Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-предвидувања . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles-прогноза
Предвиди каде и кога исечете кругови се појавуваат е речиси невозможно. Која се појавува за да се утврди можно.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Научник само сака вистината за многу љубов за неа, дали тоа може да биде било каде. Luther Burbank
Предвидувањето е многу тешко, особено ако тоа е да се покријат иднина.  N. Bohr
Наука никогаш нема да се реши еден проблем без веднаш десет други не.         G. B. Shaw

Исечете кругови , исечете кругови предвидуваат можности

PagPh
Оваа страница ќе се опише некои можности за прогнозирање (ОН) на (не) редовни модели во иднина. Таму ќе биде особено изразен предвидувања придружните појави, која треба да биде можно во секое време во иднина во врска со откривањето на шаблони во жито потврди или побие.

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

На оваа страница ќе најдете предвидувања за тоа кога и каде тие кругови се појавуваат

Тие се тука, но наоѓање на предвидувањата кои произлегуваат од различните набљудувања, т.н. предвидување, непроценливо помагачи науката и истражувањето (и основни) . Некои од нивните форми, исто така, може да се нарече предвидувања, но предвидувања се сосема адекватна. Што е тоа?

 

Во суштина, предвидување е форма на предвидување, која е базирана на некоја форма на објективни набљудувања, што го прави можно да се донесе заклучок. Затоа е без илузии или фантазии, изразени záhadologickými разни "капацитети" кои се речиси без исклучок едно нешто заедничко: тие не можат да бидат во било кој начин на сите ни потврди ниту го негираат. фундаментален принцип на секое научно истражување - принципот на проверливост проверливост и Falsifiability. На пример, еден од најпопуларните теории záhadologických - Crop Circles направени вонземјани: Тие не е можно да се потврди или проверка - вонземјаните никогаш не беше видел. Ниту пак е можно дури и да се побие или фалсификуваат - алијас mmimozemšťany вонземјани не е можно да заведе некоја необјаснета појава.

 

Сите овие и сите други слични теории затоа záhadologové во светот сите да се држат заедно во нивната záhadologických газ.

 

Тука се изговара предвидување ќе сите, без исклучок, базиран на проверливи логички претпоставки, и не ги спречи од тоа да биде во секое време во иднина на било кој начин потврдено, побиено, или обратно.

 

Предвидување може да се провери ретроспективно, односно да ги користат нивните апликација за случаи кои веќе се случиле во минатото, и да се провери дали овие случаи беа потврдени или демантирани.

 

Предвидување број 1

Оригинален Crop Circles никогаш нема да се појавуваат на местото каде што тоа не му претходеше бура, поточно, каде молња празнење пропушти поле, за да доаѓате на местото каде што подоцна се појави со прстени или било која друга редовна форми.

 

Да се ​​каже дека тие се вистински Crop Circles се создадени молња празнење, е неразделно од претходните предвидувања придружниот феномен. Секој кој сака да се побие такво барање има опција. Иако тој ќе мора навистина да се трудат, но можноста е таму. Впрочем, тоа е сосема објективни феномен, кој може да биде целосно целосно потврди или негира, и постојат објективни технички ресурси кои го прават тоа можно.

 

Други, дополнителни или резултат на формулација: Оригинален Crop Circles се најде само таму, каде точно во тој момент, од областа беше погодена од гром исцедок. Тие никогаш не ќе откриена пред првиот пролетен бура, или бура некаде каде што не беше точно каде на терен не јадев молња исцедок. нешто како Поправете круг може да се случи во текот на зимата култури по зимска бура.

 

Предвидување # 2

Стебленца на местото на вистински Поправете круг никогаш nepolehnou (не се наведнуваат стебленца на земјата) се должи на фактот дека тие се прецизно дефинирани за некое време точно во одреден момент таа беше локално концентрирани механички или која било друга сила. Моделот е креиран во нив одамна и poléhají , се наведнуваат на стебленца на земјата само каде што е создадена штета и последователните слабеење на стебленца. Polehňa (свиткана стебленца на земјата) само поради фактот дека тие ќе бидат ослабени. Поточно кажано, толку ослабена што тие можат да polehnout (стебленца наведнуваат на земјата), поради многу послаба сили кои здрава апсолутна сламки се способни да издржат без никакви проблеми. Здрава, недопрена и ненамален стебленца се повеќе од 100 пати посилни и потрајни, способни да го издржат поголеми сили 100x.

