Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови-во-надимаци жито-на-поле . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
CC - боење на полето
Форми, кои понекогаш се во областите низ целиот свет создадени, до одреден степен личат на боја
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

"Мажите имаат заборавено оваа вистина", рече лисицата. "Но, вие не мора да го заборавам. Ќе стане одговорен, засекогаш, за она што сте го скроти. " A.S.Exupery
Мачка може да ви биде пријател, но никогаш слуга .. T.Gautier
Неколку идеалисти тажна судбина се случи во селото лудак.  S.Kubrick

Исечете кругови , исечете кругови боење областа

PagPh
Во првиот дел, барем логично оправдано, дури и малку разбирлива теорија, врз основа на мерливи претпоставки и размислувања, научно проверени и повторливи експерименти во секое време докажливи. FBR
Понатаму страната имаме составил некои придружни слики (кој се користи како илустрација на горниот десен раб на сајтот), а подоцна ќе има други. Линк од секоја слика е насочена кон местото каде што беше донесена.

 

ENG 1993,06 1993/06/21, САД 1994/06/14, САД 1994,07, ENG
1994/07/15, ENG 1994/07/15, ENG 1998/07/23, ENG 1994/08/11, ENG
1995/06/20, ENG 1995,07, САД 1996/05/15, ENG 1996/06/30, CZE
1996/06/30, CZE 1996/07/03, ENG 1996/07/13, ENG 1996/07/14, САД
1996/07/28 ENG 1996/08/04 ENG 1997/07/06, САД 1997/07/10, ENG
1997/07/23, ENG 1997/08/01, ENG 1997/08/08, ENG 1997/08/17, ENG
1998/05/23, ENG 1998/05/23, ENG 1998/06/08, ENG 1998/07/02, GER
1998/07/08, ENG 1998/07/10, ENG 1998/07/10, ENG 1998/07/22, ENG
1998/07/22, ENG 1998/08/02, ENG 1998/08/08, ENG 1999/06/04, ENG
1999/06/20 ENG 1999/06/26, GER 1999/07/17, ENG 1999/07/19, ENG
1999/07/21, CZE 1999/07/21, CZE 1999/08/11, НИТУ 1999,09, CAN
1999 ENG 2000/05/17, GER 2000/06/24, GER 2000/06/26, GER
2000/07/09, ENG 2000/07/13, ENG 2000/07/14, ENG 2000/07/16, ENG
2000/08/04, ENG 2000/08/06, ENG 2001/05/12, GER 2001/08/12, ENG
2001/08/14, ENG 2001/09/15, НИТУ 2002/06/08, GER 2002/06/17, GER
2002/06/21, НЛД 2002/07/01, GER 2002/07/28, ENG 2003/05/21, ENG
2003/06/22 ENG 2003/07/04, САД 2003/07/04, САД 2003/07/15, GER
2003/07/16. САД 2003/07/22, ENG 2003/07/27, ENG 2003/07/31, ENG
2004/06/10, ITA 2004/06/15, ENG 2004/06/18, ITA 2004/08/04, ENG
2005/05/21, ITA 2005/06/05, ENG 2005/07/02, ITA 2005/07/10, GER
2005/08/03, ENG 2005/08/09, ENG 2005/08/21, САД 2006/06/30, ENG
2006/07/08, ENG 2006/07/14, ENG 2006/07/20, ENG 2006/07/26, ENG
2006/08/14, ENG 2007/05/13, ITA 2007/05/20, ITA 2007/05/24, ITA
2007/06/01, ENG 2007/06/10, ITA 2007/07/16, ENG 2007/07/16, ENG
2007/07/16, ENG 2007/07/16, ENG 2007/07/19, ENG 2007/07/26, САД
2007/08/02, ENG 2008/05/27, ITA 2008/06/12, ITA 2008/06/12 ITA
2008/06/16, SVK 2008/06/22, ITA 2008/06/26, ENG 2008/06/28, ENG
2008/07/27, ENG 2009/06/09, ITA 2009/06/15, ENG 2009/06/22, SVK
2009/07/09 SVK 2009/07/11, SVK 2009/07/11, SVK 2009/07/11, SVK
2009/07/11, SVK 2009/07/11, SVK 2009/07/19, ENG 2009/07/19, ENG
2009/07/19, ENG 2009/08/06, ENG 2010/06/12, ENG 2010/07/08, GER
2010/07/09, SVK 2010/07/27, ENG 2010/08/09, НИТУ

