Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Ова е првичниот превод, машина, речиси немодифициран. Компјутерски генерирани од оригиналниот Чешка и англискиот оригинал. Тоа ќе биде постојано да се подобрува и пат. Ви благодариме за вашето разбирање.

lightning
Конечниот објаснување.

Објаснување на начинот на Crop Circles

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles се создадени од удар на гром. Ова е симулација на електромагнетно поле линии фотографски евиденција и на електрична струја во мрежата на жито во оваа област.

Crop Circles се направени од гром. Ова е симулација на електромагнетно поле линии фотографски евиденција и на електрична струја во мрежата на жито во оваа област.

 

Песна на тракторот и подземни структури во Crop Circles

Lizzano, FRAZIONE Celletta (Чезена - Форли), 12 Giugno 2008: www.cropfiles.it

Кликнете на сликата можете да ја посетите страницата директно на веб-сајт посветен на италијански истражувачи прикажан локација. Можете да се регистрирате "шума диригенти", кој се наоѓа во непосредна близина обрасци (електрични далноводи). Но, тоа не е опишан на овој сајт интересен. Без редовна модел на Crop Circles е многу точна слика на сајтови погодени од гром. Дури и во областа на правото на моделите на Crop Circles, која не содржи шема е под влијание на електрична енергија и предизвика свиткана стебленца на земјата многу поизразена, се исто така погодени од жито по патеките по трактор, трчање низ поле (на сликата хоризонтално), а во областа, со култура круг шема е под влијание првенствено пченка во близина на песни на работ од полето каде што тракторот се врти. Овие се најповолни е значително повеќе rutted полиња, работи претежно како многу подобра молња и моќ води. Но полето од лево (дното, само под заштита на авторските права) е еден голем песна, околу која имаше јасна одговорност. Контакт со растенија во близина на песни на работ на поле во лево поле е далеку позабележително отколку на другите негови делови. Исто така е можно дека на некои места кои се определени со геометриски центарот на кругот модел на култура кругови, се наоѓа во подземните цевките за вода или канализација . Ова исто така може да вклучува било други линии - електрична енергија, гас, дигитални комуникации. Нешто слично исто така може да важат и за другите дизајни на културите кругови, кои работат на подолг линија. Други примери следат.

 

Електрична енергија може да се канализираат, главно, низ поле по трактор песни. Тие имаат многу повисоки спроводливост на почвата површина против остатокот од оваа област. Некои тенка линија во пченка стебленца лежи на земја може да биде случајно разгранета, директно или пргав во близина на судирот челото молња импулс. Електричен полнеж е привремено се движат по земјата не е далеку од редовните обрасци на жито, не само во стапките на трактор пред да продолжите подземјето. Премин на електрична струја во внатрешноста на растенијата тело, клетки, ткива, и штетата, исто така, може да предизвика нерамна зрее житото. Нерамна раст и созревање е феномен што се појавија бидејќи условите таму се многу слични на пресадување растенија.

 

Забелешка:

Вие опиша ситуацијата одговара на теоретски претпоставката дека ако модел на Crop Circles може да биде значителен дел на енергија празнење исцедено многу побрзо нормално на земјата отколку што е вообичаено во случаи на молња во кутија. Не се случи, затоа, ситуација која е по удар на гром во областа понекогаш многу повеќе заеднички дека значителен дел од енергија блиц пред целосното заведување во земјата некое време да се шета околу областите како рингишпил, и извршувањето зло. Затоа е можно дека двете полиња може да бидат погодени приближно ист, но, додека на левата е значителен дел од потрошената енергија за да се создаде форми, и за време на оваа активност брзо исцедена во земјата да десно поле енергија е многу повеќе дистрибуирани над полјаната, особено по трактор песни, предизвикувајќи и во далечни локации повеќе штета.

 

(Успение се споменува неколку пати друго место во овој сајт и ќе се посвети многу повеќе внимание на веб-сајтот на извршуваат повеќе електротехниката и физиката, тој можеби ќе се посвети посебна страница)

 

 

Жица ограда во близина на Crop Circles

Друга слика, која сосема убедливо ја поддржуваат теоријата на Crop Circles благодарение на удари на гром, тоа е речиси може да се смета како доказ може да се најде повторно во огромна архива на Луси Pringle, и не само таму. Коментирајќи на сликата погоре, на границата меѓу областа и пасиште култури за кои култура круг шема не продолжи,

Martinsell Хил, 19 јули 2009 година

 постои жица ограда. Жица дејствува како заземјување, и заземјување несовладлива пречка за главната причина за формирањето и моделите на Crop Circles - електромагнетно зрачење, дел од милионити дел од секунда (брзината на светлината) од локацијата на молња (во центарот бројки) доста рамномерно и симетрично во сите правци размножување електромагнетни експлозија (огромна). Електромагнетно зрачење е во воздухот, за разлика од шок и притисок бранови, а не пречки. На метална ограда што ја претставува земјата, но исто така и за електромагнетно зрачење како непремостлива пречка за нив. Вегетација зад плотот, пасишта, додека значително различен карактер од жито одгледува во областа - трева за пасење, но физичката конституција е толку слични, таа енергија ќе дејствува на тоа се покажа релативно безбеден, иако тоа не би станаа толку во истото време. Очевидец докази ( видете ). Но, бидејќи енергија се должи на оштетување
popisovanému мелат речиси целосно затворени, бидејќи растенија се заштитени од оштетување, и ништо како "зад оградата" не се случи.

