Many informations about COVID-19, CORONAVIRUS, how will it spread into population
in many countries, actual COVID-19, CORONAVIRUS GRAPHS, also Perspectives, forecasts, outlooks for the future, epidemic and pandemic prognosis and actual
>>>>>> COVID-19, CORONAVIRUS PREDICTIONS <<<<<<
COVID-19, CORONAVIRUS links to GRAPHS day by day
COVID-19, CORONAVIRUS links to PREDICTIONS day by day
Other interesting COVID-19, CORONAVIRUS summary links and reference pages

Anglisht origjinale - kulture-qarqet-pajisjet (LRC) . Ju lutemi justifikim ndonjë gabim shkaktohen nga machine translation.
lightning
Fusha Pri qark diagrami
Në fushën e kulture nuk janë të gjitha llojet e komponenteve elektrike, resistors, kapacitoreve, mbështjellje induksion
crop circles
Learn about thunderstorms RSS feed

Qarqet Pri

 - Site makinë-përkthyer

  menu - sitemap Complete list of all pages of this web

Ju jeni përgjegjës, përgjithmonë, për atë që ju keni zbutem. Ju jeni përgjegjës për trëndafil tuaj.    A.de Saint-Exupery
Shkenca njeh vetëm një urdhërim një, të kontribuojë për shkencën.  B.Brecht
Prano sfidat në mënyrë që ju mund të ndjeheni dehje e fitores.       G.S.Patton

Rezistenca elektrike - R. Capacitor - spirale C. - L.

PagPh
Të gjitha objektet në fushë, duke përfshirë bimët, tregojnë veti fizike, edhe elektrike. Për shembull, rezistenca elektrike e një kulture me kërcell megaohms Disa / centimetër, vetëm para korrjes mjaft pak më shumë.

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

Komponenteve elektrike dhe pajisje në fushat

Nga fillimi, ai ishte më vetëm një argëtim. Fushat Kërko për komponentë të ndryshëm dhe pajisje të Inxhinierisë Elektrike. Tillë një lloj pazakontë e humorit, te perdorura kryesisht si një argëtim gjatë një aktiviteti të qetë, të shpëtoj prej tij dhe monotonicity pak. Jo vetëm pjesë, por vetëm nga pajisjet dhe mjetet e tërë, jo vetëm elektrike, por të ndryshme teknike dhe teknologjike dhe pajisje. Për shembull, niveli shpirt dhe pingul - ato janë ndërtuar brenda bimëve, për të ndihmuar në drejtimin e duhur Ruajtja e rrënjëve të rritet rrjedh poshtë dhe lart. Luxmeter - për të monitoruar se si drita sa është në dispozicion dhe ku, në cilin drejtim dhe gjethe dhe lule janë Ripening rradhës dhe hapja-mbyllja. Rrjedh dhe lë janë nën Potencialit tension shumë të lartë të resë stuhi (tension e saj lidhur me tokë me disa miliardë volt), duke lëvizur si një gjethe pak ose electroscopes burimore, e rradhës në disa drejtime, pa ndonjë nevojë për ndonjë shkarkimeve rrufe në varg e tyre të ngushtë . Në fillim u duk në fushën që do të zbulohen në shumicën e ndonjë komponenteve pasive - rezistencë, kondensator, spirale. Çdo material ka një të matshëm, induktancë rezistencës dhe kapacitetin, dhe bimët mund të konsiderohet si interkoneksionit të ndryshme seri-paralel të komponentëve të tezës. Gjithashtu një pajisje të thjeshtë si electroscopes përmendura, por voltmetër edhe dhe ammeter duhet të gjenden.

 

Nëpërmjet R, L dhe C do të jetë ngritur në fushë një shumëllojshmëri e lidhjes serial, paralel dhe serial-paralele të qarqeve tingëllues rc, LC, RLC, me frekuenca të ndryshme tingëllues, dhe ajo do të jetë e mundur që të përpiqen për rezonancë Vendosja e tyre me rrezatimi elektromagnetik i frekuencave të ndryshme, të cilat janë me të vërtetë mbi fushën e ushqimit Gjatë shkarkimeve rrufe ndodhë, shih Fizika .

