Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-krijuar-nga-rrufeja-elektrike . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Elektrike Rrufeja
(Energjisë, sjellja, Kryerjen, ngjashmëria)
Learn about thunderstorms RSS feed

Elb mirë, fabrikë birre, malt, pirja, birrë.

Që të ketë një ide e madhe, kanë një shumë prej tyre. Thomas A. Edison  
Ata që mund të heqë dorë lirinë thelbësore për të marrë një siguri pak përkohshëm meritojnë As guximin as sigurinë. Benjamin Franklin
Ata thonë se një njohuri pak është një gjë e rrezikshme, por kjo nuk është aq e keqe gjysma si një shumë e injorancës. Terry Pratchett

LIKE Supernova- energjisë përqendrimit në shkarkimin

PagPh
Shënim: të thotë se para 10 sekonda të një shpërthim supernova, gjatë kësaj rrezaton energji pothuajse tërë. Çfarë ndodh më pas është nga pikëpamja energjike e parë pothuajse nuk interesante, edhe pse shumë e gjatë e dukshme.

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Një koment: analoge me supernova është paraqitur kryesisht si një kuriozitet, por për krahasim,: formimi në imazhin në të djathtë nën autorit u formua pas një shpërthimi supernova (16 vite më vonë), Kur vala e shokut arritur retë e gazit, që u liruan nga ylli mëmë 20.000 vjet më parë. Image ilustruese e kësaj faqe në të drejtën shumë të lartë tregon një figurë të rregullt në grurë, edhe Kjo ishte krijuar në një farë mënyre pjesëmarrëse valë shoku formuar nga shkarkimeve rrufe. Ekspozimi i zgjatur për një ndarje të dytë.

 

Shënim hyrës fundit: image nën të drejtën e autorit shumë të qartë demonstron kinetikë e shpërthimit (kryesisht duke u zhvilluar në aeroplan, dmth 2D, si në sipërfaqen e një fushe kulture ...).

 

Simptomat elektrike e shkarkimeve rrufe

Dizajni i faqes është vetëm në fillim,

me kalimin e kohës të konsiderueshme do të zgjatet.

 

Çështja është shumë e plotë, sepse Gjatë shkarkimin rrufe në fakt është një e madhe e sasisë së energjisë së transferuar nga një pikë në një tjetër, duke marrë vendin Brenda një kohe shumë të shkurtër. Procesi është mjaft komplekse dhe mund të ndahet në disa nën-seksione. Duke pasur parasysh kompleksitetin e gjithë çështja është edhe dhënë atë një numër të nën-faqet e tjera, duke përfshirë edhe këtë një të tillë. Faqja kryesore prind është fizika e shkarkimeve rrufe janë më në përgjithësi Vazhdimi Përkushtuar për të, për shembull, disa pjesë subpages e shkencës realitet- . Përmbledhja themelore e pronave shkarkimeve mesatare është e mundur për të gjetur këtu . Tabela është marrë nga Lightning: Fizika dhe efekteve (2007), autorët Dr.V.A.Rakov , Dr.M.Uman , të dy nga Universiteti i Floridës , Departamenti Rrufe grupit kërkimor

 

 

Materia është përshkruar gjerësisht në literaturën shkencore. Në faqen Librat me e mundshme të gjeni shumë referenca në literaturën e shkarkimeve rrufe, i cili qëndron në mënyrë të veçantë të përmendur tashmë Lightning: Fizika dhe Effects , Vařáková, M.Uman (2007). Përmbledhje e përmbajtjes , Link to Google Books . Ajo është një nga veprat më të mëdha, të shkruara ndonjëherë për proceset e shkarkimeve rrufe (687 faqe, mbi 6000 referenca). Gjithashtu çdo libër tjetër i dy autorëve përmban ndër të tjera materiale Gjithëpërfshirës reference. Për shembull Shkarkimi Rrufeja , M. Njeriut (2001) - mbi 1200 referenca (referencat në librat Google ).

 

