Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-листа-научно-терен се применуваат до објаснување на-принцип . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Научни, природните методи
применливи на постепено откривање на причините за секое поднесено , повредените лежеа на земјата, пченка било каде во светот
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - машински-преведениот текст

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Занесе во дневниот голтка, и додека влечење мојата осумдесет, јас сеуште има срце како ѕвоно, и црниот дроб како карпа!
Од каде лилјак, нека hurozený тивка господин гребло GRAY pérdéli!
Кој е најстариот, кој е најстар, наречен jedenasedmdesátiletý Јохан Штраус, и победи на маса своите лична карта.

ПРИРОДАТА и Наука - Мајки на основните истражувања

PagPh
Некои од областите наведени подолу не се користи, и нивната примена се уште е во многу рана фаза. Некои од нив го користат опиша испитување чека, но се исцеди.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Приближно листа на неколку природни, научни и технички полиња на истражување кои може да се користи до Земјоделство и Ботаника , да се објасни принципите на структурите поднесени , лежејќи на земјата жито:

 

Фитопатологијата, растителни анатомија, морфологија и физиологија, биологија, биохемија, биофизика, биомеханика, физиката, хемијата, науката за почвата, хидродинамика, статистика, микроскопија, спектроскопија, фотограметрија, electromechanics, Електростатика, физика и дозиметрија на електромагнетни и нејонизирачкото зрачење, електротехниката, хидрологија, геофизика , физика, резонанца и мешање оптика, кристалографија, magnetohydrodynamics, хидрометеорологијата, електродинамика, физичка хемија, термодинамика, квантната хемија, thermochemistry, hydrostatics, кинетика експлозија, флуидна динамика, фотографии, геометрија, токсикологија, спелеолошки, магнетизам, Дендрологија, фрактал геометрија, radiobiology , сеизмологијата, аеродинамиката, механика, фотометрија, археологијата, агрономија, математика, геологија, електромагнетизмот, минералогија, хидрогеологија, geochemistry

 

како и многу други, често интердисциплинарна, испреплетени и меѓусебно поврзани дисциплини.

 

Листата веќе нема да се продолжи понатаму, иако некои научни дисциплини и истражувачки полиња, сепак, ќе биде во можност да го додадете. Но, тоа може исто така да само да се додели на било кој од наведените општи области.

 

Природните процеси и логичен, научно морална објаснување

Природата, логика, наука и истражување, особено основните и применети, но се разбира - смртоносна камшик на сите псевдонауката, ѓубре науката, pavědce, pseudovědce и странци

Листата е "малку повеќе". Овие природни методи и научни постапки се применуваат за објаснување на причините и процесите кои водат до појава насекаде во секое време поднесени , лежејќи на земјата жито. Како понекогаш (многу ретко) доста слични или идентични процеси може повеќе или помалку случајно, со помош и соработка на многу други, многу тешко предвидливи, но по сите предвидливи причини, да доведе до многу редовни модели, првично крајно неразбирлив и неверојатно. Било која од овие постапки и дисциплини може да се користи во секое време да се соберат и повторно презентирани докази за поддршка на процесите на земјиштето поднесено , лежејќи на земјата жито.

 

 

Огромен сопирачки научниот напредок и истражување се:

Верувањето во вонземјани, мистерии, ѓубре наука, псевдонаука, аматеризам, dilettantism, но во прилог:

Еден од најголемите сопирачките се вредни напредок идиоти.

 

Верувањето во вонземјани е огромна движи напред, бидејќи тоа го инхибираат доверба во самото човештво. Тие не веруваат дека тоа ќе биде во можност да докаже на себе и да се објасни ништо, без било кој странец активност. Тие не веруваат дека некој ќе сината планета, населен со мајмуни polidštěnými тип на човештвото, може да се случи без никакви вонземјани интервенција. Тие не веруваат дека се на оваа планета и околните случило кога, без резерва е предизвикана од енергија испорачана од страна на главниот изведувач - централната ѕвезда - Сонце. Мал дел, помалку од 1%, дава на планетата себеси како топлинска енергија на јадрото (каде што светот е на геотермална енергија). Гради под дејство на површината триење, приливите сили и радиоактивно распаѓање.