 

Me një imagjinatë pak është alo mundur për të gjetur aparatin thatë komplekse dhe një oshiloskop, dhe të përpiqemi për të shpjeguar ndodhinë e rastit imitime shumë të rralla që ndodh të modeleve Lissajous (), por edhe një shumëllojshmëri e qarqeve tingëllues. Për të shpjeguar formën e figurave është ndoshta rezonancë mjaft të mjaftueshme mekanike dhe ndërhyrje, edhe pse nganjëherë kjo nuk mund të duket si kjo. Gjithashtu, mund të ndodhë interferencat elektromagnetike më komplekse dhe reflektime, (p.sh. drita dhe nxehtësia edhe - infra të kuqe), valë shumim me shpejtësinë e dritës, dhe kufijtë ndryshme fazës Mes disa nga tezat mediave: plazma - valë shoku - presioni Vala - ajër, Tyre Ndërfaqja fazë është duke lëvizur me shpejtësi të krahasueshme me zë, dmth ngadalshme milion herë.

 

Pas një zbulim relativisht të shpejtë të R, L, C, në fushën e nuk kishte zgjidhje, por për të shtetit: Tani të zbuloni më shumë diodë dhe tranzitor. Tranzitor dhe diodë, Edhe pse nuk është zbuluar, por tub vakum ishte. (PIC) pse ajo ishte zbuluar pothuajse menjëherë (pranverë 2008), si një pjesë e rëndësishme e dokumenteve që mbështesin teorinë e figurave me origjinë parimin për shkak elektrike LEMP impulse, por duke gjetur se ajo është në fakt një parim tub ishte duke pritur deri në vjeshtë 2011-3 , 5 nga fillimi i kërkimin. (Foto) Air është një substancë që normalisht nuk constitue dhe madje edhe pengesë për minomum valëve elektromagnetike, në kontrast me shok dhe valët presion, ata janë shumë të ndjeshëm inhibited atje, deri në fund të zhduken krejtësisht. Por gardh teli, përmes të cilit presion dhe valë shoku kalojnë pothuajse pa rezistencë, është me të vërtetë e thatë dhe tërësisht të padepërtueshëm pengesë për valët elektromagnetike, si edhe një rrjet të bazuar vakum tub (foto)

 

Bimët në fushë, mbjellë si një rrjet relativisht të vazhdueshme, sillet si shtresë e ndjeshme e një material fotografik (regjistrim), ose CCD sensor CMOS apo. Shoqëruar ngarkuar Device (CCD) - Mes qelizave individuale udhëton ngarkuar elektrike, në mes të bimëve individuale edhe lëvizë një pagesë elektrike. Por të tilla "Fusha e CCD" duhet në shumicën e rasteve të paktën 14 ditë (nganjëherë më shumë se dy muaj opsion), para se të treguar dosjen e prodhimit.

 

Rezistenca - çdo objekt, natyrisht, disa ekspozitave rezistencë. Për shembull, një kërcell misri në fazën e gjelbër, dmth Përafërsisht deri në fund të diçka qershor edhe më shumë është rreth 5 MW / cm (edhe fletë, rezistencë e plotë të ngjashme). Edhe në qoftë se në vitin 2011 ka qenë e fotografuar pranë Patrin maj thatë elbi në dimër dhe shkallën e pjekurisë, që do të jetë korrur menjëherë (foto), p.sh. në një gjendje të krejtësisht të thata, bimët pjekur.

 

