Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Ова е првичниот превод, машина, речиси немодифициран. Компјутерски генерирани од оригиналниот Чешка и англискиот оригинал. Тоа ќе биде постојано да се подобрува и пат. Ви благодариме за вашето разбирање.

lightning

Crop Circles.

Објаснување на принципот на Crop Circles
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles се формирани од молња. Имитираат фотографски рекорд на линиите на електромагнетно зрачење преку мрежа на жито во оваа област.

Crop Circles се формирани за време на молња. Имитираат фотографски рекорд на електромагнетно поле линии на сила која е создадена во мрежа на растенија во оваа област.

 

Поправете круг Порта аферата - многу врева за ништо

Тоа изгледа толку фантастично дека сите претходните комуникации на појавата на кругови во житото било каде во светот, врз основа на повеќето фантастични теории - вонземјани, психичка енергија, воено заплашување, или обиди, танцување ежеви, кенгури нема, telekinesis, парапсихологијата - може да биде конечна и дефинитивна ефект се однесуваат на областа на приказни, всушност беше само лажица за готвење во вода, или како што велат, многу врева за ништо. Веројатно ќе биде сето тоа е околу Crop Circles во текот на многу децении назад, 1970-2010, но многу порано, во полиња и во сите медиуми се одржа, за идните времиња да се јавите на т.н.

" аферата на културата круг портата " ... (панталони)

 

 

Снимање на електромагнетни појави во структурата на стебленца

Поле пченка - медиумот за снимање, графички прикажани електромагнетни случува

Секој, дури и на наједноставни, еден култура круг може да се смета аналогно на магнетното поле на гледање преку директно жица од метал поднесоци во рамнина нормална на жица. Crop Circles, и се разбира сите оштетени пченка, делумно свиткани, или лежат на земјата, може да се смета како некои вид на евиденција, карактеристики, графика или фотографија од електромагнетни појави што се случи во тој момент. Конвертира од природните процеси во растенијата, слабеење нив, и по свиткано, виткање стебленца на земјата - објаснува на друго место во текст - мимикријата, и многу повеќе детали на страница хронологија на видливиот форма. Ова видливост, но тоа може да потрае неколку дена, во некои случаи дури и месеци.

 

 

Графичко претставување на

Едноставно кажано, секој култура круг може да се смета како "визуелизација на магнетна индукција областа линии околу жица".
Ова е прилично точни графичко претставување. Диригент во овој случај воздухот, или подобро кажано, плазма, кој е празнење низ го создал, беше околу 5 широк, најмногу 10 mm, а тековниот му течеше низ него неколку стотици илјади ампери, на моменти речиси еден милион. На магнетното поле на таква жица е очигледно "нешто повеќе" од она што на полето создава на наставникот за време на физички експеримент во лабораторија. Интересно е тоа може да се забележи дека стапката на промена на струја во жици за време на раст, ди / dt, наклонот на водечките компании, и беше повеќе од двесте илјади ампери за една микросекунда - еден милионити дел од секунда. Во тековниот инженерска практика, почнувајќи мотори, генератори, минливи феномени, кои работат со вредности од редот на пониски повеќе од милион пати. Steepness на водечките компании е главниот фактор во индукција на околните жици. На повисоко, толку поголема предизвикана напон. Јас фабрика на жица.

 

Некои опции да се донесе електрична енергија растенија

Значајна улога во потеклото на слабеење на растенија во култура круг може да игра само сам во индукција електрани. Таа е посветен потстраница  Индукција дел EFP . Струја, штетни растенијата во тоа, но може да се добие и на други начини - по воздушен или управувањето со земјиштето. Во уште еден голем миленик на спроводливост на електрична енергија во растенија може да се смета за корона празнење, што може да шокира некои околните многу точно во круг. Корона празнење се јавува секаде каде што постојат повисок напон од стотици илјади волти, игра значајна улога во губењето на висок напон линии, тоа може да се открие остри рабови особено на лидерство, и ако висок напон, 400, 000 V или повеќе, може да достигне до растојание од неколку сантиметри. Во случај на молња празнења е на далечина од неколку метри до десетици метри, милионите милијарди волти, празнење канал опкружен со круг само како наметка. Она што го слушам е предводена од VHV, слаб или Хорнет зуењето, корона празнење.

