Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Ова е првичниот превод, машина, речиси немодифициран. Компјутерски генерирани од оригиналниот Чешка и англискиот оригинал. Тоа ќе биде постојано да се подобрува и пат. Ви благодариме за вашето разбирање.

lightning
Објаснување засекогаш.

Природни објаснување на принципот на Crop Circles

crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Crop Circles се удари на гром. Тоа е фотографска рекорд за време на симулација на електромагнетно поле линии и електрична струја во мрежата на површината на растенијата поле пченка.

Crop Circles се формирани од молња. Имитираат фотографски рекорд за време на симулација на електромагнетно поле линии на сила од страна на менување на структурата на мрежата на површината на растенијата поле пченка.

 

Повеќе уреди од заеднички лабораториска пракса,

симулира процесот на создавање на шеми на Crop Circles во областа за време на молња празнење

Имајте на ум прв од сите тука на овој сајт ќе бидат предупредени за сите идолопоклоници, верници, обожаватели и фанови на НЛО, летаат чинии, вонземјани, и слични глупости. Мистериозна, луди и непроверим објаснување на причините за култура кругови. Следбеници и симпатизери објаснување како микробранови, ежеви, кенгури, трансфер на идеи кои пред читање на следните ставови се обиде да го испразните како темелно што е можно повеќе. Не тоа, постои сериозна опасност дека тие повраќаат за време на читањето. Или надвор од ова срање може само така лесно.

 

Вилсон облак комора, меур комората

електрони песна
честички песни

На некои модели може да се забележи дека постојат процесите кои се одвиваат, слично на движењето на честички во Вилсон облак комора, или во балон комора, но во поголеми размери. На уредите опишани се снимаат песни на честички чија маса е даден во атомски единици, 1/12 C = 1 Da, или делови од него. Протонот, неутронот, antiproton - приближна атомска маса единица, електрони и позитрон - околу 1/1000. Честички се движат претежно во магнетно поле. Нивната енергија се изразува во електрон волти - ev, 1,16 х 10 -19 J и електронот е задолжен за 1,16 х 10 -19 C. Во областа на жито се движи честички за масовно десетина грама до десетици грама, односно редоследот на повеќе од 10 23 пати потешки, цената може да се изрази во единиците на Кулон, или многу повеќе енергија во килоџули, односно 10 повторно 20 пати или поголема вредност од атомски и субатомски честички. Се за некое време изложени на милиони волти напон, струја од стотици илјадници ампери и магнетното поле многу милиони пати поголема отколку во Вилсон облак комора. Приложениот сликата на круг во горниот десен жито многу неверојатно потсетува на спирала - синусоидална движење од наелектризирани честички во магнетно поле од удар на гром исцедок. Тоа може да се спореди со патот на еден електрон во магнетно поле - сликата подолу, евиденција на ширината е 25 см. Ова се добиени од веб-сајт sciencephoto.com, направени во Лоренс Беркли Националната Лабораторија ( веб-страница ), една од лабораториите на Универзитетот во Калифорнија ( веб-страница ), член на Националната Лабораторија систем, управувана од страна на американското Министерство за енергетика ( веб ). Слични "честички песни", постојат голем број на други слики од Crop Circles, и тие ќе формира специјална страница. Затоа, молам извинете на привремена дефект на врската. Референцирани сајт, исто така, ќе ги опишеме некои веројатно својства "честички" ефект се должи на претходно споменатите модел на култура кругови, или некој дел од него стана.

 

Информации подоцна ќе се прошири, особено во врската. Како и да е, можеби некој го бара за вонземјани, тие гледаат слики на траектории на субатомските честички, како што е Вилсон облак комора, или какви било резултати од CERN експерименти?

 

 

Lissajous бројки

Интерференција и резонанца

имитираат фрижидер и Lissajous модели во растенијата

Исто така е доста веројатно дека многу вонредни случајност се случи некаде во формирањето на Crop Circles (особено во сложени геометриски шеми) за да се многу силни пречки и резонанци опишани сите сили се вклучени во нивното создавање. Овие механички сили - воздух, земјотреси, шок и притисок бран, резонанца шуплини подземни, како и електростатско и електромагнетни сили. Во сите случаи наведени во рамките на растојание од неколку метри до десетици метри од точката на удар шок сили беа огромни, сосема надвор од дофат на било кој обичен човечката имагинација. Некои модели на Crop Circles се појави тогаш како запис на резонанца и мешање феномени кои се случиле во текот житни јаже. Човек не треба да заборавиме на мажите и Kyrilian Lichtenberg, но понекогаш до нив и на други места. На приложените фотографии го прикажува левиот слики на демонстративна обид докажува дека тековната индукција во растенијата

 

 

Следниве култура круг модели се неверојатно слични поглед на магнетни полиња, како што се метални, феромагнетни струготините. Ослободување од одговорност делува како диригент поставен нормално на земјата и создава околу него огромен електромагнетно поле, што индуцира во сите предмети во оваа област.

