Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-përmbledhje . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Qarqet Pri - Përmbledhje
Web paraqet një shpjegim relativisht të thjeshtë të asaj se si ata lindin kështu "misterioze" qarqet kulture
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

  - Machine-përkthyer teksti

Objektet mund të klasifikohen shkencërisht në tri kategori kryesore: ato që nuk punojnë, ata që prishen dhe ata që marrin humbur.  R.Baker
Çdo njeri është përgjegjës për të humbur, vetëm një budalla vazhdon në gabim.  M.T.Cicero
Ju Bëhuni përgjegjës, përgjithmonë, për atë që ju keni zbutem. A.S.Exupery

Qarqet kulture , pictures kulture, përmbledhje e shkurtër Research

PagPh

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

Paraqitje

Kjo faqe me përjashtim për një shpjegim relativisht e thjeshtë e qarqeve kulture që lindin parimin Sjell Ndoshta shpjegim të kuptueshëm, që të gjithë paraqitura `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) lashtat në botë Ndodh pikërisht në të njëjtën mënyrë - dobësimin e bimëve (venitje e tyre të pjesshëm) nga passaging nëpërmjet energjisë elektrike pas shkarkimet rrufe. Një fenomen interesant është efekti edhe, që të gjithë banim (të dëmshme, dobësimi) nuk mund të ndodhë menjëherë pas stuhi, në opposiion Kjo është deri në ditët shumë pas shkarkimit, shumë shpesh gjatë motit të bukur. Në rastin e modeleve të rregullta të kombinohen së bashku ndikimet e ndryshme, që kontribuojnë në rregullsinë e, fakt model edhe, duket se usuall shumë shpejt, në Urën brenda disa orëve ose më herët. Këto fenomene janë elaboruar në detaje shumë më tepër në subpages shumë të tjera.

 

Në shumicën e rasteve kur depozitohet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture nuk krijon ndonjë struktura të rregullta, fillon përkulem deri në tokë shumë ditë ose edhe javë pas kryerjes së rrufesë. Në varësi të intensitetit të dëmit është gradualisht duke shtuar zonat gjithnjë e më shumë për të korrjes. Intensiteti i dëmit më së shumti bie me distancë nga pika e dritës, në mënyrë që gradualisht janë Bending në zonat terren në një Distancat gjithnjë e më të madh nga pika primare e grevës.

 

bimët (kulture, gjeth) mund të bëhet shtrirë në dy mënyra të ndryshme - të shpejtë apo gradualisht.

1) - Fast banim (të dëmshme, dobësimi)

Në rastin e parë në bimë grumbulluar substancave të dëmshme kohë më të gjatë, ajo gjeneruar një masë të madhe nga elektrolizë, dhe bimëve është dobësuar gradualisht. Megjithatë, zgjat një kohë të gjatë në pozicion vertikal. Vetëm kur Dobësimi thatë arrin një masë, rrjedhin bimore vetëm mbi tokë (ku, në sajë të efektit levë është forca më e fuqishme) nuk mund të përballojë forcat, është e ngutshme. Më shpesh kjo është veprimi i erës, por edhe mund të jetë pesha e tyre të bimëve. Bimë të shëndetshme do të mbijetojë diçka si kjo, pa ndonjë pasojë. Nga veprimi i forcave gjeth kthese pa thyer vetëm mbi tokë, rreth 2-5 cm usuall, dhe bimët TET gënjyer. Procesi mund të marrë ndonjëherë vetëm disa sekonda, herë të tjera minuta, jo më shumë se orë. Është e rëndësishme që menjëherë pasi që janë të shtrirë në tokë të paktën për një periudhë të shkurtër kohore gjeth drejt kulture, në afërsi të tokës prirje pa thyer . Një pjesë e vogël e gjeth, jo më 10%, më së shumti në kufijtë e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) zona, mund të jetë i afërt për tokë thyer, në vend të vetëm lakimi. Ajo është shkaktuar nga se kufijtë pranë e parashtruar `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) gjeth zonë ndodhen nuk janë dëmtuar në një masë të thatë, dhe në rrethana të tjera do të mbeteshin në këmbë në rregull. Ata janë nën presionin e lartë të neighborging gjeth shpejt bending, që rrjedhin nga njëri-tjetri dhe formimin e një masë e vazhdueshme KËSHTU rëndë. Pesha e sistemit gjeth misri, prirje kundër një tjetër, e bën vetëm në një sipërfaqe prej decimetres katror kilogram Disa shumë. Tillë një pako do të formojnë më përkulur rrjedh kryesisht nga një zonë rreth 30-50 cm larg, se çfarë do të thotë në rastin e grurit të gjelbër me gozhdë krijuar vetëm një ose pak para se të peshojnë kilogramë Përafërsisht 6-7. Pesha mesatare e grurit kulture me një Ripening veshit është zhvilluar plotësisht prej rreth 7 kilogramë për 1 m 2 , pa peshë shtesë të lagështisë ofruara nga shiu apo vesën, e cila mund të shtoni edhe më shumë se një tjetër 50%.

