Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-несортиран-текстови-3 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

   

         Дел 1        Дел 2        Дел 3         Дел 4        Дел 5  

 

Дел 3

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

Се разбира, тоа не е можно да се каже дека молња штрајкови се само можна причина слабост стои во областа. Долгорочни влага или сува вегетација, исто така, може да ја ослабне значително. Но, тоа е можно, врз основа на статистички значаен број на набљудувања (2008-2010 - 100 + + 2011-некои други), изрече прелиминарна претпоставката дека моменталната состојба на земјоделска технологија и нивото на сорти и хибриди, пченка или многу други култури nepolehnou ( не се наведнуваат сламки или на целата постројка на земјата) речиси никаде на друго место од каде молња би ја погодила (а понекогаш дури и не постојат, како што е јасно од некои од негативните резултати, на пример, една опсервација Stratov 2009. 

 

Всушност, повеќето до неколку дена по удар на гром, но дури и недели, почнува пченка poléhat , се наведнуваат на земјата (наведнуваат на земјата), може да присуствуваат на други, јасно средно на ефектите од оштетување на електричен удар - напад растителни и животински штетници, разни phytopathological промени. Прво Polehňa , свиткано стебленца површината на земјата, жито што е можно поблиску до интервенција, подоцна други, помалку погодените области, времето помеѓу polehnutím , виткање на стебленца на земјата прво, најпогодените области, а последниот, најмалку погодените исто така може да варира и до неколку недели. На друго место, можноста се смета Две молња испуштањата во приближно истото место каде вториот шок од пченка паѓа во сосема поинаква, и многу значително ослабена состојба.  

 

Исто така е неопходно да се земе предвид дека Flash не само да падне во полето, тоа може да филијала надвор и удри разни објекти во близина, ел. линии, столбови, шини, дрвја, згради, моќ линии и влечење, па може да заврши во поле само мал процент на енергија во некои други случаи, тоа може да влијае речиси целото поле jedinéhým kolméhým директен удар на гром празнење, сите енергија која е концентриран во неа вклучувајќи ги и сите на своите можни последователни празнења. 

 

А во случај кога по доста "просечен" молња празнења (6 ka) - екстремно силен дожд, кога во рамките на околу 30 минути падна десетици милиметри врнежи, срамнети со земја , на стебленца свиткана на земјата, целото пакување на приближна површина од 6 хектари, многу неправилни форма (foto, Два часа "по тоа", по излегувањето). Консултација со локален фармер откриле дека пред бура областа да се одморам на земјата или нож. срамнети со земја , лежејќи на земјата речиси целосно, 80 до 90%, во области кои не биле срамнети со земја , сламки лежи на земја поставени многу случаен избор. Околните полиња непроменети, или статусот непроменети, неколку пати пред обновено статусот заверен и проверуваат редовно. (Вклучувајќи ги и најблиските, далечни само околу ширината на полето патување), ќе биде во можност да град хит толку селективно во една област, а сепак толку неправилни. Молња и гром следниве беа регистрирани визуелно и акустично, на компјутер, од кои се насочени кон информациите во светот се наоѓа 1700 метри, како врана муви од "местото на злосторството".  

Нерегистрирани град. 

 

Понекогаш ситуацијата може да се појават таму каде што е комплетен On-сајт испуштањата заведување присутни вештачки или природни громобран (дрво, јарбол VN ), Но сепак подземни ќе електрохемиски и топлинска (физички и thermochemical) промени во тековната тече низ почвата и растенијата корени, кои со текот на времето може да резултира со промени во нивниот раст. Во подземјето, но тој завршува високо како 1 процент од вкупната енергија празнење. Огромното мнозинство на тоа зрачи низ воздухот на пат - топлина, светлина, поголемиот дел од електромагнетниот. зрачење, механичка енергија и звук. Поради енергијата што се пренесува преку просечна молња уште може да заврши во подземјето на релативно голема количина на енергија, а уште помалку во случај на натпросечна празнења.  

 

На пример, во документарниот филм насловен како " Што по ѓаволите; Внатре во Поправете круг мистерија ", Сузан Тејлор , 2009 година, (навистина сакаат да го следат многу темелно обесхрабрени , тоа може да остави сериозни последици на менталното здравје и психолошката благосостојба), на dowsers вози низ полињата како полудени и гранчиња во своите раце тие protáčejí како тркала социјализам. Слични слики, но може да се види практично било кој документ věnujícímu прашањето на Crop Circles. Dowsers несреќни затоа што не сфаќаат дека тоа само идентификуваат извори или геолошки раседи, кои биле во место долго пред главната причина за формирањето и откривањето на шаблони во жито - молња празнење, но сигурно ќе послужи како громобран.  

