Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-резимираме . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Crop Circles - Резиме
Веб претставува релативно едноставна објаснување за тоа како тие се јавуваат толку "мистериозни" исечете кругови
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

Предмети може да се класифицираат научно во три главни категории: оние кои не работат, оние кои се расипа, а оние кои што се изгубени. R.Baker
Секој може да биде во ред, но само будала продолжува во грешка  M.T.Cicero
Ќе стане одговорен засекогаш за она што сте го скроти.  A.S.Exupery

Исечете кругови , исечете кругови краток опис

PagPh

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Вовед

Овој сајт, покрај релативно едноставно објаснување на принципот на културите круг носи можеби разбирливо објаснување дека сите срамнети со земја , лежејќи на земјата жито во светот се случува токму на ист начин - слабеењето на растенија (нивна делумна povadnutím) премин на електрична енергија по молња празнења. Интересен феномен е исто така фактот дека сместување , виткање на стебленца на земјата нема да се случи веднаш по освојувањето, ќе биде најверојатно во мнозинство, додека по многу денови исцедок, често во текот убави временски услови. Во случај на редовни форми заедно комбинира неколку фактори кои придонесуваат за регуларноста на форми, како и фактот дека повеќето од нив се појавуваат многу брзо, или најмногу во рок од неколку часа или дури и побрзо. Овие феномени се развиени во детали и во многу други суб страници.

 

Во повеќето случаи, кога срамнети со земја , лежејќи на земјата не прави никакви редовни жито структура започнува poléhat , се наведнуваат на земјата (наведнуваат надолу) на бројот на денови или дури и недели по молња празнење и, во зависност од интензитетот на штетата е постепено се додава повеќе и повеќе површина до жетвата. Интензитетот на штетата се намалува со оддалеченоста од најмногу поени на молња, така што постепено poléhají , се наведнуваат на стебленца на површината на земјата во уште поголема оддалеченост од основното место на дејствување.

 

Жито може да polehnout (стебленца се наведнуваат на земјата) на два различни начини - одеднаш и полека.

1) - ненадејно сместување , виткање на стебленца на земјата

Во првиот случај, растенијата не се акумулира штетни материи генерирани од електролиза од најголемите, и фабриката постепено слабее. Уште трае подолго стои вертикално. Само кога слабеење достигне таква мера, дека растенијата потекнуваат блиску до земјата (каде се должи на ефектот на сила лост е најголема) повеќе не може да му одолее на силите кои влијаат врз него. Најчесто тоа е акција на ветрот, може да биде но, исто така сопствената тежина на растенијата. Здрави растенија тие сили ќе биде целосно без последици одолее. Сили на дршката само над земјата, обично околу 2-5 см наведнуваат без да се прекрши и растенија ќе лежат. Вистинскиот процес на поднесување , виткање стебленца на земјата понекогаш може да потрае од неколку секунди, понекогаш минути, максимум часа. Значајно е тоа што веднаш по лежи на теренот најмалку еден краток временски период еднаков на пченка стебленца, само над земјата свиткана без да се прекрши . Мал дел од стебленца, најмногу до 10%, особено на рабовите срамнети со земја , лежејќи на површината на земјата, но тоа може да биде блиску до земјата, наместо само свиткување и скршени. Ова е предизвикано од фактот дека рабовите срамнети со земја , лежејќи на површината на земјата повеќе не е стебленца толку многу оштетено, а под други околности ќе остане кул држава. Влијае на нив но голема тежина брзо потпирајќи стебленца во близина, потпирајќи се едни против други за себе и така формираат континуирана тешки маса. Житни зрна тежина систем, потпирајќи се на друг, освен, е само на површина од неколку квадратни decimeters многу килограми. Ова издание ќе формира потпрена растенија обично на површина од околу 30 до 50 см, освен, што во случајот на зелена пченица со Кочан веќе создадени, или само пред, вкупната тежина и повеќе од два килограми. Просечната тежина на жито со целосно развиен зрели Кочан е околу 7 килограми по 1 м 2 , без дополнителни влага оптоварување обезбедени од дожд или роса, што може да додадете повеќе од уште 50%.

 

Опишани навистина сместување , труп свиткување на земјата не на целата површина, која се однесува не се случи во исто време. Време свиткување пакет на сламки може да се разликуваат на бројот на денови.

