Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-аномалија . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Аномалии во круг од жито
речиси секоја "аномалии" во близина на бројки едноставно објасни со последните молња празнење
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Ако nevybojuješ фудбалот, ти си мртов за мене Homolka.

Оваа грешка се случува во нашиот институт максимална ... три пати во последните десет години.

Оној кој nenakrad, мора да се разбере како тие го освои ништо.

Сето тоа е само коинциденција?

"Аномалии" во кругови не сосема необјасниво

PagPh
Исечете кругови се создадени чисто природни сили, неразделно придружуваат разни "необјаснет" аномалии

Некои аномалии во моделите на жито (краток вовед)

Тука е само краток вовед и некои практични примери, повеќе детали тука

Молња празнење е многу едноставна, природно се случуваат, и неверојатно логично објаснување на причините за голем број на електростатско, електромагнетни и сите други аномалии кои по природа се случуваат во и во близина на секое право, (вистински), природните сили на направени исечете кругови, "Поле пиктограм" (ПП ).

Кога ќе имаат оние limeys кратенката КК , ние ќе го отвори кратенката ПП .

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Забелешка:

ова место служи само како општ преглед на некои од најважните аномалии nalézaných близина исечете кругови. Целото ова прашање е многу повеќе детали во следната страница, аномалија (детално), дел од главното мени и под поп-ап подмени аномалија каде прашањата разработени во повеќе детали. Детален список на големи аномалии, од кои некои ќе се дискутира во повеќе детали како што е на крајот од оваа страница тука . Тоа е сепак само пред-верзија, веројатно во иднина ќе ги обедини страници.

 

Апсолутно сите опишани толку тешко да се разбере, па дури и речиси целосно "необјаснет" феномен може лесно да се објасни и разбере само како ехо на нешто во тоа место пред некое време се одржа - огромен, огромен електростатско - Електромагнетна - електро пулсот (LEMP т.н. - Молња Електро магнетни пулсот), кој за време позајми различни материјали врз површинските и подземните разни "необјаснет" својства - температурни разлики (и како резултат на огромен притисок разлики - сите видови на звуци), статички електрицитет, магнетизам. Подрумот може да се должи на привремено чување, и многу десетици килограми  на Власта N ebezpečných J EDU ZNJ .

 

Безбедноста на прво место , Луси. Таа е силно препорачуваме да се биде во такви места било netahati заморчиња, особено кога значителен дел од нив на самото место доживува симптомите целосно и целосно конзистентни со употребата на лекови како што се јајца. Веќе добро повеќе од 20 години. Кој знае, ако некои од нив не бараат такви места и да уживате во неколку наврати . Погледнете Предупредувања

 

 

 

Нарушувања на електронски и microelectronic уреди

или нешто слично. Да пренесувате или рекорд информации се секогаш користам ... електрично полнење , понекогаш истовремено електромагнетизмот. Истото важи дури и за многу поголем степен на мемориска (SD, xD, SDHC, итн) сите од овие уреди, од кои сите може да биде статички електрицитет не само целосно уништени или сериозно оштетени (лично набљудување), но "само" исчистена ( Повторно лични набљудување), и за среќа за време неспособен за акција (повеќе лични набљудување).

 

Повисок износ на статички електрицитет во бројки навистина истражувачи исечете кругови се мери со користење соодветна опрема (електростатско задолжен метар). Тоа е останки на електростатско задолжен, која беше во место пред и за време на молња празнење случи со него толку многу што тоа е надвор од било кој обичен човечката имагинација, па дури и мал дел од него беше уште голема количина на енергија од кој мерливи остатоци погребан премногу длабоко под земја најверојатно ќе остане уште долго време.

