Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Ова е првичниот превод, машина, речиси немодифициран. Компјутерски генерирани од оригиналниот Чешка и англискиот оригинал. Тоа ќе биде постојано да се подобрува и пат. Ви благодариме за вашето разбирање.

Играта е завршена.
Според играта, измама наречена Кроп КРУГ ПОРТА
Learn about thunderstorms RSS feed

Самата вистина лишува неговите извонредни можности за да се идентификува. (Heraclitus)

Вистината е странец од нешто што може да замислите. (E.A.Poe)

Omnia vero fulmen gubernat:   Флеш контролира се. (Heraclitus)

Првиот принцип само природно објаснување на формирањето на  Crop Circles  користејќи докажани, статистички се верификуваат, повторливи научни методи и истражувачки методи. Растенијата анатомија, патологија, физиологија, биологија, хемија, археологијата, физика, hydrometeorology, спелеологијата, геологија, електрична енергија, магнетизам и другите често интердисциплинарна полиња.

Crop Circles мистерија конечно ја решиле

Молња празнење - е една единствена причина за било круг во жито, кои се наоѓаат во секое време во било која област од пченка.

На шематски приказ на десната покажува еден од голем број на интересни аналогии Crop Circles и физички својства на молња празнења. Сличноста број 1 молња испуштање во структурата на жито, растерски, евиденција своите електромагнетно поле линии. Приказната е слична како кога снимате фотографии. Се прикажува резултатот, фрлени нагоре по многу денови.

Молња празнење - е една единствена причина за било која на кругот во жито, кои се наоѓаат во секое време во било која област од пченка.

Тешко да се опише енергија молња празнења , речиси незамисливо, исто така е многу веројатно да предизвика оштетување и го прави свиткување стебленца на земјата било пченка, открив каде било во светот. Ова е многу поинтересна и поважна фактот од која било уште откриени во иднина, редовни форма. Детали ќе следат.
Тешко да се опише енергија молња празнења , речиси незамисливо, исто така е многу веројатно да предизвика оштетување и го прави свиткување стебленца на земјата било пченка , открив каде било во светот. Ова е многу поинтересна и поважна фактот од која било уште откриени во иднина, редовни форма. Детали ќе следат.
Едноставно тоа може да се докажува со фактот дека природните молња празнење може да се определи како јасна причина за речиси секоја аномалија, откриени во рамките на или во близина на  вистински Crop Circles, вклучувајќи ги и "необјаснета" чувства и реакции на луѓето и животните.
Едноставно тоа може да се докажува со фактот дека природните молња празнење може да се определи како јасна причина за речиси секоја аномалија, откриени во рамките на или во близина на  вистински Crop Circles, вклучувајќи ги и "необјаснета" чувства и реакции на луѓето и животните.
Секое секогаш кога се случуваат во областа на културата круг творецот , кој е подложен дури и многу кратка средба со еден од единствениот вистински автор на секоја редовна или неправилни форми на оштетените жито, молња испуштањата, како ќе изгледа така .
Секое секогаш кога се случуваат во областа на културата круг творецот, кој е подложен дури и многу кратка средба со еден од единствениот вистински автор на секоја редовна или неправилни форми на оштетените жито, молња испуштањата , како ќе изгледа така .
Времето во кое изминување од празнење флеш се до моментот тоа се појавува реален облик - свиткана стебленца на земјата станува се набљудуваат - бараат барем неколку дена, но почесто недели или дури и подолго (!). Тоа е исто така еден од најважните причини зошто главен виновник не беше во текот на многу децении и никогаш не се идентификувани и никогаш не се сигурно откриени.
По усвојувањето на струја од електричен празнење преку растенијата, постои слабеење на стебла, хемиски - биохемиски - биомеханички - биофизички процес, во тек за неколку недели пред виткање стебленца на земјата. Процесот на поставување, паѓа на земјата стебленца може да предизвика пеперутка ефект до неколку недели по освојувањето, и благодарение на домино ефект може да трае само неколку минути.  утринската магла, дожд, влага, може да предизвика многу брзо зголемување на телесната тежина од 50 до 100% од вкупната тежина на растенија, неколку g / сечилото, десетици тони / хектар, во зависност од видот. Целиот процес е многу слична на изложеност и хемиски развој фотографии во желатинозна обвивка од сребро халидите.
Времето во кое изминување од празнење флеш се до моментот тоа се појавува реален облик - свиткана стебленца на земјата станува се набљудуваат - бараат барем неколку дена, но почесто недели или повеќе (!). Тоа е исто така еден од најважните причини зошто главен виновник не беше во текот на многу децении и никогаш не е сигурно идентификувани и да се открие.
Заврши сето ова нова теорија е лесно проверливи преку вистински природен, биолошки, хемиски и физички сили и процеси. Спектар на располагање, објективни, точни и природни научни методи и мерења. Против сите претходно тоа може да биде подложен на фалсификување тест, еден од највредните методи на научниот доказ

