Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-произведени-по-луѓе-ниту-вонземјани . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
"Производителите" исечете кругови (2)
А многу долго време да авторство на исечете кругови во целиот свет се логирате на разни лудаци ...
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Оваа страница се обидува figments на нивните болни мозоци

 да се коригира ... (Интермецо круг на одлуки - 2)

Не будали - производители на исечете кругови всушност никогаш не постоел (само несоодветно во нивните мозоци)

 

Друга предвид за слична тема ТУКА .

 

Во ова поглавје, внимание ќе се посвети главно разлики помеѓу растителни и животински царства, во однос на можните ефекти од молња празнења. Поради одговори, можеме да заклучиме дека прашањето на човековите глупост е бесконечна, во почетокот тоа ќе биде почетокот претпоставува дури и се споменуваат круг одлуки.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Форма со вгнездени, високо прецизни минијатурни: слики многу лесно да се произведени на компјутер, на повеќе комплексни цртање одбор (пантограф), но на теренот? Веќе објасни некои луди круг одлуки, како што се активности спроведени во областа?

 

Дури и ако е можно да веруваат сè кругот на одлуки труба убави прстени и повеќе, не само фантастични, но дури и редовните колектор, според многумина оски и центарот на многу прецизно симетрични, а понекогаш дури и со сегашните дисплеј зум влез / излез (! Повеќе пати на истиот модел во различни големини) матрици тие навистина фабрикувани. Во некои случаи, обрасци се состои од десетици прецизно оценети и имплементирани геометрија. Тие се на работа, прво на компјутер внимателно фабрикувани дизајн, влегле во фрактал модел, кој дури се разбере, и предложи форма на добиената шема. Развиена многу детални сценарио и временската дистрибуција на активности за време на изградбата фигури, без кој тоа ќе светат ноќе со рефлектори и месечината е секое движење околу областа сосема невозможно, бидејќи на трипал над себе како еден куп на пијаници се враќаат од мозочен удар. Развојот на такво сценарио е многу покомплексна zrzadlené модели, ако тие содржат дури и ја променува големината, прашање на недели, а бачкане secvičování mnohačlenného тим, бидејќи сите активности ќе треба точно да се воспостави себе и едни на други во место. Обликот мора да се направи во една или најмногу неколку часа, кога проценката под-сектори може да се распределуваат само неколку минути на времето, а нивната изработка мора да биде само прашање на секунди, не повеќе од десетици секунди.

 

Прво Сите човештвото никогаш не запира изненадува фактот дека светот може да биде толку будали, па дури и група на поединци, така назад во нивниот мозок активности, да работат, која брои повеќе стотици човек-часа на цената што одговара на илјадници повеќе десетици илјади евра или долари, се предаде потполно бесплатна апсолутно нема барање за надомест, без резултат е можно барем делумно заработат во свое име и добиени финансирање треба да се даде во добротворни цели или да се компензира на земјоделците оштетени култури, или нешто друго. Внимание, не се споредува со активности како графити, кои можат да работат својот бизнис без никаква подготовка и secvičování и изработка и комплексна, опфаќа многу квадратни метри личности е секогаш прашање на повеќе од неколку минути, и било грешка се вели дека е "апсорбира" во резултат на геометриски форми улица- спреј уметност. Во случај на рачна изработка на моделите во пченка во областа е многу точна (точност ѕидарски или повисока), сложени и софистицирани активност, која во случај на многу комплексни форми, кои бројат неколку стотици делови потребни, вклучувајќи и најмалку основна обука и проба suoslednosti и низа на поединечни дејствија někkolik на илјада човек-часа што може да се изрази како, да речеме, 20 пати или неколку илјади člověkoeur člověkodolarů. (Помалку од 20 долари / евра по час ќе биде, често во дожд и калта, мека глина, во Macs со осветлени фарови или фенерче во рака низ полето ноќе да се движат само комплетен идиот)

 