 

 

Аномалии - Вовед

Што може да се забележи во буквално секој документарен филм, книга, весник статија или телевизија вести сајт посветен на прашањето за култура кругови. Вие истражувачи на овој феномен, често долгогодишна, иако во голема мера само-назначен, се чист задоволни со фактот дека на локацијата на феноменот на Crop Circles, во оние случаи кои не беа очигледно направени од страна на луѓе, вистински, можно е со апсолутна сигурност дека редовно снимање на појава " електромагнетни нешто несфатливо ", и електростатско и да најдат решенија за да се разгледа нешто во блиска и далечна иднина nerealizovatelného апсолутно, како проблем се движат целосно надвор од било кој обичен човечката имагинација. Огромното мнозинство на сите смета Crop Circles истражувачи кои се во места каде што нивното присуство различни, тоа е веројатно откривањето на принципот на нивниот многу поблиску отколку што било кој од нив замисли. Особено оние од нив кои трчаа на моделот со компас во раката за драго живот. На една планета Сончевиот систем, наречени Земјата, што е уште еден начин да предизвика девијација на интензитетот на геомагнетна поле во време се разбира, она што тие би можеле да дознаете додека не молња исцедок. На пример, базалт темел. Го знаеше г-дин Pockels. Но тој неговите експерименти понекогаш само пред 1900 година. Тој имал само да прашам.

 

Но таквото решение не постои, па зошто да не го понуди на нив! Всушност, самиот факт на можни молња празнење може да се смета како феномен, движејќи се целосно надвор од било кој обичен човечката имагинација. Многу често се случува во слични места во духот на фразата  "there does not exist any possibility of an explanation using science methods", Прашањето не може да се објасни со научни методи.

 

"Краток" листа на речиси 40 научни области, може да се најде тука. Сите од нив се целосно објективни, повторливи и репродуцира, се применуваат за да се објасни причините за разни појави кои го придружуваат на повредени и ослабени жито. Не само пченка, но исто така сите видови на други растенија. Понекогаш поради оштетување и слабеење на наведната кон земјата. Ова може да се објасни сите ослабен и оштетен растенија, кои се создадени во внатрешноста на некоја неправилна форма, не само оштетени растенија се најде во "традиционалните" Crop Circles.

 

Апсолутно, без исклучок, сите тие се најде толку несфатливо појави и аномалии може да биде релативно лесно да се објасни. Извесно време пред нивните наоди, токму во тој момент ги презентираат огромна, огромна, речиси незамисливи електростатско - Електромагнетна - Електрични - Плазма пулсот, кој празнење на флеш е. Директно покажува совршена игра на појавите, влијанија и сили кои може да се користи за какво било објаснување за сајт на набљудуваните аномалии или атипични феномен. Големината на било која вредност, струја, напон, водечките компании steepness, зрачеше моќ, температурата и други плазма, на пример, погледнете ја табелата, се движи надвор од било кој обичен човечката имагинација. Секој кој ќе го земам со овие сили, всушност, дистрибуира, т.н. "лице во лице", тој никогаш не би за некој не каже. Можно е да се замисли дека молња може да ослободи преку назначени својства предизвикува никакви аномалии се најде на сајтот, дури и ако тоа не чини да ги премногу поврзани. Енергија за да биде навистина убава.  LEMP (Lightning Electro Magnetic Pulse)  - Електромагнетна пулсот на испуштањата на молња. Види литература, научни статии. За повеќе информации, како www.ufl.edu , пребарувачите. 

 

Многу повеќе дополнителни информации, многу подетални на страна аномалиите и под. Патем, ова не е само физичка аномалија, наоѓање на локација на секој вистински, природни култура кругови. Електростатско, електромагнетни, температурна разлика, што резултираше со значителни промени во подземни притисок - "необјаснив" звуци на недели по освојување. Исто така, многу хемиски производи - на самото место може да се случи голем број на екстремно токсични материи, особено опасни отрови, отровни хемикалии во земјата, десетици килограми, многу од нив во гасна состојба. Сите целосно невидлив. Безбедноста на прво место, ве молиме Алан Пинкертон . Посетителите Crop Circles треба да се обидат да не работат како заморчиња, и наместо тоа сакаат да го првиот покани toxicologists. Од она што toxicologists таму се чини дека е многу изненаден. Дозатор никогаш не била nenaměřil концентрации на отровни материи.

 

 

Мали галерии на слики, што се применува на било која локација на пченка Crop Circles

Наместо во посета на ваш сопствен ризик.

Инциденцата на смртоносниот токсични хемикалии.

Можните присуство на високо токсични супстанции.

Прави оваа работа особено опасни отрови

 

Модели на линија

многу километри во далечина едни од други

Преку бурата, унапредување во правец во ветерот пејзаж, можно е да се објасни неверојатен фактот дека на полето на моделите на Crop Circles често се наоѓаат на една линија, дури и ако тие се случи во различни денови. Во зависност од силата на молња која ги создаде, и како резултат на интензитет "изложеноста", исто така на моменталната состојба и отпор на културите растенија и влага во почвата, во која испуштања се соочуваат, многу милји освен: пејзажот патувал низ мала бура облак, токму во насока ветер - што друго, и сега и тогаш "насадени" слика ... Модели на Crop Circles но се појавија само по многу денови, многу милји распаѓа, а не во исто време, па се што треба е еден на друг, ниту со бура го поминал, не се поврзете. Ако таква бура се случи отиде над некои од "Ley линии", која ги поврзува на патеката да биде древни локалитети, како Британците Британија, која е секако можно, но е потребно да се нагласи уште еднаш дека повеќе или помалку од несреќа, луѓето ќе забележите, се разбира, и работа една голема грешка е лесно да се оствари.