Формите на електромагнетно поле креирано од еден, два и шест на еквивалентни на испуштањата на молња.

 

Crop Circles потсетува на електромагнетно поле линии, кои беа креирани во електромагнетно поле на железо струготини, еден, два и шест еквивалент електрични празнења, предводена директно на површината на земјата преку длабоко под земја. Се генерирани на ист начин на кој го гледате на сликата од десно, но не само како едноставни круг. Биле создадени во текот на комплексни мешање дезени. Тие беа формирани токму во моментот на празнење молња, но беа обработени за неколку дена, недели или дури и подолго, благодарение на многу бавно текот на природните процеси во рамките на растенијата, како ако под влијание на природните инвеститорот. На приложените сликата е можно за да зумирате со глувчето. Флеш сите имплицирани případech врши неверојатно слична на фотографската блиц. На површината на зрно полиња постапил неверојатно сличен начин она што се случува за време на изложеност на фотографски материјал. Авијација археологијата користи сличен термин, "природна инвеститорот" да се објаснат процесот во текот на кој вегетација е да се развие симптоми  cropmarks. (ЈИЕ)

 

Вегетација дејствува како еден вид на хемиски за изложени негативни развивач: покренува скриени слики. Откритија од воздух: Приказната на воздушните археологијата , Лав Deuel, Млади Насловна 1979 година, страница 50

 

Интересно е што многу слични модели, најверојатно, ќе се создаде пречките и само еден инцидент ексцентрично следните празнења во рамките на проширување на воздушниот напад, кој ја креираше првата голема освојување,  Return Stroke.

 

 

 

А малку физика ...

Само за илустрација, тоа може да се забележи дека секој електрон во просек молња празнење, што значи дека најважниот дел - Врати Мозочен удар , голем електричен шок, види молња , пренесува енергија од околу 10 30 поголеми пати од потребни електрони да скокаат од ниво на ниво со PV водороден атом, но тоа е навистина доволно. Електроните во такви молња празнења во просек од околу 10 21, која иако навидум не е доволно, ова е околу 300 Кулон, кои за возврат очигледно не е многу на сите.

 

 

Патем, тука е линк до забелешка дека е сигурно се наоѓа на крајот на оваа страница, некои читатели поради тоа што навистина не треба да се пробие во

 

Тука, а теоретски размислување:

Регуларноста на моделите на Crop Circles и нивните високо статистички над просекот релативно чести со висока прецизност мулти-оската симетрија

На имотот се уште е тешко да се објасни обрасци во своето жито е многу честа појава симетрија и за повеќе од една оска, 2, 3, 4, 5, 6, и повеќе, на централната симетричност и многу точни огледало. Еден од најпознатите тешко да се контролира одраз нуди на празнење плазма, а нејзиното влијание врз земјата и само по може да се создаде нешто како гигантски невиден атомски и молекулски структури. Кристалографија, атомски и молекулски орбитали hybridized и нивните варијанти, конјугиран двокреветни и трокреветни обврзници на циклични и синџирот јаглерод или силикон. Се разбира, тоа е многу нејасен и тешко докажливи расудување. Треба да се напомене дека празнење плазма, кој може да има должина од еден метар на многу милиони волти, мерење неколку километри и е струја, која понекогаш е блиску до еден милион ампери, може да се направи на нешто што тој сака, и може да се испита неколку луѓе ...

 

А неколку параграфи на опис на процесот, но се случува, на која може да се претпостави - и теоретски и практично - се разбира некаде во иднината, многу повисоки не-одјавување - ротирачка електромагнетно поле. Пред него е одраз споредба со потенцијалното влијание на капки вода во течна или во тенок слој на течни, кои се теоретски и практични истражувачки многу подостапни.