 

Në të gjithë zonën, nuk mund të përshkruhet shpejtë banesë (të dëmshme, dobësimi) ndonjëherë ndodhin në të njëjtën kohë. Bending kohën e çdo kërcell bandë mund të ndryshojnë nga një numër ditësh. Kjo Përshkruar Menjëherë pas shpejtë lakimi i çdo deng loop janë shtrirë në terren gjeth drejt e grurit në një kënd rreth 90 gradë për shkak të normale. Gjithashtu Ndodh Menjëherë fazën e dytë - gjeth po qëndron prapa, përmes nyjet. Nyjet, ndryshe nga internodes, përfshijnë meristems, dhe janë në gjendje për të ndryshuar drejtimin, në sajë Kjo është e bimëve, ose të paktën Ripening gjeth ruajtjen janë të drejtë. Internode parë menjëherë mbi tokë (Kjo prirje), kurrë nuk ndryshojnë drejtimin mbrapa drejtë. Dytë dhe të tretë më sipër do usuall qëndrimin edhe shtrirë në Groung. Anasjelltas Internode ngjitur me kalli pothuajse gjithmonë straightens lart, dhe disa të tjerë poshtë atë, të paktën pjesërisht. Shëndoshë e mirë-zhvilluar gruri ka 6-7 internodes. Për qëllimet e ndryshimit të formës nyjet internodes Ndërro drejtimin. Në anën e kundërt me drejtimin e straightening dëshiruar, numri i qelizave rritje (të pakthyeshme), të shtohet nyjeve, trashet dhe fillon të bëj në drejtimin e dëshiruar. Procesi i përshkruar fillon disa minuta pas banim (të dëmshme, dobësimi). Gjithashtu nyje, duke dështuar për të rritur bimore (të themi, para 3-4 nga toka) janë përgjithmonë duke u përpjekur për të bërë këtë, por si pasojë e se ata janë në rritje në gjatësi vetëm. Kjo bën të mundur pas disa kohe, për shembull në elbi gjeni nyje 5 herë më kundër normale.

 

2) gradual banim (të dëmshme, dobësimi)

Në këtë rast, bimët janë Bending në tokë shumë ngadalë, dhe i gjithë procesi mund të zgjasë më shumë se 14 ditë. Në këtë rast tërë drejt kërcell i impiantit nuk do të vë në tokë, sepse internodes saj individuale janë drejtuar me anën e nyjeve të vazhdueshme me të paktën një vesh u drejtuar sa më shumë të jetë e mundur vertikalisht përpjetë. Në terren shtrihet pak se numërimin e internodes, ndonjëherë vetëm një, dhe madje edhe depozituar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) pjesët e bimëve janë shumë më pak të dëmtuara nga lagështia dhe pasojat që rrjedhin nga kjo.