 

А заврши случајност, сепак, не се, бидејќи таа не е исклучено дека античките сајтови, камени скулптури, мегалитска структури, Абориџините изградена каде тие се на своите области или пасишта модели беа забележани во зрна или трева. Обрасци едноставно смета божествена команда, раководителка да ги влече некои срања како, како што се изградба на мегалитската структури. По случаен избор можно е да се наброи Стоунхенџ, Rollright Стоунс, млекото Хил, Alton Барнс, Silbury Хил, Avebury Манор, сега мислиме дека тоа беше британски Кралство, каде што на обрасците се појавуваат почесто.

 

Сето тоа е само случајност?

 

Следните две слики се земени од документот: "мистериозниот свет - Crop Circles"

"Crop circles: In search of a sign", Беше предводена од Мишел Гарднер-Смит

Лево: култура круг Langdon, Северна Дакота - САД, 2000, 25 Јуни;

Тој подоцна се откриени две други модели на Crop Circles, точно на линија, неколку милји освен - слика од десно. Сведоците можат да се сеќавам на бура, а ако не, тие можат да се обратат до метеоролозите и за нивните записи. Сепак, неопходно е да се земе во предвид дека невремето може да биде неколку недели пред појавата на кругови. Кликнете.

 

Според некои бар формации кои се појави кругови поврзува, или трчање надвор од нив, може да се најдат цевки или линии. Најмногу вода или мелиорација, но може да биде од било алатка линии, па дури и на одамна напуштена цевки, линии или канализација, паѓа само на полето на археологијата.

За повеќе информации на сајтот линии во жито 

Линија на жртва која лежеше на земја или мртви пченка

- Ново опишани аномалија, тековни

"Ловци" Crop Circles се сосема непознати

целосно докажано во минатото постоечките

 

Но сепак се уште имаат Crop Circles само феномен на кој Американците може да го направи само широк со

WOW!   (чешки: UAU!)

 

 

 

Продолжување на главната страница

 

Забележите

Дури и ако некој од тврдењата на овој сајт се појави да се формулирани со апсолутна сигурност, тоа треба да се стави пред него некои од воведната изјава:

Многу е веројатно дека ...

Тоа може да биде можно да се докаже дека ...

Можно е дека ...

За некои (многу) набљудувања се чини (јасно) ...

Да биде апсолутно сигурни во нејзината вистината може навистина само идиот, морон или идиот.

(Значи кој навистина?)

 

Ова не е шега.

 

Оригинален Crop Circles - на природните кругови во житото

обрасци на жито што резултира со природен начин - основните физички принципи

Многу повеќе од 99,9% на Crop Circles формирање во областа секоја година низ целиот свет се т.н. право, англиски вистински , односно не се направени од човечки раце, тие не се фалсификати.

 

Појавата и развојот на одредени природни кругови на пченка се должи на вистински, чисто природни, екстремно насилни и интензивна механички, електростатско и електромагнетни сили, се појавуваат пред само, за време и непосредно по удар на гром празнење. Доколку во текот на нивното формирање, во некои релативно ретки случаи, значително вклучени во мешање и резонанца слика може да се појават дури и несфатливо сложени и редовни форми.

 

Набројани овластувања се исклучително моќна, надвор од било кој обичен човечката имагинација.

од: Википедија

непознат автор

© cropcirclesonline.com форма

www.flickr.com

 

Почетна оштетување на растенијата Crop Circles - премин на електрична струја

Покрај тоа, сите модели на Crop Circles и учествуваше во следните слабеење на растенијата предизвикано од минувањето на тековните растенија, кои се воведени во нив, или тие биле донесени директно - земјиште, јонизиран воздух, привремена структура создадена од допираат еден со друг стебленца и лисја, а нивните корени и електролиза на сето тоа. Претежно, после појавата на растенија штетни материи, како и директна во нивните тела, кога сите елементи наведени во тој момент делуваа како диригент струја. Во кој напон во времето на флеш индуцирана.

Само кога флеш - помалку од 1/1000sec.

 

Некои клетки умираат бидејќи веднаш, а другите се постепено се додава во текот на повеќе денови и недели, создадена од страна на присуство на штетни хемикалии, кои на растенијата, но во исто време се обидува да се ослободи од. Хронологија на процесот е доста комплицирано, но растенија може да биде од вистински шок и успешно се опорави.

 

Покрај тоа, додека моделите на Crop Circles може да биде многу значаен дел на резонанца и мешање меѓу сите набројани сили.

 

Тие, исто така може да додадете механички резонанца и мешање на разни подземни простори во близина на новите култура кругови. Шупливи - пештери полни со вода или, пак vodonosným супстрат - аквифер.