 

А сосема поинаква причина за зголемена чувствителност на многу dowsers и други поединци, исто така, може да биде присуството на многу високо токсични гасови. Нивното присуство на теренот никогаш не е докажано, тоа ќе биде потребно да се чека некое време пред. Но дури и така, односно главно само затоа што сите dowsers се голема благодарност! Ви благодарам многу, драги dowsers! National Geographic - тоа е Реал - Crop Circles - време 02:33 (foto) многу често е направено далеку најголемиот дел од работата во секое поле на човековата активност е оние истражувачи кои, исто така, во моментов во светот многу јасно кажа "Не тој начин, пријатели"

 

Артур Кларк е Мистериозно вселената - А култура на кругови ,  

во време околу 9:09 Г-ѓа опишува искуството на 1930 година, кога нешто како Crop Circles гледавме "доаѓа бура" (Грмотевици пријде), тогаш зборуваме за тоа се уште е непознато дали тоа го прави  

електрична струја (електрична струја), или временските услови (климатските услови)  

- Мила госпоѓице, тие двете, рака под рака, никогаш една без хип ...  

 

Досега сите филмови наведени тука уште, но сигурно 99% повеќе прашање на курсот вклучува спомене постоењето и активностите на примероци hoaxers или круг одлуки. Тие се обидуваат да го имитираат свој нешто, всушност, во многу подобра форма создава една сосема поинаква - мајката природа во врска со електромагнетни импулси на сопствено производство, па затоа, е или ќе биде на страната резиме презентирани за да се пресмета споредба "заработувачка" на hoaxers и вистински автор. Hoaxerům постои награда доделена десетици евра на час. Настаните треба да се измисли, дизајн форми, се изгради алатки, транспортира до сајт, и она што тие пива додека пијани ... Иако, не излезе со слични настани, особено за телевизија или филм Документарен филм? Ова прашање, но тоа може да се остави целосно настрана. Да претпоставиме € 30 на час, па дури и на мозокот понекогаш се користи, па да речеме пет часа на пет-члениот тим (дизајн форма, изборот на локација, подготовка опрема, превоз до местото на работа, документирање сето тоа, амортизација на средствата, вечер благодарност за пиво ) околу 750 €  *) . Молња празнење треба да се создаде многу покомплицирано, повеќе точни и подобрување на работното време не надминува 150 милионити делови од секунда, но тоа ќе се оценува од страна на истиот износ. Сликата на просечната крива на молња празнење тековната waveform со пет последователни испуштањата може да се види дека нето време "работа" е време сегашната (99% од енергијата), тоа трае околу 150 микросекунди заедно. Времето во кое протокот не се случува, десетици до стотици милисекунди помеѓу последователни потреси, од живеат време на работа и одмор, кога празнење чист Flake, кој не може секогаш исплатлива, тоа е работа прекини и молња синдикатите не доведуваат уште. А едноставна пресметка открива дека флеш зема 750 € за 150 милионити делови од секунда, околу 5 милиони во секунда, што е 18 милијарди евра на час. "Ако јас бев еден ковач, е круг-творец, денес јас веројатно би го претпочитаат ако паднав канџи ..." 

 

*) Проценка е многу скромен, ако тоа е потребно да се направи модел за потреби како што се филмови, цената ќе се искачи на околу десет пати, вработените консултира со вистински филм лаборатории, на пример, треба да вклучите изнајмување и цената на полјоделски култури 

 

Овде, во ова место ќе биде неколку се наведени повеќе или помалку запоставени или целосно запоставени "зачекори поранешниот лидер", односно околности кои можат да доведат до нејзиното формирање. Зачекори лидер - почетната фаза на молња празнење, претходно празнење себе (Return Stroke, Најсилните и најмоќните на блиц). Зачекори лидер за време на постепена поврзува пред-јонизиран патека помеѓу облак и земјата, а потоа уште еден позитивен вимпел. Ова претставува нешто на линкот за потврда што се чини дека "трча" зачекори лидер, кој е во мала височина над земјата заедно (десетици метри). Само тогаш ќеReturn Stroke- Големи и видливи празнење, при што троши меѓу небото и земјата струи на десетици до стотици илјади ампери. Претходните две се речиси невидливи, и "само работа" со струја од десетици до стотици ампери.  

