Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-arkeologët . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Arkeologjia Aerial
Arkeologjia - bottom-anketimit faqet gërmimit. Aerial Arkeologjia-anketimit nga lart-fotot
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

 - Site makinë-përkthyer

Aeroplani ka zbuluar për ne fytyrën e vërtetë të tokës. A.de Saint-Exupery
Një gjë e mirë kurrë nuk përfundon. Mick Jagger
Shkencëtari i vërtetë është i gatshëm të mbajnë privim dhe, nëse duhet të jetë, uria sesa vite opsion kushdo diktojë cilin drejtim të atij puna e tij duhet të marrë. A.S.Gyorgyi

Arkeologjia, edhe Aerial, kundrejt kulture qarqe

PagPh
Motoja: Në këtë mënyrë, vegjetacioni Veprat disi në mënyrën e një zhvillues kimik i targave të ekspozuar fotografike: ai hedh deri fotot fshehur. (Flights into yesterday, L. Deuel, St. Martin's Press 1969, p.38)

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

Arkeologjia, Arkeologjia Aerial.

 

Arkeologjia Arkeologjia dhe ajrore janë sjellë së bashku dy degë ekstreme të njohjes njerëzore. Më mirë të them, një lloj i njohjes, realizuar dy lloje të ndryshme ekstreme të njohjes. Arkeologjia është e angazhuar kryesisht në objekte, ndodhet nëntokësore, dhe arkeologjia ajrore ndihmon për të zbuluar atë nga pikëpamjet nga lart. Cropmarks, snowmarks, soilmarks dhe shenjat hije. Gjithashtu shënon lagështia, shenjat resistive.

 

Ndërsa Arkeologjia shqyrton historinë e njerëzimit "nga poshtë", përmes gërmimit, Arkeologjia Aerial ndihmon atë dhe të shohim nëpërmjet saj nga lart. Në fotografitë ajrore mund të zbulohet në kohë të ndryshme anomali të ndryshme vizuale, vlerësuar dhe, ku ata janë të vendosura në një shumëllojshmëri të objekteve nëntokësore arkeologjike.

 

Cropmarks.

Snowmarks.

Soilmarks.

Shënon hije.  

Marks gjithashtu ndryshme Lagështia. Do të shpjegohet në të shkurtër pak më vonë, e mundshme të gjeni nëpërmjet motorët e kërkimit.

Shënon ndryshme rezistencës.

 

Hulumtimi i ri:  

Specifike formë kapitull Marks ndryshme tokës Rezistenca: pavarur klasifikuar ende si jo detectably nga zbulimi ajror, Ata janë testuar dhe Matur Gjatë zbulim tokësore, nëntokësore, nga matja e tokës vlerave rezistencës. Nga zbulim ajror duhet vetëm të jetë i verifikueshëm Ata shoqëruar nga cropmarks klasike (ose lloj tjetër i-marka). Duke iu referuar: Kryerja e rrymave shkarkimeve rrufe madje mund të kujtoj një simptomat resistive që do të nuk Përndryshe në të gjitha ose pothuajse aspak pasqyruar, madje edhe ato që nuk janë të detectably nga zbulim tokësor. Dëmtimi në rrënjët, apo vetëm ndryshimin e vetëm pronat e tokës mund të visualized shumë të konsiderueshme - duke ndryshuar ngjyrën e (uljen e rritjes dhe pjekjes), dhe më vonë ata mund të jenë të vendosur në tokë (në rast të dëmtimit më të gjerë) apo edhe të vdesin (në rastin e dëmtimit shumë më e gjerë) (PIC). Energjia elektrike e preferueshme përqendruar në vendet e rezistencës më të ulët, pak mund të dëmtojë bimë dhe të shkaktojë ngecje të rritjes, apo edhe të vrarë ata. Ose thjesht Kanalet përkohsisht të ndryshojë vetitë e tokës nga elektrolizë, (të ndryshuar në pH, përqendrimi i substancave shpjegueshëm) dhe bimët Kanalet përkohsisht sillen në mënyrë të ngjashme për të transplantimit. Prandaj mund të visualized shënon edhe thatësira rezistencë, që do të jetë shumë e vështirë findable nga zbulim tokësor (shpimit eksploruese për një metër thellësi, dy ose më shumë), që janë në vitet e jo me pa Energjisë Dorëzuar nga shkarkimeve rrufe Shfaqet në të gjitha, ata janë shumë të thellë nga bimësi dhe në e tyre as pozitivisht ose negativisht të ndikojë në sistemin e saj rrënjë, ose modifikojë pronat e tokës. 

 

Rrufeja Cropmarks indukuar

(Efekti Ulur Rezistenca Shfaqet duke përshpejtuar dhe energjisë elektrike) Tipi 1: Rrufeja shkaktuar Cropmarks të energjisë elektrike të pastër, si dhe kultivimi i bujqësisë karakter. (Shumë më të shpeshta, të gjitha mundësitë do të shpjegohet më vonë) (photosec) 

Lloji 2: Rrufeja Cropmarks i detyruar i karakterit strukturë nëntokësore. (photosec) 

 

(Ndoshta them, se çdo parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture (më milion kilometra katrore në vit), qarqet edhe kulture dhe forma e tyre shoqëruese (disa mijëra milje katrore vjetore) janë Cropmarks Rrufeja detyruar, kryesisht Lloji 1, tipi 2 më pak 

 

Als termi si sipërfaqe e mundur dhe publik Underground LIC 

 

Një shkarkimin e rrufe, dhe energji elektrike Jepen Kjo do të, kështu që mund të përkohshëm (për periudhat e mbetur të sezonit në rritje) të shkaktojë shfaqjen e cropmarks, i cili në vitet e tjera nuk mund të shfaqet jo në të gjitha. Efekti rezulton është se disa karakteristika të përzgjedhura shumë i varur nga Ai, si intensive ishte "furnizimit me energji elektrike" Mënyrat me të cilin është kryer dhe nëntokësore në sipërfaqe dhe nga ku ajo u zhvillua në fushë. Elektrike mund të jetë në sipërfaqen e tokës dhe do të dërgohet nëntokësore në disa mënyra: 

 

1) Një goditje drejtpërdrejt në fushën nga një ose më shumë krahë të një shkarkimit rrufe, ose pasues saj Return Strokes (Çdo gjë që ndodh në kohë, jo më tepër se një usuall sekond). Ka mundësi relativisht unike që është të njëjtën fushë gjatë një stuhie të vetme do të goditur vetëtima Disa Disa në intervale të sekondave për dhjetëra minuta. Duke iu referuar: atëherë situata është shumë e ngjashme me fushën sikur goditur nga rrufeja vetme, shumëfishohen branched. Elektrike nga rrufeja në këtë rast, natyrisht, shkon në ilegalitet, por kjo mund të ndodhë në shumë mënyra të ndryshme. Pjesë e energjisë mund të jetë i plotë para largoi shpërndarë mbi sipërfaqen e nëndheshme, e preferueshme në linjat e tramvajit dhe rrethinat e tyre të menjëhershme. Një përçueshmëri pak më të larta mund të shfaqin edhe se faqet kanë kaluar me një makinë mbjelljeve dy herë ("dhëmbët" në buzë të fushës). Ndërsa gjurmët traktor dhe vende në afërsi të tyre të menjëhershëm (deri në dhjetëra centimetra) (foto) kanë Sigurisht disa herë përçueshmëri të lartë kundër pjesës tjetër të fushës, vende përshkruar krijuar me makinë mbjelljeve mund të shfaqin përçueshmëri rritur në dhjetëra qind. Gjatë shpërndarjes nëntokësore mund të kalojë energjisë dhe të ndikuar nga një shumëllojshmëri të strukturave më të përçueshëm dhe të gjitha strukturave të përçueshëm tezat dy vetëm nën sipërfaqe ose nëntokë shumë më tepër mund të tregojnë shkallë të ndryshme të dëmtimit të lashtave. Në disa vende sipërfaqja e tokës mund të përhapet energjinë e tepërt shkarkimit do kanalet edhe relativisht të pavarur të rezistencës, shtigjet e rastit përkohësisht Cili krijon ionization e materialeve të pranishme në vend ose proceset që do të ngjajnë ndarje dielektrike. (Photo, foto, photo) 

 

