Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-несортиран-текстови-5 . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

 

          Дел 1        Дел 2        Дел 3        Дел 4        Дел 5

 

Дел 5

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

(Крунисувале - крунисувале, deufoizer, desaucerizer,

Првиот изрез за барел, ќе има две)

 

Она што е најверојатно да се најде на самото место - вистински исечете кругови, создадени од изложеност на гром (молња) во пченка поле, додека мешање ефекти и резонанци поминува (огромен - огромен) потоци (се разбира можете да ги најдете на самото место пченка поднесено на земјата лежи било каде)

 

  Прво Геомагнетна аномалии - Ли (R) М - невообичаено однесување на компас

 

  Вториот Остатоци од статички електрицитет - RSE - може да се мери

 

  Трети Остатоци од топлина акумулирани во подземните - IR фотографија (но пазете, она што некои истражувачи Crop Circles понудени некаде на нивниот веб-сајт како "МР" слики тука нема да биде објавен трага, тоа е сосема neozdrojované, празно цртежи или фотографии пред она што ќе треба Имав вкупно научни дилетант само плукаат. Ниту споменати мерење метод што се користи, чувствителноста на мерни инструменти и сензори, спектрални карактеристики на сензори. Ова е многу често е заедничка карактеристика на слични истражувања, обидувајќи се да се преправам дека тие ги користат само високо квалификувани, стручни научни методи и процедури , но тие се однесуваат како последна дилетанти, па нивните инфрацрвена слика изгледа повеќе како recolor класичен боја фотографија, која произведува дванаесет-годишниот момче во било која програма графика, десетина час, и подобро . Останува, значи, да се заклучи дека дури и сосема нормално ќе infracamera фати инфрацрвена промени во долниот слој (така е и времето - forecast) во било кое место во областа на молња исцедок од Можеме само да се прашувам е дека во местата на Crop Circles слични мерења беа направени Значи 2012 година, останува една сезона жито пред тоа хитови целост.. камења и Маите закана престанува да работи како древните Маите предвидоа.

 

  4 Честички и FeO.Fe Фе 2 O 3 (магнетно -. во секој случај чувствителни на магнетни полиња катодна можат да произлезат и pyrolytic намалување), кој се наоѓа во почвата - можеби во прилог на жито и остава klasům влијание на привремена магнитизиране стебленца (жица, иако со многу висока отпорност) предизвикана со полагање тековната

 

5 Мртви инсекти, често чист зафатен, přicucnutý за жито, (што лета дојде со сончање). Таа, исто така може да се најде во релативно големи растојание од моделот, а не во сите случаи - веројатно претходи дожд и инсекти не се доволни за да се скрие - А гром од ведро небо - гром од небото

левата слика © д-р Уве Engelmann, нели © Џенет Ossebaard     

 

Многу исечете кругови (како и многу случаи поднесени , лежејќи на земјата жито веројатно произлегува Double Exposure - првиот празнење растенија наречени "прости броеви", создаде "чувствителни слој" од ослабената растенија кои се повеќе чувствителни на било механички и физички стимули, и да им само други празнење евиденција, која се јавува во неколку недели или месеци.

 

Областа на јачмен, за кои во 2010 година беа ниту еден гром празнења ( Benátecká Vrutice ) траеше во убава физичка состојба до жетвата, иако над него во текот на сезоната на растење ветрови зафати неколку и поројни дождови.
Бидејќи долго време на текстот е премногу сериозни за момент ќе биде осветлена со вртење повторно да скокаат на една bláznivině. Повеќе, често се многу точни според неколку симетрија оски (3-8 повеќе), зачудувачки слични со слики генерирани калеидоскоп. Неговото потекло се уште не е доволно јасен и физички објасни. Можеби поради огромниот електричен полнеж, напон и струја, кои се одржи на самото место.

 

  Селтик крстот 2002           стр x + P y + P на орбитална
Привремено се создаде нешто што може да се објасни како "еквивалент на атомски и молекулски структури и кристално решетки", но со огромни пропорции. Проекција на три стр орбитали во рамнина нормална на оската на еден од нив произлегува познати Селтик крстот, и слично, ако г и ѓ орбитали ќе биде многу покомплексна структура. Што ќе го направи ни Келтите се обиде да укаже која насока да ја фатат квантната механика, Schrödinger долго пред тоа?

 

Ако некој сака да ги слушне зрели жито, само да се случи понекогаш на работ на лента на речиси зрела пченица, 'рж, или јачмен, може јасно да се регистрирате молчи напукнување. Крајот на јуни, јули и пошироко. А многу интересен феномен.

 

Уште една луда идеја: Crop Circles - Потрагата по вистината . [НЛО] avi 19:50 / 1:54:23

 
Огромното мнозинство на истражувачи и документарни Crop Circles од нив тврдат дека тие се феномен на модерното време, иако во исто време да признаеме дека тоа би можело да се случи дури и во античките времиња. Да, имаше и некои феномени и слики на древни цивилизации може да им биде vybrazením (Стоунхенџ, келтски крст, и други). Дури и тоа не е невозможно дека античка цивилизација (фармери) знаат / i кои потекнуваат од молња, ние едноставно заборавил / i велат дека ова искуство или зборот на устата од генерација на генерација, конзервирани алијас исчезна. Можеби некои Архимед привлече во песок пред некој zapíchnul. Можеби тоа е некаде напишано клинесто писмо, или прикажани на илустрациите на некои, тоа едноставно не е објаснета или преведено. Исечете кругови и молња, како и сите други природни сили (и уништување) смета како дело на Бога, и затоа не сметаат дека е можно или е потребно да се премногу нагласи дека вториот е причината, ако причината за двете е еден и ист, тоа е по сите нивни мора да се разбере секој аспект, нели?