 

 

Приближно параметрите на природните молња празнења

А повеќе детални пресметки документирани и вистински измерените податоци видите молња и подстраници.

Во текот на сите молња испуштање, во или над кое било место на земјата

таму се случува, а исто така и вистинска физичка - електрично, electromagnetically

и механички работи:

 

 

Интерференција меѓу резонанца и исклучително силни електромагнетни зраци исто така може да биде еден од феномените со кои што веројатно би можело да се објасни со создавањето на fractals и други комплексни форми, најчесто во внатрешноста на кругот. На сајтот може да има свиткано, дифракција, расипување, рефлексија и кршење на електромагнетни зраци. Се однесуваат до одреден степен, исто како што светлосните зраци. Дури и светлината, вклучувајќи ги и УВ и IR зраци се електромагнетни, бранови на одредена фреквенција. Видливата светлина во опсег од околу 390 - 790nm, што одговара на фреквенцијата од 3,9 × 10 14 Hz до 7,9 × 10 14 Hz. Под одредени специфични услови кои се јавуваат на сајтот, може да се случи вкупно одраз на електромагнетни бранови. Тие се таму за да се најде плазма фаза интерфејси - воздух, топол воздух - студениот воздух, висок притисок - низок притисок, динамичните слој на воздух - стои воздух слој.

 

Забелешка: Вкупниот приближниот број на молња празнења кои се јавуваат годишно во обработлива земја и пасишта ширум светот, е една милијарда ...

 

За споредба: еден само малку поголеми од просекот на молња празнење содржи и зрачи толку многу енергија, која тоа би можело да патува преку целосно натоварен камион повеќе од еднаш во целиот свет.

 

Crop Circles објасни. Засекогаш и во вечни векови.

Шокантно појаснување !

Овој став е користени на оваа страница како Пауза, се вели така во театарот.

Логично, научни, со користење на законите на природата, Разбирање и објаснување. 

 

Речиси неверојатно, шокантно, но многу јасно објаснување на кругови во житото , освен дека самиот процес и создавање на Crop Circles во сосема природно и разбирлив начин обезбедува многу лесно и интересно објаснување на многу други, поточно, апсолутно сите, и навидум неприродни и натприродни феномени придружуваат лесно препознатливи на вистински Crop Circles - модели кои произлегуваат природно, видете аномалии .

 

 

Мимикрија

Еден од најзабележителните факти, кои главно се должи на досегашната "главниот виновник" - единствениот вистински автор на кругови во житото, успеале да побегнат внимание е фактот дека веднаш по освојувањето може да се видливи од областа на апсолутно ништо. Имаше само нешто што може да се нарече изложеност, благодарение на неверојатен период на процесот со текот на латентна слика формирање во чувствителен слој на сребро-халид материјал и неговите последователни пронаоѓање, се користи во традиционалната фотографија и кинематографија. Ја свитканата, свиткано пченка стебленца на земјата, и визуелизација на форми на кругови во пченка, таму обично е само десетина дена или подолго, ретко порано, благодарение многу бавно во тек хемиски и биолошки маршеви во растенијата. Само тогаш се визуелизира со култура круг, обично на бројот на денови по излегувањето и електрични невреме што ја предизвика ..

 

Само по толку долго време бидејќи премин на електрична струја низ на нуклеарката е поврзана стануваат слаби доволно да не успее да ја задржат својата тежина и бендот на земјата. За разлика од претходните процес, ослабување на стебла, која трае неколку дена или недели да го обработиме нивните наведната кон земјата - нашата сопствена визуелизација култура круг обрасци - може да биде помалку од еден час, дури и само неколку минути (домино ефект, пеперутка ефект)

 

Затоа, не навалување, виткање стебленца на земјата, и појавата на Crop Circles, не се дружат со бура го поминал во тоа место. Веднаш по невремето во текот на земјоделците полиња и инспекција проверки штета или без значителна штета може да се случи, но неколку недели подоцна, често со убави временски услови, пченка стебленца почнат да се масовно поставени на теренот, иако на прв само неколку квадратни метри (најмногу оштетените области), а подоцна додавање се повеќе и повеќе додека конечно лежи на земја десет проценти, понекогаш и повеќе од 90% од целото поле. А подетално објаснување и документација на овој феномен е или ќе биде на лице место хронологија и под страници.

 

 

"Автоматската експозиција кај"

Зависност од времето во кое изминување од влијанието на молња испуштањата во структурата на жито, и време кога стебленца се наведнуваат на земјата, интензитетот на изложеност

Друга многу значаен факт е дека наведната, свиткана пченка стебленца на земјата како резултат на ниту еден удар на гром празнење не може да се случи во исто време, или да речеме во еден ден, напротив. Мошне често, исто така, опишани феноменот на Crop Circles е тоа што некои од нив беа на крајот "завршувањето" до пред неколку дена. Се разбира, теоријата наведени многу очигледно покажува дека вториот "завршување", како и создавањето на претходните бројки, во ниту случај не учествува во какви било "човечкиот фактор". Различни за откривањето на некои делови од различни форми предизвикани само од "интензитетот на изложеност." Покрај тоа, но многу често се случува, дека по почетната

Nine circles & associated pathways, at Eltopia

Washington (USA) which occurred during the night

of June 18-19, 1998. [photo taken June 21, 1998]

Eltopia, Washington formation re-photographed

3 weeks later, after the circle-making energy

system had revisited the field.