туѓо печат втиснат на пасиште не јадев

и крави може да продолжи весело moo

 

На прашањето поставено тука нуди директно: Дали сте сигурни дека сите поддржувачи на НЛО и други самонаречените,-ќе биде "експерти" за ефектите од вонземски цивилизации се во можност да ги презентираат дури и навестување дека оние несреќни, срамежлива странци чија технологија треба да биде многу илјадници, но милиони повеќе или милијарди години понапредни од нашата, локалните земјата, така се всушност "ментално ретардирани" што би биле во можност да дизајнира и изгради таква шема на Crop Circles барем некои 50 метри од оградата, па и тие избрале "платно" ги собере сите?

 

Жица, која дејствува како заземјување, исто така, како громобран, се однесува слично втемелени заштитен мрежа вакуум цевки, преку која електромагнетно зрачење, електроните помине - no pasaran. Се однесува кон нив како целосно непробоен ѕид.

 

Жица ограда наместо привлекува молња, и можно е дури и со изненадување дека централната канал директно на флеш не заврши тука. Веројатно ветрот му го дуеше ... Скалестите лидер, кој отпрвин се чинело "здивот" веројатно влијание сајт, и Враќање Мозочниот удар мозочен удар, кој поминува низ речиси сите енергија исцедок, во периодот до неколку десетинки од секунда. Покрај тоа, на површината полиња може да се најде било кој археолошки артефакти или гео-дека го привлече Врати мозочен удар дури и повеќе од оградата себе.

 

На интернет се опишани ( види ) дека тревата во пасиште има механички својства сосема да се спореди со жито зад оградата, и затоа е чудно што моделот не продолжи зад оградата.

 

Истражувачи и фотографи кои некогаш посетиле во жито шема најверојатно, ќе биде можност да се сетам или да си најдете некои заборавени фотографии, ако понекогаш во круг или се најде во близина хидрантска - тоа делува како многу добар проводник. Од своите фотографии, овој факт не обично може да се чита, но ќе треба некои подетални слики може да се најде некаде.

 

 

Молња во областа во близина на кругови во житото obilív

А многу добри спроводници често работат во полињата и нивна близина се случуваат ѓубриво купови, исто така, во близина дрвја и грмушки.

 

Апсолутно неспорно проводници се тогаш телеграфски или електрична енергија линии, може да се најде најчесто во многу близина обрасци стотици култура кругови. Многу од нив понекогаш се наоѓа во моделот како нејзин составен дел. дел од неа. Анкона, Италија, 10 јули, 2007 година - две високо-напонските електрични водови procházehjí директно преку култура круг шема (се проценува на 40 и 110 000 волти), други висок напон линии (400 000 V), за околу триста метри од него.

 

Друг, но тие не ќе толку лесно да се детерминираат, се чуваат под земја. Тоа е сорта на санитарни и менаџмент. На некои слики но може барем проценка. Повторно, колку пати можете да ја посетите познатата архива на Crop Circles Луси Pringle. (Слика лево, Хортон - Бр Devizes, Вилтшир 3 Јули 2005). Слика круг во жито право од ukcropcircles.co.uk. Како на линкот води директно до галеријата каде што бил копиран од истото место, но направи неколку дена пред тоа, како и секој друг страница тука. Проценува дека најмалку 14 Сликата на левата можете да видите еден многу честа појава, значајни громобран - пол далноводи, околу која сите, но не се дел од геометријата на Crop Circles, а со тоа лежи целосно надвор од регионот на интересот на било Explorer култура кругови. Од левата колона косо нагоре, нормално на патот кој води жолти шари жито, чија височина може да се проценува на околу половина до три четвртини на висина на опкружувачката жито. Тоа е мртов жито, кој беше или убиен веднаш за време на молња празнења за јарболот, или подоцна, се должи на хемикалии, што резултира во растенијата и почвата. Главно се должи на електролиза за време на испуштање, во рамките на следните неколку минути или часови, туку денови. Шок отиде под земја од пол во близина на една линија се наоѓа таму на патот. Не можат дури и да биде на линија на некоја алатка линии може само да оди на ров или ископување вклучени, што има повеќе влага од околниот терен, но кабел за ожичување е веројатно да биде таму. Слична шари бега од лево круг по патот. Еве, вие не може да се најде ништо во подрумот може да биде само rutted пристапен пат се користи за сеидба, која се одржа по електрична енергија се должи на помал отпор. Сликата право ги покажува истите култура круг од различна гледна точка, семето беа засадени во насока на патот е разликата само од неколку сантиметри проценти или повеќе во височина, а не на сите жолта боја. Ова укажува на проценка на разликата слики направени најмалку 14 дена.