Меѓу другото, тоа е апсолутно совршен и целосно безмилосен вонземјанин уништување .

Заврши сето ова нова теорија е лесно проверливи преку вистински природен, биолошки, хемиски и физички сили и процеси. Спектар на располагање, објективни, точни и природни научни методи и мерења. Против сите претходно тоа може да биде подложен на фалсификување тест, еден од највредните методи на научниот доказ

Меѓу другото, тоа е апсолутно совршен и целосно безмилосен вонземјанин уништување.

од: Википедија

непознат автор

© cropcirclesonline.com

www.flickr.com

 

За основен вовед во историските перспективи на прашањата исечете кругови можете да ја посетите веб-сајтот Википедија - кругови во жито. Повеќето од објаснувањата поднесени таму или паѓа речиси целосно во рамките на псевдонауката (несакана наука), но барем да послужат како основни информации за тековниот преглед на целиот проблем.

 

Шокантно!

Објективно утврдени, по електронски пат се мери и се пресметува влијанието точка на испуштањата на молња.

GPS позиција - десетици метри, време - милионити дел од секундата, поларитет, врв струја (ka).

Lightning effects inside ceral fieldsНајмногу шокантна вест за сите претходни набљудувач Crop Circles: Речиси секој лежи на теренот, свиткано, падна, криви со наклон, наведнат, лажење, корумпираните, слаби, жито во светот лежи на теренот, и тоа само, главно поради слабеење на електрична енергија молња празнења. Придружните слики се само многу мал примерок од колекцијата повеќе од 10 000 фотографии. Повеќето од нив беа земени токму на местата каде што биле објективно идентификувани, по електронски пат се мери и се пресметува GPS локација, време, поларитетот и интензитетот на молња исцедок. Исто така пиши - исцедок од облак на земјата (CG - cloud to ground) И меѓу облаците (cloud to cloud - CC), CC тип на истражувања е испуштен. Целта на ова истражување се само удари на гром на теренот, во полиња со житни култури. Тие беа собрани во текот на годините. По лоцирањето молња празнења е опишан во некои места направени согледувања и фотографии направени повеќе од десет пати. Тоа резултираше со такви места документирани во големи детали хронологијата на развојот на штета на житните култури. Во речиси сите случаи биле забележани, се разбира, со некои ретки исклучоци, тоа трае многу денови целосно да се наведнуваат на стебленца и лежеше на теренот. Понекогаш дури и за неколку недели. Понекогаш и повеќе од два месеци. Истото се случува за време на формирањето на културите кругови. Никогаш, никогаш не, никогаш не било непознато, несфатливо сили. Само ослабне стебленца, а ефектот на сопствената тежина. Во некои места на фотографии беа преземени неколку дена по удар на гром е идентификуван таму. Но, сепак, без и најмала знаци на слабост или оштетување растенија. Иако процесот на слабеење на стебленца може да потрае и многу денови или недели, појавата на форми, кои се прикажани во придружната фотографии, може да биде само прашање на минути или часови. Видете го домино ефект, хронологија. Сите редовни, многу комплексни форми, култура кругови создадени сосема природен процес во природата. Т.н. фалсификати се само многу мал процент, во рамките на статистичките грешки, туку далеку под своите нивоа. Снимки се потсетник и обид да се оддаде почит на најголемите и најважните производители на фотографски материјали некогаш стилизирана појас слајдови во Кодак.