 

(Друга луда идеја) Можеби Но, некој би можел да се погледне на фактот дека форма во последните неколку години се случи нешто почесто. Веројатно, една од можните причини е - кој бара наоѓа и во време кога прстени се бара полиња, односно пред 1970 година, тие дури и не може да се најде. Идејата на она што изгледаше како Македонски кутија во 70 години, како и досега, и како тие изгледаат денес. Нивната појава не е веројатно не се разликуваат, освен за една мала работа. Навистина значително се разликува obdělávací користена техника. Додека во 70 години и претходно беше на локалните земјоделци boneshaker не различно од 50 социјалистички zetorům години на нашата земјоделството, тежи околу 2500 кг, а ширината на задните гуми околу 30 см, а коњот да ора служи денеска на Џон Дир возење нив со маса за двапати повеќе од ширината на гумите и, исто така, веројатно е така, а истото важи и за тежината и гуми машини поврзани со нив (сеење, ѓубрива дистрибуција). Ќе се создаде многу поголема областа на "трамвајски линии" - песна по трактор, кој ќе работи многу подобро како молња. Подобро громобрани - повеќе блиц. Повеќе флеш - повеќе кругови. Не го уништи мојот кругови. Но, земјоделците не е толку далеку дури и да кажам ништо. (Сликата ghosts2 да видиме дека нова песна по трактор точно реплицираат во минатата година ... тоа ќе биде потребно да се прашуваат како земјоделци во нашата земја и насекаде во светот)

 

Друга важна разлика од претходните години е продолжување на индустријализацијата на руралните области - индустријализираните пејзажи подземни денес е директно испреплетена со подземни линии - комунални услуги, многу струи често тече во ровови заедно полиња, но во цевката канализација под. Сите комунални услуги може да бидат вклучени во невообичаено интензивни заведување поток под земја, повикувајќи на можните несакани ефекти (резонанца и мешање невообичаено силни струи).

 

Набљудуваните зголемување на бројот на шаблони целиот свет постепено од 80, 90 години и понатаму не може да биде премногу статистички докажливи факт, но тоа не е сосема невозможно дека ова навистина е случај. Само во последниве години, зачестеноста на набљудувања можат да се сметаат како постојана и релативно високи. Земјоделците самите никогаш не ќе бројки во извештајот не се жито, сензационално јавноста, но да. Од сензационални јавноста секогаш ќе биде во поголемиот дел од нормален дел од населението, како и понудата нема да се намали набљудувања. Не е исклучено дека некои од наредните години ќе биде целосно објективен на редовни форми забележано намалување. Нивната присуство може, до одреден степен, во прилог на безброј други околности поврзани со соларната активност и нејзината фреквенција (но само ако има барем делумно зависни бура активност или фреквенцијата на најсилните молња испуштањата). Та во последниве години претрпе некои врвови и Инциденцата бројки не се директно копирани. Нема вредност не може да расте на неодредено време, или просечната температура на Земјата, или бројот на моделите се наоѓа во областа. Ако просечниот број на редовни форми, кои се наоѓаат секоја година во областа, понекогаш навистина почнува да паѓа, не пропуштајте никого, и на крајот можеби дури и љубовта přitopíme. Откако лажни хокеј стап графикон урна како куќа од карти topples, или како шема се состои од домино (домино ефект). Единствениот исклучок на известување на периодична обрасци во култури се чисто стручни и научни публикации. Внимание е посветено на оние на друго место во овој сајт. Како што постојат посочи, на прашањето за земјоделците што исечете кругови имаат релативно широко одбележан, тие знаат причината, се разбере ова прашање и не гледаат потреба да му ја даде било непотребно публицитет.

 

Nancy Талбот (БЛТ, Crop Circles - Потрагата по вистината [НЛО] AVI. 19:32 зборува за " голема електрично полнење ", нешто погрешно, но тоа се согледува во напон кој е формиран помеѓу креда тлото, и магла, во Ролинг крајот на летото (или можеби во пролет) по англиски падини.