 

Патем, само еден многу медиокритет молња носи многу повеќе енергија отколку што би се потребни за да се уништи целото човештво, ако тие беа поврзани заедно sérioparalelně. Но, прво еден би ги поврзал со ... (И 2, кој потоа ќе плаќаат даноци)

 

Молња Хантер
Само Набљудување: една посета и пука две локации поднесени , лежи на теренот пченка (првиот ден по поднесувањето , виткање стебленца на земјата, 10 дена откако бурата и молња празнења кои сместување , виткање на земјата предизвика стебленца) значителен дел од 16GB картички се отстранети и уништени - тоа не може да го форматирате со полн капацитет, само помалку од 1GB. Камера "преживеа". Полиња со прашалници - ? ? ? ? - Слики кои биле избришани и не можеше да се реставрира, кој се наоѓа во оштетените делови на картичка. Која било од следниве ден прекинување при снимање (ја посетите истата веб-сајтови, нова мемориска картичка), пораката "празни картичка" по рестартирање функција се врати, сликите складирани. затвори и далеку! Од апарат врши во спроводливите пакување и фотографија.

 

 

Геомагнетна аномалии, невообичаено однесување на компас:

- На пример, ефектот наречен LIRM (Молња индуцирана првичниот магнетизам), може да се најде на англиски Википедија . Чешка: молња индуцирана остаток на магнетизам. Таа е предизвикана од огромен електромагнетно поле се случуваат во текот на испуштање во неговата непосредна близина, кои се одвиваат во текот на тековната просек од 30 000 ампери, но тоа исто така може да биде над 500 000A. Може да биде многу значително долго време да се хипнотизирам било место присутни магнитизиране супстанција способни - во случај на особено присутно низа на Фе, Фе 2 O 3 . пајче, и во многу многу случаи да бидат невидливи, но под површината (во мраз-бесплатно длабочина, се разбира секогаш во длабоките орање) присутна водоводни цевки. Steepness на водечките компании на тековната пулсот е 5000 до 30.000 ампери на микро вториот по ред пулсира дури и повеќе од 200 000A/μs! Тоа сигурно ќе биде можно да се постигне интересни заклучоци споредувајќи планови вода и канализација, електрификација, гас и сигнал линии и мрежи со обликот и се разбира nalézaných модели на нив (како што се центрите на кругови), не само сегашните, туку и планови од години поминале и сега целосно неискористени. Занемарлив дел да се формираат некои облици и линии, исто така, можат да учествуваат во археолошки структури - види археологија.

 

Види слики пред - веројатно лежи во подземни цевки

но тоа веќе може да биде долго неактивен.

 

Остануваат по молња молња веќе трајно magnetized. Во литературата е можно да најдете детални информации за магнитизиране на жица текот на молња струја, што доведува до магнитизиране на погребан метални (железо) цевки. На пример, мерења на магнитизиране беа утврдени проводници струи низ нив поминаа во текот молња. Во книгата На Молња Ослободување од одговорност (М Уман) се споменува дека до 1900 научниците користат мерења на магнитизиране на базалт (содржи микроскопски дисперзирани метални Fe) да се процени струи кои минуваат низ преминот во близина на молња празнења. Па тоа порано од пред 100 години, научниците трчаа низ полињата со компас, а не да биде изненаден дека мери отстапувања, каде што неодамна погоден од гром. Тој имаше само да прашам ...

 

 

 

Мртви животни, инсекти припадник на делови од растенија

остави © д-р Уве Engelmann, © Џенет Ossebaard, © lightningsymbols.com

 

Ова е последица на пречки моќ. поток, во случај на инсекти, веројатно само како актуелен индуцирана во растенијата, или електростатски или electromagnetically. Никој не е чудно што на местото каде молња удри, постојат мртви животни - од дел на милиграм на неколку тони (поединечни парчиња). Според проценките останува по секоја шок во областа над земја и под неколку десетици до стотици килограми на мртви животни - главно инсекти и мали животни. Веднаш да стане дел од синџирот на исхрана, и се грижи за нив и други critters.

 

Во овој момент тоа не е можно да ја изостави цитат - и ние жалам за птицата songbird (огласна табла), но ако неговата смрт навистина има врска со она што е на сајтот на наградата се одржа пред некое време, најверојатно починал само почеток, како да бил погоден од уште еден мал придружните молња празнење канал, ниту, пак главната шок - "Врати мозочен удар" , најверојатно, ќе експлодира.

 

Патем, не само птица пејачи. Return Stroke трансфери доволно енергија за да на сајтот може лесно да експлодира и крава ...

Секоја крава има paunch околу 200 килограми влажни ферментација растителен материјал, и ако тој се апсорбира, а само мал дел од енергијата поминуваReturn Stroke, Tore неа најверојатно би сакале два тони ТНТ експлозија, па потоа повеќе слободно лебди над едно поле во форма на облак од прашина и гас.