 

Сламки во локацијата на моделите ќе биде толку ослабена што не може дури и да ја имаат својата тежина. Повеќето од нив, но може да работи сили се значително повисоки (во комбинација тежината на пакет на многу стебленца, домино ефект , слама тежина се зголеми повеќе од двојно од влага од роса или дожд, привремен ефект на протокот на воздух.

 

Ослабување на стебленца модели може да биде потврдена од страна на механички испитувања, а тоа е слабеење на сламки она што се случува (ќе се случи) во било поднесено , лежејќи на земјата жито во светот, и целосно нередовно. Тоа е срамнети со земја , лежејќи на подот на многу истата причина, слабеење на минување на испорачаната електрична енергија до местото на молња испуштање, во некои случаи, дури и индукција.

 

Предвидување број 3

Во случај кога ќе бидат откриени наскоро доволно по молња празнења, кои се создадени, тоа ќе биде можно во било која точка на Crop Circles термички imager да се открие и потврди присуството на таквите остаток на енергија испорачана од електрични исцедок, се чуваат во подземни привремено се чуваат како топлина. Во понапредна фаза на истражување ќе бидат идентификувани користење на топлинска imagers кратко време по невремето областа, која беше погодена од гром, и така постои зголемена веројатност дека овие жито Polehňa , свиткано стебленца површината на земјата. Покрај тоа, постојат и други начини да дознаете каде молња погоди, со accuracies на десетици метри, а фотограметрија овозможи вакво нешто до најблискиот сантиметар.

 

Предвидување број 4

Порано или подоцна тоа ќе фотографски заробени молња што ја погоди точно на местото каде што таа го создаде редовна шема во жито. Тоа е најверојатно да се случи во старите добри Англија. Да ги охрабри напорите stormchaserů е отворена во овој момент дека:

Првиот молња фотограф, кој успешно снимен удар на гром исцедок, кој е хит во областа пченка точно каде следствено подоцна, редовна шема, култура круг, ќе бидат богато наградени .

Во прилог на вечен слава да биде прв во светот, кои не нешто слично успешно добива во рацете на авторот на овој пост торба на црви (бонбони), а десната рака направен лажен потпис на авторот на овој труд, атипичен писма од vystříhaných Црвена права. Stormchaseři целиот свет, обединете се!

 

Фотографирање молња испуштањата се занимава со голем број на специјалисти од целиот свет. Види, на пример, Google (stormtrackers, Stormchasers). Тоа е поле на интерес, следење екстремни временски услови. Некои од нив дури и се кандидира блиц и гледајќи како целосно најпосакувана, главен интерес. Покрај овие, сепак, набљудување, мерење, документација, следење и евиденција кои се занимаваат со екстремни временски услови исто така еден доста формални научна дисциплина, наречена хидрометеорологијата.

 

Предвидување број 5

Во случај кога ќе бидат откриени наскоро доволно по молња празнења, кои се создадени, тоа ќе биде локацијата на некои од исечете кругови или други редовни форми сосема јасно квалитативно и квантитативно откриени и заверена од страна на зголемена концентрација е многу опасно, дури и смртоносни хемикалии. Главно CO2 , CO, а веројатно и многу други, многу полошо (HCN), а некои органски високо опасни хемикалии. Можеби силиконски соединенија, органофосфати (но не потекнуваат од пречистителната станица хербициди и пестициди)

 

 

6 Во места со вообичаено polehlým , стебленца наведна кон земјата пченка растенија ќе се најде целосно разликува карактеристики како во дезени. Без разлика дали во близина на редовни форми, или во голема дистанца од нив, или на места каде по секоја редовна модели, Поправете кругови, ниту споменици.

 

 

7 Предвидување: Ако не ја напушти веднаш и безусловно круг на одлуки од неговите луди акции ќе порано или подоцна еден од нив се наоѓа на местото на настанот убиени од гром празнење, единствениот вистински и легитимни автор на Crop Circles. Беа предупредени.