 

Патем, земјоделците многу добро знаете сите ефекти од удар на гром испуштањата во нивните пченка полиња во текот на сезоната на растење. Исто така со било која друга растенија. Шеќер цвекло, компири, домати, памук или други. Земјоделската наука и научници се обрне внимание на нив во десетици и десетици статии и научни публикации, како ќе се дискутира подоцна во повеќе детали за некои потстраница. Тие многу добро знаете дека многу често по удар на гром испуштање на терен, по некое време формира круг, оштетени, ослабен, лошо одгледување на растенија или целосно уништени. Тој имал само да прашам. Фактот дека нашите драги земјоделците успеаја слични информации од обожаватели несакана науката и слично-ќе биде истражувачи на сегашно време доста успешно чуваат во тајност, може да се смета како многу добро направено шега. Тие го имаат еден навистина забавно цело време, заедно со мајката природа. Но тоа е сосема логично, затоа што никогаш не НЛО навивачи, psychotronics, мистерија и непознати енергија, како заинтересирани за објективни информации. Зошто запознаат со литературата будали кои во текот на децении очигледно со било кој научен или технички информации, а камоли книга, не дојде во контакт на сите. Необразованоста на човек кој за било кој професионален совет очигледно не ми беше гајле на сите, и уште само плаќа камата и глупости. Служи нив право. Огромното мнозинство на поединци кои направија Crop Circles некогаш како, wannabe, псевдо "професионални" интерес, всушност само паразити на фактот дека целата работа е многу тешко да се објасни. Тие беа претежно паразити, ништо друго.

 

 

Три многу, многу, многу сличен на сличност

Сличност чисто случајни ... Формирање на Crop Circles - монструозен, екстремен, огромен.

Повторно и повторно, тоа ќе биде постојано истакна: Процесот на создавање на шеми на Crop Circles, но она што, сосема неправилна форма на оштетените жито е неверојатно сличен на класичната процесот на фотографијата и филмот, врз основа на желатин емулзија содржат сребро халидите. По изложувањето, првиот создава латентна, невидливи сликата.

 

Сличност # 1 -. екран растенијата во полето на житото делува како фото-чувствителни слој, со снимање на латентна слика шема е снимен како електромагнетно поле линии.

 

Развој - хемиски, биолошки и физички промени предизвикани од усвојувањето на електрична струја, што доведува до слабеење на стебленца. По некое време тие се толку ослабена што тие не се во можност да го одржат својот сопствената тежина, и се наведнуваат на земјата. Сето ова без било каква акција на која било друга сила, сила, или други феномен. Неразбирливо, непознат, необјасниво, натприродното. Процесот може да потрае многу долго време, не само неколку дена, но недели, дури и повеќе од еден месец. Но, во некои прилично исклучителни случаи, моделот може да се случи речиси веднаш по Грмотевици и молњи испуштањата, како одраз на Polaroid. По индукција на култура круг шема станува видлива.

 

Сличност # 2 -. сликата е визуелизира со помош на (био) хемиски и физички процеси имитира дејството на инвеститорот и фиксаж во фотографска темна соба.

 

Сликата, евиденција во форма на оштетените култура - култура круг е создадена, снимен за време на молња празнење што се работи многу како фотографски блиц - предизвикува промени во чувствителен слој. Може да се каже дека енергијата инцидентот на чувствителните слој може да биде во таков случај, понекогаш дури 10 18 пати повисока. Тоа е 10 зголеми на осумнаесет, еден проследено со 18 нули.

 

Сличност # 3 - сликата е снимен кога на местото на настанот е осветлена од гром

 

 

Споредба на слики кои се прикажува во полето што од страна на физички инвеститорот, може да се најде во бројни публикации и научни статии кои се занимаваат со авијација археологија. Тоа е можно да се даде како  Leo Deuel- Откритија од воздух: приказната на воздушните археологијата,  Mladá Fronta 1979 година, ISBN: 23-047-79, страница 50: "На вегетација делува некако како хемиски инвеститорот во изложени негативна: покренува скриени слики". Во оригиналот (Flights into yesterday: the story of aerial archeology, St. Martin's Press, NY, 1969, ISBN 9780356031521, Страна 38): "In this way, vegetation acts in somewhat the manner of a chemical developer of exposed photographic plates: it throws up the latent pictures." Автор веројатност да се користи еден цитат пионер во оваа област, можеби дури и самиот Крафорд. Може да се заклучи од изразот се користи "фотографски плочи" кои се користат многу повеќе во 1922 година, кога Крафорд спроведе своето истражување отколку во шеесеттите години, кога Deuel собирање материјал за неговата објавување.