Pas arritjes së pjekurisë, dhe padyshim Lartë buron ekspozitë dhe rezistencë më të madhe. Një tjetër tregues i rëndësishëm është rezistenca kontakt og lehtë prekur rrjedh dhe Leafs, kujt informative tryezë do të jenë të vendosura këtu, si dhe rezistencën e kontaktit të lë dhe gjeth clamped ngushtë së bashku. Gjithashtu do të tregohet qartë se çfarë efekti në rezistencën e kontaktit ka forcë që shtyn pjesë bimore së bashku. Gjatë krijimit të disa modeleve të mund të luajë Gjegjësisht dhe të rëndësishme thatësirë ​​rolin dhe strukturën e përkohshëm të krijuar nga gjeth prirur pjesërisht dhe e lë, duke prekur njëri-tjetrin konstrukt, Ndërsa përçueshmëri e strukturave të thatë mund të jetë njëmijë herë më shumë se e Lartë, se sa kulture drejtë këmbë, kujt gjeth dhe lë nuk janë gati prekur së bashku, apo vetëm parëndësisht. Bimët mund të jenë të prirur nga vala, era presion apo shoku pas gjinjve Rrufeja, që krijon shpesh në sipërfaqe të strukturës së bimëve në terren valët rrethore divergjente si qarqet në sipërfaqen e ujit. (Photo, videogif) Kush e ka parë ndonjëherë një-era valët në këtë fushë, është në gjendje të njohin edhe shumë të qartë, që e thatë pas një impuls intensiv vertikal nga lart, si rrufe shkarkimit është, nuk duhet të dalin era dhe valët rrethore në Kjo sipërfaqe në fushën e kulture, dhe shkarkimet mund të goditur aty afër disa të tjera për çdo lak dhe për të krijuar kryqëzimet interesante dhe ndërhyrje. Bimët krijojnë një strukturë të përkohshme, në të cilën ata janë mjaft intensive prekur njëri-tjetrin (nga një forcë e matshme), në fillim nga veprimi i valës presion, më vonë me vrullin e tyre. Prekur në shumë pika dhe shumë i forcës më të madhe se të rëndësishme gjatë pa erë, kur ata janë në kontakt të vetëm me të vërtetë shumë të papërfillshëm. Ajo mund të shfaqen shumë herë më pak temperaturën mijëra elektrike rezistencës si në kushte normale (pa erë, pa valë presion). Nëse thatësira dhe struktura të përkohshme goditi disa restrike (edhe induksion e mundur), kalon nëpër prirur që bimët e energjisë shumë më tepër, por vetëm përmes ato që janë tilted vetëm, kështu që përkohësisht të krijojë një figurë mjaft të saktë, ose disa figurave, ndërhyrjeve apo kryqëzimet e tyre, ose forma të tjera. Pas pak sekondash, gjithçka do të kthehet në gjendjen e saj origjinale, dhe tërë procesi është vetëm fillimi. Gjithçka është shpjeguar më në detaje në faqet kronologji . Gjithashtu do të jetë, ndoshta në vend mekanikë , të ndërtuara disa modele kompjuterike.

 

 

Interferencat elektromagnetike, qarqeve tingëllues

Edhe pse publiku i përgjithshëm, pas refuzimit fillestar, krejtësisht pa kompromis dhe shumë agresive (si zakonisht), më vonë do shumë padurim, mbështetje krejtësisht pakompromis dhe shumë agresive (si zakonisht) Mundësia e krijimit rezonancë dhe modelet ndërhyrje në kulture nëpërmjet elektrostatike dhe elektromagnetike Gjatë ndërhyrjes rezonancë dhe shkarkimeve rrufe, htere do të jetë një nevojë e përmbajtur disi. Edhe në qoftë Shuma e energjisë transmetuar nga shkarkimeve rrufe është i madh, absolutisht paimagjinueshmërisht do mendja ndonjë popull, kryesisht në sajë të tij të plotë se transferimi ndodh brenda millionths disa e një të dytë, shih menu Fizika dhe edhe submenu subpages shumë të tjera të kësaj web site. Prandaj nuk mund të vendosin të mëdha, paimagjinueshmërisht elektrostatike - elektromagnetike - elektromekanike ndërhyrje. Megjithatë, një hulumtim i përkohshëm, llogaritjet dhe simulimet kompjuterike sugjeron, se një modele shumë komplekse ndërhyrje mund të jetë mjaft e mjaftueshme themeluar vetëm nga ndërhyrjet mekanike. Natyrisht, efekti i forcave elektromekanike dhe elektromagnetike nuk mund të përjashtohet, anasjelltas. Kjo nuk është e përjashtuar ndonjëherë Përfshihuni, në kombinim me forcat mekanike, ose më mirë e tyre shumë të rregullt dhe simetrik përhapur në të gjitha drejtimet në origjinë nga strukturat më komplekse, Fractal diku. Një fractal është sigurisht vetëm një formë e caktuar e rezonancë dhe ndërhyrje. Pothuajse gjithmonë brenda rrethit, shumë komplekse, shumëfishohen akse ndërhyrje simetrik apo modelet combinated ose fractal. Edhe pse nuk është përjashtuar Ose që, sipas disa modele, të gjitha strukturat shumë komplekse që do të ndodhte në një mënyrë thjesht mekanike. Modellings janë në ndërtim e sipër, por nuk është një nevojë e kohës që një pak më shumë dhe të punës (të dyja të njeriut dhe kompjuter) gllabëron. Tani për tani, është e mundur të krahasohen këto dy shifra, njëri prej tyre duket si një version të papërfunduar të dytë, Kur rreze (trarëve) brenda rrethit të përkohshëm nuk ka lëvizur mjaft kohë për të marrë punë të përfunduar. Natyra vetë i ka krijuar një model të bukur si kompjuter i bërë, dhe nuk duhet edhe një minutë të një njeriu ose një punë kompjuterike, ajo ishte e mjaftueshme për të gjithë punën që është një energji e shkarkimeve rrufe për një millionths disa e një të dytë, dhe disa Ditët e rritjes dhe maturimit proceset punë në vazhdim, që janë shfaqur të gjitha ato që (disa Natyra si dhe Infrared - Printer Laser).