2) Hit në dirigjent rrufe natyrore ose artificiale, të vendosura në fushë (linjat kryesisht fushën e energjisë, pemë, shkurre), nga i cili është lëshuar energji elektrike në mënyrë të barabartë në të nëndheshme, ku ai mund të kalojë dhe të ndikohet nga strukturat më të përçueshëm, si në rastin e i parë Duke iu referuar të: dëme të lashtat nuk mund të jetë në këtë rast aq shumë i ndikuar nga struktura sipërfaqësore me rezistencë të ulët lindin nga kultivimi. Sigurisht, një pjesë e energjisë nga e prekur mund të shpërndajë dirigjent rrufe mbi sipërfaqen e fushës, e preferueshme në strukturat e përmendura në pikën 1, por jo me tiparet përzgjedhura njëjta si në ndërhyrjen e drejtpërdrejtë. (photo, Foto, foto)  

 

Shënim: goditur saktë ndonjë dirigjent rrufe në terren nga një ose më shumë degëve Rrufeja do të jetë në mesin e fenomeneve mjaft të rralla, shumë më shumë gjasa të ndodhin paralelisht me ndërhyrjen dhe dirigjent rrufe sipërfaqe fushë, kështu që në fakt një kombinim të pikave 1 dhe dyta Çdo shufra rrufe unike në fushë, Edhe pse mund të tërheqin rrufe e tij mund të jetë kur ajo është më afër me titull rritur Leader pozitiv për të marr, ndonjëherë edhe quajtur Lidhja Udhëheqësin-Kreu Moving Qiellore (shih) dhe kur ato kontaktoni ndërlidhjen ndodh - Attachment proces, i cili pas vetëm poshtëReturn StrokeE cila transmeton rreth 99% të energjisë së shkarkimit të tërë, dhe në të vërtetë është e mundur të parë (dhe të dëgjojnë më vonë, më vonë më mirë). Sepse Midis momentin kur dalin Streamer pozitiv, që ndodh pas ndërlidhjes dhe Kjo ndodh deri pasReturn Stroke, Sepse dhe në afërsi të pikës që ndodhin veprime shumë dinamike (era e fortë shpesh) nuk mund të mos goditur në të gjitha Return Strokeprapa aty ku udhëheqësi arised lidh. Më shpesh kur afrohet rritet dha lider në afërsi të disa i PS, por i ndërlidhur vetëm me një, ose aspak fare. Sepse ndodh një fenomen i quajtur papërfunduar Moving lart Udhëheqësin-, por me siguri që mund të vrasin disa nga insektet. (pic) Pranishme tensionit në vend është më shumë se një milion volt / meter) 

 

Hit i shkarkimeve rrufe në strukturën, e cila nuk është direkt në fushën e kulture, por menjëherë ngjitur (, pemë shkurre, rruga, kufiri). Nga atje është kryer dy rryma në sipërfaqe, pjesërisht nëntokësore. Në fakt, mund të ndodhë që ndodh, e cila u përshkruhet në paragrafët 1 dhe 2, vetëm me intensitet të konsiderueshme më pak. Shumë shpesh, në këtë rast është më e prekur linja e, Sipas avantazh kryesor të fushës, si dhe afërsia e tij të menjëhershëm. Shpesh kulture shumë të dëmtuar është vetëm atje dhe askund tjetër. Linja e në buzë të fushës është gjah qartë dhe ura Prandaj ka rezistencë të ulët. 

 

(4) Në raste të rralla, fushë apo rrethinat e saj të menjëhershme nuk është prekur fare, por ka Jepen Into Kjo është një pjesë e vogël e energjisë që goditi një fushë në afërsi, dhe se ajo nuk është prekur vendet fqinje dhënë nga një tub metalik nëntokësore . (Foto) 

 

në një vend tjetër (biologji, fiziologjia, bujqësia): Transplantim ka efekt për një farë kohe dhe efektin negativ që edhe bimët në një kohë të thatë, kur ata janë krejtësisht të padëmtuar bimët Objektivi krejtësisht të lëvizur për kushte më të mira. Bimët rritur hydroponically (kështu që nuk ka humbje të sistemit rrënjë) është rritur papritur përqendrimet ushqyese të disa dhjetëra përqind, thonë se në 160% ose 200% e vlerës fillestare, kur ata ishin mbajtur për disa kohë më parë më shumë si në "moderuar Kequshqyerja ", dhe mungesa e lehtë e ushqyesve, thonë, vetëm gjysma e vlerës optimale. Edhe pse Rritja e përqendrimeve ushqyese në pH konstante të pajtueshmërisë duhet të përgjigjet për shërimin e menjëhershëm të rritjes dhe vitalitetin për një kohë (ditë usuall Disa) Pak thahet. Do të reflektojë ergot dhe ndryshimin e presionit osmozik Midis zgjidhje lëndë ushqyese dhe lëngjet ndërqelizor dhe extracellular në fabrikë, e cila mund të shkaktojë shtrembërim dhe dëme në disa qeliza. Për një kohë, madje edhe uji rrjedh nga bimore, mjaft temperaturës kundërta drejtim si zakonisht, derisa presioni ballanced edhe osmozik brenda qelizave me një zgjidhje të ushqyesve. 

 

Frazë që lëvizin në vendin e Kryqit-: dendësia e lartë e tanishme në vendet me rezistencë të ulët mund të çojë në dëmtime shumë të dukshëm në sistemin e rrënjë të bimëve në afërsi, që mund të reflektohet në mënyrë adekuate në vitalitetin e pjesëve bimore aboveground. Për shembull, rrënjë misri sistemi penetron në një thellësi prej 1,5-3 m, ndonjëherë mbi 4 metra (Monografia e misrit, Ing Jaroslav Hruska et al, SZN, UVTIZ 1962.).  

 

Në vendet ku energjia rrufe kalon nëpër tubacione nëntokësore (jo-acar thellësi, dmth, rreth një metër ose Deeper Underground) shpesh është gjitha-nga vdekja e bimëve kulture shumë të mirë mbi këtë tubacion. Bimësia që rrethon nuk shfaqin shenja të energjisë elektrike që rrjedhin përmes. 

 

Në historinë e aviacionit arkeologëve përshkruar është një numër i rasteve ku peisazhet në rritjen e bimësisë për shumë vite nuk ka treguar shenja të cropmarks, madje edhe të tjera (borë, hije, tokës lagështia). Papritmas disa cropmarks çuditërisht u shfaq në atë vend brenda një viti. Rrethanë Më shpesh kjo u atribuohet efekteve të thatësirës (shih). Duke iu referuar: a është e mundur që disa prej rasteve tezat u mundësuan nga ndërhyrja e një rezistence rrufe aty pranë dhe simptoma të visualizing se ndonjëherë të mos tregojë asgjë në të gjitha, dhe në vitet e tjera, pa ndërhyrjen e energjisë elektrike ishin krejtësisht të padukshme. 

 

Arsyetimi arkeologjike

Pse janë qarqet kulture kaq appearring Shpesh në afërsi të vendbanimeve prehistorike?

1) Si një nga Mundshëm (Ndoshta pak të rëndësishme, të mundshme do të vazhdojë disa) të mirë për të ofruar një shpjegim të arsyetimit se banorët parahistorike e nevojshme e ujit për të mbijetuar. Që nga lumi ka përjashtuar padyshim ato për shkak të përmbytjeve vjetor, kështu që ndoshta vendosi se ishte më mirë për të zgjidhur pranë një pranverë, e cila mund të jetë në vendin edhe më shumë. Prania e shpeshtë e burimeve në vend të defektit gjeologjike. Prania e përhershme e lagështisë në tokë Rrit përçueshmëri e saj elektrike me urdhër disa madhësisë, atëherë me siguri është e thatë dhe vend shumë më i mirë tërheqjen rrufe, dhe kjo situatë në terren mund të vazhdojnë për të paraqitur ditë. Efektet e dritës, ndërsa në autochthons tonë të dashur corralled disi në një distancë, por jo shumë larg. Jo për të përmendur se prania e ujit të pranverës Sigurisht është bërë një atraksion për të gjitha llojet e kafshëve, dhe vendin e tyre për të shërbyer si një huntingground bollshme. Ajo është gjithashtu e mundur që Herë pas here pas stuhisë kanë gjetur në afërsi të pranverës disa pjesë të kafshëve gatuar pjesërisht. Për shkak të faktit se në kohët e lashta kanë qenë sjellje të mira dhe zakonet sociale tani në thatësirës dhe levellike lartë sot, kjo është e mundur që edhe konsumuar herë pas here disa anëtar të vetë fisin e tyre, i cili nuk ka kohë të mjaftueshme për të shpëtuar para stuhisë përsëri në shpellë . Bon Appetit! 