откривањето на модели, која беше погодена од најголемата доза на електрична енергија, прв во негова близина, а подоцна и на поголема далечина ќе се појави неправилни форми, жито лежеше на земја, што резултира со иста причини, но погодени помалку енергија и се наоѓа, бидејќи на своите неправилности апсолутно надвор од сите заинтересирани скаути редовни дезени. На две придружни слики може да се најде во bltresearch.com. Со таа информација во вториот случај, енергијата шема ги посетил, повторно, нема потреба да се аргументира, се разбира, затоа што тоа е можно да признаам. Пченица, сепак, се однесува прилично добро, дури и без било какво понатамошно посети на која било друга сила, само доволно тоа е една посета - прв и единствен (последна) молња испуштање или истекување систем (во опсег од не повеќе од една секунда) може да доведе до постепено виткање на стебла на земјата, да ги оштетат, слабеење на жито за остатокот од сезоната на растење. Секој читател на оваа информација треба да се запрашаме: кога "Круг одлуки енергија колумнист на формирање" (енергијата што ја создал шема, го посетив повторно), зошто да не се создаде уште еден круг - круг? Авторите на текстот така што читателите всушност несвесно, дури и за самите себе, кажува информации дека создавањето на RDF - неправилни форми преку "Круг-Изработка на енергија", енергетски формирање кругови, е нешто сосема природно . Тој е во право, претседател! Пченка стебленца може да се види постепено до темел сите околу себе, сите го прегази полето, сосема неправилно, до жетвата, вклучувајќи ги и места кои не беа видливи на сите погодени од гром исцедок. Само празнење или празнење систем во интервали не подолги од една секунда обично е доволна за завршување на сите (слави, фотографиран). Покрај тоа, последиците би можеле да бидат некои други несакани ефекти како што се нерамна зрее. Ова може да се случи дури и во жито, на стебленца се речиси никогаш не се поклонат на земјата, исто така главно се должи на струен удар. На истата страница, можете да најдете и уште една слика со опис, кои се занимаваат со

Two formations at West Overton, Wiltshire (UK).

The large ring encircled the Overton Road "T"

junction -- and the long pictogram, which occurred

subsequently, itself gained another circle the night

after the rest of the pictogram had formed.

токму на феноменот ширењето шема. По 12 години тоа ќе биде тешко возможно да се трага сведочењето на многу бури и громови беше на место. Повторно, тоа е можно за да го искажат претпоставката дека под одредени околности, сето она што се случува во поле уште од првите знаци на виткање на стебленца на земјата, до жетвата. Прв пат се појави круг, неколку недели по донесувањето шумата во областа на жито, и само како последно мали фигура на крајот. Може да бидат последиците од еден, иако повеќе празнења (1st Врати Мозочниот удар и по просек на 4-8 След гали, видете Флеш ), кој во "изложени" сите облици и нивните интерконекции, иако различни степени на изложеност. Со оглед на тоа кругот околу Т - спој беше откриена одеднаш, може да се претпостави дека сите полиња од тие земјоделски култури беше расте, иако не значи дека се правило. По краток престој на Google на пример, може да се добијат од веб-сајт www.noufors.com или freethinkradio.com култура круг сликата од лево, автор непознат, на истото место, додека чиста круг, без дополнителни follow-up. 

 

 

 

Се однесува на сите повредени додека лежев на земјата жито

Уште еднаш мора да се нагласи: не се случува како што е опишано во Дел

Мимикрија и автоматската експозиција , но во текот на сајт и сите под страници www.cropcirclesonline.com и сродни веб-сајтови кои на крајот ќе бидат ставени на располагање, се однесуваат на сите жртва лежи на земја жито во светот, а наведната, виткање стебленца на земјата, има речиси секогаш со значително одложување во извршувањето на блицот (недели, месеци). Да се создаде редовна шема, како што се Crop Circles, таму е многу груба проценка од страна на околу еден случај во една од неколку милиони евра. А повеќе детална документација на специфични случаи на оштетување развој со текот на времето, вртлив и свиткување на пченка стебленца на земјата по удар на гром празнења и процесите кои се одвиваат во растителни ткива по усвојувањето на електрична струја се наоѓа на сајтот хронологија и под страни, но исто така и на друго место, како што се EFP (поради премин на електрична протокот на ткива и делови од растенија, Elektrofytopathologie )

 

 

Домино ефект, Батерфлај ефект (Butterfly)