 

Nancy Талбот (БЛТ тим, Crop Circles - Потрагата по вистината . [НЛО] avi 01:03:00 ) - микробранова пулс, влага се претвори во пареа да избега од ткива - се протега и flexes јазли. Нешто како ова никогаш нема да биде можно да се имитира лабораторија. Продолжување и флексија на јазли нема никогаш, никогаш и никогаш повторно навистина ништо повеќе од geotropism (негативни), случаи каде што веднаш по поднесувањето , виткање на стебленца на земјата растенија имаат продолжен или свиткани јазли едноставно не постојат, тоа е само многу честа грешка многу истражувачи Crop Circles, кој, за жал, многу пати од страна постојано proflákli како вкупното земјоделско неписмени. Се разбира, тие можат да бидат откриени модели кои имаат веднаш по откривањето на свиткана и проширена јазли, но тоа не е предизвикана од ништо друго од жито за неколку дена е дека формата не е откриена дури по неколку дена нејзиното формирање ( сместување , виткање на стебленца на земјата. Или е можно, што е многу честа појава што се смета за земја жито многу бавно многу денови, а обликот е откриена да се направи до степен на навалување го надминува лимитот posorovatelnosti стебленца. цело време од моментот на сламки KSY отворени потпрена на теренот но отиде нивните зацрвстувањето (ушите) директно и свиткување јазли, па од кога тие се откриени јазли под влијание на бројот на денови и тоа предизвика geotropismu свиткување. Истражувачите Crop Circles немаат идеја за количината на енергија што ќе бидат потребни за да се обезбеди процеси тие опишуваат (испарувањето на водата), и она што тие бенефиции ќе бидат последиците од енергетски постројки и виталноста на ткивата . Нивното ниво на размислување е многу ограничена и веројатно никогаш нема да биде во можност да направи слични пресметки. разбира време ќе бидат поставени тука, но само за толку долго , иако тоа одамна постоело. Záhadologům но дефинитивно не пропуштиме.

 

Ваквото барање "истражувачи" Crop Circles само ја потврдува тажен факт дека никогаш во мојот живот, ја посети областа често, нередовно polehlým , стебленца наведна кон земјата жито, што пак не е посетено сите "непознат енергија". Ја најдов во една иста симптоми и аномалии, и над сите јазли, вклучувајќи го она што го опишаа како "експлодира јазли" или "expulsed кариес", кој ќе биде навистина тешко да се објасни. Како што е објаснето на друга страница, овие феномени се во никој случај предизвикан од притисок на гасот во внатрешноста на јазли, која е како "дувна" сите такви феномени се предизвикани целосно од природен прираст промени постепено и полека расте, неправилни места на сушење и умираат клетки и ткива. Вас, но дури и по речиси целосна некроза и сушење престане успешно ги исполни функцијата на васкуларна ткиво - што е многу лесно да се провери на кој било дел од растението - јазли, Internode, лист ( демонстрација, поставете слика од обидот + timelapse )

 

Исто така е можно, што ќе беше многу полошо, "истражувачи" Crop Circles имаат слични набљудувања некогаш направени, но пред пошироката јавност е лесно да се сокриени. За вакво нешто ние дури и не би се сомневаат не. Иако, земјоделски неписмени кои прилично редовно од нивните набљудувања само изберете што им одговара, тоа е можно да се сомневаат на ништо. Можеби само фактот дека секое слични наоди смета дека се постојано повторува исклучоци дека само постојано и постојано потврдуваа нивните правила.

 

Основните грешка на hoaxerů - Вртење кругови - круг одлуки, познати, бидејќи, всушност, никогаш не дури и се на терен, а камо ли таму во текот на ноќта произведува некои фигури (освен неколку срамни - пејд демонстрации пред ТВ-камери, но за тој ден) е фактот дека тие не се спомене еден од најважните факти апсолутно неопходно да се движат во оваа област, тоа е многу потребно дека на полето не беше дури и навестување на влажна, а камоли по дожд, па дури и на дожд. Секој, повторувам сите, за последен пат, апсолутно секој кој е одење низ полето барем минимално искуство, тој знае дека одење на влажната поле, дури и во гумени чизми и водоотпорен облека соодветно, дури и во сали на живеење откако тракторот (мокри Најлошото остварлива делови од поле), на врвот на сето тоа ноќ за проектори треперење на светлината, или на месечината, и тоа (!) сеуште носат нешто во своите раце, така што како резултат на многу ограничена способност да се справат доволно брзо рамнотежа додека лизгање од можност (а камоли бесплатно) само идиот. Или авторот на овие редови. Во текот на набљудувањето и фотографија во одредени области заврши на патеката трактори за стотици милји, но никогаш во текот на ноќта. Но истражувањето беше направено, и никогаш не биле таму, или ако добиете пар волови, фотографии се стекнати доволно, само првите три години на истражување, нешто над 18.000, во 2011 година се уште не е целосно оценува. Секој полиња за било каква цел барем повремено присуствувал, би доволно добро паметат, и секако не би биле не успеа да се спомене. Друго прашање што може да се стави hoaxerům - како што се пресели во јаже-расте напротив, неколку недели пред бербата

(Iv оваа подлога се појавуваат бројки). Не е важно колку да се движат во овој материјал, па дури еден метар од метар, е апсолутно невозможно. Расте напротив создава една сосема целосно непробоен шума во која можете да внесете комбинираат Жетвар.  Кој некогаш видел шема, во овој материјал, неизбежно мора да води до заклучок дека секој обид да се создаде еден народ ќе неизбежно не успеа целосно (десно, претседател!) растенија изгледаат како тие работеле голема сила (тони на неколку метри 2 ) денови. Всушност, тие работеа само својата тежина и оштетување на клетките и ткивата. Кај младите пченица, овес, јачмен, пченка, репка, а во секој млад култура стојат лесно може да се пресели, без тешкотии, во зрелите стои малку потешко, дури и во пченка, со еден исклучок: секое движење во зрела силување е апсолутно невозможно .