 

Во природата, успешни модели се повторува. Од бесконечно мали за да бескрајно големи. Yann Arthus Бертран. најдобро ако човештвото престанува да биде збунето примамат природата "забрана" се создаде редовни модели на култура кругови. Само едноставно се каже дека тоа може, како секоја редовна шема на друго место. Компјутерски математички и физички моделирање може да биде одложена во секое време и во иднина, како и прелиминарни теоретски предлози и идеи на било кој физички модели. Мајката природа со себе се справи со многу добро, дури и без глупави странци. Прекрасни примероци на кристали од мраз на стаклото, како и сите кристалната структура, мајката природа, исто така, создава свој уреди, без помош на било смешно и идиотски вонземјани. Само види. Никој не гледа за странци кога тој замрзнува прозорец, или кога ќе го видат базалт орган било каде во светот . Ѓаволи Postpile Националниот Фото споменик американскиот Национален парк служба

 

Тука само поедноставени преглед:

Веднаш по шокот од молња, значеше прв голем шок -  Return StrokeВо текот на кои постои многу кратко време (неколку милионити делови од секундата) е многу тесен плазма колона, 5-10mm, кои веднаш да почнат да се прошири брзо во околината и постави во движење на околниот воздух масите. Зрачи својата околина, и исто така, испораките се загрева околниот воздух и, следствено на кинетичката енергија од многу милиони џули метар исцедок. Греди на електромагнетно зрачење од местото на молња канал пропагира со брзина на светлината, на проширување на воздухот колона е поставена брзини да се спореди со брзината на звукот, односно околу побавно милион пати. Во дел од секунда да се соочи со масите многу брзо се движи колона од воздух во воздухот веќе стои на растојанија на десетици метри од празнење, и во овој момент во внатрешноста на колона на воздухот се движат брзо да доведе до следните празнење -  Restrike. Терминот "брзо се движи колона од воздух" е наменета, се разбира, релативно, колона се движи брзо во споредба со околниот воздух. Во споредба со електромагнетни зраци кои се движат и се одразуваат во него, еден милион потези полека.

 

Потоа исто така е можно да се разгледа проширување колона на воздухот зад објектот, цилиндар, многу остро дефинирани, да речеме, со дијаметар од 10 метри - 0.03 секунди по првиот шок, бидејќи следните празнење во внатрешноста на колона се движи со 100-200 илјади км / ч и електромагнетно зрачење што зрачи движи со брзина на светлината. Над сто милионити делови на секунда, што е времето за кое ќе биде отпуштен од работа на огромното мнозинство на следните енергија празнење, 99% и повеќе навреди колона на воздухот се движат "само" звук брзината, растојанието од 30 мм. Електромагнетно зрачење патува по течението на празнење во исто време на растојание од 30 км, па нејзините зраци се шири во сите правци, може да биде во таков колона во тоа време, околу 3000x отскокнување и да се создаде сите видови на пречки.

 

Цилиндар површина и на воздухот во внатрешноста ќе биде многу силно јонизирани и електрични проводници. Дел од следните празнење на зрачење може да предизвика на цилиндар ѕидот и се исуши во земјата. Значи може да се појават познати тесни кругови кои не би се создаде дете во стои дури и ако тоа се случи. Покрај тоа, воздухот ударен бран се шири, во почетокот многу повисоки брзини од звукот, време го успорува брзината на звукот. Ударниот бран се движи пред експлозијата бран, побрзо, и на тој начин би можеле под одредени околности, еден restrike индуцирана пораст две кружници. На повеќе димензии на некои кругови би било можно да се процени приближно колку долго траеше рефлексии во рамките на воздухот колона создаде првиот голем шок, и она што некои од далечина електромагнетно зрачење во внатрешноста на колона се должи на повеќе рефлексии навреден.

 

Ширина на тесни прстени се движи од 10 до 20 см, што одговара на половина 1/1000 дел од секунда кога брзината на звукот, при што светлината патува 150 километри. Ова е многу приближни проценки. Можно е дека опишаната привремено создадени во рамките на воздухот колона може да се случи, како и вкупниот одраз на електромагнетно зрачење зраци. Ќе биде толку под одредени околности да се движат во рамките на многу подолг период од време на траењето на следните празнење, многу поголем од далечина да патуваат и да се создаде една покомплицирана мешање. Вкупно внатрешна рефлексија се појавува кога зракот создава доволно мали, помали од критичното агол на тангента цилиндар обвивка во место, што се претвора во.

 

На брзината на движењето на воздухот со брзината на светлината е навистина занемарлива, 1/10 6 , односно, еден милион пати, но благодарение на многу бавно, но не-нулта брзина и постојана експанзија на колони може да се формира во рок од еден многу интересен рефлексии, резонанца и мешање греди. Повеќе процесорска опции пречките во рамките на проширување на колона ќе се најде на пример на страница диск празнење. Интерференција и повеќе рефлексии на светлосните зраци во рамките на проширување на воздухот колона.

