Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-krijuar-nga-rrufeja-mekanikës . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Mekanikë rrufe
Efektet mekanike të shkarkimeve rrufe, shkarkimin e përsëritura në një apo disa pika
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

 - Site makinë-përkthyer

Kundërta e një fakt është një gënjeshtër, por e kundërta e një të thellë  N.Bohr vërteta shumë mirë mund të jetë një tjetër vërteta të thella.
Thunder është e mirë, rrufeja është mbresëlënëse. Por kjo M.Twain Kjo është rrufe e bën punën.
Nuk është e qartë se inteligjenca ka ndonjë  S.Hawkingafat-gjatë vlera mbijetesa.

Deri në kilogram disa TNT / metër e shkarkimit

PagPh
Efektet mekanike të shkarkimeve rrufe (pak mbi mesataren) mund të krahasohet me shpërthimin e kurrizit shpërthyes, disa qindra gram për metër. Më shumë se shkarkimin mesatare më shumë se një kilogram disa metër shpërthyese për. Efektet specifike të konsiderueshme dhe kjo varet nga tiparet e tipit të përzgjedhura të shkarkimit kontakt me tokën.

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Fizikë, teoria, parimet, zhvillimi, efektet e ndriçimit.

Burimet më të mira nga librat shkencorë dhe internetit.

Galeria e fotove nga 117 Lightning Chuck Dosswell .

Foto shumë të mirë, në gjendje për t'u përdorur Slideshow

 

 

Shikojnë carefull dy fotot këtu poshtë.

Kërkuar në theese dy fotot e mësipërme, në gjendje të përpiqemi të imagjinojmë, se sa të fortë forcat shfaq në atë vend. Kjo pemë, ton Disa peshojnë, duket si ndeshje të thyer, si dhe pjesët e thyera janë shtrirë kudo raundin atë vend si ndeshjet shpërndara. Bëhuni ka me të vërtetë një shpërthim i madh atje, si qindra kg disa TNT, dhe në vendosjen relativisht e pakoordinuar të shumë më tepër shpërthyese. Gjithashtu e mundur të imagjinohet, sa energji dhe puna do të duhet të jetë, për të bërë të njëjtin efekt të ngjashëm me një pemë, i paprekur, për shembull për të shtënat e filmit. Sëpata, saws, saws pushtet, autocrane, traktorë, punëtorë, disa orë të punës ekipore. Krahasoni atë vetëm flash çuditshme rrufe, dhe vetëm një ndarje të dytë. Disa Karakteristikat fizike të goditje rrufe në tabelën volgende.

 

Karakteristikat tipike flash (nga Lightning: Fizikë dhe Effects , Rakov, Njeriut , faqe 6); (tabela tërë poshtë këtë faqe)

Në përgjithësi flash (CG - shkarkimit tipi negativ)

Kohëzgjatje 200-300 ms
Numri i strokes në flash 3-5 (Rreth 15 deri në 20 për qind e flashes rrufe janë të përbërë nga një goditje të vetme).
Intervali Interstroke 60 ms
Transferimi i ngarkuar 20 C
Energji 109 - 1010 J

 

Gjithashtu një vështrim të shkurtër në një libër tjetër, electromagnetics Rrufeja , Robert L. Gardner , Taylor & Francis, 1990 ISBN 0891169881, ku vetëm në faqet duke filluar në gjendje për të lexuar diçka në lidhje corona shkarkuar, që shfaqen në shumë-tensionit të lartë sistemeve. Çdo rrufeja-shkarkimit është një "të vërtetë shumë-shumë-shumë-shumë-shumë-tension të lartë-sistemit-shkarkimit", dhe vepron me thatësira dhe tensionit të lartë, që kurrë nuk do të gjendet ndonjë në ndonjë njerëzve - sistemet e bëra dhe makina. (Ndoshta vetëm rrufe - shufra) më shumë për shkarkimin brerore në disa faqe të tjera të

 

Në të njëjtën kohë, duke iu referuar: Duke vlen një fakt shumë të rëndësishëm. Pavarësisht gjithçkaje që ka ndodhur në vend në aspektin e mekanik, nuk duket në faqen as ndonjë aluzion të materialit djegur ose djegia, që nuk ka asgjë tregues se djegur në vend apo vetëm një moment shpërtheu, e lëre më ndonjë shenjë e një zjarr të madh.

 

Gjithashtu e mundur të imagjinohet, që fluturon forcat ngjashme ose më të madhe të dalë në një fushë, gjatë shkarkimeve rrufe atje, por shumë në mënyrë të barabartë të shpërndara. Në rreth 1.000 gjeth në m 2 , punon si një shkëndijë gjigand - boshllëk, dhe jo çdo kërcell vdes, ndoshta më pak se 1% ose pak më shumë, nuk është e mundur të njohin. Me të vërtetë shumë Shpesh, rrufe Menjëherë më pas, nuk ka paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) Që kërcell në këtë fushë, për shkak se impulsi mekanike ishte me të vërtetë e madhe, por të shkurtër. Dëmtimi mekanik mund të duket, por i panjohur, dhe do të rritet në sajë të rritet. Bimët janë shumë më të dëmtuar nga impulsi energjisë elektrike, detyruar në to (induksion elektromagnetik klasik, Veprat bimore si pika approximatelly tela drejtë), ose drejtpërdrejt nga Kryer elektrike aktuale, rrjedh nëpërmjet saj në sajë të rrymave të ajrit Corona, përçueshmëri (shumë e vogël, por nonzero) ose "lidhur momentally rrjetin e gjeth dhe Leafs", krijuar nga impuls mekanik të çastitReturn Stroke 'S disa precedent në RS mëvonshme dhe shkarkimin multistoke rrufe, Kjo shkaktuar shkurtër, lakimi i çastit gjeth në sipërfaqen e tokës.