 

Një model i mundshëm i krijimit model përdor një kombinim të dy ndërhyrje dhe valët mekanike dhe rrezatimit elektromagnetik. Me anë të se duhet të jetë e mundshme për të shpjeguar edhe modelet më komplekse, çka ndonjëherë ndodhë - pothuajse gjithmonë brenda një rrethi, shumë kompleks dhe në të njëjtën kohë shumë të saktë dhe të rregullt simetrik ndërhyrje ose fractal modelet dhe kombinimet e tyre. Modeli Kombinon përhapjen e valëve rrethore (Sidomos shok dhe valët presion) shkarkimeve nga faqja ndikimit. Rreth kanalin e parë tëReturn Strokekrijuar me cilindër të ajrit të zgjeruar me shpejtësi , në buzë të cilave është një kufi shumë të rëndësishme fazën e dy mediave - shpejt lëviz ajër Brenda ajër dhe në këmbë rreth perimetrit të foto jashtë (dhe disa fjali shpjeguese, që kryesisht shpejtësia me të 10 6 x ulët, por nga pikëpamja e ndonjë kohëzgjatje të mëvonshëm goditje absolutisht të vazhdueshme, diametri i saj është 100 ms 30 m pas). mundur edhe të gjeni atje presion shumë i rëndësishëm ndryshimi dhe fërkime. Trarëve elektromagnetike të disa shkarkimeve të mëvonshëm (s) janë duke lëvizur dhe duke reflektuar brenda saj, dhe modeli që do të jetë e mundur ndoshta të përpiqet të shpjegojë disa prona të se forma shumë të ndërlikuara:

 

1) Pse forma shumë komplekse janë pothuajse gjithmonë objekt vendosur në një rreth

Ajo është një kombinim i një prej modeleve më të thjeshtë, duke formuar e kufirit - një rreth, dhe edhe një model shumë të komplikuar brenda tij. Rrethi Kufiri u krijua nga shkarkimit të parë, kryesisht nga forcat mekanike. Model është krijuar brenda kryesisht nga rrezet elektromagnetike e rrezatuar nga një ose më shumë shkarkimit pasues. Beams brenda një rrethi (cilindër) Kryesisht reflektojnë në mur kufirit formuar nga ndërfaqe faza. Kur Tejkalimi kënd kufi mund të shkaktojë refleksione të shumta dhe në total brenda një rrethi shumë të saktë, Kjo është shumë ngadalë (në konsideratë të shpejtësisë elektromagnetike rrezet Përafërsisht ngadaltë milion herë), por ende shpejtësia e dukshme në mënyrë të barabartë dhe tërësisht të shtrihet përreth. Gjatë kohës në të cilën trarët elektromagnetike në një rreth zgjerimit të udhëtuar shumë mijë metra, diametri i saj rrit nga vetëm disa milimetra. Më e madhe e shumës së të mëvonshëm pulsin elektromagnetike të energjisë (LEMP, RS), mbi 99%, është në shumë raste rrezatuar Gjatë një kohe jo më të lartë se 10/1000000 e një të dytë. Gjatë kësaj kohe drita udhëton 30 km dhe diametri i rrethit brenda se ato janë përsëritur reflektuar është ndryshuar nga 30 mm.