 

Нешто слично е можно да прогласи повеќе модалитети на рефлексија и мешање на греди на електромагнетно зрачење во рамките на брзо проширување на колона на воздух. Со оглед на интерес на оваа тема и на фактот дека некои облици како на сличен начин како да навистина "измамник" ќе биде специјално посветени на оваа можност во некои од новоформираниот под-страница дел од флеш , или диск празнење. Важно е дека секогаш се појавува во сличен начин како основа круг, во кој можете да го најдете сите видови на пречки, или комбиниран фрактал модел на култура кругови. референца да примери на фотографии ќе биде поставена тука. Сличен на процесот внатре во цилиндарот мотор со внатрешно согорување, симулирање на уред од стандарден инженерска практика, веројатно по следниот restrike: слични на редовни експлозии, или подобро контролиран согорување се случува внатре во цилиндарот со внатрешно согорување или дизел мотор.

 

Многу едноставно, може да се карактеризира со појава на некои модели на Crop Circles, така што нивниот облик е аналогија на мешање на звучните бранови и електромагнетно зрачење. Нешто како природно радио, телевизија, осцилоскоп и фотографии заедно.

 

Капка вода - скок пулсот инцидентот од горе ....

Алтернативно редовна прстен структура во жито е процес на ширење на огромниот притисок на околината, како што постои спреј на течни капки по влијание со вода. Повторно, кликнете да ја посетите извор. Фотографии од сајтот интересни физика .

Од втората слика е за влијанието на капки во тенок слој на течни, многу интересна е последниот истрел. Во случај на молња впечатлива во областа е, всушност, во некои случаи тоа може да биде влијанието пулсот во тенок слој на течност, со единствената разлика е во тоа што овој феномен може да се спореди со влијанието на кибритена сандаче, тежи како неколку локомотиви ..

 

 

Ротирачки електромагнетно поле, на осцилоскоп

Друга опција што може да се објасни од страна на повеќе висока прецизност мулти-оската симетрија на некои модели на Crop Circles е можноста дека влијанието на последователни шокови, во просек 20-30 ms по едни со други, на места оддалечени едни од други на само неколку метри, да се создаде место ротирачкото електромагнетно поле, дури и повеќе од три-фаза, или повеќе од овие области, меѓу кои може да има различни пречки и резонанци, а може да влијае на друг инцидент електрони греди и насочете ги " боја на терен, "многу различни симетрични мешање шема, и други Crop Circles, како црта електрони, зрак во осцилоскоп екран, со телевизор или порано. Топ ќе биде времето, но не со неколку мали делови од секундата. Опишани на друго место, погледнете го молња .

 

На пример, кога влијанието на три последователни (20ms), околу еквивалентни на пулсот врв приближно рамнокрак триаголник во рок од неколку десетици метри, освен во текот на површината на лента на житото, на момент да се создаде една превртлива електромагнетно поле, иако само за дел од секундата, но тој е огромен, надвор од секое обичните човечката имагинација. Сигнализира пулсира од 20 ms, вредноста на нормално напојување (50Hz). Можеби само за илустрација, дури и ако тоа беа само многу подолу-просечниот проток на молња, ќе се создаде лента на пченка над површината на магнетно поле, што би можело лесно моќта на електричен мотор со моќност од најмалку 1 Terrawatt ако свет постои.

 

Можно е да се заклучи дека како електромагнетни полиња, како и секоја молња електромагнетно поле, може да индукција на растенијата, исто така делува механички. Растенијата се опишани во еден момент се однесува како диригент - што поминува низ индуцирана струја, па тие дејствуваат како електромагнети и електромагнетни полиња делуваат врз нив и сила да ги напуштат, исто така, може да ја оштети механички последици. Покрај тоа, сето она што е овде опишано, тие може да се постави круг во подоцнежна наоѓање на сите видови на жито осцилации се случи - и дисонантни хармонично, пригушено осцилации. Голем број на моделите на Crop Circles пригушено осцилации потсетува на рекорд, најголемите што некогаш биле во круг проследено со помали жито, проследено со многу мал, а се повеќе и повеќе, често повеќе од десет. Неколку фотографии од како Crop Circles се пример на оваа страница 1, 2, 3, и таму се стотици други кои можат да се најдат во секое сајт со Crop Circles)

 

Сите случува овде опишани, но на кои јаже пченка, или пченка, афион, силување и други култури се такви, тие може да ја напушти речиси и да нема видливи последици. Првично, во раните денови, бидејќи периодични структура формирана од страна на индивидуални погони, само т.н. "изложени". изложба - опишани на друго место, како и нивните видливи промени или свиткани стебленца на земјата само по долг период, во траење многу денови, па дури и недели или повеќе. Кругот во пченка, додека е во структурата на растенија снимена, но сепак е целосно невидлив.