 

Како молња работи во многу случаи на ѓубре купови , и трамвајски линии - по трактор песни . Трамвајски линии се рефлектираат многу силно, и форми многу често го копирате нивниот облик. Таму, благодарение на нив (tramlines) и некои интересни опции кои ќе бидат опишани подолу или на специјални страници. Прашањето на формирање на молња празнења ќе бидат третирани во повеќе детали на страница физика . Околностите кои се претходат зачекори лидер се наведени како Прелиминарна слом ( На Молња Ослободување од одговорност , м-р Уман , Довер Публикации 2001 година, страница 71 ). За време на прелиминарната слом во воздухот формирање проводен патеки, кои се карактеризираат со зголемена отпорност и да ги добиете во постепен патување од облак на земјата зачекори Лидер preferentially избрани. На пример, од купиштата измет постојано испаруваат различни гасови силно одвоена, која се зголеми на спроводливоста на воздухот над нив и до неколку редови, до височините на десетици и без ветер до стотици метри. 

 

Друга аномалија: присуство на микроскопски честички Fe.FeO.Fe2O3 во почвата. Иако честички ќе биде формирана и абразија техники кои се користат во земјоделството уште од античките времиња (и rozpadáním и zrezivěním). Кога механички - електромагнетни експлозија, која се јавува кога влијанието на празнење (ослободување зрачи толку многу енергија која на електрична локомотива влечат на растојание од неколку илјади километри), прво подигна прав што содржи овие честички, двете растенија подложени индуцирана (електростатско и електромагнетни) електрична струја и тие стануваат магнети за момент дека овие честички се привлечат; И покрај сето ова е само мал износ во споредба со она земјоделски почвата содржи природна содржина на железо јони (3% WT.) 

 

Ако блиц може да се формира поле што, зошто би редовна шема треба да се направи нешто друго?  

Овде, резултат од обидот да ефект на шок и притисок бранови предизвикани од електрични исцедок кондензатор празнење (2500 V, 10000pF, односно околу 0,03 Джаул, должина испуштањата околу 1mm) во рефус материјал (брашно, NaCl).  

Создава многу редовни круг (пречник од околу 11-18 mm), редовно, повеќе повторливи празнења се одржи. Влијание и да ја објавите веднаш по шок бран (во шок - суперсоничен бран бледнеат) електрични исцедок со енергија од неколку милијарди џули (просечна блиц), е приближно околу stomiliardkrát (10 11 ) посилна. Бидејќи механички ефекти од испуштањата (одводот нормално однос се должи на површината) се намалува приближно како коцка на далечина (поточно некаде помеѓу вториот и третиот, велат поблиску до три), ако во игра наместо пченкарно брашно лаже (песок, жито, сол, било лабава материјал), тоа не дожд и без ветар, правејќи круг со дијаметар од околу 15 до 20 метри. На иста далечина ќе достигне механички ефект од истата шок и притисок бранови на зголемената стебленца на пченка. Не лаже, има само дел од секундата, но тоа може значително стебленца механички оштетени, заедно со директните и индуцирани струи кои минуваат низ многу значително да влијае на виталноста на растенија и причина сместување , виткање на стебленца на земјата растенија далеку во иднината. Слични експерименти со прав-Фе 2 O 3 или Cr 2 O 3 , кои симулираат привремена магнетните својства на сламки во текот на празнење - не лажни или измама, обиди се лесно кога тоа е изводливо и репродуктивна. 

 

Друг многу важен фактор кој негативно влијае на здравјето на растенијата, е дисперзија на енергијата и тековната проток подземни корен систем на растенијата, како и електрохемиски и thermochemical процеси во подземјето, кои доведуваат до создавање на високо реактивни радикали кои произлегуваат од нив (многу повеќе растворлив) соединенија исто така, може да влијае негативно цветни. Фактот дека некои од прстените се ставаат стрелките на часовникот и една од стрелките на часовникот, па дури и може да се должи на проток насока д. тековната текот на експозицијата, туку само случајно механички импулс во еден момент сместување , виткање на стебленца на земјата - на пример, доминантна насока на ветерот во моментот на поднесување , виткање на стебленца на земјата, а исто така и место каде што започнува домино ефект. Користење на домино ефект може да се објасни со често стои во средината на пченка гроздовете форми - група соборувањето сламки е како орбита. 