Вториот Да претпоставиме нив, и покрај сите овие забелешки да веруваат дека авторите се смета за модел што се, круг одлуки. Сепак, тие треба да се објасни она што беше дека идиот, кој по нив во нивната така комплексно и беспрекорно подготвени vlítnul модели, така што во своите величествени и прецизен работа работеле толку монструозно бесрамна начин, и од нив, условно кажано, "прегазени кал пита "? Дали овој уништувач, layabout wastrel и злонамерни, всушност на крајот уште поголем идиот од себе? Зошто тие никогаш не се на интернет во своите документи, не зборуваме за овие спојлери, спојлери за оние од нивната голема намери? Тоа не е случајно што, всушност, никогаш не биле во секое поле, и сите нивни "креативна активност во полето" кој е толку задоволен извештај всушност се случи само во рамките на нивните болни мозоци? (Најверојатно под влијание на апсорпција многу повисока од незначителна количина на ферментирани пијалаци и можеби дури и поддржан потрошувачката на некои магични печурки, или дека сувенир од Амстердам?)

 

Трети Забележливо е и многу добро zdokumentovatelnou добро документирани фактот дека секој кој успева да создаде нешто интересно со него порано или подоцна како да се фали, откриваат и ги обзнани своите авторство, барем во моето маало. Со еден исклучок, имено, ако тоа е производ на мајката природа. Во случај на живите луѓе е завршена, а со тоа и занемарливи исклучоци (објавуваат авторство). Неа за тоа би можело да се каже како г-дин Петар, кој, иако без раце, неговите мускули во нив зацврсти железо. Покрај мајката природа, особено во случаите опишани овде, можете да вметнете слични неовластено активност главно во рацете на Зевс (Зевс, господар на гром). Тој и неговите колеги, но исто така и со објавувањето на која било од своето авторство, а камоли интервјуа со нашите сограѓани, сигурно претерана, барем во последните неколку илјади години.

 

4 Во случаи каде што авторот и неговите текстописци навистина никогаш nepochlubí безбедно, со восхитувачка регуларноста да излегуваат со повеќе или помалку случаен поединци или групи на луѓе, еден вид на бели врани, кои се обидуваат толку тешко напори да се ослободат нивните вистински автор, и од извештаите се како авторите на работа. Мошне често случај за лица со многу ниска, или барем значително намалена интелигенција. Нивната интелектуална хоризонтот, или барем дури и не сфаќаат дека никогаш вистински автор на неговата работа навистина се одлучат во, само затоа што тоа е "не неговиот стил" или својства. способности во неговиот (на авторот на делото) на работа се разбира е да се создаде, преку но сите негови друга работа завршува. Постојат меѓутоа во состојба да се обиде дури и во најмалите степен разбирам или се разбере зошто. Слични групи на луѓе во светот има многу. Во случаи кои се опишани тука се нарекуваат круг одлуки.

 

5 Circlemakers никогаш не е навистина било полиња не присуствува, сите нивни "враќање" на авторството на некоја од бројките се всушност само и само figments на нивните сериозно болни мозоци. Ако тој наведените области во текот на ноќта навистина редовно да ги посетуваат, порано или подоцна тие ќе бидат на еден од нив со еден десен авторот исполнети. Авторот на сите, без разлика дали редовно или нередовно форми во пченка. Фреквенцијата на неговите посети на пченка полиња целиот свет е околу една милијарда годишно, па порано или подоцна тие ќе мора да се среќаваат. Несреќен круг одлуки по една таква средба ќе изгледа приближно како животни во придружните фотографии. Еве претпоставка, се разбира, не ја исклучува можноста дека таквото круг одлуки некогаш сте биле во слична ситуација се најде, и од областа на градите отстранети, или дури и подолго или не била воопшто пронајдена. Во одредени случаи, ... но повеќе за тоа подоцна.

 

6 Затоа, наместо: Нека остатокот од животот седи на pérdeli, (сеуште или никогаш не направиле ништо друго), и продолжи да се вплете својот луд визија за креативни активности во областа на жито, и вистинскиот создавање на исечете кругови ќе остави на оние кои се во него, само " навистина го добив ", но тоа навистина може да и не. Избегнувајте да еднаш и за сите било кој случаен средби. Предупредување на придружните фотографии.