 

2) Më tej, arsyetimi shumë fizikës-bazë ka të bëjë me faktin se banorët e lashtë të vendbanimeve punuar me metale të ndryshme - Epokës së Hekurit, bronzit, tunxh, plumb, çelik (Fe, Cu, Sn, Pb). Ata kishin shkrirjes punon pas tyre dhe qëndruan rreth se ton numër panumërueshëm e skorje, e cila është shtrirë tani nën tokë të punueshme. Edhe disa nga ato objekte metalike mbetur. Shllak përmban të rëndësishëm për qind (dikur dhjetëra e) të pastër, të reduktuar, por para, jo obttained, metali unutizable (në kohët e kaluara, mungesa e proceseve bashkëkohore), të cilat ulin rezistencën e tyre edhe më shumë se gjashtë urdhra të madhësisë, duke ndihmuar kryerjen shumë të pjerrët i shkarkimeve aktuale në nëntokësore të thellë. Kryejë, atëherë mbi tokë edhe nën Ajo vepron si një dirigjent, i cili kalon përmes "jastëk" (sipërfaqja tokësore) gjatë përpjekjes së shkollës fizike në krijimin e një model të linjave të fushës elektromagnetike në ashkël metalike. Një model i ngjashëm u krijua në fakt në kulture, por është ende mjaft i padukshëm, vetëm "ekspozuar", "regjistruar", dhe do të shfaqet deri pas shumë ditësh (EPP, Kronologjia). 

 

(Kjo tashmë mund të vendoset objekti në fizikë, mekanikë, dhe vetëm lidhje këtu apo këtu një shumë për të lehtësuar dhe të lënë lidhje)  

Në shkollën laboratorike prej rreth 10 Amper aktuale të krijuara në rrethin ashkla me një diametër prej disa centimetrash (photo), Rryma e 40 apo 400 mijë Amper (edhe më shumë), e regjistruar në rrethin e kulture me një diametër prej rreth dhjetëra metra (ph). Ndodh vënie në telat përreth (bimët), energjia është sjellë në to, dhe gjeth në momentin e shkarkimit Prandaj veprojë si një regjistrimet magnetike, ose gjilpërës busull (ph). Duke iu referuar: Kjo gjitha ndodh përshkroi ato në vetëm "rekord", "vë në dukje" dhe directionally orientuar dëme mikroskopike e indeve, e cila rritet për shkak të rritje brenda disa ditësh. Gjithashtu, për shkak të inercisë së proceseve biologjike vullneti dhe dëme relativisht serioze për bimët në pronat e tyre mekanike tregojnë të fillojë deri pas shumë ditësh, si dhe dëme për shkak të orientimit të drejtuar gradualisht fillojnë lakimi në një drejtim (CW, KAK). Me kalimin e kohës, disa prej tyre mund të jenë të prirur blades aq i madh sa e tejkalon kufirin kënd, e cila është vazhdimësi dobësuar indeve në fund të gjeth ende në gjendje të mbajë. Efekti i peshës së kërcell me çdo shkallë loop e devijimit Rrit efektin e levë, dhe në disa pika, kërcell mund relativisht shpejt përkulem deri në tokë. Supozoni se ndërsa para 45 gradë e kërcell Bending Merr ditë aa pak, një shtesë 10 gradë disa orë dhe pjesa tjetër vetëm minuta. 

 

Te gjitha kohët janë përafërt, natyrisht, por diçka shumë të ngjashme Përshkruar në vendndodhjen rrufe merr vendin e vërtetë. Herë specifike të proceseve të përshkruara janë shumë të varura nga intensiteti i intervenimit. Përveç kësaj, duke iu referuar: Kjo duhet të theksohet në fazën e parë, në të parë gjeth pothuajse i padukshëm bending në tokë, usuall Ndodh deri pas shumë ditësh. Ditët e para menjëherë pas shkarkimit gjeth duket sikur asgjë nuk ka ndodhur, dhe ai nuk do të jetë e vëzhgueshme Them, të matshme ose pothuajse çdo shenja të dobësisë mekanike. Kjo është pasojë e një procesi shumë të ngadalshëm të degradimit të indeve bimore, të dëmtuara nga të energjisë elektrike, dhe inerci e madhe e proceseve biologjike dhe fiziologjike në bimë. Në fazën e fundit mund të luajë dhe rolin e Domino efektit, dhe Vëzhguesit e mundshme do të shohin plotësisht asgjë, sepse gjithçka slides poshtë në tokë si një shtëpi e kartave, vetëm kur askush nuk është në kërkim. Më shpesh ende në terr, herët në mëngjes, kur rritet gjeth rëndë me vesë, e cila pëlqen të njohur Butterfly fillon pjesën e mbetur të procesit në tërësi. Çdo vëzhgues ka mëngjes pas një nate pa gjumë me deng kokë ngritur, dhe vizion të paqartë me alkool, kështu që kur kohë më parë nuk fle, por nuk shoh ndonjë gjë të mirë. 

 

Gjithashtu pak Gjetkë  

Inercia e madhe e proceseve bimore është e mundur për të demonstruar në një eksperiment shumë të thjeshtë. Rezultatet nga ajo, se indet bimore edhe, që do të ishte pothuajse e energjisë elektrike vranë menjëherë, ata mund shumë ditë pas kalimit të një dozë vdekjeprurëse të energjisë elektrike duket pothuajse indistinguishably nga indet krejtësisht të padëmtuar. Përshkruar Edhe nëse pjesa e bimëve të thatë mori një energji elektrike të shumës, e cila në masë të madhe e tejkalon shumën e kërkuar për vdekjen e saj të plotë. Është e mundur të lehtë KËSHTU Demonstrojnë mundësinë e dëmtuar disa pjesë të centralit me energji elektrike, të cilat nuk janë vetëm vazhdoi tërësisht e nevojshme për mbijetesën e saj dhe të kryejnë fotosintezën. Në rastin e Poaceae për shembull disa pjesë të gjeth. Kështu është e mundur për të demonstruar mundësinë e dëmtimit të disa pjesëve të bimëve me energji elektrike, pas së cilës bimore mund të mbijetojë dhe të vazhdojë në rritje dhe pjekuria, madje edhe në qoftë se në një formë pak të shtrembëruar. Në qoftë se kjo është një Poaceae për shembull disa pjesë të gjeth, por pjesë e edhe leafs ose gozhdë. Edhe pas vdekjes dhe pjesë e përgjithshme dhe të vogla të bimëve në gjithë Tyre seksioni kryq, nuk duhet të thahet larg edhe pjesa tjetër e bimëve e mësipërme, sepse indet vdekurit është në gjendje që me sukses të vazhdojë të kryejë funksionet e indeve vaskulare dhe për të menaxhuar metabolizmin bimore Midis rrënjëve dhe pjesës tjetër të uzinës. Pjesë vrarë nga energjisë elektrike nuk funksionojnë për pjesën tjetër të bimëve, si një burim i bimëve të infeksionit dhe nekroza indet nuk vazhdohet më larg prej tyre as që përhapin larg. (photo, 2, 3)

 

Me përcaktimin e dozave vdekjeprurëse të energjisë elektrike për disa bimëve ose pjesëve të tyre, në aspektin e peshës dhe pesha e thatë, apo ndikimi i waveforms veprimit aktual dhe tensione do të merret Mënyra përdorura Relativisht të hollësishme në seksionin e elektro-FITOPATOLOGJIKE. ( EPP ) Ashtu si sjellja e bimëve ose pas prek pjesët e shumave të ndryshme të energjisë së tyre - nga një pjesë të vogël të dozave vdekjeprurëse shumë mbi vdekjeprurëse (The Times, njëqind herë). 

 

3) formë dhe arkitektura e medalion mund të jetë Baza direkt per disa qarqet kulture, deri tek hendek trefishtë (photo)  

Përveç ndonjë forma arkitektonike të pranishëm në vendin e Vendbanimeve ndërtimit të mëparshme mund të marrin pjesë në forma të paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) strukturat kulture herë të pranishëm në vend puset, shirje, kati i pellgje kopsht, burime, arkitekturës kopsht  

 

kratere shpërthim nga bombat gjatë luftës - qarqet shumë të sakta (më mirë se një lëmë) 

 

(Gjithashtu nuk i përket vetëm për arkeologët, më shumë si fizikë, inxhinieri elektrike) 

4) Elektrike nga rrufeja mund të jetë një fenomen kujtoj se begati dhe karakteristika arkeologjike në bimësi kryesisht në formën e cropmarks (të paktën si një ndryshim ngjyra të ndryshme, faza e rritjes dhe pjekjes, dobësimin e leafs dhe gjeth gjeth dhe bending mëvonshme), e cila do pa ndikimin e saj, "ndihmuar" Përndryshe Shfaqu jo në gjithë ose vetëm në formën e efektit pothuajse unnoticeable. Të gjitha rrafshuar kulture (dëmtuar, dobësuar) mund të konsiderohet si një formë e cropmarks. Jo shumë larg në të gjitha, por disa prej tyre, dhe mund të jetë i arkeologjike dhe shenjave. Disa gjeologjike të tjera, industriale. Në shumë raste, ka shumë gjasa rezultati i vetëm i rrymave, e cila u zhvillua në sipërfaqen e tokës. Në një numër relativisht të madh të rasteve kjo është ndoshta vetëm rezultat i rrymave, të cilat janë kryer mbi sipërfaqen e tokës, qoftë për shkak të rezistencës reduktuara Shkaktuar nga kultivimit, ose krejtësisht kaotike, për shkak të një tepricë të tepruar të ngarkuar elektrike nga rrufeja në anketuara site.  