 

Примерок "научни" дисциплини, уште во голема мера се користи од страна на истражувачите Crop Circles: езотерично, парапсихологија, чаталски, (п) на ментална енергија, вонземјани, меѓуѕвездениот и междугалактическата комуникација, паранормални феномени, НЛО, ЕТ, енергија и моќ на мислата, енергетски трансфер експерименти, воена експерименти, шпионажа, + разни други заговор и теории на заговор (дел од еден отсто, незамисливо број на други неименувани на сите, дури и ако во фактот вклучени во однос на заговор и теории на заговор) 

 

Примерок од природни науки, кои наместо реално може да се користи, сосема за разлика од останатите pseudovědám, pavědám и разни záhadologickým заблуди, релативно сигурен и  над сите целосно еднократно , тука 

 

Многу Crop Circles содржи нешто што може да се нарече "дигитален потпис". Неколку мали кругови со дијаметар од 0,5 m или помалку, понекогаш се наоѓа многу далеку од моделот и истражувачи феномен целосно игнорирани. Ова е точката каде што светлината падна гранки инцидентот шок. Секако, постојат повремени огромен lánech со "личности" целосно неправилно поднесени , жито лежи на земја, без било какво понатамошно повеќе редовни форми, и ќе бидете истражувачи Crop Circles феномен запоставени па дури и повеќе. Тоа претставува потврда на автентичноста на природните, а не вештачки потеклото на таквите шеми, бидејќи D & D мозок се премногу едноставни и празни да се поврзете со своите креации нешто подеднакво безвредни и еднообразен opominutelného.  

(foto

 

Специјалитет сајтови cropcircles.cz е дека речиси без исклучок, секако, и над 90% од исечете кругови откриени во Чешка наречен "веројатно лажни / измама веројатно" , која е наменета модели создадени од човекот. Такво побарување може да биде силно се противат, и повеќе од 99% е реално, создадени чисто природни сили. Толку многу идиоти, а можеби и оние во Чешка не е, а веројатно и во светот. Од друга страна, ако сите идиоти на светот не направи ништо друго освен произведуваат исечете кругови, иако намалени со други проблеми, но повторно не би била ништо да стил. Дури и ако тие алијас жетварите и threshers жетварите имаат дигалка.  

 

Во овој момент потребно е повторно да ги предупредат секој производител кругови, па било какви идеи за правење модели остави зад себе еднаш и за сите, или еден од нивните единствениот вистински творец во областа исполнат. Тогаш ќе биде на теренот е подготвен да се соберат. Но, тогаш тие ќе стил на Men in Black (автомобил).  

 

Над областа всушност се случило нешто што не е можно (сила ефекти) во споредба со експлозија на стотици, во екстремни случаи, дури и многу илјадници килограми ТНТ во мала височина над неа. Како и да е, по експлозијата на експлозив било каде во светот, веднаш над земјата или под неа е создадена секој и само кружни кратер ... (Како и од влијанието на објектот во вода е создадена за hledině само и само кружни бранови). 

 

Најблиску аналогија молња испуштањата во областа од механички аспект, имаше експлозија на детонирачките кабел (овде, она што случајно наслов), со маса од најмалку неколку стотини грама експлозив метар, виси и експлодира во близина на површината на областа од височина помеѓу неколку стотина метри до неколку километри од небото (најчесто механички и електрични празнење ефект врз лопати може да се очекува од делот што е до неколку десетици метри над поле).  

 

