Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-електромагнетизмот . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
 Електромагнетизмот
(Crop Circles - почетна опис)
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Во светот на науката и истражувањето, никогаш не треба да се обложи против текот на повеќе од 10 12 : 1  E.Rutherford
Невозможно е само збор содржани во речникот на будалите.     N.Bonaparte
Вистинската радост е радост на работа, од вкус да се создаде нови работи.   A.de Saint-Exupery

Исечете кругови , исечете кругови краток опис

PagPh
Влијанието на електромагнетните сили да ја креира модели пченка полиња

 

 

Електромагнетизмот

Според теоријата дека празнење може да ја напушти структура на стебленца и директно ориентирана примарна оштетување на ткивото може да се објасни често снопови на стебленца стои во центарот на обликот. Додека тие се барем толку многу оштетени, но штетата не е скоро толку интензивна насочен ориентација стрелките на часовникот или контра-стрелките на часовникот насока hodinovývh. Нивната насока на почетната штета насочен многу повеќе кон центарот на кругот, па многу повеќе да поддржам себе (teepee) и околните стебленца кои учествуваат во "домино ефект" е само "орбита". И покрај фактот дека системот на централната teepee пакет на сламки многу забележливо solidifies.(создаде графичко претставување на новите надлежности)

 

 

Страница под конструкција

Некои делумни информации може да се најде, на пример, додека на одредени резиме страници. Еден од најголемите досега е особено страница Crop Circles - Објаснување . Друга релативно обемни информации може да се најде на линкови од страница текстови . Постојат, главно, линкови до некои објавени текстови. Исто така, некои претходно необјавени, може да се дефинира како прикажување на, демо снимки. Друг сет на несортиран текст е тука . Текстовите ќе се разбира постојано се зголемува.

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства. Затоа, може да се однесуваат исто како компас игла, па тоа е огромен електромагнетни сили испуштањата моментално сили одврати правец на стрелките, во зависност од заеднички сооднос, поларитетот и фаза поместување струја. Привремено механички промени и стрес, исто така, може да предизвика невидливата, а сепак директно ориентирана механички оштетувања. Како микроскопски директно ориентирана оштетувања можат постепено таложење на оштетените ткива подоцна предизвика постепено директно ориентирана навалување сите стебленца во една насока (Г.С. или чија евтино акција). На магнетното поле на просечната празнење флеш во одреден момент најмалку десет илјади пати посилен од магнетното поле на Земјата. Друг дел може да направи огромна електростатско сили кои го прават листови и стебленца на растенијата се однесуваат како лисја и стебленца electroscopes. Дијаметар круг околу карактеризира од електромагнетни сили на молња исцедок. Згора на тоа, сепак, структура на култури се случува барем неколку дена, понекогаш и до неколку недели по молња празнења. Тоа е затоа што на засегнатите растителни ткива ослабне многу бавно, поради огромниот инерција и поради тоа многу бавно тековните промени во растенијата ( ЕПП , Хронологија ). Бидејќи понекогаш на локалитетот може да се случи многу сложен пречки и резонанци, понекогаш може да се создаде многу сложена шема. Еден гром празнење зрачи енергија на кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Просечна (!) Ослободување од одговорност. (Поедноставен објаснување)

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Најдобрите научници се отворени да се доживее и да започне како во романите - идејата дека се е можно.  R.Bradbury
Забавата е како животно осигурување. Постарите добивате, толку поскапо. K.Hubbard
Кога судбината покажа дека будали таа се претвора во паметни, ги таложење среќа. M.de Montaigne
pz