 

Si një shembull i një ndërfaqe faza, që është në gjendje për të reflektuar valë, madje edhe e mundshme të theksohet rasti i tingujve të natës. Prandaj është e mundur gjatë natës dëgjojnë tingujt e shumë të largët, të tilla si Microsoft trenat. Gjatë natës, në sajë të mungesës së diellit dhe në sajë të që e ka shkaktuar ftohje të shpejtë të disa shtresave në atmosferë Krijon një ndërfaqe shumë të ndjeshëm të caktuar të ajrit të ftohtë dhe të ngrohtë nga i cili zë shumë që reflekton. Jo vetëm një ndryshim i temperaturës, por edhe me dallime të mëdha në, lagështia dhe presioni vesës pikë. Shpesh krijojnë edhe në një lartësi të caktuar, retë që veprojnë shumë të ngjashme. Intensiteti i shëndoshë ul në këtë rast vetëm si katrorin e distancës, ndërsa në një ditë të qartë vyshket saj është subjekt i kubike. Në rastin e përshkruar valë akt mekanike (shëndoshë), dhe kjo është një rast i ngjashëm, si diferenca në përhapjen e bubullimës pas rrufe nën retë Gjatë stuhi normale dhe vetëtima nga blu.

 

Rast shumë të ngjashme, ku reflektimet akt dhe përhapjen e valëve elektromagnetike, edhe natën radio me valë të shkurtra shumimin, ku në këtë rast valët e reflektojnë shumë herë midis jonosferë dhe tokë.

 

 

 2) Pse janë modelet pasqyrë simetrike nga, akseve të shumta diku shumë, duke përfshirë edhe shumë "pabalancuara" numrat (edhe numrat kryeministër, si 7, 13).

Një nga mbajtësit rekord të mëdha të të gjitha kohërave është ndoshta formacioni nga 13 gusht 2000 në Woodborough, Angli, (shoqëruar shifrën e sipërme) e cila tregon një shumë të sakta simetri aksin pasqyrë nga 44. Natyrisht nuk është e pamundur që ajo do të ndonjëherë të mos mbetur pas në të ardhmen, për shkak të pafundësi dhe mundësitë e pafundme të Nënë Natyra. Në qoftë se pambaruar "kolegj" (poshtë foto, 2001, Avebury Avenue, Wiltshire 14 gusht 2001), nuk do të jetë ndoshta boshti i simetrisë 54. Ka modele shumë interesante në faktin se në fund, si një kopje të papërfunduar të lartë zbuluar ishte vetëm një vit dhe një ditë pasi ai i mëparshmi. Është e mundur që të theksohet se figura e poshtme ka diametër afërsisht 2 herë më i madh, që është 4 herë zonë më të madhe, kështu që ndoshta nuk është lënë një sasi të mjaftueshme të shkarkimit të energjisë mëvonshme për të përfunduar pasqyrim i asaj model. Imazhet mund të rritet duke vendosur kursorin mbi (vetëm - kliko ndiqni lidhjet për burimet).

 

Një shënim në lidhje me primes: Poirino 2011 - very nice 7 (14) akset e simetrisë (të formës themelore, ka disa asimetritë brenda pak). Një tjetër foto - edhe 7, 11 dhe 13 në drejtim nga qendra - duket më shumë si një përpjekje njerëzore dobët e komunikimit me (nonexisting) hapësirë ​​dhe të zbulimit të huaj. Disa individë u bindën përfundimisht të paktën, pas disa mijëra vjet, se 7, 11 dhe 13 janë të primes.

 

3) Pse janë modelet aq e komplikuar.

Përgjigja është mjaft tërësisht Të përfshira tashmë në paragrafët 1 dhe 2, por këtu do të punohet jashtë diku në të ardhmen disa arsye të tjera më pak të rëndësishme, dhe mbi çdo gjë dokumentuar nga vizatimet dhe simulimet kompjuterike.

 

 4) Ekskursioni te modelit pranë gardhit teli - një shpjegim i mungesës së rrethit megjës kryesor. Gardh teli vepruar si Kryerja e indeve dhe të rrjetit të mbushje baruti.