Молња празнење е доста комплексен проблем, кој може да се прочита во голем број на стручни публикации, меѓу кои се издвојува главно Молња: Физика и ефекти , VA Раков, MA Уман , Cambridge University Press, 2003 (2007), ISBN 0-521-58327-6 . Двајцата автори се доста сигурно се смета две светски "гуру" за истражување на физиката на молња празнења. Вие едноставно наведува неколку основни факти за негативен облак-земја молња (најчест случај, четвртото поглавје на книгата, страници 108-191 ). Најважните компоненти на процесот на формирање и само-отпуштање се засили лидер или стрела Лидер ( SL , сменета , на пример, страница 109 ), кои се движат од облакот кон земјата, и кога во близина на неа за неколку метри од еден од нив почнува силна, често добро втемелени на површината (диригент, куп на измет), наспроти нагоре нагоре поврзување лидер ( Нагорен Поврзување лидер , Позитивна вимпел ), и неколку метри до десетици метри над земјата и ќе се судри поврзува процес (на Прилог Процес ), која конечно поврзува две локации - земјата и извор на плаќање во облакот - со првично огромен потенцијал разлика (до неколку милијарди волти) проводен канал, буквално "жица", а само неколку милионити дел од секундата по врската проследени со главните "театарот" или "огномет" -Return Stroke, Главен град и најголем испуштање, додека само трае неколку десетици до стотици секунди milóntin, врв струја до неколку стотици илјади ампери. СамоReturn Strokeе навистина видел претходните два феномена се речиси невидливи и може да се регистрира само чувствителни мерење техника и регистрација (на струја се послаби 100-1000x). Многу повеќе детали за молња празнења, нивните физиката и енергија составен од публикациите наведени и уште неколку други, е или ќе биде можно да се прочита страници и подстраници мени блиц

 

Најважниот дел од процесот на молња празнење е Return Strokeи можеби повторно штрајкови, исто така, повика последователни или последователните удари - afterdischarges. Нивната оддалеченост по првата РС или помеѓу неколку десетици до стотици милисекунди. Во нивниот случај, тоа е сосема нормална физичка појава - на премин на струја низ жица, која поминува низ фаза во првите десет на стотици илјади ампери, и произведува околу незамисливо силни електромагнетни полиња. Како поле уште може да бидат подготвени во лабораторија (десеттото на неколку Тесла), но не толку голема површина и никогаш со такви steepness на падина. Моментална брзина варира до десетици илјади ампери во еден микросекунди (милионити дел од секундата), некои следење РС 200.000 . Ова е толку многу различен од Детонирачки експлозивни изедначени само да се подготви на театарска публика видливи и слушлив. За разлика од него подготви молња празнење уште невидливи театар, за иста или дури и повисока енергија - огромна електромагнетни експлозија (помалку сличен на електромагнетни пулсот по експлозија на атомска или термонуклеарна бомба). Steepness на водечките компании на пулсот себе е нешто што никогаш не може да биде (електромагнетно поле) připravitelné лабораторија. Steepness на водечките компании потребно е да се спомене, бидејќи тоа игра важна улога во предизвикувањето на напони и струи во близина на објекти, вклучувајќи ги и растенијата, но исто така и во растенијата корени и почвата.  

 

Не мора да биде особено плодна имагинација за да се изведе заклучок дека сегашниот пулсот, достигнувајќи врв вредности, да речеме, 800.000 ампери, која тече по должината на патеката област, да речеме, осум километри на 200.000 километри на час, со водечките компании steepness од 200.000 ампери на микро секунда ( милионити дел од секунда), влијанието точка предизвикува пречки и резонанца малку посеопфатна отколку само "плесне по вода." Тековната пулсот себе, особено не најмоќната дел трае подолго од неколку десетици милионити дел од секундата. Тоа носи огромен електромагнетна енергија, може да се создаде неверојатно огромна и несфатливо редовни електромагнетни шема, само со помош на интерференција и резонанца. Некои од нив може да влезе во структурата на растенијата во теренско искуство, видете Локација. Ефектите од голем број на такви последователни пулсира во различни периоди на време и растојание може да се појават многу комплицирано мешање ефекти, дури и ако многу краток.  

 

Спротивно на електромагнетно зрачење, но механички последици од таквата остри и интензивна, високо енергетски пулсот можат да влијаат точка истрае за неколку секунди. Плазма колона многу брзо ќе почне да се прошири странично, на почетокот на суперсоничен брзина, што по некое време да се забави на брзината на звукот, а уште подоцна да субсонични. Додека неговата брзина падне под, да речеме, 300 km / h (една третина од брзината на звукот, но се уште е далеку над било кој амбиент ветер), тоа ќе биде неговата форма и контрола на ширењето првенствено од страна на самите себе, законите и правилата. Првично, таа ќе се шири на сите страни многу еднакво, како многу прецизен круг. Исто така е многу веројатно, иако сеуште е многу тешко да се потврди дека барем во некои случаи, или најсилната или само просечна молња, на местото создава вител прстен. На високо-енергетски време на локалните промени во гасовити животната средина се јавуваат многу често.   