 

7 Circlemakers (круг на одлуки) може да се преименува еднаш во иднината на круг-лудаци, идиоти, или култура-свињи во пченка. (Eng. crapmaker пример, crapcircle-творец, crappycircle-творец, crappymaker,)

 

 

Повик секој потенцијален спонзор производство на исечете кругови: Вашиот снабдувачи со многу часови на труд во областа, и тие треба десетици или стотици човек-часа за да се произведе нешто што само молња празнење може да се подготви во рок од 100 милионити делови од секунда, а останатите само продолжи соработката серија на природни, биолошки и физички сили и закони. Флеш е, исто така, работат во повеќето совршен тајност, што е тоа можно да се воведе за својата дејност (природни мимикрија, Џејмс Бонд). Веднаш по неговата работа е во повеќето случаи од областа видливи апсолутно ништо, иако моделот е веќе во структурата на растенија неизбришливо замислен. Не е исклучено дека во иднина некои од производителите фигури во областа за време на неговата сомнителна лудо активности спроведени во областа на својата цел, тие се сретне со вистинскиот автор на форми, и тој е во текот на овој состанок на самото место убива. Одговорноста за извршување на една многу суштинска Casio, во прилог на нивните глупости, вие сте вас.

 

Да се ​​објават поделена на два дела, и тоа е.

 

Разликата меѓу растителни и животински царства

Разликите во ефектите од молња испуштањата на растенија и животни

Најважната разлика помеѓу живите суштества и растенија е фактот дека животното погодени од блиц ефект е веднаш забележливо различна и многу лесно визуелно се разликува од животно, кое не е ништо од тој вид се случило. Нешто слично се однесува на животни, кои беа само празнење осакатени или повредени, а преживеат, иако со тешкотии. Како животно кое го преживеа кога паѓа во несвест (тоа, исто така, значително се разликува од растението) ќе биде долго време откако ја многу некоординирани подрипнувајќи, а со тоа повторно од растенија се разликува значително.

 

Во случај на растенија, но тие правила не важат на сите. Растенија, освен ако тие не се многу механички оштетени или запалени, всушност апсолутно не се разликува од неговата околина или нивната состојба не може да ги покаже сите брзо движење, а камоли да бие околу областа - наречен Poker Face. Дури и оние растенија или нивни делови кои имаат електрична струја веднаш убиени, дури и оние кои добиле повеќе од електрична енергија потребни за да ги убие, се уште неколку дена од било кој штетен енергетски објект целосно непроменети речиси непрепознатливи. Ситуацијата убиени растенија може да се спореди на пример бере цвеќе во вазната со вода. Своите матични, листови и цветови се уште има многу денови разликува од цвеќиња neutržených, иако тоа треба да биде целосно мртви корени. Уште некое време целосно нормално покажуваат метаболизам. Многу сосема мртов делови од растенија кои содржат само мртвите клетки и навидум целосно суви, тоа сепак може да имаат долг пат за да се исполни функцијата на васкуларна ткиво, и ако има било какви значителна штета, живи делови од нив одвоено од остатокот на растенијата може да продолжи да расте и да продолжи да учествува во текот на целиот живот функции на растенијата, односно првенствено фотосинтезата и метаболизам, и созревање, ако тие се појавуваат во репродуктивните органи. (timelapse, foto)

 

Речиси сите вегетација, која беше погодена од гром и, следствено, ослабени и оштетени, освен дека по некое време има голем број на секундарни ефекти и оштетување. Случаен средно напад ослабени растенија и ткива на било растителни и животински штетници, корени и клубени гниење, мувла, деформација и оштетување овошје. Секое такво секундарните последици може да се збунети и помалку професионално образовани сегменти од населението погрешно погрешно како оригинална предизвикуваат оштетувања на растенијата, и во литературата може да се прочита во многу места дека ова е навистина многу често.

 

Благодарение на полето за народот со мртвите и повеќе или помалку оштетени растенија изгледа многу често (груба проценка над 90% од случаите) е се уште релативно долго време по невремето (денови, недели) како речиси непроменети, веројатно една од главните причини зошто молња испуштањата прашањето на Штетите спроведен речиси никакво значење или значењето е многу помал отколку што навистина е (не литература). Тоа изгледа како поле за вистински експерти, промените би биле можно да се најде релативно темелно лабораториски истражувања. На пример, намалување или отсуство на метаболизмот. Поточно кажано, промените се видливи дури и со голо око. Povadnutí лисја, предвремено ушите поклонуваат на земјата (главно јачмен), бавен созревање. Сепак, тоа е obtířné се разликува од обичните толеранција на раст и созревање, ефектот на случаен и не-случајни локалните услови. На пример, локалните разлики во хранлив снабдување, локалните варијации во синџирот на влага. Тоа е многу често симптомите вегетација (cropmarks) манифестира со присуството на подземни структури, видете археологија . Ова се однесува главно житарици, бидејќи ефектот на гром во постројки со ниски засејување густина е доволно добро познат на земјоделците во литературата соодветно подготвени, како што е споменато во други страници на овој сајт. Земјоделците знаат многу добро, а исто така се споменува во литературата постојано се споменува и фотографии покажуваат дека по молња испуштањата во областа со која било обработливо култура ќе генерира кружни тело значително оштетени или дури и мртви растенија.