 

Një tipar thelbësor i gradual banim (të dëmshme, dobësimi), si dhe faktin se forma e modelit rezultuar me periudha të gjata plotësisht unnoticeable. Pastaj vjen një periudhë më të gjatë, e cila zgjat disa ditë, e cila është pothuajse unnoticeable. Por ajo tejkaloi kufirin, gjatë se ajo nuk ishte e vrojtueshme në të gjitha, dhe vëzhguar me kujdes Observer do të ketë atë. Pas një farë kohe, përsëri disa ditë, ajo tashmë e kalon kufirin, kur ajo është relativisht e lehtë të dukshme.

 

Drawings, diagrams

 

Procesi, ai ngjarjet përfshirë më së shumti përshkruar, është ( shih ) geotropism negative (gravitropism). Në rastin e gjeth lëvizje të shpejtë në tokë ai ndoshta mund të ndryshojë drejtimin e rritjes së pjesëve të bimëve të caktuara PJESE prirje për t'u kthyer nga drita edhe.

 

Kuptimi më i rëndësishëm i të gjitha proceseve të përshkruara me veshë për të mbrojtur Ripening kokrra përmbajnë nga lagështia e tokës, ose nga një lagështi të tepërt nga shiu, që është në masë të vazhdueshëm të bimëve gënjyer temperaturën mbetur shumë më të gjatë, si në rastin e bimëve në këmbë. Prandaj kontribuon shumë të konsiderueshme për zgjerimin e bukur dhe kalb, dhe bimët thatësira dëmtuara pastaj mund të pushtuar më pas nga disa sëmundje të tjera dhe dëmtuesve. Pjesë e bimëve, që mbeten të shtrirë në tokë në të vërtetë janë të dukshme sulmohet nga molds dhe kalb, por veshët ende mund të piqen relativisht me sukses. Emërohet kryeministër Faktorët phytopathological dhe pasuesit e tyre nuk janë në gjendje të arrijnë Theme, thonë, "në kohë", para korrjeve. Kokrra në spikes, që mbeten të shtrirë në tokë deri në të korra, janë pothuajse asnjëherë pjekur plotësisht, dhe ata janë duke treguar një mungesë të maturimit të konsiderueshme. Çështje asgjë, ata mbeten jo-korrur.

 

 

Permbledhja - disa pika themelore

I dytë Fermerët kanë pothuajse gjithmonë i njohur, që shkarkimi rrufe në fushat të shkaktojnë një dobësim të theksuar të bimëve deri në vdekje dhe mbi zonë më të madhe (me dhjetëra metra katrore), ai është plotësisht i Fact Objektivi dhe të verifikueshme, që ndodh në qindra artikujve dhe publikimeve shkencore .

Ka disa shembuj (photos, links)

 

I dytë Fermerët pothuajse gjithmonë e dimë se bimët e prekura nga rrufeja mjaft shpesh tregojnë shenja të dobësisë jospecifik dhe janë sulmuar dyti nga sëmundjet dhe dëmtuesit. Kjo mund të çojë në konfuzion me shkaqe të tjera, dhe ndonjëherë edhe shkaku kryesor mbetet pa u vënë re. Pohim përmendur mund të dëshmohet me anë të disa artikuj dhe publikime shkencore. Pothuajse gjithmonë ekziston mundësia e shkëmbimi Shkaqet theksoi përsëritur (shih ...)

disa shembuj (photos, links)

 

I tretë Fermerët, natyrisht, përveç në çdo gjë tjetër, kohë më parë zbuloi se karaktere shënuar kalimin e tanishme elektrike për shkak të një greve rrufe ngushtë të bimëve në disa, edhe pse jo të gjitha rastet mund të ndodhin mjaft precize në një rreth. Prandaj për faktin atyre që qarqet kulture janë shkaktuar shkarkimin e rrufeja, nuk do të thotë pothuajse çdo surprizë. Është e mundur të besoj se shumica dërrmuese e fermerëve Similar disa shpjegim shumë të thjeshtë pritur gjithmonë. Për arsye që janë të listuara Gjetkë, ata kurrë nuk e kanë ditur që të gjithë.