Друга многу интересна и неверојатни факти кои можат да бидат опишани со теории на постепено изложување и распаѓање на растенија во рамките на култура круг шема релативно лесно да се објасни, често се случуваат над самите редовно организира снопови од слама, сосема очигледно nezhotovitelné секое човечко процеси F, F. Лопати е преживуваше до најновите можно време исправено, само поради постепеното слабеење малку навалена, па вегетација е прв формиран врски со стотици други придружни сламка. Сè уште стои приближно исправено, дури и ако само едвај, благодарение на фактот дека ги поддржи другите. Растенија и нивни делови кои допираат едни со други, со себе го закачите на мерливи сила се должи на површинскиот напон на водата, која е релативно нестабилна структура смалувањето на фабриката повторно за некое време да се стабилизира и да ги заштитат едни со други пред да падне на земјата побрзо. Процесот на видливост култура круг шема е толку уште одложен.

 

Потоа одеднаш пеперутка пристигнува, седи на една пеперутка ефект . Стебленца уште стои волумен почнува да тече полека, но се уште се опира. Само кога аголот надминува одреден лимит, неколку десетици степени, атракција беше целосно overpowers него, а потоа тој паѓа на земја релативно брзо. Воведува минимум уште еден, туку неколку други, така што вие не се потребни никакви пеперутка. Конечно, иако тома се стави заедно некои случајни, но сепак многу редовно во едни на други преку домино ефект , каде што во релативно краток временски период паѓаа над самите еден волумен по друг. Поправете круг шема е видлива, и конечно, да несфатливо брзо, и навидум без никакви видливи ефект и познат сили, треба да се почитуваат од страна на шанса - постојат слични сведоштво. Како што може да се види како е речиси невозможно, дека таков обем паѓа солзи едни со други само еден, туку два или повеќе, дури и еден таков процес може да биде повеќе споредувана со верижна реакција. Се разбира, само еден синџир хемиски реакции, атомската бомба воопшто не беше потребно да се игра и онака и така поголемиот дел од читателите како шеф на кадата.

 

Домино ефект на диск, исто така, може да помогне на протокот на воздух предизвикано од паѓа тома стебленца. Демо ќе биде лоциран тука. Дува воздух и прашина може да изгледа како некоја непозната сила, што се издига од длабочините на земјата, и набљудувачи ја опишаа како да се создаде култура кругови затоа може да изгледа малку со ококорени очи, стаписани и изненадени. Тоа е навистина ги речиси не остана ништо.

 

Во некои случаи, фотографиите на Crop Circles може да се проследи на сличен начин резултира снопови од слама, која ниту neskácely на земјата. Тоа би можело да биде предизвикана од такви чести алтернација на влажни и многу сушни периоди, напротив, за време на кој следи привремена структура создаден за да се зацврсти на одреден начин, се држиме до еден на друг преку површинскиот напон на водата, со што ќе влијаат на делови едни на други и може да се држи делумно се должи на испарување на вода, сол екскреција и делумно пенетрација на екстрацелуларниот течности. Фотографијата е тогаш е можно да се идентификуваат структури кои се уште може да се стои жито тома кои се уште лежат на земјата или лежејќи на земјата само делумно. ! слика

 

Како иницијатор на пеперутка ефект може, се разбира, тука и таму да ги импресионира сите скитници bumblebee .

 

 

Можни идеи за истражувачи на Crop Circles:

Каде да ја најдат Crop Circles:

каде што имало бури, по можност на место локализиран молња празнења во областа; локација може да се најде на веб-сајтот се занимаваат со ова прашање, кој има за цел, наоѓа . Исто така е можно да се набљудуваат на полето после бура и молња ја погоди нов чек на државата во близина стои дрвја. Свежи молња хит може безбедно да се разликуваат по бојата на дрво. ѓ Во некои случаи, по некое време, во некои места во низата може да разликува на локација која беше погодена, уште пред слама, конечно му се поклонат на земјата. хронологија

 

Кога барате Crop Circles:

Прво никогаш за време на грмењето. Како истражувачи ќе имаат многу малку издржливост, и тие често ќе биде многу освежувачки.

 

Второ најдобро време по невремето - барем неколку часа, кога тие се електромотори обвинет облаци на безбедно растојание, или веќе не постои. Повеќето ќе дојдат првите знаци на поместување, виткање стебленца на земјата, само неколку дена, недели па дури и по извршувањето на молња. Но, исто така може да се случи, каде што наведнат, виткање стебленца на земјата се случува речиси веднаш по освојување. Ова може да биде исклучително тешки врнежи што може да придонесе и до зголемување на механички стрес на растенија, и двајцата високи управување со електрични централи и површината на земјата и само под него. На многу брзо наведнат, položnení, виткање стебленца на земјата, исто така, можат да учествуваат ефекти на две шокови (види FF.).

