Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-CCD-сензори . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
Learn about thunderstorms RSS feed

Ова веселби нас кога ќе позајмуваат луѓе пари.

Nepotěším тебе, млада дамо. Сепак клопам, клопам уште ...

Ние не ќе одат во žádnejch поголеми настани ...

CCD сензори се IR филтрирани доволно

PagPh
За огромното мнозинство на слики не ти пречи, но ако на слики во услови на слабо осветлување, камерата сензор за да ги сними нешто сосема невидлив за голо око - дел од инфрацрвена спектар.

 

IR филтер

сместен во предниот дел на сензорот тековната камери не е за сите neodfiltruje инфрацрвено зрачење. Како што веќе рековме, огромното мнозинство на фотографии не ми пречи, но на места каде што може да има огромен преостаната топлина (стотици киловат часа), акумулирани во подземјето, каде повремено мали излив на жешки гасови (пред целосно почувствувана), тогаш камерата може да или видео камера за снимање на разни "духови", кои беа око сосема незабележливо. Дизајнот на сензорот CCD исто така може да ги префрли изложеност на соседните пиксели и доаѓа до создавање на различни целосно nepochopitelnýchobrazců.

 

Спектрална осетливост на конвенционалните (Аг-халид), и боја филм филмови, целосно загарантирана да заврши во 690n, и следното нешто што едноставно "не neškrtnou". Како случаен рекорд процеси над 700nm е затоа што тие целосно исклучена. Спектрален чувствителноста на човечкото око Додека завршува помеѓу 780-790 nm и над 700 nm е всушност речиси незначителна.

 

Фактот дека фотографиите (стекнати дигитални уреди) може да се случи "нешто" на самото место беше дефинитивно моментов, исто така, може да бидат вклучени, меѓу другите остатоци статички електрицитет, иако безопасни, но сепак доволно силна да предизвика нарушувања и неуспехот на било кој електронски уреди. Сите снимање и зачувување на информации во такви уреди спроведува преку пренос на електрони. On-сајт остаток на електростатско задолжен по молња испуштањата е "вишок" на електрони до (илјада megajoules; дефект може да предизвика честички прашина носи неколку милионити делови од Джаул). Нарушувања на микроелектрониката преку електростатско задолжен е многу лесно да се симулираат и да ги набљудува како блиску до Ван дер Graafian генератор (уредот не, бендот). Сите кои се вклучени во истиот штекер со компјутер како извор на напон 3000 - 10000VA или Тесла трансформатор, и го остави некое време во дејноста ("искра"), можете да бидете речиси сигурни дека на компјутерот не е повеќе од 10 минути и се рестартира без исклучување на висок напон извор ќе имаат тешко одржлив во трка. Воздухот е затоа што по одредено време толку заситени со високо јонизиран молекули и честички прашина која силно доволно дека го прекршил основното правило на работата на секој microelectronic уреди - " Чувајте се далеку од статички електрицитет "

Howgh.

 

 

 

Забелешка:

за некои необјаснети објекти во фотографии од било каде може да учествуваат, но повеќекратни рефлексии помеѓу објективот. Денешниот комплексен оптички зум структура веќе содржат повеќе од 16 членови, и не ни оддалеку личат како незаборавни tříčočkovému Tessaro од работилници Чарли Cajzů на благословени меморија.

 

Други можни причини тешко објасни со објекти на фотографиите е можно движењето на предметите целосно надвор од фокусна опсег - прашина, пердуви, прашина, инсекти, нежен овошни дрвја и растенија (топола, глуварче, јавор). Тоа е важно да сфатат дека скоро сите луѓе кои се вклучени во истражување на исечете кругови, се е можно, само не fotografičtí добрите. Не е ни чудо тогаш е можно дека тие може да имаат повремено леќи од леплива закуски. За време на снимањето во областа работите може да се случи, времето не е секогаш идеално, како и сите фотографии сигурно врши подобро од било кој документарец цели - снек не е наменет како навредлив споредби, како роса или дожд за време на репортажа документарна фотографија е многу честа појава, но таквите фотографии применливи за својата намена, да видиме некои фотографии на авторот страници.

 

Една од главните исклучоци на снимање модели во жито (не обичен) затоа состои Leidorf Клаус , но тој е прво и основно одличен г фотограф , особено во воздух слика, фотографија форми за него е само како "настрани" и на нивните истражувања договор.

 

Последно сигурно не е незначителен група на мистериозен објекти во фотографии на полиња може да се формира нормална човечка фалсификати, овие работи само да се случи понекогаш, и нема да ги заземаат повеќе тука. (Тие се наменети фотографски фалсификати)

 

Со текот на времето стана речиси правило, и тажен факт дека феноменот на исечете кругови со текот на времето "заглавени" многу чуден и сомнителен постоење, која би требало да се сместени во институции кои се основани за дизајн цели. Затоа е неопходно да се разгледа различни фалсификати и не многу уверливи автори тврдат.

 

 

 

доколку се заинтересирани Е- cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Како пријатен средба со будали поголеми од самите себе. Мора да го сакам тоа само поради фактот дека тие постојат.  J.K.Jerome
Да се ​​биде оптимист, откако ќе го постигне сето она што сакав, не се брои. Kin Hubbard
Доколку знаевме она што го правевте, тоа ќе биде невозможно да се дури и го нарекуваат истражување, нели?  A.Einstein
pz