 

 

Археологијата

Една можност, која може да придонесе за заведување на тековните остро директно надолу во земјата, може да биде присуството на згура, но исто така и на метал-индуцирана артефакти активности некои древни мелница, или присуство на било кој друг мошти, претежно од железното време и бронзеното доба. p_1 p_2 на несовршености методи кои се користат кога топење згура кои содржат неколку десетици проценти добиени со хемиска намалување на метал. Фактот дека на некои места многу редовно го посетува откровение кругови во жито во подрумот се античките антички престој, или могили, погребение, релативно лесно локализиран од антенски фотографии користејќи методи на воздушните археологијата, тоа е сосема докажливи факт. Една од најкарактеристичните на такви места е (PLACE_NAME), но сигурно тоа ќе биде можно да се најдат многу повеќе.

 

Се разбира дека, исто така може да вклучува и други археолошки периоди и времето (злато, сребро, бакар, калаисани, месинг, кобалт, олово, цинк, волфрам или ураниум).

 

Поголема количина на метал подземни, исто така, се најде во места каде хит собориле авион.

 

Повеќе за археологија

 

 

Однесувањето на растенијата по шокот

(Подетални информации на менито EFP и под страници)

Растенија, струен удар, кој предизвикува неповратни промени во ткивата и создава значителен износ на штетни хемикалии растенија и голем број на клетки може да убие веднаш, првично се покаже малку или дури и нема на сите визуелно забележливи промени. Тоа секако ќе биде можно да се набљудуваат микроскопски промени. Испитувана ќе бидат документирани со фотографии. Дури и растенија, кои се електричен шок веднаш по мртвите се уште неколку дена од околните вегетација, визуелно и механички речиси непрепознатливи. Само по неколку денови додека не се претвори жолта по неколку недели, буквално се распаѓа во прав. Овие се растенија кои добија повисоки дози или смртоносна електрична енергија. Дури и ако тоа е многу повисока доза од оваа вредност, почнувајќи од таквите растенија ќе се речиси визуелно не се разликува од живите. Само во дози неколку редови повисоки може да се случи брзо, па дури и веднаш забележуваат промени - пожолтување, карамел и charring. 

Аргентина - Сончоглед

 

За повеќе информации на оваа страница NUMERO уно - на местото каде што е објаснето како имаше, веројатно, повеќе или помалку случајно, да се фотографираат на последиците од удар на гром на прво место во поле, и по некое време на ефектите од молња од друга бура.

 

 

 

Поправете непроменета од струен удар

Тоа е многу веројатно дека во областа што не беше во текот на сезоната на растење од страна на било молња хит, со неколку исклучоци, речиси никогаш не се поклонат на земјата дршката. Понекогаш, но исклучително моќен удар на гром може да се случи со значително намалување на виталноста на вегетацијата и на следната година, а речиси доведе до врска, виткање стебленца на земјата. На ефективната задолжен за некои од овие места да се навалите или пати, виткање стебленца на земјата може да се случи, видете GHOSTS.

 

 

Еве еден пример на област која за целата сезона нема да влијае на било Флеш (2010), од Benátecká Vrutice. Полиња во одлична состојба, до жетвата не е лажење, свиткано, свиткан кон земјата или слама.

 

Сликите се направени 26-ти Јуни и 17 Јули 2010 година

 

 

Енергија природни молња празнења

Само од љубопитност може да се забележи дека дури и е единствен молња зрачи толку многу енергија, која ќе биде доволно за да го соберат пченката лента на покривање на многу хектари, threshed жито, мелење го во брашно, се пече леб од неа и нејзините испорака во најоддалечените места на земјата. Се разбира, по бербата работа ќе остане. Ако свиткано, свиткана пченка стебленца на земјата во менување на позицијата на неколку стотици килограми на неколку тони материјал за десетици сантиметри, дури и без превоз од место до место. Дополнителни детали и измерените физички податоци за енергетска молња празнења може да се најде на оваа страница и суб страници мени трепка

 

 

Локалните услови, две испуштања на истото место

(Со подолг период на време)

Формирање на редовни шаблони (Crop Circles) значително може да зависи од локалните услови. Англија - веројатно почесто на креда тлото, но исто така може да учествуваат во археолошки артефакти. Исто така е можно дека серија на редовни модели на Crop Circles, но само навалена, свиткано и лежи на теренот жито е создадена првенствено место каде што постои две молња испуштање на приближно истата локација, со еден подолг временски интервал од најмалку неколку дена, наместо недели.

 

Во случај на ретки, но многу силни шокови може да предизвика формирање на редовни модели, Во наједноставен случај на еден круг или неколку кругови во жито, туку многу повеќе неправилни шема, со лопати наведна и се поклони до земјата веднаш или речиси веднаш, за неколку секунди или минути до неколку часови. Шокот има посилен флеш е во прилог на непосредна близина на огромен електростатско сили и директен и индуцирана електромагнетни струи исто така механички сили, како што експлозии значителна сума на експлозиви, стотици килограми ТНТ и повеќе скромен во висина над земјата. Редовно обрасци, исто така, може да создаде повеќе особено во отсуство на силен ветер, ако молња празнење од ведро небо. На Bolt from the Blue. Како претпоставка, но тоа ќе биде неопходно прво да се провери.