 

Последиците од удар на гром во земјоделските култури

како што е опишано во литературата со сериозни професионални и земјоделски сајтови


памук култура, оштетени молња
Пример на штета на памук култури опишани овде се случува, се разбира, исто така, може да игра над сите други земјоделски сајт, кој не се одгледува, дека штетата не може да се спушти, поради тоа што не им дозволуваат на своите анатомски структура. Домати, компири, шеќерна репка и црвени пиперки или нешто друго. струја молња во сликата на левата страна. Извор - IPM слики, заеднички проект на  Центарот за инвазивни видови и Екосистем за здравство, Колорадо Државниот универзитет, USDA Националниот институт за храна и земјоделство, на јужната растенијата Дијагностички мрежа. На Универзитетот во Грузија - Warnell Факултетот за шумарство и Природни ресурси и колеџ за земјоделски науки и животната средина. Ова е слика на сериозен земјоделско истражување, без апсурдно и смешно илузии и фантазии култура круг набљудувачите. По подолг временски интервал од празнење е можно да се набљудуваат фабрика оштетување или целосно уништување - некроза, обично во круг. На такви случаи можно е да го прочитате литература, примери ќе им се даде да под-страници, како ре науката, земјоделството .

 


соја оштетени од гром
Еве само неколку индивидуални примери, но во многу детали за линк. Право Фотографијата ги покажува на посевите соја оштетени од гром, соја болести Атлас ( види ), не паразитски штета, објавени на веб страната cipm.ncsu.edu , Веб Националната научна фондација Центар за интегрирано управување со штетници (CIPM), Северна Каролина универзитет. Многу слични случаи биле во минатото, набљудувачите снимен Crop Circles, и доста бележан како резултат на акцијата од неразбирливи сили. Земјоделците многу добро знаете дека ефектот од удар на гром празнења лесно може да се помешаат со ништо друго. Растителни и животински штетници, недостаток или вишок ѓубриво, ефектите од суши, влажни, високи или ниски температури, погледнете го литература. Исто така, постои насекаде доволно сигурно се опише како безбедно да се погодени од гром штета слични за да се разликува. Повеќето така што штета по одредено време, не се шири на вегетацијата. Тоа е исто така често се забележува дека на погодените области за да можат да почнат да предизвикуваат сите видови на други штетници, но подоцна, тогаш, и само како секундарна појава. Како добри земјоделци знаат дека последиците на индивидуалните удари на гром во областа на житарици и мај во поединечни случаи се разликуваат многу значително. Овој факт е во литературата, а детално. Затоа, сите наши драги земјоделци, оставајќи повеќе за забава, artsy истражувачи Crop Circles на опипуваат нивните илузии и измислици. Друга многу сериозни објавениот текст со неколку фотографии, наречен "Тајни" соја полиња ( Емерсон Nafziger ), може да се најде на интернет Универзитетот на Илиноис во illinois.edu, интегрирано Штетниците менаџмент, ipm.illinois.edu. Една од главните идеи на овој труд е дека ефектите од удар на гром во полјоделски култури може да варира во голема мера од случај до случај. Таа, исто така потврдува, како и во многу други места, "Молња може да предизвика симптоми дека во некои случаи може да биде бележан за последиците од болеста, или изложеност на растителни и животински штетници."

 


Молња штета: Соја Mr. Bean

 


бибер култура погодени од гром

Многу карактеристична нота на трева - Poaceae семејство, што е најмногу житни култури, се наоѓа во Упатството Сончоглед - Производство Студио 2007 (веб зимскиот , Националната асоцијација Сончоглед) Додека сончогледи и плевел умираат или се многу оштетена, трева - Poaceae преживее.   Повеќе, преживува него голем процент на поединците засегнати со растителни семејство Poaceae, и зрели, иако со видливи оштетувања. Оваа прилично типичен на нивниот имот во врска со висока густина на садење. Резиме на претходните примери во однос на растителните видови: 1 воопшто, 3 дијабетес, еднаш сончогледи, компири еднаш. Друг пример е локацијата на фотографијата на левата штанд пиперки. Извор - дел од страницата на Универзитетот на Масачусетс Амхерст, Центарот за земјоделство. Ефекти од удар на гром празнења за растот на култура растенија се посветени на илјада весниците, кои може да се најде преку Интернет, како и други десетици илјади повеќе кои се наоѓаат во печатени публикации, периодични и не - стручни книги, списанија, написи. Апсолутно секаде се нагласува дека на молња празнења во областа создава релативно остро граничи кружни или елиптични формирање на оштетени или целосно уништени растенија. Понатаму истакна дека штетата е речиси секогаш се појави неколку дена, недела или повеќе по излегувањето од удар на гром. Можеби некој сака повеќе?