 

Shembull - Sunflowers. Këtu do të përmendim një shembull i një fabrikë dhe një botim (link). Përveç kësaj, ky botim përmend monothematic Kjo (Gras - Poaceae) kulture rrufe grevë në një përqindje të lartë të mbijetuar, për dallim nga kulturat me dendësi mbjellëse konsiderueshme më e ulët. Si një arsye e mundshme, mund të konsiderohet se bimët voluminoze mund të ndikohen nga të energjisë elektrike integrale, lidhur me zonën përreth metër katror, ​​që ata zënë. Bimëve individuale të qëndrojë Poaceae, ku njëri prej tyre mund të zënë jo më shumë se një opsion centimetra katrorë, mund të preken shumë rregullsi. Ndërsa disa mund të marrin doza vdekjeprurëse me qindra herë, me qindra të tjerë në afërsi të tyre të menjëhershme janë të mbrojtura nga KËSHTU masën e Lartë e energjisë elektrike. Bimore dhe ndikohen nga të shumta ka vepruar si një shkop rrufe miniaturë. Edhe pse bimët edhe tjera janë prekur, por jo vdekjeprurëse, dhe kështu të mbijetojë, edhe nëse me një dobësim të dukshëm. Kështu është e mundur disa kohë pas rrufe Vëzhgoni Disa hedh lëng e kulture. Edhe paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) Gjendje Shpesh bimët janë ngritur dhjetëra centimetra përsëri duke përdorur prirje për t'u kthyer nga drita dhe geotropism njohur përmes nyjet funksion kthese internodes lart, deri në fund mund të korrur sukses dhe piqen.

 

4 Ndonjë hulumtim serioz bujqësore në fushën e dëmit kulture dhe akomodim (të dëmshme, dobësimi) në formën e ndonjë modele, shpesh në një rreth, ishte për dekada të tëra përpara në një mënyrë shumë të keqe diskredituar dhe pothuajse u ndal nga dy drunks pleqërie, emrat e të cilëve janë Bower dhe Dave Doug Chorley. Prandaj do t'i ofrohet fermerëve në mbarë botën dhe për të ndihmuar dorë nga një vëzhgues i paanshëm dhe studiues të rastit, që nuk i përket pikërisht në mes të "punojnë në bujqësi." Kjo i lejon atij, në anën tjetër, kërkoni ndihmë shumë të tjera, fusha shumë të largëta dhe shpesh në dukje të palidhura pothuajse tërësisht e shkencës, hulumtimit dhe praktikës. Një mostër e fushave shkencore dhe kërkimore, të cilat në vetvete ajo procedurat agrobiolog dhe të ngjashme addition, provoni atë me përdorim të mundshëm për të shpjeguar këtë fenomen misterioz dhe nuk Veçanërisht relativisht të kuptueshme, është e vendosur këtu

 

Emrat Doug dhe Dave thotë për hulumtime bujqësore të shekullit të njëzetë dhe në fillim të 21-të pothuajse të njëjta, si emrat Olga Borisovna Lepesinska dhe Trofim Denisovich Lisenko të destinuara për botën e gjenetikës në mesin e shekullit XX. Domethënë, nëse nuk D & D bënë diskreditimin veprimet e tyre, fermerët do të ketë çështje të tërë misterioze zgjidhur shumë kohë më parë nga vetë. Përdorimi i zhvillimit mjaft e natyrshme e vëzhgimit dhe të zbritjes fundit i vlerësuar në mesin e viteve nëntëdhjetë. Në paragrafët shumë të tjera të kësaj faqeje përmendur përsëritur, fenomene shumë të ngjashme Ata kanë gjithmonë në shkallë të mjaftueshme dhe të respektohen dhe të dokumentuar në një numër të mjaftueshëm të artikujve të botimeve profesionale dhe shkencore. Ajo ensur Që të gjitha së bashku formojnë një material të mjaftueshëm për çështjen e gjithëpërfshirëse banim (të dëmshme, dobësimi) kulture, qoftë në formacione të rregullta ose plotësisht të parregullt, humbur vetëm një hap të vogël. Një hap i tillë nuk është bërë, kryesisht për shkak Hulumtuesit të cilët dëshirojnë të kujdesen seriozisht për parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture do të duhet të paguajnë vëmendje të paktën pak kulture paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) në modele të rregullta. Por kjo është me të vërtetë shumë e vështirë të kujdeset seriozisht në lidhje me këtë çështje, e cila ka qenë që do të jetë aq shumë dy Individët retarduar në thatësirë ​​dhe mënyra shëmtuar diskredituar.