 

 

Вибрациите на површината на Земјата

Исто така, како што тука беше опишан на страната и се уште ќе биде еден од можните причини за голема веројатност модели на Crop Circles е дека нивното создавање, или форма, на некој начин вклучени тресење површината на земјата во локалната заедница. На површината на Земјата, кој во времето на неговото ослободување и работењето на механички дејства - притисок и ударен бран - делува како еластична мембрана, иако масовно. Со површина од неколку квадратни километри. Само резонантната фреквенција на мембраната лежи помеѓу вредностите на неколку херци до неколку десетини од херци. Тие можат да на тој начин со исклучок на рамен Crop Circles генерира различни аналогии или паралелни Chladni дезени.

 

 

Главен виновник, причината за Crop Circles некогаш успешно избега

Не е изолиран феномен, а, најверојатно, нема дури и

(Што ја прави вистинската виновникот успеал да избега вниманието толку долго), но фактот дека пченка стебленца виткање на земјата во форма на култура кругови, но исто така и на било нерегуларно, и таму за неколку дена или недели па дури и месеци по невремето, (веројатно многу често, со помош на како еден невин настан како утро магла, видете на домино ефект и Батерфлај ефект ), кога тоа беше настан што се одржа пред многу недели, и никој не сигурно не беше директен набљудувач (што значи бура е навистина тешко може да се замисли некој трчаат наоколу за време на бура на поле), апсолутно сигурни дека никој не се собраа. Молња и го прави пропуштање на електрична струја, сепак, беше најверојатно далеку најважниот фактор кои ги предизвикаа најголемите штета на земјоделските култури, сите други phytopathological агенси (вируси, калапи, габи, животни и растенија, штетници, штета предизвикана од влажно или суво) јасно треба да како секундарна - и низводно актери без претходна штета од гром на растенија кои се ослабени, не предизвика тешко било, па дури и нема на сите или само незначителна штета.

 

Без првичните слабеење на електрични централи ќе ефект сите други фактори наведени phytopathological лесно да го издржат. Без слабеење електрична струја ќе биде постои култура круг било кога откриени. Дури и нерамна зрее е веројатно најчесто се случува на сајтови кои беа погодени од гром, и речиси секоја фабрика, која има добиено одредена сума на електрична енергија е поголема од занемарлив, но не и смртоносна ( EFP ), јасно созрева полека. Сепак испитани главно од визуелен набљудување, но ништо не исклучува барањето е потврден во лабораторија, и се одредува нивото на енергија и нивното влијание врз виталноста на растенијата.

 

Секако не е вообичаена, освен во случаите каде што житни растенија погодени во некои делови од поле не може дури и да лежат на подот, се наведнуваат на стебла на земјата, но може да биде нападнат од штетници (Ostrá).

 

Објаснување

Еден многу логички причини зошто главен виновник во креирањето на Crop Circles досега успеале да побегнат било веродостојно и можно откривање на внимание е сосема потврдени фактот дека ова "сите агенти" е токму времето кога нешто на полето "слика", што создава моделите на Crop Circles, може безбедно и безмилосно секоја потенцијална набљудувач како креативни активности да се набрка од областа колку што е можно, ако не ги убие исправен.

 

 

Неправилните жито тела лежеа на земјата,

Случајно испија партии - RDF

Во претходниот текст е неколку пати посочи дека молња празнења првенствено се одговорни не само за сите Оригинален редовни, иако sebesložitější модели на Crop Circles, но освен тоа, исто така, за се друго, и обично неправилно жито лежеше на земја во сите полиња на светот она што се. Литература и веб-сајтови кои се занимаваат со Crop Circles, а повремено и неправилни форми укажуваат на жртвата лежи на земја жито кратенката RDF ( случајно испија формации, неправилно формирани, лежејќи на земјата формации). Класичен пример (директно учебник) може да се најде во една публикација се занимаваат со прашањето на Crop Circles. Тоа е книга: Crop Circles - Exploring the Designs and Mysteries, Werner Anderhub, Hans-Peter Roth, Lark Books, 2002, ISBN 1579902979. На страница 111, фотографијата подолу е текстот: "Класик ветер штета во жито." Типични штета - лежеше на подот, виткање на земјата пченка стебленца предизвикани од ветерот. основните грешка на сите претходни аматерски истражувачи создадена слични тела лежеа на земјата, жито во светот: таква штета на здрава жито (која се уште не е погодена од гром), ветер себе никогаш под никакви околности може да предизвика. Физички карактеристики - флексибилност, сила - здрава жито само нема да дозволи такво нешто - може да се забележи кога ветрот и над 100 км / ч, веднаш по неговото простување не е свиткана на земјата лаже или нож. Само погледнете во било кој филм со голем број на хеликоптер летаат ниско над областа, стебленца се наведнуваат лесно на земјата речиси веднаш по влегувањето назад ќе стои. Фотографијата е прикажано е типичен целосно оштетени жито по освојувањето на молња. Информации е навистина шокантно, несфатливо и, секако, ќе биде потребно извесно време пред некој се идентификуваат со него.