 

Еден примерок од "Crop Circles" во архивите да се споредат со последиците од интервенцијата bleskemm

Холандија, Sevenum, Лимбург, 30 6 1999

Канада, Есекс Каунти, 26 4 2004

Аргентина, Санта Фе, 29 12-ти 2009

Еве една мала брадавица. Во овој момент, се прикажани за да се илустрира три фотографии на "Crop Circles" (соја, компири) да се добие читателите да создадат кохерентна идеја за она што "истражувачи" се во можност да се маскира како култура кругови. Онтарио, Есекс Каунти, Канада, 24 6 На 2004. Sevenum, Лимбург, Холандија, 30 06. На 1999. Слични слики може да се најде во зборници на десетици, само пребарувањето. Можете да најдете многу други фотографии, кои слики во претходните ставови - пиперки, соја, памук - јасно идентификувани како ефектите од удар на гром, многу неверојатно слични. Веројатно зависи првенствено за тоа кој ќе пристигне на слично место порано. Ако тоа е сериозна земјоделски работник или истражувач, наместо документ и го споменува во една публикација опишувањето на ефектите од удар на гром во монокултури на полјоделски култури.

 

Оштетување на соја култури. зелка. салата. грав. пченка. Сојата .

 


молња во компири, 1915 година, Слика 12а

Поправете болести и нивниот третман, JJ Taubenhaus, д-р полн текст онлајн, опсервација на молња во култура на компири, Џонс и Гилберт 1915 (!), Слика 12а. Страна 74: "Не е знак на механички оштетување или кинење на матични биле забележани" . Страна 75: Џонс и Гилберт, и објаснување на овој феномен: "Кога сушата ќе биде ненадејно електрична бура, и првиот дожд Навлажнете обработливо слој на почвата останува суво меѓу влажни и влажна почва површина под него, и се однесува како лош диригент на електрична енергија. молња што удира на влажни површината на земјата, се расфрлани во сите правци, хоризонтално и потоа надолу во земјата. продолжам патот на помал отпор. произлегува и корења од растенија кои содржат висок процент на влага, се подобри проводници од само споменати сува слој на почвата. електрична струја поминува низ нив, така и на ткиво може да се оштетат или убиени на различни начини, во зависност од интензитетот на сегашните минува низ. " Ова е многу точен опис на некои феномени и принципи на интеракција во рамките култура кругови. Таа била напишана околу 100 години.

 

Месечен преглед времето, август 1920 (!) - набљудуваните ефекти од удар на гром испуштање на компири . Фармерите дојдоа до заклучок не само компири набљудување дека по освојувањето блиц по извесно време, во било каква форма на културата круг формирање главно оштетени култури или жито.

 

Фитопатологија, американски phytopathological општество, (1917), полн текст , онлајн .

 

 

 

Важна

Секое случаен сведок, кој се наоѓа во време на култура круг модели на една точка на само неколку метри до десетици метри од него, за никогаш, никогаш не било каков доказ некој го нема, како што може да биде прифатена на фотографиите што можете да кликнете за зголемување. И покрај фактот дека тие не би ни најмалку забележав и сфати дека има нешто како култура круг е формиран. Тоа ќе бидат сосема различни проблеми, дури и ако тоа се 'уште има некои. Сликата од десно е дрвото под кои на сиромашните добиток криеше јасно да се види "потписот на главен виновник." Сликата на левата не е толку јасно, но тоа е таму. Многу подетални информации на сајтот предупредување

 

 

Експерименти и експерименти

Некои експерименти и експерименти биле извршени, а постојат и фотографии ќе бидат објавени на веб-сајт за оваа намена

Забелешка 5 Декември 2010: ќе се спроведе (понекогаш) предизвика влијание експерименти во прав (пигмент дисперзија, големина на честички цел микрометри, скенирани со голема брзина (420-1000obr/sec), резултатите тука подоцна направено, направено, добри снимки и ќе се чуваат многу, многу. полека пуштен на слобода.

 

Искрата празнење тест, иако пренесува многу малку енергија - околу 0,03 Ј, покажува сите параметри на експлозијата, вклучувајќи шок и притисок бранови.

 

 

Насловна електроника лабораториски и теренски пченка ...

