок околните ткива. Во секој случај, нема гас.

 

Забелешка: Притисокот на растечката ткива е огромен и лесно може да се возбуди ѕидарски, изгорени тули, бетон, така што таа повеќе лесно можат да го нарушат и преструктуирање други помеки растителни ткива во нивна близина. Што истражувачи наречена Crop Circles Протерување шуплини (конвексни, засвири надвор добро), првично се целосно невидлив, микроскопски ткиво нарушување. Ова зголемување е поголема и се протега во близина на кои постои уште некроза на ткивото. Дека тоа може да биде предизвикана од сосема природно созревање и развој на растенијата. Јас речиси сува дел на растението се уште ги исполнува една од неговите најважни функции - проводен мрежа.

(doplnit vlastními snímky)

 

Подобро слад, пиво, виски, пиво, пивари, јачмен.

 

     На почетокот на секоја штета првично беше доста неизмерим штета на микроскоп, голо око сосема незабележливо. Клетките се директно убиен од струен удар и производи на електролиза, без механички оштетувања. Повеќето механички оштетувања, очигледно произлегуваат од притисок на гасот промени се само раст. Докази може да се создаде во секое училиште био - засади лабораторија или цветни леи, без да предизвика какви било "мистериозни" и nezáhadné енергија.

 

Ако тој имаше некои истражувачи модели случајно влегов да го поставите за неколку минути, или најмногу во рок од два часа по форми, нема на сите, навистина апсолутно никој, последен апсолутно нема воопшто таква штета не ќе се појави таму. Постојат само три можности:

     1) откри шема, се состои од поднесена , лежи на теренот пченка стебленца мнозинство (се проценува на повеќе од 90%) имаат само стебленца свиткана, но не и скршени, на висина од 5 см над земјата, и сите тие се целосна должина точно еднакви, без навестување на закривените или продолжен јазли. Тоа, сепак, почне да се појавува (свиткана јазли) речиси веднаш, дури и за време на првите неколку часа по поднесувањето , виткање стебленца на земјата.

(zde bude následovat několik vysvětlujících time - lapse fotografií).

Остатокот од стебленца, главно на работ форми, ништо под 10%, на стебленца скршен, но инаку е иста во текот на должината на сите права без никакви наведната или продолжена јазли, без било која форма промени. Било која форма на промени, најмногу јазли, но, исто така, за време на растот различно извртени и оштетени дел на фабриката е во форма да се создаде следниот часови, денови и недели.

 

     2) на случај (i 3) главно се однесува јачмен, но е делумно видливи и во други житарици како пченицата, 'ржта, тритикале и овес. Во некои случаи, ова е само предвесник, пред куќата била претставена откри шема, повеќето некогаш стебленца легнат на земја, се само силно навалена на страна (неколку степени). Ова ќе обезбеди структурата на растенија во однос на фотографски значајни промени во структурата на мрежата. Тоа ќе биде многу тешко да се измери, но тоа е многу добро забележани оддалеку (примери на зголемени мрежи - едвај видливи, растојание и). Тие, исто така може да се создадат групи на растенија, кои се потпираат еден на друг, околу соседните

 

     3) да се спречи еден случај и 2 Растенија се уште не може да се отклонува од вертикална раст, но забележливо изумреа знаме лист, или генерално на врвниот лист (praporcový уште не е создаден), а некои подолу, или значително declineth уво против непроменета растенија. (Промени насока на уво однесуваат речиси исклучиво јачмен). Повторно ова е многу забележлива промена во далечина, слични на оние кои веќе се опишани промени во карактерот битмапа.

 

Забелешка: ротација е прилично лошо влијание неразделно на речиси сите конвенционални зрее жито освен овес која има лат. Пченица, јачмен, 'рж, тритикале - во текот на последните фази на созревање, ушите постепено ќе се претвори од оригиналниот совршено исправен став 0 степени до 180 степени, последната држава, каде што шила претвори директно против земјата. Јачмен, сепак, е многу чувствителна на какви било промени во условите, која за него претставува значаен фактор на стрес, и ротација на уво може да се почувствува многу порано како што се во областите кои се оштетени од електричен удар. Со оглед на структура и дизајн на уво (брада), таквите промени се многу забележливи против nezasaženému соседството. За пченица, 'рж, тритикале скок почнува вртење во завршна фаза на созревање, кога тие се речиси целосно развиени зрна и растенија се претежно суви. Тоа одамна го загуби значителен дел од зелена и зреење само продолжи оставајќи влажност (пролет сорти по почетокот на јули). Јачмен уво ротација може да се случи веднаш по исфрлањето (пролет околу сорти во средината на мај), кога растенијата се уште сосема боранија и млечни во првите фази на зрелост. Ако тоа најчесто само само во местата што беше погодена од гром испуштањата електрична енергија. За пченица, 'рж, тритикале погодени од струен удар од гром празнење случува бавно созревање (přesazovacího еквивалентен ефект), а со тоа и ротација Спајк се случува подоцна напротив.