 

Иако жито Polehňa , ohne стебленца површината на земјата, а понекогаш долги по излегувањето молња, непосредно пред жетвата веројатно повеќе од 90% од сите случаи. Се разбира, тоа зависи од тоа колку на теренот и околу важни проводници празнење шири, колку странични и низводно празнења и секаде каде што слета. Објективноста е неопходно, но истакна дека тие исто така беа забележани случаи каде што пост-шок облак-земја гром во областа без сместување , виткање на стебленца на земјата не се случи (Stratov 2009, 2010, североисточно Milovice 2010). Но, ова е многу помалку од 10% од набљудуваните случаи.

 

Еден од пријавените случаи, кога да жетвата, не срамнети со земја , лежејќи на земјата (не лежи на земја) ништо (Milovice североисток, foto). Тоа би можело да се должи на фактот дека гром удри навистина само голем базен, кој се наоѓа на теренот за време на празнење, и никаде на друго место, EV. неточности во мерењето позиција каде што тој, всушност, би можел да заврши на едно блиско дрво или грмушка (незабележано). Таа на тој начин може да биде феномен во научните истражувања не се единствени, т.н. негативно набљудување кое носи очекуваните резултати. Молња удри но во прилог на веќе добро исушени жито созревање процеси. Ткива веќе може да биде во состојба која не дозволува значително да се промени нивниот облик, со цел да ја покажат својата може значително ослабени, освен дека тоа може да биде делумно proschnutím значително зајакната. (foto, datum) Се разбира, реалноста е многу лесно експериментално верификуваат во секое време во иднина.

 

Crop Circles - Потрагата по вистината [НЛО] AVI. 53:00 Берт Jannsen изречена многу интересна идеја, и може да се каже дека речиси хит на ноктите на главата, иако директно не специфицирате. Прво, тоа се однесува на фактот дека многу од бројките лежи во насока на трамвајски линии - не само опишува патот. Имајте на ум Л - тоа често им помага на идеи од различни скептиците тој начин оди заедно круг одлуки, со цел да се избегне каква било видливи пристапи кои ќе им помогнат на своите детекција. Всушност, тој помина во иста насока само "голем творец" - овие песни доведе директно или по индуцирана електрична струја.

 

(Цитат од филмот Crop Circles - Потрагата по вистината )

" Сите Crop Circles се една голема лажна, голема измама . " Иако ова е постоечка феномен, но сепак не може да се утврди што е тоа предизвикува. Луѓето се прилично ограничени во нивните мисловни процеси (начини на размислување), се 'уште истражувања, дали модели создадени вонземјани или луѓе. Тој смета дека тоа е нешто помеѓу, тоа е всушност (поедноставен превод) креирано од самите луѓе, само сеуште не сфаќаат колку. Тој е во право, претседател! Форми во областа навистина помага да се создаде свој луѓе едноставно не сфаќаат колку. Ние едноставно го прават токму тоа во некои области насадени, особено житарици. Ако имаше полиња со жито, нема да има исечете кругови, што е едноставен и разбирлив факт. (Постојат но трева, било каков вид на вегетација и неоргански материјали)

 

Друг важен фактор е тоа што во одгледувањето се произведени песни за тракторот кој делува и како релативно добри спроводници, и двете се директно користат да се спроведат основните "дистрибуција на електрична енергија". По првиот шок е блиску до патеката создава многу силна слој на јонизиран воздух, водена пареа и прашина кои привлекуваат afterdischarges како мирисот на пиво алкохоличар.

 

Стотици слики, каде што ефектите од молња заробени во оваа област, често лежи жито со железница, меѓу нив, и само толку често или почесто во центарот čtvrtzávitů. Иста ситуација може да се забележи во многу голем број на фотографии Crop Circles блиску до нив, па дури на далечни места во околните области. Понатаму BJ правилно забележува дека растенијата прв Polehňa , свиткано стебленца на земјата, а потоа почнуваат да се подигне назад, спротивно на пр БЛТ. (Забелешка Л) Прво Polehňa , свиткано стебленца на земјата, благодарение на најголемата слабост на долните, можеби поради отстранување на токсините кон корените.

 

Фактот дека формирањето на модели може да биде многу слична на латентна слика формирање во чувствителни слој на класичната црна и бела halogenidostříbrného материјал е прикажан во статијата и во многу места на интернет věnujícímu овој проблем, таа е една од водечките идеи на истражувањето.