 

Bimët mund të preken nga një ose më shumë shkarkimeve pasuese (që vijnë në një rresht më pak se një të dhjetën e një të dytë), dhe gjatë asaj kohe, formë e modeleve të rezultojnë ndryshe mund të ndryshojë përkohësisht (si unaza ujit), dhe shkarkon pasuese mundet diku kurrë vetëm të bien në të njëjtën pikë. Për shembull, në librin ... Se rastet janë raportuar disa vetëtima pozitive Gjatë shkarkon pasuese asnjëherë nuk goditi në të njëjtën pikë, në çdo kohë disa dhjetëra metra më larg, si në qoftë se shpatullat e saj, në rënie vetëm një lak pas çdo tjetër, neveriten Reciprokisht nga një tjetër.

 

Në sajë të indeve, ende në gjendje shumë të mirë, jo të dëmtuara ", e butë dhe elastike" Ata janë në gjendje të qëndrojë prapa deri shumë shpejt, dhe të jenë të "shkëputur" Kjo do të jetë, por përpara se struktura e shkeputur çastit thatë tërë është goditur nga tjetri , menjëherë vjen restrike (Bëhet përafërsisht. 30-60 ms pasi parë Return Stroke), Dhe çastit Kjo strukturë e tërë është "ekspozuar" me atë rrymë elektrike. Asgjë e dukshme, duke qëndruar gjeth drejtësi që pas të gjitha, bimët duken intacted, edhe nëse dëmtuar keq. (photos)

 

Me të vërtetë, menjëherë pas rrufeja, edhe nëse dëmtuar (ose vdiq), indet bimore dhe strukturat mbeten pothuajse mekanikisht pandryshuar edhe nëse PËRMBAJNË qind e rëndësishme e qelizave të vdekur, pronat e tyre mekanike - elasticitet, elastik, marramendës dhe forcën rrotullim do të ulë me shpejtësi, por pas Disa ditë ose javë. Edhe thatë dhe bimët, që u vranë Menjëherë pas rrufe, dhe madje edhe në qoftë se ata morën thatësirë ​​dhe sasi të energjisë, shumë më e lartë se sa vdekjeprurëse, ende disa ditë duket si i gjallë, pastaj ata të verdhë, nga të thatë dhe të bie përveç. Gjendja e tyre është e mundur të krahasohen për shembull situatën e një lule shqyer në një vazo. Ofrimit dhe transportin e lëngjeve është pandërprerë, dhe disa pjesë mund të shfaqin metabolizmin e tyre për disa kohë ende. Vetëm se bimët kanë marrë një sasi të energjisë me të vërtetë fluturon më e lartë se ajo e përshkruar në raste (50, 200 apo më shumë herë mbi dozë vdekjeprurëse), mund të kthehet menjëherë verdhë në kafe, apo edhe edhe djegur carbonised. Bimët me transportin e ujit ndërprerë shfaqin shenja të dukshme të des larg shumë më të shpejtë (100, 1000 herë) temperaturën si në rastin e kundërt. Krahasuar me ditë apo javë, thatësira dhe Pasojat në rast manifestohen tashmë Shpesh Brenda pak minutash, në orët më të madhe. Kjo përçarje e transportit ujor Brenda bimë është shumë e dukshme dëmtimi nevojshme mekanike apo termike dhe tharje thjeshtë ose vdekja e pjesëve të bimëve (p.sh. njëqind) është krejtësisht e pamjaftueshme. Si është e mundur që të bindë në një eksperiment shumë i thjeshtë (dhe do të jetëphoto), Dhe madje edhe një pjesë e bimëve, që është krejtësisht e vdekur, mund Gjatë gjithë pjesën tjetër të sezonit në rritje, apo jetës së një pjese të bimëve (fletë) pa ndonjë defekt me sukses Kryen funksionin e indeve të enëve të gjakut.

 

Çështja do të shqyrtohet në detaje shumë më tepër në faqen Elektro-FITOPATOLOGJIKE . Nuk do të përshkruhet për shembull metodologji kuantitative për përcaktimin e vlerës së energjisë elektrike bëhet me anë të, pas së cilës nuk do të shfaqet vdekja e një sasi masive të caktuara të materialeve bimore, ndoshta rillogaritet në lëndës së thatë. Gjithashtu do të shqyrtohet dhe të dokumentuar për shembull përcaktimi i doza vdekjeprurëse të energjisë elektrike për materialet bimore të ndryshme, ndikimi i shpejtësisë kalimi aktuale (tension aplikuar), sjellja e materialeve bimore, pas kalimit të vdekjeprurese nën, mbi sasitë vdekjeprurëse dhe shumë vdekjeprurëse lart e energjisë elektrike, si dhe shumë fenomene të tjera.