 

Трето, во некои случаи позиционирање, виткање стебленца на земјата жито за да се многу долго по невремето - два месеци или подолго. Исто така не е исклучена, но тоа не може да биде дека на виткање ножеви, за да на теренот беше главно бидејќи понекогаш, и во многу поголема мера отколку во околните полиња, молња хит во посета на истата област два пати, сосема независна грмотевици, далечна во времето барем неколку дена, но дури и недели. Оваа опција е опишана подетално на страница ефект две празнења. Првиот празнење само некои неодредени постави голем простор или повеќе области, неколку хектари да хектари пченка ослабени, постепено исчезнува се повеќе и повеќе, но дека и покрај оваа слабост траеше до жетвата, или само занемарлив процент, стебленца наведната кон земјата. Вториот удар на гром удрил неколку недели подоцна, но има значително најлесно да се разурнувачки ефект, бидејќи влијанието на структурата е многу помалку трајни и силни, дури и послаби, толку е поголема временски распон помеѓу средствата опишани настани. Наведната, виткање стебленца на земјата, бидејќи, по втор шок се случи речиси веднаш, многу позначајно последиците можат да бидат дури и сила во инцидентот шок - шок и притисок бран, ефекти кои би поинаку неповредени жито преживеале речиси неповреден. Исто така, чисто вториот хит од удар на гром, без претходна "předexpozice" неколку недели пред да се испуштање, ќе го нанесува многу помалку штета само, или дури и промените на жетвата или визуелно, а можеби дури и невидливи лабораторија.

 

Време - застаруваат - камера

 

 

Четврто да биде многу интересно да се следи процесот на формирање на Crop Circles се нуди да го инсталирате време застаруваат камера, а не се грижите повеќе. На пример, некои Канон, камери може да биде програмиран да работи само како солидна време - застаруваат камера, но исто така доловува виновникот - ". На дело" флеш директно При инсталирањето на два такви идентично програмирани камери во една мала далечина, освен, на метар или два, како кога снимање стерео, фокусирајќи се на јажиња за жито фаќање стерео слики, тоа ќе биде можно преку стерео фотограметрија методи за да се утврди влијанието сајт испуштањата или испуштање со прецизноста на сантиметри.

 

Петтата најмалку дополнителни инсталации време - застаруваат камери по откривањето на моделите на Crop Circles, или гледање на блиски и далечни околу кругот во жито шема, барем неколку дена интервали. Наместо тоа, од една почитувана од далечина, погледнете го предупредување , пукање од далечина, по можност од погоре сосема доволно. Од 2012 година, на следната треба да биде најмногу основните должност на секој малку Explorer сериозни култура кругови. Ако некој како што во светот постоеле. Областа посета, но колку што е можно, за да изберете само оние забелешки кои можат да се следат од една почитувана дистанца. Треба да се нагласи дека многу геометриски модел за потребите на следните истражување речиси неинтересна, потребно е да се фокусира првенствено на блиски и далечни соседството, кој поголемиот дел од сликите на Crop Circles речиси никогаш не се појави!

 

Детали за тековната распоредување на камерите на Timelapse истражување "процеси во областа" и нивната можна употреба некаде во иднина ќе се наоѓа тука .

 

 

 

Somerton, Сомерсет 27 Јули, 1996

Редовно обрасци на Crop Circles

во комбинација со неправилни

Тука фотографии на Crop Circles во 1996 година, богата архива на Луси Pringle. Ако тие се исфрлени целосно од сликата Crop Circles, тоа е прилично честа, типична молња оштетување на вегетација. Типичен е главно на фактот дека со оштетување на песна следи насоката на трактор, преку кои електричната струја води, и каде што генерира повеќето електрична енергија. Најзабележителните штета е во близина на песни на работ од полето, каде што тракторот се врти - често дури и со off диференцијал. Почвата е најстариот rutted таму, држење на истото многу подолго отколку водата околу себе, благодарение на многу пониски електричен отпор, најголемиот текови се одржи таму и растенијата се должи на повеќето оштетени.

 

Фотографии од Crop Circles, кој првично беше добиена од непознат извор, како што е означено локации од Дентон, Garsington. Тој подоцна се идентификувани на сајтот Oxfordshire Centre for Crop Circle Studies, Беше донесена трети Јули 1996 година. Во прилог на моделите на Crop Circles на неа јасно може да разликува три спроводници - електрични далноводи, кој многу ефикасно може да придонесе за "привлече" молња исцедок. Во прилог на моделите на Crop Circles на места подолу, ние гледаме на типичен неправилни вегетација штета од молња, се гледа дека таму паднаа некои од помошни или afterdischarges. Можеби послаб, може да биде "разнесени" притисок или шок бран. Обликот и локацијата на влијанието искра, плазма празнење, што е флеш, можно е да се влијае на тоа на електромагнетни и електростатско полињата и прилив на воздушниот притисок и ударен бран се. Паралелно рака празнења и празнења со следните Покрај тоа може да комуницирате electrostatically и electromagnetically. Молња празнење може да се спореди со електрони, зрак во вакуум екран. Местото е огромен присутни електромагнетни и електростатско поле што може да одврати зрак, како и во екранот на осцилоскоп - electrostatically - или ТВ - electromagnetically. Инцидентот afterdischarges но исто така можат да влијаат едни на други. На пример, во книгата Lightning: Physics and effects ( Уман, Rakov ), Глава 8, "Зима молња во Јапонија" може да се прочита на страница 313 од позитивните CG празнења (облак на земјата), кои не се постигне afterdischarges никогаш на истото место, но секогаш во некои од далечина од претходниот ослободување од одговорност. За вакво нешто може да се случи само повремено во текот на зимата, а само во Јапонија. Секој круг во придружниот фигура, помала и помала постепено далеку од првата база, може да се смета како "нов прекин на земјата."

