Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-хронологија-kounice-2010 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Хронологија Kounice 2010
Набљудување се базира на инструментално снимен удар на гром празнења точно пченица поле
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Јас отсекогаш сум имал голема поддршка од моите родители, а јас бев многу задоволен. Јас никогаш не тврдел дека јас сум бил глупав, но јас сум смешна. J.Carrey
А шега е многу сериозна работа. Винстон Черчил
Секоја девојка може да биде гламурозна. Сите ние бараме од вас е да застанете и да бараат глупави. H.Lamarr

Исечете кругови , исечете кругови Kounice 2010 година, за време еволуција

PagPh

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Kounice 2010 - тајмингот

 

сепак, само неколку белешки

 

Пченицата, дека дава време ... (Исто така важи за сајт Ostrá, Над песна, јачмен лежи по две недели, пченица почнува да легнете по неколку месеци)

 

Молња откриени на ..., на околу ... часа CEST, поларитетот ...

GPS околу ... Моменталната ... илјадници ампери

 

тоа е еден вид на облак - земјата (МЖ), англиски облак на земјата, ЦГ

 

во прва посета на местото на ... уште се потпира на поле или stébélko (foto)

 

fдо следната посета 2010/08/01 проследено со "враќањето во акција", вкупниот најде polehlých чија стебленца лежи на површината на земјата е далеку под 1% од вкупната површина (неколку десетици метри квадратни на повеќе од 15 ха)

 

f8 Август, 2010 за време на посетата веќе polehlých чија стебленца лежи на теренот неколку проценти од површината, како што се гледа од приложените слики, молња испуштање во областа буквално "поставен кабел", lépeřečeno кабли ...

 

Исто така е можно дека некои енергија предизвикана во студентските домови откако трактор (трамвајски линии), дури и ова исто така може да стане молња тип ММ, но сега за сега тоа е навистина само шпекулација. Над средно поле (Kaunitz Б) флеш ММ беше наведено, тоа е исто така срамнети со земја , лежејќи на подот. Се разбира, можно е дека на полето Б (зошто ние Беки?) Бил удрен од паралелни испуштање на молња што ја погоди Kaunitz А толеранција далечина одговара хит може да биде ништо до околу една милја далеку. Исто како што е можно дека молња симбол е идентификуван како ММ во некои случаи може да изложба мал процент и вид карактери МЗ. Покрај тоа, ништо може да се случи во текот на уште една бура, која го следеше.

 

Повеќе снимки беа земени во областа Kounice Ц, (западно насока на Poříčany правото на патот, повторно пченица, оддалеченоста испуштањата околу 1000-1200 метри од западниот раб на селото), но тоа беше втора посета Kaunitz веќе собрани.

 

Опишаните одлагање уште многу помал простор од Ostrá, Недалеку од железничката линија (околу 50 м), каде тој ја презеде пченица Polehla , сламки се свиткани на земјата за околу четири месеци. Соседните области на јачменот (јужно песна) срамнети со земја , на стебленца свиткана на земјата, послушно околу една недела до 14 дена "фактот". Се разбира дека не сите, првично само десетици метри, а потоа стотици и на крајот илјади (заедно проценува помеѓу 10-15% од вкупната површина). Богато документирани фотографски, слики постепено ќе се додаде на страницата Ostrá.

 

Интересно е можно да се погледне на страница на компаративна Поправете поле , каде што фотографиите се полиња на јачменот (Benátecká Vrutice) дека цела година без блиц интервенираше.

 

 

 

 

 

Страница под конструкција

Некои делумни информации може да се најде, на пример, додека на одредени резиме страници. Еден од најголемите досега е особено страница Crop Circles - Објаснување . Друга релативно обемни информации може да се најде на линкови од страница текстови . Постојат, главно, линкови до некои објавени текстови. Исто така, некои претходно необјавени, може да се дефинира како прикажување на, демо снимки. Друг сет на несортиран текст е тука . Текстовите ќе се разбира постојано се зголемува.

 

 

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Најголемиот проблем со светот е дека будали и фанатици се секогаш толку сигурен за себе, и мудри луѓе толку полна со сомнежи.  B.Russell
Конкуренцијата е најстариот контролирани имагинација. N.Bonaparte
Знам одличен лек за болно грло: сече. Alfred Hitchcock
pz