 

Веднаш по опишани брзо сместување , виткање стебленца на земјата секоја таква пакет лежи на земја под агол од околу 90 ° за нормално директно житни зрна. Веднаш доаѓа втората фаза - пченка започнува cocking назад преку јазли - јазли. Јазли разлика internodes содржи предадена meristems, и може да го промени обликот, овозможувајќи им на растенијата созрева кората или барем задржи исправено. Прво Internode, веднаш над земјата (свиткани), нема да никогаш. Вториот и третиот погоре тоа обично нема. Спротивно на Internode во непосредна близина до кората е скоро секогаш исправа, и некои други под него барем делумно. Здрава добро развиена пченица има 6-7 internodes. За целите на насока промени internodes јазли промени обликот. На спротивната страна на посакуваната насока на зацрвстувањето, бројот на клетки (неповратно) јазли не отекува, густо и почнува да се наведнуваат на посакуваната насока. Опишаниот процес започнува неколку минути по поднесување , виткање на стебленца на земјата. Дури и јазли кои не успеваат да ги подобрат растенијата (прво 3-4 од земјата), тоа е континуиран напор, како резултат на тоа, но само се зголеми. Ова го прави можно за некое време, како притаен , лежи на теренот, јачмен најдете јазли 5x повеќе во нормала.

 

2) Мека сместување , виткање стебленца на земјата

Во овој случај, растенијата се потпреме надолу многу бавно, а целиот процес може да потрае подолго од 14 дена. Во текот на овој процес, но тоа никогаш нема да се случи дека барем за кратко време лежи рамно на теренот низ рамен сечилото, бидејќи поединечните јазли преку Internode континуирано се изнесе барем онолку Спајк посочувајќи вертикално нагоре. Земјата е помалку од internodes, понекогаш само една, па дури и срамнети со земја , лежејќи на подот на фабриката се далеку помалку влага оштетени и последиците од нив.

 

Суштинска карактеристика во бавното сместување , штета, ослабување на фактот дека обликот на добиената шема е веќе сосема незабележливо. Потоа, тука е подолг период трае неколку дена, кога тоа е скоро незабележливо. Но, тој ја преминал границата, не се забележува на сите, и внимателен набљудувач може да видите почитуваат. По некое време, уште неколку дена, но тоа го надминува лимитот, кога тоа е релативно лесно zpozorovatelný.

 

Nákresy, diagramy

 

 

Заговор дека процесите опишани од страна на повеќето сметки, е ( види ) негативни geotropism (gravitropism). На брз сместување , виткање стебленца земјата е веројатно да се променат насоката на развојот на некои делови од растенија учествуваат во phototropism.

 

Најважните значењето на опишано процес е да се заштити зреење ушите и зрна содржани пред земјата влага, или пред вишокот на влага од дождот, кој е во континуиран масовно polehlých чија стебленца лежи на земја држи фабрика значително подолго отколку на растенијата стои. Придонесува многу за развојот на калапи и гниење, а оштетени растенија може да нападне, а потоа некои други болести и штетници. срамнети со земја , лежејќи на подот на фабриката, која ќе легнат на земја, всушност се значително загадени со мувла и гниење, cobs може да се уште релативно успешно зрее без основно fytopatologičtí именувани функционери и нивните следбеници дојде до нив "навреме", уште пред жетва. Жито во уво, што ќе легнат на земја до жетвата, а не на сите зрели, и пченка во нив покажува значителен недостаток на созревање. Зошто би, исто така, не, кога тие остануваат без бербата.

 

 

 

Преглед - неколку основни поени

Прво Фармерите секогаш знаат дека молњата во областа предизвика значително слабеење на растенијата до смрт во текот на поголема површина (десетици квадратни метри), тоа е сосема објективни и проверени Всушност, кој се наоѓа во стотици статии и научни публикации.

Постојат неколку примери (photos, Линкови)

 

Вториот Земјоделците речиси секогаш знаев дека растенијата погодени од молња доста често покажуваат неспецифични знаци на слабост и секундарно нападнати од болести и штетници. Ова може да доведе до забуна со други причини, а понекогаш дури и главната причина Остатоци неоткриени. Можни докази наведени Тврдење преку бројни статии и научни публикации. Речиси секогаш постои можноста за размена Причини постојано се нагласува (види ...)