 

Две и пол години + 1-2 дена од почетокот на истражувањето, 14 август 2010 година, наоѓање на друга аналогија со класичен слики: латентна слика во "чувствителни слој" во областа на жито се чуваат во флеш осветлување ... (Употреба на флеш осветлување, само на износот на енергија зрачеше "природни молња светилка" е 10 9 - 10 18 повисоки од ние ги користиме денес, кога снимање)

 

НЛО клуб Ac ФЛЕШ ( линк ) е многу заинтересирани во феномени поврзани со појавата на исечете кругови. Но, тоа е навистина на работ, исто како зрно. На пример, тоа стана речиси фолклор во некои документи и филмови кои се занимаваат со прашањето на Crop Circles во позадина како симбол на мистерија екранизирани шут молња инцидент за време на грмењето. (foto - Придружни слика од филмот покажува молња)

 

За споредба, нормален блиц, што е некој во камерата, испуштањето зрачи енергија до 5 Джаул, туку многу помал (десеттото Джаул). Тоа е она што се нарекува "флеш" кога снимате вашиот мобилен телефон (високо светлечки LED диоди) емитира енергија 10.000 пати помала 1000, но поради квалитетот на стекнатите forografie раскошно доволно. Голема студио strobes работат со енергија 500 - 2500J. Просечната гром за време на грмењето зрачи енергија во редот на 10 9 Ј, за време на бура таму генерирана неколку илјади. Уникатен флеш натпросечна и емитира 100 до 10.000 пати повеќе. (Забелешка: чувствителен слој на филм или камера сензор обично испаднат повеќе од 1/100000 на светлината емитувана од гром додека на "чувствителни слој на" хитови неколку десетици проценти на светлината и сите други енергија зрачеше од гром ...)

 

Површина поднесени , лежи на теренот, а толку многу оштетено пченка и други култивирани растенија се должи на влијанието на испуштањата молња бура од целиот свет се проценува на 0,5-1.500.000 км 2 на оштетените и polehlých области, стебленца лежи на земја

 

Фе 2 O 3 - спомнати на друго место

 

Одреден степен може да биде на конечната форма на некои бројки кои се вклучени механички вибрации и резонанца празнини или празни (пештера), или исполнет со вода (природни акумулациите), или исполнет со супстрат кој е исполнет со вода (аквифери). Во еден филм věnujícímu прашањето Crop Circles таков пример е опишан - Crop Circles се појави директно над вештачки акумулации, можеби вода.d

 

Според некои теоретичари - скептиците кои се обидуваат да ги негира сите други начини за правење на Crop Circles од животни или луѓе, се создаде исечете кругови парење hedgehogs. Milovice (исток, првото поле јужно од патот што води кон Zbožíčko). Во мај идентификувани блиц зелена пченица во областа, во најдобра состојба, нема знаци на сместување , виткање на стебленца на земјата. Во текот на истиот бура снимени уште две празнења над близина јачмен поле (околу 0,5 километри). Тој послушно почна да "спаси да спијам", по неколку дена, токму на местото интервенција, со текот на времето се повеќе и повеќе. Пченица уште ништо. Втора недела - ништо. Третата недела - ништо. Еве ние pšenka nepolehne (не се наведнуваат стебленца на земјата) ... Тоа рафал на пченица не било плевел или тивок беззаба стар човек, имаше голем број на над 30.000 ампери. Пченица во текот на молња пред vymetením (пред полн наслов), целосно зелени, јачмен по 

ѓубришта, почнува да се претвори жолта боја. Тоа беше само по околу еден месец, почнувајќи од пченица "нешто" да се појави (две фотографии погоре), но тоа е многу различен од слични забележани кога житото се поклони до земјата во првата многу бавно. Постојат неколку видливи места, сосема нерегуларно, со премногу мала површина (2-3 квадратни метри), но тој е темелно polehlých чија стебленца лежи на земја, произлегува главно скршен, а не само свиткана. Покрај тоа, ако помеѓу нив доведе некои спојка патека ...

Дека hedgehogs? По некое време, тоа е јасно. Еве!

Датум Taken: 27 6 2010 (и претходните две) Датум Земени 23 7 2010 година, неколку метри подалеку

?

Така што уште hedgehogs ... Поле не конечно срамнети со земја , на стебленца свиткана на земјата за повеќе од два месеци по освојувањето, на неколку места (стотици квадратни метри), е многу поблиску indikovanému молња, пред жетвата, но не баш според правилата сместување , штета, слабеење по молња празнења, каде што никогаш не некои од погодените области nepolehnou (не се наведнуваат стебленца на земјата) сосема друго место Polehňa , свиткано стебленца на земјата во целост, многу брзо, но постепено почнуваат cocking назад (преку јазли - јазли). Области за "репродукција на hedgehogs" не се јавуваат никогаш дури и навестување дека имате доволно, или па да преземе многу. Или дека ќе се ужива некои Даг и Дејв? Тие две од сенилна старци во тие области не се толку добро направи нешто друго од тоа таму заедно "одигра" (ако секое поле кога посети), тогаш нивните неми, може да се каже за монструозно глупав изговор производство на исечете кругови можеа да поверуваат можеби г-ѓа беседка ...

 

Подолго време помеѓу молња и polehnutím , виткање на стебленца на земјата оваа година (2010) забележани само во Остро (пченица - северно од воз песни), речиси четири месеци. Јачмен (јужно песна) poléhá , сламки лежи на површината на почвата 1-2 недели по интервенција, многу порано, но многу бавно. Прво, само десетици метри квадратни, и е под 1%, а потоа проценува на околу 20% од целата област. Фото на страница Хронологија .