 

Во овој момент, не може да не биде слободен да се репродуцира на класичната идеја од најголемите гениј во светот на сите времиња, г-дин Џери Cimrman: "Ние протестираме против тоа, ние не се согласуваат со тоа, но тоа е за сите што оди со него или против него може да се направи."

 

Можеме само да се повторувам, секако не и последно:

Огромното мнозинство на овој лежеше како сламки, стебленца виткање на земјата доаѓа, за многу дена по невремето, често убави временски услови. Во тоа време тој беше бура и молња, која се одржа пред неколку дена, никој не ни сеќава. Исто така, бидејќи на полето по невремето изгледаше како зрно непроменети, со оштетување на него, а потоа слабеење и виткање житни растенија на земјата, никој не се поврзете. Ова важи за двете Crop Circles и доста неправилни форми.

 

Патем, ако авторите беа во можност да се утврди временска рамка и локацијата на наводниот наводните свиткување стебленца на земјата на ветрот од неговата книга, тие можат да бидат во една фирма се занимаваат со архивирање на податоци молња се запрашате. Веројатно тоа ќе биде можно да се трага повеќе од еден хит во убиството областа блиц (со барем неколку дена, туку во временски интервал од неколку недели), во секое време помеѓу времето на 'ртење до времето на стекнувањето fotografie.rafie.

 

Стои во близина на жито здрава песна за булдожери

Фотографијата од книгата, но во многу фотографии документирање на моделите на Crop Circles во која се случува истовремено со лажење жито "нормална" сосема неправилно формирани тела на пченка на земјата, е особено интересно дека толку многу оштетено што сечилата со оската утврдени може да биде скоро целата област, околу 80%, но во непосредна близина на тракторот песни во вредност од жито. Ова е многу честа појава во сите житни култури, на стебленца лежи на теренот, откако беше удрен од молња. На забелешката дека на фреквенцијата на нејзината појава е толку голема, што тоа е речиси невозможно дека ова ќе биде само случајност. Иако е можно дека значителен дел од електрани беа однесени на овие песни, но ова не може да биде правило. Растенија, кои се најблиску до шини, а со тоа и треба да биде најмногу оштетени, речиси никогаш не легнат на земја. Напротив, тие изгледаат речиси слични во сите области со стебленца наведната кон земјата, навистина не е толку голема особина не. Виткање на стебленца на земјата почнува речиси секогаш барем 20-30 cm од вистинскиот пат. Постои објаснување дека растенијата во близина на песни кои не се окупирани од страна на растенијата расте пченка, имаат поголема количина на земјиштето со пониска концентрација на отровни супстанции секретира корени на соседните централи. Странски и штетни материи во растенијата кои ги направени и се обидува да се ослободи од корените, па околу патеката многу повеќе разредена и растенија во близина на песни и имаат поголема шанса да се лекува и не се изложени на концентрација на штетни материи.

 

Многу типични примери ќе биде на сајт, како што Kaunitz , но се наоѓа на речиси секоја слика, култура кругови, кои во дополнение на редовните шаблонот содржи нередовно формирани тела лежеа на земјата, жито. Речиси секогаш барем 30 см од патеката, но исто така и на метар и натаму. Понекогаш дури и зрно додека лежев на земјата не е, барем на почетокот, отколку на кое било друго место во најголема оддалеченост од патеката, точно на половина пат меѓу нив, што е веројатно најголема концентрација на штетни материи, и растенија да ги ослободи лошо. Таа, исто така може да предизвика зголемување на електричната спроводливост на тој момент, млазницата вежба може да се движи два пати во текот дупчење поради преклопувањето спектар машина за шиење, на пат е посеано двапати.

 

А подетално објаснување на овој феномен ќе биде лоцирана на местото линии .

 

Како еден од можните причини на штета, амортизација пријавени како оплоди култури, особено азот. Во овој случај, но повеќето биле над-оплоди растенија најблиску до песни, и нивните стебленца се свиткани на теренот ќе најчесто, кога всушност тоа е токму спротивното. Оплоди (зголемена содржина на растворливи соли во почвата) но може да предизвика зголемена фреквенција на молња празнења во ова место. Ѓубриво купови привлечат молња е восхитувачка начин нагоре, се должи на зголемената електричната спроводливост на места опишани, а во воздухот над нив. Затоа, ако само во близина на жито лежеше на земјата, таа не е во било кој начин поради локалните над-оплоди, туку едноставно затоа што има се испостави дека молња. Логично, би требало да биде најголем број на стебленца лежи на земја најблискиот куп лепешки, за кои постои речиси никогаш не е.