 

Опишаниот процес треба да вклучува не само на крави. Благодарение Јас само целосно просек молња испуштањата би можеле да експлодираат сите на теренот во исто време се наоѓа круг одлуки ...

 

Иако голем дел од кругот на одлуки имаат во Румен многу помалку ферментација растителен материјал од крава. Но многу поголема сума на течност направени од ферментирано растителен материјал.

 

Случаи, каде што средба некого и Слични преживее, веројатно ќе се почитува само Затоа што, тоа беше само погодена од некои "маломерен примерок," Паралелно рака на скалестите лидер (пренесува многу пониски струи и обвиненија од MS), или дури и индуцирани струи, или најголемиот дел од енергијата беше спроведена од блиско дрво или било кој друг добро втемелени објект. Можеби само да се илустрира Можно е да се одреди, дека само еден малку над просекот молња зрачи време на патување помеѓу облак и земјата, кога патува малку повеќе од еден километар, за помалку од еден илјадити дел од секундата, сува и количината на енергија која благодарение Зарем не би електрична локомотива помине Неколку пати од целиот свет. Како над просекот молњи ќе се одржи неколку десетици Во текот на нормалното бура (просечна бура: Неколку илјади до десетици илјади отпуштања, облак патува неколку десетици до неколку стотици, но повеќе од илјада километри). Во случај на "навистина многу повеќе од просекот," дојде Кои само неколку примероци по сезона, а потоа со помош би Нивната моќ со оддалеченоста патувал низ Сем навистина Преоптоварен товарен воз. Е опишан еден, иако многу повеќе од просекот на молња.

 

 

 

Микроскопски честички на Фе или Фе 2 O 3

во прилог на stéblům, лисја или klasům.

Честички беа спроведени од страна на магнетна сила врз основа на стебленца и лисјата на пченка, бидејќи влијанието на електромагнетна индукција преку нив преку електрична струја. Стеблата и лисјата на растенијата, исто така, електрични проводници, иако многу špatné.Vzhledem дека во нив за време на празнење напон е предизвикана многу илјадници волти на метар, актуелен мора да помине.

 

Значително количество (видливи фабрика оштетување) на електрична енергија во текот на растенијата, исто така, може да пребарувате низ електростатско индукција.

 

Целото растение телото за време на празнење се однесува како класичен диригент струја, па нивната околина делува како нормален електромагнет (магнетно поле околу проводникот), и сите житарки zmagnetizovatelných супстанции опфатени во текот Електромагнетна - Електростатски - електромеханички експлозија предизвикана од гром празнење, се јавува во силно јонизиран прашина и место на топката во изобилство. А мал дел од железо содржани во почвата (каде што е 3%) може да биде присутна во форма на растворливи соединенија (сулфат, бикарбонат, dihydrogenfosfát), а во текот на молња празнења можат да се појават електролиза (намалување на катод) може да се конвертира во чиста Фе . Покрај тоа, сегашната позиција може да бидат генерирани од страна електролиза водород како намалување на агенти може да предизвика голем број на супстанции кои се присутни во почвата може да се случи, висока дисоцијација и деградација.

 

Магнетни честички во почвата: за време на молња испуштањата во моментот создава огромен магнетно поле, кој долго време ги сите magnetized феромагнетни материјали до оддалеченост од неколку десетици метри, метални цевки под земја и многу подалеку. Содржината на железо во земјата е околу 30 g / kg во форма на хидриран оксиди, фосфати, карбонати и делумно растворлив форма. Можноста за конверзија на чисто железо за време празнење беше објаснето во претходниот став, и е совршено природно дека сите создадени железо ќе го изложат мерливи магнетизам. На БЛТ може да се најде, на пример се користи тука е слика. Иако постојат зборуваме за веројатност потеклото на meteoritic железо, нешто слично, но треба да заборавиме што е можно побрзо. Очигледна збор се користи во текстот, иако е можно да се преведе како неоспорен, но исто така и како очигледна. Затоа сакаат да го користат втората опција. Вкупниот износ на железо присутни во обработливо земјоделско земјиште, тоа е само поради својата природна содржина во почвата (околу 3%), околу 100 тони по хектар, и дека кога ние ги користиме само еден слој на почвата до длабочина од 10 см. Тоа е затоа што навистина доволно, и тоа е сосема бескорисни да инсистираат на учење на некои метеорити. Токму на ист начин како и намалување предизвикано од железо може да хипнотизирам и сите на место присуство оксиди и други соединенија.