Pavarësisht se çfarë ndodh para dhe pas, pjesa më e rëndësishme (edhe më të fortë) të shkarkimit me Return Stroke. Edhe pse ajo transferon shumica e energjisë shkarkimit (99%), por merr kohë të shkurtër (më pak se 10/1000000, të një pjese të dytë të paktën e saj më thelbësore të saj). Për këtë arsye, edhe ka një efekte shumë të rëndësishme mekanike. Në disa raste mund të jetë një pjesë e konsiderueshme e energjisë shkarkimit edhe transferohet Gjatë procesit, e cila quhet Vazhdimi aktuale (Ndodh vetëm ndonjëherë). Në raste të rralla të caktuar ajo mund të shkojë deri në disa sekonda, usuall një dhjetat pak. Aktuale, marrë vendin Mes të resë dhe tokë gjatë Kjo është përafërsisht një mijë herë më e dobët, Than Rs. Duke pasur parasysh kohëzgjatja Prandaj kështu mund të kryejë dhe një pjesë e madhe e energjisë. Falë Kjo nuk është kryer thatësirës dhe aktuale dobët - "vetëm" qindra Amper, kundër qindra mijëra në rastin e RS, dhe ka një normë zero e rritjes, efektet e mundshme të saj mekanike, krahasuar me RS, për t'u konsideruar si zero, asgjë edhe detyruar në mjedis. Por ajo mund të shkaktojë dëme të dukshme, për shkak të efekteve termike për shembull në instalimet elektrike ose avionëve do të drejtojë goditur. Gjithashtu, është pothuajse e sigurt, që mund të jetë i përfshirë në dëmtimin e bimëve, por jo nga induksion. Ndoshta varet nga shtigjet me tanishëm bëhet me anë të dhe se si ajo është përhapur në shtigjet e rastit.

 

Në sajë të vazhduar aktual Ndodh Herë pas here vonesa shumë të gjatë në mes disa nga shkarkimit të mëvonshëm RS të njëjta, të cilat kanë tendencë për të distancës mesatare 50 - Rrallë kalon 60ms dhe 250ms. Për shkak të lëvizjes dinamike në atmosferë (Travel Channel e ajrit jonizues poshtë erës) mund të ndikojnë në afterdischarge thatë më shumë se dhjetëra apo qindra metra nga RS e parë, dhe me anë të pajisjeve matëse elektronike përdoret për të vlerësuar ndikimin e pozicioneve shkarkimeve rrufe nuk mund të vlerësohen si një pjesë e The Same shkarkimit.

 

 

 

Përçuesve rrufe

Shufra rrufe në fusha kulture edhe shfaqen në një faqe të veçantë - shufra rrufe

Në faqen Kjo foto Kryesisht ekziston dokumentacioni i lokacioneve lokalizuara rrethit kulture, por edhe (kryesisht) të çrregullt depozitoi `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture ( RDF ). Ata beed mjaft e qartë, që shufra Easily localizable rrufe, që mund të tërheqin shkarkimin rrufe të ngjashme, si era e birrës një alkoolike, janë të vendosura në fushat në një akuza shumë të gjerë. Ata janë kryesisht shtyllat e linjave të energjisë. Gjithashtu shpesh të tensionit të lartë telat, që tërhoqi shkarkimin, dhe pastaj ajo ra nën to. Në disa raste, shtyllat janë pothuajse një pjesë e modeleve, dhe në rast të disa fotografive është me të vërtetë e vështirë të imagjinohet, që ishte model temperatura njëjtë Origjinën ndryshe nëpërmjet një shkarkim atracted nga lërim të pranishëm atje.

 

 

 

Earthground

është një pjesë e pandashme e secilit dirigjent rrufe loop, polet edhe energjisë elektrike. Përdoret për kryerjen e shkarkimit aktuale në terren sa më shpejt të jetë e mundur, për të minimizuar dëmin. Më të mirë dhe rezistenca e tokëzimit ulët dirigjent, tension pak krijuar në atë kalimin Gjatë shkarkimit të tanishme dhe rrezatuar energji më pak termike, e cila nuk e dëmton një mjedis të menjëhershme për një masë të thatë, siç do të ishte në rast të rezistencës Lartë. Çështja e argumentim është mjaft Teknikisht është detajuar në Elektroteknik Standardeve EN62305. Ai është absolutisht i sigurt se çdo (pune) Fusha e linjës pushtetit është hartuar në përputhje me to dhe inspektuar në intervale të specifikuara.

 

Shufra rrufe janë propozuar dhe i projektuar për të rrymave maksimale e pikut 200.000 Amper. Shkarkimet e tilla rrufe kanë gjetur tashmë një të vërtetë të rrallë, por ekzistojnë. Krejtësisht vit do të zhvillohet në atmosferë për rreth tre miliardë e shkarkimeve rrufe, vlera aktuale e pikut kurbë prej 30.000 amper është vlera mesatare e shumica e tyre. Por shumica nuk do të thotë të gjitha.

 

Përveç kësaj, në fushat e kulture ka shumë "jo-standardizuar" përçuesve rrufe - një dorë e karakterit artificial, të bëra nga njerëzit, edhe pse në asnjë rast për argumentim: furnizimi me ujë, shpërndarja e ujitjes. Linjat e ndryshme të shërbimeve, që as të ndërhyjë deri në sipërfaqe, ata janë ruajtur plotësisht në ilegalitet. Karakteri i shqetësimit tokës nga gërmimi, punimet, shtrimin e shërbimeve, shtresa mbrojtëse dhe ri-mbushje. Mbrojtur, argumentim dhe shtresa mbrojtëse, apo lagështia përcjellëse në rastin e kullon nëntokë mund të kontribuojnë në rritjen e përçueshmëri e tokës dhe sipërfaqe tokësore Direkt mbi temën e disa nga urdhrat e madhësisë.