 

 

Примероци од нормалниот штета, слабеење, виткање стебленца на земјата

ловци во фотографиите на Crop Circles

(Еве повторно еден пример од архивите на ЛП) Сликата е во прилог на културата круг може да се види многу добро во средината на Штетите помеѓу трактор песни. Се разбира, овој феномен може да се најде не само во фотографиите на Crop Circles, но на која било фотографија житни сламки лежи на теренот. Еден друг интересен факт е дека најчесто, или прво, виткање на стебленца на земјата се случува во близина на центарот на четвртина се врти на работ од полето и редовно Парцел тркало трактор. Во овој случај, најверојатно дури и можно да се стави некои физички закони, второ, дека за возврат ќе биде повеќе rutted песна, второ, дека составен на напојувањето од една четвртина круг на свој центар има многу поголема вредност од линијата составен од истата далечна точка (напојувањето во рамнината на површината на Земјата се намалува со квадратот на растојанието од точката каде што кругот е константна, така што не ја намалува, тоа е груба проценка, во повеќе детали за ова прашање на раководството и електрани во земјата објасни на страница ЕРЦ. Покрај тоа, во округот колеџи се кандидира еднаш, кога трактор се врати од поле. Дополнителни податоци ќе се чуваат на сајтот дом. Преглед слики може да го зголеми вашиот глувчето врз нив.

 

Песна на тракторот, најверојатно, ќе биде многу повеќе проводен да нивната околина, па делува како громобрани, на влага во нив да се одржи и ги собереме најдобрите и најдолго, и веројатно една од причините зошто молња празнење во една област растенија се оштетени практично на неа, да ги следат сите ваши енергија rozdistribuují само меѓу себе и само нека се на друго место. Домови на работ на полиња се јасно највисок спроводливост, и се работат во текот повеќе пати, а висока влага во почвата на овие трактори често го исклучите диференцијал. Други многу значајни бура канализација се во областа често се среќаваат купови ѓубре .

 

 

Слики на неговите пријатели од Полска - Wylatowo

Тука се прикажани некои типични примери за нормални свиткување стебленца на земјата, на посевите од гром, во комбинација со геометриски шеми на Crop Circles, фотографиран пријатели истражувачи од полскиот град Wylatowo ( 2002 линк ) ( линк икони )

Во сите случаи, без геометриски облици на култура кругови беа апсолутно типичен жито штета предизвикана од удар на гром исцедок.

 

 

Аргентина 2010 година, сончоглед

Правото на почетокот на 2010 година е можно да се скокне во посета на Аргентина

(Настан датиран 15 Март 2010 година, фотографии од Touraine-insolite.xooit.com )

  

јагленисано и изгоре сончоглед (во круг), освен на молња речиси невозможно да се објасни ... (Или дека НЛО по сите ...?)

 

Опис на растенијата на сајтот, како ако тоа падна од учебник за студентите на земјоделски средината училишта, каде резултатите опишани молња испуштањата во областа, со сончогледи. (ЈИЕ)

 

Кога некој ќе оди низ шумата и гледа неколку изгорени дрвја, тој смета дека: "Ти погоден од гром." Кога ќе поле, и гледа јагленисано сончоглед, што да мислам? Дека странец лебди над областа микробранови, вртат во круг над него, се спушти од јоносферата човечки и туѓи умови и сеприсутната космичка интелигенција и поддржан создавање на алијас вител плазма вител, има ли НЛО гранатираа областа, со ласери и сите завршени на електрична струја која е Во меѓувреме создаде помеѓу подземните извори на вода и магла на лединка? (тоа беше само еден мал пример за тоа колку некои од истражувачите на феноменот на Crop Circles повремено прибегнаа во нивните размислувања. Вие не може да ги имаат за зло, затоа што на апсурдот и очигледно не разбираат феноменот несреќни. За оние fractals се уште се во неживата природа, и без интелигенција може да и не може да се создаде. Но, тие може да биде, драги деца, може да биде и колку лесно!)

 

Да се направи сето тоа може да некогаш можеби ја погоди само една блиц, може да биде придружена со неколку истовремени и последователните освојување, и некои од тие резонанца и мешање помеѓу нив. Многу често по излегувањето се кандидира подземни линии, а само над нив формираат линија (во кој случај може да биде целосно мртви, како и жито - веќе споменав  овде, уште една, многу повеќе илустративни случаи на сајтот линии ).

 

Сето тоа се случи во рок од неколку десет илјадити дел од секунда. Тоа е чиста време, односно периодот во кој електрична струја беше спроведено, меѓу последователните празнења пауза таму (го вели така и во театарот), траен стотици милисекунди. На системот на главната и неколку последователни празнења може да се случи во времето на околу една секунда, ретко подолго. По ослободувањето не може да се видливи од областа на апсолутно ништо. На почетокот (за време и веднаш по излегувањето него) маршеви се одржаа главно физички, механички, електромеханички и електрохемиски. По нив имаше многу долг период за одмор во текот на кој таа се приклучи мајката природа, биологија, патологија, биомеханика, биофизика, хемија и други чисто природни процеси (" миграција ").

 

Она што следува, тогаш, може да биде делумно под влијание на временските услови, кои само за таму. Многу значаен е фактот дека сето достапни на опишаниот феномени кои се јавуваат по излегувањето, ќе се одржи дури и под најсоодветниот временски услови, она што е можно за одгледување на жито сегашноста.

 

Над десетици дена, но недели или месеци, се должи на огромниот инертноста на биолошки процеси во растителни ткива, постои постепеното слабеење на растенија. Делови оштетени растенија умре, а другиот слабее. P_B Само кога вкупниот слабеење на растителна еден ден да ја надмине толерантна граница, како што има во текот на ноќта паѓа маглата Лондон - пеперутка , растенија расте тешки и најслабата стебленца полека почнуваат да се разгледа на земја - ЕМИ - домино, и во рок од неколку секунди за да се минути, целата внимателно креирана дизајн пресврт на земјата како куќа од карти. Тие веројатно може да се објасни со често се случуваат снопови од слама, во некои култури кругови, преклопени многу пати во текот едни со други редовно. Во овој случај, постои веројатност да постепено магацинот на снопови на врвот на секоја друга. Се постигне сличен ефект, на човечките сили со помош на примитивните алатки (и човечки мозоци) невозможно. Тоа подразбира дека слични структури се разликуваат и се појави во сосема неправилно единици. На приложените слики се земени во местата каде што имало само како сосема неправилни форми. Тие сите беа очигледно и verifiably погоден од гром.

 

Фактот дека на свиткување стебленца на земјата, во текот на кој културите круг шема видливост понекогаш може да се случи значително побрзо од процесот беше подготвен, па се до многу долго откако тој беше всушност започна, резултатите во целина и "професионални" на јавноста, а избрзани избрливени и заклучоци.

 

 

Миграција (Migration Period)

Тоа е така фигуративно го нарече процесот со кој на телото во целото растение (матични, лисја и корења на Кочан во случај на пченка) произведува резултат на електролиза, веројатно се должи на електро-термални процеси, голем број на штетни соединенија. Фабриката е по некое време почнува да се движи надолу до корени, и неговите корени лачат во почвата, а потоа продолжи во спротивна насока супстанции најчесто се вклучени во метаболизмот, растителни просперитетна и корисни. Сè што на тој начин служи за заштита на генетските информации се чуваат во семето од оштетување дури и жито потроши - лозинка кои природата е регулирано со милиони години, за разлика од комунистите. За разлика од нив, но природата е јасно подготвени за најдобар зачувување на генетската информација дека жито жртва, и затоа лесно да се оштети индивидуалните лисја за отстранување преку разни phytopathological агенти, кои во овој случај јасно се одржа многу заслужен работа. Постојат околу 10% принос корисни жртвуваа на годишно ниво.

 

На дистрибуција на растенија (антенски дел), на пример, во десет делови со еднаква должина, и под претпоставка дека секој од нив треба да се ослободи од штетните материи кои се формираат во него ("се пресели на кат подолу"), постојан временски период - На пример, еден ден. Врвниот дел (децимално) растенија - или на дел од увото, каде што ќе бидат формирани, па еден ден да се ослободи од сите негативни супстанции, сите други делови под него, но мора да го трпи премин на токсините од сите делови од нив. Од оваа (секако многу поедноставен, но за објаснување цели зонски слабеење доволно растенија) покажува дека најниското десетина од едно растение е изложен на неповолни соединенија десет пати подолго од врвниот дел, а десет пати повеќе од износот отколку што самиот го создал, па проценка е предмет сто пати поголема негативни ефекти од хемикалии. Затоа, на долниот дел од најпознатите ослабени, и е најмалку механички отпорен. На долниот дел е тогаш всушност жртвуваа за успешно одгледување на потомство. Во голем дел од растенија што се ослабени тоа е навистина успешен, бидејќи веднаш по виткање стебленца на земјата почнува да се подигне на растенијата преку kolének - јазли, како и повеќето од нив навистина, дури и ако само делумно успешна, така што тие можат да бидат успешно собрани преку познати комбинира сечење алијас жетварите.

 

Времето на одржување на настаните опишани во овој став е само еден пример, се уште не е експериментално докажано со било какви факти. Тоа е само груба апроксимација на можните текот на некои процеси, тоа само ќе се испитуваат експериментално, а во некои случаи може да се истакнати од страна на значително различни (исклучително силна празнења)

 

 

Верификација опции, и на враќање, многу години назад ...

Тајната на Crop Circles е конечно решен ...

Само реално и физички, механички - електромеханички - електро - хемија - биофизика - Биомеханика - Принципи на phytopathological, релативно лесно детерминирани и предвидлива. Дури и (!) во повеќето случаи, велат дека од 1980 година, а ако не толку од 1990 година, барем во некои земји, релативно безбедно повторно потврден за речиси секоја локација GPS круг во пченка. Можете да побарате на метеоролозите, директно или Сименс-Vaisala, Aldis CELDN, Евклид, NORDLIS , или компании со резултатите од нивно мерење работа. Молња празнење се јавува во многу случаи, многу денови пред појавата на форми.

 

 

Неправилни форми од Италија ...

Во некои земји, вклучувајќи ги и Италија (линкови далеку) стана непишано правило, ако една година на "збунувачки", многу редовна модел на Crop Circles, а "сиромашните" ловци се слики од феноменот на Crop Circles благодарен и крајно конвенционален, неправилни форми во пченка, стебленца нередовно наведната кон земјата. Италијански истражувачи веројатно биле првите да се регистрирате на фактот дека редовно и неправилни форми во цели зрна имаат многу заедничко. Една фотографија на нивните редовни култура круг шема веќе се користи во претходниот текст тука и друг тука. Таа стана прилично честа појава е дека италијанскиот полиња се редовни модели на Crop Circles често се забележани во комбинација со неправилни, како што е објаснето тука .

 

 

А голем ви се заблагодарам

за www.cropfiles.it : неколку сајтови со повеќето типични линкови кои им помагаат во истражувањето - како типични примери можат да бидат избрани како

http://www.cropfiles.it/cropcircles_2010/Allettamento_2010.pdf

http://www.cropfiles.it/cropcircles2008/Allettamento_2008.html

http://www.cropfiles.it/cropcircles2007/Allettamento_2007.html

http://www.cropfiles.it/crop_circles2006/Merate_11Maggio2006.html

означени како "e crop irregolari"- Неправилни, многу фотографии на поврзаните страници, можете да се зголеми десен-клик на командата" шоу слика ";

 

Можно е дека досега е само субјективен впечаток, но на некои фотографии од италијански истражувачи се потенцијални громобрани дека само "преполна".

Кликни на сликата да одите директно на страната извори

 

слични снимки од Чешка поле може да произведе илјадници, многу од местата погодени од гром одржливо барем неколку дена пред снимањето. Истражувањето траеше до денес повеќе од 3 години (Есен 2011-3 1/2 жито сезона) и свиреше на десктоп versine неколку десетици, најмногу неколку стотини км 2. Најтипични од нив конечно ќе живеат тука .

example_czech

 

Објаснување

Редовно обрасци на фотографии на културите кругови во Италија можно е да се забележи една интересна работа: многу почесто отколку во Велика Британија се случи на нив во прилог на овие обрасци и нередовни модели. Ова може да се должи на фактот дека во Италија е далеку од жито облици на таков организиран "лов", како во Велика Британија. Италијански жители, најверојатно, ќе биде многу подобро посветен на земјоделските активности во некои срања и немаат време или не се заинтересирани за нив. Формите се толку многу случаи фотографирани додека неколку дена по неговото основање (што значи вистински визуелизација - виткање на стебленца на земјата, каде што повеќето погодените и најбрзо се наоѓа на теренот жито беше доволно за да додадете форма и се наведнуваат дршката на земјата и други зрна, во нејзините поблиску и подалечно опкружување, но исто така можат да бидат предизвикани од страна на локалните услови. Друга можност е дека во Италија не се толку ефикасни земјата молња, па повеќето од сегашните пристигнува веднаш под земјата, и така некои, понекогаш сосема веројатно значителен дел на енергија празнење уште некое време пред да може да се прошири понатаму во земјата или не многу длабоко под земја, каде што го достигне барем коренот системи на растенија (види електрични празнење се шири по земјата, каде што овие прашања ќе бидат илустрирани во повеќе детали). На хронологијата , сепак, покажува примерот на Велика Британија ( 16 јули 2007 година, Hailey Вуд, Ashbury, пченица), каде што е многу јасно да се види како модел постепено додава повеќе жито (внатре и надвор форми), произлегува наведнуваат на земјата само според правилата на штета, слабеење на молња празнење (во најголема оддалеченост од трактор песни, често токму на половина пат меѓу нив)

 

 

Друг ти се заблагодарам

насочени кон сајтови http://www.croponline.org/cropanomali.htm , имено потстраница Lissone (MI) : овој сајт ќе се користи за сајт прогноза, со оглед на веројатност објект кој се наоѓа каде што моќта линии (две линии), минувајќи околу кутија ( правоаголни opisující тема агол поголем од 200 °). Постојат некои моменти, кои молња ја погоди. Па не било прстени, но жито лежеше на земја, на стебленца свиткана на земјата од време на време во иднина секогаш ќе биде сигурен. За повеќе детали видете на страница наречен Прогноза. Во месноста, иако постојат некои структурни промени (земени од Google Maps, Google Earth), но можеби некои кутии лево.

 

 

Признанија:

Pitrs од Petráčků, (NUMERO уно)

Питер Светлата од Dywidag Prefa како (број 2),

Џо Линде + Wiemann на СНН, ООД

Gouláš, Spejbl, продавачот, Kelčák, PID, Лубош Hanousek,

Лепик Куба,

Bobes Јаник,

и многу други.

 

Многу, многу благодарение на - г-дин Вацлав Bošina , локален фармер.

 

Друга многу многу благодарение на пријатели од Италија www.cropfiles.it и www.croponline.org

(Види на друго место или на други места; Roma locuta, causa finita - Рим рече, случајот е затворен)

 

 

 

 

Литература ресурси

Некои книги користи за да објасни разни природни феномени и физички феномени и во текстот и суб страници www.cropcirclesonline.com литература

 

 

4 cs

 

 

Сте подготвени за вас, и сите теорија презентирани овде многу темелно испитани експериментално

 

Jan Ledecký