 

 

 

 

Графичко претставување на

Според поедноставена идеи може да биде секој култура круг смета за "графички приказ на магнетна индукција полето линии околу диригентот" .

Диригент во овој случај воздух, поточно, плазма, што е од него преку испуштање создадени, на широк од околу 5, најмногу 10 mm, а тековната тече низ него неколку стотици илјади засилувачи. На магнетното поле на таков диригент е по сите само "малку поголеми" од областа која создава на наставникот за време на физички експеримент во лабораторија. Интересно може да се забележи дека стапката на промена на струја во проводникот за време на пораст (ди / dt, наклон водечките компании) е исто така повеќе од двесте илјади ампери за една микросекунда. Во заедничката инженерска практика (почнувајќи мотори, генератори, транзиенти) се работи со вредности од редот на пониските еден милион пати. Падина водечките компании е критичен фактор за време на индукција во близина на проводници (растенија и жица), толку поголема е поголема предизвикана напон.

 

 

 

Инфрацрвено зрачење

 

Релативно големи дози на електрична енергија се претвора во топлина подземни (до стотици megajoules; 1 kWh = 3600 000J, 100MJ = 27,78 kWh), остана акумулирано, може да се зголеми на локалната температура во подземјето на неколку степени и може да предизвика аномалии и инфрацрвени После неколку дена, испуштање на молња. Од истата причина, ставете форма или во негова близина и на други места каде што се срамнети со земја , жито лежи на земја, имаат значително пониски влага во почвата од области непроменета. Но, тоа веројатно ќе биде само прашање на истрагата. Некаде на интернет е навистина можно да се најде некои слики од исечете кругови, заробени "наводно" во инфрацрвениот регион, но тоа е сликата сосема недоволни, без документација на сензорот или филм во спектарот МР, и секое споменување на инструментална опремата која се користи, како и секое толкување на добиената колориметриски боја скала. Изгледа повеќе како само обичен фотографии во боја со ревидираната спектар на бои. Далеку повеќе слични слики и снимки, најверојатно случајно со редовни дигитални фотоапарати и камери. Нивната CCD сензори не се толку совршено филтрирани инфрацрвена дел од спектарот, но дека огромното мнозинство на фотографии не е важно. Во случај на значително зголемување на термичка - IR - зрачење на одредени субјекти наспроти животна средина (почва, воздух), но може таков феномен на евиденција да се покаже како зголемена вредност на црвена компонента. Благодарение на некои фотографии може да се појави "нешто" што ако сликата не припаѓа. Тоа ќе биде најмногу покачена црвена компонента на сликата, како местото беше многу повисока црвено вредност отколку што навистина е. Тоа може да предизвика прекумерно изложување во други фолдери - G, B, (поради структурата CCD сензор) и да доведе до специјални сенки или духовите на сликата. Ова прашање ќе биде далеку опишани во детали на друго место ( Инфрацрвен или CCD сензори )

 

 

 

Nepolehlé примеса на странски видови одгледува во монокултура

Други аномалии (како што е опишано на страниците или документи на исечете кругови) се места со polehlým , стебленца свиткана на земјата жито (како што се јачмен), која е вградена во таква мала количина на пченица, се срамнети со земја , ножеви додека лежев на земјата, тоа е само јачмен, - тука сме pšenka nepolehne (не се наведнуваат сламки на земјата) . Ова може да биде лесно да се објасни што се пченицата би можеле да играат во молња празнења, што се одржа во областа на, да речеме, пред неколку недели, многу повисока влажност, помалку отпор и доби пониска доза толку многу енергија која тоа речиси толку штетно како јачмен се присутни. Во прилог на сите имплицирани разлики не се како што се пченицата, јачменот против значително подобра физичка конституција и механичка сила - објасни друго место. Да се применува на самото место како посебна мерка домино ефект , паѓа по јачмен сламки, а не во снопови, и пченица останат недопрени. Одредена сума но тој се уште може да добие, и по неколку недели може да се следи Ječmínka во кревет и легнете премногу. Покрај тоа, таа најчесто се забележува дека соседните области, каде јачмен е забележливо во "сува слама" pšenka соседните поле, па дури и не почнат да се претвори жолта, исто така, вклучува многу висок процент на влага. Сè што секако зависи во значителна мера на сеење датуми.

