Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-domino-efekt . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
 qarqet kulture Domino
Tufa e bimëve, Mbështetja njëri-tjetrin, më shumë dhe më të dobët, bien poshtë si domino
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

 - Site makinë-përkthyer

Pa financim shtesë Greqia mund të shlyej borxhet. Kjo mund të shkaktojë një efekt domino në vende si Spanja, Italia dhe Portugalia
Europa nuk duhet të nënvlerësojnë që efekti domino mund të jetë shkaktuar nga kriza e borxhit në Greqi. E.Venizelos
Spanja nuk është Greqia, por tregjet kanë frikë një efekt domino   (todanoticia.com)

Qarqet kulture , pictures kulture, efekt domino

PagPh
Efekti domino është ndoshta arsyeja themelore, pse qarqet kulture janë aq të dalë shpejt, ndoshta diku Brenda disa minutave, në shumicën e dhjetëra minuta në orë. Explorers tronditur tmerrësisht, të tmerruar nga ajo.

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

Paraqitje

Gjatë një periudha të caktuara pas shkarkimit rrufe janë krijuar në vende të grupeve të prekura të bimëve dobësuar, shumica e të cilave janë ende në këmbë, siç përshkruhet në detaje më shumë në faqen e përshkruar efektet sipërfaqe tensionin e ujit . Në momentin kur e energjisë potenciale dhe kënd që vetëm një nga shumë grupe kapërcen forcën, që e mban atë i drejtë, nuk ka kaluar më shumë se disa sekonda, gjatë procesit që kjo hedhje në tokë. Gjatë kësaj ajo prek një mjedis të një ose disa, që të gjitha hedhje poshtë në një mënyrë të ngjashme si domino, efekt domino. Por për shkak se një grup mund të shkaktojë rënie nga vet (mesatare) bie poshtë e më shumë se një tjetër (diçka vlerësim Midis 1,2-1,3), fenomen mundshme thatësira dhe krahasuar me një reaksion zinxhir (bërthamore, reaksion kimik zinxhir është shumë më vetëm si një domino efekt, të tilla si Microsoft reagim i radikalëve, polimerizim zinxhir)

 

Një nga shumë arsyet pse tufa e gjeth mund të mbledhur interesant një tjetër mbi çdo lak, ndoshta mund të jetë një efekt domino. Korrespondon me disa shumë të rralla, pse Dëshmitë paverifikuar njerëz të cilët në fakt do të vërejtur sytë e tyre krijimin e një modeli. Përshkrimin e tyre e që situata ishte e thatë dhe në këtë rast me supozimin teorik në të kuptuarit e çmuar dhe shumë. Përsëri, duke iu referuar: të duhet të përsëritet që krijimi i modeleve aktuale, ekspozimi ka ndodhur në shumicën e rasteve shumë javë më parë, dhe e ndoqën deri në efektin final Kur, pas shumë ditësh të dobësimit gradual kulture gjeth u shemb përfundimisht në tokë.

 

Vëzhguesit aksidentale me një të hapur nofulla Muzz gojës

Nëse procesi i thatë dhe merr vetëm disa minuta, dhe është vënë re nga vëzhguesit aksident të rastit me një të hapur Muzz gojës është mjaft e logjikshme, se ata nuk janë absolutisht të kuptuar, se çfarë ishte me të vërtetë ndodh atje Gjatë vëzhgimit të tyre dhe atë që parapriu Që të gjitha më parë. Kjo është mjaft e logjikshme Ata janë mjaft në gjendje edhe të bashkohen në veprim në vazhdim e sipër me stuhi, e cila u zhvillua një muaj më parë apo më gjatë.