неколку примери (photos, Линкови)

 

Трети Земјоделците, се разбира, во прилог на се друго беше одамна откриле дека молња карактери наведени во некои, но не сите случаи може да се случи сосема точно во круг. Оттука, за нив, фактот дека исечете кругови предизвикува молња празнење, не речиси и да нема изненадувања. Дали е можно да се верува дека поголемиот дел од земјоделците се допаѓа многу едноставно објаснување секогаш се очекуваше. Од причини кои се наведени на друго место, оставајќи го за себе.

Пример - сончогледи. Ќе споменам еден пример на една култура и една публикација (odkaz). Покрај тоа, овој monothematic објавување спомнува дека жито (Трева - Poaceae) молња висок процент застапеност преживее, за разлика култури со значително помала густина сеење. Една можна причина може да се смета дека rozložitější растенија може да бидат погодени од електрична енергија составен, во однос на големината на до за квадратен метар земја што ја заземаат. Индивидуални растенија стојат lipnicovitých, каде што еден од нив може да има максимум од десет сантиметри квадратни, тие можат да бидат погодени многу нерамномерно. Додека некои може да добие сто пати смртоносна доза, неколку стотици други во непосредна близина се должи на повисоки дози заштитени. Погодени фабрика да се одржи повеќе како минијатурни громобран. Додека другите растенија се исто така погодени, но не и смртоносна, а со тоа преживеат, иако со значително слабеење. Ова на крајот може да доведе до поднесување , виткање стебленца на земјата. Можно е некое време по удар на гром забележани чистење култура. Јас срамнети со земја , лежејќи на земјата со растенија, но често може да се подигне десетици сантиметри назад и користење fototropismu geotropismu преку позната функција јазли Internode навалување нагоре до крајот тие може успешно да созрее и да се собираат.

 

 

4 Секоја сериозна земјоделско истражување во областа на штета и сместување , виткање на стебленца на земјата во форма на било култура модели, често во круг, беше децении понапред од многу грд начин, дискредитирана и речиси запрен поради две сенилна пијаници кои се именувани Даг беседка и Дејв Chorley. Затоа, земјоделците од целиот свет нуди подадена рака од непристрасен набљудувач и повремени истражувач, кој не само помеѓу "земјоделските работници". Ова го овозможува, од друга страна, да побара помош многу други, често се многу далечни и навидум речиси целосно неповрзани области на истражување, наука и пракса. Еден примерок од научни и истражувачки полиња, кои, покрај самата Agrobiology и сродните практики може да се користи за да се обиде да го објасни тоа не е особено мистериозни и сосема разбирливо феномен, се наоѓа тука .

 

Имиња Даг и Дејв тие значат за земјоделско истражување на крајот на дваесеттиот и почетокот на 21 век речиси ист како и имињата значи Олга Borisovna Lepešinská и Trofim Denisovich Lysenko генетика за светот во средината на дваесеттиот век. Ако D & D е дискредитација никогаш неговите акции nezinscenovali, земјоделците ќе имаат многу мистериозни љубовна врска одамна се реши. Сосема природна историја набљудување и одбивање најдолго во средината на деведесеттите години. Како и во многу други места на овој сајт повеќе пати го споменува, многу слични феномени отсекогаш биле во доволен степен да дознаете и се документираат во доволен број на стручни трудови и научни публикации. Да се осигура дека сите заедно формираат доволно чадор материјал на прашањето за сместување , штета, слабеење на жито, без разлика дали во редовните или неправилни единици целосно, јас навистина пропушти малку чекор. Но, таквиот потег не е направен, првенствено затоа што научниците кои би сакале сериозно да посвети polehlému , ослабен, повредени жито ќе треба да плати малку alaspoň и жито polehlému , лежи на теренот во редовните модели. Тоа е навистина многу тешко да се посвети сериозно прашање кое беше како две mA ментално ретардирани лица, па грозен начин дискредитирани.

 

Новоназначениот име за еден пар на D & D: ментално забавувач

Очигледно важи и за секој кој некогаш ќе сакате да ги следите (или можеби дури и навистина се обидува)

 

Д & Д имале, а можеби и уште некои следбеници, но кои никој не знае. Сепак, двете од нив секогаш биле најголемите, најпознатите и најзначајните. Обл и TDL беа секако во тоа време и долго после многу следбеници, чии имиња се сега непознати. Стапките на обл и TDL денес за среќа никој навистина nekráčí. Тоа нема да потрае долго, а стапките на D & D сигурно наскоро ќе маршира никој. Ако не, порано или подоцна, што навистина било кој од своите следбеници, вистински автор на тресење раце. Тоа ќе сигурно никој не сакаше такво нешто не е потребно да се побара некој, дури и ако неговиот мозок беше без разлика колку лудо ...

