Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-електро-патологија-индукција на струја-во-растенија . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Индукција струја во растенија
Неколку практични експерименти
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

Никогаш не кажувам на луѓето како да се направи. Им каже што да прават и ќе бидете изненадени колку тие го прават тоа. G. Patton
Како ние секогаш ќе го избере најдобриот, но ако тој некогаш не стои. Kin Hubbard
Задачата на гениј е да ги запознае идиоти со идеи дваесет години.      L. Aragon

Исечете кругови , исечете кругови индукција струја во централата

PagPh
Кој не плаче, не Кореја.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Во овој момент, обид ќе се демонстрира, како резултат на која беше иницирана од страна на сите наредни истражувања на сместување , штета, ја ослабне и оштетување култури и други растенија. Тоа беше тест за да видите дали е можно дека во фабриката преку електричен индукциски создаде таква количина на електрична енергија која може да ја повреди. Ако е можно, дури и ако има ќе биде само минимална енергија се шири под површината на почвата на страни и оштетување на корените, што по интервенција на молња испуштањата во областа беа веднаш оштетен струен удар и тело погон на растојание од неколку метри до десетици метри од празнење. Просечна молња празнење канал себе е ретко повеќе од 5mm. Некои извори укажуваат на ширината на молња канал и времето на празнење 10-20 милиметри, кој може да зависи од точниот момент на читање дијаметар, кој може да варира во Nanoseconds. На пример, меѓу просечната и максималната струја поминува "многу време", што е навистина е соопштено во микросекунди, но за време тоа може да значи да го смените каналот неколку пати. Просечна тековната јавува во два случаи - искачуваат и слегуваат дел од кривата, и на каналот дијаметар и во двата случаи сосема поинаква. Најважниот резултат е дека никогаш големината надминува само неколку сантиметри.

Резултат на експериментите е утврди дека електричната енергија е навистина предизвикана во растенијата .

Само притискање и слабеење на корените најверојатно нема да доведе до општа слабост и деградација на антенски делови од растението, а потоа и сместување , виткање на стебленца на земјата, тоа ќе доведе до намалување на приносот. Веќе постоечките семиња семиња ќе зрее во под просечната големина. Тврдењето е, се разбира само претпоставка, но тоа е, се разбира секогаш можно да се статистички и експериментално потврди или побие. Една од нив дури може да се каже дека тоа е квалификуван претпоставка синтетизира на подлогата многуте забелешки растенија изложени на некои неповолни услови на раст и созревање.

 

Структурата на електрична централа vodivostii

Растителни ткива содржат електрични проводници за материјали, особено електролити. Можно е на жица е толку ниска што нивниот придонес постои значајна (supraliminal штетни) индукција на електрична енергија во растителни ткива се случи. Затоа, тоа е потребно прво да се утврди дали значително различна средина во која електролит е во структурата на растителни ткива против метал, може да предизвика електричен индукциски. Таквиот факт не може да биде автоматски претпоставува, поради начинот на кој актуелното раководство електролит (диригент 2 ред) е метод на проводник (обично метал, жица 1 ред) е многу различно. Во метали пренесува тековната спроводливост електрон гас, кој слободно се движат електроните највисок валентни сфера, додека електролити посредува спроведување на електрична енергија анјони и катјони се движат во решение. Ако тоа беше формирана со примена на електрични напон во ќелија бариера (како електролитски бариери), тоа ќе биде спроведување на електрична струја низ индукција на растителен материјал невозможно. Најлесниот начин да бидете сигурни дека такво нешто е практично експеримент.