 

Emri Krijuar rishtazi për D & D: ngadalësuesit mendor

Natyrisht Zbatohet për të cilët do dikush ndonjëherë duan të ndjekin ato

 

D & D pasur dhe ndoshta ende kanë disa ndjekës, por askush nuk e di ata. Duke iu referuar: të dy kanë qenë gjithmonë më e madhe, më e famshme dhe më e rëndësishme. OBL dhe gjarpër TDL Sigurisht në kohën e tyre të gjatë dhe pas shumë ndjekësit, emrat e të cilëve askush nuk e di se sot. Në gjurmët e OBL dhe tani është TDL fat të mirë askush nuk të vërtetë në këmbë. Kjo nuk do të zgjasë gjatë, dhe në gjurmët e D & D Sigurisht së shpejti do të ecin askush edhe. Kjo nuk do të zgjasë gjatë, dhe në gjurmët e D & D Sigurisht së shpejti do të ecin askush edhe. Nëse jo, më shpejt ose më vonë do të të vërtetë ndonjë nga pasuesit e tyre me autorin e vërtetë të shtrëngimi i duarve. Me siguri do ajo nuk dëshiron askënd të tij, e thatë dhe gjë nuk duhet të dëshirojnë për të gjithë, madje edhe në qoftë se truri i tij nuk ishte marrë parasysh se sa i çmendur ...

 

Kjo nuk do të ndryshojë asgjë në fakt. Se si një karakteristikë e të gjitha aktiviteteve të tyre (D & D) ekzistenca e tyre tërë në botë, dhe kanë bërë një punë atje, është e mundur të japin kuotën e tyre një klasik:

"Ne do të donte vjella"

 

Pikërisht njëjta deklaratë është, natyrisht, të mundshme për t'u përdorur për karakterizimin Aktivitetet e OBL dhe TDL.

 

 

------------ Fundi i një përmbledhje të shkurtër të disa pikë ------------------------------- ---

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

-------------------------------------------------

Disa paragrafë përkthyera nga version më të vjetër

Teoria e krejt të re, duke përdorur metoda të vërteta shkencore rreptësisht, absolutisht i lirë nga çdo hulumtim apo teorive pseudoscientific.

 

Në gjendje të shpjegojë më shumë se tre klasik, shumë të mira tipike njohur "misteret" unexplainable në gjendje për të gjetur në çdo "normale", qarqet kulture formuar natyrshëm.

 

(Shkruar në periudhën maj - qershor, 2008 të tjerë shtuar gradualisht, edhe në faqet e tjera dhe në vitin 2011 tashmë është e mundur për të argumentuar se fenomenet thatësira është e mundur për të shpjeguar plotësisht të gjithë ata).

 

jo mikrovalë, por forcat normale elektrike forcat edhe (ngrohje xhaul) subminiature mekanike në indet dhe qelizat (presioni i gazit për shkak të gazit të prodhuar nga proceset electrochemic), por shumë më shumë gjasa për shkak të rritje të indeve të dëmtuara dhe të prekur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

Është gabim të mendohet se detyra e fizikës është për të gjetur se si Natyra është. Fizikë bëjë me atë që ne themi në lidhje me natyrën.   N.Bohr
Mësimi më i madh në jetë është që të dini se edhe budallenjtë kanë të drejtë ndonjëherë. Horace
Shenjë e vërtetë e inteligjencës nuk është njohuri, por imagjinata. A.Einstein
z