 

Тоа не го менува фактот дека како карактеристика на сите на нивните активности (Д & Д), нивното постоење во светот, како и работа на неа, можете да го цитираат класичен:

 

"Тој сака да повраќаат"

 

Иста изјава е, се разбира, исто така, може да се користи да се опише активностите на обл и TDL.

 

 

------------ Крај на неколку кратки точки резиме --------------------------------- -

 

 

 

 

 

Оригиналната верзија на

Следниве е само претходната верзија на текстот, првично содржани во исплата. Огромно мнозинство има сè наоѓаат на други сајтови, и она што тие се уште немаат некаде, ќе крајот преместени. Англиската верзија на страницата се наоѓа само фрагменти.

 

Сосема нови, строго научна теорија ослободен од какви било совети или псевдо pavědeckého истражување.

 

Тоа може да се објасни со најмалку три "nevyvětlitelné" феномени кои се јавуваат на места на Crop Circles. Тоа може да се смета како објективно постоечки феномени и дека нивните набљудувачи и авторите на разни статии и публикации, како и обиди да се објасни за жал, практично без исклучок, само некаде да го осуди "záhadologie" паранормални феномени, не може да се објасни поднесени верзија, но многу пати повторливи експерименти во лабораторија, најверојатно, целосно да докаже:

 

(Напишано во периодот мај -. Јуни 2008 постепено се додава повеќе, и други места, а во 2011 година и тоа не е можно да се каже дека ваквите појави може да се објасни во целост сите)

 

1) пролонгирана јазли

2) микроелектрониката дефект

3) стандардни отстапувања геомагнетна поле (однесување компас)

4) Физиолошки аномалии на растителни ткива и клетки

      fyziologiclé варијации во растителни ткива (фото преземе и направи некои соодветна; пробие во микроскоп)

5) Инфра Ред аномалии - голем од износот на акумулираната топлина подземни

      зголемена топлина зрачење на самото место (или видливи пониски влага во почвата), Juhu, ИМА СЛИКА!! 25 мај 2010 година, што значи вчера!

 

нејасни или не многу докажливи

6) посебно чувство и некои многу чувствителни луѓе

7) мртви животни

8) светла

 

1) растенија во исечете кругови се срамнети со земја , лежејќи на подот заради слабеење, со резултат дека може дополнително да се нападнат од некои болести, обидувајќи се да ги собереш повторно, па продолжено јазли) е стандардна реакција ослабени Roslin (болест, недостаток на вода или хранливи материи , варијации во pH или растителни отрови) за сместување , труп свиткување на земјата, на јазли се користи за одржување на растенијата во исправена положба и секое жито слама, срамнети со земја , лежејќи на подот, без разлика дали дејството на механичките сили, привремен простор ограничувања (растение кое е одредено време било која тема принудени да отстапуваат од нормалата висина ", ползи под него," без механички оштетувања) и овој објект е тогаш отстранети, или било кој претставник на фитопатологијата - Влијанието на растителни или животински штетници, недостатоци во исхраната, наводнување и неодамна, со примена на електрична струја (секогаш има, но се уште постои наука која би било важно конкретно се занимаваа со)

 

Негативните ефекти на премин на електрична струја растенија може да се подели во неколку категории:

формирање на непожелни супстанции акција на електролиза,

промена на pH вредноста се должи на електролиза минатото,

механичко оштетување на клетките и ткивата на растенијата предизвикани од притисок на гасови произведени за време на електролиза,

термички оштетувања на растителни ткива и клетки се должи на Джаул топлина

и конечно ефектите на непожелни супстанции и промени во pH на почвата, предизвикана од електролиза.

 

Од она што е веќе се наведени, јасно е дека многу може да се изненадени дека некои rostliy преживее на сите, а најблиските феномен, кој би можел да биде негативни ефекти наведени фактори споредба, т.н. "transplanters ефект", кога фабриката се наоѓа во сосема нова средина беше претходно лишени од голем дел на корените и мора на овие факти некои добивање навикнати, па неколку дена до неколку недели престана да расте. Стори истото за неколку дена или недели на растенијата во близина на местото каде молња празнење падна, целосно запира растот.