 

Што и направи над земјата нуклеарно или термонуклеарна експлозија создава една печурка познати. Покрај тоа, можно е да се види дека додека секоја таква печурка е во комбинација (престигнување) многу побрзо накосо ширење вител прстен (суперсоничен брзина), иако помалку видливи и забележителни, или само прикажување на ударни бранови на било кој интерфејс. Фаза граница се појавува често менување на границите роса точка, но на екранот, исто така, може да интерфејс воздух - воздух со различна брзина или притисок поради промената на рефракција индекс. Апсолутно секогаш создава високо прецизни круг (фото) 

 

Постоењето на вител прстен во место за молња испуштањата е многу тешко да се докаже, главно врз основа на тоа секој потенцијален сведок, кој се случи во место како ова, секако не фотографија ништо, ниту секако се обиде да ги почитуваат она што физички феномени се случуваат на самото место. Неговата единствена загриженост во овој момент е да се обиде да го спаси сопствениот живот, и во тоа време, главно некои навистина гледа, а камоли снимање или дури и експериментирање, многу време лево. Ние само можеме да се вклучат во истражување за сега вашата имагинација и да се обидат да го имитираат оди преку компјутерски модели и најверојатно многу помалку енергија физичките експерименти. 

 

Можно е, на пример, истакна дека во споредба со некои повремено се случуваат молња празнења ќе бидат само изградена, иако повеќето енергетски ласер Břežany светот, во однос на создадениот и пренесува моќ, само обичен "prdítko". 

 

На имагинацијата во научните истражувања е ништо злопамтило, само се сеќавам што ги спомна за својата корисност особено за секое научно истражување за околу сто години г-дин Ајнштајн. 

 

Иако индукција само може да се нарече наизменична струја, но ниту еден гром празнење може да се смета како една половина циклус наизменична струја, се разбира е сосема нормално доведува во било проводен објекти во близина. Строго дефинирани, околните објекти да предизвикаат секоја расте и паѓа работ на waveform на електрична струја проток  

Овие феномени се прилично детално во електротехника стандарди поврзани со громобранска заштита, односно. (ЕН 62.305). Ова електромагнетно ефект, исто така, може да биде зголемена од истовремениот, паралелно и рамениците mimoběžnými исто шок или последователно празнења (последователните испуштањата) и паралелно оружје што може сите заедно electromagnetically, Електростатски и механички (звук вибрации и ниска фреквенција земјотреси - lissajoussovy обрасци) за да образува интерференција и резонанца.  

 

Веднаш време Return StrokeИли било какви подоцнежни празнење може да се мери во каналот на молња празнење напон "само" околу 100 - 300 000 V / m Оваа вредност е во значителна разлика přeskokovým напонски електрични искри во воздухот, што е 0-90% влага на околу 3 милиони волти на метар. На 100% или повисока влажност (заситени пареа), на пример, веднаш над нивото на водата, но оваа вредност паѓа само до 100-300.000 волти на метар за metr.tů. 

 

(Не се препорачува да се обидат и да се измери во место - како истражувачи би постојано слабеела, а тие ќе треба да бидат редовно полни). Непосредно пред празнење се одвива помеѓу облак и земјата во некои места напони до неколку стотици илјади, но над еден милион V / m (постои исто така, работи многу се препорачува).  

 

Дури и на работ: додека сите се уште се појави места и креации се наменети целосно сериозно, сега ќе биде вметнат една малку "луда идеја": Песна трактори (Македонски трамвајски линии) во областите кои се значително повеќе проводен животната средина од околината, во длапки е акумулирано многу повеќе влага и стои вода (foto). Влага во нив држи најдолгата (потврди), создавајќи добро функционирање на проводници, во која молња strefují и по што по минувањето низ тобоганот. (Потврден nafotografováno), и други референци подолу, ова не е толку луда идеја)  

Речиси без исклучок на било која локација во мерач полиња се произведуваат релативно точни ќебе тркалаат, неверојатно слични на она што се произведува во печатени платки (и ова е луда идеја), познат од електротехниката и често се генерирани во печатени платки, можеби само понекогаш малку искривена патуваат за далечинско јарболи ел лидерство, одлични диригенти поминува, дрвја и грмушки, исто така одлична проводници, и други природни карактеристики, како и усогласеност со специфичен дизајн поле? (obrázky) Калем има индуктивност, нејзиното раководство има отпор, бидејќи заедно тие можат да создадат РК член кој има резонантната фреквенција, и ова е најголемата идеја. 