Në kohën kur bimët pas impulsit të parë mekanike formuar rrethin e parë të përkohshme, ishte rrezatimi elektromagnetik tij dhe të gjithë Prandaj energjisë elektrike tashmë në një distancë të llogaritur prej 30.000 kilometra nga pika e shkarkimit, dhe prandaj nuk mund të kontribuojnë në bimët dëme (duke energjisë elektrike). Prandaj ajo është shumë më shumë gjasa shkaktohet nga disa shkarkimit të mëvonshëm, e cila godet pikërisht në vendin në këtë moment, kur rrethi është krijuar nga efektet mekanike të shkarkimit mësipërm. Bimët janë mjaft të prekur njëri-tjetrin nga afër në më shumë pikë dhe të formojnë shumë mijë herë temperaturën elektrike përçueshëm strukturë si në kushte normale. Pikërisht në kohën kur në pikën e ndikimit të shkarkimeve (RS parë) rrezatimi elektromagnetik ndodhur dhe energjinë e saj, bimët ishin veprimi i saj mekanik nuk do të shmangen nga pozicioni i tyre themelor edhe një milimetër, ose vetëm pak, sepse të gjithë Pasojat mekanike do të bëhet edhe pas pulsin elektrike. Edhe pse ata mbërrijnë shumë shpejt, njësitë matëse elektrike e ndryshimeve aktuale janë të numëruara në fraksionet e një e milionta e një të dytë, ndërsa njësitë kohë matjen e intensitetit dhe ndryshimet në veprimin mekanik të shkarkimit të mjaftueshme Pasojat e mundshme mjaft të matur atë në thousandths ose qindat e sekondave. Shkalla e tanishme e kthesa rritje të RS parë (steepness, gama, di / dt) janë një mesatare 30.000 Amper në  një mikro , RS dytë pasuese deri në 200 000 Devijimet specifike në drejtim anim të bimëve para të RS goditura parë mund të ndodhë, bimët dhe gjethet e tyre mund të jetë devijuar nga pozicioni standarde për shkak të elektricitetit statik. Dallimi potencial prej disa miliardë volt, e ndjekur nga impulse elektrike të përsëritura disa qindra mijë Amper, është në fund të fundit vetëm një pak të ndryshme nga fuqi, janë shtrembëruar nga se gjeth dhe gjethet e electroscopes në laboratorin e shkollës, ku është bërë një devijim të fraksionet e objekteve peshon miligram në një distancë prej disa milimetra. Në vendin është përgatitur ndonjëherë, dhe më vonë është kryer me të vërtetë ka mes qiellit dhe tokë të thatë dhe aktual i madh dhe pushtet, që është në gjendje për të përzënë një lokomotivë elektrike në një distancë prej dhjetëra kilometra mijëra.

 

Grafiku tregon zhvillimin e përafërt kohor të rrymës elektrike gjatë shkarkimit rrufe, induksion mundshme dhe përçueshmëri të mjedisit dhe efektet pasuese mekanike - do të jetë këtu diku

 

Për të vazhduar ...

 

Ending shënim

Nuk ka nevojë për imagjinatë shumë kreative për të arritur në një përfundim, se pikat 1, 2, 3, dhe 4 do të jetë shumë e vështirë që të ndodhë dhe nën një erë shumë të rënda dhe shiu, që do ndonjë ngjarje simetrike Ose bërë krejtësisht e pamundur, ose Të paktën tërësisht "shprishur". Shkarkimet rrufe janë në shumicë të madhe të rasteve shoqërohet me erë shumë të fortë dhe shi, dhe thatësira në raste do të bëhet "vetëm" dhe plotësisht e zakonshme, krejt të parregullt banim (të dëmshme, dobësimi) dhe modelet.

 

 

 

Nëse i interesuar, kontaktoni cropcirclesonline@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kjo faqe është përgatitur, dhe të gjitha faktet dhe teoritë e paraqitura këtu ishin shumë të tërësisht, dhe afër shqyrtohet në detaje nga eksperimentalisht

 

Jan Ledecky

 

Të kufizojë vëmendjen tonë në çështjet tokësore do të ishte që kufiri shpirti njerëzor. S.Hawking
Pesë shënon Exclamation, shenjë e sigurt e një mendje të çmendur! T.Pratchett
I pëlqen të gatuaj, unë jam lloj i një shkencëtar i çmendur në kuzhinë.  Kyle Chandler
z