 

Kjo dukuri Listuara shkaktojë një ngjyrë të ndryshme, ose fazë rritje Ripening, gjeth kulture ose preferencë, edhe lakimi përfunduar në tokë nga simptoma që janë shfaqur gjatë kultivimit, janë shkaktuar diku nga përçueshmëri elektrike në linjat e tramvajit Lartë përputhet ose pritet të makinave mbjellje. Diku janë krijuar pothuajse vetëm lëvizjen e kaotike të ngarkuar të tepërta elektrike, kryesisht në distancë të afërt nga pika hit rrufe. Të gjitha prej tyre është e mundur për të përdorur si një Shenjave relativisht të saktë dhe të besueshëm dhe prova të faktit, se në terren kulture ishte prekur nga rrufeja, dhe madje edhe e mundshme të provoni të kërkoni atje, edhe në fusha të afërta, simptome të tjera të ngjashme. Nëse, ngjyra e rritjes, ose banim (të dëmshme, dobësuar), ose vyshket, ose dobësuar, e cila mund beed praninë e objekteve apo strukturave nëntokësore, manifestuar nga ndryshimet në rezistencë elektrike të tokës në afërsinë e tyre të menjëhershëm. 

 

Mbreti Elb

Një prej drithrave, e cila ndër të tjera janë një nga më të ndjeshëm ndaj efekteve të kalimit të rrymës elektrike, me elb, Mbreti i ngjyrave dhe kontrasteve. Rezistenca mekanike e gjeth e tij është krahasuar me grurë më pak se një të tretën. Ajo është shumë më e ndjeshme për çdo shqetësim në kultivimin, kushtet e këqija të motit dhe efektet e rrymës elektrike. Nga ana tjetër, për çdo vëzhgues, dhe ofron një lloj të "shpërblimit" të tillë një shumëllojshmëri interesante e hije dhe ngjyra kontraste, që nuk mund të ofrojnë pothuajse çdo kulture tjetër. Me përjashtim të bimëve lulëzuar fuqishëm me ngjyrë, të tilla si Microsoft canola, mustardë lulekuqe. Por, në rastet e tyre është "periudha" E vetmja lartë kontrast dhe relativisht të shkurtër, pak më shumë se 14 ditë (photo, Lidhje). Ngjyra kontrasti është natyrisht shumë më e lartë, por shumë i kufizuar kohëzgjatja.  

 

Pas ekspozimit të energjisë elektrike nga shkarkimeve rrufe është në rastin e elbit e mundshme të parakohshme Vëzhgoni ndryshimet në kënd të veshë rrotullimit në tokë (do të shpjegohet në pjesët më të PPE, biologji, bujqësia, kronologji, strehim (të dëmshme, dobësimi) , dobësimin e gjeth dhe Leafs, përkulur gjeth gjeth, krijimin e tufa. zonat e prekura Ai është plot para se të nisej mundur të vrojtohet dobësimin e gjeth i fuqishmi (foto). Këto janë të gjitha që fenomenet ndodhin si pasojë e gjeth dobësuar dhe bimëve të gjithë për shkak të veprimtarisë së rrymës elektrike. Të gjitha prej tyre janë të vëzhgueshme në fotografitë e ajrit, nga vëzhgimet edhe tokësore. Kulture Elb jep një ngjyrë shumë të veçantë dhe kontrasteve hije, të dyja Gjatë titull të plotë, edhe Gjatë rrotullimit veshit dhe gjeth prirje për tokë. (photo)  

 

Në shumicën e rasteve nuk është i konsiderueshëm për shkak të efekteve të energjisë elektrike disa kohë pas vëzhgimet e para përshkruar simptomat e dobësuar gjeth thatë që në fund të përkulem deri në tokë. Disa nga fenomenet e përshkruara mund të jetë mjaft e habitshme ngjan se efektet ndodhin në rast të kushteve të pafavorshme hidrometeorologjike thatë dhe thatësira. Në mënyrë të ngjashme edhe mund të ndodhë, për shembull Sidomos ajo weakeing e fletëve dhe venitje. Duke iu referuar: Pasojat janë pothuajse tërësisht i kthyeshëm, dhe pas reduktimi i bimëve thatësirës usuall shërohen plotësisht. Vetëm në rastin e thatësirave të vërtetë ekstreme, disa ndryshime të pakthyeshme të ndodhë, se bimët nuk mund të mbijetojnë. Në anën tjetër, gjatë veprimit të vërtetë gjeth thatësirës ekstreme të kulture pothuajse asnjëherë nuk bëj në tokë. Ata nuk janë dobësuar mekanikisht Kjo do të jetë, nuk përmbajnë indet e dëmtuara dhe të vdekur dhe qelizat, vuajnë vetëm nga mungesa e ujit, dhe madje edhe mbetjet e fundit të lagështisë në to janë shumë të barabartë të shpërndara, me pothuajse të gjithë të mbijetojnë deri në momentin e fundit e mundshme. Vetëm kur efektet e thatësirës tejkalon një kufi vlerat e caktuara, ata fillojnë të vdesin, dhe kjo ndodh relativisht shpejt. Pas arritjes së vlerës kufi është çështja e vdekjes së një çështje e orëve, ndërsa para bimore që mbijetuan vuajnë pasojat e veta Disa javë. Është e nevojshme për të marrë në konsideratë, që thatësira në të egra është diçka krejtësisht e ndryshme temperatura si thatësira në një tenxhere, ku bimore pa lotim mund të vdesë pas disa ditësh. Në të egra janë furnizime të mëdha të ujit ruajtur edhe relativisht të thellë nëntokësore. Për shembull, misër është në gjendje të marrë rrënjë, si dhe në një thellësi prej mbi 4 metra, dhe edhe pse shumica e pjesëve bimore janë të furnizuara me ujë dhe ushqyesve nga një thellësi prej 20-50 cm, gjatë mungesës së rrënjëve lagështi Deeper mund të shërbejë si një "rezervë e kaluar." Në rast se efektet e thatësirës nuk ishin aq shkatërruese, bimët janë në gjendje pothuajse gjithmonë të shërohen shpejt pas shuarje të saj. 

 

Në të kundërtën, një bimë që u ekspozuar në energji elektrike, ka pothuajse që nga fillimi gjen një përqindje të caktuar të qelizave të dëmtuara dhe të vdekurit, që përfundimisht edhe pak rritje. Ky proces është ndalur në një pikë dhe pothuajse nuk vazhdojnë më, ose vetëm shumë parëndësisht. Dobësimin e indeve, që është shkaktuar nga Përshkruar nga fenomenet, vazhdon gjatë gjithë pjesës tjetër të sezonit në rritje. Në të kundërtën, në fillim, menjëherë pas kalimit të tanishëm elektrike, dhe madje edhe shumë ditë pas, situatën e përshkruar në vetitë mekanike të pjesëve të bimëve ka pothuajse asnjë efekt, edhe nëse ka qenë bimore nga veprimi i rrymës elektrike Relativisht dëmtuar seriozisht edhe të vrarë. 

 

Përveç kontrasteve ngjyra mund edhe të ndodhë që kontraste të hije, ndoshta pasqyruar ndërhyrjen e dhimbjes gjatë fazave të ndryshme të rrotullimit veshit. Ka ndodhë dhe të ndryshojë nga faza e "drejt deri" ky shtet "drejt poshtë", një total prej 180 gradë këndore. 