 

Откако некогаш се појавуваат насекаде ништо неверојатни и несфатливо, тие се тука. Примитивни морони, наречен вонземјани. Нивната техника е ( треба да биде ) милиони или милијарди години понапредни од човештвото. Правило неограничени извор на енергија. Можеби затоа толку неверојатно често слетување на моќ линии, како може да се види на пример тука . Често дури и не успеваат да поставите слика на екранот избрани од нив, така што сите тие се вклопуваат таму, како што е споменато тука . Еден збор - примитивците. Неограничен број на верба во нив веројатно ги надминува сите човечки разбирање, бидејќи необјаснети работи секогаш ќе се случи. Полесно луѓе бараат поедноставно решение. Оттука, за некои појаснување хуманизирано мајмун е повеќе сложени и тешки проблеми explainable преку интервенција на вонземјани навистина најпростиот решение. Ако тие преферираат дека нивните обожен, се восхитуваа и extolled своите пријатели, па семоќниот вонземјани понекогаш не може дури и правилно го погоди пченка поле со површина од стотици хектари, е веројатно најдобар во нивното неразумно вера да го задржи.

 

Тие беа веќе користат илјадници псевдонаучна директно pavědeckých размислувања и методи во текот на децении истражување на феноменот на Crop Circles. Во текот на многу години истражувачи жито форми во речиси заборави дека постои нешто како ботаника и земјоделството , а камоли десетици други научни дисциплини употребливи стандард, повторливи, мерливи, верификуваат , објективна истражувачки методи и природни методи. Сметајќи дека постои нешто како наука, а камоли основните истражувања може целосно да го заборавам. Најверојатно, главно се должи на интоксикација од фактот дека целиот феномен е толку несфатливо, збунувачки, несфатливо, необјасниво, сложена, непредвидливи, огромна, збунувачки, непредвидлив, таинствен, изненадувачки, збунувачки, непроценливо, да мистериозна мистерија.

 

Повеќето од нив се наведени на почетокот на оваа страница. Сите, апсолутно сите на овој прилично сеопфатна листа на методи на научни истражувања се корисни, и навистина ќе биде постепено се користи, тука на овој сајт да се објасни принципот на формирање и поднесува , лежи на теренот пченка, како и објаснување на причините зошто понекогаш во многу исклучителни случајности и случајни структура поднесени , лежејќи на земјата жито направи во редовна шема, феноменот наречен Crop Circles. Се разбира, објаснувањето нема да се користи во исто ниво, а не во исто време, а не веднаш. Апсолутно сите, но загарантирана. Додека некои само малку повеќе за забава, но другите навистина интензивна, сеопфатен начин.

 

Во прилог: можноста дека некои од нивните "остварува" тајната низ науката беше некогаш навистина објасни, нивните истражувачи чист исплашени. Објасни интригантна мистерија губи интоксикација, unaccountability, и не им даде на тоа да заработи пари. Интересно е што во продолжение на следната слика ќе бидат објавени експеримент, кој се следи и е прикажана на влијанието ефект електрични исцедок во почвата површина. Испуштање на енергија, што се користи во експериментот е 2500J. Енергија заеднички снимање молња е околу 5 Ј Тоа ќе биде достапен, како и слабите филм снимање. Слики и видео се уште само во затворениот дел од интернет, достапни за избраните експерти. Мистерии љубовници и псевдонауката ќе мора да почека некое време. Навистина вознемирени поединци може да се види како видео снимка тука. Нејзините последици беа испитани повнимателно, проценетата празнење енергија е поголема од 25 megajoules. Записот е јасно дека нечистотијата се вее во сите правци, на пример, но не и од локацијата индикација на огнот, веројатно се должи на влага присутни на сајт.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Ако не скелети од своите плакари може да собори, ќе мора да научат да танцуваат со нив. G.B.Shaw
Завист секогаш трае подолго од среќата на кого завист. Heraclitus
Јас сум бесен алкохолни и корисник на дрога. Јас не би сакал да се доживее со можност да се види своите деца во слична ситуација.  Ozzy Osbourne
pz