 

2010 - забележани во многу места кои пченица одговара на празнење во исто време многу побавно отколку јачмен (Milovice - исток, молњи во еден идентификувани и во јачмен и пченица, по неколку минути: јачмен реагира по околу две недели, пченица во соседните поле за 2 месеци по ослободувањето покажува ни трага од сместување , виткање стебленца на земјата (само на hedgehogs, тие ни даваат); јачмен на денот беа посочени молња по ѓубришта, фаза на раст 71-75, пченица пред vymetením (по околу 2-3 недели), многу позелени, повисока содржина на влага, фаза на раст 37-39. јачмен многу во сува состојба, произлегува личат речиси сува слама.

 

Но, исто така, забележани (локалитет Ostráдалеку од Litol) сместување , виткање стебленца на земјата јачмен мешани мноштво со мала количина на пченица, многу позелени и речиси без слабост, Polehla , сламки се свиткани на земјата со јачмен целосно координирани и без исклучок, најверојатно благодарение на домино ефект .

gleams зелена пченица, јачмен и други

 

Општо земено, од агрономски гледна точка, пченица и јачмен на 'рж суштина "cimprlín" или "Měkota", и не траат речиси онолку колку што тие имаат несакани ефекти, сите реагирате значително повеќе внимателно. Ова исто така го прави пиво уште повеќе и поскапи.

 

 

последици треска "hedgehogs" во пченица (на истата локација, на неколку метри оддалеченост, одвојување на слики од 60 дена)

 

 

Други, како уште неопишан аномалии

Прво ртење во областа уште nevzešlých семиња

Мал процент на засеаните житни семиња не 'ртат (околу 1%, некои поединци / m 2 ). Веднаш по молња празнења, поради огромниот топлина и хемиски промени во почвата, исто така, може да се предизвикани од овие семиња 'ртат, како "полковници однапред", кој ќе' ртат само последица на гром испуштањата во близина, благодарение на огромен чекор промена на почвата својства (хемиски состав , pH, термички шок, disocisace, термички распаѓање)

 

Објаснување : на растенијата на недалечното минато веројатно задржат некои резерви во случај на различни катастрофи. Тоа е познат фактот дека семето на некои растенија на австралиската Буш ќе ртат по пожарот, затоа што ако никнува пред него, тоа би можело да доведе до исчезнување на целата популација (нешто околу тоа да се знае Мајк и неговите пријатели Данди aboriginiové).

 

На срамнети со земја , лежејќи на земјата, жито тогаш е можно да се најде многу помлад растенија, што го прави начинот на кој еден преку срамнети со земја , на стебленца лежи на теренот, вегетацијата, на ртење време приближно одговара на времето кога бура дојде во текот на теренот и го удри некој од трепка . Тука, но пазете се, ако позрел пченка жито може дури и да падне на cobs и uzrálejších 'ртат. Погледни го датумот слајд.

 

 

 

Вториот Форми, завршувајќи долги синџири

Нивната појава е можно да се објасни таков начин што падна во тоа место се нарекува синџир (мушка, ) блиц, кој е составен од многу последователни притискање на земјата и експлодира топки и балони, што ако претходно суспендиран на низа од небото. Можеби тоа е гасови (H 2 , O 2 ) добиен со електролиза или со термички распаѓање на вода. . Тоа е многу поретка појава од вообичаените бар блиц, еден од околу неколку илјади празнења. Во случај на моделот формирање веројатно беше еден од последователни освојувања, која следува по "завршувањето допира" целата облик.

 

Како пример, две слики, повеќе внимателни истражувања сигурно ќе биде можно да се најде повеќе ...

  

Повторно, се разбира, од архивите přebohatého Lucy Pringle .