 

Pjesë të tjera të energjisë elektrike në gjeth Transferuar ndoshta me induksion elektrostatike tanishëm dhe të ardhshëm nga përçueshmëri në tokë tokë, dhe rrënjët nëntokësore pranë. Nuk është e mundur të dalin ndërhyrje të shumta dhe rezonancë ndërmjet të gjithë se rrymave përshkruar. Induksion elektromagnetik dhe elektrostatike, rryma Corona dhe rryma të drejtpërdrejta në terren tokë. Gjithashtu ndërhyrje të mundshme mes LEMP - prodhon valët e çdo frekuencë dhe çdo kërcell e mundur dhe gjethe e saj, ka kapacitet induksion, rezistenca frekuencën, dhe rezonancë mund të duket si LC, RC apo qark LRC elektrike.

 

Edhe ndërhyrjet mekanike mundshme - gjeth dhe Leafs mund të duket si burimet dhe Pendulums.

 

Gjithashtu e mundur të imagjinohet, që në kushte të ngjashme dhe (impulse shumë të shkurtër mekanike vjen nga lart), nuk mund të duket diçka si një valë në ujë, qarqet edhe. Është e mundur për të parë të erës valë në fusha kulture, ( Video ), pse jo qarqe pas thatësirës dhe impulseve të mëdha vertikale mekanike nga rrufeja? Ashtu si disa qindra kg TNT vetëm mbi këtë fushë. Gjithashtu nuk është vetëm një tokë pak dridhet nga toka, vetëm në vendin ku rrufeja goditi të bazuara, si dhe e çdo Përshkruar Midis efektet e mundshme të ndodhë rezonancën e madhe mekanike dhe ndërhyrje. Valë gjithashtu mund të shfaqen në këmbë, si në rastin e fotografive Chladni .

 

Duke iu referuar: kjo nuk është e gjitha, ajo që mund të ndodhë atje, edhe impulset e mundshme të mëdha elecromagnetic dhe rezonancën edhe e tyre dhe ndërhyrje. Dhe përveç kësaj të gjitha ato që, nuk mund të dalin rrethore rrymat apo gjysëm-cirdular elektrike (dhe forcat), vetëm njëjta ose të ngjashme dhe shumë klasik në tre faza-rrjetit energjisë elektrike. Ndoshta edhe shumë më e komplikuar.

 

Por pas gjithë kësaj, thatësira dhe impulset e madhe mekanike dhe elektromagnetike dhe forcat dhe të gjitha ndërhyrjet e tyre dhe rezonancën, ura e mundshme se çfarë ndodh, se menjëherë pas stuhi, nuk është e mundur për të parë në fushën e kulture apo ndonjë orher absolutisht asgjë, askush nuk e dëmtuara paraqitur `do të jetë (të dëmtuara, dobësuan) bimore ose kërcell. Falë lëvizje shumë të ngadalshëm të proceseve biologjike, metabolizmit në bimë, shumë prej tyre, edhe në qoftë tërësisht të vdekur, apo dëmtuar, shumë ditë pas një hit dhe duket shumë e ngjashme paqartë nga ajo ndikohet edhe nga Pak Kjo absolutisht padëmtuar. Ndoshta pas një jave, të mundshme për të parë dallimet në gjatësi. Bimët vdekur për të mos rritet, por ende i gjelbër, smaller.These vetëm. Vetëm pas një periudhe shumë më të gjatë Ata të verdhë, pastaj kafe, e thatë dhe të bie përveç. Dëmtuar, por bimët ende gjallë vetëm edhe ndalur në rritje dhe të pjekur dukshëm ngadaltë. Mënyrë të qartë, atëherë bëhem më ngadalë, tashmë gjithmonë do të jetë së paku Disa ditë ndryshim i dukshëm në madhësinë dhe shpejtësinë e pjekurisë nga impiantet padëmtuara. Më shumë informacion në seksionin Anatomia (pjesa e Biologjisë faqes) Eksperimentet edhe shumë atje, foto, video.

 

Të tilla një Proceset biologjike ngadalshëm në bimë, Kjo është arsyeja, pse vetëm krijues dhe autor i mundshëm dhe deliquent dhe penale, thatësira dhe kohë të gjatë me sukses u arratis dhe nuk ishte fajtor për të kryer dhe gjuajtur poshtë. Çfarë është më tepër, arriti me shumë sukses të gjithë kohën kapem fajin për të gjitha llojet e mundshme edhe fajtorët në fushën e RAL, TIC, ric, strategjike dhe dhjetra e doktrinave të tjera dhe mësimet, nga çdo shkencë serioze dhe ekzistuese në botë realisht individ neutral (në fakt nuk janë vetëm disa prej tyre) shumë shpejt refuzuar.