 

Вовед

Тука на оваа страница ќе првите теоретски покажаа што може да предизвика една вертикална блиц нормално поле пченка. Иако на прв поглед не изгледа воопшто во случај на молња протоци за класична тековната проток диригент. До стотици илјади ампери струја за неколку десетици Microseconds, кој во близина околу создава огромни моментален електромагнетно поле. Приложениот слика го покажува моменталната молња празнења во сина, таа предизвикана електромагнетни бранови полето линии во црвено. Во моментов проводници (растенија) произведува предизвикани струи, и да работат на нив како сила токму комуницирате диригент поминува електрична струја. Еден значаен придонес носи на тековната тече низ растенија непосредна близина празнење (корона), исполнет со силно јонизиран воздух. Опкружува молња канал на растојание од неколку метри, најтешките удари на неколку десетици метри. Во уште воздухот има многу прецизни кружна форма. (Не ќе се наоѓа натамошно илустрација foto 3000V испуштање, корона околу него на растојание од околу 1mm, тоа е околу 3W, или околу 1mA). Дури и влијае на обликот на воздухот поток.

 

Класичен "обичните" единствена култура круг, слични шеми во магнетното струготини, создадени од електромагнетни влијанија (многу прецизни кружна форма -!), Или заедничка операција на механички ефект на шок и притисок бранови Флеш (исто така имаат многу прецизни кружна форма).

 

Аналогија на ветер бранови - видео, исто така, ќе се состои од кружни бранови (видео капки паѓаат во вода, многу бавен, и боја во друга боја)

 

Системот трепка неколку вертикални нормално (паралелно рака само испуштањата)

 

Вградена флеш видео бавно běhajícího по истиот пат нагоре и надолу - мерка растојанија трепка создаде приближна одговор на снимање осцилоскоп - ќе се навистина класичен наизменична струја.

 

Конечно, обид да се објасни облик на привремено создадени преку природен осцилоскоп - две нормални (но, исто така, може да биде друг агол) фаза префрли извор на наизменична струја, најмалку еден цртеж зрак (но, исто така, може да биде мулти-зрак), и lissajoussovy облик веќе формирана. Цртање алатка може да се користи во овој случај, нешто како еквивалент на топката молња, прашина и плазма топката генерирани од гром испуштањата привремено од материјалот на терен, благодарение на електричен полнеж во моментов vychylovatelná електромагнетно поле. Модел на таквите природни "искра" осцилоскоп ќе биде можно да се конструира лабораторија.  Shots можности да влијаат на насоката и обликот на електрични празнења со помош на (електро) магнетни полиња може да се најде на YouTube. Многу често, сепак, во слични околности, е најверојатно да се создаде вител прстен, под силно влијание и управувано од огромниот девијации и претстави на самото место електромагнетно поле (и ротирачкото). Тоа ќе биде доста тешка задача дури и за релативно опремена лабораторија. Морам да кажам дека самата природа понекогаш делува како најдобро опремена лабораторија.

 

Исечете кругови. Поправете круг. Редовно модели во жито. Бројки, облици, знаци, слики, цртежи, дијаграми, табели, изградба, знаци, знаци, симболи, дијаграми, облици, модели, формации, модели, модели, форми, цртежи, дизајни, скици, цртежи, коло дијаграм, цртежи , скици, цртежи, очите, орнаменти, обрасци, украси, структура, формирање, поштенски марки, отпечатоци, decals, екстракти, знаци, знаци, пиктограми, шаблони, форми, форми, сцени, орнаменти, текстури

периодични

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Мојата цел е едноставна. Целосно разбирање на универзумот, зошто е сето она што е и зошто воопшто постои. S.Hawking
Значи ова е процес на алхемија: основач е smith Вулкан.  Paracelsus
Ако политичарите и научниците беа само малку lazier, колку посреќни ние сите беа. E.Waugh
pz