 

Përçuesve të tjera të shquara janë rrufe grumbujt e plehut. Ato përmbajnë sasi të konsiderueshme të electrolytes shpjegueshëm (ure, nitrate, nitratet, produkteve të zbërthimit të materialit bimore). Ka shumë urdhra të përçueshëm magnitudë më shumë, se zakonisht i pranishëm në ujë tokë nënujor. Përveç kësaj, aty ndodhin nga proceset kimike dhe të ngjashme të rëndësishme që po ndodhin kundër ngrohjes avullimit dhe përreth, në mënyrë që ajri është i ngopur me jonet dhe dukshëm më të përçueshëm deri në dhjetëra shumë metra. Proceset elektrostatike Gjatë rrënimit paraprak mund të shkaktojë një pushtet shumë të rëndësishëm Përcjellës mbi ta, duke rritur më tej sasinë e joneve përçueshëm për shkak të ionization elektrike në terren, dhe mund të rezultojë në kryerjen preferenciale të LEDER rritur (SL) në vende të thata, si dhe shumë lehtë nga vende të thata ngre Streamer pozitiv (PS), që pas lidhje me SL (Procesi Attachment) përfundimisht krijon një rrugë përçueshëm lidhur në fund mezi re dhe tokë dhe kryerjen e thr parëReturn Stroke në tokë, e cila mund të ndiqet pas një intervali nga më shumë Disa goditje e mëvonshme.

 

Një argumentim, të bërë nga njerëzit, kjo është e mundur për të gjetur në vend, por krejtësisht të padashur, janë pjesë e avionëve shembur (kryesisht WW2), e vendosur në një thellësi nën plugimi nëntokës, pasi nuk mund të gjendet edhe një shumëllojshmëri të mbetjeve arkeologjike (Mosha Hekuri, Mosha bronzit, përfshirë skorje furre), ose harruar rënë dhe pjesë të pajisjeve bujqësore apo aktivitet çfarëdo industriale. Në disa raste, të komponenteve të thatë të bëhet një pjesë integrale e modeleve të rregullta ose të parregullta, të specifikohen këtu dhe këtu . Domethënë shkakton në tokë vetëm mbi ata, dhe lokale Rritja e përçueshmëri të disa urdhra të madhësisë, dhe në rast thatësire dhe mbi ato bimë nuk janë vetëm dobësuar nga energjia elektrike, por të dëmtuara plotësisht dhe krejtësisht i vdekur (Gjatë minutave, orët maksimale pas shkarkimit). Generate objekte mbi nëntokësore theit gjurmë besnikë (pulla) në kulture i hapur. Në rast se një zgjedhje e mirë dhe të vërtetë të thatë pa, se sa rekomandojnë Explorers - gërmoj këtu, Eugene. Nëse ata nuk u nxorën nga nëntokësore deri më tani, Ata janë të vendosur atje deri në këtë daystill. (Photo, GPS)

 

Kjo është diçka e ngjashme, por jo identike si cropmarks , shih arkeologët. Procesi në këtë rast në sajë të shkurtojnë energji elektrike nga javë apo muaj për orë ose ditë dhe është shumë më intensive dhe më e mirë e dukshme. Edhe atje bëhet brez i cropmarks mesme, për shkak të energjisë elektrike, too. Disa prej tyre nuk do të bëhen të dukshme ndonjëherë pa energji elektrike. Cropmarks dytësore në shumicën e rasteve vetëm ndiqni forma e linjat e tramvajit dhe ata janë më intensive, ku rryma do i solli ata janë grumbulluar. Në vende të tjera ata mund Kryesisht Përfaqëson pozitën e kontaktit rrufe (s) në tokë dhe lagje të afërt. Së fundi, në disa raste ata mund të ndjekin të ndryshme nëntokësore arkeologjike (edhe gjeologjike apo industrial) strukturave, të cilat përndryshe do pa kontributin e energjisë elektrike Ose të tregojnë një intensitet të dukshëm më të ulët, vetëm minimale ose jo në të gjitha. Më shumë detaje do të paraqitet në faqen e arkeologëve dhe pjesë e saj cropmarks mesme

 