 

 

 

можно да се развие нешто како делумна глобалната прогноза Crop Circles - никогаш и никаде на друго место од каде што биле грмотевици и силно блесна, и тие се јавуваат главно во близина на вештачки и природен громобрани - Ел линии, инж. мрежа, ѓубриво, дрва, грмушки, земјата извори на вода

 

(Дури и во физиката) уште веројатно тоа е најдобро ако ние не се обидуваме да измислуваат разни глупости. Кога едноставно природата, наместо "дозволат" или да ја напуштат, способноста да се создаде различни редовна и фракталната структура. Таа понекогаш сам ни кажува како тоа навистина го прави тоа. Ако имаме малку среќа, можеби некои од нас неговата способност да се успее во математички моделирана користење на некои програми за симулација. За почеток, ќе биде целосно доволно објаснување на некои најнов, неразделно придружни фигури, минатото и иднината (делумна дериват предвидување придружуваат феномени)

 

8 Електромагнетизмот

 

9 Статични

До прогнозери: електромагнетизмот, статички електрицитет. Предвиди нешто што е одамна познато, е нечесен и нефер, тој ќе Мирек Dusina. Но, оние záhadologům hlúpúčkým беше со оние на нивните полупразна vyklepaných makoviček некој облеана, кога тој не можел да добие тоа да се поврзете. (... Уман ... На Молња Ослободување ...) беше доволно само да прашам. Човекот е најголемиот број "експерти" од целиот свет кои сакаат да се заштити "експертиза" на нивното истражување на малку жал. Но, тоа е за жал само потврда дека тие никогаш веќе нема да се мачат проучувањето било литература. Во овој случај, тие навистина не мора да се мачат. Страна 7 е навистина почетокот на книгата.

 

"Може ли некој да предвиди Нивната појава" - повеќе од 1 Тоа не е можно да се предвиди кога точно, точно каде и што точно фигури во областа појави. Наместо тоа, можно е да се предвиди бројот неразделно придружните појави, кој ќе биде откривањето на модели му претходат, ги придружуваат и да ги следат. Тоа е исто така многу лесно да се објасни зошто. Сите овие феномени имаат една заедничка сопственост. Апсолутно неразделни рангирана меѓу појавите, неразделно поврзана со молња исцедок. Тоа е тоа можно да се предвиди прилично точно она што се случи во врска со откривањето на т.н. Оригинален Crop Circles во иднина насекаде во светот се одржи во нивното место, што е нивното место на откривањето ќе се најде и зошто.

 

10 Невистинита, со индукција - мали кругови

 

11 испукани камења, Fulgurity (како и други камења очигледно погодени енергија молња празнења, празнења и ефекти во почвата) и, генерално, - последиците на испуштање енергија на земјоделското земјиште

 

12 линии во жито - а) директно - во текот на цевки и раководството ... б) како песни за трактор и меѓу сеење густина е прецизно определен, и ако нешто тргне наопаку, како растенија растат на вода, многу рамномерно и без сместување , штета, слабеење. Молња испуштање во областа, но тоа оди лошо доволно ", засадени во полето" број на штетни хемикалии. Постројки за неколку недели пред тоа се зголеми токму во согласност со износот на хранливи материи во почвата, а ако молња испуштањата се случи во полето, во самата нивна редовна мрежа ќе бидат поделени меѓу нив хранливи материи токму она што им треба. По освојувањето флеш, но растенијата се огромна област оштетени и електрична енергија доаѓа до нив, главно, преку песни по трактор, и е толку рамномерно распоредени низ огромна област. Повеќето растенија се оштетени, електрична енергија која дојде од двете страни, во средината меѓу шините. Растенија потоа се обидува да се ослободи од несоодветни хемикалии, и каде што тие се најмногу, тие успеале да најлошото. Агрономија, плодоред, ѓубрење, третман, засејување густина - сè се пресметува врз највисоката приноси и дека е време-тестиран, исто така, постојано се одгледуваат нови сорти. в) криво наоѓа над подземни објекти - освен ако тие ископа, тие може да се наоѓа постојано

 

13 "Пин дупки"

 

 

 

Мртви животни

 

Дополнување и проширување на моделите со текот на времето, се наведува претходните сместување , виткање стебленца на земјата

 

Polopredikce - признава можноста за неуспех:

Добро познати кинески симбол на Јин - Јанг, Јин - Јанг доаѓа од набљудувањето на исечете кругови и ја прецрта форми во антиката. Тоа е речиси незамисливо дека тоа би можело да биде поинаку. Порано или подоцна тоа ќе биде можно да се потврди дека погледот од студиите на датотеката материјал. Тоа не ќе се, додека во вистинска смисла на буквално напишано хартија евиденција материјал, но таквата евиденција врежан во камен. Само гледајќи. Можеби тоа ќе биде можно во иднина да докаже дека за време на Втората постапка насочена експлозии, при што најверојатно паѓа во едно место позитивниот (Џинг) и втор негативен (јанг) молња празнење (повеќеReturn Stroke, Исто така, постојат биполарно молња), тие може околу нив да се создаде таква висока брзина на воздухот vortices, а особено вид на електромагнетни полиња, кои сличен модел може да се создаде.