 

Të gjitha që forcat Përshkruar (i madh) mekanike dhe elektromagnetike (elektrostatike mundshme edhe, edhe ka qenë fushë elektrostatike madh, jo vetëm në gjendje për të shmangur kokrra ose fletë të electroscopes në "bazë shkollore eksperimente", por ajo edhe "Shmang" peshon ton pemë, tyre dhe të thyer si ndeshje, ose vrasin kopetë e lopëve apo kafshë të tjera) vetëm "ekspozuar" në disa gjeth fotot fshehur, Leafs dhe kokrra, dhe në fillim kishte bë vetëm ndryshime mikroskopike. Të gjitha gjeth, në sajë të gjendjes së tyre akoma shumë të mirë dhe fleksibilitet, shumë shpesh bëhen duke qëndruar prapa deri (në sekonda ose më pak). Ndryshime të dukshme dhe të matshme do të bëhet shumë më vonë. Ndryshimet shumë të ngadalshëm biokimike, edhe normale (i ngadalshëm) ndryshimet në rritje. Pas ditë, javë, por më shpesh, të gjithë që ndryshimet mikroskopike (i pranishëm edhe e kimikateve të dëmshme dhe toksike të krijuara nga elektrolizë atje, dhe ndryshimet e krijuara nga nxehtësia) do të bëhet një ndryshime të dukshme makroskopike, dhe me të vërtetë ul fleksibilitet dhe fuqi, duke tensible përkulje dhjetat e për qind. Vetëm për shkak të rritje, që të gjitha ndryshimet e parë absolute e padukshme të bëhet gjithnjë e më të dukshme dhe të matshme. Bimëve të dëmtuara bëhet gjithnjë e më e dobët, " Periudha Migrimi "e kimikateve të dëmshme dhe toksike drejt rrënjëve është shkaku i Kjo seksionet e poshtme e gjeth (vetëm disa centimetra nën tokë) bëhet më e dobët, më pak fleksibël, rezistent ndaj shumë pak bending. Pas një kohe të gjatë të thatë (ndoshta Disa javë), dikush i habitur, gjeth kulture janë ende duke qëndruar në këmbë. Prandaj ky seksion është më i ndjeshëm ndaj banim (dëmshme, dobësuar), por bimët janë ende në këmbë, falë edhe të faktit që pjesërisht të mbështetur njëri-tjetrin. Ndërsa bimë të shëndetshme ballë forcave (p.sh. era) Kjo në masë të madhe të kalojë peshën e tyre, me kalimin e kohës do të dobësohet aq shumë tashmë që nuk jeni në gjendje pothuajse një haraç peshën e tyre. Pesha aktuale e bimëve misri, Zënë një hektari, është në varësi të llojit dhe fazën e rritjes për një kohë të gjatë para se të mbërrinte pjekjes edhe mbi 50 ton. Kjo do të thotë 5 kg/m2, dhe në rastin e dobësuar se bimët janë ende të vyshket. Disa ditë më vonë ...

 

Të gjeth janë ende duke qëndruar në këmbë, por çdo gjë është tërhequr në një pjesë të ngushtë, të lehtë dhe më të paparashikueshme dhe më të çmendur të gjithë. Pas një kohe të gjatë të thatë të përgatitur, shumë javë, në shkallë të parë dhe bëhet Ky proces mund të zgjasë vetëm disa minuta dhe orë ose dy, ose më shumë - shumë të lehta shiu, apo natën - agimi - krenari në mëngjes, dhe minuta gjatë peshën e çdo kulture bimore mund të dyfishohet. Se ndoshta Rritja raundit të gjashtë gram në fron (përfshirë leafs dhe spikes), me të vërtetë jo shumë. Por do të thotë edhe Raundi 5 kg për sq , metër dhe një gjysmë ton në janë.

 

(10x10m, diametri rrethit ose 11.2 metra, një ton per diametër 16m rrethit)

   - Disa qarqe kulture janë shumë më të mëdha ...

Të gjithë, me të vërtetë shumë e dobësuar gjeth ende qëndrojnë lart, por shumë prej tyre mbështesin njëri-tjetrin.

 

Dhe tani gjithçka është duke shkuar me të vërtetë duke i dhënë fund që tregojnë, pjesa më tronditëse e qarqeve kulture formuar, që zgjat vetëm disa minuta, ose pak më të gjatë. Gjatë festë padëgjueshëm e muzikantë joekzistues, Gjatë duartrokitje të një publiku jo-ekzistente, i shoqëruar nga tingujt padëgjueshëm dhe dritat ndezje të fishekzjarreve padukshme joekzistues ceremoniale, për shembull aktivizohet vetëm nga një fllad të lehtë, ose, dhe ndoshta asgjë si kjo (Me sa duket) - i pari del efekt të dukshëm, dhe shkaku i krijimit modelet e fundit të rregullta në kulture, pasojat e para dhe vetëm i të cilit do të jetë e vëzhgueshme të vërtetë, që mund të ndodhë vetëm brenda pak minutash (disa metra katror brenda disa sekondave). Se ai vetëm vende, shumë të saktë që do të përcaktohet gjitha precedent kohë të gjatë pse komplekse, por ndërhyrjet shumë të sakta dhe rezonancën, efektet edhe të tjera mekanike dhe elektromagnetike, që u botua në të njëjtin vend shumë javë më parë dhe askush nuk është në gjendje për të kujtuar atë, vetëm tani po fillon për të vazhduar

 

Efekti domino!

Nga rruga, se "fishekzjarre" ishte me të vërtetë pranishëm aty, shuma e madhe e dritave dhe të çara shurdhues, por diku parë - ndoshta shumë javë - stuhi dhe rrufe ...

 

Tani, çdo gjë është gati për këtë fund, vërtetë e madhe finale:

Pas vetëm një minimale, ndoshta fillimi i padukshëm absolute parë apo impuls (flutur, ose vetëm një gjeth pak, të prirur për tokë më shumë se vetëm pak, dhe çuar përpara të tjerëve), sheafs e gjeth bëhet shumë shpejt ajo bie poshtë dhe të fillojnë Bending e të gjithë të tjerët në tokë. Por ai që vetmet vende, ku "Ekspozita" u shfaq. Ky është fundi i vërtetë i të gjitha se të gjatë, Procedurat zgjasin shumë javë. Askush nuk kujton, ajo ishte me të vërtetë e parë dhe vetëm një shkaku dhe kur ajo ndodhi. Howgh .