 

Авијација археологијата е сосема реални, класичниот дисциплина на научни истражувања ( види ). За разлика од сите претходни теории во врска со многу сомнително на кругови во житото. Тие се смета за причина за повеќето странци, НЛО, летање чинии, mikrovlnnné зрачење, извештаи од вселената, енергијата, идеи или слично, понекогаш многу полошо глупости (каменуван кенгури, ежеви). Неколку други традиционални научни дисциплини, кои постепено ќе се користи за да се потврди оваа сосема нова теорија, се наоѓа тука.

 

Теоријата е за секоја појава на кој било "genuine"Природна култура круг доста убедливо верификуваат уште многу години наназад, 20-30, можно е да побара од метеоролозите.

 

Некои извештаи за култура кругови пред тој датум, веројатно, биле само многу врева за ништо - Многу врева за ништо.

 

Ако се заинтересирани, контакт cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Единствената причина за феноменот познат како Crop Circles се молња празнења во полиња или во непосредна близина. Ќе огромен вредност на електромагнетно зрачење, магнетни полиња, статички електрицитет, механичка сила. Ефектот на резонанца и мешање на сите сили останатите.

Молња испуштања се исто така чудно исклучок за каузата на речиси сите повредени и ослабени жито лежеше на земја во целиот свет. Во светот, можно е да се претпостави повеќе од 60 до 70% во некои области повеќе од 90%, или тие навистина се само можна причина. Да речеме и повеќе од 90%, со исклучок на урагани, торнада, поплави. Но, ова се вонредни, ретки природни феномени, екстремни климатски услови. Молња празнење сам по себе е еден од најекстремните хидрометеоролошки феномени. Во некои параметри # 1

 

 

Магијата на мајката природа

Сите претходни набљудувања укажуваат на тоа дека, за жал. Трае околу 40 години, не сметајќи ги несертифицирани, како и дополнителни извештаи од претходните години. Членовите на хомо сапиенс - човештвото човештвото - природа сосема очигледно, на најлош можен, но доста ретки, страшно, незамисливо, па дури и морничав, страшни и несовесно начин  појдов потсмев .

 

 

Па да ни па ние го јадевме со крик.

За тоа беше шега, како што велат, "целосно во нејзиниот стил", и можности.

Виц на култура кругови.

 

Ние би можеле навистина за себе, бидејќи сите ние сме многу ONU dlouhau време, страшно и незамисливо начин, бланширан во круг. Во жито.

 

Ако непроверени и дополнителни извештаи од претходните години, се вклучени, над 40 години може да се припише на било која друга проценка на 5-6000 години. Тешко да се потврди теоријата на овие страници навистина не многу барем се, но тешко може да се верификуваат научна теорија за работа му припаѓа. Еве, едно суштество:

 

Можно е дека античките кинески карактер Јинг - Јанг (Тинг - Танг), за првпат се откриени во областа, а дури потоа стана дел од нивната симболика. Нешто слично може да биде вистина на било какви други илустрации на древните цивилизации - Маите и други. Исто така е можно да се верува дека Стоунхенџ, и многу други милениумски камен изградена Абориџини извештаи едноставно затоа што тие едноставно не можеше да стои настрана гледајќи надолу на редовни извештаи на Crop Circles дека тие во интервали од неколку години во близина на сајтови опремен. Тие ги сметале за божествено команда, за извршување на некои слични срања, што е статусот на мегалитската структури.

 

Ова не е шега.

Но, тој беше. Crop Circles. Тоа беше една од најголемите шега, она што може да човештвото од мајката природа може да ја пушти, епски театар, долгогодишен филмски серија, која човештвото целосно Режија самата природа во својата позадина nachystaných внимателно и целосно во неговата насока, во која различни луѓе, животни, растенија ( Adele!), хемиски, биолошки и физички процеси работат во различни големи и мали улоги, како што се куклите, помагачи, будалите, фигурини, марионети, кловнови, jesters, гоблини и Kašparec дека ако мајката природа намерно изложени на различни изненадувачки и несфатливо ситуации и nepřetržitěje во нивните креации снимен со скриена камера.

 

 

 

Име на Филмот: Како сум направил мојот задник на луѓето. Мајката природа

Година: MCMLXX - MMXI дури и порано. (VI.M п.н.е.?)