*****

     Навистина, ако некој истражувач исечете кругови само еднаш во мојот живот посети областа во места каде пченка е нормално нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата, без никакви знаци на регуларноста, дека она што тие велат дека тоа благородно Протерување шуплини ќе се најде таму, како и. Ќе се најде дека дури и во место каде што, според него, отсуството на какви било "таинствена, натприродни" моќта, не е иста промени во раст и свиткување јазли и протерување шуплини (експлодира јазли) се јавуваат со несмалено темпо.

 

     Забелешка: не е невозможно дека некои истражувачи споменати места (со вообичаено, нередовно polehlým , стебленца наведна кон земјата пченка) и посети, како и фактот дека постојат точно деформирани јазли и растенија едноставно професионално и јавните го сокријат. За нешто како ова исто така е можно да се користи терминот "срање најлош калибар", и нека луѓе може само многу ниски морални квалитети.

 

     Истражувачите на исечете кругови ќе бидат доделени една точка оваа добри совети. Тие дури и не може да му пречи да фотографирате на стебленца, нивните различни деформации и свиткана јазли. Таквите слики се појави секоја година на интернет неколку десетици, најмногу стотици. Професионалци и на јавноста, е малку збунувачки. Тие можат да бидат совршено сигурни дека сите други области од целиот свет каде што пченка се срамнети со земја , лежејќи на подот сосема нерегуларно, тие изгледаат точно како сламки. Постојат "само" малку повеќе. 10 Се проценува дека 15 годишно. Тоа ќе се слика. Професорот Ернест Радерфорд рече дека во науката, не секогаш треба да се обложи против стапка која е поголема од 10 12 до 1

 

     Можно е дури да се изврши празно рок со активен интервенција на експериментатор, некои растенија внимателно се наведнуваат речиси до земјата, бесплатно, нека расте за време во изменетата позиција, и да ги набљудува како тие се однесуваат во нивните јазли. Во овој случај постои апсолутна сигурност дека растенијата не беа други дополнителни дополнителна сила, и она што се случува со нив не е предизвикана од апсолутно ништо освен акција geotropismu и fototropismu. Отсутен и не постои мистериозна енергија или гас ослободен од електролиза или термички процеси. Сепак, истражувачите исечете кругови да бидеме апсолутно сигурни дека она што тие велат дека експлодирала јазли или expulsed шуплини по извесно време целосно неразделни на (некои) опишани стебленца се појави.

 

     Секој , навистина секој , и повторно, и последно, навистина секој човек во светот има можност да се направи иста слика свиткана и проширена јазли, само за да тргнат по секоја од областите во далечината, во просек, не повеќе од неколку стотини метри од неговото живеалиште. Во текот на сезоната на растење, има сигурно некои срамнети со земја , лежејќи на земјата жито се случува, па дури и ако не, тие можат да ги преземат нивните мобилни телефони DIGIfoto или последиците од fototropismu geotropismu на растенијата и механички навалена од исправена во близина на песни по тракторот. Како и да е, но на секој квадратен километар житни полиња во просек најмалку неколку стотини квадратни метри рутински поднесува , лежи на теренот за можна жито е. Тоа е само природата прошетки.

 

Во умерена зона, која ги вклучува Чешката Република и во непосредна близина Европа постои во просек од 2-3 молња испуштањата на квадратен километар годишно. На 2-3 километри значи испуштање на испуштањата electromagnetically регистрирани. Во секоја од нив може да биде, но првиотReturn Strokeсодржани голем број на фази (3-5, како и 15) Р, што може да падне во приближно ист простор. Понекогаш во апсолутно истото место, но во некои случаи, десетици до стотици метри распаѓа. Секоја од наведените MS може да содржат многу, до десетици паралелно оружје што во некои случаи може да испаднат дури и подалеку од неколку стотина метри распаѓа. Опишани факти значи дека еден квадратен километар полиња може да интервенира во текот на годината, во просек, понекогаш две раце на молња празнење и ништо повеќе, но исто така и до неколку стотици.

 

     Истражувачите жито форми во најсилните можни термини немаат друг избор освен да препорача дека следната сезона (2012) многу темелно и посети местото каде што доста често, сосема нерегуларно срамнети со земја , жито лежи на земја (или да го стори тоа, за прв пат барем еднаш), и се обиде да фотографија растенија и нивните физиолошки промени во такво место, и да се обидат и да го разбере она што се случува околу таму. Малку навестување: иста како на места каде што биле пронајдени и редовни форми. Само не таму се случи многу случајни и единствен израз и резонанца пречки, ниту многу случајни ефекти, кои ќе доведат до најмалку осамен круг.

 

     Забелешка: препораки од претходниот став и претходните ставови од жалбата не е Crop Circles истражувачи и фотографи од Италија, кој го открил нешто пред многу години. Една алка во благодарност и пофалби за пример тука: www.cropfiles.it .

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Некои луѓе мислат дека Земјата е заразена од треска. Научниците се обидуваат да нè убеди дека дури и Марс има свои затоплување. Ова доведе некои луѓе, не мора научниците да веруваат дека на Марс и Јупитер, кој nesignovali Договорот од Кјото се населени структури што шета својот меѓупланетарна SUV-LPs помеѓу прстените на Сатурн. Fred Thompson
z