 

Слика "Танц ѓаволот" ("The Devil Преселба") (pic). Можно е да се обиде да се замисли како луѓето во минатото замисли на ѓаволот? И, како толкувани од страна на грмотевици и громови? Можеби работата на Бог? Како кривините на самовили и нимфи? Како ангели танцување? Или подобро, како танц на ѓаволот? Се разбира, тоа е само право, а само последната опција. Слика точно претставува и ги објаснува комуникативни можностите и способностите на современите уметници, кои редовно модели во жито се формираат по ударот на гром испуштањата во полето, врз која зафати бура. Јасно е дека не може да каже. Оваа слика е една рамка од цела низа на мозаици во докази дека земјоделците и засегнатите страни знаат причините за редовни форми на пченка засекогаш. Само целото човештво преку природата прават главно со негова помош со децении, стотици, илјадници години на искрена, чесна забава. Можеби ова треба да биде остатокот од човештвото еднаш и за сите препорачливо да ги премногу ... НСВ се меша во занает. Особено nevzdělancům, polovzdělancům и самонаречените pavědcům vědátorům.

 

Доволно толку малку. А малку имагинација, малку интерпретативни способности, подготвеност да се справи со малку совети и параболи, премалку подготвеност и способност да ги потисне нивните глупости и заостанатост. Доволно добро за да го прочитате она што тој го напишал за во 1652 г растенијата за времето и нејзините последици во Стафордшир, а проблем може да се реши. Но záhadologové ќе дојде до децении на леб, разни теории на заговор и целосно незаслужена популарност.

 

Тоа може да се смета како речиси сигурно фактот дека земјоделците за исечете кругови секогаш знаат, веројатно осомничени или дури и многу добро позната причина, сите овие информации може да се пренесе усно од генерација на генерација, и сите тие го прават успешно сокриена од јавноста. Ова е главно поради сето она што мајката природа не го расипат, на забавата дека толку успешно со години со своите всушност помогна на сиромашните општата јавност не, бидејќи она што луѓето се луѓе (точниот датира постојат различни ставови). По откривање кругови најверојатно биле само се забавувате гледајќи како тие се прошетаат по разни групи на самопрогласената "експерти" záhadologů, ufology, окултистите, pseudovědců, исповедници на верата во вонземјани, pavědců и слични штетници по Masarek како срање.

 

Како што е споменато во текстот, истражувачите споменатите видови се токму ONU nedovzdělanou дел од населението без исклучок целосно збунува причината и последицата, и сите секундарни ефекти од молња празнења можат да се сметаат за примарни причини, кои беа оштетени и на самото место аномалии се претстават себеси да предизвика . Во нивната фантазија, тогаш може да се прочита со мувла и габични заболувања шири во круг, габична болест која убива инсекти лета толку брзо што дури и не доволно за да оди сламки, и слични глупости. На пример, габични заболувања и гниење, која го напаѓа внатре репка клубени, но додека трансферите помеѓу растенијата и се протега во круг (!). Од внатре кон внатрешноста на друга репка репка без видливи или повеќе растителни штета. Имаше некои безжично или зеленчук предлог или автосугестија? Иако е потребно да се земе во предвид дека многу слична ширењето záhadologické идеи: од внатрешноста на цвекло (черепот) záhadologa една во друга репка záhadologa ...