 

Banesë (të dëmshme, dobësimi) duket se me të vërtetë vetëm për vendet, që janë "ekspozuar" nga rrufeja dhe ndërhyrje, kohë më parë, shumë javë. Kjo ekspozitë, me të vërtetë Ngjashëm me klasik, kryesisht në shekullin e kaluar përdorur, argjendi-halogjenëve Photographics materiale, gjatë asaj vetëm një foto fshehur shfaq në kulture. Pas kësaj u bë dhe zhvillim (me të vërtetë shumë i ngadalshëm), duke përdorur vetëm natyrën e vërtetë fizik - biokimike - Proceset kimike në bimë kulture në rritje ", zhvilluesi i", duke bërë oksid-reduktimin e proceseve, në rritje në proceset biokimike e gjeth dhe weaking e tyre për shkak të mbeturinave produkte i pranishëm elektrolizë atje), dhe pas të gjitha që të bëhet një ", ndërmjetëse" Vizualizimi i foto nga efekti domino. Fakti interesant është se "ekspozitë" në gjeth kulture (raster) në fushë vetëm vazhdoi për shkak të shumë, shumë, shumë intensive "blic fotografik" - rrufe. (10 9 -10 14 më të fuqishme)

 

Është e mundur të thuhet, se në çdo fushë kulture punon si një e vërtetë, analog (jo-digjitale thotë) materiale regjistrim, në gjendje të regjistrojnë çdo (por e madhe) Proceset elektromagnetike, që u shfaq vetëm mbi atë, mekanik edhe (por i madh, shumë). Kjo është e mirë, materiale të thatë dhe është shumë e vështirë për të overexposure mundshme.

 

Se paragrafët më lart dukej pak si i përshkruan formimin qarqet kulture vetëm, ose disa Similary tjetër, vetëm shifra të zakonshme dhe simetrike. Por në fakt nuk është përshkruar parimi i formimit të ndonjë tjetër depozitohet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture në botë. Absolutisht Identike proces, por vetëm formimin dhe dalë nga simetrike të zakonshëm, rezonancë dhe shifrat ndërhyrje zhdukur. Tillë një proces i lehtë forma identike dhe miliona herë më të rrumbullakta "shifra" kulture në botë, absolute unsymmetrical, me pronë vetëm një më të zakonshme: Të gjithë ata u shfaq në sajë të energjisë elektrike të furnizuar nga shkarkimeve rrufe, dhe shumica e tyre u shfaq shumë ditë ose javë pas kësaj. Gjithashtu shumë e rëndësishme është fakti që mënyra me të vërtetë shpesh shumë të thatë dhe të paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) kulture Duket shumë javë pas stuhi dhe vetëtima, Gjatë motit të mrekullueshme, për shembull pas një erë shumë të dobët apo shi apo krenari të mëngjesit ose asgjë si që (Butterfly. ..), dhe Fermerët tronditi ose ndonjë Vëzhguesit rastit nuk janë në gjendje të imagjinojmë se kush ishte fajtor i vërtetë, deliquent penale, dhe ata janë duke u përpjekur për të kapur askënd tjetër. Kjo do të jetë e vërtetë kurrë nuk mundshme për të kapur atë. Raunde saj shpejta midis 1/3-2/3c. Kulture e tillë është e mundshme dëmtuar përgjithmonë pasi ajo sacrifise gjitha. Dëme mesatare nuk do oversize 10% e sipërfaqeve të mbjella. Energjia e mundshme e rezervuar për një tjetër Qëllime përdorim. Gjithashtu shih mundshme për shënim për agriculturists

 

Vërtetë: Shumica e njerëzve raundin tërë botën janë në gjendje, vetëm me vullnetin e tyre, të gjejnë figura shumë të thatë unsymmetrical çdo vit, nuk ka nevojë për të lënë vendin në shtëpi më shumë se kilometër rastësishëm, dy kilometra më së shumti në një vijë e drejtë.

 

Shifrat e formuar menjëherë pas stuhi edhe mundshme, shih http://www.iccra.com . Është e mundur, që kjo në disa raste, ka "punuar" dy stuhi (dhe vetëtima) pikërisht në atë vend të njëjtë, rrufeja parë u duk disa javë para se të dytë, solli vetëm terren të ri për "pikturën e ardhshëm", një gjarpër bërë nga një banesë Disa hektarë me kulture dobësuar, por jo dobësuar sa të paraqitet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar), edhe pas javësh. Rrufe tjetër në gjendje për të punuar shumë më e lehtë, dhe shifrat e parashtruar nga Kjo mund të shfaqen menjëherë ose me orë.

 

Gjithashtu është e mundur, që shumë të forta, vetëtima jonormale dhe të jashtëzakonshme janë në gjendje të bëjnë shifrat në sekonda. (Luledielli Mar 2010 - Argentina )

 

Dhe të respektohen të vërtetë ( HOTY2008 ), se edhe pas një "dobët" rrufeja ("vetëm" 6kA), por ndoshta në sajë të shiut të vërtetë të rëndë, cloud-hov volgende Kjo rrufeja (dhjetat disa milimeters rainfal në kursin e minuta) do të jetë mundur që të depozitohet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) Menjëherë tërësi (më shumë 90%) të fushës kulture.