 

Сè што не е прикажан овде, веројатно ќе се мултиплицираат феномени докажливи повторливи лабораториски експерименти, и многу такви обиди, иако не е далеку од областа на електрична енергија, но многу многу слична е веќе направено (Поправете под стрес состојба)

 

Што е прикажан овде, на, досега се забележани само во природата, само набљудувач, на само неколку стотини случаи (илјадници фотографии). Според тоа, треба да се движи многу потенки мраз, и затоа, следниов став вклучуваат:

 

е да се каже, смета на повеќе повтори набљудување но допрва треба да се докаже

 

Забелешка: Сите аргументи презентирани тука се и научно проверени или refutable, традиционалните научни методи (основни) истражувања, па повторно не толку тенок мраз ...

 

Тоа е (беше - тоа не е вистина - додава 2010) врз основа на тоа на места каде што не постои сместување , се наведнувам пченка стебленца на земјата веднаш по молња испуштањата целосно или речиси веднаш, се многу поретки отколку на место каде што не е. Напротив. Набљудувањата од 2010 води до заклучок дека веднаш сместување , речиси никогаш свиткување стебленца на земјата по освојувањето прави.

 

Тоа може да биде, исто така, поради позицијата неточности пријавени молња празнења, на веб страната од која податоците се подготвени за позицијата на молња испуштање во прилог на интензитетот на флеш, исто така, покажа kA молња поларитетот и тип: облак облак (Crop Circles) и облак-земја (ЦГ ), а понекогаш и во случај на декларираниот вид на ЦГ всушност може да биде еден вид на "облак-дрво (КТ)" или "облак во близина на високо-напонските електрични водови (КМ или chvt, CHVL)" во овие случаи, но не и невозможно било кој дел на рамото блиц "ќе" над земја на висина од неколку метри, како и оние кои се идентификувани како безбедно испуштање КГ, делот од пругата пред конечното приклучување на земјата може да Меандри долго време (брошури до стотици метри), само неколку метри над земји, а во близина централи произведуваат видливи промени предизвикани од електростатско и електромагнетни индукција. (Šnepov 2008)

 

Побарувањето во следниот став, но може да се под силно влијание на локалните услови под земја, кои се карактеризираат како авијација археологијата cropmarks, frostmarks или soilmarks.

 

Дури и ако постои место каде, или во близина pdpadl молња испуштање, без видливи сместување , виткање на житни растенија на земјата, речиси веднаш по освојувањето, (минути до часови), постои забележлива промена на бојата застане, таа ќе се карактеризира како "проседи" или промена во спектрален рефлектансните на истото место можно е да се набљудуваат на неколку дена по прекинот на Русите (погодените растенија се значително пониски од околните вегетација, по неколку денови или недели може, исто така, сместување , виткање на стебленца на земјата раст на растенијата, но со текот на времето ќе продолжи.

 

претпоставките наведени тука, но ќе треба да се провери на стотици илјадници други набљудувања, најдобра опција кога конфронтација со заробени молња разбира од различни правци (време - застаруваат фотографија, по можност програмирани и на Канон фото timelapse - Хрониките на жито раст и истовремено снимање на молња)

 

слика: срамнети со земја , сламки лежи на теренот пченка растение е оштетен од страна на било fytopatologického фактори (ако потполно умира) се обидува постојано да се подигне назад кон вертикална положба, степенот на оштетување на неа или воопшто или само делумно, и со многу низок степен на оштетување речиси или целосно не успее, тогаш сите овие растенија, но неизбежно се открие "продолжена јазли" во споредба со околните вегетација

 

Прашај за геолози: она што за резонантната фреквенција на површината на земјата, можно е дека честите (неколку пати во годината за милиони години) молња испуштањата на едно место подземни формира еден вид на "спроведување канали"? (Underground молња?)