Shenja të ngjashme - pulla shpesh lindin vetëm mbi linjat nëntokësore, kryesisht kullon, kanalizime, tuba uji, por ajo mund të jetë e ndonjë linjave të shërbimeve. Ato pastaj mund të bëhet një pjesë integrale e modelit të rregullt, nëse ata janë të krijuar. Ata vetëm mund të bëhet një pjesë e çrregullt rrafshuar kulture (dëmtuar, dobësuar), dhe kështu mbetet krejtësisht pa u vënë re. Gjithashtu është e mundur, që krahas tyre (linja e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) ose misri vdekur) nuk është krijuar asgjë tjetër, dhe përsëri TET injoruar plotësisht. Në rast thatësira dhe ata janë të konsideruar të jetë vetëm një tramline re, pse jo në të gjitha për të ndjekur drejtimin e tyre. Ata mund të jetë i gabuar për shtigjet përmes fushën e kulture, që mbahen si një tradicionale Sidomos në Britani duke përdorur bar-hapëse. Në një mënyrë të ngjashme shtigjet shkaktuar - linja e parashtruar `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) ose plotësisht kulture vdekur - do të jetë plotësisht i pavarur Përshkruar në faqen e linjave në kulture (dhe subpage e anomalive)

 

Bimët në një vend të thatë dhe të verdhë dhe kafe tani shpejt se përreth, të dëmtuara jo vetëm, bimësi të vdekur, dhe pas disa kohe zhduket plotësisht (sepse ata kanë shpërbë). Ata veprojnë si për shembull vegjetacionit origjinal gjelbër pas patate Ploughed jashtë. Parë e gjelbër, në lartësinë tmerrshëm, bimë të forta dhe të shëndetshme bëhet në të njëjtën ditë, Tawny, thahet, pak fleksibël, në masë të butë dhe i çrregullt, dhe pas disa ditësh askush nuk do ta njohin, se në fushë ka rritur ndonjëherë patate. (Tharje Foto eksperiment)

 

Tjetër është e mundur për të përmendur earthings dhe shufra rrufe të karakterit natyror - pemë, shkurre, pishina e ujit, burimet, gabimet gjeologjike. Nga rruga, të gjithë dowsers, i cili në çdo film apo dokument për qarqet kulture janë si të zënë si bleta pak dhe shkopinjtë Dowsing në duart e tyre janë tjerrje si weathercocks. Ata kurrë nuk ishin në gjendje të thjeshtë-mendje Tyre trurin, as ndonjë nga kalimtarë apo ekuipazhi, ishin në gjendje të kuptojë gjëja më e rëndësishme: Cilat janë përgjigjur shqisat e tyre se janë burimet e vetme dhe gabimet gjeologjike, ose ndonjë objekte të tjera të nëndheshme, të cilat kontribuan në mënyrë të konsiderueshme ajo të tërheqë rrufe shkarkimet. Në të njëjtën masë që ai mund të kontribuojë perceptimin e tyre dhe shufra lëvizjes efekte shumë kryelartë, i shkaktuar nga rrufeja goditi në atë vend. Magnetizëm, mbetet e energjisë elektrike statike, kimikate të rrezikshme të krijuara nga elektrolizë dhe Pyrolysis. E fundit por jo më pak, lëvizja e shkopinjve janë shkaktuar nga perceptimi subjektiv edhe, pavetëdijshme vizuale - prania e modeleve të pakuptueshme të rregullta. Në çdo dokument i ngjashëm nuk ishte mbyllur sytë demonstruar dhe dowser. Në vendin ku qarqet kulture janë të pranishme, ndoshta do të jetë një majmun të trajnuar me sukses Dowsing, nëse jo sytë.

 

Lloji i fundit i argumentim i Mundshëm (shkopi fakt edhe rrufe) që mund të përmenden, janë linjat e tramvajit. Ata mund të konsiderohet gjysmë të rrugës ndërmjet artificiale dhe natyrore. Ata mbledhin dhe për të mbajtur ujë dhe lagështisë për periudha shumë të gjata, se sa i menjëhershëm i tyre përreth, kështu që ata janë përçues shumë më i mirë aktual. Mijëra e fotografive. Siç është përmendur në faqet e shumë të tjera të kësaj faqe interneti, mund të jenë shumë edhe kontribuar ndjeshëm në kryerjen e energjisë elektrike Përgjatë vende fushën e, ku shkarkimet rrufe nuk ka ndikim në të gjitha.  linjat e tramvajit është një faqe, ku i është kushtuar një vëmendje të veçantë për ta.

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Uiski më të mirë, birrë, elb, fabrikë birre, birrë, pirja.

 

Mortaja mirë, fabrikë birre, elb, pirja, uiski, birrë.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

Shumë lëndime dhe vdekje mund të parandalohen përmes një kuptim të rreziqeve  R.Neal i linjave të energjisë elektrike, pajisje, litarët extension, dhe vetëtima.
Një ferr inteligjent do të jetë më mirë V.Hugo se një parajsë stupid.
Unë kurrë nuk e bëri punën e një ditë në jetën time. TAEdison Kjo ishte e gjitha fun.
z