(Gjashtë Llogaritja hektarë, elbi).

 

Viti 2008, 1.8km vijë e drejtë nga laborator vend-, Kjo rrufeja ishte në gjendje të shikojnë dhe të dëgjojnë. Jo më shumë se dy orë pas vizitoi vendin, raundi 90% e 6 fushë ha (elbi) plotësisht depozitoi `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar). Fermer lokal konfirmuar, se para stuhisë nuk kishte kulture kërcell paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) se ai fushë.

 

Fotografi ngjashme gjendje për të parë qarqet kulture në disa libra si një shembull klasik i " banim (të dëmshme, dobësimi). " era nuk ka fuqi që të shkaktojë diçka të ngjashme në një kulture të shëndoshë, e padëmtuar nga energjisë elektrike dhe nuk dobësuar me kalimin e kohës, kjo do të në gjendje të jetë vetëm një stuhi të vërtetë. Për të vërtetën e deklaratës të ngjashme mund të bindë çdo person Veten, e mundshme të provoni atë në bimësi e ndonjë kulture të shëndoshë, të padëmtuar çdo vit.

 

Kurrë nuk ka ekzistuar ndonjë "klasik" banim (e dëmshme, dobësimi) në botë, për shembull për shkak të ashtuquajturën "rezistencë të dobët për banim (të dëmshme, duke dobësuar) ", çdo banim (të dëmshme, dobësimi) ekzistuar ndonjëherë ishte, është dhe do të jetë vetëm "qarqet kulture të ngjashme", Rrufeja-bërë, por nuk ka qarqet kulture Duket se ka (më shumë se një milion herë më të mëdha Fushat pastaj qarqet kulture në botë vjetore). Disa përjashtime mund të dalin (Tornadot, ciklonet, uraganet), por vetëm sundimi i plogët. Howgh.

 

Galeria e fotove nga 117 Lightning Chuck Dosswell .

Foto shumë të mirë, në gjendje për t'u përdorur Slideshow

 

Këtu poshtë table: "karakterizimi i plotë i rrufeja negativ cloud-tokë", lloji më i zakonshëm i rrufeja - CG negative, nga

Lightning: Fizikë dhe Effects , Rakov, Njeriut , faqe 6

Cambridge University Press, 2003 (2007), ISBN 0521035414

 

Të gjitha parametrat e "normale", klasik rrufeja, mesatare.

 

Kreu dha
Hapi length gjatësi Hapi 50 m
Intervali kohor mes hapave 20-50 microseconds
Hapi tanishme > 1 kA
Akuza Hapi > 1 mc
Shpejtësia mesatare shumimin 200 klm / s
Kohëzgjatja e përgjithshme 35 ms
Mesatarja e tanishme 100-200 A
Akuza gjithsej 5 C
Potenciali elektrik ~ 50 MV
Temperatura Channel ~ 10,000 K
I parë Return Stroke në bazë të matjeve në bazë channel rrufe.
Peak e tanishme 30 kA
Shkalla maksimale e tanishme e rritjes > 10 - 20kA / mikrosekondë
Risetime aktuale (10-90%) 5 microseconds
Kohëzgjatja aktuale në gjysmë-pik vlerës 70-80 microseconds
Transferimi i ngarkuar 5 C
Përhapja me shpejtësi 100-200 000 klm / s
Rrezja Channel ~ 1-2 cm
Temperatura Channel ~ 30,000 K
Kreu Dart
Kohëzgjatje 1-2 ms
Akuzë 1 C
Aktual 1 kA
Potenciali elektrik ~ 15 MV
Shpejtësi 10-20 000 klm / s
Temperatura Channel ~ 20.000
Dart-dha lider
Gjatësia e hap 10 m
Intervali kohor mes hapave 5 deri në 10 microseconds
Shpejtësia mesatare shumimin 1-2000 klm / s
Pasues Return Stroke në bazë të matjeve në bazë channel rrufe.
Peak e tanishme 10-15 kA
Shkalla maksimale e tanishme e rritjes 100kA / mikrosekondë
10-90 për qind e normës aktuale të rritjes 30-50 kA / mikrosekondë
Risetime aktuale (10-90 për qind) 0,3-0,6 microseconds
Kohëzgjatja aktuale në gjysmë-pik vlerës 30-40 microseconds
Transferimi i ngarkuar 1 C
Përhapja me shpejtësi 100-200 000 klm / s
Rrezja Channel ~ 1-2 cm
Temperatura Channcl ~ 30,000 K
Vazhdimi aktuale (~ 40 ms gjatë) Rreth 30-50% e rrufe PËRMBAJNË rryma zgjatje më shumë se opsioni ~ 40 ms.
Rëndësi 100-200 A
Kohëzgjatje ~ 100 ms
Transferimi i ngarkuar 10 deri në 20 C
M-komponent në bazë të matjeve në bazë channel rrufe.
Peak e tanishme 100-200 A
Risetime aktuale (10-90 për qind) 300-500 microseconds
Transferimi i ngarkuar 0,1-0,2 C
Flash përgjithshme
Kohëzgjatje 200-300 ms
Numri i strokes në flash 3-5 (Rreth 15 deri në 20 për qind e flashes rrufe janë të përbërë nga një goditje të vetme).
Intervali Interstroke 60 ms
Transferimi i ngarkuar 20 C
Energji 109 - 1010 J