Екстериери: природата, простор, приземје

Режија: Природата & наука и нивните закони, сонцето

Филмот: молња празнење се игра, но дури и под претпоставка улогите на многу статисти, кукли и статисти: телепатско овластувања, вонземјани, ментални сили, глупава, култура круг на одлуки, гоблини, духовите, летање чинии, НЛО, паранормални моќи од криптата сили vortices, микробранова радијација, и многу други

Други главни улоги: на сонцето - исто така главен снабдувач на енергија,

свет - исто така, работи угостителството,

месец - исто така Актерите Sleepwalkers

Водење на кукли: успешно ослободен сите четири од главните улоги

Гостин ѕвезди: законите на природата, законите на физиката, растенијата, растенијата, животните

Во споредни улоги: Целиот малку двоумење човештвото, земјоделците, физичари, хемичари, биолози, психолози, психијатри, воени специјалисти, научници, јавни функционери, водачи, полицијата, тајни агенти, шпиони, тајната полиција, уредници на весници и телевизиски, филмски работници, читателите весници, филмски и телевизиски гледачи

Бенефиции: dowsers, НЛО, летање чинии, јасновидците, шамани, навивачите на НЛО и вонземјани, вуду оператори, магионичари, волшебници, мудреци, астролози, telepaths, мистици, окултисти, parapsychologists, навивачите на мистерии, паранормални љубовници, алтернативни науката, трансфер на идеи и pseudovědci и други слични "специјалисти"

имагинарен вонземјани. За време на снимањето на "случајно" целосно уништени, со дозвола, г-дин директор, задачата со задоволство и љубов под претпоставка дека главната улога - Неговото Височество блиц.

имагинарен круг-творецот. Некаде во иднина ќе биде целосно уништени, а целосно уништени, со дозвола, г-дин директор, задачата е задоволство да се преземат и да ја преземе водечката улога - Неговото Височество блиц .

Трошоци: многу милијарди долари, евра, фунти, јени и слични простори и многу други, некои од сега непостоечки, неконвертибилни и конвертибилни валути. Марки, франци, рубли, на форинта, на драхми, лири, пезоси, јуани.

 

 

 

Единствената причина за кругови во жито Crop Circles е

 

природни молња празнење

 

На гигантска, но сепак природно, но потполно природен процес, објективно постоечки, мерливи, разбирлив и објасни со, надвор од сите натприродни сила и ефект

 

Екстремни сили што пренесува електрична празнење и емитуваат gigajoule во текот на долго патување две km во дијаметар, во екстремни случаи и до terajouly (10 12 Ј) се движи со брзина од 1/3 - 2/3 в, како бројот на пренесни енергија е апсолутно извонредна, па дури и невозможно лабораторија или во индустријата.

 

Веднаш по многу интензивно механички импулс. Првично се движи со суперсонични брзини - ударен бран, тогаш брзината на звукот и subsonic брзина - и звучен притисок бран, се тресат земјата.

 

Тоа е придружено со манифестации на статички електрицитет и електромагнетни пулсот проследено - шири со брзина на светлината, а средно во ширењето на електро-механички и електромагнетни бранови - се шири по пат на изведување во стебла и листови, имајќи термоцентралите за кои допираат едни со други, сегашните лидери на јонизиран воздух, јонизиран влажност на воздухот, земјата и подолу.

 

Исто така describable тешко скокови и насоката на тековната обвиненија, вклучително и електрохемиски пренос, како и можните пречки и резонанци меѓу сите наведени карактеристики.

 

Во некои случаи, на местото може да се појави и незамисливо моќно ротирачки електромагнетно поле.

 

Многу повеќе од 99,9% на Crop Circles се најде во секое време во светот е создаден совршено природен начин за да се избегне и најмала поддршка од луѓето.

 

Назначен кругови во жито предизвикани од страна на вистинскиот природен, неверојатно силни, механички, електростатско и електромагнетни сили и огромен напони и струи.

 

Било кој од овие сили се движи надвор од било кој обичен човечката имагинација.

 

Исто така, феноменот на кругови во житото се вклучени нормално, класика, повторно многу тешко да се замисли спроведување на струја низ воздухот, почвата, стебла, листови, корени, и електролиза на сето тоа.

 

На местото на појава кругови во пченка и пиролиза се одржа, ВН дисоцијација пареа, течности и материи, термо распаѓање и слични промени.

 

Слични хепенинг се одржа во стебла, листови и корења поради електромагнетни и електростатско индукција.