 

Efekti i erës

Një fenomen tjetër, që vëzhguesit të rastit janë krejtësisht të paaftë të kuptojnë, me fakt, se gjeth mezi bie kulture Duket për të lëvizur ngadalë dhe misterioze shakullinë, duke ngritur pluhur, që do të duken si të jetë model në dukje Ky vend krijuar. Është e nevojshme për të realizuar mbi të gjitha, se në rastin e paterns, formuar nga disa qarqe me një diametër prej rreth një metër, po bie në tokë relativisht shpejt qindra shumë kilogram të materialit nga një lartësi mesatare 50 cm e rrumbullakët, në rast se forma më e madhe e tij mund të jetë deri në disa ton. Lëvizja e tillë e shpejtë të materialit tashmë Shkaqet disa swirling e ajrit. Qindra metra kub, norma e të paktën 5-10 km në orë, madje edhe më shumë. Retë e pluhurit swirling Kjo mbi të gjitha, duke lëvizur nëpër vendet e mësipërme, ku kulture është vetëm bien për tokë. Edhe për shkak të krijuara përkohësisht "domino" nga të korrat (shih sipërfaqen e ujit Effect Tension) janë me të vërtetë të bjerë në një formë të rrethit, nuk ka rëndësi nëse clockwise ose kundër akrepave të sahatit rradhës, airflow Shkaktuar nga ata do të vërtetë të jetë pothuajse e pashmangshme dhe ngjajnë sillen si një i vërtetë rrethore shakullinë. Kushdo që shikon diçka të tillë, mund të vërtetë Konsideroni ngjarjen si një fenomen mbinatyror.

 

 

http://www.phils.com.au/cropcircle.htm

 

Tregime rrethore, Fakte dhe shifra

Ka rreth dy duzina dëshmitar okular llogaritë e qarqeve kulture formimit. Të gjitha Ngjashëm përshkruajnë ngjarje, një forcë e padukshme që vijnë nga askund Përndryshe në kushtet e qetë dhe tjerrje të lashtat poshtë Brenda sekonda, usuall me dhunë habitshme - ende dëme pak është gjetur në kulture hedhur. Tornado-si hinkës, fenomenet të lehta dhe të lartë fushuan tingujt fishkëllimë edhe janë raportuar (*) .

 

Biologjike Pri formacione Ndryshimi rrethit shpesh shfaqet në canola vaj përdhunim (farë) fusha. Kjo fabrikë ka një qëndrueshmëri si selino (**) . Nëse kërcell është vendosur më shumë se 45-gradë, ajo snaps larg. Megjithatë, në një formacion "vërtetë" rrethi kulture e gjeth janë të vendosur shpesh në banesë 90-gradë. Shkencëtari edhe botanist apo tjetër ka qenë në gjendje për të shpjeguar këtë, as nuk ka qenë ndonjëherë dublohet nga një qenie njerëzore (***) .

 

(*) Efektet Ndriçimi dhe tingujt janë ose do të jenë në një shumë më të madhe karakteristikat e shpjegohet përzgjedhura në faqen ose paragrafët e anomalive

 

(**) Në fazën e hershme të rritjes, por raundi vonë shumë më të mëdha dhe më të fortë 1,2-1,5 m të lartë, diametër 20 mm rrjedhin më shumë, dhe për një kohë të gjatë para se të korrat formon kaçube shumë dendur pothuajse i pakalueshëm formuar e bimëve, dhe në të cilën njeriu pa një hanxhar mund të shkojë në disa dhjetëra metra në orë dhe mund të jetë vetëm kaloi nëpër autokombajnë, JL shënim

 

(***) 9 tetor 2011 kryer eksperimente me kalimin e rrymës elektrike nëpërmjet centraleve përdhunim oilseed (verë 2011, pas patate mbjellje). Rezultatet duhet të paraqitet brenda disa ditësh. Ajo do të jetë përpjekja e parë e suksesshme ngjashme në botë kryer në një lloj të bimëve përdhunim. E pra, kjo nuk e bëri, traktori dëmtuar gjatë fekondimit plehut. Pa marrë parasysh, do të përsëritet së shpejti.