 

Разликата помеѓу брзината на суво растение кое има мртви корења, и непрекинато транспорт на вода, а фабриката за воден транспорт беше целосно прекинат, е огромен. Во првиот случај се јавува povadnutí лисја видливи по многу денови, во текот на втората минута (да се придружуваатfotoPHY)

 

Само растенија кои примиле доза на енергија смртник многу илјадници пати повисока од дозата може да биде веднаш по освојувањето пожолтени, темен, поцрнети, изгорени до јагленисани (види "аномалија"). Таквите растенија, кои ги покажуваат ефектите од молња испуштањата навистина во местата на Криејтив комонс е пронајдено Страна се, како што беше потврдено од страна на сведочењето на илјада и фотографии. Затоа е потребно да се сите истражувачи CC многу убаво ви благодарам. Тоа е сепак, во повеќето случаи неколку единици, ако жито може да можеби дури и неколку десетици до стотици парчиња (на густина на илјадници растенија по квадратен метар). Еден хектар од нив содржи околу десет милиони евра, а кој сака да биде таму по бурата ќе бараат. Во рок од неколку дена за нив, но не и на терен дури и не споменици. Поголеми растенија се убиени, се разбира, извесно време по невремето лесно препознатливи, мртви житни зрна, но по кратко време, се исуши и да се урнат во прав, личат на растенија, како што се компири следниот ден или повеќе по жетвата. Тоа е од суштинско значење дека растенијата се толку оштетени што е прекината од страна на водениот циклус, кои инаку може да биде непречено за долго време и речиси мртви растенија. На растенијата во непосредна близина на празнење (десетици сантиметри) може значително оштетен механички и малку нагоре на растојание од неколку метри. Како и да е видливо оштетена растенија е само мал процент во споредба со растенија, кои беа значително оштетени, но преживеале, и многу долго за нив ќе бидат видливи апсолутно ништо.

 

Г-ѓа Pliskova пример опишува местото каде растенија пожолтени. По неколку дена на растенија "исчезнаа" (приближна цитат). Жолта растенија растенија беа сосема мртов во првите набљудување, и во рок од неколку дена ќе се збрчкаш и се распаѓа толку многу што нивните остатоци или посетители не се сметаат за растенија. Заеднички диви растенија во зелена фаза на раст, односно повеќе во вегетативна фаза на развој, ќе се збрчкаш до 2-3% од првичната тежина и волумен. Тоа нема да боли да го стави тука некои timelapse, додека најмалку неколку снимки. (řepka)

 

Друга голема група на растенија се оние кои, иако тие ќе умрат, но само неколку денови или дури и недели. Акумулирани во нив, исто така, во својот корен системи и околните почвата првенствено по пат на електролиза многу штетни хемикалии кои за време на некое време загинат. Таквите растенија се исуши многу бавно, циклусот на нивните телесни течности не е прекината и нема да биде толку многу се разликуваат од неговата околина. Тие се карактеризираат со такви глуви уши, но ако тие се погодени од енергија до моментот кога зрна се значително развиена, дури и ако на пример само во млекото зрелост, исто така, може да зрее иако не се со ист квалитет како фабрика непроменета. Семиња може да биде помала, невообичаено облик - секна, искривени, бидејќи наместо на типичниот созревање кој се случува во здрави растенија, а само сува во нејзината крајна форма. Сите случаи на оштетување на растенијата опишани во овој став, исто така, истражувачите во местата на Криејтив комонс постојано наоѓање, и треба нив за тоа убаво ви благодарам.

 

Иако ембрион развива до степен до кој тоа е способен за развој, но може да бидат оштетени, а остатокот поддршка семе ртење, особено скроб резерви не може да се развие до тој степен како целосно недопрена и здрав зрели семки.

 

Вегетација во овој случај може да се разликуваат значително од неповредени боја зрее растенија. Секако, ова не значи дека зрната не може да се бланширан брашно и се пече леб. Ртење е веројатно малку послаба, па дури и она што тие би 'ртат, не може успешно да го заврши развојот. Не може да има доволно простор соединенија на фабриката ќе стигне до теренот.

 

Дел од нивните ткива можат да ги оштетат донесе негативни ефекти, така што тие може да се постигне и необични форми ..

 

Растенија оштетени само загинат на сите, но за време значително го успорува развојот. Влијае на нив значително нерамна созревање, се јавува сличен на шокот од пресадување. Механизам на раст на растенијата по штета електричен шок ќе биде посветен многу повеќе простор на други сајтови. ( хронологија , ЕПП , и многу повеќе)

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

z