 

Направи обид за да се утврди дали и како šnytlik привлекува поминува потокот на честички на Фе 2 O 3 или Фе. Резултатите треба да биде тука, но нема да има ништо, бидејќи ништо не се случува. Можеби само vyredukované железо, многу magnetičtější. Па, добро, така-така. Во принцип, експериментални празнење enercie 0,03 Ј е очигледно "малку пониски" од наведениот просек молња испуштање на енергија (5 x 10 9 Ј)

 

Жито обрасци често се срамнети со земја , лежејќи на земјата многу (многу спротивставени разлика помеѓу погодените и непроменета растенија во нивна близина), а исто така често покажуваат ефектите на истото место следната година. За разлика од создавањето на неправилни форми, во случај на Crop Circles во некои случаи веројатно исклучително силен гром. Можеби би било интересно да се утврди дали во близина на некои бројки не подземни цевки. Подземните води сигурно доста често - одличен диригент. Дозата на електрична енергија, кој работи интегрално на растенијата, потребно е да се распаѓаат делот што се добива надземен дел на растението корени, и колку е снимен во почвата на фабриката супстанции негативни (просечна доза на една фабрика). За производи со помала густина сеење е веројатно како составен доза почесто сосема сигурно убие, напротив на житарици, каде што енергијата може да биде дистрибуиран многу нерамномерно. Ваквите случаи се постапува прилично опширно во научната литература, на пример во земјоделството монографии за одделни видови земјоделски култури. Од нив ќе го посетат голем број на демонстрации, главно земјоделството дел на страница 2,01 и веројатно на некои страници посветени elektrofytopathologii

 

Некои можни причини се проценува за да се постигне многу висок контраст слики слој на жито, може да добиете посебен, не постои страница со висок контраст Ефект

 

Crop Circles - Потрагата по вистината [НЛО] AVI. 1:42:55 - " апсолутно глупаво . " М Glickman се обидува да ни каже дека процесот на странски култури кои веројатно ќе се обиде нешто, но продолжи со претпазливост при наместо со нивните НЛО слета и излезе од нив и рече: "ние сме тука" е малку глупаво. Ние не знаеме што било од вонземјанин цивилизација и туѓо не е дека тоа е само резултат на иницијативата на човештвото (земјоделство) и целосно земните сили -. Електрицитет и магнетизам 01:43:40 Тие се ни студирањето (а раширеното мислење во Чешка и е потребно често промовира г-ѓа Plíšková пример). Ако тоа било точно, ќе неизбежно странци дошле до заклучок дека сите луѓе се навистина многу глупаво ... Никогаш не ум, истото можете да размислувате за нив целосно целото човештво, бидејќи само вистински идиот би сакал да слета на моќ линии ... (Види неколку параграфи кои Zuidland )

 

А многу сличен став е експеримент во кој вонземјаните се обидува да предизвика луѓето да реагираат, да учат својот пристап кон проблемот, како што се обидува да ги реши: Владата и политичари понекогаш се обидуваат нешто заедно оние линии да се објасни нивниот мотив би се држиме - воени сили - и сите се исти како хартија изгорени ѓаволи ...

 

http://zajfyz.physics.muni.cz/index.php?web=dopad_kapky2009ky2009

 

http://zajfyz.physics.muni.cz/en/index.php?web=kapky

 

 

http://www.lucypringle.co.uk/articles/heartthrobs/ (1994)

тука на оваа страница, ќе најдеме дека Луси прашалник спроведе истражување на здравствените проблеми на посебни чувства и ментални нарушувања во Crop Circles од 1994 година, па дури и во соработка со локалната sawbones се уште не постигнале задоволителен објаснување на она што може да предизвикаат.

Затоа, за да им помогне и да вид за да ги најавува дека тие беа малку уморен хемикалии, од кои некои би можеле да бидат особено опасни отрови (ZNJ), и нека веднаш до новооткриен шема брзо покани токсиколог.

" Ми треба квалификувана медицинска помош. Се надевам дека ќе се работат со локален лекар кој љубезно се согласи да се обиде и Анализирајте теза извештаи "локални sawbones не дојде за 16 години (1994-2010) за да се постигне резултати, тоа не е картичката ...

На пример, често се појавува чувство метален вкус во устата е прилично типичен за труење со цијанид. Водород цијанид (HCN), испуштањето може да се формира под земја, каде поради детектор по материјал и донесување струи во килограм количини. Сè што е таму, H + C = HCN + Н На равенка не е создадена според правилата по хемија стабилен, и многу повеќе потсетува математичка равенка. Тоа е навидум сосема против хемиски правила, и без оглед на составот на изворен материјал и придружните реакции и напредок. Поради топлината, енергијата, притисок, електрична струја, напон, јонизација, и сè што се случува, таму всушност нешто како ова би можело да се случи. Дури и ако таквата равенка најверојатно ќе дури и малку секој познавања хемичар, а се нарекува "хемиски гротеска". Некои други хемичар, само малку повеќе информирани, можеби тие ќе бидат уште подобро за производство на слични равенки директно изразени како срање. Тоа е навистина жал прилично сериозна работа. Мали подземни autoklávek навистина би сакал да се готви нешто што можеше, речиси на равенката ...