 

Një kapitull i veçantë është ngjyra dhe dallimet hije të ndodhë që gjatë plot me titullin e elbit. Midis elbi të plotë dhe jo të plotë të kryesuar kryesuar Ndodh kontrast i madh dhe tonin ngjyra ndryshim. Në fushë nuk duket se ku ndonjë fenomen të nëndheshme që mund të ndikojnë ndjeshëm shpejtësinë e rritjes dhe maturimit, ka lagështi tokës Përafërsisht uniforme (të gjetur një fushë të thatë është mjaft e rrallë) Ndodh plotë titullin e elbit relativisht në mënyrë të barabartë. Ngjyra më e madhe ndryshimi pas ndodh në gjithë fushën dhe jo në mënyrë të barabartë mbi disa orë. Në fushat, që përmbajnë nonuniformities ndryshme nëntokësore, nëse karakterit gjeologjik, arkeologjike apo industriale, thatë Prandaj pabarazitë janë në periudhën e plotë të kreut Shfaqet relativisht mirë, ashtu si ngjyra dhe kontrast dhe ngjyrë ton. 

 

Arkeologët, fluturojnë deri në Vëzhgoni elb! Kulturat pranverë në mes të majit, të lashtat e dimrit pak më parë. Kjo është një informacion në lidhje me periudhat me kohë të plotë titullin. Duke iu referuar: kulture elbi ofron hije relativisht interesant dhe ngjyra kontrast Pothuajse Gjatë tërë sezonin në rritje. 

 

Tjera "tipit hollë" drithëra, grurë, thekër, dmth drithëraTriticale përfundimisht, pothuajse për të mos shfaqur asgjë si kjo pas çdo dëmtim të energjisë elektrike. Ndoshta vetëm venitje e fletë fuqishmi, por thatësira dhe fenomen do të jetë e nevojshme për të verifikuar nga një vëzhgimi afatgjatë. 

 

Pas shkarkimi i rrufesë mund të ndodhë shumë shpesh fenomene, të cilat përndryshe do, kurrë në asnjë rrethanë kanë ndodhur spontanisht. Kjo mund të jetë: 

 

Visualizimi (pjesshme, lë të kuptohet) të vitit të kaluar ose vitin e fundit përpara se linjat e tramvajit. (photo) Duke pasur parasysh zgjerimin e tanishme gradual i sistemeve të automatizuar, të përdorura fenomen vitit të kaluar kultivimit gjurmët që mund të deformojnë dhe pingul me këngë në vit, volgende ngadalë pushojnë së ekzistuari Sepse makina kultivimit do të ketë kurrë të kopjoni ato të mëparshme - CTF - Trafikut kontrolluar Bujqësia. Mund të visualized Used gjurmët traktor Gjatë mbjellëse (varg 6m), sepse Gjatë kultivimin e bimëve janë përdorur tashmë vetëm çdo i treti prej tyre (varg 18m). Pronat elektrike e faqes terren sipërfaqe do të jetë më elaboruar në faqet për shembull, bujqësia fizikës dhe Elektromagnetizmi. 

 

Vizualizimi i strukturave të vendosura në një thellësi të thatë dhe që përndryshe nuk do të jetë visualized, strukturat ose pronat e të cilëve Përndryshe nuk do të duket si cropmarks në të gjitha ose pothuajse aspak. Për shembull, që shkaktojnë strukturat dhe ndryshimet e rëndësishme në tokë rezistencë, por nuk janë të karakterizuar nga ndryshime të rëndësishme me lagështi ose të thatë ruajtjen e ushqyesve në rrethinat e tyre (për të shtëna ajrore nga periudha të ndryshme nuk janë të vëzhgueshme ose si soilmarks, cropmarks ose snowmarks) . Më të mëdha dhe mund të jenë objekte metalike shtrirë nën nivelin e plugimi i thellë, lagështi druri që mbajnë. 

 

Visualizimi e simptomave (mbjellje) mbjellëse që përndryshe do të jetë në bimësi jo në të gjitha, ose të vëzhgueshme zor (shih). Këto seksione të shkurtra në mekanizmin Cili mbjellës nxorrën mbi dy herë. Mbi të gjitha, "dhëmbët" në buzë të fushës ku në buzë të gjarpëroj në terren mbjellës ndërpritet me zonën e mbjellë kalon mbi buzë të fushës (foto). Një tjetër rezistencës elektrike mund edhe dalë në linjat e tramvajit, ku mbjellës kaluar. Gama e mbjellës është 6m, më tej gjatë pjesës tjetër të të lashtave periudhës së vegjetacionit janë kultivuar me një varg spërkatës 18 milion, e cila është gjithashtu një gamë të vëzhguar linjat e tramvajit në fotografitë ajrore. Tregojnë dukshëm Lartë përçueshmëri gjurmët në buzë të fushës, sepse ata janë duke kaluar nëpër kohë më shumë, dhe në afërsi janë traktorë kthehet. Në afërsi të tyre janë pasqyruar më mirë Prandaj efektet e kalimit elektrike aktuale përmes bimëve dhe rrymat edhe dëmshme janë kryer nëpërmjet tyre për distancë më të madhe. 

 

Fenomeni është ende vetëm hulumtuar pjesërisht, do të testohet më tej në afat më të gjatë. Vëzhgimi është ende në fazën e një vlerësim të kualifikuar. (Disa vite të vëzhgimeve dhe matjeve, vlerësimi i të shtëna ajrore Disa mijë korrespondon me gjendjen e vegjetacionit) 

 

Shumë të ngjarë është një simptomë e kalimit shkarkimit aktuale përmes "vizualizim mbivendosjet" relativisht të shpeshta mbjellës (mbjellëse marka). Tokës ka kaluar aty me stërvitje farë dy herë, Prandaj nuk është e qartë ndryshme (lartë) përçueshmëri, dy herë fara germinated, amout të lartë të materialit vegjetativ dhe të lartë Prandaj Shuma e lagështisë atje. Megjithatë, pa efektet e tanishme elektrike ndoshta nuk dalin nga larg thatë mbivendosje Visualizimi mbjellës ("dhëmbët" në buzë të fushës, stërvitje shkon në vende të mbjella tashmë). Sepse kultura është Përndryshe gjendje për kushte të ndryshme vendore dhe të Lartë (i dyfishtë) Densiteti mbjelljeve në pikën e mbivendosjes të përshtatur shumë mirë, krijon një numër offshoots ulëta dhe pa veprimin e energjisë elektrike do të ketë dallime ngjyra Praktikisht unnoticeable, pothuajse zero. Pas veprimit të energjisë elektrike janë bimët dukshëm më të prekura në vende me ventilim të dyfishtë dhe mbjellëse, me rezistencë të konsiderueshme të ulët elektrik e tokës, dhe ajo do të duket si mbi vonesë disa ditë në rritje. Bimët e prekura nga rrymës sillen si pas transplantimit, si dhe për disa kohë të ngadalësojë ose pothuajse të ndaluar në rritje. Simptomat mbjellje nuk i përkasin të arkeologëve janë shpjeguar Gjetkë, por ajo do të ndihmojë të identifikuar fushën e kulture, të cilat të paktën u prekur pjesërisht nga shkarkimi i energjisë rrufe. Në disa raste, kur në terren nuk është prekur drejtpërdrejt nga rrufeja, energjia elektrike ishte vetëm atje nga rrugët pranë kryer dhe linjat e tramvajit, gjeth nuk duhet të përkulet në të gjitha. EFP - veprim i energjisë elektrike nën nivelin e banim (të dëmshme, dobësimi), por që është ende e mundur të shkaktojë një ngadalësim të rritjes dhe ndryshimet në normën e maturimit. Ndoshta vetëm një dozë vdekjeprurëse disa për qind, në varësi të llojit të bimëve. 