Страна 313 Interestingly, Ishii et al. (1998) observed that subsequent strokes in multiple-stroke positive flashes in winter storms in Japan always create a new termination on ground.

 

На видео и фотографии од вештачки предизвикана молња може да се види дека молња празнење канал се движи во правец во ветерот. Во некои случаи, на каналот низводно од влијанието на испуштањата можат да патуваат десетици, ретко стотици метри. молња , физиката. Вештачки предизвикана молња Artificial Lightnings: Ако измерените електростатско поле под облак се постигне доволно вредност, ракетата пукаше во облаци во прилог на втемелени жица. UNIVERSITY OF FLORIDA LIGHTNING RESEARCH GROUP - www.ufl.edu (фото лево) - што е многу важен извор на информации и линкови до публикациите на физиката на молња празнења, фотографии, видео клипови. Право фото - насловната страница Мартин Уман : Молња Ослободување од одговорност

 

 

 

Оштетени зрна, лежи на теренот, нормално постојат во полиња

неправилни форми на оштетените, ослабен, лежејќи на земјата жито

повеќе детали за сајт Оштетените жито , лежејќи на земјата

Молња испуштањата во полињата и нивна близина се речиси единствениот главна причина, повеќе од 99% на жртвата лежи на земја жито во светот.

 

силување за време на жетвата

Нешто помеѓу 0,5-1.500.000 км 2 повредени додека лежев на земјата жито годишно од целиот свет. Не само пченка, но исто така и многу други култури, како случаен силување, афион. Не само што на жртвата, поставени на теренот, но инаку значително оштетени - растенија може да биде целосно мртви или само штетници, без разлика дали растително или животинско потекло - бактерии, вируси, мувла, габи, паразити. Наезда во овој случај е се разбира, само средното, бидејќи на здравите не е засегнат од електрични централи ќе бидат назначени од страна на штетници може само да сонуваат. Да се повтори, силите генерирана за-сајт испуштање, се незамисливи, механички - може да се спореди со многу силна експлозија, десетици до стотици килограми ТНТ и повеќе, како и електростатско и електромагнетни, за исти или дури и повисока енергија.

афион - 2008, Идентични локалитетот; лево 6 јули, уште две 3.th на август; дрво - "идентификација на виновник"

 

Иако набројани сили, но сите беа навистина надвор од било кој обичен човечката имагинација, веднаш по освојувањето, дури и по бура не може да биде целото поле на земјата или слама. Тоа би можело да се најде само микроскопски промени во ткивата на растенијата или неколку издупчени, изгорени поединци. До времето ...

 

Crop Circles, како и сите други редовни пречки, фрактал обрасци или во комбинација, се само мал дел од овој феномен, и се смета дека се јавуваат само во многу ретки игра на неколку случајности што се случува ретко, навистина, под услови кои се уште не се, ниту во блиска Часовите се според зоната веројатно нема да биде доволно добро и веројатно објасни и објасни, само може да биде многу приближни и делумно проценува и лабораториски или компјутерски симулирани.

 

Еден значаен ефект само пред деградирам, се наведнуваат на стебленца на земјата влага може да игра - дури и благи тушеви или ситен дожд, па дури и на утринска роса . За повеќе информации на оваа страница домино ефект .

 

 

 

Crop Circles - мистеријата откриени.

 Засекогаш, засекогаш и целосно.

Неверојатно примитивни, и може да се срамат да се каже смешно, глупаво или дури и објаснување. Љубовниците на тајната НЛО, парапсихологијата, летање чинии, непознати и не постои енергија и слични глупости може да

транспортира до напушти засекогаш (засекогаш).

Со други зборови, тие можат да ги повлечат до газот .

Истото може да се каже и за странци .

Вклучувајќи Paroubek на Марс. Тие, исто така може да се одолговлекува на ...

Забелешка: Paroubek - релативно незначителен Чешка идиот

 

2 cs

 

 

Сте подготвени за вас, и сите теорија презентирани овде многу темелно испитани експериментално

 

Jan Ledecký