 

Патем, слични студии беа спроведени, електрични празнења во затворен простор, и го претстави многу едноставни хемикалии (H 2 , CH 4 , NH 3 , вода) се формираат многу покомплексна хемикалии како што се амино киселини. Експерименти спроведени од страна на Стенли Милер во 1953 година.

 

Научете чувства од лицето кое е отруен јонски ДоН (-) , или во форма на цијанид или prussic киселина, е многу ретка случајност или прилично љубопитност. Во цел за некој да ги споделам моите чувства, моето време е ретко повеќе од две минути. Експерименталните животни чувства пред да умре, тоа некако посредува во принцип. Затоа, само заморчиња, за кои постои веројатност да некогаш биде во можност да ја споделам мојата чувства по труење со цијанид (среќа podletální доза, бидејќи повеќето од нив според сведочењето напушта теренот по) веројатно ќе остане засекогаш оние кои Луси го повлекува на теренот како мачиња и оставајќи ги на како да го пополните прашалникот.

 

" Интересно е дека додека физички сензации се обично непријатно со емотивни, тоа е токму спротивното. " - Значи ова навистина не е ништо да се каже, да речеме нешто како ова го прави секој корисник на дрога.

 

свеста на `присуство` додека во посета и формирање, и чудна вид на `` метален вкус, напади на паника, заматен вид.

luminosities

Халуцинации физички или визуелни видувања

"Не можам да влезат, и спречување на физичка бариера беше мене и јас се чувствува гаден"

"Постигнувањето на надворешниот прстен на очи формирањето каде што јас хит невидлив ѕид Тоа ме принуди да се зголеми двојно повеќе. Веднаш Ова беше проследено со вртоглавица и вртоглавица."

"Додека мерење и фотографирање оваа формација, почнав да чувствувам гаден и вртоглавица, особено во горниот област која изгледа како` лавиринт `. По заминувањето, чувството отиде."

"Почнав да се чувствувам навистина вознемирен и, конечно, мораше да замине. Ефектот беше најинтензивен во високото дел. Ние ја напушти формирање околу 5 или 06:00 Се чувствував добро само додека подоцна таа ноќ кога се разбудив чувство гаден. Следниот ден и се чувствував слаба и дезориентиран "

Се чувствував навистина клаустрофобични и беше прилично застрашувачки

Од страна на време стигнав до автомобил се чувствував добро Иако јас сè уште имаше мала `пеперутки во стомакот чувство`.

Ова паника сензација беше исто така пријавени од страна на Џон Sayer додека во посета на веб на пајакот да источниот дел на комплексот Avebury: "непријателскиот стана полошо, менување на претчувството, преку паника дека речиси терор Како што се повлекле од формирањето, јас Речиси провалил во. работи. Се обидов да се бори против тоа, но чувството беше огромна., признавам дека се намалува до состојба на параноја од времето кога излезе од оваа област. " - Господ го опишува краток рок, но не директно учебник аберација

 

" метален вкус во устата "- типичен пример на акутна труење со олово, но исто така и многу други, органски и неоргански отрови, вклучувајќи цијанид.

 

" Нејасен вид "- по десет dvanáctkách некои може да се види матно, а ако не, сеуште можете да пристигне со шише рум. Што, тогаш, еден потрошувач "Quills"?

 

Друг интересен факт дека Луси опишува на оваа страница е дека неговите колеги во една формација не работат со блиц ... Веројатно знаат дека на истото место неодамна работеше неговиот речеме 10 12 до 10 18 пати посилен колеги, а ако се во својата моќ, тој го презеде и се стрча со она што нозете може да го носат. Но, како што е познато, фотографски блиц единици не се во можност да се движат нозете ...

 

http://www.lucypringle.co.uk/articles/passage/les/passage/ (2004)

тука првиот англиски оригиналот (опише сензации и чувства по посетата на културите круг;

ова е всушност продолжување и проширување на сајт во 1994)

ЗДРАВЈЕ категории. УСНИ (метален вкус, заб болка, невообичаена жед)

Кранијална (главоболки)

Окуларна (визија промени, халуцинација)

Ревизори (Acoustic) слух гласови, музика и др

Гут (гадење, дијареа, ненадејно глад итн.)

Системски (вртоглавица, слаба колената, болки во нозете и сл.)

МЕНТАЛНА (мисловни процеси Погодените, краткорочни губење на меморијата, чувство на паника, страв, злото, мир, љубов и светлина, дезориентација, и чувство на присуство)

 

и тука преведени

Здравствени последици (главно промени во сензорна перцепција, и многу повеќе)

Уста (метален вкус во устата, стоматолошки болка, невообичаено сува уста) го во устата)

Черепот (главоболка)

Визија (визуелни пореметувања, халуцинации)

Расправа (акустична перцепција - перцепција на различни звуци, музика, итн)

Цревни нарушувања (гадење, дијареа, ненадејно глад)

Систем проблеми (вртоглавица, нарушена колено, нога болка)

Ментални нарушувања (кои влијаат на процесот на размислување, краткорочни губење на меморијата, чувство на ужас, паника, страв од тероризам, злото чувство, чувство на мир, љубов и светлина, дезориентација, чувство чудно)

 

Почитувани Луси! Сите опишани чувствата на вашиот заморчиња поврзани со ингестија на опојни дроги и отрови, можеби фатално труење sublethal дози на токсични супстанции (CO, CO2 , HCN), кој за време на посетата на моделите дише. Повеќе за друга страница. На дијареа алијас sr.čku никој навистина не ги сака. Се должи на фактот дека без никакво предупредување и спречување посета место колективно многу веројатно потенцијалното присуство ZNJ - Особено опасни отрови, исклучително токсични и опасни хемикалии, кои можат да се изведат од илјадници писмени сведоштва, не може дури и да заслужуваат ништо ...