 

Efektet më pak agresive e tanishme elektrike në veprimet e përshkruara në bimësi kulture nuk duhet të jetë gati si shkatërruese, si në rastin e goditjes së drejtpërdrejtë në këtë fushë, ajo mund të shpërndarë pothuajse tërësisht ose pa banim (të dëmshme, duke dobësuar) (photo). Ata janë vetëm një efektet dytësore dhe shumë të dobët të energjisë elektrike shkarkimit nga rrufeja që goditi strukturat vetëm në buzë të fushës apo në afërsi të saj, dhe drejtpërdrejt në fushën e kulture nuk veprojnë. Pemë, ​​shkurre, kufijtë, shtigjet e fushë pranë fushës. Edhe pse pjesë të caktuar të energjisë elektrike është shpërndarë mbi fushën me anë të sipërfaqen e tokës, dhe në mënyrë të konsiderueshme më e preferueshme nëpër vende me rezistencë të ulët - linjat e tramvajit, përputhet mbjellës. Përshkruar në rast se nuk është energji sa më shumë që mund të shkaktojë banim (të dëmshme, dobësuar). Por mund të shkaktojë ngadalësim i moderuar, rritjen vonuar dhe maturimin e bimëve të përshkruara në vende me rezistencë të ulët (midis tyre edhe si pika përkasin nëntokësore, ku ata mund të jenë më të mira të vendosura struktura të ndryshme përçueshëm). Në këto raste mund të ndodhë edhe Rritja e kontrastin e cropmarks, të shkaktuara nga fletë arkeologjike dhe të tjera subjekteve të vendosura nëntokësore, të cilit efektet në kulture Përndryshe nuk do të kishte qenë e vëzhgueshme në të gjitha. Ata shfaqin pothuajse vetëm ndryshimin e rezistencës elektrike në afërsi të tyre të menjëhershëm, dhe ndryshe jo në të gjitha, ose thuajse fare. Përmes kalimit të energjisë elektrike në afërsi të tyre mund të jetë i dukshëm kështu si cropmarks se strukturat edhe janë të vendosura në të thatë dhe thellësi, pranisë se tyre nëpërmjet ndryshimeve në strukturën e vrojtueshme, ngjyra, hije dhe paraqitja e kulture në vitet e tjera ka asnjë efekt. Bimët mund të jetë edhe venitur pak, por ndryshe hit të drejtpërdrejtë në zonën e fushës kulture aktuale, janë në gjendje të shërohet me sukses nga dëmtimi dobët. Në afërsi të ngushtë me linjat e tramvajit kufijve në terren mund të edhe në rast thatësire dhe të rezultojë kulture në Bending në tokë. (photo) Efektet e elektrike, shumat aktuale të ndryshme të energjisë elektrike (më poshtë vdekjeprurëse, shumë më poshtë vdekjeprurëse, nuk është e dukshme, vdekjeprurese, mbi vdekjeprurëse, shumë vdekjeprurëse më lart) do të jetë shumë më e përpunuar në seksionin EFP hollësishme. Së pari, nuk do të jetë e vendosur një foto disa nga eksperimentet tregojnë se shumë dhe janë në gjendje të kontribuojnë shumë për kuptimin e proceseve të përshkruara. 

 

Pas një hit të drejtpërdrejtë për shkarkim rrufe në vendet në terren janë në mes përafërsisht në mes linjat e tramvajit (photo) Cilat janë të ngjarë të hasë rrymat kryer nga dy drejtime, si dhe vende në skaj të fushës, dy herë gazuar (photo) Gjatë procedurës vende mbjellëse standarde mezi më të prekura, ku ka me shpesh paraqitet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture në një distancë shumë të madhe nga pikëpamja e grevës, shumë shpesh edhe nëpër kufijtë e tërë fusha. Në fillim stërvitje farë është duke kaluar rreth kufirit të fushës dhe më pas gradualisht po kandidon-mbrapa në atje nga linjat e tramvajit paralele standarde. (photo

 

Në rastin e goditur drejtpërdrejtë në fushën e kështu mund të bëhen të dukshme nga ana e shkarkimeve rrufe si cropmarks të strukturave arkeologjike origjinë edhe thatë që përndryshe nuk do të jetë e dukshme në asnjë rrethanë. Kjo për shkak se ata janë shumë të thellë, ose tashmë kanë dallim shumë pak, kështu që ata nuk mund të jetë pa ndihmën e energjisë elektrike njihet në asnjë rrethanë. Në disa raste mund të visualized Direkt disa objekte arkeologjike dhe të tjera, qoftë si pjesë e formave të rregullta në kulture, ose si dhe pjesë të strukturave të zakonisht paraqitet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture, por vetëm nëse ata nuk janë krejtësisht të humbur mezi tjetër depozitohet `do të jetë (dëmtuar, dobësuan) kulture dhe të qëndrojë edhe një të njohur pak. Ndonjëherë kjo është e mundur të vrojtohet thatë objekt një edhe Midis zakonisht rrafshuar kulture (dëmtuar, dobësuar), sepse jashtë ndërsa ajo kulture është "vetëm" të shtrirë në tokë, vetëm mbi atë mund të jetë plotësisht e vdekur, në sajë të një përçueshmëri më të lartë të tokës rreth rrymave subjekt dhe shumë më të larta që veprojnë në bimësi. Menjëherë pas banim (të dëmshme, dobësimi) dhe thatësira situatë nuk mund të jetë ende gati të njohur, por pas disa ditësh do të fillojë të kthehet kulture të verdhë, dhe me kalimin e kohës krejtësisht të vdes. Rrjedh vdekur nuk do të ngrejë edhe pjesërisht atë përsëri në sajë prirje për t'u kthyer nga drita dhe geotropism, ndryshe nga të gjitha të tjera.  

 

Ndonjëherë ajo mund të jetë vetëm një Mbetjet rënë të teknologjisë bujqësore që shtrihet poshtë plugimi i thellë. Ndonjëherë pjesë edhe Ata mund të rrënuara e avionëve nga luftërat botërore edhe që mund të jenë në thatësirës dhe thellësi, nuk do që të duket si cropmarks pa shkarkimeve rrufe nën asnjë rrethanë. Zakonisht edhe në mesin e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture mund të ketë disa struktura nëntokësore njohur si për shembull, ndërsa në shumicën e fushave është kultura e vetme zakonisht shtrirë në tokë, mbi objektin metalik nëntokësore mund të jetë plotësisht e vdekur. 

 

Objekte Translate përshkruhet të ketë një funksion të madh të përbashkët. Nëse brenda një distancë prej disa metra (llogaritur në jo më shumë se 20 të rrallë pak më shumë) ata të duken nga shkarkimit rrufe në fushën e kulture, kështu që kjo reflektohet në vitalitetin e tij, ata janë gjithmonë të visualized, dhe shumë të ngjashme në njëjtin vend shumë. Kjo ndodh edhe pas ditëve usuall disa, madje edhe javë, pas shkarkimit rrufe. Sepse ajo një dendësi mesatare prej shkarkimeve rrufe në rajonet e thatë butë vëzhguar koha nuk ka qenë ende, sepse thatësira çdo objekti është duke pritur për të redisplayed në një mesatare prej rreth 500 vjet. Ndërsa se edhe në zonën e butë nuk ndodhin relativisht të dukshëm vende ku shkarkon rrufeja goditi Shpesh një pak më shumë, dhe shumë janë të shumta shkarkon branched, ajo nuk mund të jetë e nevojshme në disa raste të presin aq gjatë, por vetëm rreth 50-100 vjet. Edhe kështu, prania e këtyre artikujve do të përmenden në parashikimet (parashikimi), sepse ajo nuk është absolutisht e nevojshme për të pritur 50 apo 300 vjet, deri sa disa rishfaqet reja shkarkimeve rrufe në këtë fushë. Mjafton Dig ato, në mënyrë që lejen kërkesën e parë nga një fermer mirëkuptimit, pas korrjes kap një kazma dhe shkojnë. 

 

Disa imazhe interesante mund të zbuloni në arkeologëve arkivat e tyre ajrore. Ata fluturojnë në të gjithë afër dhe mbi objekte me interes të tyre një pak më shumë, dhe tashmë shumë më të gjatë se sa ata të interesuar në qarqet kulture. Edhe pse ata janë afër dhe mbi çdo qarqet kulture zbuluar pas flocking si Grerëzat, por ata janë të kundërtën në peisazhet shtënat dhe sceneries nga lart tashmë e pa interes. Nuk është aspak përjashtohet që arkeologët ajrore në arkivat e tyre kanë disa imazhe shumë interesante të cropmarks, edhe në qoftë se vetëm lloji i parë (sipërfaqe), i cili thjesht ka vendosur që të gjitha të vetë-deklaruar se qarqet kulture nuk Explorers show, çka nuk është befasi. 

 

Një grup i studiuesve Kush mund të gjeni diçka në arkivat e tyre fotografike, profesionistë ushtarakë janë të sondazhit ajrore. Do të ketë të shtëna deklasifikimin atë më parë. Sigurisht është krejt e mundur për të numëruar në faktin se nëse ata ndonjëherë kanë ndonjë gjë të tillë që në të shtëna e tyre gjenden, qarqet kulture Explorers do të jenë të fundit të Cilit çdo gjë si kjo kanë treguar.

Fundi i konsideratave arkeologjike

 

 

Tre takime sekrete e arkeologëve Aeronautike

Arkeologët ajrore do të ketë fotot e tyre ai me siguri parë tashmë shumë. Vetëm mundur që të ketë një vështrim për shembull në disa nga mijëra e mijëra të shtëna të tyre. Ajo është të thuhet se të famshëm në mbarë botë që merren me arkeologët ajrore, të mbajtur mbi çështjen e qarqeve kulture në tri takimet e fundit të fshehta. Sepse ishin takimet sekrete, nuk dihet data e tyre, por disa nga rezultatet më të rëndësishme të diskutimeve të tyre ishin të publikut mbi të gjitha infiltruar vetëm. 