Постои предвид дека еднаков и следните празнење, односно празнење, која работи во многу слични точка во една мала далечина, освен, на неколку метри до десетици метри, проток низ нив десетици илјади ампери до - сите околу мене се направи тешко да се замисли огромна магнетно поле ( и ротирање), која сите можат да влијаат едни на други, да се привлечат и одбие. Тоа е затоа што, како и во екранот на осцилоскоп или вакуум оставено од страна на сега поранешниот телевизиските екрани, познат протокот на електрони - едноставно кажано, молња е форма на електрони, зрак не се движи додека во вакуум, како и во екрани, но дури и тој не ги спречува да се движи околу 1-2/3 брзината на светлината, а тоа е веднаш по нашата мала светлина како рекордер. Тоа може да се одврати електромагнетни или електростатско поле, дури и ако тоа е "нешто" посилно, околу 10 15 пати пред електрони, зрак на екранот, многу посилни, но, исто така, електромагнетни и електростатско поле околу нив дека се создава. Се разбира, тие можат да влијаат на нивните електростатско полиња, кои се, се разбира, огромен. Ослободување од одговорност, две или повеќе кои паѓаат во мала далечина, освен, во временски интервали од неколку милисекунди за да се создаде околу себе незамисливо голем ротација (!) електромагнетно поле кои може да влијаат и да бидат погодени и од други шокови. Дури може да се смета можно дека областа ќе создаде нешто како "природно осцилоскоп", кога тома на истовремени и последователните испуштања се насочени во четири, па дури и различен број, приближно во квадрат, или на друг начин уреден напон кули, или само за да земјата и на тој начин може да функционира како девијации плочи околу осцилоскоп, додека зрак што паѓа некаде помеѓу нив, повикувајќи се на полето Lissajous фигури . култура кругови.

 

 

Исто така е можно да се замисли дека влијанието на електрони, зрак (afterdischarge) во многу силна ротирачкото електромагнетно поле може да се произведе еден симетричен модел на Crop Circles, според многу луѓе. Во горниот десен раб на слика придружува култура круг е можно да се на место класичен линии лежеа на земјата, пченка, од страна на водење на тракторот песни, во близина на ротирачкото песна трактор. Темелно rutted, повисоки спроводливост. Можно е дека на овој начин води подземна линија или канализација, но така е можно дека има излезе на страна празнење, главно се должи на повисоките пристапност на сајтот опишани со полагање струи. Тие се таму и додадете го струи предизвикани во шини ставени таму со трактор се многу поблиску еден до друг отколку на други места, повеќе темелно. Таа, исто така е можно дека формирањето на претходниот модел на механички принципи кои се вклучени, и беше замислен слична постапка како Chladni модели. Преземената слика од www.physics.ucla.edu. Таа, исто така би можеле да одат комбинација од двата типа, или нешто друго во целост.


 

 

 

Електричната спроводливост на фазата интерфејс

(Шок бран - воздух плазма - воздух и многу други)

Објаснување за присуството на еден или повеќе многу тесен во некои кругови култура круг на моделите на плаќање преку интерфејсот на ударни бранови, или многу брзо проширување на плазма, и неподвижна или бавно се движи воздух, и задолжен трансфер, или значителен дел на енергија на сите последователни или истовремено ослободување по овој интерфејс. На интерфејсот на ударни бранови размножување во воздух и други елементи содржани во него - прашина, влага, високо јонизиран честички - постои огромен триење, формирање на средно хабови и многу веројатно, има многу висока електрична спроводливост. Ако назначен од страна на многу тесен круг, тоа е рекорд за состојбата на фаза интерфејс, создадено некои од претходните испуштање, во моментот кога тоа помина преку енергијата на сите последователни исцедок. Тоа може да се види на пример во придружниот фотографии на Crop Circles на десната страна.

shockwave_u_letadla_tvar-a-sireni_shockwave_blesku.htm  

 

 

 

Комбинација на нормални, редовни и неправилни форми

Crop Circles во близина се неправилни структури

На горниот раб на полето на култура круг шема е забележан нередовно формирана форми, лежејќи на земјата жито, кој се јавува доста често по удар на гром празнења во кутијата. Ова ќе се случи, но по неколку дена или недели, како што е објаснето на друго место во
Анкона, Италија, 29 Јуни 2008 година
Оваа страница или детали страница хронологијата , која е процес на деградација на растителни ткива по усвојувањето на електрична струја, исто така фотографски документирани во големи детали. Фотографијата покажува дека електричната струја (моќ) испуштања се шири и од горниот раб на областа, и целиот трактор песни нормално на работ, па дури и преку геометриска форма. Поправете круг шема и неправилни форми, виткање стебленца на земјата, се разбира, не може да се случи во текот на една бура, една испуштање на молња, но тоа е можно. За време на грмењето, кога гром празнења, најверојатно само т.н. изложени, виткање на земјата пченка стебленца се појави до неколку дена подоцна (или недели, во зависност од количината на енергија испорачана - интензитетот на изложеност).