 

Неколку забелешки чинеше на англиски полиња се многу често краток circuited серпентина над теми, за разлика од на пример, Чешка, но ова е само шпекулација врз основа само на статистички не е многу веродостоен примерок. Подоцна забележани на Чешка shorted калеми, и истражување статистички значајна количина на воздушни фотографии (стотици) покажа дека спротивното е прилично исклучок, така што првиот впечаток е веројатно случајно. Трамвајски линии по должината на жито е оштетена ( срамнети со земја , лежејќи на земјата), поради молња испуштањата многу често и многу често во близина на средината čtvrtzávitů (слики), или дури и случаен локалните "повеќе од čtvrtzávitů" - (еден улов -2010, + Нешто од ЛП).  

 

Во овој момент ќе бидат прикажани неколку фотографии, кои повеќе или помалку (но некои се навистина многу повеќе, тоа е речиси доказ) ја поддржуваат теоријата на исечете кругови од гром празнења, преземени досега истражувачи феномен Crop Circles, + нешто од Google Earth , која, исто така, навистина многу повеќе (поддршка впечаток дека сместување , виткање на земјата пченка стебленца се јавува по струен удар, по можност предводена од Traktor песни) 

За момчиња од inglézka создал терминот "Молња Формирање Поправете круг теорија"  

 

Некои Crop Circles личат на фотографии директно влијаат позитивно или негативно искра празнење (Lichtenberg figures, Kirlian фото) - , Crop Circles и празнење.  

 

Crop Circles на други истражувачи со нивните суспендирани во текот на нивниот fraktálovitou структура. Fractals во математиката биле откриени неодамна (1905, графичко претставување користење на компјутерите основните 1975). Но, тоа е важно да сфатат дека природата секогаш знае fractals - атомска структура, соединенија, галаксии, разни структури на растителни и животински организми, зимзелени и листопадни дрвја, својот корен системи на други растенија, васкуларни и нервниот систем на животните, реките, планините, облаците, снегулки ... Дури и една многу честа можноста на вишокот задолжен празнење се одвива преку фрактал. Речиси секој Флеш е фрактал себе, некои екстремни случаи дури формираат фрактал. Многу повеќе типичен пример на фрактал од вистинските блиц е зачекори лидер, но тоа не е видлива. Постојат, исто така, евиденција филм на кој е визуелизира, само погледнете. 

 

Зошто, ако тоа е можно да се објасни што е толку убаво, не резултира со исечете кругови во секоја точка во полето, каде молња хитови? Овој факт може да учествува поради неколку причини. Тоа може да биде:  

- Целосно недефинираната случајност  

- Геолошки услови во локалната заедница: проводен пат формирана во подземните за интеракција на молња празнења до околните места милиони години, природните и вештачките подземни води потоци, канали, извори, резервоари за вода, кондензатори (вода и електрична), резонанца и мешање (механички и електро- + електростатско) и останатите геолошки формации (ELST и електромагнетни полиња се огромни, па дури и меѓу нив може да доведе до резонанца и пречки)  

- Тешко да се исполнат услови (за Бура): мирна и отсуството на дожд  

- Предвидени и истражува понатаму можност е дека барем некои редовни модели се случи кога на истото место двапати молња хитови, со долг интервал (дена до неколку недели). Првиот само "подготовка на теренот" (произведе до неколку милијарди "předexponovaných" ослабе стебленца, но и покрај тоа што се случило со нив, но не се срамнети со земја , а не на земјата, за што дополнително празнење по неколку недели на работа многу полесно. Повторно, уште сличност со класичен слики, од кои некои можат да бидат високо чувствителни слоеви изложување на мала количина на светлина, еден вид předexpozicí, слој сензибилизира е дури и поголема чувствителност). Разликата во механичка сила и силата потребна да се наведнуваат пауза или шок погодени и непроменета стебленца е огромен и е од десетици до стотици грама (свиткување) за многу килограми (пауза). Но, тоа во голема мера зависи од времето што поминало од интервенција на електрична енергија, слабеење растителни ткива по одвива многу бавно. Непроменета од гром и струја непроменети вегетација nepolehne (не се наведнуваат стебленца на земјата), дури и во екот на невреме за интеракција дожд кога култура погодени од водотеците и ветровите и над 100 км / ч, но nepolehne (не се наведнуваат стебленца на земјата) и нож. Оние кои се засегнати и nepolehnou (не се наведнуваат стебленца на земјата) веднаш Polehňa , свиткано стебленца на земјата не повеќе од неколку недели се или нека пресуда работи само светлина бриз, или кога тие се тешки со утринска роса. 