 

Një tjetër canola (përdhunimi oilseed) differenciess

Për shkak të kushtetutës ndryshme mekanike të canola është pothuajse nuk ka gjasa për të aplikuar efektin domino saj në bimësi të thatë në një masë apo në një mënyrë pak më ndryshe. Nga ana tjetër, dallimet në ngjyra Gjatë periudhës së lulëzuar do të mundësojë That daljen e modeleve në bukurinë e plotë të imazhit me ngjyra e gjelbër në një sfond të verdhë (në sajë të vonesave në rritjen dhe lulëzuar në bimë të prekura nga energjisë elektrike), dhe më vonë në Forma e imazhit të njëjtë, por negative e ngjyrë të verdhë në sfond të gjelbër, kur zonat e paprekura janë venitur tashmë larg përsëri në të gjelbër, dhe zonat e prekura vetëm për fillim do të kthehet yellowing lule. Tillë një imazh me ngjyra mund të ndodhë pa ndonjë banim (të dëmshme, dobësimi), apo edhe gjatë para se. Dhunimi edhe të ngjarë të jetë, se gjatë krijimit të modeleve nuk mund edhe të paraqitet `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) në të gjitha, bimët e prekura tregojnë vetëm ndryshimet në kohën e lulëzuar, vonuar ndoshta edhe rritjes. Sigurisht që ka zona e parashtruar `do të jenë (të dëmtuara, dobësuan) përdhunim, por në këtë rast ajo është vetëm ngadalë lakimi në Groung (gjithashtu e mundur shpejt more) web tangled tërë e bimëve në një kohë, jo në bunches. Në tokë bimët përdhunimi janë bending pothuajse në të njëjtën kohë, si një kaçube relativisht të vazhdueshëm, por dobësuar. Gjithashtu është e mundur që bimët paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuan) pas, pasi forma gjeometrike është Shfaqet pari Gjatë periudhës së lulëzuar. Diku edhe edhe pas venitje poshtë mund të fillojnë të tregojnë më shumë në mënyrë të konsiderueshme në rritje differencies - canola bimëve të prekura dhe të dëmtuara nga të energjisë elektrike do të rritet në mënyrë të konsiderueshme më pak, mund të jetë deri në dhjetëra qind.

 

 

Një fenomen unik në një kulture të përbashkët (Poaceous)

Grurë, elb, thekër, tërshërë, drithëraTriticale

Nga ana tjetër, shumë rrallë Ndonëse, nganjëherë paraqiten në modelet e kulture, nuk paraqiti `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar), vetëm ato bimë të ketë rritje më të ulët. Kjo ndodh, për shembull, kur rrufeja godet një shkarkesë fushën kohën e hershme pas mbirjes, Gjatë, ose vetëm se. Bimët që ishin prekur, por mbijetoi, tregojnë rritje të konsiderueshme të ulët. Sigurisht, bimësia në zonën e prekur tregojnë dendësi të konsiderueshme më pak, sepse rrufeja goditi bimë Pothuajse të gjitha nuk mbijetojnë. Trego foto nga Kanadaja. A nuk të bëhet buron paraqitur `duhet të jenë (të dëmtuara, dobësuar), sepse, në kohën e shkarkimeve rrufe Ata nuk ekziston ende, dhe e tyre mund të preken indet dhe dobësuar nga rrymat kryhet nëpërmjet Tyre. Shfaqin rritje të ulët për shkak të tokës përmban kimikate shkaktuara nga shkarkimet e rrufe, disa prej tyre mund të jenë të dëmshme, kështu që duket se ka një vonesë të pjesshëm të rritjes. Prandaj, është e mundur që edhe rrufe, i cili shkaktoi efekte të ngjashme të ndodhë para se të mundet mbirjes, apo edhe para mbjelljes.

 

Sqimë e formave

Një nga pasojat shumë të mundshme të efektit domino mund të jetë mjaft i rëndësishëm përsosin formën e modeleve të rezultojnë, thatësirat dhe rrethit, si dhe forma të tjera. Kjo do të demonstrohet në një model të thjeshtë - rrethi nuk është shumë i saktë.

 

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

Greqia ka marrë Europe paketë shpëtimi 110 miliardë, me zero shpagim. Cubes domino janë të ngjarë të ketë filluar bien poshtë kohë më parë. Njerëzit duke qëndruar në ato menjëherë poshtë dhe nuk do të jetë në gjendje të realizojnë atë për një kohë të gjatë. Së pari dhe më kryesorja, z "Sharkezy" dhe znj Merkel, të cilët vetë provokuan ata të bien poshtë, duke u përpjekur të rritet ato.
z