 

2) Што можам да кажам? Инструкциите сите слична опрема се наведува дека некои имаат дури и изјави директно на уредот, иако ситни детали, но тоа сигурно особено во Америка "може да предизвика дефект под статички електрицитет." Истражувачите пронашле местото каде што, секако, може да се спаси дури и навистина "Преостанато статички електрицитет", и навистина "висока моќност", за среќа на безопасни форма. Исто така е можно да се реализира она што се користи во сите овие уреди за пренос и складирање на информации? Електрично полнење. Само сетете се колку спакувани било какви CMOS microelectronic компоненти или контролори (PCI и други форум системи) за компјутери? Алуминиумска фолија или од пластичен (како со метален сјај), која е експлицитно наведено да биде електрично спроводливите, така што не можеше да дојде на статички електрицитет ...

 

3) Оваа опција ќе биде многу лево целосно без коментар, или подобро, без свои објаснување. Нема потреба да се грижите, иако овој феномен е документирано во големи детали и со голема веројатност, исто така, објасни, но само ако "втора рака", односно од интернет и тука и таму некои од оние стручни публикации. Како што веќе рековме некаде, автор на редови не беше дури и еден живот, посетете Crop Circles, ниту во догледна иднина нема намера да сменам нешто. Но тоа може да се обезбедат некои насоки, еден вид на дефиниција на кој начин да се оди. "Молња индуцирана (заостаната) магнетизам", геологија, археологија - видете на семоќниот Google .

 

Продолжи:

Тие ќе го следат и други докази и аргументи, по презентацијата на kohololiv стана толку ревносни поборници на теоријата "Молња", кој би бил изненаден ако некој Crop Circles во секое време на земјата беше некој друг начин. Тие едногласно го осуди секој кој би сакал да се создаде модел или некогаш се обиде за себе само рече. Па, објективно гледано, имаше такви обиди. Но, кога во споредба со нивните "продуктивноста на трудот" со само оригинални право агент (законите на физиката, природа, Бог, кого како сакате) - споредба ќе го следат некаде во текстот, како имитатори имаат за цел живот, додека смртта, или додека време кога тие ќе бидат лесни Алцхајмеровата нив ќе бркаат пострашно идеја што е тоа глупава да се земе одбори и стрингови и да се обидат да влезат во поле, за да се создаде вештачка. Покрај овие, постојат многу повеќе, но кои всушност никогаш не се создаде ништо, само се обидоа да се потпише под нечија работа (законите на физиката, природа, Бог, она што го сакате). Ова се нарекува измама, лаги, плагијати, кражба на авторски дела, и нека поединци со такви, па сега се лекуваат.

 

4) Досега се припишува на ефектите од микробрановите, но тоа е сосема обични промени предизвикани од топлина (Джаул), кои произлегуваат од текот на тековната диригент во согласност со закон Ом. Друг дел од акцијата може да се припише закон Кулон, бидејќи сегашниот премин влажен материјал (растителните клетки) доведува до електролиза, и може да предизвика оштетување на ткивото и од притисок гасови произведени од страна на електролиза, и електролиза производи и ефектот на локалните привремена промена на pH вредноста интер и екстрацелуларниот решенија и течности.

 

5) речиси никакво внимание и објективна истрага се уште не е ...

и беше: http://www.cropcirclesecrets.org/infrared.html не многу помалку или повеќе слики апсолутно недоволни, може да се каже сосема бескорисни. Слични слики (целосно празен, не се споменуваат на спектрална осетливост на детектори), тоа е можно дури и во однос на научни истражувања, го опиша како вистински "срање". Одредени IR аномалија би повремено забележителни треба да биде, во подземјето може да биде веднаш по шокот од молња "акумулира" неколку десетици до стотици, а во некои случаи дури и повеќе киловат часови електрична енергија претворена во топлина. За многу повеќе убедливи може да се смета за релативно побројни сведоштва на "суво" под шема.

И сега веројатно мојата слика:.. (Потенцира дека ова е всушност не биде, но тоа дополнително ќе се зголеми, иако не се разбира во целост целосно потврди Според раст ништо кутија лежеше лопатар Визуелно како ако се присутни на местото беше малку посува почвата од околината, тоа е, се разбира многу субјективен впечаток.

 

6) Пазете се од слободните радикали. "Истражувачи" се наоѓа во место каде што, иако за многу краток временски период (повеќе од неколку десетини секунди) вклучени неколку милиони Temelin моќ повеќе од еднаш (100mW единица ќе обезбеди еден милион волти на 100A, работел тука до неколку стотици илјади ампери на потенцијална разлика (напон) и повеќе од неколку милијарди волти). Навистина никој не може да се прашувам што на местото каде што неколку часа или дена работеа неколку милиони Temelin централа одеднаш, се чувствува нешто чудно и необјасниво.