 

- Исклучително висок интензитет молња празнења, или сите или речиси сите енергија е концентрирана во еден или само неколку (помеѓу 5-8) вертикално испуштање облак-земја (МЖ, или "странец");  foto foto,  

- Или нешто друго во целост.  

 

Фактот дека само преку (Да команда) ветер и дожд лево лежејќи на земјата или нож, можете лесно може да се следат како што во текот хеликоптер прелетувања ниско над областа, сламки виси во ветер како знамињата на комунизмот, многу пати тие се наведнуваат над 45 степени, но во најмала слабеење налетите веднаш да се стави безбедно назад во исправена положба. Дискавери наука, Crop Circles: Тајни во полињата , реж. Џон Tindall , 2002 - 39:08 ;  

 

Исечете кругови, додека по молња испуштањата во секое поле да бидат направени (се проценува на 1/1000000 или помалку од случаите), но нешто само прилично обични нешто се случува скоро секогаш (види sděleníčko број два).  

 

Т.н. sděleníčko број два: Речиси сите срамнети со земја , лежејќи на земјата жито (95% или повеќе, односно околу еден милион квадратни километри годишно во целиот свет) се одговорни за молња испуштањата во областа или само над нив. Спомене претходно беше во текстот и сликата - целата срамнети со земја , лежејќи на земјата во областа Benátecký Vrutice.  

 

Појаснување: тоа не беше секогаш така. Еден од набљудуваните имот, особено за жито (за едноставност, ние се ограничи само на пченица, 'рж, јачмен, овес, пченка), т.н. "отпорност на сместување , штета, ја ослабне ", или поточно спонтан отпор на сместување , штета, ја ослабне, и во минатото не може да биде на располагање на некои житни култури, со некои видови на јачмен, 'рж или пченица речиси достигна висина на возрасен човек, не е висока. Насочени одгледување сорти се одгледуваат но многу пониски, а тоа не е исклучок кој прошета во близина на областите како што се јачмен (речиси пред неговото доспевање, кога ќе порасне долго во висина) може да се утврди дека ушите се на надморска височина некаде помеѓу глуждовите и колената. Сорти денес на 'рж, пченица или јачмен, во споредба, на пример, со лета педесеттите години на минатиот век тенденција да спонтани сместување , штета, слабеење на речиси нула. (Слики од филмот Сите добри граѓани, 1968 )  

 

Како исечете кругови, и ова е прилично честа правилото дека жито Polehňa , се наведнува на стебленца на земјата, а понекогаш и до неколку недели "по факт", па веднаш по бура, додека оставајќи земјоделците многу често од турнејата по земјите сосема задоволни бидејќи навидум "ништо не се случи", се свесни дека во многу случаи е веќе "засадени" или подобро кажано "изложени" на голем хаос и уништување. А дури и многу силна бура да се одморам на поле или stébélko, по неколку недели, за убава сончево време, шарени тука и таму се само повремени мало дожд носи многу потребни влага, несреќни земјоделците само гледаат, ужаснат, бидејќи тие се во рамките на овие идеални услови "наметнато да спијам "( poléhá , сламки лежи на површината на почвата), и значителен дел од областа ќе биде многу тешко да жетва. Фармерите имаа навика да поврзува било срамнето со земја , лежејќи на земјата пченка (стебленца лежи на земја), особено по невреме со град дејствуваат заеднички, па ако пченка не се срамнети со земја , лежи на теренот веднаш по бура, ги има подоцна "nedocvakne". Затоа, ние не ќе бидат лути на нив или се смееш на нив, никој никогаш не би сакале земјоделците да имаат академски степен во физиката и електротехниката, плус, да речеме, од електрохемија. По многу трчање светот истражувачи феноменот на исечете кругови, кои го напуштија ветувачки кариера во физиката или електротехниката и имале еднаш очигледно многу изведена.  

 

Покрај тоа, земјоделците се оние кои во многу од нивните експертски извештаи и студии постојано документирани многу точно ефектите од молња празнења во полјоделски култури, од кои многу се или ќе бидат репродуцирани на овие страници. Цвекло, дињи, компири, домати, памук, соја ... 

 

Крајот на Дел 3 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

   

         Дел 1        Дел 2        Дел 3         Дел 4        Дел 5  

 

pz