Повеќе за здравство последици (§ 188a)

 

Zuidland, Zuid-Holland, Холандија. 2002. Па, тука на левата слика сето тоа заедно убаво со громобран. Постојат и други снимки, како и користење на Google Earth може да биде релативно многу веројатно се убеди дека не постои во овој случај јас aliénos stupídos слета директно на висок напон жици. Можете Nenakopali го ебам? Во заглавието, екстремната десница на врвот, како што може да се види на истата шема со жици.

 

ВН може да се најде во многу форми, Crop Circles, и подеднакво често во било нерамномерно целосно поднесени , жито лежи на земја, тој ќе биде дадена посебна страница. Секое ВН привлекува гром толку многу подобро отколку само громобран, бидејќи тоа се случи во близина на бесконечен број на јонизиран честички.

Молња во областа (насловната страница - Тајланд 2011)

 

Тоа сигурно ќе биде можно да се најдат интересни информации од компании кои се вклучени во дистрибуцијата на електрична енергија (само не во ČÉZku), без разлика дали тие се регистрирани на гром хитови далноводи кои работат во близина на бројки, извесно време пред неговото откритие.

 

ЧЕЗ Саладин - ова прашање не е решено. Во нашето општество, не е тело, да се регистрирате или молња штрајкови поврзани со овој феномен. (2008, не постои причина да се претпостави дека во оваа насока со текот на времето ништо не се сменило). Тоа ќе биде интересно да се прашуваат дали и како тие се заштитени од молња мешање централа, Dukovany, како и други ... Тие не се таму за малку неред во продавницата пренапон? Тие се користат за ништо? Тоа едноставно не е заинтересиран, колку чини на електрична енергија конкуренција ...

 

Огромното мнозинство на електрична енергија гиганти во светот во сопственост и управувани, или барем силно го поддржува, голема лабораторија основните истражувања , опширно поврзани со академските институции, посветена на истражување, грмотевици, молњи, физички принципи и нивните последици. Не толку нашите кутри малку ČEZík.

 

Crop Circles - ПС Вести (28 јануари 1989 Ен Мекмилан) 10:17 / 14:23

"Нашата сведок, Реј Барнс, еден од ретките луѓе во светот кои тврдат дека го виделе како тие форма култура круг. Се случи една вечер, откако невремето, кога тој одеше на кучињата."

забележи. Л: Што сакате повеќе? Во текот на грмотевици, имено изложеност се случиле, оштетување на растенија, и тие по кучињата само резултатите. Но, тоа воопшто не е невозможно дека изложеноста шема веќе долго време - до неколку недели, а забележани бура само придонесоа ztěžknutí влага растенија поради влажноста - до неколку стотици тони по хектар, така што може да биде манифестација домино ефект , или помогна на други молња празнење, како што е опишано на друго место. теорија на двоен шок

"Прво, тој го виде линија 50-75 метри, не е премногу широк, и кога тој гледаше во неа за неколку секунди, тој почна да формираат круг околу неа."

(Pozn.JL:. Видов неколку стотици милиони растенија изложени - оштетени од гром, несреќа во истиот момент кога беше надминат своите сопствени сили (постојано смалена) од својата тежина, плус влага обезбедени од невремето, се должи на нивната слабеењето на регистрација за точниот момент кога почна да поставите Домино ефект . веројатно да се случи само во моментот кога замина околу пеперутка ...)

 

Пример ќе бидат претставени на rostlince šnytlíku. Тоа може да се види дека еден или повеќе празнења (моќ околу 0,03 Ј) во близина на растенија. Огромното мнозинство на тековната не минува низ фабриката, само во неговата непосредна близина, таа работи главно инфрацрвено зрачење и индуцирани струи. Само еден празнење е доволно за да се достигне убие растенија веднаш под него. Но последиците се видливи за неколку дена. Каков ефект веднаш, во рок од неколку секунди на повеќето минути, слабеење на стеблото. Ќе бидат презентирани на експерименти Šnytlík разочарувачки првиот обид - еден примерок фабрика повторливи многу пати, и на други примероци не успеа да го повтори истиот импресивни резултати. Не е исклучено дека тоа не успее. Само маргаритки šnytlík но целосно заменет. На подолг рок (минути, часови, денови) да се однесува многу слично на многу други растенија, како што се млекото груба (Sonchus asper). Да живее хлебните! Кој ќе премине хлебните и јачмен, станува владетел на светот пиво ... (И виски)

 

Млеко во прилог покажува нешто многу не успеаја да постигнат било кои други растенија. Ќе сликата.

 

Крај Дел 5

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

          Дел 1        Дел 2        Дел 3        Дел 4        Дел 5

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz