Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови во жито-RDF-Потврден-хит-блиц . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
Нередовно срамнети со земја жито
( RDF - случаен избор испија бројки, т.н. ловци особено во текстовите на исечете кругови - Crop Circles)
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - сајт машински превод

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Види, луѓето добро знаат кога rozkradli дека тие не можат да победат. И јас многу добро знаете дека тие се сите осомничени. HOP рече толку долго, додека тој купени. Толку долго да одиме со бокал со вода, им ги донесе на пиво.

Потврден молња штрајкови

во многу места RDF

PagPh

 

Оваа страница ќе биде објавена на различни Фото полиња на жито од места verifiably погодени од молња. Овие слики се од годините 2008, 2009, 2010, кога имаше можност зафатен денес - со точност подобра од десетици метри за да се утврди видот ( CC , ЦГ ), место, време и интензитет (ka) инцидент гром за време на грмењето. Тоа е експериментална работа ќе бидат објаснети подоцна. Сите други информации за принципите на молња удирање позиција мерење и системи кои се користат тука.

 

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

RDF - Случајно испија формации (нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата)

неразделно придружува секоја редовна обрасци, ако не веднаш, тогаш подоцна.

Како може да не е тоа, кога како тие произлегуваат од истите причини, но за време на создавањето на редовните модели е тешко да се дефинира и да се процени истовремено игра на неколку случајности кои го прават резултат на изложеност на механички и електромагнетни сили се случуваат во текот молња празнења и многу симетрични и конечно "rozcuchán" или само negligibly, некои придружни појави (неправилни електричните водови за напојување на површината на земјата, ветер), но инаку бурата и молња многу неразделно придружува .

 

Во случај на неправилни форми, но нема такви промени не се случи, тоа привлече речиси никакво внимание. Повторно да се нагласи: редовна шема е создадена во приближно еден случај во милион, па дури и помалку, и во повеќето случаи, дали редовно или нередовно срамнети со земја , лежејќи на земјата жито, сместување , труп свиткување на земјата се случува само по неколку дена бура, повеќе дури и недели. Секако не е исклучок период подолг од два месеца (слави). Се разбира, зависи во голема мера на уставот на култури, како што се јачмен, последиците се случи многу побрзо отколку на пченица.

 

Ефектот врз приносот на молња испуштањата во литературата е дадена минимална внимание, и речиси секогаш во спомнувањето на тоа конкретно е наведено дека наведените причина е лесно заменлив со другите phytopathological акција на многу фактори, и во многу случаи дека тие се навистина збунет. Тоа е, се разбира секундарните последици. Растенија кои не беа погодени и ослабени од слична електрична енергија штетни последици ниту допрена.

 

Вкупната површина на неправилно поднесени , лежи на теренот или на друг начин оштетени житни култури, кој се јавува секоја година во светот благодарение на електрична струја низ удар на гром во груба проценка, ниви посеани површина од 0,5 до 1,5 милиони квадратни километри, се проценува повеќе милион пати поголема површина отколку во случај на редовни форми, како и околу еден милион пати на бројот на случаи. Трева и засеаните области се изоставени од овој профил.

 

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Целта на научниците во дискусија со колегите не е да се убеди, но да се разјаснат.  Leo Szilard
Искреноста плаќа, но тоа не чини доволно за да се направи се за неа барем некој облечени. Kin Hubbard
Дали мислите дека вашиот шеф е глупав? Запомни дека ако тој беше попаметен, ќе биде надвор од работа.  J.Gotti
pz