 

На местото на појава кругови во житото понекогаш може да игра голема резонанца и мешање меѓу сите набројани овластувања, како и помеѓу паралелни и последователни освојување, restrike, што се одржа на сајтот, како и помеѓу електромагнетни зраци кои се зрачеше од нив.

 

Проценетата површина на штета

Помеѓу 0,5-1.500.000 км 2 лежи на земја или на друг начин оштетени жито годишно. Кругови во житото и сите други редовни модели се Само овластените милионити дел на област, ништо не би можеле да зборуваме. Сепак, иако тоа не се појавува на сите, принципот на нивното формирање и основните причини апсолутно се согласувам со било вообичаено, целосно и крајно нерегуларно оштетени пченка, стебленца наведната кон земјата, било каде во светот. Начин на формирање редовни обрасци - кругови во жито може да биде многу значително зависи од локалните услови - Велика Британија, а во некои случаи можно е дека нивното формирање е, исто така, се должи на молња празнења, а кои се случуваат во истото место двапати. Вториот неколку недели подоцна, излегува дека на жито структура значително ослабени. Во некои случаи, исто така е можно дека празнење е редовен облик на структура, беше исклучително моќна, надвор од било кој обичен имагинација. Секое, па дури и најслабата празнење блиц, работи со физички параметри, како што било кој од нив е надвор од било кој обичен имагинација. Напон, струја, магнетизам, водечките компании steepness. Безбедноста на прво место, молам. Алан Пинкертон

 

Сподели комунални услуги - руралните индустријализацијата (1)

Во однос на спроведување на електрична струја во блиската подземни можат да играат значајна улога во присуство на разни вештачки подземни линии. Инженерски услуги - вода, електрична енергија, гас, канализација, одвод, мозоци. Нивното присуство и обликот може значајно да придонесат како резултат на електромагнетни форма форми - круг во жито. Поради постоење на подземни мрежи, вештачки човек, дури и најверојатно ќе биде еден од најчестите феномени на прави линии жртва лежи на теренот или целосно мртви во пченка полиња. Како истражувачи, но овој феномен е толку обележана со "страшно - страшно несфатливо обем и" како што Crop Circles, феномен доста помали и периферни, не го плати практично нема или само многу внимание е занемарлива. Тој посвети цела страница линии. Тоа е само форма која појава, особено многу прецизна позиција, тоа доста успешно може да ја предвидат иднината. Нејзиното појавување може да биде во можност да детектира голем број на воздушни фотографии од минатото. Сам, нема специјални линии лежат оштетени зрна може да се случи во близина или во рок од една сосема неправилни форми на оштетените жито. Се разбира, се јавуваат само кога во близина молња хитови. Но, ако тоа се случи, сигурно се појават.

 

Crop circle created by lightning with underground pipesСтани, така што некои може да биде многу значаен дел од енергија поминува низ празнење на било подземни цевководи настанување или мрежа. Секое инженеринг мрежа, исто така, може да биде керамички, бетонски или пластични подземни мозоци. Околу нив е секогаш koncentována висока влажност. Нето енергија молња празнења, која се пробива низ секое подземни структури, делумно достигне коренот системи на растенија се наоѓа над нив, и таму е серија на последователни настани, како што е опишано на оваа страница хронологија . Електрохемија, хемија, биологија, физиологија, патологија. Растенија оштетена и ослабена со одминувањето на електрична енергија се полесно цели за било штетници. Период од неколку дена или недели, дури и растенијата во линијата на точно реплицира насока на подземни линии против лак, се наведнуваат на стебла на земјата или целосно умре. Секако, ова може да се случи во различни временски периоди, ако засегнатите подземни линии надминува границите на неколку полиња, поради различни локалните услови и разликите во отпорот над култури.

 

Тоа е многу веројатно дека овие прави линии, што резултира во согласност со објаснување добиени во претходниот став се дел од многу редовни модели на Crop Circles, кои се наоѓаат во секое време во минатото. Планови се на место и услуги се да се трага. Во многу области има дренажни системи. Подземни исто така има и природниот водотек и влажност.