 

Nga rruga, ajo është me vlerë të përmendet se Man Who qartë mund të shihet si themeluesi i arkeologëve ajrore, Osbert Guy Stanhope Crawford, kaloi fëmijërinë dhe adoleshencën në Hampshire në jug të Anglisë. Tashmë Gjatë viteve të adoleshencës ai ishte i impresionuar me mounds varrimit, ramparts balte dhe kanalet, të shpërndara në të gjithë peisazhit. Prandaj Jugore Anglia është e mundur për të thirrur një Loci dyfishtë gjeniale e arkeologjisë ajrore, për shkak se i gjithë rajoni ka arkeologjike subjekte fletë të vendosura nëntokësore, mbushur me fjalë për fjalë. 

Qendrat kryesore të qarqeve kulture dukuri mund të identifikohet në kryqëzim të Vendbanimet Avebury, dhe nga ajo 8 km në jug Alton Barnes. Kjo është një zonë që është në drejtim të arkeologjisë dhe arkeologjisë ajrore të vërtetë "shumë të gjallë". Brenda një rrezeje prej 125-170 km larg nga atje janë pothuajse të gjitha qarqet kulture se faqet kanë qenë ndonjëherë i zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar. Hampshire ndodhet rreth 45 km në juglindje prej tyre. Direkt ngjitur në Wiltshire, ku janë të vendosur që ata përmenden dy vendbanime. 

 

Në fillim, ata përcaktuar konceptin themelor:

Karakteristikat e Explorers cilët janë të angazhuar në qarqet Pri:

Qarqet kulture hulumtuesit janë kryesisht vetëm pseudodijetar vetëm gjysmë-intelektualë, gjysmë të arsimuar, të cilët vetëm parazitoj shumë vite në "kërkimin qarqet kulture." Ata nuk të bëjnë ndonjë gjë tjetër se sa janë të "eksploruar" misteret, në lidhje me të cilat vetëm veten të besojnë, se ata janë për të gjithë njerëzimin një herë dhe për të gjithë tërësisht pandarë. Sipas mendimit të qarqet kulture Explorers me mundësinë e zgjidhjes së problemit të qarqeve kulture duke filluar krejtësisht jashtë mundësive dhe horizonti kërkimore të njerëzimit në tërësi. Kurrë dikush e gjithë bota do të jetë në gjendje për t'i zgjidhur ato, sepse Gjatë viteve të gjata nuk janë në gjendje të bëjë që edhe vetë ", qarqet kulture Explorers Madhe". Sipas mendimit e tyre të "Mëdha qarqet kulture Explorers" nuk është askush tjetër në botë e tërë që do të jetë në gjendje për të kuptuar misterin e formave të rregullta në kulture më të mirë se veten. Megjithatë, edhe ata vetë janë larg nga të qenit në gjendje për të zbuluar se shumica e madhe e modeleve që ka shfaqur ndonjëherë në të gjithë botën. (Shembull -photo - Miniaturë - Burimi: Google Earth ) Në vend të tryng mbi bazën e disa konstatimeve objektive dhe të përpiqen të gjejnë ndonjë mënyrë për zgjidhje reale, me durim të përfshihet gjithnjë e më shumë në Spider Webs Of iluzionet e tyre dhe fiksionet, në të cilën Gati menaxhuar atë për var veten. 

 

Në takimin e parë, profesionistët e arkeologjisë ajrore ndër të tjera, i futur njëri-tjetrin me disa fotot e hulumtimeve të tyre nga vendet e ndryshme. Ata morën llogari të veçantë të Anglisë jugore, të tilla si Microsoft Sidomos rreth Yorkshire, Westminster, Oxfordshire, Salisbury dhe shumë fusha të ngjashme. Ata hulumtuar një numër të fotografive historike ajrore të zonave të listuara. Krahasuar me një shumëllojshmëri të cropmarks Kjo vrojtueshme ishin atje. Fotot aktuale që janë përdorur në këtë takim, nuk janë të njohura, por si një shembull mund të shërbejë dy imazhe, të botuar në Fluturimet publikim Into Dje, Leo Deuelit, St, Press Martin, 1969. 

 

F1Njëra është datë 1949:  

Një nga dy objekteve portreti rrethore (henges) në Hutton Moor në Ripon Yorkshire në, si ata u shfaq në fushën e grurit në verën e vitit 1949 

 

F2tjetër nuk është datë, vlerësuar nga një vit Midis 1945 - 1955  

Crowmarsh në Oxfordshire, Angli jugore: mbi kanale të mbushur me njerëz cropmarks zbulojë ekzistencën e mounds varrimit të Bronzit, rrafshoi plotësisht në tokë, dhe në mesin e tyre dy linja paralele drejtë. 

 

Duke krahasuar cropmarks në një seri të fotografive ajrore nga periudha të ndryshme të pjesëmarrësve takimet e para sekrete të arritur arkeologët ajrore të përcaktuar protokollin përfundimtar, që ishte:  

1) "grup i masave të sondazheve arkeologjinë ajrore që qarqet kulture": 

Çdo studiues, i cili është i habitur se fakti që në disa fusha kulture, kryesisht në jug të Anglisë, janë gjetur ndonjëherë të rregullt, kryesisht rrethore, por forma të tjera edhe, si dhe formacionet e njëjta ose të ngjashme, edhe pse me frekuencë më pak, janë të vendosura në edhe shumë fusha të tjera me drithëra në të gjithë botën, dhe më tej konsideron se kush për ndodhjen e strukturave Similar nuk është e mundur për të gjetur ndonjë shpjegim logjik, duhet të jetë një herë dhe për të gjithë dhe e quajti përjetësisht " Një Tomnoody pak

 

Disa vite më pas, organizoi takimin e dytë, e cila merrej me shqyrtimin nga fotografi të tjera arkivore ajrore i cili ishte raporti i parë final është modifikuar disi:  

2) "Ndryshimi i The sërë masash të ajrore" ... Ndeshje të tjera për të parë, vetëm në fund të përkufizimit ishte " Një Tomnoody pak "ndryshohet në" Tomnoody ". 

 

Pas disa viteve më Takimi i tretë u Organizuar, ku fotografitë janë ekzaminuar Kryesisht nga vitet e fundit. Raporti përfundimtar u ndryshuar përsëri.  

3) "Grupi i dytë i masave ajrore Rikonstruksioni i" ... Vazhdimi përsëri ndeshjet, si dhe përcaktimi i " Tomnoody "u ndryshua në" Great Tomnoody ".  

ishte atëherë organizimi i ndonji takime të tjera ajrore arkeologëve, duke punuar me çështjen e qarqeve kulture, braktisur përfundimisht. Disa përkthime tjetër, në vend të përdorimit termin " Madh Tomnoody "rend dhe përdorimin e fjalëve" Idiot Madhe "

 

 

Pas paragraf nuk i përkasin drejtpërdrejt për arkeologët, por ka të bëjë me historinë

 

Kratere në fushat:

Në shumë vende në botë ndodhin në fusha relativisht të thellë nëntokësore bomba të pashpërthyera, që kurrë nuk do të lërohet lart (edhe nën 80 cm), me disa dekompozimit të avancuar të zarf dhe përmbajtjen, si dhe mekanizmi shkatërruar plotësisht shkaktuar. Disa madje paplasur ndoshta për shkak të një sabotuar suksesshëm për shembull në fabrikën Skoda Pilsen Co. dhe të tjerë, u bien pa shkaktuar mekanizëm, apo mekanizmat joefikas dhe të paaftë plotësisht. Shkarkesë rrufe, që është kryer në nëntokë pikërisht vetëm nëpërmjet tyre, do të jetë vetëm duke vepruar tamam si thatësirat dhe mekanizëm të shkaktojë. Produktet Zbërthimi i shell bombë (hekuri) Kontribuoni për përçueshmëri të shumta në rritje të tokës në afërsi të bombave ndryshkura. 