 

Лево локалитет A361 Помеѓу Beckhampton и Девизес, Вилтшир 21 јули, 1998 , нели Вест Вудс - Бр Lockeridge, Вилтшир јули 10, 1998 .

Слика на правото повторно, многу "класика, сосема нерегуларно" сместување , виткање на стебленца на земјата по удар на гром во десната рамка лево со железница од тракторот на горниот десен форма, а од далеку десната страна минијатурни фигура, многу несмасна во просек, околу 2 , 5-3 м. Истражувачите одлична форма која е, секако, вклучени во изненадување и чудење ( WOW! ), исто така, ќе се најде токму истите симптоми сместување , виткање на стебленца на земјата, како и во облик истрага. Надополни и прошири јазли, растенија срамнети со земја , лежејќи на земјата без да се прекрши на стебленца. Секако аномалија ќе најдете во слични нивоа како во бројки. За дополнување на левата уште една слика на Калифорнија, Солано Каунти. 29 Јуни 2004 година. Тоа може да се најде тука

 

 

 

Разбиена камења

Појава е документирана, но тоа ќе се објавуваат само време, како малку изненадување

(Не ќе бидат додадени во овој момент).

 

 

 

Fulgurity

Локациите на Crop Circles некогаш неоткриени. Може да има до длабоко под земја. Нешто слично, но сепак може да биде откриена, на местото БЛТ истражување и можеби на друго место. Но, она што не може да биде, и вреди да се погледне за. Тоа е таму во длабочините некаде.

Тие ќе бидат платени целата страница Fulgurity .

 

 

 

Зголемена инциденца на плевелите во притаен , лежи на теренот, жито

Феноменот никогаш не била вклучена во аномалија, наоѓање на локации на редовни форми, најчесто придружен феномен, феноменот поднесени , лежејќи на земјата жито неразделно поврзани. Тоа е сосема "автоматски" документирано во многу фотографии форми, особено по жетвата. Собрани во такви места се многу јасно граничи позелени области - места со зголемена инциденца на плевелите. Во најчесто расте и да се третираат во областа на жито монокултура не е без плевел место, бидејќи на растенија се засадени со густина дека е блиску до stoprocentnímu искористување на хранливите материи присутни во почвата. По молња празнења, но дел од растенија (неколку проценти) умре, која е дел од овие хранливи состојки веднаш ослободени за несакани растенија. Растенија кои преживеале неколку дена речиси го запира растот на зрели повеќе бавно и јасно, така што не е побавно осиромашување на почвата хранливи материи се, исто така, забележува ослабени, од кои сите игра во рацете на непожелни растенија. Феномен не е забележан на сајтови програмски инциденцата на исечете кругови, но секако дека ќе бидат следени и оценети во секое време во иднина. Тоа може да се забележи во многу фотографии на истражувачи Crop Circles како комплементарни ефект, исто така, некои фотографии на мапи на Google Maps , Google Earth , Бинг Мапи, Јаху мапи и многу други воздушни фотографии насекаде.

 

 

 

Дупки "стап игла"

Преку молња испуштање во областа на жито е можно дури и да се објасни "аномалија" дека никогаш истражувачи се феномен Crop Circles не сметаат аномалија: дупка за игла заглавени . Тоа секогаш се смета како јасна разлика докази за фалсификување на бројките луѓе. Но лесно можете да си замислите дека тоа е нешто како молња празнење може да се создаде во земјата. Неговиот дијаметар е токму во моментот кога најголемата трансфер на енергија, многу надминува 5 мм, но "стапови" на површината на земјата сила електрични локомотиви. За да бидат работите уште полоши, врши со брзина помеѓу 1/3 - 2/3 од брзината на светлината. Всушност, самоReturn Stroke, Главната празнење, што носи најголемиот дел од шок енергија се движи само оваа брзина, остатокот од процесот се движи многу побавно, како краток преглед тука . Во табелата покажа дека молња празнење е доста сложен процес, кој се состои од голем број на меѓусебно поврзани делови. Како да го добиете слики како тука , молња празнење има навистина доволно силна да не се "држи игла во земјата."

 

Сите други детали на приказни кои се случиле на самото место, тука .

