Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-се создаде-по-испуштањата-молња предводена-освојувања по површината . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Одржување на површината на Земјата
Пред пренасочување на подземни да го ослободи одреден период на време може да Меандри по земјата како во воздухот
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Највисоката ветер фрлени борови најмногу. Високи кули падне со најмногу бука. Strefují удари по највисоките планини. Horace
Најтешко е да се земе малку, кога можете да ги собереш многу.  K.Hubbard
Алхемичарите откриени при претрес на злато и многу други работи многу повеќе корисни.   A.Schopenhauer

Исечете кругови , исечете кругови Одржување на површината на Земјата

PagPh
Мото: Оваа страница е посветена на електрична струја за време на молња празнења над површината на земјата и околните подземни. Опишува настаните кои влијаат на виталност, стапката на раст и созревање на растенија

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Електрична енергија линии на површината на Земјата

по можност во места со помал отпор (меѓу другото видливи знаци на сеење)

Првично, тековната спроводливост се одвива повеќе или помалку по случаен избор, се должи на огромниот вишок полнење и енергијата на ударот. Локално ořevem и јонизација создадени на самото место, а случајно проводен патеки, кој е моменталниот празнење се одржува. До неколку метри од влијанието енергија се занесуваат рамномерно, по можност преку проводен патеки, кој има место таму. Може да има неколку видови, според методот на основање:

(Тие се подредени според возраста од најстарите)

1) Геолошки (меѓу многу други поврзани со нив, дури и дистрибуција на влага во подрумот

2) Археолошки

3) Со индустриски (комуналии)

4) Obdělávací

5) Локални, СЛУЧАЈНИ, кои произлегуваат од јонизација и греење на животната средина за дел од секунда:

 

Делумно случајно испуштање тековната спроводливост низ површината на Земјата

(Продолжение искра ослободи некое време по случаен правци)

Тоа се однесува, на пример, слика подолу авторските права. Токму во тој момент, или во било кое место како никој никогаш не бил, или не забележите нешто таму во точно време кога има шема потекнува. Затоа е можно да се признае дури и теоретска можност дека преку цик-цак линија, проследено со малку свиткани дел од околу 30 м, се одржа на топката молња. Размислувања, но во овие случаи се разликуваат, особено на ниво на имагинацијата, можете да се јавите за помош само на самиот почеток на секое научно дело, тогаш тоа мора да ги следат цел верификација.

 

Објаснувајќи тешка vysvětlitelného феномен преку друг тешко vysvětlitelného феномен е многу напорно метод и меѓу реномирани научни метод не е дефинитивно. Тоа опремен сосема на работ, како повеќе или помалку веројатна опција. Прави линии во моделот е уште поважно, е значително пократок, но некои веројатно создадени со поврзувањето на оружје шокови притискање блиску. Сите кругови беа создадени од влијанието на многу раце многу разгранета празнења, од кои некои се приклучи заедно на теренот, а еден празнење веројатно ќе продолжи во текот на земјата (додека цик-цак, а потоа речиси веднаш) многу подалеку од вообичаеното во слични случаи.

 

Забелешка: постои фотографија во која постојат неколку стотици метри долга линија - патување по копно од фигури во далечина, каде што веројатноста за изложеност на топката молња поверојатно, иако се разбира сосема неаргументирано. Исто така, тоа може да биде единствениот начин електрични исцедок од површината на земјата.

 

На местото каде главата удира на РС, по многу краток временски период има огромен вишок на електрична задолжен. Тој веднаш може да се заведе во земјата само многу добар проводник. Ако нешто како многу добар проводник во место не постои, кој е во областа веројатно и повеќе од 99% од случаите, во потрага по начин за излез од влијанието теренска и повеќе или помалку случаен насока. Ова се случува речиси без оглед на тоа во која насока отпорот е помал, бидејќи уште за такви големи струи, кои се случуваат на терен, така да се каже, без отпор е многу мал. На спроводливоста на било On-сајт случуваат материјал за целите на пренасочување на струја неколку илјади ампери премногу ниски. Локално греење, јонизација животната средина, но може спроводливост на некој начин многу моментално зголемување (диелектрични дефект). А потоа останатите енергија во таа насока прилично брзо исцеди во подземјето.

 

Понекогаш тековната подземни води многу лоши (може да има релативно ниска влажност), и струи потоа се шири низ површината на земјата многу подолго нанесе толку многу пченка култура во повеќе штета. Низата потоа може да се срамнети со земја , лежејќи на земјата до околу 90%. (foto)

 

Понекогаш празнење може да подземниот пат, што грубо го имитира структура на дрво корени. Секогаш фрактал структура. Таквата фрактал може да изгледа нешто како наопаку и се претвори земјата во вдаден иглолисни - смрека, бор, но исто така и листопадни дрвја - топола, Basswood. Во сите наведени во овој став се и случаи околу точката на удар се шират прилично точни кружна област во која е присутна опасна по живот напон чекор. Не се премногу изненадувачко, бидејќи во мала оддалеченост од влијанието на молња празнења (десетици метри) ќе бидат изложени на ризик од смртна опасност за никого досега. Чекор напонот низ областа на кругот е приближно константна, надвор од кругот веднаш паѓа на нула. (nákres)

 

Процентот на подземни структури на електричните водови за напојување

во близина на подземни (археологија, геологија, индустријализацијата - комунални услуги)

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства. Засегнатите растителни ткива ослабне многу бавно, поради огромниот инерција и поради тоа многу бавно тековните промени во растенијата ( ЕПП , Хронологија ). Бидејќи понекогаш на локалитетот може да се случи многу сложен пречки и резонанци, понекогаш може да се создаде многу сложена шема. Еден гром празнење зрачи енергија на кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Просечна (!) Ослободување од одговорност. (Поедноставен објаснување)

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Ако некој вели дека тој може да се посвети квантната физика без вклучувајќи  N.Bohrречиси луд, само потврдува дека разбрав скоро ништо нема odehrvá.
Молња е феномен кој ние  R.Bransonимале подобро да се избегне.
Природата не брза, но сепак  Lao TzuНо, сè е завршено.
z