 

Nga rruga: çdo krater në fushë, e cila u formua pas ndikimin e bombave ajrore gjatë Luftës së Parë Botërore, e krijuar në fushën e kraterit shumë të saktë rrethore. Kur ajo ishte e mbushur më vonë me disa tokën dhe lërohet (vizatim), në strukturën e saj të nëndheshme mbeti për disa karakteristika të përzgjedhura ruajtur strukturën e Rrethi bombarduar, e cila mund të shfaqet në kulture në rritje si klasik CROPMARK, dhe ku ndikimi i Lightning në kryerjen afërsi të energjisë elektrike dhe të përforcohet simptomë bimësia Elektrike përshpejtuar CROPMARK. (Shpërthimi - a. Rrethi shkarkimin Rrufeja është edhe dhe shpërthim) 

 

 

Arsyetimi arkeologjike 2

Në arkivat e institucioneve arkeologjinë ajrore mund të jenë të vendosura shumë imazhe të qarqet Pri kurrë zbuluar dhe eksploruar. Arkeologët ajrore në mbarë botën pothuajse nga themelimi i saj shumë i bashkëpunon ngushtë me sondazh ushtarake ajrore, ajo për të cilën Qëllimet (shpesh vetëm për ta) deklasifikohet një seri të madhe të fotografive ajrore të sipërfaqes së tokës (shih). Nuk mund të gjendet shumë qarqe kurrë publikuara kulture, e cila kurrë nuk profesionistët ajrore arkeologjia përpjekur për të sjellë jashtë dhe botojë. Ka të vërtetë nuk është arsyeja e vogël e saj, sepse arkeologjia aviacionit ka qenë gjithmonë i përkasin disiplinave Midis Krejtësisht të respektuar të shkencës dhe kërkimit. Ekzistenca dhe eksplorimi i qarqeve kulture është klasifikuar ende si një aktivitet shumë e diskutueshme, të kryera në një masë të madhe do individë shumë të dyshimta dhe të dyshimtë (i cili sigurisht që është shkalla më e lartë e vërtetë). Krijimi i tyre i atribuohet edhe individëve të dyshimtë dhe shumë më tepër të dyshimta. 

 

Ndoshta po afrohet momenti kur çështja e eksploruar struktura të ngjashme do të jetë teza e individëve të dyshimtë plotësisht dhe pa mëshirë ndaluar përfundimisht, ndoshta edhe me ndihmën e policisë. Ata ndoshta do të parandalohen nga vizituar vende të thata, të paktën gjatë një periudhe kur janë të pranishëm dukshëm të rrezikshme për jetën kimike, helme dhe drogës. Objektet që ata ekzaminuar aq të lumtur, dhe përmes hulumtimeve të "tyre" për një kohë të gjatë në klasa në pjesën tjetër të popullsisë planetet quajtur Globe shkaktoj një përshtypje e përgjithshme se gjetja e shkaqeve të origjinës së tyre është praktikisht e pamundur. Objektet mund të jenë në gjendje të përjetësisht tashmë në të ardhmen do të përfshijë vetëm Midis ashtuquajturat Cropmarks, simptomat. Subtype shkaktuar nga dallimet e rezistencës elektrike të materialeve dhe të mjedisit, të vendosura në vendin ku lindi Ata ishin, dhe nga një mbingarkuar të ngarkuar elektrike dhe energji. 

 

Në shumicën dërrmuese janë disa nga dallimet e përshkruara më sipër marrë vetëm sepse ndodhi në krye të thatë vend të tepërta elektrike, që për herë të parë pas goditur ballin dallimet RS të ngjashëm në mjedis përçueshmëri krijuar pothuajse kaotike. Ndonjëherë edhe mjaft rregullisht në sajë të rezonancë dhe ndërhyrje në vetvete, në sajë të tepërt të madh të ngarkuar elektrike dhe energji. Në terma të thjeshtë, ekziston një pagesë të tepërt të thatë dhe të energjisë elektrike, që është për çdo rezistenca elektrike e materialeve të pranishëm aty shumë i madh. Fillimisht, tenton të vazhdojë ai "do Mënyrat e tyre" deri në një distancë prej disa metra. Në disa vende rezistenca e mjedisit të afërt do të çast zvogëlon disa urdhra të madhësisë (shkarkimi përçarës i avari impulsit dielektrike), kryesisht ionization menjëhershëm dhe ngrohje deri në disa mijë gradë Celsius Fahrenheit edhe. 

 

Pas lëvizjes fillestare më shumë ose më pak kaotike të ngarkuar elektrike, energjia është kryer Vazhdimi tashmë në mënyrë të përbashkët, veçanërisht në vende me rezistencë të ulët elektrik. Ajo mund të bëhet nga sipërfaqja e tokës dhe vetëm nën That qindra diku edhe të metra, ura shpesh brenda vetëm një fushë kulture të vetme. Gjatë kalimi i tij ndikon, dhe ajo karakteristika të caktuara zgjedhur dhe bimët dëme atje ai vetëm u përmend vendet me rezistencë të ulët. Disa prej tyre janë vrarë, por numri i tyre Rrallë kalon një për qind më pak në, e cila do të mos qenë ndoshta objektive të përcaktuara, për shkak të pabarazive natyrore. Bimët dëmtuar vetëm do të fillojnë të tregojnë pas disa ndryshimeve kohës, veçanërisht pjekurisë dhe rritjes vonuar, dobësojë, edhe mund të bëj në tokë. Këto ndryshime janë tashmë në të gjithë zonën e vëzhgueshme aspak mirë, të preferuar nga një distancë ose nga lart. Këto ndryshime janë tashmë në zonën e vëzhgueshme Gjithë shumë mirë, e preferueshme nga një distancë apo nga lart, duke përdorur metodat klasike të vëzhgimit ajror arkeologët. Zonat me rezistencë të ulët elektrik shkaktuar nga ata Objekte nëntokësore ai mund të jetë mjaft i besueshëm shënuar. Do një tjetër metodë do të jetë me të vërtetë shumë e vështirë detectably. 

 

Si një shembull këtu do të shfaqet një fotografi ajrore sipërfaqen e Tokës, që është fituar me anë të Google Earth . Nuk është e vendosur shembullin tipik të një relativisht të formimit, e cila është tani, ndoshta vetëm përkohësisht quajtur "Rrethi Pri". Ka qenë kurrë i zbuluar, qarqet kulture Explorers, le të eksploruar vetëm. Ata me formacionet e thatë janë pothuajse vazhdimisht të angazhuar, sepse ata mendojnë se ata janë të eksploruar diçka misterioze. Por ata duhet së pari të jenë në gjendje për të gjetur ata. Si një shembull këtu do të shfaqet një fotografi ajrore sipërfaqen e Tokës, që është fituar me anë të Google Earth . Nuk është e vendosur shembullin tipik të një relativisht të formimit, e cila tani, ndoshta vetëm përkohësisht, të quajtur "rrethi kulture". Kurrë nuk ka qenë e zbuluar nga qarqe Explorers kulture, le hulumtuar vetëm. Ata me formacionet e thatë janë pothuajse vazhdimisht të angazhuar, sepse ata mendojnë se ata janë të eksploruar diçka misterioze. Por ata duhet së pari të jenë në gjendje për të gjetur ata. 

 

Fundi i konsideratave arkeologjike 2

 

Një shënim jashtë arkeologët: A nuk është, sigurisht, krejtësisht mjaft e vërtetë që modeli nuk është parë nga askush As zbuluar. Ata që kanë që kurrë nuk botoi model kulture Sigurisht pa qenë z operator kombinuar. Si është e mundur të imagjinohet, z Operatori Kombinati nuk e quajnë atë model zbuluar asnjë gazetar as Explorer mister. Z. oOperator Kombinati nuk është mentalisht i dëmtuar. 

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Fushë gruri - dhe të dhënat e linjave magnetike rrufe në terren

Tronditëse, hutues, habitshme, e vështirë të besohet, por edhe sy-e hapjes ngjashmëri

Fushë gruri - rekord i linjave të fushës magnetike të gjeneruara nga shkarkimeve rrufe

Gati një milion Amper (Eksperimentet njohur shkollës - një maksimum prej 20 deri në 30 Amper)

  

Pikërisht në momentin e rrjedhës së shkarkimit rrufe nëpër gjeth misri detyruar dhe Kryer (ajrit jonizues, shkarkimin kurorë) rryma elektrike. Thanks për këtë gjeth dhe pjesë të tjera të bimëve mund të shfaqin vetitë elektromagnetike.

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

Edhe pse Alchemy ka rënë tani në përbuzje, dhe madje edhe Konsiderohet është një gjë e së kaluarës, physicain nuk duhet të ndikohet nga judgements.ts thatësirës. Paracelsus
Pak është vetëm më shumë, ku më shumë nuk është e mirë. FLWright
Pakicës ndonjëherë është e drejtë, shumica gjithmonë e gabuar.        GBShaw 
z