 

Nëse shkarkimi është vetëm, pa shkarkimet anësore dhe paralele të mesme (shumë rrallë) dhe mjaftueshmërisht pikërisht pingul, forcat përhap kompresionit nga ajo në momentet e para në vend të saktë në një formë rrethore absolute (në formë rrethi elektromagnetike të saktë në çdo kohë). Por në qoftë se ajo nuk është e izoluar, disa shkarkimin mes tyre mund të krijojë një ndërhyrje shumë interesante dhe rezonancën (ndoshta ende Kryesisht në ajër, shumë rrallë përsëri). Disa bimë nuk mund të mbijetojnë sasinë e energjisë elektrike, në qendër të ndikimit të shkarkimit nganjëherë mund të jetë deri në dhjetëra bimëve përqind të vdekur, kryesisht në varësi të gjendjes së tyre vegjetacionit dhe moshë, lartësi dhe përmbajtjen e lagështisë. ( Nr.1 # 1 - hit edhe mbirjes Gjatë ose vetëm pas), nganjëherë edhe më pak se përqindjet e thjeshtë, që nuk mund të jetë i dukshëm në bimësi në të gjitha. Nuk është absolutisht e pamundur për të gjetur pas disa javë e çdo mbetet se bimët nuk mbijetojnë në vegjetacionin ( Nr.1 # 2 ), do të rezultojë vetëm si hedh lëng. Në bimësi, atëherë ndodh vetëm ngadalë duke filluar diçka si baldness.

 

Energjia rrezatuara, madje vetëm rrufeja një mesatare është 109 - 1010 joules (thatë një sasi e energjisë do të përzënë një shumë të trenit mana kilometra mallrave të ngarkuar), energjia e disa jashtëzakonshme, shumë më lart se "Guys Madhe" mesatare, e cila jep vetëm disa per sezonit, me të paktën njëqind herë, por shumë më tepër edhe Times Larger Than mijë (të thatë një Sasia e energjisë do njëjtin tren me makinë gëzim rreth globit Disa herë). Siç është raportuar në shumë fusha të tjera të kësaj faqe interneti, pavarësisht nga fakti se disa bimë mund të jetë rrufe Menjëherë Afer vdekurit, gjithmonë merr të paktën disa ditë, dhe në pjesën tjetër të kulture, e cila ka mbijetuar, edhe pse me dëme të rënda, deri në Disa javë para se ata do të jetë i dukshëm ndonjë ndryshim.

 

 

 

Interferencat dhe reflektime brenda zgjerimin kolonë e ajrit

Ka Përshkruar nuk janë vetëm një thjeshtë efektet mekanike të dischargee

Sepse shkarkimin rrufe është gjithmonë një kombinim i efekteve elektromagnetike dhe mekanike, me energji të madhe, me normë tepër të pjerrët aktuale të rritjes (gama).

 

Modelet komplekse fractal dhe ndërhyrja e gjetura në fushat nganjëherë janë shumë shpesh karakterizohen nga një tipar të përbashkët, karakteristike: Ata janë të vendosur brenda një rrethi. Një prej mundësive të zhvillimit të tyre është, se pariReturn Stroke Krijon kolonën e parë të zgjerimit të ajrit, brenda së cilës kjo ndodh, atëherë një ose më shumë goditje pasuese. Kryesisht priren të jenë temperatura dobët si RS e parë, por nuk mund të jetë si rregull, jo në të gjitha rastet. Mbi të gjitha, duke iu referuar: priren të kenë një normë dukshëm më të lartë të rritjes aktuale. RS parë - kryesisht më pak se 30.000 A / mikrosekondë, goditje edhe më pasuese 200 000 A / mikrosekondë. Mesatarja e tanishme CG shkarkimi është përafërsisht 30.000 Amper.

 

Është e mundur që modelet e rregullta ndërhyrje janë krijuar nga shkarkimet jashtëzakonisht të fuqishme, dhe mbi gjysmën e një milion Amper. Brenda kolonën zgjerimin e ajrit që është krijuar pas shkarkimit të parë (ekuivalent me një shpërthim disa qindra kilogram TNT, është përhapur në mënyrë të barabartë në kanalin e shkarkimit rrufe), nuk mund të dalin rrezet e shumta reflektim emetohet nga goditje të mëvonshëm. Pasqyruar shumëfishohen trarëve mezi vetë mund të krijojë pengesa shumë komplekse. Brenda kolonën e ajrit zgjerimin Ata mund të lëvizin kohë shumë të gjatë dhe në distancë të konsiderueshme. Refleksione janë duke lëvizur me shpejtësi të dritës, ajrit po ecën në mënyrë të ngadaltë një milion herë, pra në krahasim me shpejtësinë e dritës shpejtësia pothuajse zero. Edhe pse Pothuajse, por në këmbë, ajo lëviz, madje edhe shumë e ulët, por shpejtësia nonzero. Brenda periudhës së vëzhgimit (Fraksionet e sekondave në sekonda) pothuajse konstante, ose me përshpejtim të qëndrueshme përafërsisht. Mund të jetë negative, edhe eksponenciale, mund të shfaqin ndryshme Periodikisht progresion, por për konsideratat themelore mjaftueshme është konstante. Ajo mund të kontribuojë në mënyrë të konsiderueshme të ndërhyrjeve që rezultojnë.

