Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Оригинал на чешки јазик - кругови-во-блиц-жито-на-чисто небо . Ве молиме изговор, машински превод грешки.
lightning
А гром од ведро небо
Ова е одлична форма на молња исцедок, кој се врти на растојание од десетици километри далеку од бура облак.
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles - молња од ведро небо

Како пријатен средба со будали поголеми од самите себе. Мора да го сакам тоа само поради фактот дека тие постојат.  J.K.Jerome
Да се ​​биде оптимист, откако ќе го постигне сето она што сакав, не се брои. Kin Hubbard
Доколку знаевме она што го правевте, тоа ќе биде невозможно да се дури и го нарекуваат истражување, нели?       A.Einstein

Исечете кругови ,

А гром од ведро небо

PagPh
Исклучително силни шокови што се случија во голема дистанца од бура облак. Навидум не се видливи во близина нема бура активност. Повеќето испуштањата со позитивна поларност.

 

Вовед

А гром од ведро небо

Како молња падот на растојание од десетици километри далеку од бура облак, кој не може да биде околу ни трага од некаков ефект на невреме. Тие се претежно momořádně силни шокови, најчесто со позитивен поларитет.

 

Снимање без преседан модел на магнетното поле линии во областа на жито

Изненадувачки, збунувачки, шокантни и тешко да се поверува, но, исто така, око отворање сличност

Исечете кругови - рекорд поле линии на електромагнетно поле генерирани од гром празнење

Сегашната вредност е блиску до 10 6 - милиони Ампер (познат училиште експерименти од 20 до 30 ампери)

 

  

Точниот момент молња празнење протокот низ пченка стебленца предизвикана Тогаш тие го донесоа (јонизиран воздух, корона празнење) електрична струја. Тие прават ножеви и други делови од растенија се однесуваат како и секој друг диригент и презентирани во таков момент електромагнетни својства. Затоа, може да се однесуваат исто како компас игла, па тоа е огромен електромагнетни сили испуштањата моментално сили одврати правец на стрелките, во зависност од заеднички сооднос, поларитетот и фаза поместување струја. Привремено механички промени и стрес, исто така, може да предизвика невидливата, а сепак директно ориентирана механички оштетувања. Како микроскопски директно ориентирана оштетувања можат постепено таложење на оштетените ткива подоцна предизвика постепено директно ориентирана навалување сите стебленца во една насока (Г.С. или чија евтино акција). На магнетното поле на просечната празнење флеш во одреден момент најмалку десет илјади пати посилен од магнетното поле на Земјата. Друг дел може да направи огромна електростатско сили кои го прават листови и стебленца на растенијата се однесуваат како лисја и стебленца electroscopes. Дијаметар круг околу карактеризира од електромагнетни сили на молња исцедок. Згора на тоа, сепак, структура на култури се случува барем неколку дена, понекогаш и до неколку недели по молња празнења. Тоа е затоа што на засегнатите растителни ткива ослабне многу бавно, поради огромниот инерција и поради тоа многу бавно тековните промени во растенијата ( ЕПП , Хронологија ). Бидејќи понекогаш на локалитетот може да се случи многу сложен пречки и резонанци, понекогаш може да се создаде многу сложена шема. Еден гром празнење зрачи енергија на кој електрична локомотива патувал неколку илјади километри. Просечна (!) Ослободување од одговорност. (Поедноставен објаснување)

 

Тоа е веројатно една од најголемите измами и забава, практични шеги, кои кога мајката природа од тоа изненади човештвото стотици, дури илјадници години.

 

Со споменатите идеи е можно да не се согласувам, исто така можете да протестираат против нив, но тоа е навистина за сите и што да прават со него или против него може да се направи. Т.н.. постулат Jara Cimrman.

 

Доколку сте заинтересирани, контактирајте cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страна подготвени за вас и сите податоци се многу темелно прегледа и теоретски и експериментално

 

Јан Ledecký

 

Тој кој се откажува слобода за безбедност, заслужуваат ниту слобода, ниту безбедност.  Benjamin Franklin
Двете најраспространетиот елементи во универзумот се водород и човечки глупост. H.Ellison
Кој сака да знае нешто за светот мора да учат сите за поединечни детали.        Heraclitus
pz