 

Прво, се наведнуваат на стебла на земјата само надвор од мали, и под еден процент, само десетици метри квадратни, најмногу погодените области. Постепено, од ден на ден, некое време во еден час од час или дури и од минута во минута, додавајќи друг, додека конечно пред жетвата понекогаш може да легнат на земја со околу 5, понекогаш и повеќе од 20% од вкупната површина (понекогаш, за жал, и покрај 90%). Да се разјаснат и документирање на феноменот што е опишано во иднина ќе се користат време застаруваат камери, работат за нив во овој случај, навистина чист "понуди". За сега се е можно со задоволи со објаснување на овој феномен на страницата хронологија и подстраници. Многу слични процеси често се случуваат во внатрешноста на моделите на култура кругови, блиски и подалечни, и во околните области. Во сите места кои беа погодени од гром празнења електрична енергија. Место, бидејќи откривањето на модели до жетвата.

 

Исто така е можно дека многу поверојатно да се наведнуваат на стебленца на земјата во случај на жито во тие области, кои беа погодени од два молња празнења, во интервали од неколку недели. Вториот празнење е под влијание значително ослабен на структурата на растенија, и да го нанесете многу повеќе штета. Исто така е можно да се замисли дека редовно обрасци на Crop Circles може да биде многу полесно да се создаде таков терен, што да се биде "подготвена" за неколку недели пред тоа. Таквите случаи се разбира многу поретки отколку сајтови погодени само еднаш.

 

Дали се напомене да се фотографираат Crop Circles од Анкона: од некои набљудувања, се чини дека еден од многуте фактори кои можат да учествуваат во креирањето на редовни геометриска форма на круг во жито може да биде фактот дека ова е исклучително силен шок, кој се јавува само бура за неколку или дури цела сезона. Затоа е можно дека сè е навистина Откриените само еден празнење (или сетови од поголем број на истовремени и последователните празнења, времето заостануваат е ретко повеќе од една секунда), кој го даде најсилниот дел од редовните култура круг шема, послаба, средно и пост-празнење предизвика појавата на неправилни форми во оваа област.

 

Исто така е можно дека послаба шокови или не може да се случи околу неправилни форми формирана само по текот на тековната трактор песни, можеби поттикнување во нив.

 

Друга опција што моделот формирање на Crop Circles се применуваат (тоа е наведено во една од првите објавени написи) е алтернатива, која значителен дел на испуштањето блиц веднаш по допирање на чело на земјата празнење исцедена доволно длабоко во земјата без негова енергија би можело значително да се прошири на влажна почва и трактор песни во таа област. Шок потоа се однесува суштина како диригент преку кои струјата поминува, преминувајќи површината на Земјата и ова е моменталниот проводник (жица или неколку) заведени од длабоко под земја. На земјата, тогаш може да се создаде форми - Crop Circles, кои се многу неверојатно слични форми кои создаваат електромагнетно поле во металната струготини (види слика погоре на оваа страница). На пример, тој го набљудуваше појавата на редовни обрасци во култура круг директно над метал подземни резервоари - служи како многу добар проводник струја, подземни проводници. Спомнувањето на подземен резервоар избран за било документарен филм, можеби мулти-, која е посветена Crop Circle (s) - Crop Circles.

 

 

Crop Circles: јазли и оштетени зрна, лежејќи на земјата

На многу честа појава, неправилни форми, жито лежеше на земја, во отсуство на секоја редовна модели на Crop Circles, не постои апсолутно под истите услови како што е опишано за Crop Circles, растенија се сосема исти оштетена главно со електролиза и нејзините производи, вклучувајќи ги и механичките штета кои произлегуваат гасови, можеби штета кои произлегуваат топлина. На под- јазли можно е да се регистрирате интересот на зацрвстувањето ножеви, која не беше погодена од било шок, и го стави назад само поради механички иницијатива е најверојатно се должи на големиот агол, каде што имаше да се надмине, на спонтан механички оштетувања kolének, својата сила. Некои стебленца се оттргнат само механички стимул - привремено. Речиси 90 °. Нормално во природата со жито, на стебленца легнат на земја, е само многу помали варијации кои не влијае негативно на квалитетот на зреење култури. На приложените фотографија на левицата традиционално се земени во местата каде што никогаш не е дури и навестување на култура круг, само жито најчесто се оштетени, делумно или целосно наведната кон земјата.

 

Crop Circles - мистеријата откриени.

 Засекогаш, засекогаш и целосно.

Неверојатно примитивни, и може да се срамат да се каже смешно, глупаво или дури и објаснување. Љубовниците на тајната НЛО, парапсихологијата, летање чинии, непознати и не постои енергија и слични глупости може да

транспортира до напушти засекогаш (засекогаш).

Со други зборови, тие можат да ги повлечат до газот .

Истото може да се каже и за странци .

Вклучувајќи Paroubek на Марс. Тие, исто така може да се одолговлекува на ...

Забелешка: Paroubek - релативно незначителен Чешка идиот

 

3 cs

 

 

Сте подготвени за вас, и сите теорија презентирани овде многу темелно испитани експериментално

 

Jan Ledecký