 

7) Животните живеат во дивина, постојат исто така hrobečky умре а ти не. Тоа е затоа не изненадува што мртви животни може да се најде на многу места (не се распаѓаат се додека не се уништени или други животни). Овој феномен би не оди сметаат дека е премногу поддршка во случај на докази за Crop Circles од гром празнења. Жал ми е за нас птица songbird, но ако неговата смрт навистина има врска со она што се случи пред некое време, а потоа веројатно починал од страв, бидејќи ако навистина директен хит од молња празнење канали, тоа најверојатно ќе експлодираат. Каде може да се случи остана статички електрицитет во некоја подземна кондензатори (камења се прилично добро диелектрик и изолациони материјали) стотици илјади џули (просечна празнење е меѓу еден и десет милијарди џули), навистина може да се случи навидум необјаснива светлосни ефекти - искри кратки и долги шарени празнење, пожар или слично Илија

 

Нема потреба да останат и да работат на продуктивноста на двете (луѓе-имитатори и природата во врска со физичкиот и други закони) ќе се смета за прво, во случај народ, што беше до неодамна, некои групи на оценувачите феномен претставен како единствено можно: се создаде едноставен модел, кој се состои од еден или неколку кругови или делови од нив, може да потрае неколку (да речеме три) лица, вклучувајќи дизајн, производство и подготовка на потребните реквизити за неколку часа - велат три. Цена на материјал запоставени, а три незнабожечки работници ќе бидат наградени со кажам € 50 на час, бидејќи нема goons да превоз до било кое место троши гориво и автомобилската zamortizovali. Ќе бидат игнорирани и било каква штета предизвикана. Виолончело сумата потребна за подготовка на работата, и дојде до 450 евра. Резултатот е релативно примитивен облик, не многу точни, и ако тој мораше да се оценува како знак во училиштето, минус 3-4. Многу подобро, повеќе оригинални и повеќе комплексни форми создава блиц (поточно, системот е многу поверојатно да блиц, блиц, кој е проследено со една или повеќе (до 25 откриен, обично 5-7) следните празнења, кои се јавуваат помеѓу интерференција и резонанца; понатаму важно да сфатат дека ниту еден блиц, блиц, односно мерила кои се евидентира како еден празнење може да има некои или на целиот систем на паралелни и кос оружје кои паѓаат на земја во еден момент или во минута интервали, и таа може меѓусебно силно - и електростатски комуницирате electromagnetically, резонираат и да се создаде сите видови на пречки;

Како резултат на обликот е геометриски многу прецизни, целосно без никакви геометриски грешки, и треба да се оценува од страна на училиштето марка, единствениот можен оценување е еден од

 

Продуктивноста на трудот? Да претпоставиме дека како резултат на шаблонот ќе бидат доделени на истиот износ, 450 €, иако тоа е многу повеќе прецизни и комплексни од vyťapkali тешко да се труди круг одлуки. Разгледуваат и други изведени електромагнетни сили потребни за да се создаде околу 100 милионити делови од секундата. Временскиот интервал помеѓу последователни експлозии, што е само неколку десетинки од секунда, се разбира, не е вклучена, тоа е "отсуство". Молња испуштањата затоа "потрае еден час" (450 x 3600 / 0.0001) 16 милијарди 200 милиони евра. За споредба, во кругот на одлуки со "дарежлив" награда за € 50 на час, малку пијавки. Тоа е прилично добро, дека природните сили работат за бесплатно ... (И тоа не мора синдикати)

 

Почитувани круг одлуки! Јас не се чувствувам, во споредба со природните сили кои навистина само овие често се многу сложени и целосно против вашите креации се направи совршен форми, нешто како глупави и Демент (или глупи)? Или počesku како апсолутна и крајна морони?