 

Brenda kolonën e ajrit mund të edhe drejtuar përmes një numri të shkarkimeve të mëvonshme, të cilat mes vete me çdo lak mund të krijojë ndërhyrje të tjera. Një pjesë e konsiderueshme e energjisë mund të jetë i detyruar dhe ri-emited në interfaces plazma faza - ajër, ajri në këmbë - ajrit lëviz, holluar ajër - ajri i ngjeshur. Disa ose të gjitha interfaces Përshkruar fazë mund të jetë dukshëm elektrike përçueshëm, në projeksioni vertikal në sipërfaqe Ato janë qarqet koncentrik. Gjatë shkarkimit të çdo pasues mund të jetë për shkak të pjesës së tanishme duke kaluar nëpër, ose me induksion në to, në bimë, mbi të cilat ata pikërisht në atë moment Kanalet përkohsisht të ndodhë që të jetë, "ekspozuar" shtetin e tyre të menjëhershëm (forma dhe pozicioni). Pjesa më e rëndësishme e energjisë, 99% më shumë e pash mëvonshëm është rrezatuar Gjatë një periudhe kohore prej më pak se microseconds. Gjatë kësaj kohe ajrit (kufiri i kolonën e zgjeruar), duke lëvizur me shpejtësinë e zërit, dhe udhëtoi distancë prej 3 mm. Nga kjo do të ishte e mundshme për të shpjeguar praninë e rastit qarqet shumë të ngushta në modelet, Kjo nuk do të krijonte edhe në rritjen e një fëmije, që mbante atë përmes.

 

Çfarë është ndoshta ndodh brenda kolonën zgjerimin e qiellit, nëse ka marrë goditje vendin e mëvonshme, ishte në paragrafin e mëparshëm përshkruhet si shembull thjeshtuar mjaft. Në fakt, nuk është krijuar pas çdo kolonë goditje të mëvonshëm shtesë zgjeruar plazma brenda mëparshme, dhe deri tani jo të gjithë janë baraz. Disa goditje e mëvonshme mund të kryejë përgjatë buzë të kolonës plazma zgjeruar, të krijuar nga shkarkimit të kaluar, të tjerët mund të bien jashtë edhe atë. Secili prej Përshkruar Krijon shkarkimet vetë rreth një fushë elektromagnetike të madh. Ka ndodhë rrymat deri në disa qindra mijë Amper, steepness rritet deri në disa qindra mijë Amper / mikrosekondë. Fushat magnetike të gjeneruara mund të ndikojnë dukshëm gjitha, çfarë po ndodh brenda kolonë Kanalet përkohsisht krijuar rëndë e ajrit jonizues. Fusha magnetike (të madhe), e krijuar nga të njëjtën kohë në vazhdim krahët e një shkarkimit, mund të krijojë pengesa të konsiderueshme në mes vete (foto).

 

Brenda kolona zgjerimin e ajrit kryesisht në diferencë e jashtme të kolonës (ndërfaqe faza) mund të zhvillohet dhe reflektimin e përgjithshëm të trarëve të rrezatimit elektromagnetik në një kënd të kënaqshëm të incidencës (më i madh se një prag). Në një mjedis vazhdimisht varion brenda cilindrit mund të trarëve të përkulem dhe pushim. Presioni brenda kolonën nuk është shpërndarë në mënyrë të barabartë, në një pikë në mes të lartë dhe është më i ulët në buzë, në një tjetër anasjelltas. Presioni dhe temperatura brenda kolonë është shumë e ndryshueshme. Brenda ajri është i holluar diku dhe nganjëherë rëndë, Gjetkë në një kohë tjetër, nga ana tjetër shumë të rëndë ngjeshur. Ajo kujton tub shkarkimit, e cila është e lidhur me tensionin deri në disa miliardë volt. Përgjatë se flukset aktuale ndonjëherë pothuajse pranë milion Amper. Ajo mund edhe të ngjajnë një grup i tubave shkarkimeve shumë ndërlidhur në lidhje të ndryshme paralele Mënyrat seri. Ajo mund edhe të duket si një sistem i tubave shkarkimeve, i cili nuk ndodhin në asnjë praktikë teknike - cilindra koncentrik të presionit të ndryshme, nga vakum të lartë të presionit të lartë. Në projeksionin pingul mbi sipërfaqen (fushë kulture) Ata shfaqen si qarqet koncentrik (fotografi).

 

Për të verifikuar ndërhyrjet e mundshme brenda kolonën ajrore, ajo ndoshta do të jetë e nevojshme për të ndërtuar një program kompjuterik, në mënyrë të qartë disa punë në të ardhmen, si dhe do të duhet të kontaktohet Programmer e Madhe, e cila nuk është aspak çështje një lirë.

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

Kurrë mos nënvlerësojnë fuqinë e hRobert A. Heinlein marrëzi Njeriut.  
Ata thonë Martesat janë bërë në Qiell. Por  Clint Eastwoodkështu është bubullima dhe rrufe. 
Objektet mund të klasifikohen shkencërisht në tri kategori kryesore: ato Russell BakerQë nuk punojnë, ata që prishen dhe ata që marrin humbur. 
z