 

Забелешка:

Управување на електрични централи, се разбира, е можно, електричниот отпор на стебла и листови од пченка може да се мери и се наоѓа во зелените растенија околу неколку мегаоми по сантиметар. Растителните ткива меѓусебно ќе се информираат на нивниот статус преку електрични сигнали, како животински ткива на организми. Прашањето се занимава со целиот научна дисциплина наречена растенијата Електрофизиологија. Детали може да се открие на пример во растенијата електрофизиолошко: теорија и methodss , Џорџ Александар Волков , Спрингер, 2006 ISBN 9783540327172

 

Аранжман обид

За целите на проверка на индукција струја во трансформатор растенија била изградена кои имаа основното страна 5 врти на бакарна жица на секундарниот страна 2,5 PagPhврти sestrojeného од растителен материјал. Како растителен материјал бил користен билет šnytlíku (Allium schoenoprasum) се наоѓа во sleeving. Електрична отпорност šnytlíku беше поставено на околу 2,5 mW / cm. На примарниот калем трансформатор беше донесен 1kHz сигнал од околу 0,3 V сигнал и беше применет cekundární основно калем на влезот двојна зрак осцилоскоп. На крајот ќе бидат поставени уште неколку слики. Обиди се од мај 2008 година.

 

Пред овој експеримент беше обид контрола, кога како секундарен калем материјал кој се користи бакар - и двете 2,5 конец. На крајот доведуваат до друга контрола експеримент, со цел да се детектира и елиминира сите паразитски индуктивност во директен поврзување жици, ако секоја таква постоела индукција. Нешто како ова не само да се случи автоматски да се исклучи, бидејќи разликата меѓу отпор жици и растителен материјал може да се процени до 10 9 пати пониска. Во вториот случај се користи наместо на бакарна жица не-проводен најлон влакна. Сите три обиди беа баш истиот простор uspřádány.

 

Ако измерените напон šnytlíku неколку стотинки на mV, бакар - околу 0.15V, најлон - се мери во ништо, дури ни трага од било бучава. Тоа е, се разбира, со оглед на се користи за мерење техника. Најбитно е фактот дека можноста од било паразитски индуктивност беа доволно елиминиран за време на експериментот и мери индуцирана струја всушност доаѓаат од користат сламки šnytlíku. Во случај на дополнителни експерименти биле "поставување се користи мерната апаратура" на 0 (нула корекција) и 100%. Тоа беше всушност двојно слепа дизајн судење (слепа експеримент). Не треба да се меша со двојно слепа експеримент, тоа е нешто друго во целост. Во таков случај ќе мора да се обиде да се оцени целосно независна личност која не би била на сите информации, каков материјал се користи во која обид. Таквите експерименти (двојно слепи) се од особено значење во медицината. Во едноставни физиката немаат значење, поради можноста од обидот да се повторува секое време, под иста или многу слични услови, што е доволно за објективна проценка на резултатите и да ги елиминираат субјективни влијанија.

 

Извршените експерименти покажуваат дека дури и во растителен материјал е да се поттикне електрична струја електрична енергија според правилата, можно е да се работи со него. Најверојатно ќе бидат вклучени во неа, како и во текот на тековната спроводливост во фабриката во која се присутни електролити. Еквивалент коло на растенијата може да се смета како главно сериски приклучок на отпор група. Струи се воведени во растителен материјал, слично како и во надземни линија (види CSN - EN 62.305 1-5). Само може да се смета со многу поголема отпорност на растителен материјал.

 

Обиди се лесно проверливи, остварливи и репродуктивна. Тоа е сосема без исклучок на експерименти изводливо во секое училиште физички или биолошки лабораторија.

 

Генералниот последица на обидите е податокот дека дури и во електролити е индукција. Иако тоа не е диригент на прва инстанца. Практичната влијанието на обиди веројатно блиску до нула, затоа што тоа е тешко возможно да се дизајнира инженери бараат трансформатор изграден во вода или во вода ..

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

 

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана електрична струја донесоа кои го прават произлегува покажуваат електромагнетни својства и може да дејствува како компас игла. На магнетното поле на просечната празнење флеш во одреден момент околу десет илјади пати посилен од магнетното поле на Земјата. Радиусот на кругот покажува опсег од околу молња празнење електромагнетни сили.

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Целта на научниците во дискусија со колегите не е да се убеди, но да се разјаснат.  Leo Szilard
Искреноста плаќа, но тоа не чини доволно за да се направи се за неа барем некој облечени. Kin Hubbard
Дали мислите дека вашиот шеф е глупав? Запомни дека ако тој беше попаметен, ќе биде надвор од работа.     J.Gotti
pz