----

 

 

-----------------------------------------------

 

Дел 2

 

 

 

Дали е можно да се предвиди појавата на вистински исечете кругови?

До одреден степен да, иако не се разбира точно ..

Пред сè, тоа е можно да се предвиди кога и каде да се појави. Никогаш не се појавуваат таму каде што не беше бура, како и од областа беше погодена од гром. Се разбира, но почесто се јавува во места како култури срамнети со земја , лежејќи на подот сосема нерегуларно. Во светот, се проценува на околу еден милион пати на бројот на случаи и области отколку што се во редовен дезени. Околу 10% од вкупниот сее годишно. Ако во текот на "слетување", ефектот на електричен шок, огромна енергија, површината поле е веројатно да се повеќе или помалку тешко да се дефинира и прилично случаен игра на околности, може да се создаде редовна шема.

 

Жито речиси никогаш не nepolehne (не се наведнуваат стебленца на земјата) веднаш по молња празнења, или обратно. Исто така е еден од најважните факти кои било потенцијални истражувачи поднесени , лежејќи на земјата жито повеќето збунети. Без разлика дали тоа е самонаречените истражувачи, "záhadology" различни печат, ufology, или, обратно, поединци кои би сакале да се обиде да се погледне на ова прашање малку во однос на каква било вистинска наука или истражување. Реал научници и истражувачи посветен на истражување на проблемите, но само со значително задоцнување, бидејќи нивните истражувања преку различни "експерти" се именувани како záhadologové, ufologists и поединци посветени на различни pseudovědám pavědám страшно начин дискредитирани. На сето ова е во прилог на авторството на различни форми почна известување на различни лудо поединци, D & D, што може да биде било потенцијални сериозни истражувања во оваа област дискредитирана многу повеќе. Вие би можеле да се каже понатаму сериозни истражувања во оваа област е само погоден друг, речиси дефинитивен шајка во ковчегот. Некои други лица, тогаш се должи на фактот дека нивните болни мозоци не биле во можност transpotrovat други информации освен дека се сите Crop Circles работата на луѓето, навистина некои многу скапоцени модели произведени.

 

Фактот дека жито Polehňa , свиткано стебленца на земјата, многу подоцна од овој настан кои доведуваат до тоа предизвика, може да се нарече "Природни Мимикрија". Многу повеќе детали за приближна времето и редоследот на настаните кои на крај да доведе до поднесување , виткање на земјата пченка стебленца, се наоѓа на местото хронологија .

 

Понекогаш, сместување , виткање на стебленца на земјата жито се случува во такви убави временски услови, само она што земјоделците може да се замисли за одгледување. Бурата, која веќе неколку недели, јас бев во тоа време најчесто никој не ни сеќава. Спротивно на тоа, само по бурата за време на површен преглед на жито се чини дека ништо не се случува со него, а не град не падне. Но, само кратко време по невремето што беше, всушност, е голема сместување , штета, ја ослабне, "подготовка", барем во опсег од десетици метри од местото каде што гром удари, а понекогаш и многу подалеку. Растенија, но не многу дена по усвојувањето на електрична струја, понекогаш можеби и само предизвикана, тие изгледаат како тие ќе навидум речиси ништо не се случи. Дури и кога тие поминаа низ толку многу на електрична енергија, што е веднаш и безбедно убиени.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Имам навика да алкохолизам наследен, но брзо научив како да се справи со неа. Јас секогаш советува луѓето кои знаеле за проблемот многу повеќе од мене. L. Minnelli
Времето за дејствување е сега. Никогаш не е премногу доцна за да стори ништо. A. de Saint-Exupery
Незнаењето не е подобар од знаење. E. Fermi
pz