 

 

 

Останати се уште неоткриени аномалија - патеки.

Во близина на голем број на исечете кругови се патишта - што води кон облици или како него. Поради големиот број на набљудувачи кои се наоѓаат на место, тоа најверојатно нема да биде ништо необично. Но ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ не, сите мораа да бидат создадени од страна на луѓето. Многу е веројатно дека некои од нив вишок на електрично полнење. Дел од шок, кој помина својот пат надвор од местото огромен вишок бесплатно, до кое било место каде што е моментално недостаток, во согласност со правилата на електродинамика.

 

Спроти местото каде што удри гром празнење, недостатокот на електрична задолжен секаде, и празнење се издава обично најлесниот начин надвор, но не на овој начин. Понекогаш (не секогаш) може да биде директно надолу под земја, а понекогаш и обратно пред конечната заведување во земјата значаен дел од енергијата се уште може да навреди интересна и релативно долги растојанија по земјата и само под него. Понекогаш тоа може да биде особено откако тракторот песни, другите може да талкаат надвор од нив и преку нив, тие, исто така, може да учествува во различни фитинзи и подземни линии, како и археолошки предмети, или тие може да се комбинираат некои од овие опции.

 

Вегетацијата е тоа понекогаш може да креирате до несфатливо обиколен патеки, кои понекогаш се чинеше дека води никаде, изработени од гуска "пијани морнари." Често смалувањето и може да се појават некое време по откривањето на шаблони. Во поголемиот дел од случаи (100.000%) не се плаќа никакво внимание на набљудувач само ќе оцени дека постои едноставно "пионер некого." Во некои случаи, но поради нивниот облик навистина не може да се осомничени за нив, создавајќи ништо друго освен банда на пијаници - ветрови понекогаш збунувачки.

 

Понекогаш чистење до слабеење, во согласност со однесувањето на електрична струја. Ќе се наоѓа на неколку слики на слични случаи. Ова е слика на моделите, во кои некои, но не сите, патеки во околината не може да се создадени од страна на луѓе, но земјата е индексирање и меандрирањето Ослободување "молња змија", или поточно неговиот dohasínajícím останатите. На пр. Hesseman, 145

 

Само еднаш тие навистина обрнува внимание беше, во овој случај, но тоа не беше вистинскиот пат, но радијална проширување на централниот круг (Чешка), а имаше навистина подоцна, можеби следниот ден.

 

 

 

Необични чувства

Исто така, многу (Безбедноста на прво место, Луси !) здравје проблеми, најави многу истражувачи. Секоја од нив може да се објасни со тоа: огромната количина на електрична енергија може да произведе големи количини на опасни хемикалии, отрови поради топлината и електролиза во неоргански и органски материјали таму (подземни). Многу од нив навистина може да биде многу опасно и може да предизвика некои ефекти како дрога. (Чувство на присуство, гадење, метален вкус, халуцинации, жед, дезориентација, губење на меморијата, чувство на паника, страв, злото, мир, љубов и светлина или нешто слично, прашајте toxicologists).

Прочитајте предупредување .

 

Листа аномалија:

Јазли

На магнетно поле

Честички на Фе, Фе 2 O 3 . пајче во почвата може да биде од растително

Електрична опрема вина (скршени електроника, автомобили, жетварите - статички електрицитет)

Инфрацрвено зрачење (топлина суво тло под моделот)

Јагленисано растенија (авионските мотори ...)

Мртви инсекти

Мртов или осакатени животни

Аномалии созревање - (глуви уши, деформирани семиња, ртење промени)

Дефекти растенија:

Звуци

Светлосни ефекти

Необјаснети објекти во фотографии од места во Crop Circles

Чаталски (работа сигурно ќе биде со врзани очи, dowsers обично се многу разумни поединци, иако ретко или никогаш не навистина знаете што всушност се одговори на нивните сетила, но тука безбедно случи хемиски забележливи токсини)

Абнормалности кај луѓето и животните   (ефекти на лекови, малку поврзани со proutkařením)

Духови - неговите фигури особено во зимскиот период, но исто така и во раст следната година или подолго

Стопена топки на SiO 2 - точка на топење од околу 1600 ° C. Еден кандидат би бил, во својата канал е присутна температура 30000 ° C

 

Одделно:

Белата апчиња

Тешко препознатливи маса, навидум органско потекло

се одвоени, бидејќи во нивниот случај, за разлика од сите претходни, можно е дека некој го донесе во место за да се зголеми гледаноста. Може да биде претставено како пелети од SiO 2 , но силика кој таа беше јасно повисока од температурата на 4-5000 ° C, аптека тешко да се дојде од. Други наведени супстанција, без оглед колку е чиста, па дури и мистериозен, сигурно може да се добие некаде.