 

Линија или некои посложени форми може да се случи во текот на некои археолошки структури. Уредување на земјиштето може да доведе до уште повеќе комплексни форми. Кругови се разбира, како што се место каде таа беше добро, рондо, гумното, градина езерцето. Со хронологија, за неколку дена или недели може да биде зрна на овие редови постепено ја ослабне, и се наведнуваат на површината, или многу често целосно е волја и да умре. Иако се наоѓа во близина на сите Crop Circles, се целосно надвор од вниманието на секој набљудувач на културите кругови. Исто така, можно дека овие линии поминува низ повеќе од едно поле со жито, понекогаш многу. Види Opočno.

 

 

Гасоводот

А местото каде што може да се очекува гасоводот е на раскрсницата центри на култура кругови, кои во сликата на левата продолжи права линија до работ на фотографија.

Лево Исток поле, Вилтшир, 18 Јули 2005 година. Право Винтерборн Басет, Вилтшир, 23 Мај 1998 година

Сликата на десната круг во жито може да се претпостави појава на подземни цевки или линии. Се разбира, постојат и може да биде многу одамна неискористен историски или праисториски реликвија, можеби древни цивилизации, но тоа навистина не е така. Електричен шок тука е очигледно на некои канал или линија "се одвива под" патот. Сликата опис е навистина изјави дека " The formation also crossed over a road", дури и шема минува низ патот, но тоа треба да биде јасно наведено дека тоа беше направено под -  under.

 

Тоа најверојатно ќе биде можно да се најде многу други фотографии на Crop Circles кои содржат повеќе линија одделенија, од кои некои, или права линија за поврзување на центарот на кругот може да се идентификува со раководството гасоводот или нешто, електрична енергија, податоци, материјали, вода, отпад, односно сите комунални услуги. Покрај тоа, најчесто се случуваат полиња под површината - одведување и одводни канали води под земја. Zmiňovanému феномен во повеќе детали ќе бидат дадени на страницата линии оштетени зрна , кои ќе бидат концентрирани во голем број на други фотографии на Crop Circles истражувачите од претходните години.

 

Голем број на фотографии од еден од овие места, тие може да се најде на задната страница посветена на лоцирање на молња празнења локализација заден блиц. Како што можете да видите од фотографијата, на електрична струја од празнење управувано метални цевки има многу специфичен "спектар", буквално неколку сантиметри во областа каде што завршува не е веќе мртов растителен или наведнат жито не се наоѓа на теренот недопрена и продолжува да расте.

 

 

 

А флешбек од прашањето на Crop Circles

http://wylatowo.pl/download/kregi_fenomen_poza_logika.pdf - резиме на тековните сознанија и истражувањето спроведено во издание на Crop Circles, сосема во детали - LEBEK, Bogusław: Kregi zbożowe – fenomen poza logiką (Crop Circles - феномен надвор од логика). Ова е прилично објективен поглед на ова прашање од пред 2007 година, иако со некои субјективни карактеристики (доверба во сомнителни побарувања две паразити Д & Д). Преведени на Чешка верзија на статијата се наоѓа тука. Друг главен извор е преку пребарувач да пребарувате со внесување на лозинка "Crop Circles" или "Crop Circles". Уште една релативно објективен извор на делото објавено од страна на Ди Cragg (www.swimoutsidethepool.com / sitebuildercontent / sitebuilderfiles / cropcircles.pdf). Ниту оваа работа не може да им помогне на некои субјективни евалуација, особено во делови од " музички ноти во полињата - работата на Gragg и Хокинс и НЛО. Напротив, тоа е многу можно за да се потенцира неговото гледиште на Даг и Дејв, кој смета дека само два дегенерира фалсификатор и изопачуваат природен феномен.

 

Ако се заинтересирани, контакт cropcirclesonline@gmail.com

 

Crop Circles - мистеријата откриени.

 Засекогаш, засекогаш и целосно.

Неверојатно примитивни, и може да се срамат да се каже смешно, глупаво или дури и објаснување. Љубовниците на тајната НЛО, парапсихологијата, летање чинии, непознати и не постои енергија и слични глупости може да организира превоз до засекогаш (засекогаш).

Со други зборови, тие можат да ги повлечат до газот .

Истото може да се каже и за странци .

Вклучувајќи Paroubek на Марс. Тие, исто така може да се одолговлекува на ...

Забелешка: Paroubek - релативно незначителен Чешка идиот

 

1 cs

 

 

Сте подготвени за вас, и сите теорија презентирани овде многу темелно испитани експериментално

 

Jan Ledecký