 

За време на формирањето Crop Circles толку многу работи прилично сложени машини и опрема, кои биле изградени од страна на човештвото до релативно неодамна: бура облак најдобро може да се спореди со VdGG, но исто така и многу други машини и уреди. Искра празнината, тоа се случува и во полето и нивните индивидуални стебленца и лисјата на пченка и на брадата скок по исфрлањето откако целосно наслов. На местото на молња испуштање во областа е веројатно да се види на лисјата на пченка траги од минатото искри, иако тоа може да биде многу слична на нормалниот тек на созревање. (На фотографијата), кои се многу слични на нормалниот тек на созревање. (На фотографијата)

 

Областа за време на молња празнења (и во секое време пред и потоа) се однесува како систем на извори милијарди вертикално исправени, по што тие може да се шири како и ветер брановите на површината на водата, како и на површината на водата формира кружен бран по ударот jkéhokoliv разбира, и во областа на кружни бран е формирана главно од вертикална молња празнења, како и многу прстени одеднаш (еден или разгранета afterdischarges) чија бран форма мешање едни со други како неколку кругови во водата. Стебленца за време на ширењето на опишано механички бранови за себе врз основа на многу повеќе од било кога во исправена положба без ветер, а системот следи секоја друга потпрена стебленца и лисја имаат многу повисоки спроводливост од останатите (според експертски проценки повеќе од три реда на големина) може да Тие се, исто така, предизвика многу повисоки струи во текот на молња празнење, а исто така може да послужи како директен жица инцидентот испразнете следните празнења, а не на околината. По неколку бранови на жито, тогаш може да се кандидира afterdischarges точно круг. Во многу кругови, можно е да се набљудуваат одреден аналогија со модели кои го сочинуваат железо поднесоци во магнетно поле. Дури и еден осамен круг со ушите поставени или стрелките на часовникот или обратно. Аналогијата е оправдано, бидејќи полето е, всушност, (меѓу другите, пред се механички процеси) се случува во исто време се случува електромагнетни и електростатички, и како резултат на бројки претставуваат форма рекорд. Ова е запис како osciloskopickému oscilografickému или дисплеј (Lissajous бројки), пристапот до евиденцијата генерирани од страна на флексибилни мембрана во рефус материјал (Chladni модели), или фиксација со XY рекордерот. Прво, неопходно е да се потенцира сличноста со обрасци формирана во метални струготини, бидејќи електромагнетно поле одбива празнење јасно сламки строго во согласност со правилата на атракција или одбивање на електромагнети во електричното поле (електрични жици protékaných. Тек), бидејќи лопати во моментот минува низ шокови предизвикани електрична струја. Слично на тоа, стебленца и лисјата на пченка предизвикува електростатско поле (големи) и замав тоа како рацете се оттргнат мерни инструменти (electroscope). Човештвото има изградено билет Stéblová electroscope (фото) некаде во 19 век или малку порано, природата тоа го знае и користи на милиони години. На девијации на сечила не може да се случи веднаш во текот на молња празнење или набргу потоа, но збирот ефект на сите сили - механички, електростатско и електромагнетни, а исто така може да предизвика оштетување на растенијата моќен пулсот инфрацрвена радијација, а секако и на растенија се оштетени со донесувањето електричен шок, ефектите на двете електрохемиски и се разбира и предизвикана термички ефекти - сите овие стимули во растенијата првично може да се создаде забележливи оштетувања, но штетата дури и директно ориентирана, која до времето (уште 2 недели или повеќе) доведува до потпреме стебленца во одреден правец, поради инертноста на биолошките процеси во растенијата. (Демонстрација фото, видео)

 

Површината на Земјата или веднаш под површината на материјалот може да биде веднаш пред и по молња испуштањата се однесуваме како џиновски кондензатор, која веднаш почнува симетрично (најчесто преку фрактал структури испуштање во животната средина и да придонесе за формирање на моделите преку сукцесивни освојувања, и на тој начин се создаде како резултат на периодични структура. ( Фото празнење позитивни и негативни дрва) Обликот обрасци можат да учествуваат во различни Среќата структура (некогашната населба, цевки, линии), исто така, може да придонесе за резонанца на подземни шуплини, или празен (пештера), или исполнет со вода (природни резервати)

 

Не микробрановите, но нормално електрична енергија (Джаул топлина), и минијатурни механички сили во ткива и клетки (гас под притисок поради гас генерирани од електрохемиски процеси). Всушност, но поверојатно е преку зголемување на растот промени погодени и оштетени ткива.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Тоа е грешка да се верува дека физиката ни кажува како тоа функционира во природата. Физика кажува она што го велат ние сме за природата. N.Bohr
Најголемата лекции живот е наодот дека дури и идиот може да биде во право. Horace
Навистина убедливи знак на интелигенција не е знаењето, туку фантазијата. A.Einstein
pz