 

Дури и така, но нивното присуство може да се објасни барем во некои случаи: тоа може да биде "Огнен" - веднаш по шокот може да се наоѓа во мала подземна депозити на вода на неколку стотици ° C и соодветните притисок, кои брзо може да стигне до површината, ако Патем, и се она што стои во нејзиниот начин. Ако притиснете на бел прав, однесете го со вас, ако хит на пластика или органски отпад, тоа може да се стопат и да ги премногу. Отпад во подземните може да се добие и преку официјални канали (депонија) или неофицијално (црна депонија, случајно расејување).

 

Забелешка:

аномалии, како што ртење - понекогаш истражувачи откриле дека семето на местата во внатрешноста на форми имаат подобар ртење од надвор форма. Ова е предизвикано од фактот дека културата круг истражувачите се речиси без исклучок сосема неписмени фарма, кои никогаш не слушнале дека постојат феномени како што латентност (инхибиција на 'ртење) и постбербени зрее и се обидува да изврши прерано. Латентност е природен природен феномен кој ги штити семиња (житарици само) од 'ртење, па зрна се обично само по жетва значително пониски ртење и многу неправилни, и тоа трае неколку недели до месеци да ги достигне највисоките вредности. Ова е логично, бидејќи потомство треба да се одржи на највисоко значење зрна 'ртат до следната година. Затоа е сосема нормално за некои примероци, земени од форма, може да имаат некое време подобро ртење од примероци од непроменета сајтови. Долна ртење nepolehlých (со стебленца стои нагоре) на просторот е во ред, затоа што има сочувано инхибиција на ртење и повисоки ртење на семето од обликот само покажува нивната штета, што резултира со неуспех на мирување. Ако истражувачите форми и побара многу глупави пивовар од една пиварница, тој ќе им каже за феноменот наречен мирување даде релативно детално објаснување, бидејќи ако тоа не се земе во предвид релативно сиромашна сварено пиво. Ако, сепак, најде Brewer , кој не знае ништо за латентност, како и како може да има (некои пивари Не направи свој малтер), тоа сигурно би биле во можност да се објасни во детали работници слад или studentíci било кој медиум (високо во Америка) земјоделски училиште. Една од причините за неуспехот да се постигне повисока латентност и ртење во погрешно време, тоа понекогаш може да се сушење почвата под изложеност енергија шема на молња испуштање, кои сигурно ќе бидат објективно документирани. Семето може да порасне малку побрзо во состојба слична рочност, иако не сосема стандарден начин (и на тој начин се делумно оштетени, кој може да се опише нарушувања). Семиња може малку побрзо да стигне до состојба на зрелост слични, иако не сосема нормално. Семето се веќе повеќе од еден месец пред жетвата во оваа фаза на развој, по кинење на не сосема dozrálého уши само сува, а не навистина зрели, сите нивните репродуктивни органи се веќе но во оваа фаза на развој што тие можат да ги извршуваат своите репродуктивни процес од ртење до доспевање следните потомство, дури и ако не како што е развиена како семе е целосно созреана (не целосно 100% развиена резерви на скроб). Тие, исто така може да биде различно извртени и исушена. Извртени и секна семиња, кои можеби нешто во неговите фотографии нашите омилени истражувачи форми во жито?

 

Зрна секоја целосно dozrálého Спајк неповредени зрна, како пченица, обемот и тежината на едни со други во различни толеранција, а особено две врвниот се значително под просекот, но germinates нормално. (foto)

 

Сите овие аномалии во блиска иднина ќе бидат детално опишани на оваа страница

 

Аномалии (сортирање и објаснување), дел од главното мени и неговите под-страници.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Можни не постои објаснување користење науката методи

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

pz